Találatok a következő kifejezésre: Ismerik külföldön a (25 db)

Az a baj hogy aki azt hiszi magáról hogy tud angolul az külföldön szembesül vele hogy nem is tud...

A dobostorta mennyire ismert külföldön?

Legjobb válasz: Itt Kanadában ismerik, bár most hirtelen nem jut eszembe hogy hívják. Egy lengyel cukrászdában láttam (lengyel sütiket csinálnak, lengyel a tulaj).

Itt Kanadában ismerik, bár most hirtelen nem jut eszembe hogy hívják. Egy lengyel cukrászdában láttam (lengyel sütiket csinálnak, lengyel a tulaj).
nem értem a 2. válaszoló miért lett lepontozva...
Nyugi azt a Dobos József is külföldön látta. Csak akkor még amit kint láttál el lehetett adni magyarnak, mert a többi magyar nem láthatta!
Kassán (ha azt külföldnek tekinted) dobo¹ka néven kapható a cukrászdákban. A karamelos valódi Dobostorta, pravá dobo¹ka néven (valódi dobostorta).
Rozsnyón /Slovákiában/ ismert a dobos torta
Nem én voltam, de ha úgy értem, hogy a 2.es válaszoló csak a nyereg alatt puhított húst tartja eredeti magyarnak, vagy még azt sem, és minden mást itt "ejurópába" tanultunk meg, akkor jól tette aki lepontozta.

A húsvéti tojásfestés csak Magyarországon hagyomány? Külföldön ismerik ezt a népszokást?

Legjobb válasz: Egyáltalán nincs igazatok. Európa szerte ismerik. Egy legenda szerint mikor Krisztus a keresztfán függött, elõtte egy asszony egy nagy kosár tojással állt meg imádkozni, és Krisztus vére rácseppent a tojásokra. Ezért szokás a húsvéti tojást pirosra festeni. http://fi.wiktionary.org/wiki/p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4ismuna - finn Ezen a linken megtalálható a húsvéti tojás neve több európai nyelven is, ha valakit érdekel bõvebben a téma.

Egyáltalán nincs igazatok. Európa szerte ismerik. Egy legenda szerint mikor Krisztus a keresztfán függött, elõtte egy asszony egy nagy kosár tojással állt meg imádkozni, és Krisztus vére rácseppent a tojásokra. Ezért szokás a húsvéti tojást pirosra festeni. http://fi.wiktionary.org/wiki/p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4ismuna - finn Ezen a linken megtalálható a húsvéti tojás neve több európai nyelven is, ha valakit érdekel bõvebben a téma.
Nagyon sok európai országban, sõt Amerikában is festenek húsvétkor tojást. A motívumok változnak országról országra, illetve az ünnephez kapcsolódó népszokások.
HOgy pontositsunk: az egyszinüre festett (piros, sárga, tzöld, stb) tojás máshol is ismert, a himes tojás viszont csak MO-on.
tegnap 14:56 Nem így van, pl. Ukrajnában, Lengyelországban, Szlovákiában is hagyomány, gyönyörûek vannak.
En Austraiaban elek, de az australoknal ez nem szokas.De az itteni magyarok meg festik a tojast husvetkor!!
Ez tényleg csak MO-on szokás, mint ahogy a locslólkodás is. Ezétr is értelmetlen, amikor valaki locsolóverset akar lefordittatni más nyelver - ott úgysem tudnak mit kezdeni vele.
nem
Andizsuzsinak!!! "Egyáltalán nincs igazatok. Európa szerte ismerik. Egy legenda szerint mikor Krisztus a keresztfán függött, elõtte egy asszony egy nagy kosár tojással állt meg imádkozni, és Krisztus vére rácseppent a tojásokra. Ezért szokás a húsvéti tojást pirosra festeni." Ezt az ostobaságot meg honnan vetted? Milyen Bibliában van ez leírva?
A kérdező hozzászólása: "Igen, de csak extrém szexjátékokban." Elég prûd lehet az a külföldi ország, ha ez náluk extrémnek számít. :D
Igen, de csak extrém szexjátékokban.
Szia!Én Szerbiában élek, és nálunk is szokás.Sõt még a szerbek között is!Így hát azt feltételezem, hogy a világ többi országaiban is az! Szia :)
Felhívnám kedves figyelmedet arra, hogy a népszokások témakörben vagy, nem a vallásban. Itt mi népszokásokról beszélgetünk, a vallási témájú hozzászólásaiddal szíveskedjél a vallás címszó alatt megnyilvánulni. Köszönöm
Az jó ha hívõ vagy! A sátán is hisz Istenben, mégsem keresztény!Én is, de én Isten igéjén alapuló igazságokban hiszek, nem pedig holmi szokásokban! A szokásokban lévõ hit nem ad üdvösséget!
Néphagyományról, népszokásokról, népzenérõl, népmesérõl, regérõl még nem hallottál? Szép dolog a Biblia, én is hívõ vagyok, de ettõl még a fenti dolgok hozzátartoznak az életünkhöz, sõt, hogy nagy szavakat használjak, a magyarságunkhoz.
Kedves 10-es! Mondom: legenda szerint. Nem a Biblia szerint. Tudod mi a Bibliai tanítások és a legendák közötti különbség? És tudod hány olyan dolog történt/történhetett akkoriban, ami nincs benne a Bibliában?
10-es, miért keresel mindent a bibliában? A népi vallásosság legendáiról még nem hallottál? Pedig érdemes, nagyon gazdag anyag. Csak ne vedd dogmának.
9-es. De, én láttam ausztrál egy képet, amin egy aborigó nõ festi egy másik aborigó férfi tojásait. Valami fehér agyaggal csíkokat és pontokat kent.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
Andizsuzsinak!!! "Egyáltalán nincs igazatok. Európa szerte ismerik. Egy legenda szerint mikor Krisztus a keresztfán függött, elõtte egy asszony egy nagy kosár tojással állt meg imádkozni, és Krisztus vére rácseppent a tojásokra. Ezért szokás a húsvéti tojást pirosra festeni." Ezt az ostobaságot meg honnan vetted? Milyen Bibliában van ez leírva? # 10/19 Idõpont 2012-03-11 16:47 Ad. 1. Sehol nem látom Andizsuzsinál leirva a Biblia szót. Ad. 2. Megfogod az inkriminált szövegrészt, ctrl c majd bemásolod a keresõbe, és egybõl rájössz, hogy ezer helyen megtalálható ez a történet, akár tetszik neked, akár nem. Ha már van interneted, tanuld meg használni.


Ismerik külföldön is a somlói galuskát?

Legjobb válasz: Én még sehol sem találkoztam vele, talán rokonai azért lehetnek.

Én még sehol sem találkoztam vele, talán rokonai azért lehetnek.
Burgenlandban csipázzák, és minden második, meg is merne rá esküdni, hogy echte österrreichische Spezialität! komolyra forditva a szót-bötüt , Bécsig ismerik de van a ki már tulbonyolitja. van egy hej , kérheted rummal, rum nélkül, mazsival annélkül, dióval -annélkül, csokiszószról , tejszínhabról nem is beszélve...
Kanadaban van, persze magyar etteremben. Es sok kanadai, kinai szereti is.
Itt Németországban sincs, sajnos!
Igen!Romaniaban legalabb is itt( Artandhoz kozel) ismerjuk es nagyon szeretjuk.A multkor mire eszre vettem a ferjem megette az egeszet es meg csak meg sem tudtam kostolni. :) .mire 1 adag duzzogas utan hozott a pekhazbol....de az nem az igazi .
Szia! IGEN ismeros Szerbiaban!nagyon finom!!
Usa - negatív Egyszer csinaltam valami hasonlót, de nekik "túl sok az íz" benne
nincs, de van tiramisu, meg pandoro meg panettone.....de azert a somloi galuska az somloi galuska :DDD ES HIANYZIK!!!!!!
nalunk olaszban nincs es nem is ismerik
Erdélyben ismerik és a vargabélest is.

Külföldön ismerik ezt a nevet: Brigitta? Hogy írják és mondják egyes helyeken?

Leginkább az északi országokra valamint Lengyelországra és Oroszországra vagyok nagyon kíváncsi. Ezek közül valahol szeretnék majd elhelyezkedni.

Legjobb válasz: http://www.nordicnames.de/wiki/Brigitte Tehát így, hogy Brigitte, használatos Norvégiában, Svédországban, Finorrszágban, Dániában.

http://www.nordicnames.de/wiki/Brigitte Tehát így, hogy Brigitte, használatos Norvégiában, Svédországban, Finorrszágban, Dániában.
A világon mindenütt ismerik ezt a nevet. Csak gondolj a világhíres Brigittákra mint pl: Brigitte Bardot Brigitte Nielsen Szinte mindenhol Brigitte névként ismerik.
A német Birgit is ebbõl lehet. Ismertem egyet, szerette, ha franciásan, Brizsitnek hívtuk.
a németeknél is jelen van, mint Brigitte, Brigitta, Birgit, Britta, Brit
Ismerik. Komplett lista hogy van különbözõ nyelveken: http://en.wikipedia.org/wiki/Bridget_%28given_name%29

A Vuk (film) mennyire ismert külföldön?

Legjobb válasz: Nem túlzottan. Vetítették tv-ben több országban, de ez ugye nem jelent semmit. Talán a környezõ országokban lévõ magyarlakta településeken nagyobb ismertsége van.

Nem túlzottan. Vetítették tv-ben több országban, de ez ugye nem jelent semmit. Talán a környezõ országokban lévõ magyarlakta településeken nagyobb ismertsége van.
Õ alapította a Firefox-ot...
Nem Karak? Én úgy tudtam, hogy még õ, és Vuk fejleszti.
Ja bocs, Karakról nem tudtam...úgy hallottam hogy õ már meghalt egy balesetben amikor a Vuk film forgatásakor éles lõszert használtak
látom baromi nehéz megnézni a linket....
a FILA nem magyar
Magyar mint a jászsági salsa.
Nem magyar, pl. 1 külföldi országban(Dél-Korea) van ugyanilyen márka, hogy FILA, csak ott máshogy írják(FIKA, komolyan). Mellesleg 1 olasz gyárból indult a FILA.
Olasz volt, 4 éve megvették a dél-koreaiak.
nem
de
csak magyar
Fila Olasz márka. Egy jó ideig a Ferrari szereléseit is õk gyártották a Forma1ben.
A kérdező hozzászólása: bocsi, csak az elmaradt betukert.
Szia! Lehet, hogy kiábrándítóan hangzik, de kezdetben menj el takarítani vagy valamilyen gyorsétterembe dolgozni, ahol viszonylag könnyen meg lehet tanulna beszélni. Ha van rá lehetõséged, munka mellett menjél el egy tanfolyamra, vagy vegyél könyveket, ismerkedj helyi emberekkel...A lényeg az, hogy beszél, beszélj és beszélj és akkor könnyebb lesz munkát találni. Sok sikert! -Tündérlány(17)-
Jó lenne tudni, hol laksz? Ha Angliaban akkor: http://www.gumtree.com itt keresgelhetsz munkat.
A kérdező hozzászólása: Spanyolorszag.
angliában ezzel a végzettséggel emehetsz, öregembereket otthonukban ápolni. ez olyan mintha bentlakásos bébiszitter lennél, csak ápoló. és nem is fizet keveset

A Pál utcai fiúk külföldön mennyire ismert és népszerű?

Legjobb válasz: Hát ismert, mert jó pár nyelvre lefordították, de nem túl népszerû. Nem kötelezõ olvasmány meg semmi ilyesmi. Szóval szerintem Németországban pl. minden 15-20. ember hallott róla, de tuti, hogy ennyien nem olvasták.

Hát ismert, mert jó pár nyelvre lefordították, de nem túl népszerû. Nem kötelezõ olvasmány meg semmi ilyesmi. Szóval szerintem Németországban pl. minden 15-20. ember hallott róla, de tuti, hogy ennyien nem olvasták.

Októberbe leszek 15 éves és érdekelne, hogy mi történik ha a tankötelezettség elôtt abba hagyom az iskolát, mivel egy ismerôsöm tavaly megbukott 8. -ba és egy évet kihagyott a suliból úgy, hogy külföldön melozott és nem lett belôle semmi? !

Legjobb válasz: A szüleidre igen csúnyán fog nézni a gyámügy, de nem hinném, hogy ezt a szüleid hagyni fogják, nincs gyerekem, de ha majd lesz és az érettségiig se jut el én megnyúzom... "megbukott 8. -ba és egy évet kihagyott a suliból úgy, hogy külföldön melozott és nem lett belôle semmi?!" Erre csak azt tudom mondani, hogy nem kell mindent elhinni... Talán Indiában még megtörténhetnek ilyenek, de 14 éveseket nem foglalkoztatnak. Ne idiótákról vegyél példát.

A szüleidre igen csúnyán fog nézni a gyámügy, de nem hinném, hogy ezt a szüleid hagyni fogják, nincs gyerekem, de ha majd lesz és az érettségiig se jut el én megnyúzom... "megbukott 8. -ba és egy évet kihagyott a suliból úgy, hogy külföldön melozott és nem lett belôle semmi?!" Erre csak azt tudom mondani, hogy nem kell mindent elhinni... Talán Indiában még megtörténhetnek ilyenek, de 14 éveseket nem foglalkoztatnak. Ne idiótákról vegyél példát.
Az lesz belõle, hogy egy tál lencséért eladod a jövõdet, a társadalom élõsködõjévé válsz, és egyben a munkaerõpiac legkiszolgáltatottabb tagjává. Nem lesz munkád, mindenki sajnálni fog, és nem fogod megérteni, hogy mások miért keresnek sokkal többet, mint te. Olyan környezetbe fogsz kerülni, ahol a magadfajta aluliskolázott véglények lesznek többségben, a környezet márpedig nevel, ezért az életed egyre primitívebb és a vágyaid is egyre primitívebbek lesznek. Mint a barkochbázó matróz a viccben: -Szõrös? -Nem. -Akkó rum.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!