Találatok a következő kifejezésre: Ismerősünk gyereke éves, (9 db)

Ismerősöm gyereke (23 éves) kapott egy csekket 7000 forintos büntetéssel a Fővárosi Gazdasági Osztálytól. Hogyan lehetne kideríteni, megtudni, hogy mit követett el a gyerek?

Az apja szeretné tudni, hogy milyen bűncselekményt követett el a fia, de a gyerek hazudik össze-vissza kamuzik. Kihez kellene fordulni, hogy a szülő megtudja az igazságot?

Legjobb válasz: Az elõvezetés költsége minimum 7000 Forint, de kaphatott helyszíni bírságot is ekkora értékben. Elõvezetni lehet azért, mert tárgyalásra nem jelenik meg.

Az elõvezetés költsége minimum 7000 Forint, de kaphatott helyszíni bírságot is ekkora értékben. Elõvezetni lehet azért, mert tárgyalásra nem jelenik meg.
Egy 23 éves gyerek felnõttnek számít és senkinek nem tartozik elszámolással, a Fõvárosi Gazdasági Osztályon pedig ha megmondják akkor a "gyerek" jogosan tehet feljelentést az osztály ellen bizalmas információk közlése miatt, hacsak az apjának nincs egy hiteles meghatalmazása arra vonatkozólag hogy eljárhat az ügyben.
Sehogy. És nincs is semmi közöd hozzá.
Fõvárosi Gazdasági Osztályon meg tudnák mondani nem ?
7000 forint az nem bûncselekmény...
Egyébként meg mért hazudsz? A gyerek a te fiad. De mivel már felnõtt semmi közöd a dolgaihoz.
A kérdező hozzászólása: Egyébként hiába hívjuk fel, szerintem nem adnak ki semmilyen információt, pláne telefonon!
A történet alapján én sem tudok biztosat mondani, amiért a 7eFt-ot kaphatta az több dolog lehet. - az elõvezetés költsége km-ként 450Ft, de minimum 7000Ft, mint már írtam. -lehet egy kártérítés is, amit a törvényszék szabott ki. - lehet pénzbüntetés is, amit bármilyen szabálysértés elkövetéséért kaphatott. Hívjátok fel a törvényszéket, ha õk nem segítenek, akkor menjetek be a helyi rendõri szervhez, lehet õk is tudnak segíteni, ha nincsenek elhavazva.
A kérdező hozzászólása: Kedves Bucsek! Köszönöm szépen a választ! A baj az, hogy mi vidéken (Budapest mellett) élünk és ez a történet Budapesten történt. Az apa reggeltõl-estig dolgozik, egyelõre nem látom esélyét, hogy személyesen be tudjon menni. De a fiúnak voltak már drog ügyei is, egyszer marihuánát árult, akkor az apja "kimentette", utána meg elkezdett speedezni, szóval van itt bõven probléma .....
Akkor nem kell csodálkozni rajta, jönnek még majd csekkek, meg gyûlnek az elterelések, idézések, felfüggesztett... Lehet nem kellene kivédeni (ez csak egy jó tanács), hátha a büntetésbõl tanulna, vagy az elterelésbõl. Most, hogy írod drogozott is korábban, a vérvétel díja is ennyi szokott lenni. Apukának szerintem ki kellene venni 2 hét szabit, körbejárni a bíróságtó kezdve a rendõrséget a fiúval, majd felállítani egy rendszabályozást. A kábszermegvonás fizikai fájdalommal járhat, ezért felkeresnék egy pszichológust persze a gyerekkel együtt, és kérnék felvilágosítást, miként lehet lerakatni vele.
A kérdező hozzászólása: A drog ügyben már mindent megtett a volt párom, most ide nem akarom kiírni, de már beszélt többször illetékes szakemberrel, stb .... Viszont az hasznos info, hogy a vérvétel díja is szokott ennyi lenni. Egyébként a szakember végül is azt tanácsolta, hogy egyetlen megoldás, ha elzavarja itthonról. Tehát drasztikus problémák, drasztikus lépéseket követelnek.
A kérdező hozzászólása: .... nekünk meg ráment a kapcsolatunk ennek a fiatalembernek az életvitele miatt, szóval eléggé bánt engem is ez az egész .....
A kérdező hozzászólása: Bucsek! Leírnád, hogy pontosan mit jelent az elõvezetés?
A kérdező hozzászólása: "A másik, idejön egy rakat ember feltenni mindenféle kérdést" ...., milyen kérdést tettetek fel? (tisztelet a kivételnek) Egyik azt mondja hazudok, mert én vagyok az apja, másik azt írja, hogy örüljek, hogy csak 7.000 Ft-os büntetést kapott, a harmadik, hogy 23 éves felnõtt ember dolgaihoz semmi közünk, negyedik, hogy 7.000 ft. az nem bûncselekmény, ötödik azt írja, hogy hmm, aha érdekes, hatodik meg azt, hogy egy épkézláb. mondatot nem tudok megfogalmazni. Összegzést rád bízom!
A kérdező hozzászólása: A csekket látta az apja, de mivelhogy én az exbarátnõ vagyok, ezért írtam rosszul!
A kérdező hozzászólása: Megérdeklõdtem, csak nehogy agyvérzést kapj, hogy nem tudok "egy épkézláb mondatot megfogalmazni"! Õrület ami itt folyik és milyen stílusban! Nem lehet azt normálisan megírni, hogy: "te, figyelj, olyan nincs, hogy Gazdasági Osztály ...., nem tudnád megérdeklõdni pontosan és akkor tudunk segíteni....?" Én így cselekednék, ha segítõ szándékkal írnék! Ha csak az észt szeretném osztani és kötekedni, akkor csillagos 5-ös! Fõvárosi Törvényszék Gazdasági Hivatal
De rengeteg olyan ember ír ide, aki tud(na) segíteni, a gond inkább az, hogy kevés ember van, aki képes egy épkézláb kérdés megfogalmazni. Ha te nem tudod, meg a gyerek apja nem tudja, hogy mi is történt pontosan, akkor mi hogyan mondjunk bármit is? Azt írod, kapott egy hétezres büntetést a Fõvárosi Gazdasági Osztálytól. Egyáltalán mi az, hogy "Fõvárosi Gazdasági Osztály"? Én ilyen szervezetrõl még nem hallottam, és szerintem nincs is. Írod, hogy a gyerek azt állítja, hogy gépkocsit tört fel, és akart feltörni, és ekkor érték tetten. Ez bûncselekmény. Ebbõl nem tudom, hogy lenne 7000 Ft büntetés, meg egyáltalán hogy jönne ide bármilyen "Fõvárosi Gazdasági Osztály"?! Kapott/mutatott a gyerek valami papírt? Ha igen, azon kell lennie valamilyen szervezetnek, címnek, vagy telefonszámnak, amit meg kellene keresni. Egyelõre ez a legegyszerûbb, leggyorsabb és legértelmesebb, mert ami eddig ide le van írva, arra te értelmes, értékes választ aligha fogsz kapni...
A kérdező hozzászólása: Ezért kérdezzük, hogy aki jobban ismeri a jogszabályt õszerinte igaz lehet? De úgy látszik ide nem járnak olyan emberkék . . .
Na várjunk csak... Elkapták gépkocsi feltörés közben, bevitték a rendõrségre, majd két nap után kingedték egy 7000 forintos csekkel, 2 év "felfüggesztéssel"... és egy monoklival... Aham... érdekes...
"hogy autót tört fel, vagy akart feltörni nem tudom pontosan és rajtakapták a rendõrök" Akkor lehet inkább örülni kellene a csekknek, mert ha egy három ajtós szekrény csípi nyakon, az élve el is ássa az aszfalt alá, amit amúgy meg is érdemelt volna.
A kérdező hozzászólása: . . . 2 napig azért maradt ki otthonról, mert állitólag bent tartották a rendõrségen.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a fiú az apjának, hogy autót tört fel, vagy akart feltörni nem tudom pontosan és rajtakapták a rendõrök. 2 napig nem ment haza és mikor haza állitott akkor egy nagy monokli volt a szemén. Azt állította, hogy a rendõrségen megverték és 2 év felfüggesztetést kapott. Egyébként a csekken 7000 valamennyi volt. Figyelj te 54%-os! Igenis köze van az apjának, merthogy nála lakik, nem dolgozik és a rezsit sem fizeti. Ha felnõttnek számít, akkor úgy is kéne viselkedni!!!
A kérdező hozzászólása: . . . köszi, már meg van.

Ismerősünk gyereke 4 éves, enyém 14 hónapos, és ha együtt játszanak mindig elveszi az enyém játékát, mit tegyek?

Nem csak elveszi, de kiabál vele, és néha el is löki,és olyan irigy, a saját házunkban a saját játékait nem adja neki oda.

Legjobb válasz: szerintem beszélj az anyukájával..az én lányom 4 éves és mindent megért..lehet hogy az is elég hogyha ott vannak nálad akkor mondd el a kisgyereknek hogy a tied még pici és hogy foglalkozni kell vele.ha az anyja nem hat rá probálj meg te.szeretnek nagynak látszani.bizd rá a saját babod hogy tanitsa meg erre arra

szerintem beszélj az anyukájával..az én lányom 4 éves és mindent megért..lehet hogy az is elég hogyha ott vannak nálad akkor mondd el a kisgyereknek hogy a tied még pici és hogy foglalkozni kell vele.ha az anyja nem hat rá probálj meg te.szeretnek nagynak látszani.bizd rá a saját babod hogy tanitsa meg erre arra
Én elõször az anyukával beszélnék, õszintén, hogy ez nagyon zavaró. Ha tényleg barát, akkor nem fog megsértõdni, ha mégis, akkor legalább megoldódik a gond; na jó, most ironikus voltam. Nyugodtan legyen fontosabb a saját gyereked jó közérzete, mint a másé. Ha anyuka vállat von, akkor szólj rá te a nagyra, nem kiabálva, hanem felnõtt módon, hogy hagyja abba.

Az egyik ismerösöm 17 éves és van egy 4 honapos kisfia, az élettársátol elköltözött vissza a szüleihez a gyerekkel együt. Most a fiu elakarja venni töle a kicsit. De semmi indoka nem lenne rá. Mit lehet tenni hogy nála maradjon az anyjánal?

ez valoban igaz hogy elveheti az apja a gyereket töle csak azért mert ö még nincs 18 éves ???? a fiu fel se tudná nevelni. kérem segitsenek

Legjobb válasz: Attól függ, hogy ki a gyám. Fiatalkorú anya nem lehet gyámja a gyermeknek, úgy tudom! Márpedig ha az apa a gyám, akkor szerintem simán elveheti.

Attól függ, hogy ki a gyám. Fiatalkorú anya nem lehet gyámja a gyermeknek, úgy tudom! Márpedig ha az apa a gyám, akkor szerintem simán elveheti.
kedves utolsó: nagykorusítás egy esetben van: ha a lány elmúlt 16 éves és a gyámhatóság engedélyével megházasodik! tudom, mert ezt az eshetõséget is megnéztem fél éve, mikor elköltöztem 16L
nem vagyok benne biztos de ha a csaj anyukája lehet a kicsi gyámja és akkor senki nem veheti el a kicsit.
elvileg a csaj anyának kéne a gyerek gyámjának lenni..ezt a hülyeséget hogy 17 évesen lehet a gyámja felejtsd is el..nemtudom ki irta de inkább ne is válaszolj phf...de ha a fiu elvállalta és 18 éves az cink...biróság..
ettõl a kérdéstõl függetlenül, miért hiszi azt majdnem mindenki, hogy ha az apa akarja nevelni a gyereket, akkor csak rosszat akar az anyának? mert általában ezzel jönnek az anyák, hogy bosszúból... az fel sem merül az emberekben, hogy õ is kötõdik érzelmileg a gyerekhez?
Hogy vehetné már az apa el az anyától a babát csak azért, mert õ elmúlt 18 éves? Ekkora sületlenséget. A 17 éves léányt nagykosúsítja a tény, hogy anya lett! Semmiféle gyámra nincs szüksége. Ha a gyereket szépen és gondosan neveli akár a szüleinél is, senki el nem veheti tõle! Az apa csak fenyegetõzik.
Meg is érdemli! Minek szül egy kislány gyereket!?
A kérdező hozzászólása: sajnos az a baj a fiu aláirta az apaságot és igy ö lett a gyámja a kicsinek mert nagykoru és az apja.de hát nem kéne felmérni hogy hova is kerül az a gyerek???
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a segitséget nagyon hasznos volt a tanács, nagyon remélem hogy sikerül hogy az anyjánál maradjon a gyerek.
Kedves Tegnap 23:40, azért hisszük ezt, mert egy négy hónapos gyermek számára az édesanya a legszükségesebb egyén!Õ szoptatja, az õ hangját, illatát ismeri.Õ az akiben a legerõsebb a kapocs a gyermeke iránt, mert kilenc hónapig az õ pocakjába volt.Nem azt akarom ezzel mondani, hogy az édesapára semmi szükség nincs, tévedés ne essék.De ez az anya, mint az írásból kiderült szépen, szeretetben neveli a gyermekét, így maradjon csak nála.Az aki meg azt írta, hogy megérdemli, minek lett terhes, hát no comment...Gratulálok!!!Nem a múlton kell rágódni, hanem a kialakult helyzetben a lehetõ legboldogabban elvégezni a feladatainkat.
A legegyszerûbb keresni egy ügyvédet és a véleményét kérni, nem pedig logikázni! Az ilyen esetek eléggé összetettek ahoz, hogy itt pontosan, tévedés nélkül tanácsot adhassunk. Szóval: ÜGYVÉD vagy bíróságon ingyenes panasznap
teljesen irreális, hogy az apa el tudná venni a gyermeket, hiába õ a gyám, nem fogják neki ítélni. eleve a gyermeket a legtöbb esetben az anyának ítélik, ha csak nem tudnak súlyos vádakat felhozni ellene. másfelõl ilyen pici babát nem volna szabad tejpótlóra kényszeríteni, ha anyatejet is ihat. ne higyjetek az üres fenyegetésnek, nem veheti el a babát.
Mellesleg mia túrót akar az apa a gyerekkel 4 hónaposan? Õ fogja szoptatni? A gyámügyesek ki fogják röhögni!
Ugyan, mire hivatalosan elvehetné addigra a lány betölti a 18 at és kár volt vergõdni... Ahhoz hogy elvehesse tereptanulmányt tartanak a gyámügyesek mindenkinél megnézik ki hogy él, hol lenne jobb helyen a gyerek, kinek miylenek az anyagi helyzetei, aztán döntenek.. De mire ez lezajlik simán nagykorúvá válik az anya...
Nemsokára 18 lesz az anya. Ha vigyáznak arra, hogy ne lopja el az apa a gyereket, a mai bírósági meg egyéb ügyintézési menetek lassúsága miatt szépen betölti a 18-at az anyuka, és nem lesz mirõl beszélni, nem?
A kérdező hozzászólása: elöször is köszönöm aki irt vissza nekem.igen lehet nem kellet volna szülni de már meg van és nagyon szereti. és az apja is csak 18 éves ...aki nem is foglalkozik a gyerekkel mert csak azért csinálja hogy a lánynak rossz legyen.
A kérdező hozzászólása: ha valaki tényleg ért ehez.segitsenek...
A kérdező hozzászólása: és ha rendörséggel jönnek a gyerekért papirral a kezükbe hogy ö a gyámja mármint az apa.akkor kötelesek odadni? de hát még szopik az a kicsi.

Ha már most 24 évesen egyre több ismerősöm vállal gyereket és ez rosszul érint, ez később csak rosszabb lesz?

24 éves vagyok és az utóbbi 1 hónapban 3 volt osztálytársamnak született gyereke és 2 osztotta meg hogy várandós. Tudom fiatal vagyok még, de ilyenkor mindig az jut eszembe hogy "Nekem vajon mikor lesz?" meg hogy le vagyok maradva, mert bár randizgatok egy fiúval, de nem érzem úgy hogy ő lesz az "igazim". Ez az érzés egyre rosszabb lesz? Előre látom 30 évesen mikor osztálytalálkozónk lesz és akkor már az lesz a fura akinek nincs gyereke...

Legjobb válasz: Ne pörögj ezen teljesen felesleges. Nekem is sok barátnõm szült, bár a felére azt mondták "véletlenke" de nem különlegesebben érdekel. Akkor kell gyereket vállalni amikor készen állsz rá, nem más hanem te és a párod.

Ne pörögj ezen teljesen felesleges. Nekem is sok barátnõm szült, bár a felére azt mondták "véletlenke" de nem különlegesebben érdekel. Akkor kell gyereket vállalni amikor készen állsz rá, nem más hanem te és a párod.
Ne filózz ilyeneken:) Mindenkinek máskor jön el a családalapítás, nem kell siettetni, annak sosincs jó vége.:) Nekünk is most lesz 15 éves osztálytalálkozónk (30 évesek vagyunk lassan) és 20 fõbõl 3-an vagyunk akinek azóta családja van, a többi férjhez sem ment/meg sem nõsült még. Nekem az lesz a fura, hogy nekem már 8 éves házasság, 2 gyerek, úton a harmadik, a többieknek meg semmi ilyesmi.De nem törvényszerû mikor "kell" férjhez menni, gyerekeket szülni:)
Komolyan másoknak akarod élni az életed? Azért akarsz dolgokat elérni, hogy 30 évesen az osztálytalálkozón legyen mit felmutatni? (Mellesleg a gyerekszülés a világ legátlagosabb dolga, azzal nem fogsz kitûnni.)
Gyereket nem azért szülnek, mert a többinek már van. Mirõl lennél lemaradva? Majd eljön a te idõd, a párod, akkor neked is lesz gyermeked.
a mi osztályunk idén 26 éves, tehát 2006ban érettségiztünk. ebbõl egyetlen lánynak születik hamarosan gyereke, várandósról nem tudok. nálunk pont ez a meglepetés, bár sejthetõ volt, hiszen tavaly házasodtak, jó körülmények közt élnek, jó helyre érkezik a csöppség. nem is értem hova sietsz, bõven ráérsz még. elõször inkább olyan srácot keress, akivel el tudod képzelni hosszú távon. nem muszáj mindenkinek fiatalon szülni. én sem vágyom még gyerekre, bár azt tudom, h 30 körül már örülnék neki. egyébként a kedves újdonsült anyukáknak olyan jól megy, h már 24 évesen önerõbõl el tudnak tartani egy gyereket, van saját lakás, kocsi? merthogy nálunk ez alapfeltétel egy gyerekhez. a semmire nem érdemes szülni, mert nagyot lehet koppanni.
Majd megbànják!:)
Szerintem ne mással foglalkozzál. Ha vállalni fogsz ne azért mert másnak is van, hanem mert szeretnéd, és fõleg ne ragadj le ezért olyan kapcsolatnál aki nem az igazi. Lehet, hogy azok már a 30 -as találkozón nem a gyerkõc apjával élnek. Élvezd a fiatalságodat, szórakozzál
Majd ha néhány év múlva ugyanezek ott állnak 2-3 gyerekben elválva lelakva akkor majd õk érzik magukat rosszul.
Most mi a kérdés? Melyik részét nem érted a gyerekcsinálásnak? Ne sértõdj, meg, a pasifogást is ideértem. De ez csak rajtad múlik. Ha aktív vagy, akkor hamarabb lesz pasid. Ha beülsz a sutba, nem igazán
" mindig az jut eszembe ... hogy le vagyok maradva" ...és amikorra a többi liba elválik, majd te is sietsz leutánozni õket?? Nem kicsit vagy ütõdött!
Én 26 éves vagyok, az általános iskola beli osztálytársaim majdnem 90%-ának van gyereke, az szakközépbeli osztálytársaimnak pedig a felének.Na és?Én nem akarok senkit majmolni, és az sem érdekel, hogy nincs tartós kapcsolatom.Ha nem lesz akkor nem lesz, ennél rosszabb dolgok is történhetnek az emberrel.Ne görcsölj ezen, lehet, hogy mire te megszülöd az elsõt, nekik már a fele elvált lesz, mert túl korán vágtak bele.
Ne aggódj! Lazíts, utazz, érezd jól magad, és aminek a hiányától most félsz, az majd jönni fog magától :) A velem egykorú ismerõseim mostanában kezdik eljegyezgetni egymást meg házasodgatnak szép lassan. Ez engem is úgymond rosszul érint, csak épp fordítva: nem értem, hova sietnek, amikor ennyi idõsen még annyi mindent tartogathat az élet :) Gimi alatt én voltam az egyedüli, akinek tartós kapcsolata volt, most éppen fordítva. És tudod mit? Tökre élvezem ;) Tökéletes életkor ez arra, hogy a nyakadba vedd a világot: még nem vagy elkötelezõdve senki mellett, de már vagy annyira felnõtt, hogy meg tudd valósítani. És hidd el, ezekbõl az élményekbõl rengeteget meríthetsz és csak a hasznodra válhatnak késõbb :) Ha jön a férj meg a gyerek, már nem lesz erre lehetõséged. Ki akarod hagyni? És ha nem 24 évesen szülsz, hanem valamikor 30-35 évesen? Ki fogja rajtad számonkérni? És ha valaki mégis megtenné: mi a rosseb köze van hozzá? Ez a TE életed, a TE döntéseid, az a lényeg, hogy TE érezd jól magad!!! Most az a filozófiám, hogy ha ennyi idõsen megtalálom, mit szeretnék az életben, úgymond "megtalálom önmagam", az az egész késõbbi életemre pozitív hatással lesz. Egy éve kijöttem Nyugat-Európába dolgozni (még kezdõ fizetéssel is lazán keresel annyit, hogy egy évben 4-5-ször elmehetsz egy-egy hosszú hétvégére gyakorlatilag bárhová). Ha majd megunom ezt, talán hazamegyek, aztán közben lehet, hogy megismerem életem párját is. Ki tudja, mit hoz a jövõ? :) Ne másoknak akarj megfelelni! Gondold végig, hogy most ennyi idõsen mit szeretnél, és valósítsd meg. Sok sikert! :) 25/L
Szintén korodbéliként írom, hogy ne izgulj! Gyerekvállalásra a legjobb idõ 25 27 év felett. De persze vannak akik fiatalabban szülnek, és nem bánják meg. Korábban nagyon féltem, hogy terhes leszek, mert nagyon fiatalnak érzetem magam hozzá, mondanom sem kell most is, de ha már jönne a baba nem bánnám. De mi csak jövõre tervezzük a gyerkõcöt!Bár a párom már 30as, és egyre több kollégának, barátnak van már gyereke, de õ sem érzi magát lemaradva. Biztosan megtalálod azt akit igazán keresel, és egyáltalán ne görcsölj ilyenen. Amúgy érdekes, hogy éppen az én környezetemben is egyre többen várnak babát, mind pár évvel idõsebb persze, de nekem is vannak olyan általános iskolai osztálytársnõim, akik már 16 17 évesen szültek. És van aki már nincs együtt az akkori apukával. Ez van! Ilyen ez a világ! Egyre szabadosabban élünk. Amúgy meg ezek az osztálytalálkozók csak arra jók, hogy pöffeszkedjünk mások elõtt, hogy mit értünk el. Lehet, hogy áradoznak, aztán lehet, hogy olyan szar az életük, hogy el sem tudnád képzelni. Szóval bulizz, ismerkedj, vagy csak tedd azt, amit szeretsz, és minden jön a maga idejében.
Én is ennyi idõs vagyok, mint te, kérdezõ. Nálam, ha az általános iskolai osztályomat veszem alapul (mert a gimisben egy lánynak van csak gyereke, de õ már a suli alatt megesett): Két lánynak és egy fiúnak van gyereke. Kettõ biztosan csak besikerült gyerek, az egyik csaj immár évek óta egyedül neveli a gyerekét. A srác még együtt van a gyereke anyjával, de ki tudja meddig... A harmadik lány nemrég szült: egy közel 40 éves férfinak, akinek már mindene megvan. Õk gondolom tervezték. Egyiküket sem irigylem, de nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben, hogy nekem vajon mikor lesz? Fõleg, hogy jelenlegi életünkbõl kiindulva kb. 10 évig nonszensz. Mégis örültem, hogy tegnap ismét negatív lett a tesztem...
" Egy idõ után a gyerek fontosabb, mint a férfi. " Na ezért nem lesz soha gyerekünk a párommal, mert a kapcsolatunk rovására menne.
24 évesen szültem az elsõ gyerekemet és semmit nem bántam meg! A pici születése elõtt 5 évig együtt éltünk és azóta is szeretjük egymást a férjemmel pedig ma már 13 éves lesz a lányom. Sõt, nemrég született egy két éves öccse is. Nem kell és nem lehet általánosítani. Én 19 évesen megtaláltam életem párját és boldogok vagyunk együtt.
Nem kell aggódnod, hogy 24 évesen nincs gyereked. Majd ha megtalálod a megfelelõ férfit, jó körülményeket sikerül elõször magatoknak teremtenetek, akkor majd érdemes elgondolkodni a gyerekvállaláson is. Nem szabad elsietni ezeket a dolgokat. Mindennek megvan a maga ideje. Nem az 50-es (sõt...vissza lehetne menni még korábbra is) években vagyunk, ahol már 18 évesen férjezett minden lány, és szült 3 gyereket. Nekem is volt osztálytársam, aki gyereket szült kb 20 évesen, a gyerek apja otthagyta, most nemrég született meg a második gyereke, egy másik apától... Lehet, hogy nem lesz 30 éves korodban még gyereked. És? Férjed már lehet, hogy lesz, menjetek, lássatok világot, élvezzétek az életet, és majd utána neveljetek egy gyerkõcöt, ami persze szintén élvezetes, csak másképp :)
8-as hozzászólónak üzenem, hogy lehet, hogy a gyermekvállalás majdnem mindenki életében eljön és bárkivel megeshet, de az "átlagostól" nagyon messze van. Komolyan, hogy lehet ilyet írni? Ha neked kell megszülni, felnevelni, akkor megtudod, hogy ez néha mennyire emberfeletti, megterhelõ, és a felelõsségvállalás legmagasabb szintje. Nekem többet nyújt az anyaságom, többet jelent számomra, mint a munkám, pedig nagybetûvel írhatom, hogy HIVATÁST választottam, nem csak szakmát. Mindazzal együtt többet jelent, hogy a gyermekeim születése a legborzalmasab élményeimhez tartoznak (ennyit a gyengéd születésrõl). Kedves kérdezõnek pedig: 24 évesen még messze nem vagy elkésve semmirõl se. Nálunk 24 évesen egyedül nekem volt gyerekem, és évekig másnak senkinek. 29 éves korunkban már közel a harmadának volt. És most, 34 évesen kezdik magukat rosszul érezni a párnélküliek. Szerintem a legfontosabb, hogy jól érezd magad, és akkor tedd meg, amikor neked jól esik. A mai világban sajnos nehéz tartós kapcsolatot találni, mert az emberek már nem becsülik és nem akarják megjavítani azt, ami van, nem kötelezik el magukat, és a problémákból rögtön kihátrálnak. Hát itt jön a felelõségvállalás és az elkötelezettség. Hidd el, ez nehezebb, mint bejárni a világot és frankó karriert építeni. De nem csak egy igazi létezik az embernek, sok emberrel megfelelõen ki lehet jönni. Aztán amikor úgy érzed, hogy szeretnél már gyereket, akkor viszont nem érdemes halogatni. Mert mindig lehet valami, ami közbejön. Új állás, új pozíció, felújítás, autóvásárlás... csak ezek úgy igazából akkor már nem lesznek olyan fontosak. És hogy örökre melletted marad-e az a férfi? Egy idõ után a gyerek fontosabb, mint a férfi. Akkor sem fogod a gyereket megbánni, ha a férfi nem lesz melletted. Meg tudod, lehet, hogy utólag az mondod egy kapcsolatra, hogy á, jó hogy nem lett gyerek, mert elhagyott, de lehet, hogy az elkötelezettség összekötött volna benneteket, és áthidalta volna a problémákat.
Szerintem rá se ránts! Én 34. férfi vagyok a párom 38. Folyamatosan csesztetnek a szülõk mindkét részrõl, meg sok ismerõs is hogy miért nem vállalunk gyereket, hogy szerintük már eléggé vének vagyunk s késõbb nem fog lehet sikerülni. Úgy érzem nem vagyunk még elég érettek, építgetjük a házunkat ami elég lassan halad, meg megfelelõ munkahelyem sincs. Ilyen körülmények közé véleményem szerint nem való gyerek csak azért hogy legyen. Egy gyerek nél jó ha várják és van hova megszületnie. Én zabigyereknek indultam, házasság lett végül a szüleim kapcsolata de csak a gyerek miatt nem maradhat két szülõ együtt így elváltak.
az én osztálytársaim 18 évesen szültek...sztem ne másokhoz igazodj hanem magadhoz
A 15-ös vagyok. Ne álmodozzatok lányok, a gyerek megszületése minden kapcsolatot megterhel, olyan, mint a fémeknél a szakítószilárdság! Tök mindegy hány éves vagy, mióta vagy együtt a pároddal. Ha jön a baba sok mindent megváltozik, új szerepek alakulnak ki, a teljes életetek átrendezõdik. Éppen ezért bárkibõl lehet elvált, egyedülálló szülõ, nem kor kérdése. A bölcsõdébe járó gyerekek közel felének nem élnek már együtt a szülei, óvodás korukra ez a szám megközelíti a kétharmadot. Ha fiatalon szülsz, több energiád lesz a picire, könnyebben veszed a problémákat és gyorsan regenerálódsz. Ha idõsebb korban szülsz, akkor megfontoltabb vagy, nagyobb tudással vágsz neki az egésznek és az egzisztenciád is nagyobb eséllyel alakult már ki. Ugyanakkor jobban kapkodsz egy párkapcsolatban, mert ketyeg a biológiai órád és komoly bajba kerülsz, ha kiderül bármilyen fogamzóképességi probléma. Azt se felejtsük el, hogy a test egyre rugalmatlanabb lesz és egyre több egészségügyi bajjal kell majd szembenézni.

Mi a véleményetek egy olyan lányról, aki az iwiw-en 3 albumban is megjelentette a pocakos fotóit, mikor gyereket várt ( 20 éves egyébként ), de a gyerekről már nem tesz fel fotót még a privát ismerőseinek sem, mert az ütközik az elveivel?

Bevallom, majd eldobtam az agyam, mikor megláttam a napokban, hogy lapos hassal állt immáron a lencse mögé, jelezvén, hogy már lebabázott.

Legjobb válasz: Hm, bizton úgy gondolja, hogy saját magát kiteheti, de a gyerekét nem teheti ki az õ engedélye nélkül... a baba meg csak néhány év múlva adhat majd engedélyt. :D

Szerintem egyértelmû, hogy a kérdezõre, elég elolvasni a hozzászólásait. Amúgy nyilvánvaló, hogy a kérdezõ azt várja, most kezdje el mindenki szidni a lányt, amiért a babáról nincs fotó, de szerintem ezzel egyedül maradt. Amikor én várandós voltam, nem ilyen baromságokkal ütöttem el az idõmet...
Rólad már megvan a véleményünk...
Ha õ ezzel tölti el az idejét....
Hm, bizton úgy gondolja, hogy saját magát kiteheti, de a gyerekét nem teheti ki az õ engedélye nélkül... a baba meg csak néhány év múlva adhat majd engedélyt. :D
uccsó megmondta :D - bukta kedves kérdezõ
Szerencsétlen gyerek, jó primitív, idegbeteg anyja lesz...
téged miért érdekel ennyire ez a lány? és milyen szöveg az, hogy lebabázott?? inkább tanulj meg normálisan kommunikálni és a saját dolgaiddal foglalkozni. Bár az agyadat már eldobtad, mint írtad.
Igazából nem érdekel, mert egy idegenrõl van szó. Ha ismerõsöm lenne, rákérdeznék, miért? De vajon, mik ezek az elvek? A gyerek személyiségi joga? Mikor a mi kiskori képeinket mindenki látta?
21.50 már megirta a véleményünket, teljesen korrekten.
Ki a [email protected] érdekel, utálom a babákat!
A kérdező hozzászólása: :) )
Ezt most a kérdezõre vagy a kérdésben szereplõ nõre mondod?
A kérdező hozzászólása: Sir Butcher, rád is vonatkozik! Kocc!!
A kérdező hozzászólása: G*cit nem érdekelsz, utolsó, ha nincs mondanivalód értelmesen, akkor húzzál innen, ha lehet, de mint a vadliba. :) ) Képzeld, én is kismama vagyok és én is hamarosan le fogok babázni!!
A mit dobott el?
Most komolyan, te ilyen nyelvezettel leszel anya? Hu, elõre sajnálom a gyereket... Kívánom neki, hogy próbálj ember lenni, és megtanulni a "humor" szó jelentését. Meg azt, hogy elviseld az embereket... Mert látom az nem megy...

3-4 éves gyerekek szüleit, rokonait, ismerőseit kérdezném: a gyerek mennyire tud vagy szeret rajzolni? (hogyan fogja a ceruzát? )

Sziasztok! A kérdésem oka az, hogy van a környezetemben egy 3,5 éves kisfiú, akiről azt feltételezm, hogy nem foglalkoznak vele megfelelően, veszélyben érzem a szellemi fejlődését. Utánaolvasgattam, hogy egy ilyen korú gyereknek milyen képességekkel 'kell' rendelkeznie és az egyik dolog a rajzolással volt kapcsolatos. Tudom, hogy minden gyerek más ütemben fejlődik, és hogy túl messzemenő következtetést nem lehet ebből levonni, de ez csak egy dolog azok közül, amiket tapasztaltam nála. Előre is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: 3 éves. Nagyjából marokra fogja. Fõleg köröket, spirált, "végtelen" kígyózó vonalat, vad pöttyöket, zárt formákat, párhuzamos vonalakat rajzol. Nagyon ritkán meglepetésemre már alkotott fejláb emberkét vagy autót. De legtöbbször inkább a vonalak húzását vagy pláne a festéssel járó pacsálást, mozgást és nyomhagyást élvezi és sokszor nem akar konkrét dolgot ábrázolni, csak ha megkérdezem elmeséli, szerinte mire hasonlít.

3 éves. Nagyjából marokra fogja. Fõleg köröket, spirált, "végtelen" kígyózó vonalat, vad pöttyöket, zárt formákat, párhuzamos vonalakat rajzol. Nagyon ritkán meglepetésemre már alkotott fejláb emberkét vagy autót. De legtöbbször inkább a vonalak húzását vagy pláne a festéssel járó pacsálást, mozgást és nyomhagyást élvezi és sokszor nem akar konkrét dolgot ábrázolni, csak ha megkérdezem elmeséli, szerinte mire hasonlít.
2kisfiam van, az egyik 5, 5éves a másik 3éves és 3hónapos. A nagy nagyon ügyesen épít, konstruktív, tervez, baromi jó térlátása van, vonatpályákat(többszintest), autópályákat épít de sosem rajzolt jól. MOndhatni elég kis bénácska, bár az utóbbi egy évben nagyon sokat fejlõdött. A kisebbik 2éves kora után nemsokkal már tudott emberke formát rajzolni- karika fej, szemek pötty, száj-orr vonal- nyak, pocak 4végtag. Kedzetlegesen, de megvolt az emberke... most autót és traktort is tud már rajzolni. TErmészetesen ezeket is egyszerûen pár vonallal, de felismerhetõ. Nagyon szépen tud szinezni, ha odafigyel szinte vonaltól-vonalig színez, ha sietõs, nem figyel annyira, akkor kicsit jobban kilógnak a vonal után a színek. Édesanyám nyugdíjas ovonéni, és sokszor ámul tõle, nem elfogultságból. szóval nincs két egyforma gyerek- családon belül sem- még ha egynemûek akkor sem. Az egyik gyerek ebben ügyesebb, a másik abban.
Neked van gyereked?...nincs, biztosan nincs. Nagyon jól eshet az anyukának, hogy a háta mögött kibeszéled..amíg nem próbálod ki a gyereknevelést, addig fogalmad sincs róla, hogy milyen. Ezekbõl a dolgokból nem lehet semmit sem leszûrni. A lányomnak 1 évbe telt, mire nappalra teljesen szobatiszta lett, pedig nem erõltettem, imádjuk, õ is imád minket, csak épp sok volt körülötte a változás. Agresszív?:D az enyém is az, és elárulom, hogy egy csomó ilyenkorú gyerek rajta kívûl agresszív....mert ez bizony a dac kor. Nem mindenkinél tart 2-tõl 3 éves korig, valakinél hamarabb, valakinél késõbb, vagy tovább tart. Nem kéne más életében turkálni.
A kérdező hozzászólása: Nem csak bepisilésrõl van szó, hanem a nagydologról is. És nem csak akkor, ha mi ott vagyunk, hanem akkor is, ha nincsenek vendégek, sõt az óvodában is. (az anyukája mesélte ezeket nekem)
3.5 évesnél még elõfordul, hogy nem teljesen szobatiszta. Ez több okból is lehetséges, amikor kizökkentik a szokásos rutinjából, izgatott valamiért, akkor könnyen lehet hogy nem figyel oda rá. Nálunk is volt ilyen korban, amikor a lányommal elmentünk a rég nem látott barátnõjéhez, nagyobb volt nála és a lányom isteníti. Ilyenkor még azt is elfelejtette hogy pisilni kell, csak a játékra koncentrált, és szinte egész nap bepisilt. Lehet hogy ez a kisfiú is azért pisilt be mert ott voltatok, izgatott volt, belemerült a játékba, stb.
Ebbõl tényleg nem lehet még következtetést levonni. És ahogy írtad is, minden gyerek másképp fejlõdik, más az ami érdekli. Ennyibõl még nem lehet azt feltételezni, hogy nem foglalkoznak vele. Az én lányom 4 éves, a ceruzát már rendesen fogja, napocskát, pontpontvesszõcskét, virágot rajzol, talán mást nem is, de fõként még õ is csak krikszkrakszot. Tudom hogy vannak nála ügyesebbek is rajzban, de õt annyira nem érdekli, színezni szeret, de ez sem köti le annyira. Tornában, mozgásban sokkal ügyesebb és jobban érdekli.
A kérdező hozzászólása: Igen, vitten neki kifestõkönyvet, de nem érdeklte, nem akart szinezni. Mondjuk teljesen elképzelhetõ, hogy éppen nem volt kedve rajzolni, színezni, ezzel csak tesztelni akartam, mert sok egyéb furcsaságot is látok. Pl. elég agresszív a kisfiú. Szerepjátékon kívül én még mást nem tudtam vele játszani. Próbáltam már rávenni, hogy építõkockázzunk, kirakósozzunk, olvassunk mesés könyvet, tehát valami rendes játékkal játszunk, de nem akarta sosem. A másik dolog, ami aggasztó számomra, hogy nem teljesen szobatiszta, pedig már oviba is jár. Nagyon gyakran elõfordul, hogy a nap összes WC-zése a gatyában köt ki.
Kisfiam 4 éves. Sose töltött sok idõt rajzolással, nem igazán szereti. 3 évesen egy idõben rajzolgatott, tojást, labdát, csirkét ami egy nagy körben egy pici kör, ez volt a szeme. Mostanában néha ha mondom neki, hogy rajzoljunk már, akkor firkálgat, de nem annyira köti le. Szerintem a lányok jobban szeretnek rajzolni meg szinezni. Nem hiszem, hogy ez baj lenne, ha nem igazán szeret ebben a korban rajzolni. Lehet, hogy 1 év múlva meg csak rajzolni fog, nem lehet tudni.
A kérdező hozzászólása: Ez a kisfiú szintén marokra fogja a ceruzát és csak kriksz-krakszokat rajzol, semmi egyebet. Sajnos nagyon kevés ideig, kb. fél-1 percig tudtam lekötni a rajzolással, pedig ott ültem mellette és én is rajzoltam vele. Próbáltam mondani neki, hogy együtt rajzoljunk szõlõt, hogy megnézzem, hogy tud-e kört rajzolni, de nem igazán sikerült.
Az én lányom 3 éves és 2 hónapos. Többnyire még firkál, nem sok szinest használ. De már tud embert is rajzolni. Ez abból áll, hogy van egy körnek nevezett girbe gurba forma, benne másik két kisebb kör, s általában ebbe belerajzolja a szemgolyót is. Szájat leggyakrabban elfelejti, füle sincs, csak két lába. Ha kérem, mindent berajzol neki, de nem magától. Egy idõben bekarikázta az érintkezési pontokat, most pár napja elhagyta ezt. A ceruzát ökölbe szorítva tartotta sokáig, az apja tanította, hogy nem úgy kell (kanalat még úgy fogja), most sem a legjobb, mert nem a mutató ujjával és a hüvelyk ujjával fogja közre, hanem beteszi a középsõ és mutató ujj közé, de nem hajlandó máshogy fogni:D Most még többnyire az tetszik nekik, hogy van valamilyen következménye az õ tevékenységüknek. Szinezni is szeret a lányom. Kiszúr néhány dolgot a könyvben, szinezõben, amit kiszinez. (kezét, lábát, virág közepét... Feladatos könyvet vehetsz neki esetleg. A labirintuson át meg tudja keresni a lányom az elveszett vmit, de pl. ha azt keressük, melyik halász horgászta ki a kincset, azt nem tudja, a vonalak találkozásánál eltér. Csináltattam vele pont összekötõst, még girbe gurba:D Szerintem a rajzolás nagyon eltérõen fejlõdik. A fiúk amúgy is ügyetlenebbek a rajzolásban. Ha kitölti a lapot a firkálással, az már egy egészséges, kiegyensúlyozott háttérre utal. Az enyém kitölti a lapot.
A kérdező hozzászólása: Kedves 9-es válaszoló: Nem turkálok mások életében, segítõ szándék vezérel. Ez a kisfiú a családomban van (a párom unokaöccse) és az apukája meg szokta verni az anyukáját, a kisfiút is, most legújabban azt mondja az apuka, hogy a fiú nem is az õ gyereke, mert hisztis és mert nem hasonlít rá. Szóval a lelki és testi terror esetlegesen maradandó nyomait keresem. Patt helyzetben vagyok és nem tudom, hogy mennyire kéne ebbe belefolynom.

Mennyi idő alatt lesz egy 3 éves kisfiúból szobatiszta gyerek? Az összes fiús anyuka ismerősöm 2-4 hétről beszél, de ez nálunk már a 7. hónapot is meghaladja lassacskán.

Kisfiamnál már több mint 7 hónapja elkezdtük a szobatisztaságra nevelést. Egész nap pelus nélkül van, de nem szól ,ha pisilnie kell csak akkor amikor már pisis a gatyója. Általában kérdezgetjük, hogy kell-e pisilnie amire akkor is nemleges választ kapunk, ha tisztán látszik rajta,hogy majd összepisili magát. Folyton pisifoltos a kis gatyója, és van,hogy napjában 3 alkalommal is át kell öltöztetni mert bepisil. Ez így normális? Mit tegyek, hogy érezze, hogy pisilnie kell? Ebben a hideg id?ben fél? még összeszed valami komolyabb felfázást a nedves alsó miatt.

Legjobb válasz: Fiam 25 hónaposan 2 nap alatt lett szobatiszta. Megbeszéltem vele, hogy mától nincs pelus, szóljon, ha pisilni, kakilni kell, illetve kb. 30 percenként én is ráültettem a bilire. 2 nap alatt megértette. Kb. 1 hónapig fordultak elõ még balesetek, de úgy össz-vissz 4-5 alkalommal, és akkor is csak a pisinél. (Mostmár pedig már lassan 4 éves lesz.)

Fiam 25 hónaposan 2 nap alatt lett szobatiszta. Megbeszéltem vele, hogy mától nincs pelus, szóljon, ha pisilni, kakilni kell, illetve kb. 30 percenként én is ráültettem a bilire. 2 nap alatt megértette. Kb. 1 hónapig fordultak elõ még balesetek, de úgy össz-vissz 4-5 alkalommal, és akkor is csak a pisinél. (Mostmár pedig már lassan 4 éves lesz.)
2 év 10 hónapos kisfiam most ezt nézi: Felejtsd el a pelust Elmo A gyerekek bizonyos dolgokban inkább egymásról vesznek példát. Esetleg megpróbálhatod, hogy egy korabeli megmutassa Neki a vécébe pisilést. Nekem van olyan ismerõsöm, nem is egy, akinek ez olyan hatással volt a gyerkõcére, hogy már másnap Õ is wc-re járt pisilni. Lehet hogy ez ad Neki egy lökést, mert úgy fogja gondolni, hogy már Õ is nagyfiú és ezt már Õ is tudja. Ebbõl esetleg kiderülhet, hogy még éretlen vagy csak nem figyelt magára. Egyébként ebben a rajzfilmben errõl is szó van és nagyon jól elmagyarázza az egész folyamatot a gyerekek nyelvén! Ne keseredj el, mert nõvérem gyerkõce lány létére 3 év 3 hónaposan lett szobatiszta, pedig a lányok általában korábban érnek.

Ismerősöm még mindig kapja a gyerektartást, holott egyik gyereke már 20 éves és dolgozik, a másik most lett 18 és nem jár iskolába 1 éve. Jogosult a gyerektartásra, és ha nem akkor miért kaphatja?

Legjobb válasz: Nem ismerem a helyzetüket, viszont azt tudom, hogy én is kapok továbbra is pedig 22éves vagyok és dolgozom. Mindezt nem azért mert gyerektartásra jogosulok, annak idején húzódott az ügy és sokáig nem fizette az apám és most visszamenõleg mint tartozást fizeti azt az idõszakot. Nálunk ez a helyzet, biztosan az ismerõsöd sem ok nélkül kapja...

Nem ismerem a helyzetüket, viszont azt tudom, hogy én is kapok továbbra is pedig 22éves vagyok és dolgozom. Mindezt nem azért mert gyerektartásra jogosulok, annak idején húzódott az ügy és sokáig nem fizette az apám és most visszamenõleg mint tartozást fizeti azt az idõszakot. Nálunk ez a helyzet, biztosan az ismerõsöd sem ok nélkül kapja...
Érdekes kérdés, én például úgy tapasztaltam, hogy erõsen bírófüggõ. Elvált apa vagyok. Ugyanarra az esetre nézve például kétféle végkimenete volt a bírói eljárásnak. Egyik alkalommal folyamodtam a bírósághoz a gyermektartás megszüntetéséért, hivatkozva arra, hogy elmúlt 20 éves, nem tanul, dolgozik, erre a bírónõ lehordott mindennek, hogy igenis a gyereknek még késõbb is alkalmat kell adni, hogy meggondolja magát, továbbtanuljon és stb. Másik alkalommal, ugyanebben az ügyben egy férfi bíró majdnem azt kérdezte, röviden, hogy nem vagyok normális? Hány évig akaorom, hogy pumpoljanak, hány évig akarok még fizetni egy felnõtt, dolgozó ember után? És azonnal megszüntette a gyermektartást.

Egy 15 éves gyereknek milyennek kell lennie? Nem jár bulizni, haverokkal nagyon el se megy mert nincsen neki valami sok. Mi a normális ismerősök általában heti 3x járnak min bulizni, stb. egész nap plazáznak meg hasonlók.

Én a gyerek vagyk akire ez ráillik, vidéki és nem Pesti kéretik válaszokat kapni.. Haverkodjak, de hol? Kikkel? Én is ezt az utat követném koncertezni, fesztiválozni, inni(de csak ésszel). Cigizni nem fogok, de minden jóban benne lennék.. Jó fej gyerekr?l van szó legalább is mások és saját vélemény szerint, de sajna nem alakítok ki nagy barátságokat.

Legjobb válasz: Hova valósi vagy?

Hova valósi vagy?
Hello én 17 vok és szintén vidéken lakom.Nem nagyon járok én se szórakozni, tulajdonképpen soha nem vonzottak az ilyen helyek és ezzel nem leszel nagyobb fiú ha iszol, meg koncertekre jársz, az ilyen helyeken az igaz hogy sok emberrel megismerkedhetsz, ám könnyen rossz társaságba keveredhetsz!Sose azt nézd hogy mit csinálnak a többiek vagy hogy kevés a barátod.Nekem sincs sok de akik vannak azokban tényleg olyan emberek akiknek mindent el lehet mondani és lehet bennük bizni!De ha nagyon akarsz ismerkedni akkor menj fel Pestre :P
Ajánlom figyelmedbe a netet. Keress valami érdeklõdésednek megfelelõ oldat és vesd bele magad a csetbe és a fórumba. Én is netes ismerõsökkel mentem életem elsõ metálkoncertjére:) Ismerjétek meg egymást, találkozzatok, aztán menjetek el mindenhova.
A kérdező hozzászólása: Szerintem, hogy hová valósi vagyok az nem lényeges jelen esetben. Vagy miért kérded?
A kérdező hozzászólása: Milyen oldalra gondolsz? Mondanál példákat?
én is vidéki vagyok nemcsak a füstösdisco a szorakozás, gyere rammstein koncertre :) én ott leszek

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!