Találatok a következő kifejezésre: Inszeminációval valóban a terhesség, (2 db)

Inszeminációval valóban esélyesebb a terhesség, ha már korábbi több hormonkezelésem volt (costi, merional) sikertelenül?

Vagy csak az egész a szükséges procedura része....?

Legjobb válasz: Nagyon sok ismerõsömnek inszemes a babája, és elõtte õk is átestek a hormon-tortúrán. Igen, sokkal nagyobb az esélye a teherbeesésnek!!

Nagyon sok ismerõsömnek inszemes a babája, és elõtte õk is átestek a hormon-tortúrán. Igen, sokkal nagyobb az esélye a teherbeesésnek!!
A kérdező hozzászólása: Ez jó hír, köszönöm a választ!! Annyi mindent olvasni...meg most így az elsõ inszem elõtt nem is tudom mire számítsak, reménykedjek-e.
Figyu. Ha szervi gondod nincs, és a párodnál minden ok (biztos így van, különben meg sem próbálkoznának az inszemmel), a hormonjaid rendben (ez nagyon fontos!!), akkor biztos minden rendben lesz! Ne félj, nagyon hamar túl leszel rajta! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Igen, elvileg minden rendben van, nála is, nálam is, viszont már 1, 5 éve próbálkozunk. Olvastam, hogy mondjuk 6 inszem után van lombik (no azért nem szeretnék eljutni oda), de ez elég elkeserítõ szám...akár 6 inszem is eredménytelenül..?! De azért bízok! Köszi a válaszokat!

Rossz spermaminőség (csak 10%-a mozgékony, és sok a sérült) miatt inszemináció? Más megoldás? Vitaminok? Járt már így valaki sikerrel? Mármint inszem nélkül terhesség?

Mi majdnem egy éve próbálkozunk, persze kipróbáltunk jó néhány csodaszert...de nem akar sikerülni a babuci. Ezért elmentünk egy meddőségi központba, kivizsgáltak engem is és a páromat is. Nagy meglepetésemre szépek az eredményeim.. de sajnos a párom spermáinak csak 10%-a mozgékony, ami szinte lehetetlenné teszi a teherbeesést. Inszeminációt javasolt a doki, vagy pedig e-vitamin, cink, szelén, c-vitamin kúrát (nagy dózisban), ami hosszabb távon javíthat az eredményen.Az utóbbit választottuk...és most bizakodunk....

Legjobb válasz: Az én férjemnek 3 millió/ml, majd minden további vizsgálatnál 1 millió/ml vagy még annál is kevesebb lett az eredménye! Nekünk is azt mondták, hogy azonnal lombik mert így soha nem lehet természetes úton gyerekünk. Na mármost mi is nekikezdtünk a lombiknak, borzasztó volt, le sem írom, a lényeg, hogy a 3. sikerült, született egy csodaszép kislányunk aki most lesz 1 éves! És tudod mi történt? Január elején pozitívat teszteltem!:)) Az orvosom is csak pislogott, nem akarta elhinni, de mos már õ is elhiszi mert látta a vérvétel és uh eredményt:) Hogy vannak-e még csodák? IGEN, VANNAK!:) Én, mi soha nem adtuk fel a reményt, hogy valaha is természetes úton legyen gyermekünk. Mivel a férjemnek semmiféle szervi bajt nem találtak a meddõsége mögött így én töretlenül hittem abban, hogy természetes úton is lehet gyermekünk. Nekünk sem vált be semmi, végül én magam összeállítottam férjemnek és magamnak is egy vitaminbomba csomagot (nagyon kikupáltam magam a témában:) és azzal tömtem szegénykémet, de úgy látszik lett eredménye. Ahogy abbahagytam a szoptatást, puff, teherbe is estem! Ne add fel soha, persze inszemmel vagy lombikkal próbálkozhattok, hogy ne teljen az idõ feleslegesen, de itt vagyok én is élõ példának, hogy igen is létezik csoda, én sem hittem el ezeket a sikersztorikat amíg nem én éltem át:) Minden jót és fel a fejjel: 1 éves kislány anyukája+ 9 hetes kismami

Az én férjemnek 3 millió/ml, majd minden további vizsgálatnál 1 millió/ml vagy még annál is kevesebb lett az eredménye! Nekünk is azt mondták, hogy azonnal lombik mert így soha nem lehet természetes úton gyerekünk. Na mármost mi is nekikezdtünk a lombiknak, borzasztó volt, le sem írom, a lényeg, hogy a 3. sikerült, született egy csodaszép kislányunk aki most lesz 1 éves! És tudod mi történt? Január elején pozitívat teszteltem!:) ) Az orvosom is csak pislogott, nem akarta elhinni, de mos már õ is elhiszi mert látta a vérvétel és uh eredményt:) Hogy vannak-e még csodák? IGEN, VANNAK!:) Én, mi soha nem adtuk fel a reményt, hogy valaha is természetes úton legyen gyermekünk. Mivel a férjemnek semmiféle szervi bajt nem találtak a meddõsége mögött így én töretlenül hittem abban, hogy természetes úton is lehet gyermekünk. Nekünk sem vált be semmi, végül én magam összeállítottam férjemnek és magamnak is egy vitaminbomba csomagot (nagyon kikupáltam magam a témában:) és azzal tömtem szegénykémet, de úgy látszik lett eredménye. Ahogy abbahagytam a szoptatást, puff, teherbe is estem! Ne add fel soha, persze inszemmel vagy lombikkal próbálkozhattok, hogy ne teljen az idõ feleslegesen, de itt vagyok én is élõ példának, hogy igen is létezik csoda, én sem hittem el ezeket a sikersztorikat amíg nem én éltem át:) Minden jót és fel a fejjel: 1 éves kislány anyukája+ 9 hetes kismami
Szia!Mi már 2, 5 éve várunk a babára.1 év után mentem orvoshoz, nálunk is a páromnál van a gond, próbáltunk mindenféle vitamint(amiket Te is írtál), ill. FERULANT kapszulát, kicsit jobb lett az eredménye, de baba még mindig nem sikerült.Igy aztán Meddõségibe mentünk, ahol a 2.inszemináción vagyok túl....Ezeket a gyógyszereket hosszú ideig(legalább 3 hó)ajánlatos szedni, ennyi idõ alatt képzõnek a spermiumok.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Egyenlõre próbálkozunk a vitaminokkal pár hónapot, aztán ha nem sikerül, akkor inszem... csak félek a kötelezõ laparoszkópiától.. De ha kell, akkor kell. Gratula 9hetes kismama!!!Jó egészséget!!! És milyen vitamincsomagot állítottál össze a párodnak?? Milyen napi adagokat??(mg)
Szerintem az inszemmel, de inkább a lombikkal nagyobb esély van a babára, mint vitaminokkal. Esetleg kombinálva a kettõt? Pl elkezdeni a meddõségi kezelést, és közben vitaminozni. Így ha nem hat a vitaminkúra, nem kell elölrõl kezdeni mindent. Ugyanis a leleltek fél évig érvényesek (legalábbis a Kaáliban) és a vitaminok valszeg csak hosszabb idõ után fognak hatni, ha egyáltalán változik valami. És ha a párodnak késõbb még rosszabbak lesznek az eredményei, ami nem kizárt, akkor csak az idõ megy. :-(
Szerintem minden meddõségiben megpróbálkoznak elõször inszemmel, néhány alkalommal....olvastam olyant, akinek rossz spermaképpel sikerült, persze nem ez a jellemzõ!
Hát õszintén. Ezen szerintem semmi vitamin nem segít. Sõt szerintem lombik kellene, mert az inszemmel sem jutnátok elõrébb!
Nálunk is rossz volt a spermakép, páromnak 10millió/ml volt, ennek 50% volt mozgékony, és 50% jó alakú, erre már lombikot mondott a doki, nem is bánom :) Szerintem ha ilyen kevés a jól mozgó, akkor felesleges inszemmel "bajlódni", bár nem írtad, hogy pontosan mennyi is a kiskatonák száma. Én szedettem a párommal C és E vitamint, cinket, próbáltuk a Fer14-et, semmivel sem lett jobb az eredménye.
Én úgy hallottam, hogy ahol "rossz" a sperma, ott ICSI-t szoktak csinálni a Kaáliban. Az inszem ezen esetekben inkább már zsákbamacska... Bár azt konkrétan nem tudom, hogy hány % alatt kell lenniük a mozgékony spermáknak. http://www.youtube.com/watch?v=vGbIL9QWSsM
A kérdező hozzászólása: Köszönjük..reméljük javul az eredmény. Sok sikert nektek is!
Szerintem mielõtt belevágnátok a "szintetikus" dolgokba, próbáljátok ki a Volume500 kapszulát.Ez egy fantasztikus szer!!! Én külföldön élek a párommal, és sajnos a cefetrossz spermaképe miatt(2millió/ml) egy évig nem tudtam teherbeesni. Utána elkezdtük a Volume500-as kezelést, adtam mellé neki napi 1000mg C-vitamint+ omega3-at, plussz fehérjében gazdag étrenddel egészítettük ki a történetet, és láss csodát 3 hónap múlva 8, 5millió/ml lett a spermaszám és általánosan véve is sokat javult a spermakép. A doki azt mondta, csak így tovább!!! Természetesen ez a szám még mindig nagyon kevés egy spontán teherbeeséshez, de hiszem és tudom, hogy a 8, 5millióból néhány hónap múlva 20-30milliót csinálunk, és akkor irány a babaprojekt! Ezek után eszembe sem jut a lombik, fõként, hogy ártalmas az anyai szervezetre, ill. 4x-5x nagyobb eséllyel fogan a lombikban beteg baba mint természetes úton (hallgasd végig dr. Czeizel Endre vmelyik elõadását errõl a videoklinikán, igazat fogsz adni nekem!). Mindenkinek sikeres kiskatonaszaporítást, zökkenõmentes babavárást és egészséges kisbabát kivánok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!