Találatok a következő kifejezésre: Inszeminációval valóban a (14 db)

Sikerült már itt valakinek a Kaáliban az inszemináció?

Legjobb válasz: Ismerõsömnek igen. De nagyon be kell tartani a beültetés utáni napokra elõírt pihenést.

Ismerõsömnek igen. De nagyon be kell tartani a beültetés utáni napokra elõírt pihenést.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ...
Szia! Bocsi, hogy nem a témával kapcsolatban írok, de gondolom Gyõri vagy! Segítségedet kérném..most keresek nõgyógyászt, de lehetõleg nem fizetõshöz ( nem magánrendelésre mennék, mert nincsenek 10ezrein alapvizsgálatokra) tudnál ajánlani valakit!? Köszike
A kérdező hozzászólása: Szia 16:43, nem vagyok Györi, de még magyarországon se élek, ezért szeretem volna többet meg tudni a Kaáli intézetröl, meg hogy ot hogy sikerülnek az inszeminációk. Nagyon sajnálom hogy nem tudok neked segiteni, de tegyél te is fel kérdést hátha mások tudnak segiteni...
Köszi, hogy próbáltál segíteni! Amúgy a Kaáliról csak jót hallani! Szerintem megbízhatsz bennük..bár nekem szerencsére nem kellett mennem, de ismerek olyanokat, akiknek lombikkal segítettek..csakháát nem olcsó! Ha minden igaz én 4-5 hetes lehetek :-))
A kérdező hozzászólása: Szia, gratulálok, nagyon vigyáz magadra, nagyon boldog babavárást, es nagyon sok örömet a kicsihez :) ....

Inszeminációval valóban esélyesebb a terhesség, ha már korábbi több hormonkezelésem volt (costi, merional) sikertelenül?

Vagy csak az egész a szükséges procedura része....?

Legjobb válasz: Nagyon sok ismerõsömnek inszemes a babája, és elõtte õk is átestek a hormon-tortúrán. Igen, sokkal nagyobb az esélye a teherbeesésnek!!

Nagyon sok ismerõsömnek inszemes a babája, és elõtte õk is átestek a hormon-tortúrán. Igen, sokkal nagyobb az esélye a teherbeesésnek!!
A kérdező hozzászólása: Ez jó hír, köszönöm a választ!! Annyi mindent olvasni...meg most így az elsõ inszem elõtt nem is tudom mire számítsak, reménykedjek-e.
Figyu. Ha szervi gondod nincs, és a párodnál minden ok (biztos így van, különben meg sem próbálkoznának az inszemmel), a hormonjaid rendben (ez nagyon fontos!!), akkor biztos minden rendben lesz! Ne félj, nagyon hamar túl leszel rajta! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Igen, elvileg minden rendben van, nála is, nálam is, viszont már 1, 5 éve próbálkozunk. Olvastam, hogy mondjuk 6 inszem után van lombik (no azért nem szeretnék eljutni oda), de ez elég elkeserítõ szám...akár 6 inszem is eredménytelenül..?! De azért bízok! Köszi a válaszokat!

Volt valaki prof. Br. Szőlősi Jánosnál Szegeden Inszemináción? Mi volt a folyamata?

Legjobb válasz: Én nem nála voltam inszemináción, hanem Sikovanyecz dokinál. Maga az inszemináció menete szinte ugyanaz, a kötelezõ vizsgálatok mindig ugyanazok. 33hkm

Én nem nála voltam inszemináción, hanem Sikovanyecz dokinál. Maga az inszemináció menete szinte ugyanaz, a kötelezõ vizsgálatok mindig ugyanazok. 33hkm
Hormonok és átjárhatósági vizsgálat kell hozz. Azután a következõ ciklusban, miután megjött, injekciózni kell a hormonokat. Meg van határozva, hogy melyiket mikor kell, a ciklus hanyadik napján. Többféle hormon van, azért nem írom, mert általában más-más napokon kell szúrni. Aztán a dokid megmondja, hogy melyik ciklusnapon kell elmenned uh-ra, ott megnézik a tüszõket. Akkor megmondja, hogy kell-e még várni, vagy mikor kell beadni a tüszõrepesztõ injekciót. Be kell feküdni és maga az inszem úgy megy, hogy reggel apa leadja az anyagot, azt szeparálják, majd egy katéteren keresztül bevezeti a doki a méhedbe. Pár óráig feküdni kell, aztán mehetsz haza. Az én dokim következõ nap is megcsinálta, de ezt nem minden orvos csinálja így. Van, aki ír fel Duphastont vagy Utrogestant, van, aki nem. Vérvételre nem kell menni, két hét múlva teszt otthon. 33hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget.Hanyadik inszem sikerült?Mióta próbálkoztatok?Miért nem sikerült természetesen a baba?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Most csináltatom a hormon vizsgálatot meg nem soká átjárhatósági.Eddig ok.Utána mi van?Sajnos nem tudom ennek a menetét.Azért kérdeztem volna:-)

Inszemináció menetére lennék kiváncsi, meg hogy kb. :mennyibe kerülnek a gyógyszerek? Nekem a closty eddig nem segített. Van valaki aki ugyanígy volt az injekciótól pedig lett peteérése?

Legjobb válasz: Szia.Attól függ milyen stimulálót írnak fel. Nekem sem segített a closty simán, de az inszemináció elõtt azt írták föl és 1 petesejt megérett, abból lett a lányom. Most újra járunk, de már 2 sikertelenen túl vagyunk, pedig 2-3 tüsszõm is volt. A Kaáliba ha nincs a hormonokkal gondd, akkor clostyt írnak fel, ha van peteérési zavar, akkor gondolom injekciót, ami jóval drágább, olyan 15-20 ezer ft. Ja leírom a menetét: 3. naptól 7. napig closty, 10-12 nap között UH, ahol megnézik hány és mekkora tüsszõk lettek, majd ez alapján megmondják hányadik napon lesz az inszemináció. Nekem 16. napon sikerült a lányom. Maga a beavatkozás nagyon rövid és fájdalommentes. Következõ naptól progeszteron pótlás, ami általában hüvelygolyókat jelent napi 2x-3x.2 hét múlva teszt. Ennyi.

Szia.Attól függ milyen stimulálót írnak fel. Nekem sem segített a closty simán, de az inszemináció elõtt azt írták föl és 1 petesejt megérett, abból lett a lányom. Most újra járunk, de már 2 sikertelenen túl vagyunk, pedig 2-3 tüsszõm is volt. A Kaáliba ha nincs a hormonokkal gondd, akkor clostyt írnak fel, ha van peteérési zavar, akkor gondolom injekciót, ami jóval drágább, olyan 15-20 ezer ft. Ja leírom a menetét: 3. naptól 7. napig closty, 10-12 nap között UH, ahol megnézik hány és mekkora tüsszõk lettek, majd ez alapján megmondják hányadik napon lesz az inszemináció. Nekem 16. napon sikerült a lányom. Maga a beavatkozás nagyon rövid és fájdalommentes. Következõ naptól progeszteron pótlás, ami általában hüvelygolyókat jelent napi 2x-3x.2 hét múlva teszt. Ennyi.
Szia!Nekem se volt jó a closty mert cisztám lett tõle.Injekciót adok magamnak, kb 30.000ft-ba vannak a hormonok havonta.Ebbe benne van már a sárgatest hormon is amit inszem után kell szedni napi 2×2szemet.Az én stimulációm így néz ki (ez mindenkinek más, személyre szabott) A menses elsõ három napján ultrahangra kell mennem itt megmondják, hogy minden rendben van-e, és hogy ciszta mentes a méhem.(ha van ciszta akkor ez a hónap kilõve akkor nem lehet hormonnal stimulálni, mert attól megnõ a ciszta!)Az ultrahang napján ami általában a második vagy a harmadik nap 2ampulla Fostimon 1 oldószerrel feloldva, ugyan ez a következõ napon is.Majd egy nap szünet.Következõ nap 1 ampulla Merional 1 nap szünet majd megint 1 ampulla merional végül még egy nap szünet, és a következõ nap ultrahang.Itt megmondják, hogy mennyi pete ért be.Nekem ettõl a stimulációtól lett legutóbb 3db, (de mégse sikerült). Még ezen a napon tüszõrepesztõ injekció, és 2 nap múlva inszemináció.Ezután 14 nap múlva tesztelni, és várni a "csodára" :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nekem csak az egyik petevezetékem átjárható.Sajnos peteérésem nem igazán volt a clostytól.Háziorvosom endokrinológushos küldött(inzulinom normális) aki Meforalt írt fel napi 500mg-ot.Sajnos túlsúlyos is vagyok.Az utolsó ultrahangnál bunkón közölte velem a doki hogy amíg le nem fogyok felejtsem el hogy az életbe gyerekem lehet, diabetikushoz írányított.Na most a nagy küzdelem és diétának köszönhetõen -8kg nál tartok.Nem tudom hogy a diétának köszönhetõ-e vagy a Mefralnak de már 2 hónapja 33 napra megjön a menstruációm, ami eddig örültem ha 60-70 napra jött meg.Most inszeminációra fogunk menni, és kiváncsi vagyok hogy, most hogy fogytam segít-e hogy peteérésem legyen.Csak aggódok hogy kb.:mennyibe kerül egy inszem hogy elég lesz-e a félretett pénzünk rá.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ! Azt szeretném kérdezni hogy az inszem után mentél egyszerre dolgozni vagy ajánlják a pihenést otthon?
Dolgoztam utána, mindent ugyanúgy csináltam, viszont mikor pozitív lett a teszt és mentem hcg-s vérvételre -ahol megállapították, hogy igen, terhes vagyok - akkor a doki azt mondta, hogy ha tehetem, próbáljam kiíratni magam a háziorvossal. Így tettem, és bár problémamentes volt a terhességem, azért nem bántam meg, hogy pár hónapot még magammal és a pocaklakómmal nyugodtan tölthettem. Felejthetetlen volt az az idõ!

Párja herebiopsziája után lett valaki terhes? (mert nem lehetett természetes úton) Előfordulhat, hogy sikerülhet inszeminációval, vagy csak a lombik jöhet szóba?

Legjobb válasz: Biztos választ nem tudok, de szerintem herebiopsziával nem tudnak annyi spermát elõteremteni, hogy sima inszemináció legyen, szerintem azt ICSI lombikkal teszik meg.

Biztos választ nem tudok, de szerintem herebiopsziával nem tudnak annyi spermát elõteremteni, hogy sima inszemináció legyen, szerintem azt ICSI lombikkal teszik meg.
Az én páromnak volt herebiopsziája.Jó lett a spermaeredménye, mégis megcsinálták neki.A biopszia is jó lett, mégsem estem teherbe.Káliba kértem idõpontot ahol jól kivizsgáltak minket megint.Kiderült nem is kellett volna biopszia és csak azért csinálták a páromnak, mert az az orvos kísérleteket végez. A doktornõ teljesen kiakadt amikor látta, hogy minden eredmény jó és mégis biopsziát csináltak.Azt mondta jelenteni is fogja a feletteseinek és, hogy sokkal nehezebben fogok ez miatt most már teherbe esni, mert ugye csak megvágták azt a herét.Sõt azóta is fáj a vágás a páromnak. A lényeg, hogy inszemet ajánlottak és átkerültem a klinikára ahol pár vérvételt csináltak még.Egyszer másfél hónapot kellett várni egy eredményre, máskor pár hetet.Tehát nagyon teltek a hónapok és én közben terhes lettem természetes úton. :) Bocsi hogy ilyen hosszan írtam le, de ha még nem csináltak biopsziát akkor szerintem menjetek el másik orvoshoz is, nehogy úgy járjatok mint mi.Persze ez most szerencsésen végzõdött, de ki tudja terhes leszek e még valaha.6 évet vártunk a kisfiamra :( Ja és azt elfelejtettem leírni, hogy biopszia után 1.5 évvel estem teherbe. Minden jót és kitartást nektek!!!!!!Ha nem is természetes úton, de inszemmel biztos babás leszel!!! 21hkm

Ha kevés a spermaszám valoban csak az inszeminácio segithet?

Legjobb válasz: Nem írtad,hogy mennyire kevés.Inszeminációt kóros spermiogram esetén végeznek,kevesebb mint 10 millió/ml.

Nem írtad, hogy mennyire kevés.Inszeminációt kóros spermiogram esetén végeznek, kevesebb mint 10 millió/ml.
Szia Nekünk is azt javasolták ill. volt aki azt mondta, hogy donorsperma kell, no ahhoz képest most 28. hetes babás vagyok. Keressetek másik andrológust, ne álljatok meg egynél.
A kérdező hozzászólása: 2-3 millio/ml

Ha valaki volt már inszemináción, fájdalmas volt a beavatkozás?

Sajnos megint nem sikerült a babám. Azt hiszem, az a baj, hogy a páromnak nagyon kevés a spermája. Így sosem fog összejönni természetes úton. Kérlek, aki inszeminációval esett teherbe, írjátok le, hogy miképp zajlott és fájt-e amikor a méhszájat kinyitják, hogy felfecskendezzék a spermákat. Várom válaszotokat!!!!

Legjobb válasz: Szia!Nekem 3szor volt inszeminációm,és egyáltalán nem fájt! Kb. olyan érzés,és addig is tartott,mint a rákszûrés.Én nem éreztem a "méhszáj kinyitását",néhány perces kellemetlen érzés volt az egész....teljesen kibírható.... Baba sajnos nem lett...sok sikert Neked!!!!

Szia!Nekem 3szor volt inszeminációm, és egyáltalán nem fájt! Kb. olyan érzés, és addig is tartott, mint a rákszûrés.Én nem éreztem a "méhszáj kinyitását", néhány perces kellemetlen érzés volt az egész....teljesen kibírható.... Baba sajnos nem lett...sok sikert Neked!!!!
A kérdező hozzászólása: 7 év alatt csak 2 + tesztem volt...
A kérdező hozzászólása: Persze, mindenképpen csak a szerelmeskedésre gondoltam, hogy végre összejöjjön :) a doki persze, nem fog látni semmit. És amúgy sem szeretném, ha megvizsgálna. Most csak beszélni megyünk, hogy mivel próbálkozzunk.
Honnan fogod tudni hogy összejött-e?:) Mármint csak az együttlétre gondolsz?Gondolom arra, mert másra még nehéz lenne következtetni ugye....De ha április 4.-én mész dokihoz, akkor még ugyse fogja tudni..Addig még a teszt se fogja kimutizni...Na de, drukkolok, mert sikerülni fog:) De figyelj már, ha eddig volt pozi teszted, csak nem maradt meg a bébi, akkor neked végülis sikerül teherbe esned, az már eleve egy jó jel:) És mit mondott a doki?Mire számithatsz most ha visszamész hozzá?Ne félj a beavatkozástól!!!Nekem igaz csak clost volt meg tüszõrepis szuri, de semmi nega tapasztalatom nincs, csak egy pozi teszt, de az nem negatív ugyebár:) )Mellette tök jó terhességem volt végig, igaz a szülés nem volt kutya....de belefért:) )
A kérdező hozzászólása: drukkolj a mához! Honap reggel az lesz az elsõ, hogy megírom, hogy összejött-e az együttlét :)
A kérdező hozzászólása: ápr. 4-én jöv.hét szerdán van idõpontom. Annyit imádkoztam, hogy addig spontán jöjjön össze a baba. Nem tudom miért, de most olyan érzésem van, mint eddig soha, márpedig, hogy ma megfoganhatna végre. Nincs mire alapozni, hiszen évek óta semmi (ill. néhány + teszt, de mindig elment a baba..) de most valahogy ez a gondolat él bennem. Talán ezért is ragaszkodom annyira a mai együttléthez. Gondold el, milyen csoda lenne! Az utolsó pillanatban még doki elõtt összejönne!!!! Drukkolok a kicsimnek!!!!! Rettegek bármiféle beavatkozástól.
Én még nem szedek semmit, mert igazából, azt se tudom mivel kezdjem, igy maradok pé után a palástfûnél:) De ma mindenképp drukkolok, sikerülni fog:) Te mikorra vagy hogy tervezed a dokit?
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Tegnap vettem Elevitet is.... elkezdem szedni...
Picit se:DAz nem ér, mert akkor én is elkeseredek:) Én is magam alatt tudok ám lenni nagyon és az nagyon rossz, apa kedvét is elveszem vele:(Holott probálja tolerálni a dolgaimat, de már égnek áll a haja a peteérés szótól is:D A premens egy barátcserje kivonatú gyogyszer, keress utánna itt a gyakorin, ha beírod a keresõbe kiadja neked, de várj, linkelek neked egyet és elolvashatod, igaz cska 4 válasz van alatta, de már ez is biztató:)
A kérdező hozzászólása: OK. Megpróbálok nem nagyon elkeseredni, csak picit :(
A kérdező hozzászólása: Mi az a premens?
Jaaaaa és ne próbálj meg elkeseredni:) )Hisz itt vagyok é is, ugyanabba a cipõbe, ha más nem majd támogatjuk egymást:) Persze ezt könnyû mondani, de akkoris, sikerülni fog és kész, ha másképp nem, akkor majd beavatkozással, ennyi:) )Nem szabad negatívan:)
Mi Tatabányán lakunk:) Én most ugy terveztem, hogy hétfõn leszek a 13.napon, tehát április 17.-én kell hogy "ne" jöjjön meg:) Nekem ugy kell dokihoz mennem, hogy a mensim 3.-5. napján a hormon vérvétel miatt.Annak meg van az eredménye 5 nap alatt és azt beszéltük meg, hogy a mensim 12.napján menjek hozzá a férjem eredményeivel együtt és megbeszéljük hogyan tovább.akkor majd feldobom a labdát, ha lát érett tüszõket, mi lenne ha maradnánk a tüszõrepi mellett:) Aztán max következõ honapban megpróbálnék még egy clostis+tüszõrepis dolgot és ugy az inszem ha más nincs, bár én is reménykedek ebben a honapban.Elkezdem keddtõl a palástfüvet inni, hátha...Na meg a premens, arrol is sok jot hallottam.Sõt olyat is aki már az adott hónapban babás lett:)
A kérdező hozzászólása: Ha így érzde, akkor nem véletlenül érzed ezt. Próbáljátok meg elõbb clostival. Lehet, hogy én is rákérdezek a dokinál erre a variációra!!!! Mi Bp-en a XI. ker-ben lakunk. És Ti???? Mikor tervezed a dokit? Ha esetleg nem sikerül? DE ne is gondolj ilyet! Össze fog jönni!!!! Ma annyira bizakodó vagyok én is! Csak félek, hogy ha nem jön össze a mai együttlét, akkor magam alá kerülök. Ki fogok borulni, mert nem rajtam múlik és már kivagyok....
Szia:) Nem szombaton, csak írtam hogy szombattól....Persze a hétfõ az amikor be kell dobni magunkat:) Van mikor a férjem is odázza ezt a drasztikus módszert, hogy most kell mert muszáj, de sajna ez van....Én belemegyek a clostiba ha ugy van, amugy a fiam elõtt 15 éve, nekem is volt cisztám a fogigátló miatt, akkoris ugyanehhez a dokihoz jártam mint most.De nekem valamiért ugyanaz az érzésem most mint akkor, hogy ugy jönne nekünk ö9ssze a bébi, ha megint ugyanazt csinálnám mint akkor...Nem értem miért érzem azt, de valami oka biztos hogy van.Amugy merrefele éltek?Köszi hogy írtál:) Pussz
A kérdező hozzászólása: Ha hétfõn leszel 13. napon, akkor miért szombaton akcióztok? Persze, ha fickósak a párod spermái, akkor lazán megvárják a petesejtedet:) DE akciózzatok hétfõn is!!!! Okvetlenül! És írjál!!!! Pussz!
A kérdező hozzászólása: Szia Sz.! Örülök, hogy írtál! Már csak az csoda lenne, ha ma összejönne egy szerelmeskedés és a párom a stressztõl és megfelelési kényszertõl nem csõdölni be.....mint tegnap... Szóval én sem szoktam ilyenkor kiszállni az ágyból, sõt én is gyertyázok, meg nagypárnát teszek a fenekem alá :) Mindent bevetünk :) Ma meg kell lennie annak a babának!!!! Azért félek csak a clostitól vagy bármilyen petesejtre ható gyógyszertõl, mert nekem ez az 1-2 petesejtem is annyira tudja feszíteni a petefészkemet, hogy szó szerint fáj. Ha meg több fog megérni, az még kellemetlenebb lesz. Nem tudom miért, de régen még a fogamz.gátlótól volt egy petefészek cisztám és azóta iszonyat érzékeny a petefészkem, de ennek köszönhetõen érzem meg, hogy mikor van tüszõrepedésem. Drukkolok, hogy összejöjjön a babátok! Én 37 vagyok, a párom pedig 60 felett van. Nagyon nincs már mire húzni az idõt. Az elõzõ házasságomból azonnal összejöttek a gyerekek, nem ismertem az érzést, mi az, mikor hónapokig vár az ember a babára. Már 7 éve várom....
Szia!Örülök, hogy írtál:) Én is ecseteltem a férjemnek tegnap este, hogy próbáljuk meg a tüszõrepis dolgot az inszem elõtt:) Neki igazából mindegy, rám bízza a dolgot, de megbeszélem a dokimmal én is.Amugy a clostitól ne félj, ha arra a hormonra gondolsz, csak 5 napig kell szedni, tehát akkora hormonlöketet nem ad sztem...Én legalábbis nem híztam tõle és semmi mellékhatása nem volt, mellesleg rögtön sikerült vele a babóca:) Na de!Nagyon drukkolok neked ma, mindent bele, és ne szállj ki az ágyból utána:) Ne nevess ki, de én képes voltam gyertyázni is, hátha ezzel segítem a kiskatonák útját:) Szerencsés alkat vagy ha így érzed az ovudat, én nem érzem, attól félek, mi van ha nem is reped meg a tüszõ???Mert voltak múlt hónapban is szépek, de mi van ha nem reped meg?Honnan tudom tutira hogy meg is reped?Szóval nálam a helyzet a következõ, általában nekem is 13.napon "van"az ovum....Ami jelen pillanatban hétfõre fog esni.Apánál a forró ülõfürdõ tiltott most:) )Ugyhogy mi szombattól vetjük be magunkat:) Bár azért tegnap is volt hancur, de ez még korai persze:) Nagyon drukkolok neked és remélem írsz, hogy mi és hogy alakult:) Amugy hány évesek vagytok?Sz.
A kérdező hozzászólása: A dokinál már konkrétumot akarunk, kezelést és megoldást! Tehát azt akarom, hogy kezdjük el a babagyártást.
A kérdező hozzászólása: a párom inszeminációt akar!!! Szerintem a doki is ezt fogja javasolni.
Nézd....lehet igaza van a párodnak, az enyém is az mellett voksol, mivel azt mondja igy oda kerülnek ahova kell és nem kell idegeskedni, hogy mi van ha, nem érnek oda vagy mi van ha lassucskák, igy odateszi õket a doki ahol lenniük kell!És ez valamilyen szinten jó, ne aggódj ez miatt:) Amugy nekem még egy pozi tezstem sem volt másfél év alatt, engem ez aggaszt, pedig mint a nagykönyvben olyna pontos ciklusaim vannak!Egyszerüen nem értem mi a baj, de nagyon az mellett vagyok hogy a párom kiskatonái lassucskák és ez lehet a baj, de akkor az inszem nekünk is segítene és már idõhuzás lenne az amit én gondoltam hogy repesszünk tüszõt.de ez is kiderül, amint visszamentünk az urulógushoz:) A párod volt már amugy ilyen vizsgálaton?
Mármint hogy nekem??? Írj privit!!
Szia!Olvastam hogy az elsõ inszemed nem sikerült, sajnálom:( Ilyenkor mennyi idõ mulva lehet próbálkozni a következõvel?
;-)
Na szia!Mizu?
A kérdező hozzászólása: Hááát nagyon gázos volt, megírtam a privát üzidben :)
Szia!!!Na sikerült?Gondoltam ám rád:) )
A kérdező hozzászólása: De drága vagy, köszi! Annyira izgatott vagyok, mint az elsõ randimon :)
Már lassan túl vagyok rajta, annál jobban fopglalkoztat a baba:) De ebben a hónapban sikerülni fog, ugyhogy ma dobj be mindne nõi praktikát:) )Szorítok nagyon:)
A kérdező hozzászólása: Hú, akkor megnyugodhatsz. Nem lehetett kellemes az a pár hónap :( De inkább felejtsd el!!!!
Nem, nekem nem maga a rákszûréstõl, nekem az eredményem lett rossz, engem másfél évvel ezelött mütöttek mert afféle rákmegelözõ állapotot diagnosztizált a doki, igy mütötték a méhnyakamat:) Azóta minden okés és a 3 havi rákszûréseim is mind jók.
A kérdező hozzászólása: akkor neked is volt vele élményed...... fúúúú...nem akarom!
Óhhh a rákszûrésrõl is tudnék mesélni:D De már tul vagyok rajta, hál istennek, de nálam az sem volt egy egyszerû dolog, a mai napig nem hevertem ki lelkileg....
A kérdező hozzászólása: Tudod, én már egy rákszûréstõl is stresszelek, meg minden dokitól. Nem tehetek róla :(
Persze, ha van tüszõd akkor felesleges lenne tul stimulálni, de erre ne adj, ez csak az én véleményem:) De ne félj görcsösen az ilyenektõl, semmi baj nem elsz, fõleg ha a doki követi uh-n a dolgokat, hisz ért hozzá!!:) )
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó, micsoda hír!!! Teljesen feldobódtam :) akkor van esély rá, hogy nekem sem kell!
Nekem azt mondta a doki, hogy nem kell closti, mivel a mult honapban is látott 2 db tüszõt, igy felesleges engem stimulálnia, viszont inszem elõtt a tüszõrepi állítólag mindenképp kell, az összpontosítás miatt, de nekem nem ad clostit a peteérésre, mert ugye nekem most is volt!Tehát sztem nem muszáj!
A kérdező hozzászólása: 3 évvel ezelõtt volt vizsgálaton, akkor határérték volt. De eltelt 3 év! Az hosszú idõ! És képzeld el, sajnos az utóbbi 4-5 héteben úgy vettem észre, hogy jóval csökkentek a spermái. Nagyon kevés van. Ettõl félek én is, hogy hiába vagyunk együtt jókor, ha egyszerûen olyan kevés, hogy nem is jut fel a méhembe. Én úgy látom, ez nem elég ahhoz, hogy feljusson a petesejtig. És nálunk ez lehet a baj. figyelj, segíts a tanácsoddal, jó? Ha én jól mûködök, úgy mint Te is, a párommal van gond mennyiség és fickósság terén, akkor muszáj hormont szednem? Muszáj mindenképpen???? Persze most azzal fogjuk kezdeni, hogy megnézetem a páromat. Nem tágítok ettõl...látni akarom az eredményt. Utána okoskodhatunk, hogy mi legyen. Tudod, nem szívesen zavarom össze a testemet.
A kérdező hozzászólása: Próbáld meg szerintem elõször az inszem nélküli clostis és tüszõrepis variációt! Adj még egy esélyt! Elõtte ne legyetek együtt 3 napig és jó sok spermája lesz a párodnak :)
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi, hogy írtál! Tök egy cipõben járunk. Én nagyon szeretném megúszni a hormonozást, mert hidd el, szép tüszõim érnek és mindig van tüszõrepedésem. Velem tuti minden OK. Ma éjjel is éreztem, hogy kiszabadult a petesejtem a tüszõbõl, nem lehet összetéveszteni azt a fájó, hasogató, éles érzést, amit akkor szoktam érezni. Az ovu tesztem is tök pozitív lett, mindenképpen ma kell akcióznunk!!! Ma 13.napos vagyok, biztos, hogy tökéletes lenne az idõzítés. Ha ma nem jön össze az együttlét, akkor ez a hónap is elszállt. Jöv.hét megyek a dokihoz. bárcsak az utolsó pillanatban összejönne. Istenem, annyira szeretném! Kérlek, nagyon drukkolj, hogy ma sikerüljön összehozni egy babát!!!! Nekem sincs sok pénzem, nem is tudom, mennyi lesz az inszem és a kapcsolódó ktg-ek. Drukkolok nagyon Neked is!!!!!! Írj, bármi fejlemény van, nagyon várom!!! És szoríts a mai naphoz!!!! Ez a legvégsõ lehetõségem horomonozás elõtt. Szép napot!!!!
10es válaszoló vagyok ma - teszteltem, , elsõ inszem volt..!:-(
A kérdező hozzászólása: Remélem, mindegyikünknek sikerülni fog hamarosan a baba!!!!
Én még örülnék is 2 picinek :)
Csatlakozom az elõttem szólóhoz!:-))))) Sok sikert Mindenkinek!!!!
10-es válaszoló vagyok! Én nem bánnám azt sem, ha ikerterhességem lenne, csak jönne már a baba.....!
A kérdező hozzászólása: Köszi az információt, nagyon félek az inszem.tõl. És ami a legnagyobb baj, nem nagyon szeretnék ikreket..... és inszeminációnál állítólag 10% az esély, hogy ikerterhesség lesz, ha hormonkezelés is van. NAGYON DRUKKOLOK NEKED, KÉRLEK ÍRD MEG, HA ÖSSZEJÖTT A BABA! MÁR CSAK 2 HÉT ÉS KIDERÜL :)
jaj, és nagyon drukkolok Neked! :) Csak pozitívan! :)
Szia! Nekem 2 napja volt az elsõ, nem fájt. Persze egy sima szex kellemesebb :) de remélhetõleg eredményesebb ez :) nekem 4 érett tüszõm volt és 11, 6 millió hímivarsejtet lõttek be. Most várunk meg reménykedünk. Nekem megcsinálta a doki, aztán mehettem is haza.szóval feküdni sem kellett. Elõtte kaptam hormont, mert nem volt természetes peteérésem, így azzal segítették elõ. meg egy tüszõrepesztõ szurit. most meg napi 2x1 beágyazódás segítõ kúpot kapok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, annyira aranyosak vagytok, hogy megírtátok a tapasztalatotokat. Remélem, lesz annyi életképes spermája a páromnak, hogy sikeres lehet az inszemináció!!!! Drukkoljatok! És még egyszer köszi!
Nem volt fájdalmas, olyan kicsit felpuffadás érzésem volt! Általában mindenki kap hormonokat, mert ha már inszem, akkor egy ideje valami nincs rendben! Próbáljátok ki a fer14-et ez jó a spermaszám növelésére!Sok sikert!
Szia! Az inszem tényleg kb annyira kellemetlen, mint a rákszûrés. Valóban kicsit "hormonoznak is". Minimálisat általában, én pl clostit kaptam 5 napon át 1-et. Ilyenkor a cél 2-3 tüszõ érlelése. Hogy ehhez mennyi hormon kell, egyénfüggõ, de tényleg csak alap. Lombiknál a cél a minél több tüszõ érlelése, ezért kell az erõsebb stimu. De jó dokival, márpedig a meddõségi centrumokban jó dokik vannak általában, nem lehet gond. A leszívás altatásban történik, em fáj. Utána esetleg egy kicsit (nekem enyhe mensis fájdalmam volt), de adnak fájdalomcsillapítót ha kérsz. Mire teljesen felébredsz, már el is múlik. :-) A beültetés ugyanolyan, mint az inszem, csak nem sperma van a fecskendõben, hanem embrió. :-) Ha a dokid azt mondja, csak lombikkal van esélyetek, akkor ne félj tõle, vágj bele nyugodtan. :-)
Egyáltalán nem fáj, a doki kicsit matatott, majd azt mondta, hogy kész vagyunk:) A rákszûrés szerintem rosszabb, mert ott ki is csippentenek egy darabot a méhszájból. Engem nem tágítottak, egy vékony hosszú fecskendõt helyezett be a méhszáj nyílásán és kész, én semmit nem éreztem, még kellemetlennek sem volt mondható. Még 10 percig feküdtem ott az asztalon, és mehettem haza. A férjem nagyon kevés és rossz minõségû spermája miatt kellett elvégezni az inszeminációt, és szerencsére nekünk egybõl sikerült.)
két inszemem volt. egyáltalán nem fáj. kicsit tágítanak, be apa cuccát, negyed óra fekvés és már mehetsz is. lombiknál a leszívásnál altatnak
Mi az, hogy azt hiszed, hogy kevés? Nem fáj. A lombiknál a leszívás se, altatásban csinálják.
A kérdező hozzászólása: A lombiknál nem nagyon veszélyes, ahogy a petesejteket leszívják? Úgy hallottam, hogy a hüvely szúrják át átlósan és úgy vezetik fel a petefészekbe a tût és szívják le a petesejteket. Hormonoznak is nagyon sokat. Nem veszélyes? mennyire fájt amikor leszívták a petesejteket????
Nekem is volt 2x.Baba nem lett belõle sajnos.De semmi tényleg olyan mint egy rákszûrés.Szerintem a lombik esélyesebb, a pociba az eredmény :-) kívánom a legjobbakat!Mielõbbi babavárást!
A kérdező hozzászólása: Tényleg hormonoznak is?????
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy bele kotyogok én is, de nálunk is inszem van kilátásban.Magán orvoshoz járok Tatabányára, megkaptuk a férjem sperma eredményét is, igaz még nem voltunk vele vissza az urulogusnál, mert még nem rendelt, de nem igen tudom értelmezni.Voltam uh-n, a doki nekem látott tüszõt, amire azt mondta szép nagyok, de megjött megint ebbe a hónapban, ezért megyünk most vissza, mert azt mondta próbáljuk meg az inszemet.Magán rendelõbe csinálja, igaz még nem tudom mennyiért....Valaki akinek magán rendelõbe volt, megtudná mondani mennyibe fájt ez neki?:) Van már gyermekem, ezért bizakodom hogy elsõre sikeres lesz és ez miatt nem szeretném huzni az idõt clostival meg tüszõrepivel, hátha az inszem rögtön sikerül.... Köszönöm a válaszaitokat és drukkolok mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: szia! Ugyanebben a helyzetben vagyok. Van már gyerekem, csak a párom spermaszáma kicsit kevesebb és én sem szeretnék idõt húzni hormonozással. Úgy gondolom - mivel nálam minden rendben van és minden hónapban szép nagy petesejtem érik - , hogy sikeres lehet az inszem mindenféle gyógyszer nélkül, ha közvetlenül a méhembe "küldik" a spermákat.
Szia! Figyelj, nekem a fiam clostis baba volt.Kaptam a mensim 3.napjátol napi 2-öt a fiammal, majd a tüszõrepi szurit.Elsõre sikerült a fiam, panaszmentes terhesség stb....Rá 4 évre a lányom spontán elsõre nem tervezett baba lett:) )Elváltam, most a férjemmel közös babát szeretnénk és sajnos semmi, nem jön a bébi...Visszamentem a gyerekcsinálós dokimhoz és elmondtam neki, hogy mi van, másfél év és semmi, viszont elmondtam neki, hogy idõt se szeretnék huzni, mert feleslegesnek tartom.Elmondta hogy 90% hogy a petevezetõom átjárhatók, látta uh-n hogy van két szép tüszõm, ami ekkor meg ekkor érik be, akkor legyünk együtt....Hát nem sikerült sajnos, most megjött, napra pontosan.Férjem elment urulógushoz, volt spermavizsgálaton, elõbb irtam az eredményt is....Most elvileg azt beszéltük meg a dokival, menjek hormonvérvételre a mensim 3.napján, 12.napon uh-ra és csinál egy ovutesztet, beadja a tüszõrepis szurit és másnap vinnem kell a férjem spermáját és megcsinálja az inszemet.Na most fogalmam sincs hogy belevágjak-e vagy inkább probáljunk meg egy clostis+tüszõrepis hónapot mint a fiamnál, vagy rögtön vágjak bele az inszembe.Tudod nem vagyunk tele pénzzel, nekem a hormonvizsgálat is 12 ezer ft lenne, hüvely uh hogy megnéz 10 ezer+tüszõrepesztõ szuri és még mellé fingom nincs mennyi egy inszem egy magándokinál....Mellette még az se biztos hogy sikerül, mert ha tutira sikerülne, az ember kiadja azt a pénzt...Ugyhogy teljesen tanácstalan vagyok mit is kéne csinálnom...Ezt vagy azt?35 éves vagyok, már igazából kisérletezni se szeretnék hónapokig, csak egy pozi tesztet akarok:D
A kérdező hozzászólása: Szia! Vagyok! Írjál, nagyon várom!
Szia!Vagy?Ne haragudj, de el kellett ugranom a postára....Irj, ha vagy!
A kérdező hozzászólása: Mi az a premens???? Figyu, és Téged nem hormonoz? Clostit nem adott a mensid 3.napjától? Ilyeneket hallottam. Én sem szeretnék hormonozást igazán, csak tegye fel a spermákat, így megspórolja nekik az utat a méhszájon át. Nem fáradnak ki annyira talán.... Írj kérlek!
Értem....Nálunk az uh-n látott a doki tüszõt, a hõm alapján elvileg van tüszõrepedés is, bár azzal nem vagyok tisztában annyira hogy akkor hogy kell alakulnia a hõmnak, mikor is reped meg az a tüszõ.A férjem eredménye az mennyiségre elvileg jó lenne 57M/ml, csak a mozgásuk 45%, aminek elvileg 50%-nak kéne lennie, baba nem jön:(Erre mondta nekem a doki, hogy leveszi a vért a mensi 3.napján, 5 nap alatt megvan az eredmény és a férjem eredményeivel menjünk a 12.napon, akkor megnéz uh-n és megcsinálja az inszemet ha ugy van, mert mondtam neki, hogy ne huzzuk az idõt semmivel mivel 35 éves vagyok.Bár most elkezdem szedni a premenst, hátha...nem jön meg és nem kell az a fránya inszem:) )
A kérdező hozzászólása: Én úgy érzem, velem minden Ok. (hõm.görbe, UH-n peteérés...)
A kérdező hozzászólása: 3 éve volt vizsgálat, akkor jó volt az eredmény, mégsem jött össze. Most viszont szemmel láthatóan kevesebb az "anyag"... tartok tõle, hogy ez lehet a baj :(
Na várj, de nálatok mi a gond, hogy inszemre mész vagy ahogy irtad lombik?Volt már a párodnak spermaviszgálata vagy még csak most lesz az elsõ???
A kérdező hozzászólása: Nekem ápr. 4-re van idõpontom, akkor beszéljük meg a dokival, hogy mi a menet. A páromnak is lesz spermavizsgálata (szerintem kevés és lassú) és gondolom nekem is lesz vérvételem. Amúgy pedig ápr. 12-én kéne megjönie, úgyhogy biztos nekem is majd ápr. 15 körül kell majd vérvételre mennem... nem is tudom, hogy mi lesz egyáltalán... csak már kezdjük el! (nem tudom, lehet-e egyáltalán inszemináció, vagy csak lombik???)
rendben, de én majd csak áprilisban megyek a hormonvérvételre, a mensim 3.napján, aztán a 12.napon uh-ra és akkor derül ki hogy melyik nap csinálja a dokim.A férjem eredményei meg vannak már, bár sztem neki ott amozgással vannak gondok, de majd kiderül.Te hol tartasz?
A kérdező hozzászólása: Akkor Neked is nagyon drukkolok! Kérlek, folyamatosan írj és tájékoztass, hogy mit csináltak Veled és milyen volt, jó????
Sziasztok, elvileg nekünk is aközel jövöben lesz, mert mi sem várunk, márcsak az én hormon vérvételemre.A férjem eredménye meg van és aztán hajrá, nekem is van már 2, és ez nem jön össze, nem is értem....
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :) Ápr.4-én kezdjük :) Amúgy már van 2 gyerkõcöm és átjárhatóak a petevezetõim is. Ez biztos... De reméljük a legjobbakat és azt, hogy minél hamarabb lehet babánk!!!!! Drukkoljatok csajok :)
Vizsgálatok nélkül nincs értelme az inszemnek. Mert mi van, ha nem átjárhatók a petevezetékeid? Átjárhatósági nélkül elvileg nem is csinálják. És a párod lelete nélkül. Sajnos ezek kötelezõ körök, mert lehet hogy a vizsgálatok olyan okot tárnak fel, ami eleve lehetetlenné teszi az inszem sikerességét, és az már tényleg idõhúzás. Inkább most érdemes még ezt az 1-2 hónapot rászánni a vizsgálatokra, mint hiábavalóan kísérletezni hosszabb idõn keresztül.
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazad van! Nem lehet megúszni hormonozás nélkül. csak félek, hogy hízásnak indulok, de nagyon. viszont, ha összejön a baba, akkor nem érdekel semmi más, csak Õ!!!! Az idõhúzást arra értettem, hogy a lehetõ leggyorsabban szeretnék eljutni az inszeminációig, nem hónapokig várni és kivizsgálgatni...
Nagyobb a siker esélye a hormonokkal általában. Nem halottam még olyat, hogy anélkül csinálnák. De nem értem, mi az, hogy húzni vele az idõt? A ciklusod anélkül is ugyanaddig tart. :-) Inszem menete nálunk: Ciklus 3-5 napjától napi 1 closti, uh-val tüszõfigyelõ. amikor elég nagyra nõtt/nõnek, tüszörepesztõ szuri, és rá 36 órára az inszem. A ciklus második felében utrogestan, a beágyazódás elõsegítésére. Ha nem kérsz tüszõrepit, akkor hogyan idõzíti a doki az inszemet? Nézed a hõdet és szólsz a dokinak hajnalban, hogy na akkor most gyorsan csináljuk meg, mert megvolt az ovum? Szerintem ez nem járható út. :-)
A kérdező hozzászólása: Csak azt nem tudom, hogy hormongyógyszerek nélkül egyáltalán kivitelezik-e az inszemet....???? Valaki? Volt már úgy inszeme, hogy nem kellett semmilyen hormont szednie elõtte????
A kérdező hozzászólása: Nálad miért volt inszemináció? Kevés sperma miatt??????

Vélemények a Szent János kórházról, Budapesten? Csináltak ott valakinek inszeminációt?

Legjobb válasz: Bocsi, h nem írok használhatót, de engem is érdekelne. Habár még nem tartok ott, de vszínû, h kelleni fog :(

Bocsi, h nem írok használhatót, de engem is érdekelne. Habár még nem tartok ott, de vszínû, h kelleni fog :(
nekem igen, már kettõt is, mi érdekelne ?

Rossz spermaminőség (csak 10%-a mozgékony, és sok a sérült) miatt inszemináció? Más megoldás? Vitaminok? Járt már így valaki sikerrel? Mármint inszem nélkül terhesség?

Mi majdnem egy éve próbálkozunk, persze kipróbáltunk jó néhány csodaszert...de nem akar sikerülni a babuci. Ezért elmentünk egy meddőségi központba, kivizsgáltak engem is és a páromat is. Nagy meglepetésemre szépek az eredményeim.. de sajnos a párom spermáinak csak 10%-a mozgékony, ami szinte lehetetlenné teszi a teherbeesést. Inszeminációt javasolt a doki, vagy pedig e-vitamin, cink, szelén, c-vitamin kúrát (nagy dózisban), ami hosszabb távon javíthat az eredményen.Az utóbbit választottuk...és most bizakodunk....

Legjobb válasz: Az én férjemnek 3 millió/ml, majd minden további vizsgálatnál 1 millió/ml vagy még annál is kevesebb lett az eredménye! Nekünk is azt mondták, hogy azonnal lombik mert így soha nem lehet természetes úton gyerekünk. Na mármost mi is nekikezdtünk a lombiknak, borzasztó volt, le sem írom, a lényeg, hogy a 3. sikerült, született egy csodaszép kislányunk aki most lesz 1 éves! És tudod mi történt? Január elején pozitívat teszteltem!:)) Az orvosom is csak pislogott, nem akarta elhinni, de mos már õ is elhiszi mert látta a vérvétel és uh eredményt:) Hogy vannak-e még csodák? IGEN, VANNAK!:) Én, mi soha nem adtuk fel a reményt, hogy valaha is természetes úton legyen gyermekünk. Mivel a férjemnek semmiféle szervi bajt nem találtak a meddõsége mögött így én töretlenül hittem abban, hogy természetes úton is lehet gyermekünk. Nekünk sem vált be semmi, végül én magam összeállítottam férjemnek és magamnak is egy vitaminbomba csomagot (nagyon kikupáltam magam a témában:) és azzal tömtem szegénykémet, de úgy látszik lett eredménye. Ahogy abbahagytam a szoptatást, puff, teherbe is estem! Ne add fel soha, persze inszemmel vagy lombikkal próbálkozhattok, hogy ne teljen az idõ feleslegesen, de itt vagyok én is élõ példának, hogy igen is létezik csoda, én sem hittem el ezeket a sikersztorikat amíg nem én éltem át:) Minden jót és fel a fejjel: 1 éves kislány anyukája+ 9 hetes kismami

Az én férjemnek 3 millió/ml, majd minden további vizsgálatnál 1 millió/ml vagy még annál is kevesebb lett az eredménye! Nekünk is azt mondták, hogy azonnal lombik mert így soha nem lehet természetes úton gyerekünk. Na mármost mi is nekikezdtünk a lombiknak, borzasztó volt, le sem írom, a lényeg, hogy a 3. sikerült, született egy csodaszép kislányunk aki most lesz 1 éves! És tudod mi történt? Január elején pozitívat teszteltem!:) ) Az orvosom is csak pislogott, nem akarta elhinni, de mos már õ is elhiszi mert látta a vérvétel és uh eredményt:) Hogy vannak-e még csodák? IGEN, VANNAK!:) Én, mi soha nem adtuk fel a reményt, hogy valaha is természetes úton legyen gyermekünk. Mivel a férjemnek semmiféle szervi bajt nem találtak a meddõsége mögött így én töretlenül hittem abban, hogy természetes úton is lehet gyermekünk. Nekünk sem vált be semmi, végül én magam összeállítottam férjemnek és magamnak is egy vitaminbomba csomagot (nagyon kikupáltam magam a témában:) és azzal tömtem szegénykémet, de úgy látszik lett eredménye. Ahogy abbahagytam a szoptatást, puff, teherbe is estem! Ne add fel soha, persze inszemmel vagy lombikkal próbálkozhattok, hogy ne teljen az idõ feleslegesen, de itt vagyok én is élõ példának, hogy igen is létezik csoda, én sem hittem el ezeket a sikersztorikat amíg nem én éltem át:) Minden jót és fel a fejjel: 1 éves kislány anyukája+ 9 hetes kismami
Szia!Mi már 2, 5 éve várunk a babára.1 év után mentem orvoshoz, nálunk is a páromnál van a gond, próbáltunk mindenféle vitamint(amiket Te is írtál), ill. FERULANT kapszulát, kicsit jobb lett az eredménye, de baba még mindig nem sikerült.Igy aztán Meddõségibe mentünk, ahol a 2.inszemináción vagyok túl....Ezeket a gyógyszereket hosszú ideig(legalább 3 hó)ajánlatos szedni, ennyi idõ alatt képzõnek a spermiumok.Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Egyenlõre próbálkozunk a vitaminokkal pár hónapot, aztán ha nem sikerül, akkor inszem... csak félek a kötelezõ laparoszkópiától.. De ha kell, akkor kell. Gratula 9hetes kismama!!!Jó egészséget!!! És milyen vitamincsomagot állítottál össze a párodnak?? Milyen napi adagokat??(mg)
Szerintem az inszemmel, de inkább a lombikkal nagyobb esély van a babára, mint vitaminokkal. Esetleg kombinálva a kettõt? Pl elkezdeni a meddõségi kezelést, és közben vitaminozni. Így ha nem hat a vitaminkúra, nem kell elölrõl kezdeni mindent. Ugyanis a leleltek fél évig érvényesek (legalábbis a Kaáliban) és a vitaminok valszeg csak hosszabb idõ után fognak hatni, ha egyáltalán változik valami. És ha a párodnak késõbb még rosszabbak lesznek az eredményei, ami nem kizárt, akkor csak az idõ megy. :-(
Szerintem minden meddõségiben megpróbálkoznak elõször inszemmel, néhány alkalommal....olvastam olyant, akinek rossz spermaképpel sikerült, persze nem ez a jellemzõ!
Hát õszintén. Ezen szerintem semmi vitamin nem segít. Sõt szerintem lombik kellene, mert az inszemmel sem jutnátok elõrébb!
Nálunk is rossz volt a spermakép, páromnak 10millió/ml volt, ennek 50% volt mozgékony, és 50% jó alakú, erre már lombikot mondott a doki, nem is bánom :) Szerintem ha ilyen kevés a jól mozgó, akkor felesleges inszemmel "bajlódni", bár nem írtad, hogy pontosan mennyi is a kiskatonák száma. Én szedettem a párommal C és E vitamint, cinket, próbáltuk a Fer14-et, semmivel sem lett jobb az eredménye.
Én úgy hallottam, hogy ahol "rossz" a sperma, ott ICSI-t szoktak csinálni a Kaáliban. Az inszem ezen esetekben inkább már zsákbamacska... Bár azt konkrétan nem tudom, hogy hány % alatt kell lenniük a mozgékony spermáknak. http://www.youtube.com/watch?v=vGbIL9QWSsM
A kérdező hozzászólása: Köszönjük..reméljük javul az eredmény. Sok sikert nektek is!
Szerintem mielõtt belevágnátok a "szintetikus" dolgokba, próbáljátok ki a Volume500 kapszulát.Ez egy fantasztikus szer!!! Én külföldön élek a párommal, és sajnos a cefetrossz spermaképe miatt(2millió/ml) egy évig nem tudtam teherbeesni. Utána elkezdtük a Volume500-as kezelést, adtam mellé neki napi 1000mg C-vitamint+ omega3-at, plussz fehérjében gazdag étrenddel egészítettük ki a történetet, és láss csodát 3 hónap múlva 8, 5millió/ml lett a spermaszám és általánosan véve is sokat javult a spermakép. A doki azt mondta, csak így tovább!!! Természetesen ez a szám még mindig nagyon kevés egy spontán teherbeeséshez, de hiszem és tudom, hogy a 8, 5millióból néhány hónap múlva 20-30milliót csinálunk, és akkor irány a babaprojekt! Ezek után eszembe sem jut a lombik, fõként, hogy ártalmas az anyai szervezetre, ill. 4x-5x nagyobb eséllyel fogan a lombikban beteg baba mint természetes úton (hallgasd végig dr. Czeizel Endre vmelyik elõadását errõl a videoklinikán, igazat fogsz adni nekem!). Mindenkinek sikeres kiskatonaszaporítást, zökkenõmentes babavárást és egészséges kisbabát kivánok!
Sajnos normális :( Vegyél be 2 MagneB6-ot és egy cataflamot! Jobbulást és kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, kicsit megnyugtattál, bár mindenféle orvosi tájékoztató szerint semmi fájdalmat nem kellene érezni. Ezért ijedtem meg, hogy nálam valami nem stimmel. Neked volt már inszemed? És utána fájdalmad?
Szia! Sajnos normális a fájdalom. Nekem minden inszem után órákig fáj a hasam. :(
1. vok. Igen, volt és nagyon nagyon fájt a hasam utána, de pár nap és elmúlik! Kitartás! :)
Szia! Hogy vagy?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!