Találatok a következő kifejezésre: Ingyenes-e a Vár épülete (1 db)

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a szalagavató?

Külföldre rekedt magyarok - legalábbis a mezőségiek, mint jómagam - soha sem hallottam szalagavatóról. Akkor azt hittük, az valami anyaországi "újitás". Nekem egyszer volt dolgom szalaggal, az pedig az M (Maturandus) betűt mutató kabáthajtókára való szalag volt, amit az utolsó éves középiskolásként viseltünk.

3

Nem mi lennénk az első létforma ami magát írtja ki. de ami különlegessé tenne minket az az hogy mi tudatosan tettük. Mit mond ez rólunk?

Miért nem mentettük meg magunkat amíg lehetett? talán egy bizonyos szinten nem is hittünk abban hogy megérdemeljük

4

Vannak magyarbarát szlovákok?

7

Ezt meg lehet csinálni?

hogyha csinálok egy új gmail-t akkor azt át lehet kreálni az előző gmail Youtube-ára.

1

Ma kaptam meg a határozatot a szociális segélyről. Mire számíthatok ezután?

nem sikerült álláskeresői alatt munkát találnom. Ma jött meg a határozat az flh támogatásra (ez az a 22ezer ft) amit vissza kell vinnem a munkaügyibe. utána hogy lesz tovább, mire számíthatok? sosem voltam ilyen helyzetben

4

Hallottam, hogy reklámoznak valamilyen csillagász újságot mostanában. Valaki leírná, hogy mi a neve?

4

Ha lenne egy napod, következmények nélkül mit tennél?

Reggel olvastam ezt a kis kérdést de nagyon elgondolkoztam rajta :)
Ti mit tennétek?

10

Tudnátok nekem segíteni? Az Egri csillagokról lenne szó! Rövid leírást kéne készítenem Éva nevében a törökországi utazásról! Én magam sajnos nem tudom megírni! Remélem tudtok nekem segíteni!

1

A cigányok miért nem értik meg hogy nem a bőrszínük miatt nem fogadják el őket?

Mi ez a baromság amit hajtogatnak a cigányok, hogy azért utálják őket mert cigányok vagy mer nem fehér bőrűek....
Ez már mindennek a teteje!
Miért nem fogják fel, hogy nem azért nem szeretik őket az emberek mert sötétebb a bőrük hanem mert úgy viselkednek mint az állatok?!
nap mint nap szembesülök ezzel és oké hogy a magyarok is tudnak bunkók lenni és bűncselekményt elkövetni de ilyet nem látok minden nap az utcán vaqy a boltban.
Egyik nap a vonatállomáson vártam és láttam hogy a lépcsőn ült egy cigány család rettenetesen le voltak lakva a gyerekek is koszosak voltak a szülők fogatlanok és nyakalták a kannásbort. A szagukat nem is említem... Volt egy kisfiuk kb 4-5éves lehetett odament az állomás büféjéhez és mondta h 50forintja van és szeretne egy csokit. A büfés nő mondta hogy nincs csoki 50ft-ért csak rágó. adott neki rágót a kisfiu megköszönte (ezen meglepődtem h nem kezdett el szitkozódni) és elment. 2 perc múlva visszajött az apja vett 2 felest. a büfés nő kérdezte a gyereknek nem vesz e valamit az meg fel se fogta mi van. Alig tudott beszélni úgy be volt rúgva és fogai se voltak. Visszaült a lépcsőre a felesekkel a felesége addig itta a kannást. Gyerek meg rágta az 50ft-os rágót.
Na most ez a gyerek így nő fel..nekem senki ne mondja hogy jobb ember lesz mint az apja. És az ő gyerekét ugyanígy fogja nevelni. Mert sehol nem lát rendes példát. ÉS nem ez az egy család az egyetlen rengeteget látok volt hogy hallottam az egyik cigány nő úgy hívta magához a 3éves gyereket, hogy "g*ci gyere már ide". Ez náluk kultúra kérdése, hogy így viselkednek. Nekik ez normális.
Egyik ismerősömnek van egy együttese. Az egyik tagot egy 33 éves gitárost fényes nappal ölte meg egy 15 és egy 13 éves cigánygyerek mert a csávónál volt egy laptop. És persze szabadlábon vannak azóta is mert koruknál fogva nem voltak büntethetőek....
Öregasszony házába betörnek megverik kirabolják. 10 gyereket szülnek és aztán én tartom el őket az adómból. Múltkor egy főtéren hallottam orditozni egy cigány lányt hogy elhagyta a mocsok pasija hogy neveli fel a 3 kölykét?? Miért kell 18 évesen szülni 3 gyereket a semmire?? de persze a napi 3 doboz cigire meg kannásra telik... Egy sorozatban "amerikai cigánylányok" névvel láttam hogy ott gazdagok a cigányok mert ugye Amerika. És miről szól az életük? Tinédszer lányok élete semmi másról nem szól mint az h milyen bálba meg buliba menjen és adja el magát valami pasinak. Állandóan csak a bál meg a ruhák stb és az apjuk anyjuk ennek örül. Aztán elmentek a bálba ahol a fiu jelöltek fél óra után verekedtek és az egyiknél kés is volt. És ott nem voltak sem magyarok sem feketék csak cigányok. A saját rendezvényükön sem tudnak rendesen viselkedni. Primitívek és aggresszívek egytől egyig. Dolgozni nem nem tudnak hanem nem akarnak. Állami támogatás mindenkinek jár iskolába járni lehet. Semmi köze ennek a származáshoz. Az a baj h ki***szott gusztustalanul viselkednek már messziről rosszul vagyok mikor látom hogy ordit a férjével vagy gyerekével közben bever 1-2 felest az Örs vezér terén és lengeti a lopott holmijait. Kinek kell ez? Õszintén mégis miért kellene ezt a magyaroknak elfogadni? Az egy dolog hogy joguk van a ciganyoknak is oda menni ahova akarnak. és lehet utálni a magyarokat. De mi az istenért nem lehet betartani egyszerű emberi társadalmi normákat???
Bocsánat hogy hosszú lett de ezt ki kellett adnom magamból. Gondolom majd kapom a dumákat hogy "rasszista" vagyok meg stb. Lehet annak nevezni nyugodtan. de itt rohadjak meg ha nem úgy van ahogy mondtam.

17

Ki tudja? Móricz Zsigmond műveinek címei érdekelnének az adott kérdések szerint. Köszönöm.

Móricz Zsigmond,
Kisregénye, címe:
A magyar parasztságról szóló , címe:
A kisvárosi életet bemutató, címe:
A dzsentrikről szóló, címe:
Önéletrajzi ihletésű:

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!