Találatok a következő kifejezésre: Ingatlanvásárláskor a vagy (2 db)

Ingatlanvásárláskor a vevőnek vagy az eladónak kell jobban félnie attól, hogy átverik?

Legjobb válasz: logikus a vevönek. te nem vagy tisztában azzal hogy milyen lakást is veszel. meg hogy lesz-e hiteled vagy ha a bank nem adja meg a foglalód is ugrik. az eladó nevéröl akkor kerül le az ingatlan mikor meg van a pénz. így figyelni kell hogy normális legyen a szerzödés.

logikus a vevönek. te nem vagy tisztában azzal hogy milyen lakást is veszel. meg hogy lesz-e hiteled vagy ha a bank nem adja meg a foglalód is ugrik. az eladó nevéröl akkor kerül le az ingatlan mikor meg van a pénz. így figyelni kell hogy normális legyen a szerzödés.
ez nem igy van az eladó is félhet, én hallottam egy ismerõstõl, hogy a letétbe helyezett pénzt az ügyvéd lenyúlta ....nos?
egyébként meg aki fél az a félelmével bevonza magának a rosszat, VONZÁS TÖRVÉNYE!!!
Victimológiai szempontból az utolsó hozzászólónak igazat adok. De azért nem árt az óvatosság. Aúgy marha egyszerûen elejét lehet venni a dolognak és még sokba sem kerül. Kössön a vevõ és az eladó is magának egy-egy ún jogsegély biztosítást. Aztán a vevõ szakemberrel nézesse át az ingatlant. Az eladó pedig csak akkor adja birtokba az ingatlant, ha a pénzügyi teljesítés részére fizikálisan is megtörtént. Tehát nem az ügyvédnél van a pénz hanem a számláján vagy a kiskezében. Addig nem is irathatja át a nevére a vevõ.

Ingatlanvásárláskor ki fizeti az ügyvédi költséget? A vevő vagy az eladó és a vevő közösen?

Családon belül adnék el egy lakásrészt és meg vagyok zavarodva, mert a testvérem természetesnek veszi, hoyg ez közös költség.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy a vevõ, de közösen is lehet ha errõl állapodtok meg. Elvileg a vevõnek az érdeke hogy minden rendben menjen és megszerezze a megvenni kívánt ingatlant, ingatlan részt, ehhez meg ugye ügyvéd kell aminek költsége van, DE akkor õ választja az ügyvédet. Ha közös költségben állapodtok meg akkor azt foglaljátok írásba és szabályos legyen, errõl az ügyvéd tud pontos infót adni. Ha pedig te ragaszkodsz a te ügyvédedhez akkor te, mert nem várhatod el hogy õ fizesse ki a te általad választott ügyvédet, aki nem biztos hogy a legolcsóbb. Ha például van neki vmi ismerõse aki olcsóbban elvállalja neki akkor természetes hogy azt választja, de akkor az övé az összes költség.

Én úgy tudom, hogy a vevõ, de közösen is lehet ha errõl állapodtok meg. Elvileg a vevõnek az érdeke hogy minden rendben menjen és megszerezze a megvenni kívánt ingatlant, ingatlan részt, ehhez meg ugye ügyvéd kell aminek költsége van, DE akkor õ választja az ügyvédet. Ha közös költségben állapodtok meg akkor azt foglaljátok írásba és szabályos legyen, errõl az ügyvéd tud pontos infót adni. Ha pedig te ragaszkodsz a te ügyvédedhez akkor te, mert nem várhatod el hogy õ fizesse ki a te általad választott ügyvédet, aki nem biztos hogy a legolcsóbb. Ha például van neki vmi ismerõse aki olcsóbban elvállalja neki akkor természetes hogy azt választja, de akkor az övé az összes költség.
Pontos információt egy ügyvéd tud adni, egy független mindkettõtöktõl ez esetben, vagy esetleg bíróságon, vagy jogi oszályon dolgozó vki biztos tudja pontosan. Aztán ha így van ahogy az elõbb írtam akkor oda mentek ahova ti gondoljátok, úgy ahogy ti gondoljátok, megegyeztek.
A vevõ!
Ez nincs szabályozva. Az fizeti aki akarja :) Elvileg a vevõ érdeke, ezért a gyakorlat szerint az ügyvédet a vevõ fizeti. De már láttunk karón varjút, úgyhogy fizetheti az egészet akár az eladó is :)
vevõ választja és õ fizeti
Szia!Én is családtagtól vettem fél házat( a másik fele már a nevemen volt) és nekem kellett fizetni az ügyvédet.
Íratlan "szabály", hogy mivel a vevõnek van több kockázata az ügyben, ezért általában, ha egyéb megbeszélés erre nem terjed ki, akkor a vevõ szokta állni.
Általában a vevõ szokta, de ez nem elõírás. A két fél között létrejöhet egy megegyezés, amelyben eldöntik, hogy ki állja az ügyvéd költségeit.
Most vásároltunk egy házat és a jogszabály is azt irja elõ hogy a vevõ fizeti az ügyvédi költséget.És általábban a vevõ választja az ügyvédet.De ez így logikus mert a vevõnek miért kellenne megbizni a mai világban az eladó által megjelõlt ügyvédbe, hisz rengeteg viszzaéléses ügyet hallunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!