Találatok a következő kifejezésre: Ilyenkor mi Hetek (195 db)

Kodolányisok! Mit jelent az, hogy regisztrációs hét? Ilyenkor mit kell csinálni? FSZ- esekre is vonatkozik? Bent kell lenni ilyenkor a suliban?

A tanév rendjébe néztem,hogy ez az időpont 2012. január 30 - február 2.! De A neptunba pedig olyan üzenet jött,hogy a Nappali tagozaton a tanítás 2012. február 6-án kezdődik. Akkor most mi a teendő?Nem mindenkinek kell ott lenni? Előre is köszönöm,hogy segítesz:)

Legjobb válasz: Regisztrációs héten lehet véglegesíteni az órarendet, kérvényeket beadni, mindenféle ügyet intézni. Tanítás nincs ilyenkor. Mivel febr. 2. csütörtök, 6-a hétfõ, ezért 6-án kezdõdik a tanítás.

Regisztrációs héten lehet véglegesíteni az órarendet, kérvényeket beadni, mindenféle ügyet intézni. Tanítás nincs ilyenkor. Mivel febr. 2. csütörtök, 6-a hétfõ, ezért 6-án kezdõdik a tanítás.
A kérdező hozzászólása: de a tantárgy felvétel jan. 3-4., mivel elsõs vagyok...és akkor a tantárgyak véglegesítése hogy lehet 2.-án? Kedves válaszoló te is kodolányis vagy?
Ha most kezded az elsõ félévedet, akkor a tárgyaidat az ügyfélszolgálat fogja felvenni helyetted. (gondolom írták is a tájékoztató levélben). A regisztrációs napon töltöd ki az indexedet, be kell vinni a szükséges fényképeket hozzá, sulis biziket meg ilyesmi. Tantárgyfelmentési kérelmeket, egyéb nyomtatványokat is érdemes már magaddal vinni. (ha van).
A kérdező hozzászólása: már a második félévet kezdem:) csak még nem tudom, hogy ha nincs semmi felmentsem meg ilyesmi akkor be kell-e mennem?
Én is a második félévemet kezdem. :) Nekünk nem kell bemenni, úgy válik aktívvá a tanulói jogviszonyod, hogy felveszed a neptun-ban a tárgyakat + ha fizetõsre jársz, akkor átutalod a tandíjat. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: te is kodos vagy utolsó?:) köszi
Igen, Kodós. :) Csak én gazdálkodási és menedzsment szakos vagyok. A 2. félévemet kezdem most februárban.

Két hete volt egy befejezéses vetélésem ilyenkor mikor jönmeg a következőmenses? Ilyenkor is lehet 28napra számolni?

Legjobb válasz: Szia! Sajnálom...Nekem a mûtét után 6 hétre jelentkezett elõször a mensim, de a legelsõ nem volt valami sok.

Szia! Sajnálom...Nekem a mûtét után 6 hétre jelentkezett elõször a mensim, de a legelsõ nem volt valami sok.
Nekem 3 hét után jött meg 2 napra.
Nekem már két missedem volt sajnos. Az elsõ után 3 hétre jött meg és dõlt belõlem a vér. A másodikat a 7. héten gyógyszeresen kellett meghozni.
nekem mind a 2 ször 36 napra jött meg
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.

Volina foggátlót szedek. Véletlen már bevettem a mai tabit is, pedig csak este 8kor kellett volna. Ez a 2. hónap első tabis hete, már voltam együtt a barátommal. Ilyenkor mi a teendő? :S Este bevegyem a hétfőit? Monofázisú a tabi

Legjobb válasz: szerintem nem gond.. de legközelebb tartsd be az idõpontot :) 12 órán belül még hat.. szóval te még idõben vagy..báár.. tabitól függõen változhat ilyenkor a biztonság,de az biztos,hogy nem kell bevenned mégegyet este.. de ott a betegtájékoztató.. tuti bele van írva,hogy ilyenkor mi van :)

szerintem nem gond.. de legközelebb tartsd be az idõpontot :) 12 órán belül még hat.. szóval te még idõben vagy..báár.. tabitól függõen változhat ilyenkor a biztonság, de az biztos, hogy nem kell bevenned mégegyet este.. de ott a betegtájékoztató.. tuti bele van írva, hogy ilyenkor mi van :)

A 12. hét körül kellett menni vérvételre és vizeletre. Ilyenkor mit néznek a vérből? Ebből megnézik az összes dolgot, mint a fertőzések, vércsoport, stb? és a vércukorszint mérését mikor kell először? (amikor tesztreggelit adnak)

Legjobb válasz: Attól függ hol laksz! Mert az ország más-más pontján mást néznek! Nálunk mindenkinek és ingyen néznek kombinált tesztet a 12. héten!!! Tehát a down szindrómát. Valamint a 16. héten is vérbõl nézik az integrált tesztet. És nálunk a vércukrot tesztreggeli alapján (zsemle+kefir) nézik a 24. héten. Tehát lehet, hogy erre gondolt a kérdezõ.

Attól függ hol laksz! Mert az ország más-más pontján mást néznek! Nálunk mindenkinek és ingyen néznek kombinált tesztet a 12. héten!!! Tehát a down szindrómát. Valamint a 16. héten is vérbõl nézik az integrált tesztet. És nálunk a vércukrot tesztreggeli alapján (zsemle+kefir) nézik a 24. héten. Tehát lehet, hogy erre gondolt a kérdezõ.
A 12. héten uh van. A 16. héten van vérvétal -serum AFP mérése. A 18. héten genetikai uh, az AFP eredményével A 22-26 .héten van a cukorterheléses vérvétel..nem tesztereggeli van hanem 3 dl tömény cukros víz.. A 30. hét körül van egy uh. A vizeletet minden orvosi vizsgálaton , tehát havonta nézi a védõnõ, vagy a doki.. Ez a szakmai protokoll kötelezõ menete.. Nem tudom miért kellneked külön 12. héten vérvétel, max a vércsoport , toxoplazmózis, volt-e bajod nézhetõ, de a serum AFP-re ezen a héten nem tudnak értékelhetõ eredményt nézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a második válaszoló értette meg, mit akartam tudni. Köszönöm a válaszokat.
Nálunk a terheléses cukor a 26-28. héten van. Ezt a dokid dönti el, hogy mikor szeretné, ha elvégeztetnéd. Nekem a 12. héten nem néztem sem vizeletet, sem vért, csak a kombinált teszthez vették le a vért. Ebbõl pedig azt nézik hány százalék esély van Down kóros babára.

3 hétre vagyok a kiírt időponttól és az első gyermekemet császárral szültem. Nincs fogadott orvosom, ilyenkor mi a helyzet? Automatikus császár, vagy majd egyszer csak elkezdődnek a fájások és irány a kórház? Honnan tudom, ha baj van?

Már eddig is vannak hasfeszüléseim, de nem vészes. A els? azért volt császár, mert leesett a fájásoknál a szívhangja, az utolsó napokban már nem nagyon akart mozogni CTG közben, és beindított szüléssel kezdtük, burokrepesztés, beöntés, borotválás, majd kiderült, hogy baj van és akkor csaszi.. Tényleg nincs fájdalomcsillapításra lehet?ség, ha az els? csaszi volt és megpróbálom természetes úton?

Legjobb válasz: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?

A kérdező hozzászólása: Az sztk-s doki azt mondta, hogy császárpártiak a dokik, ha az elsõ az volt, de nem törvényszerû. Viszont a Margit kórházban volt az elsõ is, és akkor velem nagyon gonoszak voltak, mert az egyik ottani dokinõ volt az sztk-ban helyettesíteni, és felírt nekem vérnyomáscsökkentõ gyógyszert, mert miután 3 órát vártam és 3 különbözõ vizsgálatom volt nyilván magas volt a vérnyomásom és addig nem is volt vele semmi baj. Na amikor 3 nappal késõbb mentem a kórházba, akkor megmondtam, hogy nem szedem a gyógyszert, mert otthon, ha nem [email protected], akkor normális a vérnyomásom, na és erre aztán én voltam az, aki a dokiknak ellenszegül, így is viselkedtek velem. Ezért kicsit aggódok, hogy inkább megcsászároznak mondvacsinált ürüggyel, csak hogy menjek már onnan. Ezért tettem fel a kérdést, hogy ilyenkor (1. császár, 2-nál mi várható) mi a helyzet?
Azthiszem 2 évnek kell eltelnie két csaszi közt... de sztem ez orvosfüggõ is
A kérdező hozzászólása: Igen, az ügyeletes dokinál és szülésznõnél szültem, minden nagyon rendesek, segítõkészek voltak. Hát, a fájások tényleg fájnak, az érzéstelenítõ szuper volt, de a végénél (kitolás résznél) ismét érzel mindent. A kitolás nagyon gyorsan történt, max pár perc volt, a gátmetszést nem is éreztem mikor vágták, viszont a varrása nekem nagyon fájt. A császár miatt volt betapintás, inkább kellemetlen, hülye érzés, mint fájdalmas.. Mikor jöttünk ki a kórházból, aznap kiszedték a varratokat, az is fájt, meg utána még 1-2 napig. De már jól vagyok, ma 1 hete szültem és tegnap már voltam a nagyobbikkal boltban. Nem fájok sehol, tejem van bõségesen!!! Így azért sokkal könnyebb a szülés utáni élet, mint császár után!! Könnyû, természetes szülést mindenkinek és utána jó babázást! :D
Gratulálok nagyon!!! Akkor az ügyeletesnél szültél? Nem volt gond? Hû, annyira örülök :) . Jobb volt a természetes szülés? Jó babázást :)
A kérdező hozzászólása: 6 napja megszületett természetes úton második kislányom :D Kaptam epidurális érzéstelenítést, volt betapintás a szülés után.. Mindenki úgy állt hozzá, hogy megnézzük, hogy alakul, aztán ha baj van, csak áttolnak a mûtõbe és kiveszik a babát. Mondták, hogy kicsi a baba, így talán nem lesz baj (utólag kiderült, hogy 55 cm 3450 g, tehát teljesen normális súlyú). Egyébként elfolyt a magzatvíz és megindultak a fájások.. Köszönöm a válaszokat!
Szia, megszületett a babád? Hogy alakult a szülés? Remélem már babázol :) Így elõre is gratulálok :)
nem keserítek, hanem elmondtam ami a szokás. nekik szerencséjük volt. van doki aki bátran kockáztat, van aki eleve nem
utolsó, ez nem igaz, amit írtál. Nem egy olyan ismerõsöm van, ahol a császár utáni újabb szülésnél kevesebb, mint 2 év telt el, és sikerült nekik hüvelyi úton szülni! Nem az idõ a fõ tényezõ, hanem az, hogy a heg milyen, és a heg állapotán nem segít 3-4-5 év. Ahol pedig nem sikerült, hiába volt meg a 2 év a szülések között, ott nem a heg volt a gond, hanem nem tágult az anya, vagy leesett a szívhang, vagy a magzatvíz volt zavaros. úgyhogy ne keserítsd el a kérdezõt :)
ha nincs minimum 2 év, nem kockáztatnak. a 2. császár nem kiszúrás, hanem életmentõ mûtét. mert szakadhat a heg, ami életveszély neked is a babának is. van ahol 3 évet is ajánlanak, és még úgy sem 100%. ha hagynak vajúdni akkor is folyamatosan monitoroznak és elsõ legkisebb gondnál azonnal mûtenek
de jársz dokihoz nem? vele beszélj! neked kell ezt szóba hozni egy sztk-s doki nem tudhatja magától h van e más orvosod. legközelebb mész beszélj vele.
Gratulálok! :) jó babázást

Én 1 hete szedem a Lyndinette 20-at és tegnap óta megy a hasam. Amúgy is híg a székletem, de eddig már 6szor voltam wc-n! Nekem a dokim nem mondta, hogy ilyenkor mi a teendő, de mi a párommal mindig megszakítással védekezünk. Mit tegyek?

Ha valakinek van tipp a hasmenésre azt is szívesen fogadom!Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Használjatok óvszert a tabletta mellé egy darabig, mert nem lehet tudni, hogy mennyire jól szívódik fel ilyenkor a tabletta (lehet, hogy semennyire). Ilyen hasmenésre pedig egy egész szénbányát javasolnék ;) Na jó ez gondosz volt, de viccen kívül széntabletta + normaflore. Jobbulást! :)

Használjatok óvszert a tabletta mellé egy darabig, mert nem lehet tudni, hogy mennyire jól szívódik fel ilyenkor a tabletta (lehet, hogy semennyire). Ilyen hasmenésre pedig egy egész szénbányát javasolnék ;) Na jó ez gondosz volt, de viccen kívül széntabletta + normaflore. Jobbulást! :)
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem 1 online Nõgyógyászt és õ azt válaszolta, hogy vehetek be bármilyen gyógyszert a Lyndinette 20-ra!Még pluszba ajánlott házi praktikát is!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!:-)
egy hónapig így is úgy is védekeznetek kell vhogy, amíg a gyógyszer nem használ.
Ha csak 1 hete szeded, akkor kell kiegészítõ védekezés!Remélhetõleg hozzászokik a szervezeted és nem lesz tõle késõbb már hasmenésed!
A kérdező hozzászólása: Ne szedjek semmit?Akkor megpróbálok rá valami házi trükköt (fõtt krumpli, répa stb.!)Amúgy 1 hete szedem a gyógyszert, és eddig mást nem is szedtem.Köszönöm szépen a válaszokat!
Ja, és ha legalább 2. hónapja szeded a tabit, és éppen nincs hasmenésed, akkor meg felesleges megszakítással kínozni a párodat, eléggé véd a tabletta. (Ha rendesen szedik!)
Hasmenésre ne használj semmit! Ha nem jön ki, bent gyulladást okozhat, rosszabbul jársz. 1-2 nap alatt magától el kell múlnia, ha nem, akkor doki. A megszakítás nem elég. Óvszer kell. Ha ez az elsõ levél, akkor egész hónapban. Ha már régóta szeded, akkor elég a hasmenés után kb. 7-10 napig óvszert használni. Kihagyott tablettáknál (ami nem szívódik fel, az is kihagyottnak számít) sokkal nagyobb esélyed van teherbe esni, mintha egyáltalán nem szednél tablettát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ és a tippet is!:-)
ez szopas XD
A megszakításos nem épp a legbiztosabb módszer védekezésre, a gyogyszerrel meg ha tutira akarsz menni várj ki 1 hónapot. Nekem ha megy a hasam széntablettát veszek be, nekem tökéletesen bevált.

Már 2 hete szerelmes voltam egy lányba de szerintem ennyire még senki iránt nem éreztem. Már 1 hete volt ez de még mindig éjjel nappal rá gondolok. És nem tudom hogy most ilyenkor mit is kéne csinálni?

Az a baj hogy sajnos nem jött össze amit szerettem volna. és nagyon nehezen tudtom elfelejteni. mert szinte még mindig rá gondolok és fogalmam sincs hogy most akkor mit tegyek?Új kapcsolat? vagy valami más segíthetne?

Legjobb válasz: Én nem értem, hogy mi a kérdés. Azt se, hogy min szenvedsz. Leírnád máshogy?

Én nem értem, hogy mi a kérdés. Azt se, hogy min szenvedsz. Leírnád máshogy?
Jaj már. Ennél nagyobb problémád ne legyen. 2 hete, a kutyafaját, az már egy emberöltõ!!
1 hete volt 2 hete? nalad eleg furcsan telik az ido :D nos...az attol is fugg mennyi ideig voltal szerelmes. Ha kevesebb akkor nemsokara ugyis elfelejted ha tobb akkor is varj...az ido megoldja; es ha majd ugy erzed tudnal mast (is) szeretni akkor kezdhetsz uj kapcsolatba. Ha meglesz a masik lany eszedbe sem fog jutni a fent emlitett lanyka hidd el :)

Nő vagyok, de valahogy úgy érzem elég heti egy szex is, de a párom többet szeretne. Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Ilyenkor az van, hogy a nõ és a férfi igényei/elvárásai eltérnek. Hogy mi lesz az rajtatok múlik.

Ilyenkor az van, hogy a nõ és a férfi igényei/elvárásai eltérnek. Hogy mi lesz az rajtatok múlik.
heti egy???? huha..
Kevés? A párodnak igen. Másnak meg lehet, hogy épp sok lenne. Valamiféle konszenzusra törekednék a helyetekben. Mondjuk úgy, hogy megpróbálnátok valahogy kedvet hozni neked, hogy heti egy alkalomnál többet akarj. Vagy õ fogja vissza magát, de ez neki lesz rossz. Inkább az elsõ. Kedved ellenére ne menj bele, az csak még jobban leviszi a vágyadat, mert olyan kötelességszagúvá válna a szex.
Ilyenkor mi van? Baj...
Hogy keserítették meg? :)
El lehet játszani a gondolattal, hogy mit ér meg egy normálisan mûködõ párkapcsolat. Egyenjogú partnerként mit akar a két ember. Ha a dolgok összessége megér bizonyos kompromisszumokat, akkor megtesszük, ha ezek összessége nem éri meg, akkor feladjuk. Szomorú, hogy az egykor mûködõ párkapcsolatok, milyen nagy számban szûnnek meg. Különös, hogy milyen sok negyven év körüli ember keres újra párkapcsolatot, tanulva korábbi kudarcaiból, rossz döntéseibõl. Visszatérve a kérdésedre, én abból indulok ki, hogy mindkettõtök akaratának, vágyának teljesülnie kell, mert ez az élet törvénye.
Az ösztön nagy úr és legyõzi a normális emberi akaratot, még irracionális döntésekre is rákényszerítheti az embert. - Ilyenkor ez van. (sajnos)
ma 22:16: Apró kis szurkálásokkal, becsmérlõ megjegyzésekkel (most egyetlen ilyen, bár nagy vonalakban általános történetbõl indulok ki), de olyan gyakran és rendszeresen, hogy a férjnek a maradék önbecsülését is elvette. Egyébként nem értem, neked például jó, ha a másik megjátssza magát? El tudnád viselni, fogadni, hogy valaki csak a kedvedért tesz meg olyan dolgot, mint a szex, de õ nincs benne teljesen az élményben? Én nem. A szex nem csak egyvalaki kielégülésérõl, hanem két ember kölcsönös örömérõl szól, csak akkor az igazi, ha mindketten ugyanannyira vesznek részt benne. Úgyhogy szerintem nem lehet kényszer vagy kötelesség. Ez nem olyan, mint a külsõségekre vagy egyéb teljesítményekre tett kegyes hazugságok. Ha már mindenképpen párhuzamot akarsz vonni, akkor inkább azt képzeld el, hogy valaki elhív téged este kirándulni az erdõbe, te pedig félsz az erdõben, rosszul érzed magad, fõleg sötétben. Hagyod magad és jókedvet színlelsz, közben meg alig várod, hogy vége legyen? Hová lesz így a lényeg: a közös élmény? A másik félnek sem jó ez, legalábbis ha van kellõ érzelmi intelligenciája, akkor biztos nem az. Meg lehet próbálni elõhozni, hogy pozitívan állj a dolgokhoz, meg lehet próbálni megmutatni neked, hogy valójában jó dolog a sötét erdõben mászkálni, de csak együtt, úgy, hogy a másik is tud errõl. Abból még lehet valami. A megjátszásból meg a kényszerbõl semmi. Valahogy így vagyok a szex-szel is.
Mondjuk az én hasonlatom sem teljesen jó, mert a kérdezõ nem viszolyog a szextõl, csak éppen kevesebbre van igénye. Ugyanezt az erdõben sétálós példát úgy is felhozhattam volna, hogy az egyik fél imádja és minden nap menne, a másik meg szintén szereti de valamiért nem szeret annyira sétálni. Ilyenkor is meg lehet próbálni többször elcsalni, de úgy, hogy kellemesebb tenni számára az ilyen alkalmakat, pl. többször megállni, csak kis köröket tenni, ahogy neki is jó. A lényeg, hogy ne a fogát szívva induljon el, hogy megint le kell trappolni x kilométert, csak mert a másik úgy szereti.
23. Én el tudnám fogadni, semmi rosszat nem látok benne. A párkapcsolat a kompromisszumokról szól. Egyszer az egyik enged, másszor a másik. Ez olyan, minthogy elmegy az egyik fél olyan programra is a másikkal, ami õt nem érdekli. Mégis megteszi a kedvéért. Vagy fõz/takarít, olyan tesz, amihez nincs kedve, mégis megteszi. Ugyanígy a szex is. Nem csak akkor kell csinálni, ha mindketten akarjuk. Elég az egyik fél kívánsága is.
Az egész párkapcsolat, de akár egy egyéb rokoni, baráti kapcsolat is errõl szól. Nemcsak olyan dolgokat teszünk meg, ami feltétlen örömöt okoz, hanem olyat is, amihez épp nem igazán fûlik a fogunk, mert csak így mûködik minden kapcsolat. Nincs két olyan ember, akinek pont ugyanazok a dolgok okoznak örömöt, pont ugyanolyan igényszintje legyen. De hogy mûködjön áldozatot kell hozni. Ugyanígy a kérdezõ párjának is engednie kell. Egyszer a kérdezõ enged, és van szex, másszor meg a kérdezõ párja, és akkor nincs. Csak egyenlõen.
Nem, a szex nem olyan. A szex nem áldozat, hanem közös élmény. Az igazi, jó szex legalábbis. Nekem legalábbis.
22/F 4éve van párom.ö is heti max eccer akarja.háténmeg napi3 szor:D és ugyállnak a dolgok h heti 2 szer sexy van mondjuk 2 szer meg ad joságosságot mondjuk a kezecskéivel:) elgondolkodom néha velem van a baj? nem csinálom ugy ahogy kellene?ha mással lenne azzal napi 5szor csinálná?vagy nem szeret?vagy ocsmányvagyok?de hát akkor mérvan velem 4 éve? te szereted?jovele a sex?nemvágysz másra? vagy eccerüen csak elég az az egy de az az egy töle kell?am ha acc neki heti kettöt az sztem nem megterhelö és nemis kényszer.meg eccer mondjuk orálisan vagy kezecskéddel:) addig akarcsak sexyzni amig...el nem élvez.na de komolyra forditva.nálunk is iesmi a hejjzet.miért csak egyet akartok?nemjo velünk?
Ha a parod tobbet igenyel, ami ertheto, akkor nem biztos, hogy sokaig fogja birni a megvonast. Ilyenkor keres egy egeszseges libidoval es normalis verboseggel rendelkezo not az ember. Mindig ilyen kis igenyu voltal? Vagy lelki, esetleg szervi problemak miatt csokkent a libidod? Sokat stresszelsz, gyakran vagy faradt? A hormonrendszered rendben van? Szedsz fogamzasgatlot? Rossz lehet, ha nem egyeznek az igenyek. Ez hosszutavon nem igazan mukodik.
Még szerencse, hogy a szerelmespárok nem sorsolással kerülnek egymáshoz! (Az õsi idõkben pedig a férfi döntötte el, hogy ki, vagy kik fogják õt kiszolgálni. - gondoljatok a muszlim hitû országokra. Õk többen vannak.)
A kérdező hozzászólása: A 22 éves férfinak írom.Ugyanabban a helyzetben vagy, mint én a párommal.Nekem két szex között kell pár nap pihenõ, igaz, közben szájjal kézzel kényeztetem a páromat!
énvok aza 22/f az érdekelne kefves elöttem hozzászolo h mi az oka annak h kell párnap pihenö?nemértem ez természetes vagy vmi gond van a pároddal, esetleg veled?vagy csak simán nemkivánod és kész.de szereted jo vele stb...?
De nem kell, hogy úgy feküdjön, mint egy darab fa. Nem kell mindenféle kiábrándító dolgot a pasik orrára kötni, pl. hogy semmi kedve a szexhez. Ez épp olyan, hogy õk sem vágják a képünkbe, hogy jobban néznénk ki pár kiló mínusszal, már akit érint. Jobb a kegyes hazugság idõnként, és mindenki heppi. Mi örülünk, hogy jól nézünk ki nagyobb seggel, õk meg örülnek, hogy nincs ellenünkre a gyakori szex.
persze h kevés a heti 1.. lanykent mondom:S
A kérdező hozzászólása: Kevés?
A kérdező hozzászólása: Nincs köztünk gond, minden jó, de a párom többször szeretné, de én nem vagyok képes minden nap szexelni vele.
Engedj neki szerintem. Tégy úgy, mintha élveznéd. Az orgazmust nem kell megjátszanod, de legalább ne savanyú képpel fogj neki.
heti 1 szerintem bõven elég... ha nem akarod csak nem fog megerõszakolni...
Aztán miért nem vagy képes vele szexelni?? Neked csak szét kell tenned a lábad, nem olyan megerõltetõ.
Elõbb-utóbb el kell fogadnod, hogy hárman fogtok szerelmeskedni. Azt is mondják, vannak jogok és vannak kötelességek.
Pedig sokkal inkább az a normális, amennyit a párod a szeretne...
A kérdező hozzászólása: Azért nem vagyok képes, mert nem kívánom a szexet többször.Azért az nem egészen így van, hogy a nõnek csak a lábát kell szétraknia.Ha valaki csak erre képes az már régen rossz!
Fogd fel úgy, hogy neki örömöt okozol vele.
Gondolj ilyenkor õsanyáinkra. Õk is évezredeken keresztül csak széttették, aztán mikor a pasas végzett, akkor mentek tovább, intézték a dolgukat. Ha õk megtették, te is képes vagy rá.
40 éves vagy? Akkor már elõfordulhat ez így. Addig viszont találhatnátok egy megoldást a "heti egy" és a "minden nap" között. Olyat, amit mindketten el tudtok fogadni.
Jóféle lehet az a pasas, akit nem zavar, ha a barátnõje csak fekszik alatta, mint egy darab fa és tudván tudja, hogy csak kötelességbõl teszi. Az ilyen megelégszik egy guminõvel is, ugyanaz az élmény.
ma 21:50: Vannak is jó kis sztorik arról, hogy cserébe hogyan keserítették meg drága jó férjuruk életét.
A kérdező hozzászólása: Válasz a 22 éves f-nak:A pihenõt úgy értettem, hogy ha mondjuk kedden van szex, akkor szerdán én már nem kívánom, és ahoz, hogy kívánjam kell legalább egy nap kihagyás.De egyébként minden rendben!

A tabletta mentes napokban amikor kellett volna nem jött meg. Egy héten 3x elfeljtetem bevenni, de pótoltam és nem maradt ki egy bogyó sem. és akkor pecsételtem. És most nem jött meg amikor kellett volna. Ilyenkor mi van?

Legjobb válasz: Pont ezért kérdeztem.Ha már egy jó ideje így szeded, az gond. A betegtájékoztató is tartalmazza azt, hogy ha bármikor is elfejted bevenni a tablettát ne vedd be késõbb, pótolás szempontjából, mert több kárt okozol, mint hasznot.Ahogyan elõttem is írták gyengítik a hatást.Ha 2 éve rendszeresen jött meg és most nem, az lehet azért mert túl sokat vettél be egyszerre.mióta késik? hanyadik napon jelentkezett a pecsételõ vérzésed? azért kérdezem mert a terhesség elõjele is lehet ha 22 napnál korábban érzel kis mennyiségû vagy pecsételõ vérzést.Ez rövidebb ideig tart, mint a menstruáció. De ne ess kétségbe.az is lehet, hogy szimplán késik 1 hét még nem a világ, de ha már legalább 2 hete nem jött meg érdemes beruházni egy terhességi tesztre illetve többre is, gyanus nem mindig egyezik a végeredmény, fõleg ha tényleg csak késik

Pont ezért kérdeztem.Ha már egy jó ideje így szeded, az gond. A betegtájékoztató is tartalmazza azt, hogy ha bármikor is elfejted bevenni a tablettát ne vedd be késõbb, pótolás szempontjából, mert több kárt okozol, mint hasznot.Ahogyan elõttem is írták gyengítik a hatást.Ha 2 éve rendszeresen jött meg és most nem, az lehet azért mert túl sokat vettél be egyszerre.mióta késik? hanyadik napon jelentkezett a pecsételõ vérzésed? azért kérdezem mert a terhesség elõjele is lehet ha 22 napnál korábban érzel kis mennyiségû vagy pecsételõ vérzést.Ez rövidebb ideig tart, mint a menstruáció. De ne ess kétségbe.az is lehet, hogy szimplán késik 1 hét még nem a világ, de ha már legalább 2 hete nem jött meg érdemes beruházni egy terhességi tesztre illetve többre is, gyanus nem mindig egyezik a végeredmény, fõleg ha tényleg csak késik
A betegtájékoztató mit ír erre az esetre?
Mégis mit?! Elrobogsz a boltba, veszel egy tesztet és holnap elsõ pisibõl megcsinálod. Ha pozitív, értelemszerûen nem szeded tovább. Ha negatív, beszeded, de idõpontot kérsz mielõbb az orvoshoz, de addig is megismétled még párszor a tesztet.
A kérdező hozzászólása: holnap kéne elkezdenem a következõ levéllel....akkor most?
Jó eséllyel terhes vagy. Hülyeség az, hogy ha már régóta szeded, akkor nem eshetsz teherbe. Óriási hülyeség. Csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Ez most fordult elõször h 3x egy héten nem vettem be. volt h kimaradt egy néha néha de azt ugye bevettem. És én ennek tudom be, h nem jól vettem be, és azért volt ami volt.Nem hinném h terhes vagyok.
Kérdezõ: neked pedig ildomos lenne beállítanod valami emlékeztetõt a telefonodon, mert a hét három napján elfelejteni a tablettát az már koránts sem nevezhetõ rendszeres szedésnek. Az azt jelenti, hogy 45%-ban elfelejted beszedni.
#8: ez nem igaz. A legtöbb tabletta tájékoztatója pont azt írja, hogy a kihagyott tablettát azonnal be kell venni amikor észrevesszük, hogy kimaradt, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a következõ tablettával EGYÜTT szeded be. A 12 órás határ csak annyit jelent, hogy ha azon túl szeded be a kimaradt tablettát, akkor jó eséllyel kiegészítõ védekezésre szorulsz, de 2 éve szedett gyógyszer esetén annak esélye, hogy 1-2 kimaradt tabletta miatt terhesség következzen be szinte 0.
A kérdező hozzászólása: köszi a kommenteket.Ez van.Majd lesz vhogy. Tesztet veszek azért. Legközelebb ésszel csinálom. Mindenki a maga kárán tanul.
"Mindig így csináltam ha elfelejtettem" Csak tudnám miért?! Minden gyógyszer betegtájékoztatójában szerepel, hogy a kihagyott tablettát 12 (!) órán belül KELL pótolni, különben csökken a fogamzásgátló hatás, s bekövetkezhet terhesség.
A betegtájlkoztatót most sem sikerült értelmezni. A kimaradt tablettát soha nem a következõvel kell bevenni. Okos voltál, most vegyél tesztet.
Kérlek, ha másnap ESTE pótoltad, akkor meghaladtad a 12 órát! Ilyenkor olyan, mintha be se vetted volna. Gyengül a hatás. Csinálj terhességi tesztet, könnyen lehet, hogy úgy maradtál.
A kérdező hozzászólása: úgy h amikor este elfelejtettem akkor másnap este bevettem az az napival együtt.Mindig így csináltam ha elfelejtettem és semmi baj nem volt eddig. Már 2 éve szedem.
Hogy érted azt, hogy pótoltad?Mióta szeded?
A kérdező hozzászólása: A pecsételést írja, de h mért nem jött meg azt nem!
tényleg érdemes lenne emlékeztetõt beállítani a telefonon, ebben semmi rossz sincs én is így csinálom hogy biztos legyen. Ha 12 órán belül nem sikerül pótolni az elmaradt tablettát akkor a védõkép. csökkent úgyhogy nem tudsz mász csinálni mint venni min. 3 tesztet s imátkozni. Ha negatív vedd be a tablettát és legyél kicsit felelõségteljesebb

Ha volt valakinek a terhessége első pár hetében (3-8-ig hétig) sárgás folyása, fertőzése, milyen gyógyszert adott a doki? Ilyenkor mi a teendő?

Mert ugyebár a 12-ig hétig nem kaphat semmit a kismama a nagykönyv szerint, de felszálló fertőzéstől elmehet a baba. Kicsit félek, holnap megyek orvoshoz. Nem akarom elveszíteni a babám.

Legjobb válasz: Ez a 12. hétig semmit nem kaphat a kismama egy tévhit. A felszálló fertõzés veszélyesebb, ráadásul számtalan kúp van, amely az egész terhesség alatt jó. :) Keresd fel az orvosod, csak õ fog tudni dönteni ezek között. Gratulálok a babához! :) 30 hkm

Ez a 12. hétig semmit nem kaphat a kismama egy tévhit. A felszálló fertõzés veszélyesebb, ráadásul számtalan kúp van, amely az egész terhesség alatt jó. :) Keresd fel az orvosod, csak õ fog tudni dönteni ezek között. Gratulálok a babához! :) 30 hkm
Én 7 hetes vagyok és tegnap voltam vizsgálaton. Nekem kuppot írtak fel.
Én 10 hetes vagyok. Kaptam hüvelykúpot és még antibiotikumot is! Ha kell hát kell...sajnos! De ha nem szeded be a gyógyszert és a baktérium elterjed az veszélyesebb!!!
Szia Attol fuggoen irnak kupot, hogy milyen a folyasod, ha csak egy nagyon keves van es nem veszes, akkor varnak a 12 hetig, ha nagyon durva, akkor nem varnak. En 10 hetesen kaptam pimafucin kupot, a doki csak 2 drb-t irt, azt mondta, hogy ez eleg ahoz, hogy egy kicsit visszaszoritsa, es majd 12 het utan kikezeli rendesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A Doki semmilyen kóros folyást nem látott, kérdeztem ha esetleg mégis van fertõzés, nem árthat ez a picinek? Mire Õ: biztos benne, hogy hormonális változások miatt van egy icipici váladék. Remélem igaza van. 1 évet vártunk a manóra :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!