Találatok a következő kifejezésre: Ilyen időben lakásban (8 db)

Anyukák! 4 hós babát ilyen időben mibe öltöztetitek a lakásban és kinn az utcán? A babakocsira a lábzsákot ráteszitek már?

Legjobb válasz: Bent hosszú ujjú bady, hosszú ujjú rugi. Ennyi elég, nálunk 22-23 fok van bent. Ha ki akarod vinni, akkor erre kis kabát, én harisnyát adok a rugi alá, kocsi cipõ, kis takaró, kis sapi, ami védi a fülét is. Azért próbálj meg vele szélvédett helyen lenni, ha nem megy én úgy oldom meg, hogy fel teszem az esõ védõt, megy be levegõ, de nem fújja ki a szél a szemét, nem kapkodja a levegõt, így nem kap torokgyulladást sem. De mégis kint van. Remélem segítettem.

Bent hosszú ujjú bady, hosszú ujjú rugi. Ennyi elég, nálunk 22-23 fok van bent. Ha ki akarod vinni, akkor erre kis kabát, én harisnyát adok a rugi alá, kocsi cipõ, kis takaró, kis sapi, ami védi a fülét is. Azért próbálj meg vele szélvédett helyen lenni, ha nem megy én úgy oldom meg, hogy fel teszem az esõ védõt, megy be levegõ, de nem fújja ki a szél a szemét, nem kapkodja a levegõt, így nem kap torokgyulladást sem. De mégis kint van. Remélem segítettem.
Bent, vagy rövid ujjú body+hosszú ujjú rugi, vagy hosszú ujjú body+ujjatlan rugi. Nem plüss rugi. Kintre rövid ujjú body+plüss hosszú ujjú rugi, kocsikabát, sapka, meleg takaró, lábvédõt nem tettem fel. Mózesban van, az elég védett.
Hû, lehet, hogy alul öltöztetem a babámat?! Itthon hosszú ujjú body+vékony nadrág+zokni van rajta nappal, éjjelre rövid ujjú body, hosszú ujjú rugival+takaró. Odakint zokni+kocsicipõ+hosszú ujjú body+kinti nadrág, ha hûvösebb van, kap egy pulcsit is, idõtõl függ, hogy vékonyabb, vagy vastagabb-e. Sapit csak szélben kap. Lábzsákot sem teszem fel, mert a babakocsira tett hordozóban szokott lenni. 1-jén lesz 4 hónapos
A kérdező hozzászólása: Én úgy szoktam hogy bentre van hosszú ujjú bady + harisnya meg vékony naci + zokni kinntre hosszú ujjú bady + harisnya nacival, zoknival felülre kapucnis felsõ kis kabáttal és egy poláros takaró éjjelre rövid ujjú bady meg hosszú ujjú rugi rá. Itthonra van még hogy hosszú ujjú bady meg kantáros rugi és ennyi. Ez sok?

Ilyen idöben mibe alszik 4, 5 hónapos babátok éjszaka? 25 fokvan a lakásban.

Legjobb válasz: Rövid ujjú body bõven elég. Ha fázós akkor zoknival. De a 25 fok szerintem sok. 22 bõven elég. 25 foknál szerintem nyisd ki az ablakot éjszakára a szobájában. Túl melegben sem tudnak aludni a babák.

Rövid ujjú body bõven elég. Ha fázós akkor zoknival. De a 25 fok szerintem sok. 22 bõven elég. 25 foknál szerintem nyisd ki az ablakot éjszakára a szobájában. Túl melegben sem tudnak aludni a babák.
r.ujjú body+kispléd. Ha melegebb van, akkor pelus a pléd helyett, de most nálunk is 25 fok van.
Rövid ujjú body + ujjatlan, béleletlen hálózsák (takarót mindig lerúgja). Nálunk is 24-25 fok van bent.
semmi bajod nem lesz!
Nalunk is peneszedik a lakas.Ha kezzel erinted a peneszt az nem gond, belelegezni viszont veszelyes lehet foleg ha valaki allergias ra. Nem tudom milyen vegyszerrel takaritod , mi Domestossal vagy hypoval szoktuk.Ezeket sem jo ha belelegezned.Nalunk ezert a ferjem takaritja.


Ilyen időben (a lakásban kb.26 fok van) mibe kell öltöztetni egy 1 hónapos babát?

Eddig hosszú ujjú plüss rugi volt rajta, de anyukám mondta, hogy szerinte sok. Most rövid ujjú body és zokni (ami a térdéig felér) van rajta és teljesen más a kedve, sokkal jobb, nem sír. Igaz, azért betakartam egy plüss takaróval is.

Legjobb válasz: Bõven elég.Mi is pont igy vagyunk felöltözve és egy vékony takaróval van betakarva.

Bõven elég.Mi is pont igy vagyunk felöltözve és egy vékony takaróval van betakarva.
Bõven elég egy rövidujjú body. Ilyankor nem kell zokni meg takaró. Megsül szegény. Tudom mit beszélek, kislányom lassan 5 hónapos és még nem volt beteg:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azóta már rájöttünk, hogy úgy tûnik ezért volt nyûgi szegénykém, mert melege volt. Meg szereti, ha kicsit szabadon van a keze, lába. :)

LTP-t szeretnék nyitni. Havonta maximum mekkora összegre köthetek ilyen szerzõdést? 20 000 Ft-ot olvastam, viszont azt keveslem, abból belátható idõn belül nem lesz saját lakásom.

Legjobb válasz: Mi pl. a férjemnek és nekem is havi 10-10-et fizetünk. Egy adószámhoz csak egyet lehet nyitni, de ha lejár az egyik, akkor újra lehet nyitni. Mi mind a ketten 5 évre nyitottuk. A férjemé jövõre jár le, az enyém 2 év múlva. Mi idén vettünk fel lakáshitelt (4,8 m-t), hozzá az önerõnk 3,5 m volt. Mind a két LTP-t beleforgatjuk és, ha jövõre lejár a férjemé, akkor újra kötünk a nevére még egyet. 20 év hitelt, így hamarabb kifizetünk, ugyanis erre van lehetõség szerencsére. Szóval, nekünk pl. megéri.

Mi pl. a férjemnek és nekem is havi 10-10-et fizetünk. Egy adószámhoz csak egyet lehet nyitni, de ha lejár az egyik, akkor újra lehet nyitni. Mi mind a ketten 5 évre nyitottuk. A férjemé jövõre jár le, az enyém 2 év múlva. Mi idén vettünk fel lakáshitelt (4, 8 m-t), hozzá az önerõnk 3, 5 m volt. Mind a két LTP-t beleforgatjuk és, ha jövõre lejár a férjemé, akkor újra kötünk a nevére még egyet. 20 év hitelt, így hamarabb kifizetünk, ugyanis erre van lehetõség szerencsére. Szóval, nekünk pl. megéri.
A kérdező hozzászólása: Persze, értem, hogy többet is lehet egyszerre. Én viszont egyedülálló vagyok, és a fizetésem megengedné, hogy havonta 100-120.000 Ft közötti összeget félretegyek. Csak a kérdés, hogy lehetõségem van-e rá?
Kösd le a bankba minden hónapban, amit erre szánsz, úgy kicsivel jobban kamatozik, mintha csak simán a számlán áll a pénz. Ltp max. havi 20e/fõ, de kiszámolva annyira nem kedvezõ, mint hirdetik, érdemes utána számolni, kezdetnek befizetsz számlanyitás címszó alatt 60ezret, ügynõki jutalék, ezt neked 2 év alatt hozza vissza, minden évben max. 30ezer az állami kamat, stb.

Mit szoktattok játszani a 2, 5 éves kisfiatokkal? Mivel kötitek le bent a lakásban, ilyen rossz időben?

Legjobb válasz: olyan nagyon rossz idõ nincs,egy pulóver és mellény és máris lehet menni motorozni,bent meg nézünk mesét,rajzolunk,színezünk,most kapott egy parafás barkácskészletet imádja szögelgetni,de szeret gyurmázni,szeret könyvet lapozgatni.én ilyenkor szoktam egy két olcsóbb játékot venni neki.ja és a kirakók,puzzlézik sokat.

olyan nagyon rossz idõ nincs, egy pulóver és mellény és máris lehet menni motorozni, bent meg nézünk mesét, rajzolunk, színezünk, most kapott egy parafás barkácskészletet imádja szögelgetni, de szeret gyurmázni, szeret könyvet lapozgatni.én ilyenkor szoktam egy két olcsóbb játékot venni neki.ja és a kirakók, puzzlézik sokat.
gyurmázás, rajzolás, mesenézés, meseolvasás, kipakoljuk a játékosládát, megnézzük mi van az alján, olyan játékok amikkel már hetek óta nem játszott, takarítás, imád port törölni, porszívózni, de szerencsére már kisütött a nap
Labdázás, pakolás, de szeret nekem segiteni is.Amugy nincs rossz idõ, hacsak nem villámlik meg zuhog, akkor én viszem le.
süssetek valamitt, pl pogácsát, ebben szeretnek részt venni, vagy valami egyszerû pudingos tortát, filléres dolog, mert csak piskóta tej és pudingporból áll, és mégis jól leköti, fel is díszítheti egyébként rajzolás, gyurmázás, festés játékos láda kipakolás tényleg nagyon jó töltsd fel a kádat és tedd tele müanyag játékokkal új mesét szerezzetek be látogassatok meg valakit, mama , barátnõ, keresztanya, szomszéd néni ...

Mivel tudnám szórakoztatni, lekötni 3, 5 ill.6 éves gyerkőceimet a lakásban, ilyen rossz időben?

Ilyesmikre gondolok:só-liszt gyurma,krumpli nyomda,hajtogatás,stb...

Legjobb válasz: Gyöngyfûzés, papírrepülõ hajtogatás. Babázás, boltos, orvosos, állatorvosos stb. játékok. Ha nappal mehetnek el egyet fürdeni, biztos ellesznek a kádban együtt, jót fognak pancsolni, csak után nem árt felmosni. Kreatív oldalakon, blogokon sok jó ötletet lehet találni, mit készíthetsz két gyerekkel.

Gyöngyfûzés, papírrepülõ hajtogatás. Babázás, boltos, orvosos, állatorvosos stb. játékok. Ha nappal mehetnek el egyet fürdeni, biztos ellesznek a kádban együtt, jót fognak pancsolni, csak után nem árt felmosni. Kreatív oldalakon, blogokon sok jó ötletet lehet találni, mit készíthetsz két gyerekkel.
Nagyon szeretem ezt az oldalt: http://blog.mindennapraegyjatek.hu/
A kérdező hozzászólása: Tényleg, a pancsi is jó ötlet! Nagyon jó ez az oldal.Mindkettõtöknek köszönöm!
társas, kártyázás, meseolvasás, szekrényekben lévõ cuccok átválogatása, legózás, segítsenek teregetni, mosogatni, sütni-fõzni, rajzolás, fényképek nézegetése, diafilmezés. Szerintem ha napi 1-2 irányított program van, az elég, utána boldogan eljátszanak egyedül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!