Találatok a következő kifejezésre: Illik-e, s igen, mikor angolosan azaz (1 db)

Illik-e, s ha igen, mikor angolosan (azaz elköszönés nélkül) távozni egy társaságból?

Egyáltalán: mire vezethet? vissza ez a szokás?

Legjobb válasz: Semmiképpen nem illik.

Semmiképpen nem illik.
Ha valami hirtelen közbejön, egy nemvárt hívás vagy ilyesmi, akkor annyit meg lehet tenni, hogy egy valakinek azért szólsz és megkéred, hogy a nevedben exkuzáljon tégedet a többiek elõtt. De csak nagyon indokolt esetben.
Hú, remélem még elolvassa valaki. Van olyan helyzet, amikor elfogadható. Ez pl. lehet egy félhivatalos rendezvény, ahol a házigazdától szoktak elköszönni, de ha õ éppen elfoglalt, akkor nem muszáj ezt megtenni.
Ilyesmi szerintem nem illik.
Ez elég nagy bunkóság szerintem.
Ilyet én is szoktam, amikor kedvem tartja :D De sztem sem illik, csak engem nem nagyon érdekel az illem...
Én ezt akkor szoktam hallani a filmekben mikor az illetõ vmi rosszat tett és gyorsan le kell lépnie...:D
Bizony, nagyon illetlen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem illik megkérdezni egy lány/nőtől, hogy hány éves?

4

Senki nem vette észre ebben az országban, hogy Orbán Viktor Brüsszelben olasz nemzeti színekben képviseltette magát? Ugyanis olyan kokárdát viselt a mellén, ami nem tartozik egyetlen magyar elfogadott kokárdához sem.

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/66398000/jpg/_66398701..

8

Miért van a gengsztereknek a kisujjukon a gyűrű?

Minden maffiafilmre ez jellemző. Honnan ered ez? Mi a jelentése?

2

Csak szerintem idegesítő dolog, mikor valamilyen előadás (pl. iskolai) elkezdenek a dal ritmusára tapsolni?

5

Miért kell folyton a magánéletemen csámcsogniuk?

Nem elég hogy szinte már bújkálnom kell, nem járok el bulizni, nem pasizok orrba-szájba, normálisan élem, pontosabban élném az életem. De olyan dolgokat hallok vissza magamról, melyeknél nálam is elszakad a cérna. Persze a legtöbb dolog csak rosszindulatú kitaláció. Mégis mi bajuk ezeknek az embernek? Én tudok a saját életemmel foglalkozni,ők miért nem? Miért kell rossz színben feltűntetni engem? Megalázni és bántani? Mit tehetnék ez ellen?

3

A macskások miért pörögnek be, ha valaki nem szereti a macskákat?

Én annyira nem szeretem őket, ha ezt megtudja egy macskás, szétdurran az agya. Tényleg nagyon ideges lesz. Azt szokták mondani általában, hogy aki nem szereti őket, biztos gonosz, lelketlen ember. ? . Ezt mégis miből gondolják, vagy miért pörögnek be? Mivel ugye nem kötelező szeretni őket.

18

Hogyan illik köszönni e-mail-ben olyan embernek akinek nem hivatalos okból írok és nem annyira ismerem?

Na meg persze felnőtt tehát a tiszteletet megszeretném adni és nem akarok bunkó módon köszönni. Csak e-mailban tudom felvenni vele a kapcsolatot.

2

Miért kell az embereknek tolakodni?

Minden nap kétszer járok busszal: vidékről Miskolcra, és vissza. Utóbbinál a Búza térnél szoktam felszállni.
A busz megérkezése előtt 2 perccel, már elég sok ember van. Amikor már látszik, hogy kanyarodik befelé a busz, az emberek hirtelen összetömörülnek.
Amikor nyílnak az ajtók, - mivel én általában a tömeg közepén szoktam állni - minden oldalról nyomnak össze az emberek, de néha olyan erősen lökdösnek, hogy alig kapok levegőt.
Egyszer olyat beszólok a tolakodóknak....

De miért van erre szükségük?
Én elhiszem, hogy sokan sietnek haza a munkából/iskolából fáradtan, de attól nem kéne összenyomni.

9

Miért kell pont a busz közepén csókolózni jó hangosan? Miért nem lehet otthon?

Minden nap megyek busszal 2-szer 30 km-t, és gyakran találkozok olyan fiatal párokkal, akik felszállnak a buszra, és fél órán át csak ölelgetik, meg csókolgatják egymást, csak a cuppogást kell hallgatni, még úgy is hallom, ha hallgatom a zenét. Jójó, azt megértem, hogy a nap először találkoztak, és akkor egy párat, de ezt 1 órán át hallgatni elég idegesítő tud lenni.
Egyébként én is tizenéves vagyok, de én azt gondolom, hogy otthon kell az ágyban [email protected], nem pedig egy jól megtömött busz közepén állva.

Szerintetek? Miért nem esik le nekik, hogy bunkóság?

9

Tanárként ez lehet indok, hogy ne kapjak munkát?

Van három tetoválásom. Ebből kettő olyan helyen, ahol abszolút nem látszik(borda, és a másik a bugyim vonalában a csípőmön). A harmadik viszont a csuklómon van.
Az előző munkahelyemen (középiskola) nem volt gond, de onnan elkerülve nem tudom, hogy más iskolákban ez kifogás lehet e az ellen, hogy felvegyenek?
28/N
Szóval a kérdésem annyi, hogy egy középiskolai tanárnak lehet e ok a tetoválása arra, hogy ne vegyék fel?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!