Találatok a következő kifejezésre: Illik-e, s igen, mikor (1 db)

Illik-e, s ha igen, mikor angolosan (azaz elköszönés nélkül) távozni egy társaságból?

Egyáltalán: mire vezethet? vissza ez a szokás?

Legjobb válasz: Semmiképpen nem illik.

Semmiképpen nem illik.
Ha valami hirtelen közbejön, egy nemvárt hívás vagy ilyesmi, akkor annyit meg lehet tenni, hogy egy valakinek azért szólsz és megkéred, hogy a nevedben exkuzáljon tégedet a többiek elõtt. De csak nagyon indokolt esetben.
Hú, remélem még elolvassa valaki. Van olyan helyzet, amikor elfogadható. Ez pl. lehet egy félhivatalos rendezvény, ahol a házigazdától szoktak elköszönni, de ha õ éppen elfoglalt, akkor nem muszáj ezt megtenni.
Ilyesmi szerintem nem illik.
Ez elég nagy bunkóság szerintem.
Ilyet én is szoktam, amikor kedvem tartja :D De sztem sem illik, csak engem nem nagyon érdekel az illem...
Én ezt akkor szoktam hallani a filmekben mikor az illetõ vmi rosszat tett és gyorsan le kell lépnie...:D
Bizony, nagyon illetlen.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért kérdezik meg az emberek egymástól, hogy hogy vagy?

-Szia!
-Szia! hogy vagytok?
-Jól!
Gyakran van részem ilyen gyors beszélgetésekben, környezetemben is sokat hallom.
Először is, a "jól vagyok" elég gyakran nem igaz, mert általában mindig van az embernek valami baja, betegsége stb. Tehát hazudunk mikor azt mondjuk, hogy jól. Nincs időnk elmondani vagy nem akarjuk más ember orrára kötni a bajunkat, betegségünket
Másrészről a kérdés sem őszinte, mert egy csomó embert nem akarja meghallgatni, hogy a másik embernek mi a baja, fél hogy rázuditja, hogy itt fáj ott fáj stb.

6

(L) és (K) -jelek mit jelentenek pontosan?

Köszi :D

1

Cserediák kapcsolat, tudnátok segíteni? (többi lent)

Sziasztok!
Egy barátom megoldotta, hogy mehessek helyette cserediák kapcsolatra most nyáron Franciaországba. Szóval egy ottani családnál fogok lakni kb. másfél hétig júliusban.
Viszont az a gondom, hogy még életemben nem jártam ott, és bár a nyelvet beszélem többé kevésbé, de nem tudom, hogy ott a családban hogy fog menni. Plusz a kocsizással is gondom van, mert nem bírom a gyorsaságot.
Úgyhogy elsősorban olyanok válaszát várom, akik már voltak ilyen cserediák programon franciáknál.
Milyenek a franciák? Rendesek, és normálisan, lassan beszélnek ilyenkor? Akik eddig utaztak franciával, mi a véleményük, hogyan vezettek? És ugye nem lenézőek, ha mondjuk valamit elrontok beszéd közben? Mennyire figyelmesek, mennyire foglalkoznak a cserediákkal?
Minden érdekel igazából, de elsősorban légyszi ezekre a kérdésekre válaszoljatok! De bármi mást is írhattok, ami veletek történt akkor, mindenféle élményre és véleményre kíváncsi vagyok!

Légyszíves csak normálisan válaszoljatok! És bocsi, hogy ennyire hosszú lett, meg ilyen sok a kérdés, de tényleg fontos nekem, mert mint mondtam, még sosem voltam se Franciaországban, sem cserediák programon. Légyszi segítsetek!
Köszönöm előre is mindenkitől!!

4

Ismertek rendes cigányokat?

ha igen mondanátok pár rendes dolgot tőlük?

19

Tegezés - Magázás: Örök dilemma. Hol a határ az évek között?

Nagyon sokszor letegeznek az emberek. Ha munkám során tegez le valaki, akkor addig nem tegezem vissza, míg meg nem engedi (idősebbeknél és nőknél, persze). Viszont a magánéletben ha letegeznek, akkor már kissé komplikáltabb a helyzet:
Ma pl. a postás jött, kimentem elé, s egy "Helló" -val kezdett. Én ugyebár a szokásos Jó napot kívánok-ot mondtam. Miután átadta a dolgokat, köszönésnél én a "Viszont látásra"- ő pedig a "Helló" mellett döntött. Én egyből visszaköszöntem neki, hogy "Akkor helló!". Erre ő: -Szevasz!
Mire én: Akkor szevasz!
Odébb gurult a bringájával, de elkezdett mormogni, hogy ő az idősebb, és engem nyugodtan tegezhet. Õ 50, én 30 vagyok. Nem illet meg engem annyi, hogy magázzanak? Az a húsz év nem indok arra, hogy így lenézzen! Én voltam a bunkó? (Igen, valamilyen szinten én, mert megpróbáltam rávilágítani, hogy talán viselkedhetne máshogy is.). De ezen túl még mindig nyitott a kérdés: Hol a határ? Hol lehet elvárni, hogy magázzanak, vagy normálisan köszönjenek? Köszönök minden építő jellegű hozzászólást!

14

Osztálykiránduláson ha nincs megbeszélve, ki mellet üljél buszon, kivel leszel egy szobában, akkor mit szoktatok csinálni? Egyedül vagytok?

5

Komolyan ennyire befolyásolja a barátságot az, hogy kinek mennyi pénze van?

Adott egy új baráti társaság.. Van benne egy lány (én), sose pletykáltam még, soha nem kéregettem, soha nem nyávogtam, nem vágtam fel semmivel, minden rendben ment, tök jól elvagyunk a barátokkal.
Azután kiderül, hogy anyagilag jobb környezetből jöttem, mint ők (én sosem beszéltem erről, direkt, mert engem aztán nem érdekel, hogy ki honnan jön, csak legyen normális..), és hirtelen egy csapásra mindenki alig áll szóba velem, kibeszélnek, stb..
Ennyire számít a pénz? Most komolyan, irigyek, vagy mi? Soha nem vágtam fel vele, most mégis úgy tesznek, mintha én nézném le őket, pedig pont hogy fordítva.
Ezek után ti mit tennétek? 20-22 évesek vagyunk, nem tinik..
Ti hagynátok őket a fenébe, vagy próbálkoznátok, hátha észreveszik hogy nem vagyok p.csa?

5

A suliban cikiznek azért, mert szeretem a Walt Disney rajzfilmeket. Szerintetek is ciki? Mit tegyek?

38

Hogyan lehetne összeegyeztetni egy komoly és egyben humoros viselkedést, egyszemélyben?

3

Miért irigykednek és egyszerre fikáznak az emberek?

17 évesen iskola mellet sikerült munkát találjak, el mentem dolgozni 2 év alatt sikerült annyi pénzt össze gyűjtenem hogy letegyem a jogosítványt és vegyek egy kocsit,(suzuki) senki nem adott bele pénzt minden hónapban félre tettem. Nem volt könnyű míg más a haverokkal bulizott szórakozott pihent. addig én keményen dolgoztam.19 évesen lett saját kocsim, de azt vettem észre hogy az emberek munkatársak mind fikáznak hogy csak suzuki meg 19 éves és a segge alatt már kocsi van. idősebbeknél észre vettem hogy írigykednek de ők inkább el kocsmázzák a pénzüket. Szerintetek ez örökre így marad? fog változni valami vagy midnigis a szorgalmas és kitartó emberek lesznek a hülyék? sose fogja más ember értékelni ha valaki valamit fiatalon elér az életben?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!