Találatok a következő kifejezésre: Illik-e, s igen, (1 db)

Illik-e, s ha igen, mikor angolosan (azaz elköszönés nélkül) távozni egy társaságból?

Egyáltalán: mire vezethet? vissza ez a szokás?

Legjobb válasz: Semmiképpen nem illik.

Semmiképpen nem illik.
Ha valami hirtelen közbejön, egy nemvárt hívás vagy ilyesmi, akkor annyit meg lehet tenni, hogy egy valakinek azért szólsz és megkéred, hogy a nevedben exkuzáljon tégedet a többiek elõtt. De csak nagyon indokolt esetben.
Hú, remélem még elolvassa valaki. Van olyan helyzet, amikor elfogadható. Ez pl. lehet egy félhivatalos rendezvény, ahol a házigazdától szoktak elköszönni, de ha õ éppen elfoglalt, akkor nem muszáj ezt megtenni.
Ilyesmi szerintem nem illik.
Ez elég nagy bunkóság szerintem.
Ilyet én is szoktam, amikor kedvem tartja :D De sztem sem illik, csak engem nem nagyon érdekel az illem...
Én ezt akkor szoktam hallani a filmekben mikor az illetõ vmi rosszat tett és gyorsan le kell lépnie...:D
Bizony, nagyon illetlen.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az emberek miért 'ítélik' el a nem a mainstream zenét?

Értem ezalatt azt a réteget, akik a divatzenét hallgatják, illetve a nem mainstream zene alatt akár a különböző szubkultúrális zenéket, komolyzenét stb. Az is fura nekem, hogy menő egy adott zenei stílus, előadó [Rihanna, David Guetta vagy kicsoda] és csak azt hallgatják, azért ne mondják már nekem, hogy ez egységesen minden embernek tetszik :-) ! Nem vagyok vén csont, 24 éves vagyok :D. Nem provokáció, de érdekelne más szemszöge is.

12

Volt nálam 2 napig egy török lány, mi is voltunk Törökbe a néptánccsoporttal, őket visszahívtuk. Mikor megérkeztek a 2-3 napos utazás után, kérdeztem, hogy nem akar-e fürdeni, de nem akart. Szinte senkinél nem fürödtek a törökök. A vallásuk tiltja?

Már hallottam olyat,hogy egy héten csak 1-szer érheti víz a bőrüket.Ez igaz?

5

Jól teszi egy zsidó ember, ha egy antiszemita közszereplő feltűnése miatt kimegy egy étteremből?

Most mondta Fiala János a Rádió Q-ban, hogy a barátnőjével bementek egy étterembe, le is ültek, és mondták a pincérnek, hogy csak egy levest kérnek. De ekkor megpillantották a szintén ott ülő Vona Gábort. Fiala megkérdezte a barátnőjét, hogy mi legyen, aki azt mondta, hogy menjenek el innen, és erre távoztak is. A pincér még marasztalta őket, de ők elmentek. Később Fiala felhívta az étterem tulajdonosát, és tisztázta vele, hogy a tulajdonos nem felelős Vona Gábor jelenlétéért. (Nem tudom, milyen felelősségre gondolt.)

9

Olyan a helyzetem, hogy így oldjam meg: páromhoz költöztem tavaly. De ez bonyolult lett, mit tegyek? Megtegyem? Jó lenne, ha megértenének, nem?

Gyakran kapok itt hasznos és okos válaszokat. Plííz most is segítsetek.

Előttem itt a régi élettársa lakott. Most a lakóparkban az úgy nevezett 2-nak érzem magam. Nem is szeretek itt kimenni, pedig kéne. Sztem semmit nem értenek az itt lakók. Dehát mind barátai már a Móninak! Hogy ismerkedjek így velük? Szívem szerint elmondanám mindannyiuknak mit érzek.

4

Baj, ha őszinte vagyok és elmondom a véleményem?

Mindig hangot adok a véleményemnek,ha pozitív,ha negatív,még ha meg is bántok vele valakit vagy az aktuális rendszernek nem tetszik.Szerintem az őszinteség minden esetben a legfontosabb.

3

Csak szerintem furcsa az, hogy nem látnak szívesen?

Legjobb barátnőmnél nem látnak szívesen, azaz anyukájának nem tetszik,hogy ott vagyok.
Nekem ez furcsa, anyu nagyon szokott örülne,ha jönnek a barátnőim,nyilván szereti Õket,akárcsak én.
Egy anyának nem jó látni,hogy a lánya boldog a barátnőjével/barátnőivel?
Vagy mi az,amiért ennyire nem 'kedvel'? Nem lát szívesen.

18

Miért mindig olyantól halom h kocka akinek az infó tudása finoman szólva kevés?

Én is nyugodtan ércelődhétnek rajta h haha xy nem tudja megkülönböztetni a divix-et a diterix's-töl. De szánalmas meg h nem tud ki írni egy dvd-t, kinyomtatni egy borítót, betenni egy vga-t...

24 F

5

Nagy bajban vagyok, mit tanácsoltok erre?

Úgy érzem,hogy nagy bajban vagyok lelkileg.Az életem olyan volt amilyen,itt nem ez a lényeg.Kiüresedettnek érzem magam és a környezetem brutalitása és kötekedése kiborít.Egész nap szorongok és nyugtalan vagyok.Úgy érzem,hogy semmi nem tudna lenyugtatni vagy megoldani a problémákat,csak az,ha végre megölném ezeket az embereket,akik nem bírnak békén hagyni,vagy bántanak.Mit tegyek? Nem bírom tovább,beteges álmaim vannak és aludni sem tudok!Ez nem vicc!!!

7

Hordtok magatoknál önvédelmi "fegyvert"?

Ha igen, mit? nemet és kort is légyszi

3

Ha beszélgettek valakivel akkor melyik szemébe szoktatok nézni?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!