Találatok a következő kifejezésre: Illik bemutatni barátomat a (5 db)

A barátom ma visz a szüleihez bemutatni. Milyen témáról beszélgessünk? Vagy bemenjünk a barátommal a szobájába? Illik ott aludnom?

Legjobb válasz: Hány évesek vagytok? A téma jön majd magától, valószínûleg úgyis kérdezgetni fognak. Nem kell elõre görcsölni rajta. Ne menjetek be a szobájába, valamennyi idõt töltsetek a szülõkkel, hiszen azért mész. Max késõbb. Szerintem nem illik ott aludni az elején, ha van lehetõséged hazamenni. Ne maradj éjszakába nyúlóan, hiszen holnap mindenkinek munkanap van.

Hány évesek vagytok? A téma jön majd magától, valószínûleg úgyis kérdezgetni fognak. Nem kell elõre görcsölni rajta. Ne menjetek be a szobájába, valamennyi idõt töltsetek a szülõkkel, hiszen azért mész. Max késõbb. Szerintem nem illik ott aludni az elején, ha van lehetõséged hazamenni. Ne maradj éjszakába nyúlóan, hiszen holnap mindenkinek munkanap van.
Elsõre ne aludj ott, és semmiképp se vonuljatok be a szobába. Ha vinnél valami házi készítésû süteményt, az egy kedves gesztus lenne. Üljetek le beszélgetni a nappaliban. Ha normálisak, nyilván kérdezgetni fognak, hogy hova jársz suliba, mi érdekel, hova akarsz továbbmenni, ha még 18 éven aluli vagy...ha nem akkor mit dolgozol, miért ez, stb. Ha van háziállatuk légy kedves hozzá, lássák, hogy jólelkû, szeretnivaló ember vagy. Viselkedj illedelmesen, mosolyogj, válaszolj a kérdésekre. Nyugodtan érdeklõdhetsz te is, hogy õk mit dolgoznak, mit szeretnek csinálni, stb. Egy idõ után nyilván felmehettek a barátod szobájába, de ne vessétek be magatokat rögtön. A beszélgetés majd alakul magától. A megjelenésed legyen szolid és rendezett. Legkésõbb sötétedés elõtt távozz, és ne felejts el mindig köszönni és elköszönni.
Ha egyébként nem vagy ilyen lány, mint amit írtál, akkor ez minden mesterkedés nélkül látszódni fog rajtad. Felesleges elõre tervezni:)
Hány évesek vagytok?
õ az elsõ barátod, h ilyen tanácstalan vagy? gondolj arra, h õk is biztosan olyan kedves emberek mint a párod, nem esznek meg vacsira :P mindenkinek mutatkozz be szépen teljes névvel, vihetsz egy üveg bort illetve valami sütit. egy muffin gyorsan kész van, és mindenki szereti :) ez mutatja, h illedelmes és házias vagy. a téma jön magától. próbálj mindenben igazat mondani, de azért ne beszélj sokat. ne vonuljatok el mint két szemérmes tini, az nagyon prosztó dolog lenne, sztem azonnal leírna a családja. ottalvás? sztem egyelõre ne forszírozd, elég kellemetlenül jönne ki, pláne másnap reggel, amikor mindenki rohan melóba, suliba, miattad meg feszengenek, hiszen akkor látnak kvázi elõször.
A kérdező hozzászólása: Már látásból ismerem õket csak még nem voltam náluk. A párom 25 én 23
A kérdező hozzászólása: Nem õ az elsõ barátom de nagyon nem akarom azt a benyomást kelteni, hogy a szegény lány bele akar menni a jómódba.
hella? :D

A barátommal 3 hete vagyunk együtt, és most a napokba szeretne bemutatni a szüleinek, ezért a jövő héten megyek hozzájuk. Az első találkozásnál illik vinni valamit a szüleinek? Vagy az csak sznobság? Vagy ez hogy működik?

Van egy kisöccse, és arra gondoltam, hogy legalább neki vinnék valami csokit. De abszolút tanácstalan vagyok. Szégyen ide vagy oda, de sosem voltam még ilyen helyzetben. Mit tegyek? én 17/L ? 19/F

Legjobb válasz: én mikor elõször mentem barátnõmékhez anyjának egy szál ilyen narancssárgás pirosas :D rózsát vittem, de csak azér ezt mert ez megtetszett és mellesleg nõnap is akk volt valamelyik nap :) öccse meg barátnõm egy egy tábla vaníliás mogyorós csokit kaptak ami 400 ft körül van, sztem drága de eszméletlen finom, imádom azt a csokit :9 az anyja is kapott csokit ugyan abból a márkából csak õ mogyorósat :) azóta nem volt semmi problémánk se, sõt nagyon jól kijövünk egymással jókat beszélgetünk, bár volt egy pár megjegyzése a hátam mögött amit nem tudok mire vélni...

én mikor elõször mentem barátnõmékhez anyjának egy szál ilyen narancssárgás pirosas :D rózsát vittem, de csak azér ezt mert ez megtetszett és mellesleg nõnap is akk volt valamelyik nap :) öccse meg barátnõm egy egy tábla vaníliás mogyorós csokit kaptak ami 400 ft körül van, sztem drága de eszméletlen finom, imádom azt a csokit :9 az anyja is kapott csokit ugyan abból a márkából csak õ mogyorósat :) azóta nem volt semmi problémánk se, sõt nagyon jól kijövünk egymással jókat beszélgetünk, bár volt egy pár megjegyzése a hátam mögött amit nem tudok mire vélni...
a sütés jó ötlet :) már csak azért mert ha finom majd a barátod is meg fog dicsérni esetleg egy kis jutalmat is kapsz érte :)
Mit szólnál, hogyha sütnél valamit, és azt vinnéd vendégségbe? Az személyesebb is, mint egy tábla csoki :)
A fiúnak illene, de mivel te lány vagy én nem vinnék. Abban az esetben, ha várnak, készülnek(mondjuk ebéddel), a barátod vihet valami virágot, de ne egy kazallal. A lényed a fontos, és hidd el nekem, ha kedves emberek, akkor szeretettel fognak fogadni téged és nem azt nézik hoztál-e valamit.
kérdezd ki a barátod, hogy a családjában ki mit szeret, az öccsének vihetsz valami játékot is ha még kicsi, ha nagyobb már akk inkább csokit, az anyjának és az apjának pedig sztem valami bonbont, vagy ha az apja nem szereti akk valami mást, esetleg egy üveg bort vagy valamit, ne ess túlzásba, nem kell mindenbõl a legjobbat és legdrágábbat megvenni, elég a szolidabb is és ebbpl nem kell rendszert csinálni. késõbb majd ha többet leszel ott esetleg besegíthetsz takarításba, asztal leszedésébe mosogatásba ilyenekbe, nem szokták rossz néven venni :)
Mindenkor illik vinni valamit, hiszen te is fogyasztasz náluk. Ropit, csokit a kicsinek, a szülõknek üdítõt, esetleg bort, vagy süteményt az ebéd utánra. Ha azonban kb. egyenlõ arányban lesz ezután a vendéglátások száma, tehát ugyanannyi idõt töltötök nagyjából nálatok, mint náluk, akkor nem kell minden egyes odalátogatáskor vinni valamit.
Nem kell vinni semmit, de jó benyomást teszel egy csokor virággal, egy-két tábla csokival. Ráadásul oldódik az a feszültség, ami akkor keletkezik, amikor belépsz hozzájuk:)
Én mindig vittem valamit az elsõ bemutatkozóra, párom is hozott. Apukának bor, anyukának bonbon, ennyi.
Sznobságnak egyáltalán nem sznobság. Szten nem kötelezõ vinni, vagy bunkóság nem vinni, de én magamból kiindulva vinnék, pl. egy üveg bort a szülõnek meg egy csokit a kisöcsinek. Ráadásul ez egy jópont is :) .
ha tudsz megnyerõ lenni, akkor nem muszáj, ha jó benyomást akarsz tenni, mosolyogj kedvesen, beszélj értelmesen, és tisztelettel, nem azt fogják nézni, vittél-e ajándékot.

Illik bemutatni a barátomat a szüleimnek?

Legjobb válasz: Hát tényleg nem ártana, mivel eléggé ciki ha az valahol máshol futnak össze..... tapasztalat ... :) Kicsit necces volt

Hát tényleg nem ártana, mivel eléggé ciki ha az valahol máshol futnak össze..... tapasztalat ... :) Kicsit necces volt
csak ha komoly, különben nehány próbálozás után sem téged, sem a partneredet nem fogják komolyan venni.
hm...vegul is ha nem mutatod be elobb utobb ugyis sor kerul ra...edesanyam a baratommal az uton talalkozott legeloszor, es akkor megcsak be sem mutattam oket egymasnak, csak koszontunk (hat igy utolag eleg gaz...) edesapam pedig egyszer a lakasunk elott mikor bucsuzkodtunk akkor latta Ot...es oket sem mutattam be egymasnak (en hulye...) ... de kialakul, ha mar jar hozzatok meg minden ugyis tudni fogjak ki O... A baratom az anyukajanak a testverinek egyik szereplesen mutatott be (3 honappal azutan miutan osszejottunk) az apukajanak pedig nem mutatott be, de nem is kellett, ugyis tudtuk ki a masik:P ez a szulokon mulik. szerintem ha kozvetlen a kapcsolatotok mutasd be. Ha nem akkor nem gaz ha nem mutatod be, de ne legyen a kapcsolatbol bujkalas(anyu apu elol)!!! Udv:)
Ha már komolynak gondolod a kapcsolatot vele akkor igen, elõbb -utóbb úgyis találkozni fognak s jobb ha te mutatod be õket egymásnak mintha az utcán futnak össze.
Fiú vagy vagy lány? Mert ugye az elsõ esetben talán inkább várnék vele, amíg igazán komolyra fordul a dolog...
Ha már megérett rá a dolog, idõben, komolyságban, akkor mutasd be nekik.A szüleidnek is jó akkor már, ha tudják, hogy kivel vagy együtt, de gondolom ha már valóban komollyá válik, akkor már õk is kiváncsiak lesznek a párodra.


Mikor illik bemutatni a barátunkat?

Szóval 15 éves vagyok, egy 17 éves fiú kezdett udvarolni nekem. Nem tudom, hogy mikor mondjam el otthon, mikor mutassam be. Mennyi idő után ideális? :)

Legjobb válasz: otthon említheted, hogy van egy udvarló a láthatáron, a bemutatással pedig addig várj, amíg kiderül, hogy tényleg komolyan gondolta-e. ez 1-2 hónap alatt kiderül.

otthon említheted, hogy van egy udvarló a láthatáron, a bemutatással pedig addig várj, amíg kiderül, hogy tényleg komolyan gondolta-e. ez 1-2 hónap alatt kiderül.
En orokre titokban tartanam, s nem a csaj miatt.
Én sosem titkoltam ezeket, mindig megbeszéltem a szüleimmel ha épp van kiszemelt vagy alakul valami. Bemutatni majd a helyzet hozza. Nem kell rögtön, fõleg mert ezek a tini kapcsolatok általában nem hosszútávuak. Engem a férjem egyébként 1 hét után bemutatott a szüleinek. Ha nem evlük élt volna még gondolom nem teszi ilyen hamar.
Amikor akarod.
Szerintem 2-3hónap :)
Amikor úgy érzitek hogy készek vagytok rá.
Amikor úgy érzed :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!