Találatok a következő kifejezésre: Illik bemutatkozni szomszédoknak (2 db)

Illik bemutatkozni a szomszédoknak?

Most költözünk egy családi házba!Illik bemutatkozni a közvetlen szomszédoknak?Igaz nem nagyon mutatnak felénk semmi érdeklödést még csak felénk se tekintenek ha elmennek a házunk elött!

Legjobb válasz: kedvesek :D de lehet hogy csak zárkozottak, menjetek át, aztán majd kiderül, lehet nagy barátok lesztek, lehet csak köszön társak, lehet semmi, de lehet utálat. de egy átköszönés, bemutatkozással sokat segít.

kedvesek :D de lehet hogy csak zárkozottak, menjetek át, aztán majd kiderül, lehet nagy barátok lesztek, lehet csak köszön társak, lehet semmi, de lehet utálat. de egy átköszönés, bemutatkozással sokat segít.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat:) Lehet akkor valamelyiknap átmegyünk!Csak még összeszedem a bátorságot én is!:D
Mi már évek óta egy helyen lakunk, de a szomszáédok mindig változnak. Sosem mutatkozott be egy sem, mindig nekünk kellett közelíteni. Szerintem egy szép gesztus, ha bemutatkoztok, így legalább tudni fogják, hogy mégis ki lakik mellettük, mégha utána csak köszönõ viszonyban lesztek. De szerintem utána könnyebb segítséget is kérni és szívesebben is segítenek, ha valamilyre gyorsan szükségetek lenne netán. Szedd össze a batorságodat és menj át. Veszteni max új barátságokat veszthetsz.
Én eddig (felnõtt koromban) négyszer költöztem, de mindig én mentem át bemutatkozni a szomszédoknak és mindig örültek neki. Illetve, egy társasházban azért mindig van olyan, akit a hátam közepére se kívánnék, pl. a harmadikon lakik egy nõ, az ki sem nyitotta az ajtót, csak kikiabált, hogy "kurva anyád, takarodj", hát az elég érdekes volt, de amúgy még a mogorvábbak is jónéven veszik, ha becsöngetsz egy bombonnal vagy akár anélkül is. De érdekes, mások is költöztek ide, de õk sose mutatkoztak be.
Ennél parasztabb dolgot el sem tudok képzelni, mint hogy bemutatkozni a szomszédoknak.
A legutolsó váalszadót nem értem. Már miért lenne parasztság bemutatkozni a szomszédoknak? Mi, amikor ideköltöztünk, akkor a kerítésnél, vagy az utcán a ház elõtt megszólítottuk a szomszédot, elmondtuk, hogy mi mostantól itt fogunk lakni, bemutatkoztunk, pár szót beszélgettünk velük és tök jóban vagyunk mindenkivel. Sokkal bunkóbb az a mai tipikus befeléforduló, egoista, antiszociális, FLEGMA hozzáállás, "hogy mindenkit lesz....unk, " "mindenkin keresztülnézünk" stb stb. szvsz

Nekem kell üdvözölni az új szomszédokat, vagy nekik kell átjönniük bemutatkozni? Mármint illem szerint.

Az el?z? kérdésr?l jutott eszembe.

Legjobb válasz: írni meg már nem tudok... ...hogy az új szomszédokat meglátogatják a már korábban ottlakók...

A kérdező hozzászólása: írni meg már nem tudok... ...hogy az új szomszédokat meglátogatják a már korábban ottlakók...
Szerintem azért Európában az új lakók mutatkoznak be a régieknek. Végül is, ha belépsz egy közösségbe, akkor is te mutatkozol be elõször és utána ismered meg a többieket. Vagyis az új megy a régihez. Mellesleg tavaly mindkét új szomszédunk átjött bemutatkozni...
Ennek nincs nagy hagyománya hazánkban.De az a jellemzõ, hogy te mész. Bár én az elsõ-és eddigi egyetlen- lakásomba való beköltözés után senkinek sem mutatkoztam be.Mindenki tudta hogy uj lakó jön , aztán szépen lassan ismerõsök lettek az utcán az arcok.És ugy érzem senki sem restellte hogy nem mentem senkihez. Szóval rajtad áll.
A kérdező hozzászólása: jelenleg nem aktuális a kérdés, csak egy másik kérdésrõl jutott eszembe.
Az új lakónak illik bemutatkoznia, Szerintem udvariatlanság évekig ugy élni vhol, hogy köszönni sem köszönsz a régi lakoknak, egyszerüen azért mert nem ismered õket!:DÕk meg nyilván nemfognak átpofátlankodni egy tálca sütivel, ez csak amerikai baromság:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!