Találatok a következő kifejezésre: Illem ellen ha (7 db)

Illem ellen való, ha egy nő nem mos kezet pisilés után?

Legjobb válasz: igen elég kiábrándító....férfiakról meg nem is beszélve...

igen elég kiábrándító....férfiakról meg nem is beszélve...
Nem illem, hanem higiénia ellen való. Nem tudnék kezetrázni egy olyan nénivel, akinek csurifótos a keze. Tököm után minden alkalommal megmosom, ezt a nõktõl is elvárom.Az egy dolog hogy magátol nem udorodik, de tekintettel kell lenni másokra is. TEstét kivánom, attol még a vizeletét nem!
Ez elég undorító.. Fõleg ha utána kajátcsinál, vagy eszik, szalmonellás is lehet.
a lányoknak sem árt elõtte! de én is elámulok, hány nõ rohan ki a wc-bõl mosatlan kézzel...
énszerintem ez egy alapvetõ higiéniai szokás... férfiaknak pedig egyértelmû, hogy elõtte és utána is meg kell mosni. torrente csak elõtte szokta ugyan, de sosem árt! :D
Lányok, Ti lepisilitek a kezeteket? Egyébként nem illem, hanem higiénia ellen való. Gondolom a WC-t nem csak egyedül használod, megfogod a kilincset, lehúzót stb. Nevetséges az a reklám, hogy "jaj, ki kell cserélni az illatosítót, fúj", mert ugye wc-t, ülõkét is tisztítjuk valahogy, de azért találták fel a meleg vizet és szappant, hogy használjuk.
Hát, ha szeretsz pisis kézzel mászkálni, szíved joga. Csak akkor szólj elõre mindenkinek, hogy miért is nem fogsz kezet velük... :P Komolyra fordítva a szót, ez sosem elsõsorban illem, inkább higiénia kérdése volt. Te ugye nem fognál meg semmit, amirõl tudod, hogy le van pisilve, mert tudod, hogy koszos, büdös, és teli van bacikkal. Más is így van vele, és ha õk megtisztelnek azzal, hogy nem nyújtják feléd a koszos, büdös, bacis kezüket, vagy az ilyen kézzel összefogdosott tárgyakat, ugye, te is megtiszteled õket ennyivel?
ez gusztustalan!!
Ez nem illem, hanem higiénia kérdése.
alapvetõ higiénia ellen való, ha nem mos kezet utána. pisilni meg a kisgyerekek szoktak.

Ha egy személyt forgalmi nélküli autóval a rendõrbácsik ellenõriznek, milyen büntetésre számíthat az illetõ?

Legjobb válasz: Minket elengettek ! Mert elötte 1 nappal már ellenõriztek! Amugy 12 ezer? Ha jól tudom!

Minket elengettek ! Mert elötte 1 nappal már ellenõriztek! Amugy 12 ezer? Ha jól tudom!
Attól függ hogy nincs e forgalmid vagy csak otthon hagytad.
Mi 12 ezer? Az új forgalmi meg a törzskönyv ára 12 ezer.. Amúgy le tudja kérdezni az autód adatait a rendszám alapján. Ha közelben laksz akkor elmennek veled érte. Ha távolabb akkor lehet hogy valami kis bírságot szab ki meg be kell mutatni a forgalmit a lakhelyednél az örsön..

2 napja késik, és ezen a héten nátha ellen gyógyszereket szedtem. (Algoflex, Rubophen, Neocitran, kb. mindegyikből 2 db-ot, ill.2-szer). Lehet-e bármiféle probléma, ha kiderül, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Háát, nem volt célszerû ennyi mindent összeenni. Igazság szerint meg kéne nézni a gyógyszerek dobozán, hogy terhesség esetén szedhetõ-e, s ha igen, akkor végülis nem baj. Algopyrin származékot és Panadolt lehet enni terhesség alatt is, bár azt is az én orvosom a második trimeszterre javasolta. Azt mondta, az elsõben és harmadikban ne szedjek semmit. De hát ezt is orvosa válogatja.

Háát, nem volt célszerû ennyi mindent összeenni. Igazság szerint meg kéne nézni a gyógyszerek dobozán, hogy terhesség esetén szedhetõ-e, s ha igen, akkor végülis nem baj. Algopyrin származékot és Panadolt lehet enni terhesség alatt is, bár azt is az én orvosom a második trimeszterre javasolta. Azt mondta, az elsõben és harmadikban ne szedjek semmit. De hát ezt is orvosa válogatja.
Nem lesz semmi baj. Mielõtt kiderült, hogy babát várok, több, mint 1 hónapig szedtem még a fogamzásgátlót, emellett nagyon csúnyán megfáztam, így én is szedtem mindenféle csodaszereket, hogy jobban legyek, több mint 1 hétig. Amikor az orvosomnak megemlítettem, azt mondta, hogy nem hiszi, hogy bármelyik is gondot okozna..Most meg itt van a makk egészséges, 5 hónapos kislányom.. Persze, úgyis meg fogja a védõnõ is kérdezni, hogy szedtél-e v.milyen gyógyszert, ha tényleg baba van a háttérben, amikor felveszi az anamnézist.
Szia! Elnézést a késõi reagálásért, de csak most olvastam a kérdést. Igazából a probléma az, hogy több féle láz és fádalomcsillapítót együtt szedni egy idõben egyáltalán nem javasolt, még két félét sem, nemhogy 3-at. Ez borzasztó sok!!! Ezt a saját egészséged érdekében mondom. Nem csökkenti egyáltalán a tüneteket, ellenben a mellékhatásokat erõsíti (gyomorfekély, májkárosodás stb). Az, hogy a babának árt-e? Kis mennyiségben nem probléma ennyire az elején (ha baja lesz mégis a babának, akkor az vetéléssel végzõdik általában az elsõ trimeszterben). Remélem nem ijesztettelek meg? Minden jót!

Miért van az, ha privátban megosztok valakivel egy YouTube videót, és az illetõ megnézi 1-szer, akkor 2-vel nõ a megtekintés? Akkor is ha saját magam ellenõrizem ezt egy saját e-mail címmel!

Nem töltöm le, nem nézem közben a saját accounton, csak bemásolom a YouTube linket és 2-vel nõ automatikusan a megtekintések száma!

Ha Károlyi Mihály nem szereli le a hadsereget akkor Magyarország ellen állhatott volna a kisantant országainak? Ill mekkora hadserege maradt az országnak 1918ban?

ha jól tudom voltak német egységek is még az országban akik segítettek volna!

Legjobb válasz: Annyi nem, de a határ menti magyar többségû területek alighanem megvédhetõek lettek volna. Károlyi egy naiv idióta volt.

Ez is egy vicc, hogy úgy elveszteni egy háborút, hogy területén egy puska lövést nem adtak le ... Érdekes dolgokat lehet olvasni, pl a tûzszünet kihirdetése után az olasz hadsereg benyomult a magyarok védvonalaiba ... és mivel a magyarok már azt hitték tûzszünet van ezért nem lõttek ... Így 300 ezer magyar katona esett olasz hadifogságba ... pedig a béke akkor már megköttettet, illetve jelentõs hadizsákmányra tettek szert a háború utolsó napjában ... Érdekes pontje ez a magyar történelemnek és érdemtelenül keveset tanulok errõl a tragikus fordulatról ...
Károlyi olyan naív ember volt, aki háborús helyzetben képtelen egy ország vezetésére.
Annyi nem, de a határ menti magyar többségû területek alighanem megvédhetõek lettek volna. Károlyi egy naiv idióta volt.
Az az érdekes a leszerelt hadsereg ellenére is a "vörös hadsereg" komoly sikereket ért el ( pl Marosnál visszatartották a románokat, csak a kommunista vezetés a béke tárgyalásokra hivatkozva visszarendelte õket a Tiszáig ... ( bár a székelyek így is ott maradtak) .. Vagy a cseh hadsereget is sikeresen vertük vissza... vagy pozsonyba egy fegyver szónélkül hagytuk bevonulni a cseh hadsereget, mert a béke követek ( francai anglia ) ezt mondta ... mi meg elhittük nekik ... Végül Tisza vonalat megszegve a románok meg se álltak Budapestig Kun Béla meg az elõtt elmenekült az országból, mielõtt a Román hadsereg elérte volna a Tiszát ... így az ország kritikus idõpontban összeomlott... pedig akkoriban még volt külön szlovák zászló alj, akik a magyarok oldalán harcoltak ...
a magyar hadsereg már 15ban olyan szinten le volt gatyásodva, hogy a lakosságnak be kellett szolgáltatnia a rézkilincseket is, meg minden felhasználható fémbõl készült tárgyat, hogy a hadsereg igényeit legalább valamilyen szinten ki lehessen elégíteni. Ezek az ellátásbeli és felszereltségbeli problémák a háború végére még tovább erõsödtek. Szóval nem igazán. Amúgy itt van egy több történész által összeszedett írás a magyar 20. századi történelemrõl, és az azzal kapcsolatos mítoszokról: http://tte.hu/egyezzunkki/egyezzunkkiweb.pdf a 184. oldalon Károlyi felelõsségérõl is írnak.
náhány példa kor egyik leghatásosabb fegyvere a páncél vonatok voltak ... románoknak volt egy darab amit a monarchiától kapott anno , mint szövetséges állam .. addig a magyaroknak leszerelés után is volt 4 darab ...
Ha nem szerelte volna le a hadsereget, akkor Erdélyt a székelyek az utolsó vérükig védelmezték volna, és végül a szövetséges erõk feladták volna a meghódítását, és ez így történt volna több területen is.
A kérdező hozzászólása: ha lett volna nagyobb ellen állás akkor ha nem is minden területet de kb a 2. vh. allatt szerzett területek meg maradhattak volna?!
Még Mackensen tábornok Magyarországon átt visszavonuló német hadserege is képes lett volna megvédeni Magyarországot, ezt fel is ajánlotta, de Károlyiék inkább elfogták és becsukták. Kun legalább verte a csehet amíg tehette. Aztán jött Horthy és neki fontosabb volt komcsit akasztatni, mint az országot védeni.
Ja, Károlyi aztán olyan hazafi volt, hogy báró uzsoki Szurmay Sándor tábornokot is letartóztatta és börtönbe vetette, mert az VII. hadtestével 1915-ben megverte Bruszilov 8. hadseregét Uzsoknál.
A világháborút több alkalommal is békésen leakarták zárni, de ezt a szövetségesek nem akarták ezt elfogadni... Ahogy kirobbant a vh egy merénylet miatt, úgy lett vége egy merénylettel puccsal az elsõ világháború ( tisza istván meggyilkolása)! Majd jött a tisztogatás, hadifogoly táborokra vitték a kulcs embereket, hadi anyagot elrabolták elkobozták, pedig a tûzszüneti egyezmény erre nem adott volna lehetõséget ... Sokan elfelejtik mi nem megadtuk magunkat, hanem fegyverszünetet kötöttünk! és ez fontos szempont még is úgy viselkedtek az ellenségek, mintha feltétel nélkül megadtuk volna magunkat. A november 3-án aláírt okmány elõírta: Az ellenségeskedést azonnal be kell szüntetni. A Monarchia hadseregét le kell szerelni, kivéve 20 békeállományú hadosztályt. Minden megszállt területet ki kell ürítenie a Monarchiának. Az Adriai-tenger környéki monarchiabeli területeket ki kell ürítenie a Monarchiának. Az antant csapatok számára felvonulást kell biztosítani az addig megszállva tartott területekre. A német csapatokat ki kell utasítani a térségbõl, amennyiben az 15 napon belül nem történik meg, úgy internálni kell õket. A Monarchia csapatait vissza kell vonni a Brenner-hágóig. Az antantot megilleti a teljes mozgásszabadság és megszállói jogok a Monarchia egész területén. http://hu.wikipedia.org/wiki/Padovai_fegyversz%C3%BCnet
A kérdező hozzászólása: Akkor tulajdon képpen a háborút a nemzetiségi és egyéb forradalmak nyerték meg az antantnak?
Az amerikai beavatkozás nyerte meg, az fordította meg a német új sikert, amit az orosz frontról felszabadult seregekkel (Brest-Litovszki béke) értek el.

Van olyan kémprogram vagy lehetőség, hogy routeren keresztül más gépébe be tudok "nézni", ill ha igen hogy tudok ez ellen védekezni?

pl.látogatott oldalak, fájlok, stb... (nem tudtam jobban megfogalmazni a kérdést, rem így is érthető)

Legjobb válasz: Routeren keresztül? Ne legyen file és nyomtató megosztás a gépeden.Akkor nem nézhetnek bele és nem helyezhetnek el "kém programot"

Routeren keresztül? Ne legyen file és nyomtató megosztás a gépeden.Akkor nem nézhetnek bele és nem helyezhetnek el "kém programot"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!