Találatok a következő kifejezésre: Iker vagyok. ikreim (8 db)

Ha én kétpetéjű iker vagyok, mekkora ez esélye, hogy ikreim lesznek?

Meg tudna valaki mondani nekem hogyha en iker vagyok( van egy fiu ikertesom), 2 peteju, akkor mekkora az eselyem ha babat szeretnek, hogy ikreim lesznek? Amugy nem zavarna...de jo lenne tudni :-)

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy inkább a nagyszülõi ágról száll vissza az iker szülés,tehát a anyukád volt iker van nagyobb esélye a te babádnak ikernek lenni. Nálam is van a családban 2 ikerpár, nekem is ikreket jósoltak. Így 6 hetesen még nem derült ki, de a terheskönyvbe felveszik a családban való ikerszülést.

Én úgy tudom, hogy inkább a nagyszülõi ágról száll vissza az iker szülés, tehát a anyukád volt iker van nagyobb esélye a te babádnak ikernek lenni. Nálam is van a családban 2 ikerpár, nekem is ikreket jósoltak. Így 6 hetesen még nem derült ki, de a terheskönyvbe felveszik a családban való ikerszülést.
A kétpetéjû ikerszülés leginkább nõi ágon öröklõdik, egyszerûen azért, mert az okozza, hogy egyszerre két pete érik és termékenyül meg. Ha a családból örökölted a hajlamot, hogy két pete érjen egyszerre, akkor jókora esélyed van rá. De ez csak utólag fog kiderülni :)
50-50% Anyai ágon örökölhetõ, de nem minden esetben lesz ikernek iker gyermeke.

Iker vagyok. Lehetnek ikreim?

Van egy ikertestvérem, Õ is lány, egypetéj?ek vagyunk. Kérdésem, hogy mennyi esélyem van, hogy én is ikreket szülök. Kerestem a neten, de nem talátam. A családban nem tudok más iker párról. Ha valki tud egy oldalt, ahol utána nézhetek, légyszi írja meg. Köszi

Legjobb válasz: Szia, Én csak ikerterhességnek indultam, de nem maradt meg a testvérem.Mivel engem is foglalkoztatott a téma utána néztem, elvileg több esélyed van rá de az iker terhesség egy "mutáció"/ de csúnya szó/általában vagy nagyon fiatal a petesejt,pont az ellentétje, tehát öreg/idõs nõ pl/.Oldalt sajnos nem tudok adni, de ha a google-ben keresel rá az " ikerterhességek gyaroriságára egy családban"-ra vagy hasolnó akkor biztos meg lessz a válasz. amúgy marhára nem vagyok orvos, de ez tényleg a te saját oetédtõl függ, és annak jelenlegi állapotától.Azt is mondta a doki, hogy mivel nekem peteérést szabályozó gyógyszert kellett, hogy adjon azzal is több esélyem lett volna az iker babákra, de a 3 érett petébõn egy termékenyült meg. Jó kutakodást kívánok neked :o) 15 hetes kismama

Szia, Én csak ikerterhességnek indultam, de nem maradt meg a testvérem.Mivel engem is foglalkoztatott a téma utána néztem, elvileg több esélyed van rá de az iker terhesség egy "mutáció"/ de csúnya szó/általában vagy nagyon fiatal a petesejt, pont az ellentétje, tehát öreg/idõs nõ pl/.Oldalt sajnos nem tudok adni, de ha a google-ben keresel rá az " ikerterhességek gyaroriságára egy családban"-ra vagy hasolnó akkor biztos meg lessz a válasz. amúgy marhára nem vagyok orvos, de ez tényleg a te saját oetédtõl függ, és annak jelenlegi állapotától.Azt is mondta a doki, hogy mivel nekem peteérést szabályozó gyógyszert kellett, hogy adjon azzal is több esélyem lett volna az iker babákra, de a 3 érett petébõn egy termékenyült meg. Jó kutakodást kívánok neked :o) 15 hetes kismama
Van rá esélyed, fõleg hogy a családban nem jött elõ, bár az is igaz, hogy hallottam róla hogy második generációra öröklõdik, azaz gyerekeidnek lehet nagyobb az esélye rá.
Én már utánaolvastam több helyen, és minden 2. generációban van rá a legnagyobb esély, és csakis az anyai ág számít! Így nagy valószínüséggel unokáid lehetnek ikrek, fõleg ha lányod lesz! De a gyakorlatban bármi elõfordulhat...
Van rá esélyed, de nem akarok butaságot mondani. Nálunk is ez a helyzet, mert nekem van 2 húgom, akik ikrek. Tehát bármelyikõjüknak lehetnek ikreik.
Én is a második generációs öröklõdési hajlamról hallottam. Én még csak 20 éves vagyok. Pár évig nem szeretnék gyereket még. De nekem is lenne kérdeésem: Párom iker (egypetéjû), apukám iker (kétpetéjû). Ezekszerint nekem még nagyobb eseélyem van az ikerterhességre?

Van valami olyan dolog (bizonyos etel vagy poz vagy akarmi) amitol az embernek konnyebben osszejohet egy iker? Vagy mit kell csinalni ha valaki nagyon szeretne ikreket? (nem mestersegesen)

Legjobb válasz: A kétpetéjû ikrekre való hajlam anyai ágon örökölhetõ. (Egyszerre érik mindkét petefészekben a pete, és ki is lökõdik+ meg is termékenyül). Az egy petéjû ikergyerekek a véletlenen múlnak, a megtermékenyülést követõ pillanatban szétválnak, és "duplán" kezdenek osztódni, de ez teljesen véletlen szerû, és viszonylag ritka is... Vannak peteérést serkentõ készítmények, de azok gyógyszerek, csak doki adhatja, és nem hinném hogy egy "puszta ikervágy" miatt bármelyik is felírná, bár vannak érdekes orvosok... Gyógyteákhoz nem értek ennyire. (Azért ez érdekes, én mindkétszer azért imádkoztam, hogy csak ikrek ne legyenek... :o)

A kétpetéjû ikrekre való hajlam anyai ágon örökölhetõ. (Egyszerre érik mindkét petefészekben a pete, és ki is lökõdik+ meg is termékenyül). Az egy petéjû ikergyerekek a véletlenen múlnak, a megtermékenyülést követõ pillanatban szétválnak, és "duplán" kezdenek osztódni, de ez teljesen véletlen szerû, és viszonylag ritka is... Vannak peteérést serkentõ készítmények, de azok gyógyszerek, csak doki adhatja, és nem hinném hogy egy "puszta ikervágy" miatt bármelyik is felírná, bár vannak érdekes orvosok... Gyógyteákhoz nem értek ennyire. (Azért ez érdekes, én mindkétszer azért imádkoztam, hogy csak ikrek ne legyenek... :o)
Nincs ilyen étel, póz, semmi. Ahhoz, hogy ikrek legyenek, vagy egynél több petének kell megérnie és megfogannia egyszerre, vagy pedig a megfogant petének nagyon korai stádiumban többfelé kell szakadnia. Elsõ esetben egymáshoz nem hasonlítü, akár küéönnemû ikrek születnek, a második esetben születnek az egymáshoz megszólalásog hasonló, ún egypetéjû ikrek. ha meddõségi kezelése onrvos gyógyszerrel stimulálja a peteérést, akkor egyszerre több pete is megérhet, így gyakoribb az ikerterhesség. Ugysnez áll fenn lombiknál is, ahol egyszerre 2-3 emrbiókezdeményt ültetnek be, a biztosabb siker reményében. te semmit nem tehetsz azért, hogy ikreid legyenek. vagy örökölted az erre való hajlamot genetikusan, vagy nem.
az h ikreid szülessenek nem egy étel vagy egy póz fogja befolyásolni.
Én valahol olvastam, hogy nagy dózisú folsav elõsegíti, próbálj utánanézni. (Talán Ceizel mondta).


A párom, és én is iker vagyok. Mennyi az esély, hogy ikreink lesznek?

Legjobb válasz: Én is úgy hallottam, hogy 1 generációt ugrik. Majd a gyerekednek lesz elég nagy esélye arra, hogy ikrei lesznek. Bár nálad is megvan rendesen.

Én is úgy hallottam, hogy 1 generációt ugrik. Majd a gyerekednek lesz elég nagy esélye arra, hogy ikrei lesznek. Bár nálad is megvan rendesen.
De jó! Hát, pontosan nem tudom, de biztos nagyobb mint 2 sima embernél.
Nekem mindkét nagyszülõ ágon van több iker is, azt hittem hogy majd nekem is az lesz, de nem lett. De neked szerintem elég nagy esélyed van rá. %-ot nem merek mondani.
Az ikerszülésre való hajlam csak anyai ágon öröklõdik. Esélyed van rá, bár valószinõbb, hogy majd az unokák lesznek ikrek.
Hát elég nagy, de én úgy tudom, nem mindegy , 1- vagy 2-petéjû. A kétpetéjû sokszor átugrik egy generációt.
nekem van olyan ismim aki iker meg több iker is van a családjába de õ mégsem iker babát szült!olyan ismim is van akiknél se a pasija családjában sem az õ családjában nincsen iker mégis ikreket szült!tehát sztem az esély 50-50 %!
elég nagy... a mi családunkba is több az iker.. mi is fiú/lány vagyunk,
Kétpetéjû 50%-al valószínûbb, mint átlagosan kb. 1:75 arány.
volyan csajt vegyél feleségül akinek szintén van iker tesója ugy majdnem biztos :D
A kérdező hozzászólása: utolsónak: én vagyok a lány, nemgond. :D köszönöm a válaszokat.
Én úgy tudom, hogy a lányoknál gyakoribb az iker utód, mint a fiúknál, ha van iker a családban. Szóval nálad is elég valószínû, hogy ikreid lesznek.:)
A kérdező hozzászólása: hát remélem. :) neked is köszi.

Magzat koromban volt egy ikertestvérem. Később egy kis komplikáció miatt egyedül maradtam. Mennyi az esélye, hogy nekem ikreim szülessenek? Genetikailag mennyire vagyok rá hajlamos? (Ha a párom nem iker)

Legjobb válasz: ez attól is függ hogy egy petéjûek voltatok vagy két petéjû. Amugy a terehsségek állitólag nagy százaléka iker terhességnek indul aztán az egyik mégsem fejlõdik.

ez attól is függ hogy egy petéjûek voltatok vagy két petéjû. Amugy a terehsségek állitólag nagy százaléka iker terhességnek indul aztán az egyik mégsem fejlõdik.
Úgy tudom, hogy 2 generációnként nagyobb az esély. Szóval ha neked volt ikertestvéred, akkor az esélyesebb, hogy a lányodnak is lesz. De persze ez egyáltalán nem biztos. És az elsõ válaszolónak is nagyban igaza van.
Én is egyetértek az elsõ válaszolóval. De azt sajnos nem tudjuk megmondani, mennyire vagy rá hajlamos.:) Nekem van egy barátnõm, az édesapja iker volt, neki is ikrei lettek. Egyik másoduncsim apjának is van ikertestvére, a férje anyukájának is, nekik mégsem lett ikergyerekük. Ez kb. besaccolhatatlan.:)

Az iker-terhes sogornömnek azt javasolta a dokija, hogy naponta ötször egyen gyümölcsöt. Szerintem a gyümölcs cukor is tud komoly problemakat okozni, raadasul az ikrek miatt duplan is veszelyes lehet. Vagy?

Azert kerdezem, mert körülöttünk nincsenek ikres anyukak, butasagot sem szeretnek tanacsolni, de nekem ez a napi ötszöri dolog tulzonak tunik. Szerintem gyümit amugy is inkabb delelött jo enni, ami /amennyi jol esik.

Legjobb válasz: Akkor pl. ne egyen, vagy kevés banánt, azsalt gyümit, datolyát. A többit nyugodtan eheti.

Akkor pl. ne egyen, vagy kevés banánt, azsalt gyümit, datolyát. A többit nyugodtan eheti.
Nem fog gondot okozni a sok gyümölcs, sõt, csak jót tesz a vitaminok végett.(Akár napi 10X is ehet gyümölcsöt) Megeszik pl. napi 2 narancsot, 2 almát, s 1 kiwit, mi baja lehet tõle? Ezeket ha gyümölcscentrifugába dobja, 2dl lé lesz belõle. Ha jobban bele gondolsz, nem sok, sõt jobban jár ha megeszi/megissza, minthogy dobozos gyümölcsleveket igyon, ami még mellé tele van adalék anyagokkal, tartósítószerrel, finomított cukorral s gyümölcsöt alig láttak. Akik alapból cukorbetegek, azoknál okozhat gondot esetleg. Én van hogy napi 1 kiló narancsot, fél kiló almát, fél doboz kiwit megeszek, ezt egy héten át, s semmi bajom nincs tõle, s a babának sem.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm a valaszokat. Korrigalnom kell a kerdesemet, mert szerintem nem tettem jol fel. Tehat: nem a gyümölcsök ellen vagyok, hanem soknak tartom, hogy naponta ÖTSZÖR javasoljak. Ez az en felfogasomban ugy jelenik meg, hogy pl. 1. reggel nyolckor, 2. delben, 3. haromkor 4: hatkor 5: este ezert kerdeztem, hogy nem lesz igy tul sok ? Egyertelmü, hogy az adalekanyagokkal meg szinezekekkel teli "trutyit" nem ajanlanam kismamaknak (sem) es persze, hogy a sajat kezüleg elkeszitett turmix a nyerö... :) Amugy sajna a "mai gyümölcsök" is olykor nem tul egeszseges "valtoztatasokon" mennek at... :( De ez egy masik tema. A "mai, felgyorsult, buta vilag" hozomanya.
Ha akarja egyszerre is megeheti azt a gyümölcsmennyiséget! :) Szerintem azért javasolta a doki, hogy 5x egyen gyümölcsöt, mert akkor mindig van valami a hasában, dolgozik a gyomra, sok rostot visz be, ami terhességnél fontos, mert gyakorik a székrekedés, és az éhség érzetet is csökkenti ha folyamatosan eszik valamit, mert terhesség alatt könnyû elszállni a kilókkal. Jobb ha gyümölcsöt eszik napi 5x, mint csokit, kenyeret, sütit, stb. Nyugi, nem sok az, nyilván nem 5x 1 kg-ra gondolt!
Szia, A mennyiség nem sok. És amíg nem csak banánon él, meg aszalt gyümiken(magas a cukor tartalmuk) addig semmi baj a gyümizéssel. Pláne ha frisset eszik, idény gyümölcsöt (januárban ne eprésszen) Gratulálok a picikhez:)

Akiknek ikrei vannak azoknak volt a családjukban vagy férjük családjában iker?

Legjobb válasz: Nálunk nem volt és hárman lettek mégis:)

Nálunk nem volt és hárman lettek mégis:)
Hárman? Természetes úton? Amúgy nálunk a családban úgy van, hogy a nagypapámnak ikertestvére van, és az õ felmenõik között is volt 2 ikerpár. De hallottam olyan népi mondát is, hogy egy generáció kimarad az ikerterhességnél. Tehát ha a nagypapa iker, akkor az unokája is elképzelhetõ, hogy ikreket fog szülni. Aztán, hogy ebbõl mennyi az igazság, az majd kiderül nálam. :) Egyébként nagyon örülnék neki ha igaz lenne :) )
Igen természetes úton de 5 év várakuzásra jöttek:)
Akkor a várakozás miatt így kárpótolt titeket a sors :) Gratulálok hozzájuk! :)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!!Nekem fiam van, de én is nagyon szerettem volna ikreket:)
Nekünk ikreink lettek (egypetéküek), pedig egyikünk családjában sem volt soha ikerpár, csak nekem volt ygerekkor álmom, hogy egyszer ikreket szüljek
Az nem csak népi monda! :) Nekem van egy ikerpár ismerõsöm, és náluk anyai ágon felfelé végig így ment: 1 iker, 1 nem, 1 iker, 1 nem. Nekik is a nagypapájuknak van ikertesója, de a dédapának nem volt, és így tovább felfelé. Nagyon durva tényleg! Addig, amíg meg nem ismerkedtem velük, nem tudtam, hogy ilyen létezik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!