Találatok a következő kifejezésre: Ihatok egy bort (6 db)

Cukorbeteg vagyok, és Meforált szedek 2x. Regel, 8, kor és este 18h kor.20h or meg ihatok egykét pohár bort, nem fog bekavarni?

Legjobb válasz: Hát én a helyedben meggondolnám.Az alkohol egyébként sem igazán jó a gyógyszerre.Csak a száraz vörös bor jó egy egészséges szervezetnek,az is max. napi 2-3 deci.Szerintem azt az orvost ahová jársz a cukorbetegség miatt kellene megkérdezned.Meg azt azért ne felejtsd el hogy a bor szõlõbõl készül.Bár ki tudja...

Hát én a helyedben meggondolnám.Az alkohol egyébként sem igazán jó a gyógyszerre.Csak a száraz vörös bor jó egy egészséges szervezetnek, az is max. napi 2-3 deci.Szerintem azt az orvost ahová jársz a cukorbetegség miatt kellene megkérdezned.Meg azt azért ne felejtsd el hogy a bor szõlõbõl készül.Bár ki tudja...
A bor szénhidrát tartalmát beleszámolod a napi mennyiségbe?
A bornak nincs szénhidrát tartalma , de van kalóriája . Mint cukros ihatsz száraz borokat és rövid italokat , nem édeseket persze . Az alkohos leviheti a cukorszinteded és okozhat hypot ! A magas kalória tartalom addhat a testsúllyodhoz . De mértkkel nem probléma .

Ihatok egy kevés bort ha szoptatok? Lesz baja a babának?

Legjobb válasz: Egy pohárból nem lesz semmi baj.

Egy pohárból nem lesz semmi baj.
Aki lepontozta az elsõ válaszolót nincs igazán tisztában a dolgokkal, 1 pohár minõségi bor nem árt. Tényleg. Van olyan vérszegény kismama akinek orvos ajánlja.
Nem. Minden atmegy a tejbe. Gondolom nem akarsz alkoholt adni a babadnak.
Minosegi bor vagy nem, de alkohol, ami nem ajanlott sem terhesseg sem szoptatas alatt, aki tudja, hogy az alkohol azonnal a verbe kerul, az szerintem tisztaban van vele, milyen hatassal lehet egy ilyen kis testre.
Vashianyra pedig feltalaltak a vaspotlo gyogyszereket, vagy vastartalmu a hus, egyes zoldsegek, stb.
Akkor te ne igyál bort alkalmanként és meg van oldva majd mi az elsõvel igen. Mert ahogy mindenrõl errõl is megoszlanak a vélemények orvosi körökben.
"Az alkalmankénti egy pohár bor fogyasztása valóban nem káros a szoptatott babára nézve, ha az ital elfogyasztása és a szoptatás között eltelik 4-5 óra." Üdvözlettel, Rózsa Ibolya, IBCLC laktációs szaktanácsadó http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=kerdes08
Egyszer-kétszer az elmúlt 10 hónap szoptatás alatt én is megittam már 1-1 deci bort. Ennyitõl semmi baja nem lesz egy kisbabának. De jó minõségû, valódi szõlõbõl készült bort érdemes inni, a tablettás pancsokat el kell kerülni. Higgyétek el, lehet, hogy többet árt egy hajfestés, vagy vegyszeres (gumikesztyû nélküli) takarítás a babának, mint egy pohár bor... (Bocs, ha valaki magára vette, én is bánok vegyszerrel. :-))
8 hónapja szültem.Nekem a terhességem alatt is tanácsolta az orvosom, hogy napi 1 max. 2 dl. vörösbort igyak meg naponta, mert nyitott volt egy kissé a méhszájam.Az alkalmankénti minõségi, CSAK VÖRÖS BOR max. 2dl. elfogyasztásával semmi gond.Jót tesz a vérképzésnek, persze ne közvetlen szoptass utána.AMENNYIBEN NAGYOBB ALKOHOL MENNYISÉGET FOGYASZT AZ ANYUKA (részegségre gondolok) 3 NAPIG NEM AJÁNLOTT A SZOPTATÁS.Ebben az esetben elõre lefejt tejet a legérdemesebb adni a babának, vagy tápszert.

Ihatok egy pohar bort 90 napos diéta alatt?

Legjobb válasz: egy hónapban 1-2 alkalom belefér,de csak 1 dl száraz és kizárólag szénhidrátnapon este,de ilyenkor kevesebb legyen a vacsid

egy hónapban 1-2 alkalom belefér, de csak 1 dl száraz és kizárólag szénhidrátnapon este, de ilyenkor kevesebb legyen a vacsid
Az alkohol diéta alatt 2 okból is tiltott. 1:sok benne a kalória, tehát hízlal. 2: növeli az éhségérzetet. Épp ezért isznak egy kis töményet ebéd elõtt.


szerintem amennyit leírtál, annyit ihatsz. Más is iszik gyógyszerre, sokkal erõsebbre sokkal többet...

Van egy hordó bor a pincében, honnan lehet tudni, hogy az iható-e még?

Régen minden évben készült bor a pincében 98 óta nem és megmaradt egy hordó, pince mélyen van szval nincs túl meleg se hideg, szval h?mérséklettel sztem nincs gond. Van rá esély, hogy fogyasztható még?

Legjobb válasz: Egyszerû nagyon: kóstold meg!

Egyszerû nagyon: kóstold meg!
12 éves bor? Valószínûleg igen zamatos és értékes nedût találtál! Szerintem biztos hogy jó és nagyon finom. Ird meg ha megkóstoltátok, hogy milyen volt.
ha nem valami gagyi hordóban volt és rendesen oda volt téve a cucc, akkor semmi baja. kóstold meg.
illat, íz. és eldöntöd. mérgezni nem fog. én nem értek hozzá túlzottan, de szerintem a bor érlelés nem úgy mûködik, hogy minnél tovább otthagyjuk akkor az egyre jobb. palackban még talán, de a hordósat szerintem gondozni kell. idõnként tisztítani stb. de én is várok szakmai véleményt:)
Több üvegedénybe kell venni a tetejébõl és mélyebbrõl legalább 3 mintát. átnézetre lehet látni hogy tiszta e vagy törött. Szagolásra lehet érzékelni nem ecetes e vagy nem romlott. Fokmérõvel megnézni az alkoholtartalmát.Ugyanis az végzetes tévedés hogy a bornak állás közben nõ az alkoholtartalma pláne hordóban! Az alkohol forráspontja 79 fok a vízé 100 a savaké több mint száz az alkohol lép ki elõször. A bort ha nem palackozot a hordóban kezelni kell nem úgy van hogy otthagyom évtizedekre.
A kérdező hozzászólása: kösz a válasz, présbõl 15 fokos.
Az elsõ vagyok. A kollega elõttem tökéletesen mondta a cukor arányt.
Azt kéne tudni, hogy most hány fokos a must, cukor nélkül. Minimum 18-20 fokosnak kell lennie. Cukorral 4 fokot szabad emelni, többet nem.
huh, az kicsit gyenge. Ahogy elõttem írták, 18-ig mindenképp fel kell emelni mert a végén nem indul meg az alkoholos erjedés. Így marad Neked gyerek-fröccs
l00 literenként 6-7 kg cukor lesz szükséges, hogy elérd a minimum 18-20 fokot. Ez nagyon alacsony. Nekem 16-18-nál még nem volt alacsonyabb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!