Találatok a következő kifejezésre: Igyak vagy igyak (8292 db)

Milyen hónapban szültetek? Szándékosan terveztétek így, vagy így sikerült? Van olyan évszak, amikor nem szívesen szülnél?

Legjobb válasz: Júniusban szültem, bár májusra terveztem, de így is jó volt. Télen nem szeretnék szülni.

Júniusban szültem, bár májusra terveztem, de így is jó volt. Télen nem szeretnék szülni.
Október végén. Abszolút nem volt tudatos, hogy mikorra szüljek. De így visszagondolva, örülök neki, hogy télen már nem kellett nagy pocakkal a hóban, jégen menni, ráadásul szerintem a kabáttal is gondom lett volna.
Ha terveztem volna, akkor csak a Karácsony lett volna, amit el akartam volna kerülni, amúgy mindegy, mikor nagy pocakos és mikor szül az ember, minden évszakban van jó és rossz is. Mindhárom gyerek a legelsõ próbálkozásra összejött :) Születésük: január, március, május :)
Szia! Én mindenképpen év eleje vagy közepe tájára szavazok. Mert sajnos anyu is és én is év végi születésüek vagyunk így tudom milyen érzés amikor gyerekként csak karácsonyra kapunk ajándékot :D meg olyan rossz télen kimenni a hidegbe amíg eljutok a kórházig szülni :D most szerencsére sikerült az augusztust összehozni...:)
Én ebben a hónapban szültem (1 hete pontosan) és véletlenül jött ekkorra a baba. De ha jobban be lehetett volna programozni, semmiképp nem szülnék ilyenkor! Teljesen depresszióssá tett a rossz idõ, a szürke nappalok, a hideg, a bezártság, engem a napsütés boldoggá tesz, és ha tehettem volna, tavasszal szültem volna, hogy minél tovább élvezhessem a jó idõt... Sokat számít...
Fiamat január, elején, lányomat március elején. Jó mert nyáron már nem voltak kicsik. Viszont az elõtte lévõ nyáron én meg még nem voltam nagyterhes. Nyáron nem szültem volna, bár egyik sem tervezett terhesség volt.
Julius elsejen szultem, nem terveztuk ez igy alakult. Igen, orultem h ilyenkor szultem de tavasszal is szivesen szulnek.
Idén júniusban szültem. Igazából nem terveztük, hogy melyik hónap legyen, de pl áprilisi babát nem akartam, ezért akkor védekeztünk. Apa szülinapján (szept 15) fogant meg a baba, így lett júniusi, de május végén már riogattak, hogy nagyon lenn van a pocakom. Télen én sem szeretnék szülni és a nagy nyári melegben sem. Nekem pont jól jött ki, június elején még hûvös volt. Meg az is jó, hogy nyáron lesz a szülinapja, tehát, ha akkor indulna el, akkor nem a latyakban kell neki esni-kelni.
Én idén szültem október 3-án. Én nem terveztem elõre, csak örültünk, hogy sikerült. Bár a sors tök jól megoldotta, egész terhességem alatt tudtam, hogy a naptárban hányadik hétnél járunk, mert én is pont annyi hetes voltam, tehát a 40.héten szültem.
Szeptember közepére voltam kiírva, de csak a hónap végén szültem. Elõnye és hátránya is volt. Sokszor teljesen kész voltam a nagy melegtõl, viszont kevés terhesruhát kellett venni. Késõbbre terveztük a babát, de elsõre összejött.
Nálunk a családban sok a téli "gyerek", igy én is biztos voltam benne, hogy télen fogok szülni. Mivel az idegenforgalomban dolgozom, abban még biztosabb voltam, hogy nyáron NEM szülök, erre idén augusztus 22én megszületett a kisfiam :-D Azt hiszem, erre mondják, ember tervez ... :-)
18:38-as vagyok "Aztán egy másik álmom az lett volna, hogy az enyém legyen a városban az elsõ újévi baba, mert azok mindig bekerülnek az újságba" Én a fiammal 2000. január 04-re voltam kiírva, és abban remméynkedtem, hogy majd õ lesza 2000-es év elsõ babjáa. Persze csak 10-én született :-)) A lányom meg idén nõnapon.
Nekünk aug.elején volt az esküvõnk, és rögtön rástartoltunk a babára.Elsõre össze is jött, májusban született...aztán eltelt 15 év, és úgy gondoltuk, jó lenne még egy gyerkõc.Mivel az elsõnél nagyon jó volt a nyár eleje, direkt megint aug.-ban próbálkoztunk.Õ is elsõre megfogant, és bár (azért ennyire nem terveztük, de 2.5 héttel korábban született)a nagy 16.szülinapján született.Õ most másfél éves, és talán jövõ, vagy utána év augusztusban megint rástartolunk.
Én a fiamat februárban, a lányomat szeptemberben szültem. Sokkal jobb volt februárban szülni, mivel nyáron még nem voltam nagy pocakos, és február után már nemsokára tavasz, és már nem volt picike a fiam, ráadásul mire elkezdett mászni, megint hideg lett, idebent megtanult szépen járni, és mire megint kikerültünk, már stabilan járt. A lányom mikor pici volt, akkor jött a tél, mikor kuszott-mászott nyár volt, mire megtanult járni, ittermett az õsz a rossz idõvel. Ráadásul nyáron voltam nagypocakos, rettenetes volt.
A kérdező hozzászólása: én nyáron szerettem volna szülni, de januárban fogok. Azért lett volna jó nyáron, mert házban lakunk, és nem kellett volna télen a megfelelõ hõmérsékletre figyelni, nem lett volna olyan macerás a dolog. Aztán egy másik álmom az lett volna, hogy az enyém legyen a városban az elsõ újévi baba, mert azok mindig bekerülnek az újságba. Most viszont úgy állunk anyagilag, hogy egyáltalán nem orülnék, ha szilveszterkor jonne, akkor lennék 36 hetes. Várjon még 2-3 hetet
júliusban szültem. így alakult, nem volt tudatos, de nekem így tökéletes.
október végén szültem, és az jó volt, hogy télre nem volt nagy hasam, de most hogy egy éves elmúlt, és most kezd járni, kicsit rossz a hideg.elterveztem hogy a tesó nyáron születik majd.ennek ellenére május 24re vagyok kiírva :-)
Tavaly november 14-én szültem, jó volt így. Bár az az álmom nem vált valóra még, hogy növekvõ és már látszó pocival ülhessek a karácsonyfa mellett.

Jó lesz ez így? Vagy így már nem hatásos?

Rubint Rékára tornázok heti 6x hasazok minden nap a combot és feneket felváltva csinálom a has mellé. Már nincs izomlázam, viszont elfáradok rendesen...de csak a combtól és a fenékt?l...a hastól már nem igazán, de érzem a hasamban hogy dolgoztam! Ha így csinálom 2-3 hónapig(csak emelve hogy egy id? után már mind a hármat minden nap) akkor eredményes leszek?

Legjobb válasz: Én ezektõl csak szélesebb lettem. A hasazás miatt pedig a hasam mégjobban megnõtt. Olyan voltam, mint szülés után pár héttel...

Én ezektõl csak szélesebb lettem. A hasazás miatt pedig a hasam mégjobban megnõtt. Olyan voltam, mint szülés után pár héttel...
Illyés Viktorné válasza: alapvetõen azért lett szélesebb és nõtt a hasa, mert a táplálkozásán nem sikerült az edzések alatt megfelelõen változtatnia. a növés oka egyszerû, izmot épített. ha túl magas a szénhidrát bevitel (természetesen a fehérje sem fölösleges :D) akkor izom épül ha alacsony a szénhidrát bevitel akkor a zsírt bontja a szervezet hogy energiához jusson. az ön példája egyértelmûen a nem megfelelõ táplálkozást mutatja, próbálja meg a szénhidrát mennyiségét lefaragni. kérdezõ: az edzés jónak tûnik, az étkezésre viszont szintén ugyanezt tudnám mondani. csökkentett szénhidrát bevitel:)

Selena így vagy így néz ki jobban?

Hullámos hajjal:

Legjobb válasz: Hullámos és hosszú, bár a rövid is tetszik.

Hullámos és hosszú, bár a rövid is tetszik.
Hullámos hajjal
Szerintem sem áll neki jól az egyenes haj, az utolsó képen a legjobb.
Hát nem állítanám, hogy egy szépség, de a hosszú göndör áll jól neki. Egyébként is az a legszebb: hosszú, göndör és barna. Nekem ez a favoritom.
hosszú egyenes!
Hullámos: Az a legjobban. :) 1.hely Egyenes: Ez is nagyon jó! 2.hely Rövid: Szép így is. 3.hely Hosszú: Hát! :S 4.hely
ez a csaj mindenhogy annyira gyönyörû
egyiksem.:D
Hullámos, hosszú =)
mind1 mert mindenhogy csúnya :D nem lehet rajta segíteni
Szerintem a rövid a legjobb, mert ott már idõsebbnek néz ki, vagyis sokkal nõiesebb. Amúgy mind a 4 képen gyönyörû.
az összesen gyönyörû.
Sztem a rövid-rõl készült képen a haj öregíti. Ha hosszû és/vagy göndör a haja, az kócos hatású, sztem az vad, fiatalos, csitris. Az egyenes, ha nyílegyenes, az határozottabb vonású, sztem az is öregíti. Tehát ki milyenek akarja látni :)
szerintem a legutolsó a legjobb..
Ez a kép annyira nem sikerült az egyenes hajjal, de amúgy szerintem a hosszú egyenes.
sztem mindegyik jó de ha nagyon muszáj választani akk mindegy h rövid vagy hosszú de hullámos legyen
mindegyik istenien áll rajta

Így:!? Vagy így:? ! Hogy írjam a mondat végére?

Legjobb válasz: utobbi. Már megint Nancival lógsz, Pistike?! És nem: Már megint Nancival lógsz, Pistike!? Mivel a kérdésbe vegyítjük a felháborodást és nem fordítva. de próbáld ki. mond hangosan. Szerintem te is hallani gogod.

utobbi. Már megint Nancival lógsz, Pistike?! És nem: Már megint Nancival lógsz, Pistike!? Mivel a kérdésbe vegyítjük a felháborodást és nem fordítva. de próbáld ki. mond hangosan. Szerintem te is hallani gogod.
Valóban az utóbbi a helyes.
Nincs baj veled ilyen vagy. Nemvagyunk egyformák. Nekem a napi 1-2 minimum kell pedig rengeteget dolgozom. Valakinek meg ez nemjön be.
Ez nem probléma ha a párod sem vágyik több alkalomra... Egyébként a kapcsolat rovására mehet.
A kérdező hozzászólása: Amúgy 34 éves vagyok, csak a barátnõm meg azt kérdezgeti, h. biztos nem e az a baj h. nem kívánom vagy ilyenek, mert neki azért többre lenne igénye... de nehéz ezt érthetõen elmagyarázni neki...
Az exem is ilyen volt, nekem õszintén szólva heti 2 szex kevés.
Ha õ többet akar, akkor ebbõl konfliktus lesz. Ha te nem adod meg neki, egy idõ után lehet, hogy máshol keresi meg.
heti 2-3 szex átlagosnak mondható. Az én párom a két heti eggyel is beéri. Na ez viszont már gáz. :( Mi van a mai pasikkal? :(
elmegy. ha egy csaj ennyit akarna

Miért nem fogadja el a családom, hogy én így vagyok boldog? Mit tegyek, hogy ne mindig rontsák el a kedvem, és ne vegyem fel? :/

Majdnem egy éve vagyok együtt a barátommal, és nagyon nagyon szeretjük egymást mindketten. Beszéltük, hogy majd sokat fogunk tanulni mindketten(ő egy évvel nagyobb) és majd közös jövőnk lesz stb. Mindketten elhatároztuk magunkat, és bizunk benne, hogy így lesz. Nemrég jött haza külföldről elég hosszú idő után, így most minden percet együtt töltenénk, voltunk kirándulni, és néha jött hozzám. (együtt alvást még nem lehet, viszont ha lejön egy nap hozzám, az itteniek rossz szemmel nézik.)azt mondta nagymamám is, azzal beszéli tele a fejét anyának, hogy jaj ez hova fog vezetni, mi lesz így, hogy már ennyire szerelmes vagyok, hogy fogok tanulni, elvégezni a sulit, túl komoly a kapcsolat már, hogy már 'jár hozzám a fiú, pedig még nem is vőlegény' Mivel itt azt tartja mindenki, hogy csak akkor lehet ilyen komoly egy kapcsolat. Ma is együtt voltunk szinte egész nap, sétáltunk, cukrászdáztunk a közeli városban, és mire hazajöttem mondta anya, hogy néném meg mamám mondta neki, hogy miért enged el ennyi időre, jaj mi lesz, és hogy már az ő rokonjai is mondják, hogy mennyire egy szerelmes lány vagyok.Ez annyira szíven ütött, hogy elkezdtem a sírást is, nagyon rosszul esett, hogy mind ellenem lennének,és nem fogadják el, hogy vele vagyok boldog és szeretjük egymást? Olyan nehéz elhinni, hogy ilyenkor is lehet már komolyabb egy kapcsolat? Már 14 évesek is járnak mikor ezzel, mikor azzal, nekem ez az első komolyabb, és 16 múltam júliusban, ő pedig februárban lesz 18. Egy bátorító szó, vagy tanács kellene most, mert ez nagyon letört:( Mit csináljak, hogy ne vegyem ennyire szívre, amit rólam/rólunk mondanak? Miért kell kibeszélni, hisz nem is az ő életük:( Valaki segítene?:(

Legjobb válasz: Az a lényeg, hogy tényleg ne vedd magadra ezt az egészet! Csak fogadd el, hogy a szüleid meg a nagyszüleid így mûködnek, de téged ez ne zavarjon!Ne õk határozzák meg az életed!Persze tudom, hogy már megszoktad, hogy hallgatsz rájuk bizonyos dolgokban, és ez ezért esik most rosszul. Az pedig, hogy a falu lakói mit mondanak, nyugodtan hidegen hagyhat.Nem muszáj belegondolnod abba, hogy miért is gondolják így, meg miért mondanak ilyeneket. Erre abszolút nincs szükség.A legjobb megközelítés részedrõl csak az lehet, ha elfogadod a helyzetet, és elvonatkoztatsz tõlük. Megérted, hogy õk a saját beidegzõdéseikkel így reagálják le ezt a helyzetet.És ha megérted mindezt, akkor már nem fogod annyira magadra venni.Tudni fogod, hogy ez nekik nem tetszik, de nem fogod ezt a hozzáállásukat magadhoz kötni. Legközelebb ha hasonló helyzet adódik, akkor egyszerûen csak hallgasd meg amit mondanak, és jusson ez eszedbe amit most leírtam! Így megtudod õrízni akár a jókedvedet is, és el fogsz tudni vonatkoztatni azoktól a gondolatoktól amikkel téged próbálnak beazonosítani. Csak tudd azt, hogy szabad vagy!És ne vedd magadra a dolgokat!Azzal, hogy megérted amit mondanak, még nem lesz rossz kedved!Rossz kedved akkor lehet, ha beazonosulsz azzal amit mondanak, és nem jut eszedbe, hogy amit mondanak az csak az õ mûködésüket tükrözi. Az õ gondolataikat, és érzéseiket.Ha például boldog vagy a párod miatt, és valaki mond valamit ami eddig nem esett jól, akkor csak vedd észre, hogy nem lehet rád hatással, mert már elfogadtad, hogy rajtuk nem tudsz változtatni. Ha valakinek a hozzáállása változik veled és pároddal kapcsolatban, azjó. És ha nem változik senkinek sem a hozzáállása, az is jó!!! Mert már tudod, hogy a hangulatod a te hozzáállásodon múlik!Csak légy boldog a pároddal, és vonatkoztass el mindenkinek a szavaitól,gondolataitól,amivel hatni próbálnak rád.Felejts el minden múltbéli sérelmet! És indulj ki abból, hogy ezentúl mindig tudni fogod, hogy bárki bármit mond,az az õ gondolat és érzésvilágát tükrözi. Így érezni fogod a távolságot te magad, és az adott ember között, aki épp mond valamit. A tiszteletet tartsd meg, légy megértõ, és nem fogod ezentúl magadra venni a dolgokat!

Az a lényeg, hogy tényleg ne vedd magadra ezt az egészet! Csak fogadd el, hogy a szüleid meg a nagyszüleid így mûködnek, de téged ez ne zavarjon!Ne õk határozzák meg az életed!Persze tudom, hogy már megszoktad, hogy hallgatsz rájuk bizonyos dolgokban, és ez ezért esik most rosszul. Az pedig, hogy a falu lakói mit mondanak, nyugodtan hidegen hagyhat.Nem muszáj belegondolnod abba, hogy miért is gondolják így, meg miért mondanak ilyeneket. Erre abszolút nincs szükség.A legjobb megközelítés részedrõl csak az lehet, ha elfogadod a helyzetet, és elvonatkoztatsz tõlük. Megérted, hogy õk a saját beidegzõdéseikkel így reagálják le ezt a helyzetet.És ha megérted mindezt, akkor már nem fogod annyira magadra venni.Tudni fogod, hogy ez nekik nem tetszik, de nem fogod ezt a hozzáállásukat magadhoz kötni. Legközelebb ha hasonló helyzet adódik, akkor egyszerûen csak hallgasd meg amit mondanak, és jusson ez eszedbe amit most leírtam! Így megtudod õrízni akár a jókedvedet is, és el fogsz tudni vonatkoztatni azoktól a gondolatoktól amikkel téged próbálnak beazonosítani. Csak tudd azt, hogy szabad vagy!És ne vedd magadra a dolgokat!Azzal, hogy megérted amit mondanak, még nem lesz rossz kedved!Rossz kedved akkor lehet, ha beazonosulsz azzal amit mondanak, és nem jut eszedbe, hogy amit mondanak az csak az õ mûködésüket tükrözi. Az õ gondolataikat, és érzéseiket.Ha például boldog vagy a párod miatt, és valaki mond valamit ami eddig nem esett jól, akkor csak vedd észre, hogy nem lehet rád hatással, mert már elfogadtad, hogy rajtuk nem tudsz változtatni. Ha valakinek a hozzáállása változik veled és pároddal kapcsolatban, azjó. És ha nem változik senkinek sem a hozzáállása, az is jó!!! Mert már tudod, hogy a hangulatod a te hozzáállásodon múlik!Csak légy boldog a pároddal, és vonatkoztass el mindenkinek a szavaitól, gondolataitól, amivel hatni próbálnak rád.Felejts el minden múltbéli sérelmet! És indulj ki abból, hogy ezentúl mindig tudni fogod, hogy bárki bármit mond, az az õ gondolat és érzésvilágát tükrözi. Így érezni fogod a távolságot te magad, és az adott ember között, aki épp mond valamit. A tiszteletet tartsd meg, légy megértõ, és nem fogod ezentúl magadra venni a dolgokat!
"Miért kell kibeszélni, hisz nem is az õ életük" sajnos az õ életük is, mert eszükbe juttatod, hogy nekik már hiába viszket a nunus. Irigyek ezek a vénasszonyok.
Örülnék neki, ha késõbb lenne egy lányom, akkor olyan lenne ennyi idõsen, mint Te. Sokkal-sokkal jobb ez, mint, ha 16 évesen részegen járna haza hétvégenként, vagy legalább a hatodik pasival feküdt volna le. Jó lenne, ha belátnák, hogy komolyan örülhetnének annak, hogy ilyen jó lelkû lányuk van. És remélem vagy annyira okos is, ha már éltek szexuális életet, akkor megfelelõen védekeztek! Nincsen semmi gond veled, kitartás! A rokonok is lassan elfogadják majd, hogy te is felnõsz idõvel!
ti vagytok egymásnak a jövõ a többiek meg a múlt ne foglalkozz velük meg a véleményükkel akár egy próbának is felfoghatod akár irigyek is lehetnek, mert nektek összejött a szerelem nekik meg nem xard le a többieket csak a barátoddal foglalkozz
Ez nekem kicsit olyan falusi mentalitásra hajaz. Legalábbis ott szokott ekkora katasztrófa lenni, hogy "mindenki tudja, hogy húdeszerelmes, pedig nem is võlegény". De nem élnék városon kívül, ez halál irritáló lehet. Amúgy vonj vállat, hogy te boldog vagy, és nem hanyagolod el a tanulmányokat miatta, törõdjenek bele. Ha jól értettem, anyukád nem tilt el direkt, csak károg a téma fölött, de hadd csinálja.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Anyum nem tilt el, vele már megbeszéltem ezt, és egy rossz szót nem szól, csak ma õk próbálták telebeszélni a fejét, hogy miért 'hagy utánam' és mikor ezt meghallottam, teljesen elfogott a sírógörcs. Még most is, ahogy ez eszembe jut, hogy így beszélnek rólam, hogy "ennyire szerelmes lányt még nem látott a világ stb":( Nagyon rossz érzés fog el, nem tudom hogyan fojtsam el és ne érdekeljen. Bulikba sem jártam, sosem voltam részeg, cigit nem vettem magamhoz, semmi rosszat nem csináltam, mégis kötõdnek, ha szeretem a barátom, és kimutatom :((

Mennyi korkülönbséggel születtek gyermekeid? Miért volt jó így? Vagy miért nem volt jó így?

Legjobb válasz: 2 és és 20 hónap. Szerintem ez kevés. Hogy miért vállaltuk így? Mert nem így volt tervezve de így sikerült. Én a 3 évre szavazok vagy 4re. Nekem pl. nem játszanak el annyira jól mint ahogy azt mások mondták mondják hogy hogy összenõnek így. Nekem inkább pont hogy sokat veszekszenek, állandóan szét kell választanom õket másról se szól a napom. Valahogy jobban riválisnak tekintik egymást. De lehet csak nálunk alakult így.

2 és és 20 hónap. Szerintem ez kevés. Hogy miért vállaltuk így? Mert nem így volt tervezve de így sikerült. Én a 3 évre szavazok vagy 4re. Nekem pl. nem játszanak el annyira jól mint ahogy azt mások mondták mondják hogy hogy összenõnek így. Nekem inkább pont hogy sokat veszekszenek, állandóan szét kell választanom õket másról se szól a napom. Valahogy jobban riválisnak tekintik egymást. De lehet csak nálunk alakult így.
Kis korkülönbséges anyuka vagyok! Igen, mondjuk ez nagyon nagy segítség volt a gyerkeimtõl :) Reggel mindig kipihenten ébredtünk kb. 7 körül és egséz nap jókedvûek voltunk. Na persze voltak olyan õrült napok is amikor az egyik a pelusba kakilt a másik összehányta magát a harmadik meg kiabált a wc-rõl, hogy KÉÉÉSZ VAGYOOOK! Nekem mind a 3 csak szopott 6 hónapos korukig, mégis aludtak éjjel.
Szia! Én nekem még csak egy lassan 20 hónapos fiam van.Az elképzelésem az, hogy legalább 3-4 év legyen a 2 gyermekem között, pl a nagy ovis jönne a kicsi, és amikor a kicsi ovis jönne a 3.baba, addigra a legnagyobb iskolás lesz vagy még nagycsoportos, lenne idõ a picire is ovi, suli után a két nagyobbra, aztán ha belefér még és úgy alakul jöhet egy 4. is szintén 3-4 év korkülönbséggel.Bár már nagyon szeretnék terhes lenni és szeretnék még babát, tudom, hogy még nincs itt az ideje és nem is a kis korkülönbség miatt hanem magam miatt, kell egy kis munka bár már dolgozom szeptembertõl, és jól is esik kiszabadulni otthonról, mielõtt jön a következõ kell még pár év.:)
2.válaszoló vagyok.Azt hiszem egy cipõben járunk.4 éves és 5 hónapos a nagy, 5 hónapos a picim.Én is szeretnék újra babát, szerintem kis korkülönbséggel is lehet jól alakítani mindent.Mi szerintem, a kisebb lányom 1 éves korában kezdünk el újra próbálkozni.Arra is szeretnék figyelni, hogy a legkisebb és a legnagyobb között azért ne legyen olyan nagy korkülönbség.Már most is ráállhatnánk a babaprojektra, de a pici még túl pici:) )
az elsõ vagyok hát te tudod milyenek a már meglévõ gyerekeid fõleg a legnagyobbra gondolok :) de azért 3 kicsi gyerekkel sem olyan könnyû, a legnagyobbad ovis lesz a középsõd bölcsis korú és még egy pici....hát húzós, hidd el nekem. Én a helyedben ha nem sürget vmiféle biológiai határ:) életkorra egészségi állapotra stb. akkor várnék míg a középsõ is ovis lesz a legnagyobb pedig elkezdte az iskolát szépen beilleszkedik, látod hogy megy neki stb.
4 év.Azért volt jó így, mert a kicsi elõtt tudtam dolgozni, ami jót tett, tulajdonképpen feltöltött.
A kérdező hozzászólása: A nagy kicsinek nagyon hisztis volt. Ma már valamelyest megváltozott, kicsit figyelmetlen, de ellátja magát. Gondolok itt arra, hogy ha szomjas, nem kell neki ugrálni vizet vinni. A kicsi jó baba, ha beteg vagy kimerült, akkor nem alszik jól, de nem panaszkodhatok, egy angyal a nagyhoz viszonyítva... Most azért eléggé elgondolkoztam, igazad lehet...
A kérdező hozzászólása: Azért a kérdésem, mert a két fiam közt 4 év és 3 hónap van. Jó volt így, bár dolgozni nem tudtam menni, de míg oviba járt, én a terhességgel járó vizsgálatokat el tudtam intézni. Most 4 hós a kicsi, de nagyon szeretnék babát. Lehet, hogy hülyén hangzik, de alig várom már újra a terhesség élményét. De attól félek, hogy nem lesznek majd el olyan jól a kis korkülönbség miatt.
elsõ vagyok na igen ez is jelentõs dolog mert én azt vettem észre magamon hogy mindent sokkal sokkal rosszabbul viselek ha nem tudok aludni, idegesebb vagyok, feszültebb, kimerülök stb. Így nekem lehet ezért is volt megterhelõbb ez az x év mert a második gyerekem 2 éves koráig ébredt minden éjjel 1-2szer minimum és most a harmadik is ezt csinálja (az elsõ 4 hónaposan kapott tápszert és onnantól átaludta az éjjelt de gondolom ha csak a szopi maradt volna akkor õ is tovább ébred). Idejét se tudom mikor aludtam át egy éjjelt ha jó alvó gyerekeim lennének, akkor lehet hogy én is egyetértenék a kisebb korkülönbséggel:)
Igen nem függ ettõl az éjszakázás , tudom :) Barátnõmnek 3 kislánya van 4, 3 és 1 évesek mindhárom szopizott vagy 1 éves korukig de lehet tovább is ( a 2 nagyobb) és 6 hetes koruktól este 8tól reggel 8 ig aludtak egyhuzamban....:) (elsõ voltam()
Nálunk is 4 év van. Nekünk ez bevált:) , mind a ketten tervezett gyerekek. 1, 5 éves volt a fiam, amikor bölcsibe került, mert anyagi és egyéb okokból muszáj volt visszamennem dolgozni. Anyagilag magunkhoz tértünk, én regenerálódtam lelkileg is, és akkor vállaltuk a tesót. Így sokkal könnyebb volt az életünk, mind a két gyerekre volt idõm, el tudtam végezni itthon a dolgomat, amíg a bátyus oviba volt.Délutánonként, amíg a pici aludt, csak a tesóval foglalkoztam. Az iskolába is bejöttek a tanárok, így valószínû, hogy a tesó is abba az osztályba fog járni majd 3 év múlva. Ez a 4 év nálunk pont tökéletes.
12.vagyok Már szülni nem szeretnék, az elsõ fiam szívproblémákkal született, a másodikkal a terhesség alatt voltak bajok, így újabb gyerek kihordására nem vállakoznék.Viszont szívesen fogadnék örökbe, ha Magyarországon gördülékenyebben menne a dolog, és nem feltétlenül szeretnék újszülöttet vagy babát. SÕT!Hasonlókorúra gondoltam, mint valamelyik fiam, vagy köztük lenne korban. Mind a 2x akkor vállaltuk a gyerekeket, amikor "majd megpusztultam" azért, hogy babám legyen:) !
Most vagyok otthon egy 11 hónapossal. A férjem akarja a másodikat, de én el sem tudom képzelni, hogy legyen egy kicsi, meg egy pici. Amennyi gondoskodást egy csecsemõ igényel, félek, a nagyobbat elhanyagolnám. Sajnálnám, hogy 2 éve korában nem tudnék vele eleget foglalkozni. Szerintem sokkal jobb a 4-5 év különbség, de én már 36 éves leszek, nincs annyi idõm... Ha korábban szülöm az elsõt, minél nagyobb különbséggel vállaltam volna, ez biztos.

13 éves lány vagyok! 160cm 49kg El vagyok hízva? Vagy fogyjak? Vagy Hízzak? Vagy jól vagyok így

Legjobb válasz: Szerintem így pont jó... Én fiú vagyok, 14, 168 cm és kb 54kg... Sztem egy lánynak is valahogy így kell lennie a jó testalkathoz... Nah jó azért egy oan 5 - 6 km eltérés (lefelé) azért nem árt :D Szóval sztem nem vagy elhízva...

Szerintem így pont jó... Én fiú vagyok, 14, 168 cm és kb 54kg... Sztem egy lánynak is valahogy így kell lennie a jó testalkathoz... Nah jó azért egy oan 5 - 6 km eltérés (lefelé) azért nem árt :D Szóval sztem nem vagy elhízva...
Teljesen normális a testsúlyod. Egyébként ha rákeresel a neten, különbözõ kalkulátorokat találhatsz, amelyek szintén azt mutatnák, hogy ideális. Egyébként pedig ha jól érzed magad a bõrödben, akkor nincs semmi gond, úgy vagy jól ahogyan most vagy.
Fogynod szerintem semmikép nem kell.. és szerintem ez normális is. A kérdés inkább az.. jól érzed e Magad a bõrödben? :)
Nem vagy elhízva, pont jó vagy. Még most fejlõdik ki az alakod, legfeljebb sportolj valamit: úszás, gimnasztika, labdajátékok. A fogyókúra ebben a korban kifejezetten káros lenne, meg nincs is rá szükséged.
Ez így pont jó.
Tökéletes vagy!
Szerintem teljesen jó testmagasság/testsúly arányod van.Nem vagy elhízva egyáltalán. De szerintem ne kezdj el azért nagy hízókúrába :)
A kérdező hozzászólása: kosarazom:)
Szerintem is tökéletes!!!!!!
én is 13 éves vagyok 160 cm. és 46 kg szóval szerintem rendben vagy :) bár én kicsit rosszul érzem magam igy mert a nõvérem 18 éves lesz és akkor mint én és csak 42 kg, szóval mellette dagadtnak érzem magam :/

Napirend borulás? Mással is volt már így, ez átmeneti vagy így marad? Mire véljem? Kisfiam 9 hónapos, jó evő jó alvó kiskölyök.

Nagyjából 1,5 hónapja ébred éjjel, hol 1 alkalom hol 2,hol 5-6 változó, nem tudom mitől függ. Kb 2-3 hete elkezdte az ennivalót elutasítani. Először azt gondoltam,hogy a foga jön, de nem hiszem, bár nem vagyok benne teljesen biztos. nem is ez a lényeg, hanem, hogy az eddig 3 órs evéseket felcserélte egy összevisszaságra. Hol éhes, hol nem éhes, én próbáltam 3 óránként enni adni neki, nem fogadta el. Kínáltam később, akkor elfogadta. Oké, tudomásul vettem, hogy nem 3 óránként fog majd enni, na de eltelik néha úgy 5 óra, hogy egyáltalán nem kér enni. Az alvása botrányos, nappal eddig 2x aludt 2 órát, most 3x alszik. Először 1 órát, aztán még egy órát, aztán 30 percet. De az alvás nem is készit ki annyira mint ez az evés nem evés dolog. Eltűnt a napirend, ami nem nagyon érdekelne, mert nem vagyok egy merev ember, rugalmas vagyok, alkalmazkodom hozzá, de így elég nehéz, hogy tulajdonképpen f*ngom sincs, hogy mikor lesz éhes, vagy álmos. Ha sír akkor kétségbe esek, mert nem tudom miért teszi...most éhes? Elkezdem etetni, jobban sír, akkor biztos álmos! Leteszem aludni, még mindig sír, ó hát akkor csak éhes lehet!Megint elkezdem etetni...borzalom az összes napom. Volt már valaki így? Tapasztaltabbak, ez valami változásnak az előjele? A szomszéd gyerek olyan egyszerű, az eszik 4 óránként alszik napi 2 alkalommal akkor amikor szokott. Az én gyerekem meg csinálja a dolgát összevissza, ahogy neki jól esik:-) A védőnő szerint fogzik, de rájöttem, hogy előszeretettel húznak mindent a fogzásra. Szóval nem hiszek neki:-)

Legjobb válasz: Pedig bizony akkor történt ez velünk, mikor jött a foga. Sõt csak akkor, ha több jött egyszerre kettõnél. (Felsõ 4 egyszerre jött, most több kisörlõje jön, és megint vannak zavaros napjai.) Én is úgy vagyok vele, hogy túl sok mindent írnak a fogzás rovására emberek, de nálunk tényleg az volt a gond. Nem nem éhes, csak annyira még nem éhes, hogy piszkálja az étellel az ínyét, ezért nem akar enni. Az alvás meg, hát fiamnál azért lett kettõbõl három alvás, mert felébresztette a foga, ezért fáradtabb volt. Õ ráadásul kis önálló, egyedül alszik pici kora óta, ha bent vagyunk, el sem alszik, így még azt is el tudom képzelni, hogy éjszaka esetleg felkel, nyöszörög kicsit, amire én nem kelek, és ha van ilyen ébredés, még fáradtabb (de ahogy írtad, nálatok amúgy is van több ébredés, ezért is fáradtabb). Velünk így történt.

Pedig bizony akkor történt ez velünk, mikor jött a foga. Sõt csak akkor, ha több jött egyszerre kettõnél. (Felsõ 4 egyszerre jött, most több kisörlõje jön, és megint vannak zavaros napjai.) Én is úgy vagyok vele, hogy túl sok mindent írnak a fogzás rovására emberek, de nálunk tényleg az volt a gond. Nem nem éhes, csak annyira még nem éhes, hogy piszkálja az étellel az ínyét, ezért nem akar enni. Az alvás meg, hát fiamnál azért lett kettõbõl három alvás, mert felébresztette a foga, ezért fáradtabb volt. Õ ráadásul kis önálló, egyedül alszik pici kora óta, ha bent vagyunk, el sem alszik, így még azt is el tudom képzelni, hogy éjszaka esetleg felkel, nyöszörög kicsit, amire én nem kelek, és ha van ilyen ébredés, még fáradtabb (de ahogy írtad, nálatok amúgy is van több ébredés, ezért is fáradtabb). Velünk így történt.
A kérdező hozzászólása: És fontos még ez is, elõtte mielõtt kibújtak volna a fogai 2 napig 39 fokos láza volt:-(
Kibújtak a fogacskák? Mondd, hogy igen, mert pont így vagyunk mi is, amit leírtál és reménykedem, hogy nálunk is a fog a ludas! Annyi különbséggel, hogy õ inkább kanalaz (máramennyit), tápszert nem fogadja el. Napirend hogy áll? A nagy káoszból kijöttetek? Nálunk is totál káosz az egész nap és éj. Az én babám 8 hós múlt és még nincs foga.
A kérdező hozzászólása: Hát lányok, igazatok volt. Tényleg a fog. Ma reggel természetesen kukucskáltam a szájába és a bal felsõ fogacska helyén látom ugyanazt a rést amit az alsók kijvetele elõtt láttam, meg már fehérlik is rendesen. Szóval fellélegezhetek. Bár ha jól látom akkor nem csak kettõ jön, hanem három vagy négy, ez létezik??
A kérdező hozzászólása: Húúú, az kemény. Igen nálunk is vannak olyan napok amikor egyáltalán nem eszik szilárdat, csak tényleg 2 falatot, olynakor jön a tápszer. Azt szivesen issza. Meg a vizet vagy teát, tegnap lazán 1 liter teát benyomott. Nálunk az alsó fogak akkor jöttek ki amikor láttam egy kis lyukat, vagy rést, nem is tudom, hogy mondjam, inkább egy résre hasonlított, szóval láttam egy rést az ínyén, onnantól kb a 4.nap ki is bújt a foga, és a rá következõ második nara jött a második. Most nézegetem a felsõ ínyét amikor csak tudom, de a duzzanaton kívûl nemigen látok mást. Ma is rémes éjjelünk volt. Én valamiért nem is tudtam elaludni csak olyan éfél felé, és õ háromnegyed 1 tõl, hajnal 4 ig szinte félóránként sírt. Aztán aludhattam majdnem másfél órát egyhuzamban, éljen:-)) Mint a mosottrongy olyan vagyok, még hajat mosni sincs erõm.
Amúgy mikor ennyire sír és sem az evés, sem az alvás nem jön be nekünk, Dentinox-szal bekenem a cumiját, be a szájába, és általában már alszik is! Ilyenkor persze rájövök, hogy fáradt volt, csak a foga nem hagyta aludni. 2-es vagyok. Cumit elfogadja? Mert a mi kislányunk sem engedi, hogy benyúljak a szájába, így a cumi tövét szoktam bekenni, aztán majd magának bemasszírozza vele. :)
Akkor én is csatlakoznék. Hétvégén lesz 9 hónapos a kislányom, eddig észre se lehetett venni, h kisbaba van a háznál! 2 hete kicserélték a lányomat! Jön a foga, már nagyon meg van vastagodva az ínye, fehérlik, az alsó 2 jön. Nem eszik gyümölcsöt és fõzeléket, elõtte imádta a fõztömet. Csak a tápszert hajlandó megenni, viszont a teát már nem fogadja el cumisüvegbõl, ha meglátja ordít. 9 hetes korától átaludta az éjszakát, most sírva alszik el és ébred éjjel, és hajnalban is. A járókában sír, mindenért hisztizik. Ha kimegyek azért sír, ha jól elvan, majd meglát, akkor azért sír. Olyan, mintha szeparációs szorongással is párosulna. Nagyon sajnálom szegényt, remélem hamar túl leszünk rajta. Ráadásul nem engedi bekenni az ínyét Dentinox-szal! Eddig nem volt gáz, de 4 napja, ha meglátja az ujjamat, már sír és elfordítja a fejét, feszeng. Se pohárból, se szívószállal nem iszik, úgyhogy már majdnem mindent megpróbáltam...reménykedek, h hamar túl leszünk rajta! Nektek is kitartás! :)
A kérdező hozzászólása: Én most sem alszom, szegénykém sikítozik álmában, én meg mindig felriadok hozzá. Sanálom szegénykémet, olyan nagyon régóta tart már. Minden reggel az az elsõ, hogy lesem a száját háááátha kibújt, napjában többször is belesek háááátha kibújt, de nem. Csak a nemevés van meg a nemalvás, és a nyûgösség.
Nem akarlak elkeseríteni, de nálunk még 2-3 hét volt. Mindig akkor tör át másnapra, mikor már sírva hívom apát, hogy siessen haza. :) ) Aztán kis nyugi után kezdõdik elölrõl, amíg a párjai ki nem bújnak. De így, 1 év fölött már sokkal könnyebben viseljük. De ez változó, valakinek csak az utolsó napokban ilyen. Kitartás, ha kibújtak a fogak, minden visszaáll rendesbe.
A kérdező hozzászólása: jaj de jó! Az elsõ 2 foga is botrányos volt, de ez attól is rosszabb. Kanalasat egyáltalán nem eszik, inkább éhen hal, darabosat is csak úgy ha beadogatom a szájába vagy õ pakolássza magának(persze a fele mellé megy), de most hogy olvaslak benneteket kicsit megnyugodtam. Ínyén elõl csak duzzanat van, de már elég régóta. Meddig tarthat még? Dentinox nálunk is szokott segíteni.
Egyetértek a védõnõvel és az elsõ válaszolóval. Kislányunk 9 és fél hónapos, 4 foga jön egyszerre. Össze-vissza eszik, van, hogy csak egyszer alszik egy nap, van hogy háromszor. Éjszaka felsír, de van hogy fel sem ébred, persze addigra én már fent vagyok, õ meg átfordul és szunyókál tovább. Két foga most törte át az ínyét nem rég, de még várunk még kettõt. Nyugodt kisbabánkból néha úgy is elõtör a sírás, hogy az ölemben ül. Gondolom a kisfiad is azért sír ennyire, mert fáj neki. Jóval elõbb megérzik a fog érkezését, mint hogy látszana valami. Ínyén nem látsz fehérséget? Amúgy mikor ennyire sír és sem az evés, sem az alvás nem jön be nekünk, Dentinox-szal bekenem a cumiját, be a szájába, és általában már alszik is! Ilyenkor persze rájövök, hogy fáradt volt, csak a foga nem hagyta aludni. Kanalazni alig-alig hajlandó... Tuti, hogy a most érkezõ maradék két fog a hunyó. Várom már, hogy áttörjenek végre. :) Addig türelem és kitartás!
6.válaszoló vagyok! Nálunk még mindig nincsenek fogak, étvágy annál inkább. Már elõre félek, mert szerintem ugyanúgy lesz nálunk is, mint nálatok! Kitartás! Inkább hívd fel a gyerekorvost, ha az megnyugtat, a védõnõd hanyagold. :)

Csak én vagyok így vele vagy mások is?

Nem tudom,hogy csak nálam van ez vagy rajtam kívül mások is szenvednek ha nyelvet kell tanulni? Sokan mondják,hogy legjobban úgy tanul az ember idegen nyelvet ha az adott országba megy ,és minden nap hallja.Nos én lassan 2 éve Angliában élek.Több hónapja naponta 3 órát angol tanfolyamon veszek részt(angol tanártól),emellett otthon is napi 2 órát igyekszem angolul tanulni.Még a Tv-ben is angolul beszélnek.De ennyi év után még mindig nem tudok beszélni,és nehezen értem,hogy mit mondanak...Úgy érzem,hogy még az alap angol tudásom sincs meg,pedig az olvasás az megy angolul.Egyszer?en elkeserít,hogy ennyire tehetetlen vagyok,és fogalmam sincs mit tegyek,hogy tudjak beszélgetni ...Mit tegyek?Vagy van aki hasonló helyzetben volt,és tudott valami jó megoldást?

Legjobb válasz: Hát ha ez segít vmit, akkor nem vagy egyedül mert én is kb így vagyok. Csak én nem külföldön élek, de az a része igaz, h ha úgy mondják szóban, akkor van hogy nem értem, csak pár szót kapok el, írásban viszont értem. Ez azért is lehet, mert külföldön teljesen máshogy ejtik az angolt, mint amit mi itthon tanulunk az iskolában, és rá kell állni erre az agyunknak. Megoldást azt sajna nem tudok, de az mindenképp csak jó lehet, h kint vagy és így majd csak hozzá szoksz valamennyire.

Hát ha ez segít vmit, akkor nem vagy egyedül mert én is kb így vagyok. Csak én nem külföldön élek, de az a része igaz, h ha úgy mondják szóban, akkor van hogy nem értem, csak pár szót kapok el, írásban viszont értem. Ez azért is lehet, mert külföldön teljesen máshogy ejtik az angolt, mint amit mi itthon tanulunk az iskolában, és rá kell állni erre az agyunknak. Megoldást azt sajna nem tudok, de az mindenképp csak jó lehet, h kint vagy és így majd csak hozzá szoksz valamennyire.
Az is lehet, hogy csak te érzed így. Több önbizalomra lenne szükséged, szerintem ez lehet a baj. Azt hiszed magadról, hogy nem tudsz beszélni, közben meg lehet h tudat alatt félsz tõle, h kinevetnek. Ne félj attól h beszélsz, még ha úgy érzed h nem is olyan jól megy, az a lényeg h megértsenek. Az rosszabb ha azt látják h akadozol meg nem mersz megszólalni. Mivel tudsz angolul olvasni, ezért gondolom h ez lehet, és nem az h nem megy a nyelv :-)
Elõzõ vagyok A megértésrõl annyit, h a TV-ben eléggé hadarnak meg elharapják a szavakat, nem csoda ha nem érted. Mindenki más, lehet h neked egyszerûen több idõre van szükséged h beleszokj. Szerintem nem kell elkeseredni :-)
A kérdező hozzászólása: Lehet benne valami, de már ott tartok, hogy nem érdekel ki mit gondol a "akcentusomra", és beszélek...De a legnagyobb gond, hogy kérdeznek valamit, és fogalmam sincs mit, de ha leírják akkor rögtön tudom hogy mit kérdezett, és válaszolok is rá...Inkább a probléma, hogy hiába vagyok több éve Angliában nem tudom megérteni õket, vagyis az egyszerû mondatokat megértem, és ennyi...De úgy látszik csak nekem van ilyen problémám.Köszönöm a választ
Elsõ vagyok Szerintem tényleg megszokás, hiszen gondolj bele, mikor még csak tanulod az angolt, ahhoz szoksz h inkább olvasol, meg írogatsz, sokat nem beszélnek hozzád, fõleg nem olyanok, akik tényleg angolok, és sokkal nehezebb szinten beszélnek, mint mondjuk egy átlag angoltanár :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!