Találatok a következő kifejezésre: Igy is eshetek (33 db)

Két hete szedek gyógyszert, de a ható ideje egy hónap lenne. Igy is teherbe eshetek?

Mert nem védekeztünk

Legjobb válasz: Fogamzásgátlótól függ, van olyan, amelyik elvileg már a szedés elkezdésének napjától véd, van amelyik 7. nap környékétõl, van amelyiknél azt javasolják, hogy az elsõ elvonásos menstruációig védekezzen a páciens. Ez a használatiból kiderül, olvasd el. Egyébként pedig nagy mértékben a te szervezetedtól függ, az tény, hogy ha két hete szeded (tehát elvileg két hete volt az utolsó mensid elsõ napja), akkor elvileg most lehet peteérésed, ha még nem hat a fogamzásgátló, akkor eshetsz teherbe. De ez olyan dolog, hogy van nõ, akkor rendszeres és hosszan tartó szedésnél is esett teherbe, én meg például elég trehány voltam ilyen szempontból, mert nem bántuk volna, ha jön a baba, így volt, hogy napokig nem szedtem, sõt, három hónapos tisztulási idõszakokat tartottam másfél évente és akkor sem védekeztünk egyéb úton. Mégsem estem teherbe. Ha bizonytalankodsz, akkor inkább még védekezzetek valahogy a mensiig, csak a saját nyugalmad miatt!

Fogamzásgátlótól függ, van olyan, amelyik elvileg már a szedés elkezdésének napjától véd, van amelyik 7. nap környékétõl, van amelyiknél azt javasolják, hogy az elsõ elvonásos menstruációig védekezzen a páciens. Ez a használatiból kiderül, olvasd el. Egyébként pedig nagy mértékben a te szervezetedtól függ, az tény, hogy ha két hete szeded (tehát elvileg két hete volt az utolsó mensid elsõ napja), akkor elvileg most lehet peteérésed, ha még nem hat a fogamzásgátló, akkor eshetsz teherbe. De ez olyan dolog, hogy van nõ, akkor rendszeres és hosszan tartó szedésnél is esett teherbe, én meg például elég trehány voltam ilyen szempontból, mert nem bántuk volna, ha jön a baba, így volt, hogy napokig nem szedtem, sõt, három hónapos tisztulási idõszakokat tartottam másfél évente és akkor sem védekeztünk egyéb úton. Mégsem estem teherbe. Ha bizonytalankodsz, akkor inkább még védekezzetek valahogy a mensiig, csak a saját nyugalmad miatt!
Szia! Ha fogamzasgatlora gondolsz (gondolom, arra:) akkor ne izgulj. A gyogyszerszedes elso napjatol vedett vagy, tehat ha szepen, szabalyosan el kezdted szedni a ciklusod elso napjatol a gyogyszert (az elso honapban tudod, a cikuls elso napjan kell kezdeni, utana 7 nap szunet, majd ismet gyogyszer, attol fuggetlenul, megjott-e vagy eppen meég megvan-e) akkor semmi gond. Es a gyogyszer a ket honap kozotti szunetben is ved.
Szedd vegig rendesen, aztan legkozelebb talan figyelj oda es vegyel be minden szemet.
Elõzõ vagyok: ...van olyan nõ, aki... Elnézést!
A kérdező hozzászólása: 14 vagy 15.-én kel megjönnie. bocs 3 tabit hagytam ki.barátnõm szerint meg mások szerint is megvan az esély rá hogy babás vagyok.
Kulonben is, ha ket hete szeded, nem ertem, miert kene megjonnie. A dobozban 21 szem van, ha a mensid elso napjatol elkezdted szedni, ahogy kell, akkor szeded 3 hetig, majd a 7 nap szunet, na az alatt jon majd meg.
Ez az egy hónapos dolog hülyeség. Ha rendesen szeded, akkor védett vagy az elejétól. Ha kihagytál, az már más tészta.
szia! Ha nem szeded elvileg megnõ az esélyed a teherbeesésre. A szervezetedtõl függ... bár szerintem azért kicsi az esély rá. Mikor kellene megjönnie?
A kérdező hozzászólása: De azóta még még nem jött meg.És 14 napja ha szedem, ebbõl két nap kiesett (véletlenül).És nem szabadott volna még ugy együtt lenni, csak egy hónap után.mert addig nem véd.tudom utólag okos az ember...
Az esélyed megvan rá. tényleg peteérés környékén vagy, de a tabi miatt meglehet, hogy nem, illetve nem is volt rendes pé-d. Tényleg a szervezetedtõl függ a leginkább. Várj türelmesen még kb két hétig, ha akkor megjön, nem kell aggódnod! Szerintem most sem nagyon...

Mi lehet az oka annak, hogy 40-42 naposak a menstruációs ciklusaim? Teherbe eshetek így is? Miért kell több idő a petefészkemnek hogy petét termeljen?

Gondolom ez miatt hosszabb a ciklusom..

Legjobb válasz: Minden szervezet más és más, minden hormonrendszer máshogy mûködik. Neked így. Ez neked semmiféle kellemetlenséget nem okozhat a teherbeeséssel kapcsolatosan.

Minden szervezet más és más, minden hormonrendszer máshogy mûködik. Neked így. Ez neked semmiféle kellemetlenséget nem okozhat a teherbeeséssel kapcsolatosan.
Mérd az ébredési hõdet. A görbébõl látszik, hogy van e peteérés és hogy mikor.
Okozhatha ciszta, vagy hormonzavar, vagy bármi. De lehet, hogy minden rendben, csak te így múködsz.-) nekem is 38-40 napos ciklusaim vanna, PCO-m van és a gyógyszer után így állt be, mégis 3 hónap alatt babás lettem:) Lehetsz terhes, persze, csak lazulj, és nem gondolj rá sokat, én nem tanácsolom a hõmérõzést meg egyéb dolgot, csak "éjétek mindennapotokat", hamarabb össejön, ha nem görcsölsz rá:-)

Normális a 42 napos menstruáció? Teherbe eshetek így is?

Elvileg van peteérésem.

Legjobb válasz: UGYE NEM IGY AKARTAD IRNI?

UGYE NEM IGY AKARTAD IRNI?
Kérdezõ vagyok, és valóban elírtam, tehát 42 naponként jön meg a mensim..így akartam írni, bocsi
Szia. Nincsen ke´t egyforma idejü menstruáció.Nekem is hosszú volt a ciklusom, és nehezebben is estem teherbe.Figyelned kell, hogy mikor lessz peteérésed.Sikerülni fog. 39hetes kismama.
Bizosan teherbe eshetsz. Vezess az ébredési hõmérsékletedrõl görbét, hogy lásd mikor van a peteérésed. És akkor arra az idõre koncentrálhatjátok az erõiteket. Ezen az oldalon sok jó ötletet találsz: http://babatervezok.otthona.net/

A barátommal 4 éve vagyunk együtt és szeretnénk babát! Tavaly nyáron hagytam abba a gyógyszer szedését és ebben a hónapban pont a legfontosabb napon nem voltunk együtt, de előtte és utána igen szerintetek így is teherbe eshetek?

Legjobb válasz: Hát attól függ hány nap. A hímivarsejtek 2-3 napig életképesek! Biztos sokan fogják írni,hogy akár 5 napig is, de nekem a dokim mondta,hogy az nagyon ritka. Kb. 100 ezerbõl egy! De még peteérés után 1-2 nap is jó lehet!

Hát attól függ hány nap. A hímivarsejtek 2-3 napig életképesek! Biztos sokan fogják írni, hogy akár 5 napig is, de nekem a dokim mondta, hogy az nagyon ritka. Kb. 100 ezerbõl egy! De még peteérés után 1-2 nap is jó lehet!
A kérdező hozzászólása: Úgy volt pontosan, hogy 10-én volt az ovuláció és együtt voltunk 8-án és 11-én. :S
Ez engem is nagyon érdekelne, ugyanez a helyzet velem is...
Én is ebben a cipõben járok, nekem január 21-én lesz épp 1 éve, hogy abbahagytam. Azóta negyedévente van mensim. :( Voltam már dokinál. Kiderült, hogy "csak" annyi a gond, hogy a pajzsmirigyem alulmûködik a tabi elhagyása miatt. Erre gyógyszert fogok kapni. És elméletlieg így rendezõdik a peteérés is. Fontos tényezõ, hogy nektek a tabiszedés elõtt rendszeres volt-e a ciklus? Mert ha nem, akkor több idõ kell, hogy visszaálljon, akár 1-2 év is! Gondolom, ennyi iõd után már ti is jártatok dokinál... Nektek mit tanácsolt? Esetleg írt Clostit? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de ha már egy csónakban evezünk...hátha tudunk segíteni egymásnak...
A kérdező hozzászólása: Voltam dokinál, de azt mondta, hogy van ilyen, hogy nem áll be ennyi idõ alatt sem, nincs probléma. Engem csak az érdekelne, hogy teherbe tudok-e esni így is?
Elsõ vagyok. Nekem elõtte sem volt szabályos. Tavaly szeptemberben hagytam abba, a következõ mensim májusban volt. Aztán augusztus, onnantól kezdve 1-2 hónap kimaradással folyamatos vérfolt-barnás nyálka verziók. Orvosnál még a gyógyszer szedése elõtt voltam, akkor kivizsgáltak rendesen, nem volt semmi baj. Sokaktól hallottam, h ennyire rendszertelen ciklus mellett nem lehetek terhes, de több kolléganõm is élõ példája annak, hogy ez nem igaz! Egyiküknek 3 gyereke van, egyikhez sem kellett orvos. Szóval semmi sem lehetetlen! Bocsi a kisregényért...
Ja és szerintem igenis teherbe lehet esni így is, csak jobban oda kell figyelned magadra. Én ezt teszem...
2. vagyok. Igaz, a lényegre nem válaszoltam. :) A dokim nekem is azt mondta, hogy emellett a rendszertelen itt-ott vérezgetés mellett is lehet baba, és alapjában a pajzsmirigy alulmûködés sem akadály a babához! És a lelkemre kötötte, hogy gyakoroljunk! :) Ezekkel a szavakkal! Úgyhogy õ bízik bennem, az elmúlt 12 hónap ellenére! Fel a fejjel, Lányok!!! Jah, az én anyum ugyanilyen volt, mégis 4-en vagyunk tesók! :)
2. válaszoló vagyok megint. Ma reggel teszteltem egy pozitívat! Úgy, hogy az elmúlt 12 hónapban 3-szor mensiztem (abból az egyik 21 napig tartott!), és peteérésem sem volt! De csak VOLT, ezek szerint! :) Sosem szabad feladni!
Elsõ. Jajjj de jó, gratula!!!! :-) És teljesen spontán sikerült? Gyógyszerek nélkül? Akkor nekünk is van remény? Naggggyon jó babázást!!!! :-))))

Az ovu tesztem peteérést mutatott. Lehet akkor is cisztám? Teherbe eshetek így is?

A jobb oldalam néha szurkál elég er?sen, és fáj a jobb petefészkem. NYomás érzékeny is, és nem tudom hogy most mi lehet ez. A petefészkemt?l néha feljebb is szúr. Meg körülötte. Ha cisztám van, -mert már volt egyszer régebben- teherbe eshetek így is?

Legjobb válasz: lehet cistád akkor is.és igen attól még teherbe eshetsz.barátnõm is terhes lett cista mellett.a cistát eltávolították a baba megmaradt.hol tartasz most a ciklusodban?

lehet cistád akkor is.és igen attól még teherbe eshetsz.barátnõm is terhes lett cista mellett.a cistát eltávolították a baba megmaradt.hol tartasz most a ciklusodban?
A kérdező hozzászólása: Szió! A ciklusom 13. napján tartok. Az ovu-tesztem pozitívat mutatott. Együtt is voltunk, hát remélem így is össze tud jönni a baba.

Nincs tojásfehérjés nyákom, így is teherbe eshetek?

Múlt hónapban volt, de ebben a hónapban csak vizes folyásom volt, ez a tojásfehérjés kimaradt. Derekam iszonyatosan fáj, ovutesztem pedig pozitív. A hőmet is mérem, de mivel beteg vagyok arra nem tudok most alapozni sajnos.

Legjobb válasz: Persze! Én most várom a 3. babánkat, az életben nem volt tojásfehérje folyásom, ráadásul nem is peteérés napján voltunk együtt, hanem 3 nappal elõtte, vagy 2 nappal utána. :)

Persze! Én most várom a 3. babánkat, az életben nem volt tojásfehérje folyásom, ráadásul nem is peteérés napján voltunk együtt, hanem 3 nappal elõtte, vagy 2 nappal utána. :)
köszi, ez megnyugtató:) gratulálok neked!
Elsõ vagyok, ne aggódjatok, nekem az elsõ kettõ elsõre, most meg 7. hónapra fogant. Fura a nõi szervezet. Sok sikert nektek!
A kérdező hozzászólása: A nekem elsõre össze jöttek. Sosem volt semmi baj a ciklusommal, most meg olyan fura. :(
6.:( Pedig eddig elsõre összejöttek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy írtál. :) Ez a második hónapunk. Mostmár iszom a cickafark teát, pé után palástfû, szedem a premenst és használom az ovutesztet biztos ami biztos. :D Nektek hányadik hónap?
Mi is a 3.on "dolgozunk" és szülés óta nincsen tojásfehérjés nyákom, pedig peteérésem van.Az orvos szerint ez nem gond!hányadik hónap?sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Neked is drukk-drukk! Nekem ma vagy holnap lesz pé elvileg, 1-jére nem várom. :) Kíváncsi vagyok, hogy ma + vagy már - lesz-e az ovuteszt. Nekem ált. 2 napig +.
Szia! Nekem eddig sosem volt tojás fehérje folyásom, de pé az volt mert a hõmbõl ítélve szépen látszott hogy volt! És ebben a hónapban meg van folyásom meg is lepõdtem mert sosem volt még ilyen...szurkolok hogy össze jöjjön neked! én 20. ra nem várom!
A kérdező hozzászólása: Nekem szokott lenni, csak most nincs. :( Mi is a harmadikat tervezzük. :) Köszi a választ és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: köszi :)

3-dik gnrh injekciómat ápr.15-én kaptam, enyhe endo miatt, azóta még nem menstruáltam. Mennyi idő múlva fogok? Teherbe eshetek igy is ha nem menstuálok vagy ez hozza csak meg a peteérést?

Legjobb válasz: Szia én nem tudom erre a választ!De nekem is volt mûtétem és fél évig szedtem Danoval 200mg-os gyógyszert,napi 2x1-et.Május 30-ig szedtem,29-30 naposak voltak a ciklusaim,de fél évig semmi se volt.Most cickafarkfû teát iszok,hogy legyen peteérésem,de még nem volt.Sajnos.Csak azért írtam mert egy cipõbe járunk. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198056d0f7b1f28664c1c0..

Szia én nem tudom erre a választ!De nekem is volt mûtétem és fél évig szedtem Danoval 200mg-os gyógyszert, napi 2x1-et.Május 30-ig szedtem, 29-30 naposak voltak a ciklusaim, de fél évig semmi se volt.Most cickafarkfû teát iszok, hogy legyen peteérésem, de még nem volt.Sajnos.Csak azért írtam mert egy cipõbe járunk. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198056d0f7b1f28664c1c0..
A kérdező hozzászólása: Nem tudom hogy a peteérés csak az elsõ menszesz után jön? Még mindig nagyon rosszul élrzem magam a szuriktól és nem akarok folyton csalódni ha a terhességi teszt negativ. Vajon kell elõtte menszeszelni vagy is sikerülhet? Azért köszi hogy irtál!
Szia.Én hat szurit kaptam tavaly.Októberben az utolsót és idén márciusban jött meg elõször, az áprilisom kimaradt és még mindig semmi.Én is rosszul érzem magam, még mindig van hõhullámom, hányingerem és szédülök is.Az én dokim azt mondta, hogy nem feltétlenül muszáj a menzeszt várni mert összejöhet anélkül is.De sajnos nálam még mindig semmi.Egy jó pár negatív teszten kívül :((
Ja és én úgy tudom, hogy az endósoknak nem ajánlott a cickafarkfû tea mert elõsegíti az endószövetek növekedését.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! A dokim azt mondta 4-6 hét mulva kb menstruálok a 3 szuri után. Megprobálok egy tesztet csak eléggé félek az újabb csalódástól. Sok sikert neked is!
Szia 1 vagyok.Igaz én gyógyszert szedtem, de nekem azt mondta a doki egy menzit várni kell, hogy kitisztuljon a gyógyszer a szervezetbõl.Most várom majd, mert május végéig szedtem, de szerintem nincs pém(:-.http://www.ciklus.hu/images/diagramok/198056d0f7b1f28664c1c0..

Szoptatás alatt megjött a menzeszem. Felmerült bennem a kérdés, hogy akár újra teherbe is eshetek? Még csak öt hónapos a fiam. Van esetleg itt valaki, aki így "véletlenül" lett terhes? Gondolom, akkor elmarad a vérzés, ugye?

Legjobb válasz: Persze, minden esélyed megvan rá. A környezetemben többen is terhesek lettek szoptatás alatt (már mensiztek) , természetesen nem "véletlenül" , hisz nem védekeztek :) Igen, a vérzés elmarad ugyanúgy mint egy szoptatás nélküli terhességnél.

Persze, minden esélyed megvan rá. A környezetemben többen is terhesek lettek szoptatás alatt (már mensiztek) , természetesen nem "véletlenül" , hisz nem védekeztek :) Igen, a vérzés elmarad ugyanúgy mint egy szoptatás nélküli terhességnél.
Én terhes lettem szoptatás alatt, pedig védekeztünk. Abban a hónapban kimaradt a mensesem, onnan jöttem rá.

Így is teherbe eshetek?

Sz?x vagyok még,behatolás nem történt még csak multkor pettting közbe mindha kevés ondó került volna a puncimhoz h ha a puncimba is ker??lt akk teherbe eshetek??? e1 hete késik:S:S

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy állapotos lennél, ha még valóban szûz vagy. Amúgy lehet, hogy azért késik, mert be vagy parázva. De bármi mástól is késhet. NYUGALOM!!!

Nem hiszem, hogy állapotos lennél, ha még valóban szûz vagy. Amúgy lehet, hogy azért késik, mert be vagy parázva. De bármi mástól is késhet. NYUGALOM!!!
Hallottál már szûz Máriáról?? :D csak viccelek :D de mégis hogyan került volna ondó a hüvelyedbe?? ezt nem értem ... viszont ha került akkor simán lehetsz terhes hiszen az ondó átjut a szûzhártyán, mint ahogyan a mensid is.
A kérdező hozzászólása: huhhh akk jóóó most megnyugodtam:D hát igen naon parázok szinte minden második percben eszembe jut:S:S és még tényleg szûz vok
A kérdező hozzászólása: O.O értem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!