Találatok a következő kifejezésre: Igy normális ez igy is (234 db)

6 hetes terhes vagyok és a petefészkem egyszer jobb felől máskor balfelől szur. Normális ez igy? Más is érzett igy?

Legjobb válasz: Persze normális,nyugodj meg,lesz még rosszabb is:-)))) Akkor se ijedj meg,ha majd hirtelen mozdulatoknál,nagyon megfeszül,belenyilal valamelyik oldalad.Húúú nekem nagyon sokszor volt,már hál istennek nem annyira,de pl ha fekszem nem tudok nevetni,tüsszögni,mert nagyon megfeszül.17 hetes kismami

Persze normális, nyugodj meg, lesz még rosszabb is:-)))) Akkor se ijedj meg, ha majd hirtelen mozdulatoknál, nagyon megfeszül, belenyilal valamelyik oldalad.Húúú nekem nagyon sokszor volt, már hál istennek nem annyira, de pl ha fekszem nem tudok nevetni, tüsszögni, mert nagyon megfeszül.17 hetes kismami
Normális! Nyúlnak a méhszalagok, mert nõ a méh. Többször elõjön még nekem így a 15. héten is. Jól vagyunk, a babával minden OK. Még magnéziumot sem szedek rá...

Hullámos papagáj! Normális ez így? Most akkor ez hogy is van? Baj vagy jól van ez így? Egy odúban költhet két pár? Részletek lent!

Egy nagyobb helyen elvileg három pár hullámos papagájom van,de mindenki csõrözik mindenkivel,mindenki etet mindenkit!Egy odúba két tojó ül, kb 6-7 tojáson!

Legjobb válasz: Hullámos papagájoknál elõfordul ,hogy 2 pár is egy helyre tojik. Viszont az is hogy 2 tojó áll párba ...

Hullámos papagájoknál elõfordul , hogy 2 pár is egy helyre tojik. Viszont az is hogy 2 tojó áll párba ...

2 éves fiam egyik nap alszik másik nap nem, normális ez? Más is van így vele?

Ebéd utáni alvásra gondolok.

Legjobb válasz: Ne is mond,egésznap leszívja az összes energiámat mióta nincs bölcsi azaz 1 hete,ugye nagyrészt velem van,mert az én munkám kötetlen,és nem mindennap van úgy dolgom,hogy el is kelljen mennem megbeszélésre,na és kikészít,nem akar aludni marhára fáradt meg reggel 5-6 között már fent van,hatalmas megkönnyebbülés,hogy végre elaludt.Mindig jönnek a kifogások,szomjas éhes,pisilnie kell...Biztosan normális anyukám mondta 2 éves korom óta nem alszom délután.

Ne is mond, egésznap leszívja az összes energiámat mióta nincs bölcsi azaz 1 hete, ugye nagyrészt velem van, mert az én munkám kötetlen, és nem mindennap van úgy dolgom, hogy el is kelljen mennem megbeszélésre, na és kikészít, nem akar aludni marhára fáradt meg reggel 5-6 között már fent van, hatalmas megkönnyebbülés, hogy végre elaludt.Mindig jönnek a kifogások, szomjas éhes, pisilnie kell...Biztosan normális anyukám mondta 2 éves korom óta nem alszom délután.
Igen, ugyanez nálunk is. Vagy nem alszik du. de akkor este 8-kor kidõl, másnap 7-kor kel és aznap alszik du. akár 2 órát is, de akkor este 10-kor talán elalszik (pedig le van fektetve korán, csak nincs kifáradva). Most kipróbáltam, hogy nem altatom du. és elhagyjuk az alvást, de 5 nap után olyan hisztérika lett már ébredéskor is, hogy 3 napja megint alszunk délután, és este késõn tudom csak elaltatni. Javasolták nekem, hogy a délutáni alvásnál ne hagyjam olyan sokat aludni, nincs olyan sokra szüksége, de akkor még hisztisebb, ha ébresztem du., mintha nem aludna.
bár lányom már 3 éves de õ is hol alszik hol nem. ha nem alszik akkor sem alszik el hamarabb mint maikor szokott azaz fél tíz felé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) És akinek bölcsibe jár a picúr, hogy "viselik" a gondozónõk?
A bölcsiben is eleven, de imádják nagyon :)
Enyém is bölcsibe jár, semmi extra. Mondták már, hogy 15 percig próbálják altatni, ha nem megy, kijöhet, és csendben játszhat (a mi bölcsinkben külön alvós szoba van, ha nem akar valaki aludni, nem kell ott feküdnie csendben a többiekkel).
A kérdező hozzászólása: Szeptemberben kezdi, és aggódok hogy ha nem szeretne aludni mit kezdenek vele, nem tudom hogy van-e külön szoba...

Azt mondják, "az ember nincsen összenőve a párjával". Szerintem se, de én nem is így értem ezt. Én is normális vagyok?

Azt mondják, "az ember nincsen összen?ve a párjával". Ez igaz, de én olyan vagyok, aki a legtöbb programját a párjával képzeli el, nem hiszi hogy ez unalmas és szeret napi kapcsolatban lenni Vele ha elutazik (és ez anyagilag megoldható).

Legjobb válasz: overly attached girlfriend... :D (ha 9gagezel, érted.. ha nem, akkor í.j.) viccet félretéve, elég elkeserítõ a látvány, hogy te tanácsot vársz, de ha valaki csak a te érdekedben szól, akkor lealázod szavakkal... te ide véleményt kérni jöttél, nem pedig rárivallni másokra, ugye? egyébként egyetértek a fent elhangzottakkal, az ilyen kapcsolatok nem tartanak sokáig, és a párod elõbb-utóbb úgyis rád fog unni.. nincs olyan, hogy nem... most még csak szeretsz vele lógni, késõbb már nem bírod majd elviselni ha lesz élete rajtad kívül, aztán már egyre jobban kisajátítod... ezt senki nem bírja elviselni. most még talán változtathatsz a dolgon. és még valami: mikor én voltam kb 16-17 éves, folyton azzal szembesültem, hogy az összes barátnõmnek fontosabb lett a pasija, mint én, senkivel nem lehetett elmenni moziba, mert ott lihegett a nyakában a pasija.. egy szónak is száz a vége, így még a barátaidat is el fogod veszíteni.

overly attached girlfriend... :D (ha 9gagezel, érted.. ha nem, akkor í.j.) viccet félretéve, elég elkeserítõ a látvány, hogy te tanácsot vársz, de ha valaki csak a te érdekedben szól, akkor lealázod szavakkal... te ide véleményt kérni jöttél, nem pedig rárivallni másokra, ugye? egyébként egyetértek a fent elhangzottakkal, az ilyen kapcsolatok nem tartanak sokáig, és a párod elõbb-utóbb úgyis rád fog unni.. nincs olyan, hogy nem... most még csak szeretsz vele lógni, késõbb már nem bírod majd elviselni ha lesz élete rajtad kívül, aztán már egyre jobban kisajátítod... ezt senki nem bírja elviselni. most még talán változtathatsz a dolgon. és még valami: mikor én voltam kb 16-17 éves, folyton azzal szembesültem, hogy az összes barátnõmnek fontosabb lett a pasija, mint én, senkivel nem lehetett elmenni moziba, mert ott lihegett a nyakában a pasija.. egy szónak is száz a vége, így még a barátaidat is el fogod veszíteni.
A kérdező hozzászólása: és a párom a legfontosabb, mindenki utána jön
Ez nem azt jelenti hogy nem a párodnak kell lennie a legfontosabbnak hanem hogy nem kell mindenhova magaddal cipelni, pl.: ha a baráti társaságod elhív valahova és te magaddal viszed õt is akkor vagy összenõve vele nem azért mert szeretsz vele lenni
A kérdező hozzászólása: nos ha engem hívnak én viszem a páromat is. illetve persze nem erõszakoskodok hogy állandóan jöjjön, de azért szeretem ha általában velem tart, és sose mondom h nem jöhet, és ezt így képzelem el fordítva is. nem vagyok híve a sok külön programnak. értem hogy sokan nem ilyenek de nekem ez a természetes. mi ezzel a baj? csak én lennék ilyen?
Az ilyen kapcsolatok szoktak kimerülni két év után, mert jön az unjuk már a dolgot, semmi izgalom, csak a rutin. Még a több éves házasságokban is szüksége van az embernek némi egyedüllétre. Az pedig már régen rossz, ha neked a párod az elsõ, mert azt jelenti, hogy neked mindegy csak kapcsolat legyen. Neked kell lennie az elsõnek, nem másnak.
A kérdező hozzászólása: Nem igaz, hogy nekem mindegy, csak kapcsolat legyen. Az elsõ én vagyok, utánam viszont a párom az elsõ. A rutint mindig szerettem, szerintem ha valami jó az jó, nem szeretek változtatgatni. És mivel képtelenség hogy 2 embert azonos dolgok érdekeljenek, csinálunk külön is dolgokat, van tehát külön életünk is, de nem sok és szerintem ez így jó. Nem unjuk egymást. Tehát nem vagyunk együtt a nap 24 órájában, ha így értetted. Röviden, szerinted nem vagyok normális, értem.

Normális ez? Más is van így? Legszívesebben egész nap ágyban volnék. Csak azt csinálom meg amit nagyon muszáj.

Egyedül nehezen indulok el itthonról. Félek a hidegt?l, a fáradtságtól, a szomjuságtól, attól, hogy meglöknek stb. 31 hetes kismama vagyok, táppénzen már a 8.hétt?l(veszélyeztetett terhes vagyok, 3 vetélés után). Szinte egész id? alatt így éreztem.

Legjobb válasz: Én is így voltam az egész elõzõ terhesség alatt és úgy tûnik most sem lesz másképp. Nincs kedvem egy tányért arrébrakni vagy néha már felöltözni sem. Kedvetlenség, talán ez a legjobb szó...

Én is így voltam az egész elõzõ terhesség alatt és úgy tûnik most sem lesz másképp. Nincs kedvem egy tányért arrébrakni vagy néha már felöltözni sem. Kedvetlenség, talán ez a legjobb szó...
én írtam a depressziót. az egyik elõzõ kismama nagyon helyesen vette észre, hogy a napsütés milyen hatással van az emberre. ugyanis a depressziót egy hormon (szeretonin) ideiglenes vagy tarós hiánya okozza. más problémákat is okozhat ez a hiánybetegség. azonban tavasszal, mikor elkezd sütni a nap, akkor magától elkezd termelõdni. sok depressziósnak pl. addig kell csak gyógyszert szedni, amíg el nem kezd tavasszal sütni a nap. pánikbetegeknél is gyakran abbahagyhatják a gyógyszert tél végén. ha majd megint süt a nap, picit álljatok ki az ablakba, vegyetek mély levegõt, napozzatok :) ilyenkor még ártalmatlan a napsütés. de tavasz közepétõl már óvatosabban!
Ne is mondd.... A kezdeti álomkórt nálam is felváltotta valami lustaság... A pórszívó elõkészítve, 2 hete... :S Borzalmas... Azt hiszem, a jó idõ majd segíteni fog, mert vasárnap, amikor szûrõdött be a napsütés a redõnyön keresztül, már jobban voltam. Úghyogy most kicselezem az agyamat, és elkezdtem kertészeti honlapokat nézegetni, és tervezem, hogy 1 hónap múlva miknek állok neki a kertben, illetve minek állítom neki a férjemet. :) Elkezdtem festeni is, a babaszobát dekorálom ezzel-azzal, - soha nem gondoltam volna, hogy belõlem ilyen jó érzést vált ki egy ecset. :D Mielõbbi tavaszt Mindenkinek! 25 hetes km
Sziasztok! Szerintem is változik ez, ha bejön a jóidõ. Bennem féltés van azért nem szeretek sehova menni. Hülyét kapok ha a pénztárnál krákognak elöttem. Hát ez van féltjük a mi kis szerelmünket:) ))
hát csajok én is igy vagyok állandoan csak itthon kuksolnák a tv vagy a számitogép elött vagy aludnék állandoan még igazábol beszélgetni sincs kedvem senkivel még telefonon sem. de azt hogy depresszios lennék nem hiszem inkább csak lusta diszno ha m egjön a tavasz hátha megváltozik. 19 hetes km
1 vagyok. Igen, elsõ terhességnél nekem is eszembejutott, hogy talán valami hormonális depi :( Most van mellettem egy pici gyerek, szóval hiába vagyok ilyen erõtlen muszáj összeszednem magam és általában az erõmbõl annyira futja, hogy õt rendesen ellásam és foglalkozzak vele.
ezek a tünetek utalhatnak depresszióra is. ha úgy érzitek, egészségtelen módon elhatalmasodik (=felborítja a napi rutinodat, bezavar a normális életritmusodva), mindenképp forduljatok szakemberhez. orvos, védõnõ is tud tanácsot adni.
Borzasztó, de én is így vagyok ezzel. Olyan lusta disznó vagyok azóta, hogy terhes vagyok, és azt hittem, hogy ez elmúlik, de ahogy olvasom az elsõ válaszolót...:( Megpróbálok erõt venni magamon. Holnap kezdem a 16. hetemet:D
en is nagyon lusta vagyok de hat mar van 2 kisfiam igy az 5 es 2 eves mellett nem nagyon tudok megallni, van amikor allva elaludnak mindent ugy kenyszeritek magamra.16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Kicsit megnyugtattatok. Lelkiismeretfurdalásom van a lustaságom miattm, ugyanakkor csak úgy vonszolom magam itthon. Remélem, hogy a kellemesebb idõ, és a napfény kicsit felfrissit engem is, hiszen már kevesebb, mint 2 hónapom van a pici lányunk érkezéséig. Nem lesz segítségem(az én családom, barátaim több száz km-re élnek, anyósom, 78 éves) és elsõ baba.
Nálam hullámzik ez a hangulat. Van, amikor elmúlik és életvidám vagyok. Aztán egyik pillanatról a másikra bõghetnékem van és foggggalmam sincs miért! A párom elég passzív, otthonülõs ami még jobban rátesz... Néha kilátástalannak érzek mindent... Hiányoznak az emberek, a társaság, a munkahelyi légkör.

Más is ilyen rettentően sokat jár pisilni? Kb. óránként, de van, hogy fél óránként.28 hetesen normális ez így?

Néha ha felállok úgy megnyomja a baba,hogy csak úgy szaladok.Meg azt is érzem,hogy sokszor feszíti magát és akkor is kell mennem.Éjszaka is megyek legalább egyszer.De az az érdekes,hogy nem pisilek olyan sokat,inkább csak az inger van,gondolom a nyomódástól!Nálatok mi a helyzet?

Legjobb válasz: Igen majdnem mindenkinel igyvan.nekem ez a 3ik terhessegem az elso 2 nel mar utaltam pisini menni annyit mentem.Nyugi szules utan elmulik de addig ez mar igy lesz.

Igen majdnem mindenkinel igyvan.nekem ez a 3ik terhessegem az elso 2 nel mar utaltam pisini menni annyit mentem.Nyugi szules utan elmulik de addig ez mar igy lesz.
jajj, ne is mondd!Ismerõs a helyzet.Te szerencséseb vagy nyilván, mert én éjjel is felkelek legalább négyszer.27. hétben vagyok.Jó babavárást, kislányod lesz?
A kérdező hozzászólása: Igen, miért ez összefügghet ezzel?
Szia! Én is 28 hetes km vagyok és velem is ugyanez a helyzet, mint veled sõt én északa 5-6 szor is felkelek pisilni, de a legroszabb az az egészben , hogy csak 1-2 csepp az egész. De mindig úgy érzem, hogy rögtön bepisilek.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Én is mindig úgy érzem, hogy rögtön bepisilek.Néha azért elég kellemetlen ez, fõleg, ha elmegyünk valahova.De ezek szerint nem vagyok egyedül!
Kitartás már nem olyan sok van hátra, hogy a karjainkba tarthassuk a picurkánkat addig meg majdcsak kibirjuk valahogy.
Sziasztok nállam detto ugyanez éjjel kb 4 x megyek de van hogy 5 percenként.akkor persze a 4 átlag megdõl kb 6-8 alkalomra már hulla fáradt vagyok, ha du lefexem aludni akkor is csak 1 órát tudok mert fel kell kelnem pisilni. De óránként én is megyek nappal de van hogy 2 csepp de annyira nyomja a mano valamikor fáj felkelni annyira kell pisilni.Párom már elnevezett pisimanonak.:-) Hát ez van a lényeg hogy a babó jol van nem sok van már had focizzon a hugyholyaggal kitartás csajok mindenkinek boldog babavárást.:-)
Jajj azt nem irtam 29 hetes vagyok utolso voltam.
Jársz még majd sûrûbben is(-: Én a 34. héten már szinte 15-20 percenként tudnék menni, de rájöttem, hogy néha csak a baba "viccelõdik" velem és elmúlik sokszor az inger, amikor elmozdul. Egy tanácsot fogadj meg, ha nem akarsz rosszul járni. Amikor csak lehetõséged van rá (és persze normális a wc)mindig menj el wc-re, ha kell, ha nem kell. Soha ne indul el sehove enélkül, mert 10 perc múlva biztos rádjön...34 hetes kismami

1-hónapos babám 10-15 percig eszik közben el is alszik azon parázok tényleg jól lakott e. Normális ez igy?

Legjobb válasz: nekem is 1 hónapos, ugyanez van nálunk is, de van mérlegem így tudom mennyit eszik. Amikor pár perc alatt bealszik és ébresztgetni kell, örülök ha 30at kiszív 1 cicibõl. Van hogy 1 órán keresztül szopizunk:(

nekem is 1 hónapos, ugyanez van nálunk is, de van mérlegem így tudom mennyit eszik. Amikor pár perc alatt bealszik és ébresztgetni kell, örülök ha 30at kiszív 1 cicibõl. Van hogy 1 órán keresztül szopizunk:(
bocsi a helyesírási hibákért :) folytatni....
Szia ! Mennyi idõnként eszik? Nekem 5 hetes és szintén nem eszik tul hosszu ideig , de van , hogy oránként , másféloránként éhes.
Kitartás, ez el fog múlni. :) Ugyan így jártam, hogy sokszor bealudt cici közben, aztán felébredt és fojtatni kellett, mert még éhes volt. Nekünk 2 hónapos korára rendezõdött teljesen, szépen nekiállt enni, aktívan, folyamatosan 30-40 percet. Mindezt 4-5 óránként. :) Igaz most megint visszaestünk, és ismét elalszik evés közben (most 3 hós múlt) :(
Az én babám is, ha az amit adok nagyon szereti, õ is ezt csinálja! De ha nagyon éhes akkor is! :)

Hétfőn voltam ultrahangon. A gép kiírta, hogy aznap vagyok 23. hetes, 0 napos. Ez így is van. Az adatok amiket mértek 22hetes, pár naposnak felelt meg, kivéve egy a haskörfogat az 21h, 3naposnak. Kissé zavar, hogy picike! Normális ez?

Nem tudom ilyenkor mikor elkezdek egy hetet,melyik adatot kell nézni, a 22 hetet amit betöltöttem, vagy a 23-mat amit kezdek.Mindenki arról ír, hogy a babájuk nagyobb 1-2 héttel, nekem viszont mindig kissebb egy héttel.

Legjobb válasz: én napra pontosan tudom, mikor estem teherbe, s e szerint 28 hetes és 6 napos vagyok. elvileg aug 8-ra vagyok kiirva. Na az ultrahangos gép júli 11-re számolja a szülést az adatok szerint, mert nagy a baba. s elvileg már 32 hetesnek felelne meg... :-) szerintem ne aggódj emiatt, a babák nem egyformák, de mindenképp egészséges és szép lesz a Tied is. Orvosom szerint ezek az adatok csak a kismamák rettegtetésére valók, valójában semmi értelme..

én napra pontosan tudom, mikor estem teherbe, s e szerint 28 hetes és 6 napos vagyok. elvileg aug 8-ra vagyok kiirva. Na az ultrahangos gép júli 11-re számolja a szülést az adatok szerint, mert nagy a baba. s elvileg már 32 hetesnek felelne meg... :-) szerintem ne aggódj emiatt, a babák nem egyformák, de mindenképp egészséges és szép lesz a Tied is. Orvosom szerint ezek az adatok csak a kismamák rettegtetésére valók, valójában semmi értelme..
A baba méreteit a nagy átlaghoz hasonlítják. Nekem az elején mindig 1-1, 5 héttel nagyobb volt, aztán a 26.hétre pont 26 hetesnek feleltek meg a méretei. Ne aggódj emiatt, simán behozza a lemaradást, sõt, lehet, hogy mikor legközelebb mész, már nagyobb lesz, mint a terhességi heted :-) A mensid elsõ napja a kezdés, nekem okt.4. csütörtök volt, így ma töltöttem a 33.hetet. Holnap 33 hetes + 1 napos leszek :-)
Nem szoptattál? Nekem császár után kereken 4 hónappal jött meg. A hat hét nagyon kevés, persze hogy fáj.
Rendezõdnek vissza a belek, azért érzed a mozgást!!! 9 hónap alatt minden átrendezõdött, annyi idõ kell arra hogy vissza is álljanak a dolgok! Ha fáj a heg, mutasd meg dokinak
A kérdező hozzászólása: 3 hónapig szoptattam, utána sajnos olyan vérnyomás csökkentõt kellett szednem , ami mellett nem lehetett. Amivel lehetett volna az semmit nem használt. A heg csak akkor fáj, ha megjön, de akkor kb. úgy mint a császár után 2 nappal.
Nekem is szokott fájni mikor megjön, de már vissza állt a régi rend. Már nem fáj. 17 hónapos a lányom. Off: a szoptatásnak mi köze ehhez? 6 hetes se volt a lányom mikor elõször megjött, pedig 15 hónapig szoptattam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!