Találatok a következő kifejezésre: Igy normális ez igy is (225 db)

6 hetes terhes vagyok és a petefészkem egyszer jobb felől máskor balfelől szur. Normális ez igy? Más is érzett igy?

Legjobb válasz: Persze normális,nyugodj meg,lesz még rosszabb is:-)))) Akkor se ijedj meg,ha majd hirtelen mozdulatoknál,nagyon megfeszül,belenyilal valamelyik oldalad.Húúú nekem nagyon sokszor volt,már hál istennek nem annyira,de pl ha fekszem nem tudok nevetni,tüsszögni,mert nagyon megfeszül.17 hetes kismami

Persze normális, nyugodj meg, lesz még rosszabb is:-)))) Akkor se ijedj meg, ha majd hirtelen mozdulatoknál, nagyon megfeszül, belenyilal valamelyik oldalad.Húúú nekem nagyon sokszor volt, már hál istennek nem annyira, de pl ha fekszem nem tudok nevetni, tüsszögni, mert nagyon megfeszül.17 hetes kismami
Normális! Nyúlnak a méhszalagok, mert nõ a méh. Többször elõjön még nekem így a 15. héten is. Jól vagyunk, a babával minden OK. Még magnéziumot sem szedek rá...

2 éves fiam egyik nap alszik másik nap nem, normális ez? Más is van így vele?

Ebéd utáni alvásra gondolok.

Legjobb válasz: Ne is mond,egésznap leszívja az összes energiámat mióta nincs bölcsi azaz 1 hete,ugye nagyrészt velem van,mert az én munkám kötetlen,és nem mindennap van úgy dolgom,hogy el is kelljen mennem megbeszélésre,na és kikészít,nem akar aludni marhára fáradt meg reggel 5-6 között már fent van,hatalmas megkönnyebbülés,hogy végre elaludt.Mindig jönnek a kifogások,szomjas éhes,pisilnie kell...Biztosan normális anyukám mondta 2 éves korom óta nem alszom délután.

Ne is mond, egésznap leszívja az összes energiámat mióta nincs bölcsi azaz 1 hete, ugye nagyrészt velem van, mert az én munkám kötetlen, és nem mindennap van úgy dolgom, hogy el is kelljen mennem megbeszélésre, na és kikészít, nem akar aludni marhára fáradt meg reggel 5-6 között már fent van, hatalmas megkönnyebbülés, hogy végre elaludt.Mindig jönnek a kifogások, szomjas éhes, pisilnie kell...Biztosan normális anyukám mondta 2 éves korom óta nem alszom délután.
Igen, ugyanez nálunk is. Vagy nem alszik du. de akkor este 8-kor kidõl, másnap 7-kor kel és aznap alszik du. akár 2 órát is, de akkor este 10-kor talán elalszik (pedig le van fektetve korán, csak nincs kifáradva). Most kipróbáltam, hogy nem altatom du. és elhagyjuk az alvást, de 5 nap után olyan hisztérika lett már ébredéskor is, hogy 3 napja megint alszunk délután, és este késõn tudom csak elaltatni. Javasolták nekem, hogy a délutáni alvásnál ne hagyjam olyan sokat aludni, nincs olyan sokra szüksége, de akkor még hisztisebb, ha ébresztem du., mintha nem aludna.
bár lányom már 3 éves de õ is hol alszik hol nem. ha nem alszik akkor sem alszik el hamarabb mint maikor szokott azaz fél tíz felé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) És akinek bölcsibe jár a picúr, hogy "viselik" a gondozónõk?
A bölcsiben is eleven, de imádják nagyon :)
Enyém is bölcsibe jár, semmi extra. Mondták már, hogy 15 percig próbálják altatni, ha nem megy, kijöhet, és csendben játszhat (a mi bölcsinkben külön alvós szoba van, ha nem akar valaki aludni, nem kell ott feküdnie csendben a többiekkel).
A kérdező hozzászólása: Szeptemberben kezdi, és aggódok hogy ha nem szeretne aludni mit kezdenek vele, nem tudom hogy van-e külön szoba...

Azt mondják, "az ember nincsen összenőve a párjával". Szerintem se, de én nem is így értem ezt. Én is normális vagyok?

Azt mondják, "az ember nincsen összen?ve a párjával". Ez igaz, de én olyan vagyok, aki a legtöbb programját a párjával képzeli el, nem hiszi hogy ez unalmas és szeret napi kapcsolatban lenni Vele ha elutazik (és ez anyagilag megoldható).

Legjobb válasz: overly attached girlfriend... :D (ha 9gagezel, érted.. ha nem, akkor í.j.) viccet félretéve, elég elkeserítõ a látvány, hogy te tanácsot vársz, de ha valaki csak a te érdekedben szól, akkor lealázod szavakkal... te ide véleményt kérni jöttél, nem pedig rárivallni másokra, ugye? egyébként egyetértek a fent elhangzottakkal, az ilyen kapcsolatok nem tartanak sokáig, és a párod elõbb-utóbb úgyis rád fog unni.. nincs olyan, hogy nem... most még csak szeretsz vele lógni, késõbb már nem bírod majd elviselni ha lesz élete rajtad kívül, aztán már egyre jobban kisajátítod... ezt senki nem bírja elviselni. most még talán változtathatsz a dolgon. és még valami: mikor én voltam kb 16-17 éves, folyton azzal szembesültem, hogy az összes barátnõmnek fontosabb lett a pasija, mint én, senkivel nem lehetett elmenni moziba, mert ott lihegett a nyakában a pasija.. egy szónak is száz a vége, így még a barátaidat is el fogod veszíteni.

overly attached girlfriend... :D (ha 9gagezel, érted.. ha nem, akkor í.j.) viccet félretéve, elég elkeserítõ a látvány, hogy te tanácsot vársz, de ha valaki csak a te érdekedben szól, akkor lealázod szavakkal... te ide véleményt kérni jöttél, nem pedig rárivallni másokra, ugye? egyébként egyetértek a fent elhangzottakkal, az ilyen kapcsolatok nem tartanak sokáig, és a párod elõbb-utóbb úgyis rád fog unni.. nincs olyan, hogy nem... most még csak szeretsz vele lógni, késõbb már nem bírod majd elviselni ha lesz élete rajtad kívül, aztán már egyre jobban kisajátítod... ezt senki nem bírja elviselni. most még talán változtathatsz a dolgon. és még valami: mikor én voltam kb 16-17 éves, folyton azzal szembesültem, hogy az összes barátnõmnek fontosabb lett a pasija, mint én, senkivel nem lehetett elmenni moziba, mert ott lihegett a nyakában a pasija.. egy szónak is száz a vége, így még a barátaidat is el fogod veszíteni.
A kérdező hozzászólása: és a párom a legfontosabb, mindenki utána jön
Ez nem azt jelenti hogy nem a párodnak kell lennie a legfontosabbnak hanem hogy nem kell mindenhova magaddal cipelni, pl.: ha a baráti társaságod elhív valahova és te magaddal viszed õt is akkor vagy összenõve vele nem azért mert szeretsz vele lenni
A kérdező hozzászólása: nos ha engem hívnak én viszem a páromat is. illetve persze nem erõszakoskodok hogy állandóan jöjjön, de azért szeretem ha általában velem tart, és sose mondom h nem jöhet, és ezt így képzelem el fordítva is. nem vagyok híve a sok külön programnak. értem hogy sokan nem ilyenek de nekem ez a természetes. mi ezzel a baj? csak én lennék ilyen?
Az ilyen kapcsolatok szoktak kimerülni két év után, mert jön az unjuk már a dolgot, semmi izgalom, csak a rutin. Még a több éves házasságokban is szüksége van az embernek némi egyedüllétre. Az pedig már régen rossz, ha neked a párod az elsõ, mert azt jelenti, hogy neked mindegy csak kapcsolat legyen. Neked kell lennie az elsõnek, nem másnak.
A kérdező hozzászólása: Nem igaz, hogy nekem mindegy, csak kapcsolat legyen. Az elsõ én vagyok, utánam viszont a párom az elsõ. A rutint mindig szerettem, szerintem ha valami jó az jó, nem szeretek változtatgatni. És mivel képtelenség hogy 2 embert azonos dolgok érdekeljenek, csinálunk külön is dolgokat, van tehát külön életünk is, de nem sok és szerintem ez így jó. Nem unjuk egymást. Tehát nem vagyunk együtt a nap 24 órájában, ha így értetted. Röviden, szerinted nem vagyok normális, értem.

Normális ez? Más is van így? Legszívesebben egész nap ágyban volnék. Csak azt csinálom meg amit nagyon muszáj.

Egyedül nehezen indulok el itthonról. Félek a hidegt?l, a fáradtságtól, a szomjuságtól, attól, hogy meglöknek stb. 31 hetes kismama vagyok, táppénzen már a 8.hétt?l(veszélyeztetett terhes vagyok, 3 vetélés után). Szinte egész id? alatt így éreztem.

Legjobb válasz: Én is így voltam az egész elõzõ terhesség alatt és úgy tûnik most sem lesz másképp. Nincs kedvem egy tányért arrébrakni vagy néha már felöltözni sem. Kedvetlenség, talán ez a legjobb szó...

Én is így voltam az egész elõzõ terhesség alatt és úgy tûnik most sem lesz másképp. Nincs kedvem egy tányért arrébrakni vagy néha már felöltözni sem. Kedvetlenség, talán ez a legjobb szó...
én írtam a depressziót. az egyik elõzõ kismama nagyon helyesen vette észre, hogy a napsütés milyen hatással van az emberre. ugyanis a depressziót egy hormon (szeretonin) ideiglenes vagy tarós hiánya okozza. más problémákat is okozhat ez a hiánybetegség. azonban tavasszal, mikor elkezd sütni a nap, akkor magától elkezd termelõdni. sok depressziósnak pl. addig kell csak gyógyszert szedni, amíg el nem kezd tavasszal sütni a nap. pánikbetegeknél is gyakran abbahagyhatják a gyógyszert tél végén. ha majd megint süt a nap, picit álljatok ki az ablakba, vegyetek mély levegõt, napozzatok :) ilyenkor még ártalmatlan a napsütés. de tavasz közepétõl már óvatosabban!
Ne is mondd.... A kezdeti álomkórt nálam is felváltotta valami lustaság... A pórszívó elõkészítve, 2 hete... :S Borzalmas... Azt hiszem, a jó idõ majd segíteni fog, mert vasárnap, amikor szûrõdött be a napsütés a redõnyön keresztül, már jobban voltam. Úghyogy most kicselezem az agyamat, és elkezdtem kertészeti honlapokat nézegetni, és tervezem, hogy 1 hónap múlva miknek állok neki a kertben, illetve minek állítom neki a férjemet. :) Elkezdtem festeni is, a babaszobát dekorálom ezzel-azzal, - soha nem gondoltam volna, hogy belõlem ilyen jó érzést vált ki egy ecset. :D Mielõbbi tavaszt Mindenkinek! 25 hetes km
Sziasztok! Szerintem is változik ez, ha bejön a jóidõ. Bennem féltés van azért nem szeretek sehova menni. Hülyét kapok ha a pénztárnál krákognak elöttem. Hát ez van féltjük a mi kis szerelmünket:) ))
hát csajok én is igy vagyok állandoan csak itthon kuksolnák a tv vagy a számitogép elött vagy aludnék állandoan még igazábol beszélgetni sincs kedvem senkivel még telefonon sem. de azt hogy depresszios lennék nem hiszem inkább csak lusta diszno ha m egjön a tavasz hátha megváltozik. 19 hetes km
1 vagyok. Igen, elsõ terhességnél nekem is eszembejutott, hogy talán valami hormonális depi :( Most van mellettem egy pici gyerek, szóval hiába vagyok ilyen erõtlen muszáj összeszednem magam és általában az erõmbõl annyira futja, hogy õt rendesen ellásam és foglalkozzak vele.
ezek a tünetek utalhatnak depresszióra is. ha úgy érzitek, egészségtelen módon elhatalmasodik (=felborítja a napi rutinodat, bezavar a normális életritmusodva), mindenképp forduljatok szakemberhez. orvos, védõnõ is tud tanácsot adni.
Borzasztó, de én is így vagyok ezzel. Olyan lusta disznó vagyok azóta, hogy terhes vagyok, és azt hittem, hogy ez elmúlik, de ahogy olvasom az elsõ válaszolót...:( Megpróbálok erõt venni magamon. Holnap kezdem a 16. hetemet:D
en is nagyon lusta vagyok de hat mar van 2 kisfiam igy az 5 es 2 eves mellett nem nagyon tudok megallni, van amikor allva elaludnak mindent ugy kenyszeritek magamra.16 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszaitokat. Kicsit megnyugtattatok. Lelkiismeretfurdalásom van a lustaságom miattm, ugyanakkor csak úgy vonszolom magam itthon. Remélem, hogy a kellemesebb idõ, és a napfény kicsit felfrissit engem is, hiszen már kevesebb, mint 2 hónapom van a pici lányunk érkezéséig. Nem lesz segítségem(az én családom, barátaim több száz km-re élnek, anyósom, 78 éves) és elsõ baba.
Nálam hullámzik ez a hangulat. Van, amikor elmúlik és életvidám vagyok. Aztán egyik pillanatról a másikra bõghetnékem van és foggggalmam sincs miért! A párom elég passzív, otthonülõs ami még jobban rátesz... Néha kilátástalannak érzek mindent... Hiányoznak az emberek, a társaság, a munkahelyi légkör.

Más is ilyen rettentően sokat jár pisilni? Kb. óránként, de van, hogy fél óránként.28 hetesen normális ez így?

Néha ha felállok úgy megnyomja a baba,hogy csak úgy szaladok.Meg azt is érzem,hogy sokszor feszíti magát és akkor is kell mennem.Éjszaka is megyek legalább egyszer.De az az érdekes,hogy nem pisilek olyan sokat,inkább csak az inger van,gondolom a nyomódástól!Nálatok mi a helyzet?

Legjobb válasz: Igen majdnem mindenkinel igyvan.nekem ez a 3ik terhessegem az elso 2 nel mar utaltam pisini menni annyit mentem.Nyugi szules utan elmulik de addig ez mar igy lesz.

Igen majdnem mindenkinel igyvan.nekem ez a 3ik terhessegem az elso 2 nel mar utaltam pisini menni annyit mentem.Nyugi szules utan elmulik de addig ez mar igy lesz.
jajj, ne is mondd!Ismerõs a helyzet.Te szerencséseb vagy nyilván, mert én éjjel is felkelek legalább négyszer.27. hétben vagyok.Jó babavárást, kislányod lesz?
A kérdező hozzászólása: Igen, miért ez összefügghet ezzel?
Szia! Én is 28 hetes km vagyok és velem is ugyanez a helyzet, mint veled sõt én északa 5-6 szor is felkelek pisilni, de a legroszabb az az egészben , hogy csak 1-2 csepp az egész. De mindig úgy érzem, hogy rögtön bepisilek.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!Én is mindig úgy érzem, hogy rögtön bepisilek.Néha azért elég kellemetlen ez, fõleg, ha elmegyünk valahova.De ezek szerint nem vagyok egyedül!
Kitartás már nem olyan sok van hátra, hogy a karjainkba tarthassuk a picurkánkat addig meg majdcsak kibirjuk valahogy.
Sziasztok nállam detto ugyanez éjjel kb 4 x megyek de van hogy 5 percenként.akkor persze a 4 átlag megdõl kb 6-8 alkalomra már hulla fáradt vagyok, ha du lefexem aludni akkor is csak 1 órát tudok mert fel kell kelnem pisilni. De óránként én is megyek nappal de van hogy 2 csepp de annyira nyomja a mano valamikor fáj felkelni annyira kell pisilni.Párom már elnevezett pisimanonak.:-) Hát ez van a lényeg hogy a babó jol van nem sok van már had focizzon a hugyholyaggal kitartás csajok mindenkinek boldog babavárást.:-)
Jajj azt nem irtam 29 hetes vagyok utolso voltam.
Jársz még majd sûrûbben is(-: Én a 34. héten már szinte 15-20 percenként tudnék menni, de rájöttem, hogy néha csak a baba "viccelõdik" velem és elmúlik sokszor az inger, amikor elmozdul. Egy tanácsot fogadj meg, ha nem akarsz rosszul járni. Amikor csak lehetõséged van rá (és persze normális a wc)mindig menj el wc-re, ha kell, ha nem kell. Soha ne indul el sehove enélkül, mert 10 perc múlva biztos rádjön...34 hetes kismami

1-hónapos babám 10-15 percig eszik közben el is alszik azon parázok tényleg jól lakott e. Normális ez igy?

Legjobb válasz: nekem is 1 hónapos, ugyanez van nálunk is, de van mérlegem így tudom mennyit eszik. Amikor pár perc alatt bealszik és ébresztgetni kell, örülök ha 30at kiszív 1 cicibõl. Van hogy 1 órán keresztül szopizunk:(

nekem is 1 hónapos, ugyanez van nálunk is, de van mérlegem így tudom mennyit eszik. Amikor pár perc alatt bealszik és ébresztgetni kell, örülök ha 30at kiszív 1 cicibõl. Van hogy 1 órán keresztül szopizunk:(
bocsi a helyesírási hibákért :) folytatni....
Szia ! Mennyi idõnként eszik? Nekem 5 hetes és szintén nem eszik tul hosszu ideig , de van , hogy oránként , másféloránként éhes.
Kitartás, ez el fog múlni. :) Ugyan így jártam, hogy sokszor bealudt cici közben, aztán felébredt és fojtatni kellett, mert még éhes volt. Nekünk 2 hónapos korára rendezõdött teljesen, szépen nekiállt enni, aktívan, folyamatosan 30-40 percet. Mindezt 4-5 óránként. :) Igaz most megint visszaestünk, és ismét elalszik evés közben (most 3 hós múlt) :(
Az én babám is, ha az amit adok nagyon szereti, õ is ezt csinálja! De ha nagyon éhes akkor is! :)

Hétfőn voltam ultrahangon. A gép kiírta, hogy aznap vagyok 23. hetes, 0 napos. Ez így is van. Az adatok amiket mértek 22hetes, pár naposnak felelt meg, kivéve egy a haskörfogat az 21h, 3naposnak. Kissé zavar, hogy picike! Normális ez?

Nem tudom ilyenkor mikor elkezdek egy hetet,melyik adatot kell nézni, a 22 hetet amit betöltöttem, vagy a 23-mat amit kezdek.Mindenki arról ír, hogy a babájuk nagyobb 1-2 héttel, nekem viszont mindig kissebb egy héttel.

Legjobb válasz: én napra pontosan tudom, mikor estem teherbe, s e szerint 28 hetes és 6 napos vagyok. elvileg aug 8-ra vagyok kiirva. Na az ultrahangos gép júli 11-re számolja a szülést az adatok szerint, mert nagy a baba. s elvileg már 32 hetesnek felelne meg... :-) szerintem ne aggódj emiatt, a babák nem egyformák, de mindenképp egészséges és szép lesz a Tied is. Orvosom szerint ezek az adatok csak a kismamák rettegtetésére valók, valójában semmi értelme..

én napra pontosan tudom, mikor estem teherbe, s e szerint 28 hetes és 6 napos vagyok. elvileg aug 8-ra vagyok kiirva. Na az ultrahangos gép júli 11-re számolja a szülést az adatok szerint, mert nagy a baba. s elvileg már 32 hetesnek felelne meg... :-) szerintem ne aggódj emiatt, a babák nem egyformák, de mindenképp egészséges és szép lesz a Tied is. Orvosom szerint ezek az adatok csak a kismamák rettegtetésére valók, valójában semmi értelme..
A baba méreteit a nagy átlaghoz hasonlítják. Nekem az elején mindig 1-1, 5 héttel nagyobb volt, aztán a 26.hétre pont 26 hetesnek feleltek meg a méretei. Ne aggódj emiatt, simán behozza a lemaradást, sõt, lehet, hogy mikor legközelebb mész, már nagyobb lesz, mint a terhességi heted :-) A mensid elsõ napja a kezdés, nekem okt.4. csütörtök volt, így ma töltöttem a 33.hetet. Holnap 33 hetes + 1 napos leszek :-)
Nem szoptattál? Nekem császár után kereken 4 hónappal jött meg. A hat hét nagyon kevés, persze hogy fáj.
Rendezõdnek vissza a belek, azért érzed a mozgást!!! 9 hónap alatt minden átrendezõdött, annyi idõ kell arra hogy vissza is álljanak a dolgok! Ha fáj a heg, mutasd meg dokinak
A kérdező hozzászólása: 3 hónapig szoptattam, utána sajnos olyan vérnyomás csökkentõt kellett szednem , ami mellett nem lehetett. Amivel lehetett volna az semmit nem használt. A heg csak akkor fáj, ha megjön, de akkor kb. úgy mint a császár után 2 nappal.
Nekem is szokott fájni mikor megjön, de már vissza állt a régi rend. Már nem fáj. 17 hónapos a lányom. Off: a szoptatásnak mi köze ehhez? 6 hetes se volt a lányom mikor elõször megjött, pedig 15 hónapig szoptattam.

Normális ez? Más is van ezzel így? Szakember segítségére van szükségem?

Imádok egyedül lenni. Nagyon megvisel az, ha naponta nincsen legalább pár órám, amikor teljesen egyedül lehetek. A probléma az, hogy nincsen annyi pénzem, hogy egyedül élhessek, jelenleg is van szobatársam. Ebb?l adódik az "életcélom" is: egy olyan állást megszerezni, ahol annyi pénzt megkeresek, hogy egyedül el tudjam tartani magam pl. egy albérletben. Teljesen mindegy, hogy ez az állás Magyarországon, vagy külföldön van, akár a világ végére (Új-Zéland, Chile, stb.) is elmennék. Párkapcsolat? Nem nekem való. Nem tudnám elviselni, hogy valakivel naponta kelljen találkoznom, és hogy az a valaki kés?bb komolyabb dolgokat akar (házasság, gyerek, ilyesmi). Normális vagyok? Vannak itt "sorstársaim"? Kérlek írjatok, néha ufónak érzem magam.

Legjobb válasz: Nem vagyunk egyformák. Szerintem nincs szakemberre szükséged, de elvileg az ember egy társas lény. Nekem bárcsak lenne legalább egy barátom is a páromon kívül.

Nem vagyunk egyformák. Szerintem nincs szakemberre szükséged, de elvileg az ember egy társas lény. Nekem bárcsak lenne legalább egy barátom is a páromon kívül.
Ha te így jól érzed és elfogadod magad, nincs semmi gond, nem kell szakember.
Utolsóval egyetértek, szerintem sem kéne mindent betegségként kezelni, mert akkor mindenkit be tudnánk sorolni valahová. Akkor beteg vki, ha annak érzi magát és nem érzi jól magát a bõrében, depressziós, suicid hajlamai vannak stb.
Nem árt beszélni egy szakemberrel. Én erre gyanakszom http://hu.wikipedia.org/wiki/Skizoid
Ezeket a skizoid tüneteket minden visszahúzódó emberre rá lehetne húzni, aki szexuálisan sem túl aktív! Meg a rejtett skizoidot fõleg. Azta...mindenbõl betegséget csinálnak! Már az is baj, ha valaki nem túl átlagos, úgy látszik. Szerintem ez nem betegség. Nem mindenki kufircol világba, meg nem mindenki olyan, hû de nyitott személyiség, aki sosem akar egyedül lenni. Normális vagy, szeretsz egyedül lenni, ennyi. Ha naponta nincs pár órám, hogy egyedül legyek, az engem is megvisel. Inkább az érdekesebb, hogy párkapcsolatra sem vágysz, de sokan vannak így ezzel is. Na, akkor itt van 2 szomszédom, õk is skizoidok a leírás alapján, szóval annyira általános leírás, hogy rájuk is illik.
Még idõvel változhatsz. És lehet, hogy találnál hasonló életvitelû lányt. De a lényeg, hogy ne másnak, hanem saját magadnak akarj megfelelni, és ha ez neked így jó, akkor nincs semmi gond.
Amirõl írtam, az nem elmebetegség, hanem személyiségzvar! Ettõl még nem lesz senki elmebeteg, nem fogják intézetben kezelni, de nem árt, ha beszél egy szakemberrel, mert így nem jó élni. Lehet, hogy õ úgy érzi, hogy neki jó így, de a fõ jellemzõje a személyiségzavaroknak, hogy az illetõ természetesnek tartja a viselkedését, úgymond jól érzi magát úgy, miközben nyiléván nem úgy van.
Nyugodj meg! Mindez elmúlik amikor SZERELMES leszel! De ne keresd a szerelmet mert nem találod, Õ majd megtalál!
Ha majd megkapod a megfelelõ életteret, szabadságot, akkor csökkenni fog az egyedüllétre való igény. Most a környezeted folyamatosan belegázol a privát szférádba, érthetõ az érzés. Fog ez még alakulni. Másrészrõl olyat is ismerek, aki amint elérte a szökséges anyagiakat (saját lakhely, egzisztencia) kiköltözött a pusztába birkákat tartani, állataival él, mert olyan szinten megjött az emberekbõl. Nem állítanám, hogy nem értem meg õt.
Én is szeretek egyedül lenni, meg még ismerek ilyen embereket. A legjobb barátom is ilyen. Engem zavar ha nem lehetek egyedül minden nap pár órát. Legfontosabbak a reggelek. Elõbb kelek fel munkába indulás elõtt, hogy legalább két órán át tudjak egyedül lenni, olvasok ilyenkor vagy bármi :)
10éve egyedül élek, soha nem szerettem a baráti társaságokat, mindig kilógtam belõlük mert mindig újként csapódtam be, így irritált az egész.Nem is igazán tudtam beszélgetni meg trécselni soha, csak akkor ha nagyon hasonló embertípussal találkoztam, nem szeretem a bájcseverészést, pedig általában ez van.Meg a kétszínûséget se bírom.Házasságot, gyereket nem akarok.Párkapcsolataim voltak, régebben nagyobb igényem volt az együttalvásra, mára már semmi :) Nem laktam együtt senkivel, a múltkor sikerült 1hónapra összeköltöznöm a barátommal, de aztán elléptem onnan, bár ettõl függetlenül megmaradt a kapcsolat.Valami jó van benne ha együtt lakik két ember, de számomra több a negatív.
szerintem fogad el magadat próbálj olyan lányt választani aki hasonló hozzád képes.és a feszültségedet mondd el valakinek és ha nem is tudod vezesd le egy párnán a dhüödet.
Még régebben beszélgettem egy pszichológussal ( ismerõs volt, és érdekelt a munkája, nem azért mentem, mert indokolt lett volna.) és megkérdeztem tõle, hogy az probléma-e, hogy szeretek egyedül lenni, és úgy elvagyok. Azt mondta, hogy nem! Vannak ilyen emberek, ez teljesen normális! Mondjuk, van párkapcsolatom, de a napi szintû találkozástól kiborulnék, nekem szerencsére van lehetõségem egyedül lenni, külön szobám van az albérletben, ahol lakom, és csak ketten vagyunk, és lakótársam szintén ilyen beállítottságú mint én. Szóval, nem kell elkeseredni, kellenek azért emberi kapcsolatok, de kell az egyedül töltött idõ is, ha hozzád hasonló beállítottságú emberekkel veszed körbe magad, akik néha szintén vágynak egy kis magányra, akkor megoldódik ez a problémád. :)
Teljesen normális, ha neked nincs vele gondod és jól érzed magad egyedül. Minden ember más és más, nem kell erõltetni a társaságot olyan emberre, aki nem társasági ember.
én is szeretem a csendet, én könyvtárba járok. nagyon jó.
Szerintem tök normális vagy. Mondom ezt én, mert én is ufó vagyok, és az a vicces, hogy a barátnõmmel mi is ufónak nevezzük magunkat:-) Nekem van párkapcsolatom, de csak hétvégén jön a párom haza, és ez így tök jó. Bár kényszerhelyzet miatt alakult így, de nekem is kell az, hogy napi pár órát csak magam motoszkáljak, azt csináljak amit akarok, ne csináljak semmit, senki ne legyen a közelemben. Imádom ezt az érzést. De én azért képes vagyok együtt is élni valakivel, voltam házas, gyereket is neveltem, de 39 évesen azt mondom amit te, hogy egyedül akarok megélni, nem függni senkitõl, és csak akkor találkozni bárkivel, mikor én akarom. Inkább az a nem normális, aki képtelen egyedül ellenni, mert õ függõ, és az nagyon rossz. Szóval üdvözöllek az ufó társadalomban, ahol a normálisak élnek:-)
Én is nagyon szeretek egyedül lenni, szintén nem akarok párkapcsolatot, sem semmit ami ezzel jár. Voltam már pszichológusnál, nem akart megváltoztatni, csak annyit mondott, hogy az õ dolga az, hogy kitalálja "ez" miért van. Szerintem teljesen normális vagy, én is az vagyok.
Szerintem ez nem betegség! :) én is visszahúzódó ember vagyok, 3 ember az számomra már tömeg. De vannak jó barátaim akikkel néha jót beszélgetünk. Van egy hugom is, aki nem velem lakik, de amikor kamaszodni kezdett a "bolhából is elefántot csináló" korszaka engem kiborított...örültem , hogy nem kellett végigszenvednem vele a mindennapokat. A párkapcsolat meg...olyan fiút amilyet én szeretnék nehéz találni, talán mert az évek során (meg a sorozatok hatására:P) eléggé megnõttek az elvárásaim. De azt nem tartom kizártnak, hogy egyszer tényleg összehoz a sors egy jófej sráccal és talán õ megváltoztatja a családalapítás iránt táplált érzelmeimet is. Szóval most én úgy fogom fel a magányt, hogyha nincs senkim, legalább nem bánt meg senki.De egy kutyát azért majd szeretnék :) 19/l
Én is kivagyok bukva, ha nincs naponta pár órám, amit egyedül tölthetek, szükségem van az egyedüllétre is, de én attól is ki vagyok bukva, ha nincs pár óra, amit viszont szeretett személyekkel tölthetek. Szóval különbözõek vagyunk, nem egyforma mértékben van szükségünk a társaságra. Nem egy általános dolog, hogy ennyire szeretsz egyedül lenni, de vannak ilyen emberek. Nézd csak meg pl. a régi remetéket, akik kimentek az erdõ közepébe, csak hogy ne kelljen senkivel találkozniuk, és úgy éltek évekig. Szóval van ilyen. Nem kell rögtön rosszra gondolni. Ha zavar, hogy így van, akkor keress fel szakembert, ha pedig így érzed jól magad, akkor csináld így.
Velem is ugyanez van! Ha nem lehetek egyedül, besokallok és goromba leszek! Nem vagyok társasági ember, én is rosszul vagyok a lakótárs dologtól! Úgy érzem hosszú távon nem tudnék megmaradni senkivel emiatt..
Az is lehetséges, hogy érzékenyebb ember vagy, hamarabb kimerül az idegrendszered, a sok ingertõl, és több egyedüllétre vágysz ezáltal, hogy feldolgozd a napot, vagy hetet. A körülmények, eddig életvitel is adhat rá okot, ha folyton körül vettek eddig, mindig valakihez alkalmazkodni kellett. Például nem minden gyerek szájából lehet felnõttként hallani, hogy de jó volt, négyen voltunk testvérek, hanem alig várta, hogy kirepüljön, mert magányosabb típus. Szóval lehet te is ilyen vagy. Erõsen introvertált, ha már pszichológizálunk....
Teljesen normális! :) Azt írod van szobatársad. Akkor nem nagyon lehet meg az a te saját kis kuckód, intmszférád, ahová el tudsz bújni. Nem tudod magadra zárni az ajtót, ha olyan kedved van, nem tudod mondani hogy hadjanak békén, mert egyedül szeretnél lenni, vagy esetleg meditálni. Ez mind emberi dolog, hogy ilyenekre vágy. Ezért szeretnél saját házat, ahol egyedül lehetsz, de ez kicsit megrémít, mert még nem voltál ilyen helyzetbe, de ez is tök normális vágy. Amikor ez megvalósul, az elsõ 1-2 éved lehet hogy még szeretni is fogod, de aztán már lassan elkezdenek hiányozni az emberek, és megtöltöd a házat élettel! :)
Én ugyanígy vagyok vele, mint te. KELL jópár óra magamban, hogy jólérezzem magam. Azért én szeretek emberek között lenni, de az a napi X munkában teljesen ki is elégít. (Igaz, akkor viszont több százzal dolgozom). Arra sajnos késõn jöttem rá, hogy a saját család nekem sok. De már itt vannak, elvagyunk, max néha félrevonulok. Én nem alszom egy ágyban a férjemmel, mert nagyon különböznek az alvási szokásaink, de ez nem árt nekünk, attól még jókat beszélgetünk, van szex, de hálistennek mindketten tiszteletben tartjuk a másik szabadidejét. A gyerekeinkkel már ezt kicsit nehezebb megértetni. Amúgy ha már mindenképp pszichológiai hátteret keresünk ennek, nekem inkább tûnik autisztikusnak. De én nem gondolom, hogy kezeltetned kéne magad.
A kérdező hozzászólása: Ebbõl elég sok minden rám illik, most kicsit megijesztettél, elég komolyan hangzik ez a "skizoid" kifejezés. Ja, azt nem írtam, hogy 23/F vagyok. Jöhetnek még válaszok!
A kérdező hozzászólása: Az jó, ha többen úgy látják, hogy minden OK velem. Egyébként teljesen jól érzem magam a bõrömben, de úgy gondolom, hogy akkor lennék a legboldogabb, ha végre sikerülne elérnem azt, hogy egyedül éljek. A párkapcsolat meg tényleg nem nekem való. Mondjuk nem tapasztalatból beszélek, hiszen soha nem volt még párkapcsolatom, de egészen egyszerûen nem tudnék sokáig megmaradni egy lány mellett, meg biztosan furcsállná, hogy nem akarok sokszor találkozni, meg sok idõt eltölteni vele.
Akkor én megmondom a két szomszédomnak, hogy kezelni kéne õket. Visszük a 70 éves egyedül élõ nagyit is, õ is ilyen, itt lakik pár házzal arrébb. Nyugodtan elmehetsz kérdezõ szakemberhez, bár én a helyedben gyógyszert nem fogadnék el, meg nem nagyon foglalkoznék vele, ha skizoidnak mond, csakhogy megnyugodjál, hátha tud valami más infót is, mit kellene tenned. Ponthogy a személyiségzavarokat találták ki a nem átlagos viselkedésre, s mindenkire rá lehet húzni valamelyik személyiségzavart. Én elég sokáig tanultam pszichológiát. Nincs olyan ismerõsöm, aki, ha a személyiségzavarokat figyelembe vesszük, normális lenne :) Pedig nem 2-3 embert ismerek, inkább 200-300-at :D
Miért ne lenne normális ez az érzés? Még azt is el tudom képzelni rólad, hogy soha életedben nem volt alkalmad igazán egyedül lenni huzamosabb ideig, ezért vonz annyira ez a dolog. Számomra az is fura, aki állandóan emberek között akar lenni, pl. fél egyedül otthon, nem tud egyedül aludni... Az viszont valóban abnormális , ha ugyanarra a tapasztalatra sosem ununk rá , nincsenek "egyedüllevõs" és társasági életciklusaink. Ha sikerülne megvalósítanod a jelenlegi álmodat és 10-15 év után sem hiányoznának az emberek, az igazán fura lenne.
20:54 Miért lenne fura?
Azért lenne fura, mert ha sikerülne megvalósítanod mostani célodat, hogy egyedül élj, egészséges pszichológiai válaszreakció lenne pár (tizen)év után homlokegyenest más életmódra vágyni. De lehet, hogy csak én gondolom azt, hogy az ember tudat alatt próbál egységesen fejlõdni.Mellesleg feltételeztem, hogy még sosem voltál igazán egyedül.Feltételezések alapján már így is túlfejtettem ezt a kérdést. :)
Szerintem ez hülyeség. Ha boldog vagy valahogy, akkor arra vágysz, hogy ne legyél boldog?
Vannak sorstársaid, ne aggódj. Én is ilyen ember vagyok, és nõ. Ne érzed magad ufónak, egyszerûen csak más vagy, mint a legtöbb ember, akár férfi vagy, akár nõ. Igaz, nõként sokkal nehezebb ilyen léttel élni, de ha van elég erõd hozzá, akkor lehet. Ész sem árt hozzá. :)
Olvastam a hozzászólásokat. Ne beszéljünk hülyeségeket, jó? Szó nincsen itt személyiségzavarról!
és is ilyen vagyok, csak lányban. néha persze szeretnék valakivel együtt lenni, de hogy együtt lakjunk.....ááá, szeretem azt csinálni, amit én akarok, nem szeretem a korlátokat. nekem meg az a célom, hogy minél több helyre elutazzak (külföldön is), és az sem zavarna, ha ezt egyedül tenném. szerintem nem vagy ufó (márcsak azért sem, mert akkkor én is az lennék).
Vannak ilyen magányos farkas típusok.Ez nem betegség, ilyen vagy, ez van.De azért szerintem nem ártana némi baráti kört fenn tartani, mert az ember változik, megunhatod ezt az életformát és akkor nem lesz kellemes neked rádöbbenni, hogy a kutya sem nyitja rád az ajtót.Én is az utóbbi években nagyon emberkerülõ lettem, talán asok csalódásom miatt?Nem tudom, de idegesítenek az emberek, fõleg a nagyobb közösségektõl menekülök.Van azonban néhány ember, akiket igazán kedvelek, õket bármikor, bármeddig elviselem:)
Szóval, ilyen a skizoid ember?: "társasági hajlam hiánya, szótlanság, hallgatagság, komolyság és különcség visszahúzódás, félénkség érzelmekkel, érzékenység, idegesség, természet és a könyvek szeretete simulékonyság, jóindulat, becsületesség, közöny, csendes és hideg érzelmi hozzáállás" Ezt végigolvasva elõttem egy egész normális és szimpatikus ember képe jelent meg.Aki ugyan valszeg nem egy cserfes, minden lében száz kanál, de miért kéne, hogy mindenki az legyen?!Mellesleg eléggé illik rá is, ezért járatott két pszichológushoz annak idején, egyik sem találta semmi bajom.Akkor talán az orvos hülye?Szerintem az volt a flúgos, aki ezt a marhaságot kitalálta.
én is hasonló vagyok. sok idõt töltök egyedól, és élvezem. van néhány barátom, akivel szívesen vagyok, de ha random emberekkel kell hosszabb távon kommunikálnom vagy néhány napig együtt lennem, teljesen kiakadok. egy hónap kolesz majdnem az õrületbe kergetett. nyilván nem jellemzõ, meg bizonyos helyzetekben kényelmetlen, de szerintem nem patologikus, nem kell szakemberhez fordulni. 23/L
Miért akarják egyes emberek, egy szûk sablonba zárni a többi embert? Aki oda nem fér be, az irány a cicológushoz.:) ) Nagyon uncsi lenne, ha minden ember egyforma lenne. Ha így érzed jól magad, miért kéne egy cicológusnak téged meggyõzni, hogy így rosszul érzed magad? Nekem, három ember már tömeg, a tömeget meg utálom. Napi 6-8 óra teljes magányra van szükségem. Ennek ellenére van családom. Ja, és munkámból kifolyólag, elég sokat voltam cicológiai vizsgálaton. Egyszer sem találtak betegnek.
És a szex nem hianyzik?én is ilyen vagyok csak a sex meg a kenyelem miatt vagyok a parommal

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!