Találatok a következő kifejezésre: Igaza van aki (1166 db)

Van egy tobb eves barati kapcsolatom, mindkettonknek komoly kapcsolata van. A gond az hogy a baratom baratnojebe kezdtem belezugni. Egy igazan elbuvolo lany. Mostanra ez eleg kellemetlenne valt es nem igazan van akivel ezt megbeszelni. Mit tegyek?

Tudom hogy ezzel megalazom a baratsag fogalmat es nem fair a baratnommel szemben sem.

Legjobb válasz: Egyrészt: nem lehet, hogy ez csak egy fantáziakép, egy komolytalan fellángolás, amiért kár lenne "robbantani"? Továbbá: Úgy érzed, hogy kölcsönös a vonzalom, vagy csak a Te fejedben létezik? Akárhogy is, gondold meg, fogsz-e tudni tükörbe nézni, miután feldúltad 3 ember életét.

Egyrészt: nem lehet, hogy ez csak egy fantáziakép, egy komolytalan fellángolás, amiért kár lenne "robbantani"? Továbbá: Úgy érzed, hogy kölcsönös a vonzalom, vagy csak a Te fejedben létezik? Akárhogy is, gondold meg, fogsz-e tudni tükörbe nézni, miután feldúltad 3 ember életét.
És a saját kedveseddel milyen a kapcsolatod? Lehetséges, hogy egy kicsit azon kellene változtatni, feldobni. Petranova

Első benyomásra tényleg le tud jönni, az, hogy, , Õ az (igazi? ) ", van, aki tényleg ráérzett már így a szerelemre?

Csak mert nekem vk-vel kapcsolatban (akit még csak alig ismerek!)ilyesmi érzésem van, hogy (lehet, hülyén hangzik, de),,ő az , akit kerestem", pedig alig ismerem, mégis. (És nem a külső alapján!)

Legjobb válasz: Kétlem. Ha nem is ismered, akkor max egy általad szépnek tartott személyiséget társítasz hozzá és azt érzed olyan megfelelõnek.

Kétlem. Ha nem is ismered, akkor max egy általad szépnek tartott személyiséget társítasz hozzá és azt érzed olyan megfelelõnek.
A kérdező hozzászólása: Azért több, mint látásból ismerem, meg a kisugárzás alapján hiszem így.
Nem. Az még csak a szexuális vonzódás amit érzel. A szerelem az lesz, amikor már a gondolatát is sejted, hogy mit szeretne. ... S nem csak az ágyban.
A kérdező hozzászólása: Szexuális vonzódás még nincs, csak a személyisége iránti!
Én 16 évesen jöttem össze a párommal, és 8 éve vagyunk együtt! Amikor elõször beszélgettem vele, nagyon megtetszett, és mire észbe kaptam, már fülig szerelmes voltam belé! Én hiszek az ilyenben! :) :) 24/L
mi a férjemmel az elsõ randin már éreztük.. azóta is együtt. majdnem 3 éve. több mint egy éve hogy házasok is vagyunk.:) valamilyen szinten azért kell ismerni a másikat, hogy ez az érzés elõtörjön. mi 18 nap ismerkedés és plusz az elsõ randi ....jó kis maratoni 12 órás volt:) tehát tekintve hogy õszinték voltunk egymáshoz, megvolt az összhang, a kémia, minden. mint a kapcsolat folyamán késõbb kiderült, az elsõ randi alatt egymásba is szerettünk mindketten. szóval mi ráéreztünk, és bejött. nem túl gyakori egyébként, de létezik:) 27/N
Már hogyne létezne. Csak van, akinek bejön és van, akinek nem. Akinek nem jön be, azt mondja, hogy nincs ilyen. Akinek meg bejön, az meg állítja, hogy létezik. Remélem, te az utóbbiba tartozol... :-)
Szerintem is létezik, mert mert apu már az "elsõ látásra" szerelmes lett anyuba és 15 éve házasok :)

Hatása igaz van akkor is a fogamzásgátlónak ha előtte antibiotikumot szedtem? A többi lenn.

Szedem a fogamzásgátlót és a levél utolsó napjainál szedtem be antibiotikumot plusz a gyógyszermentes napok 1-2 napján.. Nem szexeltünk ez id? alatt a párommal, de tegnap óta szedem a köv. levél fggátlót és igaz van hatása nem múlt el..?

Legjobb válasz: Van hatása,de az antibiotikum hatással van rá és gyengítheti,ezért legalább 1 hétig használjatok például gumit.

Van hatása, de az antibiotikum hatással van rá és gyengítheti, ezért legalább 1 hétig használjatok például gumit.
A kérdező hozzászólása: köszi:) de már letelt az egy hét azóta, hogy bevettem az utolsó antibiot...
És kérdezz meg egy orvost gyógyszerészt, némlyik fogamzásgátló nem kompatibilis az antibiotikumokkal
Muzikális a családod?
:''''''DDDDDD SIKÍTOK :DDDD lefordítom az elsõ válaszoló kérdését: " Cigány vagy ?! "
ma 15:00 Köszönöm 1-eske vagyok.
1-es itt 2-es amúgy nekem is egybõl ez volt az elsõ gondolatom... mondom Magyar ember nem akarja roknát... Amúgy meg tudod milyen rokonság van közöttük... Az õ unokatesójának az anyjának a sógorának a fia. körülbelül...

Ez igaz? Van akinek így sikerült?

Olvastam egy könyvben,hogy a ciklus 20. napjától kell próbálkozni a babaprojekten.

Legjobb válasz: Ez attol függ hány naposak a ciklusaid? És a ciklus többi napján is kell probálkozni nem csak a 20.-ik napon! 2 NAPONTA KELL EGYÜTT LENNI; ÁLLTALÁBAN KÖZÉP IDÖBEN VAN TÜSZÖREPEDÉS!

Ez attol függ hány naposak a ciklusaid? És a ciklus többi napján is kell probálkozni nem csak a 20.-ik napon! 2 NAPONTA KELL EGYÜTT LENNI; ÁLLTALÁBAN KÖZÉP IDÖBEN VAN TÜSZÖREPEDÉS!
attól függ hányadik ciklusnapon van ovud. Mert ha mondjuk a 14.-en, akkor bõven lekésed ha csak a 20-on kezdetek neki az akcióknak.
A kérdező hozzászólása: Sajnos össze vissza vannak a ciklusaim így nem tudom pontosan mikor hol tartok. Már túl vagyunk a 2 naponta, de sajnos nincs baba azóta se. Nehéz ügy :(
mi az hogy összevissza van a ciklusod?
Ha rendszertelen a ciklusod, akkor ne számolgass, nincs mit. Menj el endokrinológushoz (hormondoki), és egy vérvétellel meg tudja mondani mi az oka. Kapsz rá kezelést, rendezõdik a ciklus, és máris nagyobb az esély a babára.
A kérdező hozzászólása: 5 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését

Szeretnék megtanulni angolul internet és konyv segitségégével, de nem igazán van akivel gyakorolhatnám, tanarra most nincs idom. Hol találok ilyen honlapokat?

Legjobb válasz: szia! http://www.5percangol.hu. Ez szerintem nagyon jó,ingynes anglolnyelv oktató oldal, kezdõknek is! a grammar (nyelvtani) részében pedig jól le vannak írva, h mikor mit kell használni,stb. Hetente 1-2x küld majd leckét. Sok sikert!

szia! http://www.5percangol.hu. Ez szerintem nagyon jó, ingynes anglolnyelv oktató oldal, kezdõknek is! a grammar (nyelvtani) részében pedig jól le vannak írva, h mikor mit kell használni, stb. Hetente 1-2x küld majd leckét. Sok sikert!

Megcsal, vagy igaza van? (akit nem érdeklik a facebookos hülyeségek ne olvassák el xD)

Távkapcsolatba vagyok valakivel,és egyik nap megláttam,hogy egy Niki nev? csaj lett a párja fb-n.Megkérdeztem,hogy most mi van és azt mondta,hogy csak a legjobb barátja.Szerintetek?

Legjobb válasz: lop csal hazudik távkapcs = halál

lop csal hazudik távkapcs = halál
A kérdező hozzászólása: De nagyon szeretem õt !! :/
nekem is volt távkapcsolatom de csak 2 napig tartott szerintem dobd ki a Niki nevû csaja van te meg nem Niki vagy akkor .... megcsal hülyének néz DOBD!
A kérdező hozzászólása: A legjobb barátjának tudom a nevét, csak inkább nem írnám le.Személy szerint nem ismerem.
Tényleg csak barátok, higgy neki, én ismerem a srácot.
1 darabig mûködik az amúgy :D és 1x próbáljátok ki :D jó buli naon meg lehet szeretni a csajt :D csak hát ha tényleg nagy a táv és nem tudjátok át hidalni akk elõbb utóbb vége lesz :D 19F
Még annyit, hogy én még soha nem láttam jól mûködõ távkapcsolatot.. de most ez nem a pasik ellen szól csak, a lányok sem bírnak magukkal :D (van is rá példa a közvetlen környezetemben..)
mûködõ képes lehet de mi az h nem tudod a legjobb barátja nevét :D kamu :D oszt miért távkapcsba akarja kipróbálni ?:D am ja hülyének néz ennyi küld el oszt csá :D 19F
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...távkapcsolat sz*r...fõleg ilyen fiatal korban...és ne haragudj de az is gáz, hogy nem ismered és nem tudod a legjobb barátja nevét...én személy szerint ismerem és jóba is vagyok a párom haverjaival, barátaival. 20/L
hülyének néz. Mióta vagytok együtt? nem tudod a legjobb barátja nevét? nekem is volt távkapcsolatom fél évig, igenis mûködõképes tud lenni. már bocs, ez az igazság, de átver és ki akarja próbálni, milyen egyszerre 2 csajjal lenni.
Szerintem hülyének néz a srác. Jogosan.
Elsõnél a pont. Távkapcsolat.. ugyan már. Bocsi.. de ez az igazság :/
Szerintem hülyének néz a srác.
Akkor mit mondjunk ha nem akarod dobni? Legyél hülye és szenvedj vele még egy jó ideig mire oda jutsz hogy végképp nem tudod elviselni a dolgot. Aztán nagyon fog fájni a dolog és sok idõ lesz mire kihevered. Tessék, most jobb hogy tudod elõre? Ez lesz ha nem szakítasz vele mert "szereted".

Van olyan hogy igaz vallás napjainkban? Konkrétan az érdekel még, hogy ha van, akkor miért nem tudatosul bennünk hogy esetleg zömében majdnem mindannyian a "rossz" ösvényen járunk?

Ahogy olvasom a Bibliát, azt látom, hogy egyértelm?en azonosítani lehetett azt az egy vallást amelyiket Isten helyeselt az els? században a létez? összes többi vallású felekezetek közül. Hasonlóképpen kellene napjainkban is m?ködnie, nem? Mármint hogy van egy igaz vallás, a többi pedig nem az, nem igaz ? Érdekes, hogy err?l csak hallgatás van.

Legjobb válasz: Minden vallás igaz annak, aki abban a vallásban hisz. Ettõl lesz vallás... Honnan veszed, hogy az az Isten az igazi, amelyikrõl a Biblia ír? Lehet, hogy Buddha az egy igazi istenség, nem? De az is lehet, hogy nem egy van, hanem több isten, akiknek a vezére Zeusz. De az is elõfordulhat, hogy Jézus tényleg nem volt több csak egy próféta, akit túlmagasztalnak. Vagy épp nincs is semmiféle isten és a Földet ufók telepítették be. Ki tudhatja biztosan...

Minden vallás igaz annak, aki abban a vallásban hisz. Ettõl lesz vallás... Honnan veszed, hogy az az Isten az igazi, amelyikrõl a Biblia ír? Lehet, hogy Buddha az egy igazi istenség, nem? De az is lehet, hogy nem egy van, hanem több isten, akiknek a vezére Zeusz. De az is elõfordulhat, hogy Jézus tényleg nem volt több csak egy próféta, akit túlmagasztalnak. Vagy épp nincs is semmiféle isten és a Földet ufók telepítették be. Ki tudhatja biztosan...
Szívembõl szólt az utolsó hozzászóló.Tulajdonképpen nem a vallás a legfontosabb, hanem a hit!
Amúgy szvsz mindaddig teljesen mindegy, hogy milyen vallást követ az ember, amíg... - nem erõlteti azt másokra és nem nézi le azokat, akik másban hisznek - nem követ el annak jegyében egyébként elítélendõ dolgokat - nem szûkíti be amiatt a gondolkodásmódját, nyitott tud maradni új elképzelésekre és megközelítésekre - együtt tud mûködni másokkal és általában véve azon munkálkodik, hogy mindenkinek jobb legyen, de legalábbis nem gáncsoskodik másokkal szántszándékkal
14:58-as: Amit leírtál (az egy istent kivéve), áll például a buddhizmusra, a krisnásokra és az asatru-ra is. A késõbbi egyházban pedig valóban torzultak az elsõ századi dolgok, szó se róla. Ettõl függetlenül azonban abból nõtte ki magát, még ha aztán el is térült/ferdült.
Ahogy itt elnézem van más is, aki így járt, mint te, lepontozták. "Ennek ellenére tele van a Szentírás is és az egyházi hagyomány is számtalan olyan dologgal, amit képtelen vagyok elfogadni, és újra és újra oda lyukadok ki, hogy számomra az egyetlen ésszerû "vallás" az agnoszticizmus, vagyis röviden annak a belátása, hogy nem tudjuk eldönteni mi emberek, hogy mi van a földi életen és látható világunkon túl." Ez egy õszinte beszéd! Õszinte bár, de nem Krisztus szerinti gondolat. Nekünk most nem azt kell teljesen világosan eldönteni, megismerni 'hogy mi van a földi életen és látható világunkon túl', nekünk ettõl sokkal fontosabb földi dolgaink lennének, melyeket rendbe kellene tenni. Az, amit a bibliából a látható világon túli dolgokról megtudhatunk, az sem kevés, de ezek közül is a legfontosabb Istenrõl szerezhetõ ismeretünk. Jézus viszont nem volt agnosztikus, sõt elvárta a tanítványaitól is, hogy õk se legyenek. Vagy gondolod, hogy félrevezette, becsapta õket, elhitetve velük, hogy Istent és Õt magát a Biblia és a természet tanúlmányozásával meg lehet jól ismerni, és érteni, de közben mégsem?
9:51-es vagyok. Nem hiúságból kérdezem, mert nem érdekelnek a pontszámok, az viszont érdekel, hogy mi volt a baj a válaszommal, hogy 0%-ot érdemelt? :) Tényleg érdekel!
"csak aztán úgy alakultak a dolgok, hogy az ebbõl kialakult kereszténység rohamos és agresszív terjedésnek indult (fõleg politikai okokból)." Valóban elsõsorban az elsõ századi kereszténységre épült a késõbbi egyház, amirõl te is beszélsz?
Pontatlan volt az idézet, most szeretném a könyvbõl magából venni szó szerint: "Mindenki elõtt pedig ünnepélyesen kijelentjük, hogy mindig nagyon készek vagyunk, ha bárki kívánja, mindazt, amit itt elõadtunk, egyenként és összesen bõvebben kifejteni, végül azoknak, akik Isten igéjébõl jobbra tanítanának, köszönetünk nyilvánításával engedni, és hozzájuk igazodni az Úrban, akinek dicséret és dicsõség." - Az elõszavában hangzik el, kelt: 1566. március 1-én.
Az emberek vezetik az egyházakat, nem Isten. Így érthetõ, hogy sok van belõlük. Isten eleve szabad akaratot hagyott az embereknek, így sokfréle elképzelés alakult ki. Fontos legalább a szervezeti kapcsolat, az aostoli utódlás. Ez megvan a következõknél: katolikusok, ortodoxok, keletiek, nesztoriánusok, anglikánusok, egyes evangálikusok.
Ajánlom figyelmtkbe a The Man From Earth c. filmet!
Buddha nem isten. A szõr feláll a hátamon, amikor ezzel jönnek - holott tisztelem, és számos buddhista elvvel egyetértek, DE épp õ maga mondta még életében a tanítványainak, hogy õt ne istenítsék, belõle ne csináljanak vallást, mert azzal mindent tönkretesznek. Persze sajnos nem mindenki vette az adást. :/ Amúgy meg a kérdésre válaszolva, nincs igaz vallás, egy se, és soha nem is volt, amit az a puszta tény bizonyít, hogy ahány nép, annyi vallás. Az indiánoktól a vikingeken át az afrikaiaktól a japánokig minden népnek kialakult a maga hitrendszere. A zsidók is csak egy voltak a sok közül, ilyen szempontból semmivel nem különb a többinél, nekik is megszületett a saját vallásuk, csak aztán úgy alakultak a dolgok, hogy az ebbõl kialakult kereszténység rohamos és agresszív terjedésnek indult (fõleg politikai okokból). De attól ez még mindig ugyanúgy csak egy vallás a sok közül. Ennek a kulcsa pedig az, amit Szendi Gábor is leír az Isten az agyban c. könyvében: az a bizonyos agyi mûhiba, amit temporális epilepsziaként ismerünk, és ami az ún. "isten-élményt" idézi elõ. Maga az élmény tehát világszerte bárkivel megeshet és megeshetett, viszont kultúrkörnyezettõl függõ, hogy ki hogy "értelmezi" azt magában. Sault a damaszkuszi úton pl. Jézus "szólította meg" (akinek ugyebár kortársa volt, és akár ismerhette is, legalább látásból) egy ilyen roham alkalmával, míg mondjuk egy azték indiánt Quetzalcoutl, egy vikinget Odin, egy buddhista pedig elmerül a Nirvánában, és így tovább. A jelenség, az agyi mechanika tehát ugyanaz, de az élmény már a kulturális háttértõl függ - és épp ezért is lett minden népnek tökéletesen "rá szabott" vallása. Ilyen egyszerû. Lehet amúgy, hogy tényleg létezhet(nek) isten(ek), de ez esetben semmi közük a vallásainkhoz, mivel bármely isten képes lenne olyan egyértelmûen és objektíven is megnyilvánulni, amit mindenki megtapasztalhat egyszerre, és éppen ezért senki sem magyarázhat félre. Amíg azonban csak belsõ élményekre lehet támaszkodni, addig mindig fennáll az a gyanú, hogy csak az agya tréfálta meg az embert.
na igen, vallás és hit között óriási különbségek vannak, mint ahogy vallás és egyház egyház és felekezet között is. Nem ártana tisztázni a fogalmakat.

Anyukám mindig azt mondja és szinte mindig ezen vitázunk hogy van egy olyan barátnõm aki szinte a legjobban meg ért meg minden, és anyukám azt mondja hogy ez nem igazi barátság, egyszer megun és ott hagy egy másik barátnõjéért. Szerintetek igaza van?

és hogy szerinte tuti hogy folyton kibeszél amit elmondok neki. De én már tapasztaltam hogy nem beszél ki de nem tudja anyukám megérteni.De én nem olyannak ismertem meg aki csak hirtelen otthagyna... Mit csináljak? 14/L

Legjobb válasz: Semmit ne csinálj, sodródj az árral, az idõ majd igazol vagy téged, vagy az édesanyádat. Csak ne lepõdj meg, ha az anyukádnak lesz igaza. Ne feledd, van vagy 25 év elõnye élettapasztalatban. Nem elhanyagolható momentum. Ettõl még nem biztos, hogy igaza van, majd az idõ eldönti.

Semmit ne csinálj, sodródj az árral, az idõ majd igazol vagy téged, vagy az édesanyádat. Csak ne lepõdj meg, ha az anyukádnak lesz igaza. Ne feledd, van vagy 25 év elõnye élettapasztalatban. Nem elhanyagolható momentum. Ettõl még nem biztos, hogy igaza van, majd az idõ eldönti.
egyetértek elsõvel.. szerintem se biztos, hogy igaza lenne anyádnak, ehet neki csak olyan barátai voltak, akik ilyenek voltak vele.. Semmi sem bizonyítja azt, hogy a te barátnõd ilyen lenne.. majd eldõl késõbb, hoyg kinek lesz igaza...
Elég megkeseredett anyukád lehet, ha ilyeneket mond. Valószínûleg neki nem voltak még igaz barátai, de neked attól még lehetnek. Az meg úgyis kiderül az idõk alatt, hogy elárul-e vagy sem, addig pedig ne agyalj ezen, csak élvezd a barátságát, mert a folytonos gyanúsítgatással csak saját magadat idegesíted. Igenis léteznek igaz barátságok.
Ha pedig sehogy nem tudod meggyõzni anyukádat, hagyd rá. Nem az õ dolga, hogy te kiben bízol meg, és kiben nem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!