Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e hogy nem (252 db)

Azt nem tudom, hogy igaz-e hogy nem szabad ká betűvel kezdődő ételeket adni a hörcsögöknek? Pedig már sok hörim volt. Most is kettő van. Egyszer az egyik hörim a pannónia sajttól halt meg.

Köszönöm a mielöbbi válaszotokat. Nagyon sürg?s! Gyors választ kérek lécci! Köszönöm. Gyimesi Tamara

Legjobb válasz: Igaz mert felfújódnak tõle, és sajtot is csak igen módjával adj nekik.

Igaz mert felfújódnak tõle, és sajtot is csak igen módjával adj nekik.
igen igaz k betûset ne adj neki mert felpuffasztja a sajthoz no komment:(R.I.P.)
A kérdező hozzászólása: Köszi tehát ne adjak nekik ugye?

Elveszti-e a szemüveg dioptriáját, ha másik keretbe csiszoltatnám? Az egyik boltban ezzel utasítottak el. Azt mondták csiszoltatni sem lehet, mivel csupa karc, rendeljek új üveget. Igaz-e, hogy nem lehet másik keretbe rakatni a jó üvegemet?

Két szemüvegem van, az egyik kerete eltört, de jó az üvege. A másiknak jó a kerete, de karcos az üveg. A kett?b?l szeretnék egyet, mivel sajnos nincs pénzem teljesen új szemüveget venni.

Legjobb válasz: ha csak a kerületén történik a csiszolás, az nem változtat a dioptria értéken! (nagyobb keretbõl kissebbe csiszolás) de, ha felületi karcos a lencse, és az átmérõjébõl (vastagságából) kell emiatt, lecsiszolni, polírozni, az már befolyásolja a dioptria értéket. Csak üveg lencsével érdemes a kért mûveletet megrendelni, de arra számíthatsz, hogy a "hozott lencsébõl" történõ csiszolás közben, esetleges lencse-repedés vagy törés esetén, egyik optikus sem fog kártérítési felelõséget vállani!

ha csak a kerületén történik a csiszolás, az nem változtat a dioptria értéken! (nagyobb keretbõl kissebbe csiszolás) de, ha felületi karcos a lencse, és az átmérõjébõl (vastagságából) kell emiatt, lecsiszolni, polírozni, az már befolyásolja a dioptria értéket. Csak üveg lencsével érdemes a kért mûveletet megrendelni, de arra számíthatsz, hogy a "hozott lencsébõl" történõ csiszolás közben, esetleges lencse-repedés vagy törés esetén, egyik optikus sem fog kártérítési felelõséget vállani!


Igaz-e, hogy nem szabad háton aludni (feküdni). És ha igaz, miért nem?

20 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Elsõsorban akkor lesz ez jellemzõ, amikor már nagyobb lesz a pocakod, de akkor már nem is akarsz majd a hátadra feküdni. A megnövekedett méh háton fekvéskor nyomja a gerinc belsõ felén futó nagy artériát, ami ájulásközeli érzést, remegést, szívdobogásérzést, akár halálfélelemet stb. okozhat. Mivel a méh nyomása végeredményben a keringést akadályozza, ez nyilvánvalóan nem tesz jót se neked, se a babádnak (gondolj például az oxigénhiányra).

Elsõsorban akkor lesz ez jellemzõ, amikor már nagyobb lesz a pocakod, de akkor már nem is akarsz majd a hátadra feküdni. A megnövekedett méh háton fekvéskor nyomja a gerinc belsõ felén futó nagy artériát, ami ájulásközeli érzést, remegést, szívdobogásérzést, akár halálfélelemet stb. okozhat. Mivel a méh nyomása végeredményben a keringést akadályozza, ez nyilvánvalóan nem tesz jót se neked, se a babádnak (gondolj például az oxigénhiányra).
szia. Használjátok a keresöt.tegnap két ilyen kérdés is volt.Tegnapelött is.Sok választ találni. 39hetes kismama.
Azt mondják, hogy a legjobb a bal oldalon aludni, mert az a legjobb a babának keringés szempontjából, meg a mamának is, ill. az emésztésnek is.

Káros a Tonik? Kinley vagy Sweepes? (nem tom hogy írják) És igaz-e hogy nem csípnek emiatt a szúnyogok?

Pls,kiváncsi vagyok!

Legjobb válasz: A tonik teratogén lehet a kinin miatt, de kis mennyiségben biztos nem okoz gondot.

A tonik teratogén lehet a kinin miatt, de kis mennyiségben biztos nem okoz gondot.
Nagyon összekeversz sok mindent. (ennyit a félmûveltségrõl) A tonic valóban kinint tartalmaz, nagyon keveset. A kinin a maláriát elõzné meg, ha eleget ennél belõle. De semmi köze a mi szúgyogainkhoz. Tehát nem káros egyik sem (csak sok bennük a cukor) a kinintõl ugyanúgy szúrnak a szúnyogok.
teljes zavar. egyik sem káros, a tonik nem káros. Azért van néhányra ráírva, hogy Indian water, mert amikor a britek indiában gyarmatosítgattak, akkor mindig tonikot ittak a kinintartalma miatt, mivel a kinin a malária ellenszere. a maláriát általában szúnyogok terjesztik.

Igaz-e, hogy nem kaphat diplomát aki ellen büntető eljárás folyik, vagy büntetett előéletű?

légy szíves olyan válaszoljon aki biztosan tudja, nem a szomszédtól hallotta

Legjobb válasz: a Wiszkis is lediplomázott a börtönben...

a Wiszkis is lediplomázott a börtönben...
A kérdező hozzászólása: én is így gondoltam de van aki szentül állítja hogy márpedig nem lehet. hát magyarázzátok meg neki :)
nem igaz, nyugi :D

Igaz-e hogy a Biblia nagy alakjai (pl. Mózes, Jézus) lényegében nem mások, mint a kabbalisztikus szimbolika, szimbólumrendszer antropomorfizált változatai?

Tehát:

Legjobb válasz: "Igaz-e hogy a Biblia nagy alakjai (pl. Mózes, Jézus) lényegében nem mások, mint a kabbalisztikus szimbolika, szimbólumrendszer antropomorfizált változatai?"- NEM IGAZ. "Mózes és Jézus - akik egyébként soha nem léteztek..." - éltek, ahogy írva van... "Biblia rejtett kulcsainak ismeretével rendelkezõk érteni és megfejteni."- a Bibliában tényleg vannak rejtett kulcsok, viszont olvasva a fejtegetésed, a közelében sem vagy ! az interneten (szinte)minden rajta van, keress tovább! mert aki keres, az talál... kincseket, nem csak szemetet....

"Igaz-e hogy a Biblia nagy alakjai (pl. Mózes, Jézus) lényegében nem mások, mint a kabbalisztikus szimbolika, szimbólumrendszer antropomorfizált változatai?"- NEM IGAZ. "Mózes és Jézus - akik egyébként soha nem léteztek..." - éltek, ahogy írva van... "Biblia rejtett kulcsainak ismeretével rendelkezõk érteni és megfejteni."- a Bibliában tényleg vannak rejtett kulcsok, viszont olvasva a fejtegetésed, a közelében sem vagy ! az interneten (szinte)minden rajta van, keress tovább! mert aki keres, az talál... kincseket, nem csak szemetet....
Nem.
Lehet és mi következik az elméletbõl mára? Õk irányítsák a világot?
Nem. Fõleg mert a Kabbalát jóval késõbb írták minhogy kitalálták a bibliai karaktereket. Plusz a kabbala judaista hagyomány, így nem foglalkozik Jesszum-pepivel.
A válaszom: Nem, kedves Súr (hiába vetted le a neved, felesleges volt mert az írásaidról mindenki felismer). Ez már megint egy szókásos túlnisztifikált humbug.

Igaz az, hogy nem szabad E vitaminos krémmel kenni a pocakunkat? Ha nem szabad akkor miért nem?

Legjobb válasz: Sajos nem tudom, igaz-e vagy sem. De ahogy olvastam a kérdésed, rögtön megnéztem a krémet, amit használok. Van benne E vitamin...meg jojobaolaj, mandulaolaj... Kifejezetten kismamáknak gyártják. Csak nem lehet ártalmas... Boldog babavárást!

Sajos nem tudom, igaz-e vagy sem. De ahogy olvastam a kérdésed, rögtön megnéztem a krémet, amit használok. Van benne E vitamin...meg jojobaolaj, mandulaolaj... Kifejezetten kismamáknak gyártják. Csak nem lehet ártalmas... Boldog babavárást!
Én úgy tudom, hogy kifejezetten jó az E vitaminos krém vagy olaj.
Nem árt! Nekem a dokim még E vitamint is írt fel, hogy szedjem, mert segíti a méhlepény keringését. Szóval a striák elleni krémbe sem véletlenül teszik bele.

Igaz-e? Hogy van olyan oldal, hogy ha valamilyen programot feltöltesz rá, és azt 1000ren letöltik, akkor pénzt kapsz érte? Hallottam már ilyenről, de nem tudom hogy igaz-e?

ha tudtok adni linket azt megköszönném!

Legjobb válasz: Én még nem hallottam róla, de neheen hinném, hogy egyáltalán létezik ilyen. Esetleg felteszed a programot egy weboldalra, és a reklámbevétel után kaphatsz valami kis pénzt. De kötve hinném, hogy ezer letöltésért kicsit is komolyabb összeget kapnál. Másrészt vigyázz, szerzõi jogvédett programot amennyiben felteszel internetre, ráadásul anyagi haszonserzés céljából, bizony elég durván megütheted a bokádat!

Én még nem hallottam róla, de neheen hinném, hogy egyáltalán létezik ilyen. Esetleg felteszed a programot egy weboldalra, és a reklámbevétel után kaphatsz valami kis pénzt. De kötve hinném, hogy ezer letöltésért kicsit is komolyabb összeget kapnál. Másrészt vigyázz, szerzõi jogvédett programot amennyiben felteszel internetre, ráadásul anyagi haszonserzés céljából, bizony elég durván megütheted a bokádat!
Nem hallottam én se ilyen oldalról, de egyetértek az elõttem szólóval. Szép magyarosan úgy [email protected] a bsa az illegális tartalom jogtalan szerzéséért, birtoklásáért, továbbadásáért és nyerészkedésért, hogy nézhetsz! Szóval ne légy hülye, mert ez nem szabálysértés, hanem bûncselekmény és akkor gyakorolhatod a szappan után nyúlást! :P Interneten (leszámítva ha hirdetéseket teszel fel az oldaladra) nem lehet mezei halandónak pénzt keresni. Sok hülye spam is van errõl, hogy ha látogatsz oldalt, majd fizetnek centeket, de ez is kamu. Mivel az e-mail és a nem zárt oldalak látogatása ingyenes ezért ezzel nem lehet pénzt keresni. Ez logikus. Szóval ha kell pénz, menj el dolgozni, ahogy minden nem tanuló embernek kéne.
Pedig állítólag tényleg van ilyen oldal, pl. hotfile.com, vagy asszem az uploaded.to, filefactory.com is talán, de még vannak. Meg kell adni a PayPal címedet, és arra utalják(állítólag) a pénzt. Le vannak írva a dolgok, hogy milyen letöltésért mennyi pénz jár, hány letöltésért jár, stb, nézz utána :) Én így hallottam ezeket, persze nem tudni, igaz-e, hogy adnak pénzt tényleg, de az tény, hogy mostanában nagyon megszaporodtak a hotfile-os feltöltések.
Ja és az teljesen mindegy, hogy mit töltessz fel, lehet akár 110 megabyte-nyi értelmetlen adat, akkor is pl. "100 MB feletti feltöltés"-nek számít.

Arról ki mit tud, hogy az igaz-e, hogy ha nem iszol elég vizet akkor, ha fehérjeturmixot iszol kondi után, akkor felgyülemlik a vesédben?

Legjobb válasz: Mi? A fehérje? És aki húst eszik annak a hús gyülemlik fel? Amúgy tök mindegy,hogy igaz-e.....inni kell...eleget.

Mi? A fehérje? És aki húst eszik annak a hús gyülemlik fel? Amúgy tök mindegy, hogy igaz-e.....inni kell...eleget.
Arról nincsenek ilyen okos dolgok, hogy a pálinka mennyire gyülemlik fel, meg a kakas vér?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!