Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e hogy is (91 db)

IGAZ-E HOGY AZ ÖREGSÉGI NYUGDÍJASOKTÓL IS ELVETTÉK AZ UTAZÁSI KEDVEZMÉNYT? ÚGY HALLOTTAM CSAK 62 ÉVES KORTÓL KAPUNK. REMÉLEM NEM IGAZ!

Legjobb válasz: Szállj le a caps lockról. Amúgy nem, nem igaz, nem vették el, mert ilyen nem is volt.

Szállj le a caps lockról. Amúgy nem, nem igaz, nem vették el, mert ilyen nem is volt.
Eddig is csak 62 éves kortól járt az ingyen utazás!
65 az a 62!

Igaz-e, hogy az n számjegyû, csupa egyesbõl álló p szám csak akkor lehet prímszám, ha n is prím?

pl n=2, 19, 23 esetén.

Legjobb válasz:
2 prímszám és 11 is prímszám. Ha n 3-mal osztható, akkor a csupa egyesekbõl álló szám számjegyeinek az összege is 3-mal osztható. Ha n 2-vel osztható, akkor a csupa 1-esekbõl álló szám 11-gyel osztható, hiszen 1-1+1-1+-...+1-1=0. Ha n bármilyen 3-nál nagyobb m számmal osztható, akkor m-jegyû csoportokra bonthatjuk a számot. Ezek olyan szorzatokra, amelyeknek az egyik tényezõje m db egyesbõl áll, a másik tényezõje pedig 1 után (m-1) db 0 és megint egy, utána megint (m-1) db 0 ... a végén egy 1-es. Pl. 11111|11111=100001*11111 111111|111111|111111=100000100001*111111 Tehát minden szorzattá alakítható n-re, ahol n=m*k db. egyessel felírt szám összetett szám. A poén az, hogy ez minden számrendszerben igaz, nemcsak a tízesben!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 prímszám és 11 is prímszám. Ha n 3-mal osztható, akkor a csupa egyesekbõl álló szám számjegyeinek az összege is 3-mal osztható. Ha n 2-vel osztható, akkor a csupa 1-esekbõl álló szám 11-gyel osztható, hiszen 1-1+1-1+-...+1-1=0. Ha n bármilyen 3-nál nagyobb m számmal osztható, akkor m-jegyû csoportokra bonthatjuk a számot. Ezek olyan szorzatokra, amelyeknek az egyik tényezõje m db egyesbõl áll, a másik tényezõje pedig 1 után (m-1) db 0 és megint egy, utána megint (m-1) db 0 ... a végén egy 1-es. Pl. 11111|11111=100001*11111 111111|111111|111111=100000100001*111111 Tehát minden szorzattá alakítható n-re, ahol n=m*k db. egyessel felírt szám összetett szám. A poén az, hogy ez minden számrendszerben igaz, nemcsak a tízesben!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szuper!
Nem ez nem igaz, csak akkor ment ha beállítod.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ


Igaz-e, hogy a szőke (eredeti, nem festett) szemöldökű/ezáltal a hajuk színe is, valamint a kezükön a pihe színe szőke - úgy a szőrszál vonalán elindulva, a fanszőrzetük is szőke? (vagy legalábbis inkább szőke mint barna)

ha esetleg tud valaki képpel szolgálni bármely oldalról legyen szíves linkelje, vagy küldje el mail címemre! (köszönöm)

Legjobb válasz: Nekem eredeti világos hajam van,a szõröm is világos,a szemöldököm is, de alul sötét, fekete. Valakinél igaz amit írtál, nálam sajnos nem. :)

Nekem eredeti világos hajam van, a szõröm is világos, a szemöldököm is, de alul sötét, fekete. Valakinél igaz amit írtál, nálam sajnos nem. :)
Hát pasiban láttam már odalent is szõkét, gondolom akkor csajban is van ilyen.
A hajam svédszõke, a szemöldököm szintén, sõt az összes pihe rajatm (amugyis fehér bõrtónüsú vagyok), de sajnos a alul, el kell hogy keseritselek barna. :) Nem sötétbarna de barna. Ugyhogy éppen az esztétika kedvéért igyekszem is likvidálni. :)
A kérdező hozzászólása: szóval akkor tényleg igaz, hogy vannak szõke pihés kiscsibék?:)
pihés kiscsibék :D igen vannak :)
Hát, lánynak éppen nem lány, de a bátyám szõke, viszont a fanszõrzete meg a szakálla is inkább vöröses. Sõt, ilyen-olyan táborokban zuhanyzás alatt is inkább ezt tapasztaltam lányoknál: szõke haj, és vöröses fanszõrzet. Na nem mint ha azt figyeltem volna. Egyébként akinek még a szempillája is szõke, tehát ez a fehérség, vagy albínó van nála jelen, annál nagy valószínûséggel a fanszõrzet is szõke. :)

Igaz-e, hogy a karikás szem a vashiány jele is lehet?

Azt tudom, hogy a fáradtságtól mindenkinek karikásak a szemei. De volt egy osztálytársam 2 éve, akinek vashiány miatt volt elvileg olyan és gyógyszert is szedett.

Legjobb válasz: LEHET vashiány is, de lehet kialvatlanság, túl sok alvás, söt alkati dolog is. Menj el orvoshoz, ha zavar, csináltass egy vérképet, és akkor megtudod, hogy van-e vashiányod. HA viszont alkati, akkor nem tudsz semmit sem tenni ellene.

LEHET vashiány is, de lehet kialvatlanság, túl sok alvás, söt alkati dolog is. Menj el orvoshoz, ha zavar, csináltass egy vérképet, és akkor megtudod, hogy van-e vashiányod. HA viszont alkati, akkor nem tudsz semmit sem tenni ellene.
Szerintem a 11 óra túl sok, és azért karikás - napi 8 óra mindenkinek elég, aki már nem pici gyerek.
én is fáradt vagyok, sokat tudok aludni, fõleg nappal ha tehetném, és lilás a szemem alja, amugy fehér vagyok, sápadt meg gyakran van hányingerem is, gyxengének érzem maga, kajálás után is lefáradok és rosszul vagyok ha nem fekhetek le, még a mellkasom is nehéz kicsit mintha a szívem lenne fáradt
A kérdező hozzászólása: Voltam orvosnál már, igaz nem emiatt, de csak d-vitamin hiányom volt, arra szedek is gyógyszert. Csak arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehetne hatásosan eltüntetni a karikákat?
A kérdező hozzászólása: Írtam, hogy NEM FÁRADTSÁG miatt van, mert napi 11 órát alszok. Azért emeltem ki most is, hogy ne azt írjátok, hogy ki fáradt, mert nem ez téma.
nekem nem leég 8 óra, ha kevesebbet alszom fáradt vagyok, rosszúl vagyok, ha többet alszom jól érzem magam, de nyuzott vagyok persze utána. és nappal jobban alszom mint éjjel, akármilyen mûszakban is melózom.
A sötét karikák hátterében genetikai adottságok is állhatnak, s vérszegénység, szívprobléma, vitamin-, vashiány vagy allergia is szóba jöhet, mint kiváltó tényezõ. A finomabb vér-, és nyirokerecskék keringése sok esetben akadályozott. Természetesen alváshiánytól, toxikus terhelésektõl (alkoholfogyasztás, dohányzás), egészségtelen életmódtól is sötétebbé válhat a szemek alatti bõr. Egyes esetekben pedig a túlságosan vékony bõr miatt lehet látni a vérerek, bõrt sötétítõ rajzolatát. Elõfordulhat, hogy az intenzív napozás a felelõs a túlzott pigment-termelõdésért.

Azt nem tudom, hogy igaz-e hogy nem szabad ká betűvel kezdődő ételeket adni a hörcsögöknek? Pedig már sok hörim volt. Most is kettő van. Egyszer az egyik hörim a pannónia sajttól halt meg.

Köszönöm a mielöbbi válaszotokat. Nagyon sürg?s! Gyors választ kérek lécci! Köszönöm. Gyimesi Tamara

Legjobb válasz: Igaz mert felfújódnak tõle, és sajtot is csak igen módjával adj nekik.

Igaz mert felfújódnak tõle, és sajtot is csak igen módjával adj nekik.
igen igaz k betûset ne adj neki mert felpuffasztja a sajthoz no komment:(R.I.P.)
A kérdező hozzászólása: Köszi tehát ne adjak nekik ugye?

Igaz-e, hogy ha f_n (x) ->f (x) a (0, 1) intervallumon és f_n (x) folytonos x_0=1/2–ben minden n-re, akkor f is folytonos x_0=1/2 -ben?

El?ször szeretném, ha valaki elmagyarázná mit is kérdeznek. :-o

Legjobb válasz: Nem igaz, csak ha egyenletes a konvergencia. Én úgy értem, Te pontonkénti konvergenciát tettél fel. Legyen f_n(x) a következõ: a (0,1/2]-en (x+1/2)^n és az (1/2,1)-en azonosan 1. Nyilván minden f_n folytonos az 1/2-ben. A limeszük, f, a következõ lesz: (0,1/2)-en azonosan 0, az [1/2,1)-en azonosan 1. Ez az f nyilván nem folytonos az 1/2-ben. Gondold meg, hogy miért ez a limeszfüggvény (készíthetsz ábrákat különbözõ f_n-ekrõl számítógéppel, ha segít).

Nem igaz, csak ha egyenletes a konvergencia. Én úgy értem, Te pontonkénti konvergenciát tettél fel. Legyen f_n(x) a következõ: a (0, 1/2]-en (x+1/2)^n és az (1/2, 1)-en azonosan 1. Nyilván minden f_n folytonos az 1/2-ben. A limeszük, f, a következõ lesz: (0, 1/2)-en azonosan 0, az [1/2, 1)-en azonosan 1. Ez az f nyilván nem folytonos az 1/2-ben. Gondold meg, hogy miért ez a limeszfüggvény (készíthetsz ábrákat különbözõ f_n-ekrõl számítógéppel, ha segít).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ezt a példát akkor értem. DE! Egyszerûbb nincs? Mert ha a vizsga alatt nem jut eszembe ez, akkor hogyan tudok rájönni a megoldásra?
Lényegében ez szokott lenni a standard példa arra, hogy folytonos függvények sorozatának pontonkénti limeszfüggvénye nem feltétlenül folytonos. Ha a konvergencia egyenletes, akkor viszont az lesz. Ennél egyszerûbb példa nem nagyon van, ha valaki tanulja az egyenletes konvergenciát, akkor ezt a példát egy életre megjegyzi.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Akkor tanulom és megjegyzem :D

Még nem csókolóztam. Egyik nap olvastam és meg is kérdeztem a barátnőmet hogy igaz-e, hogy először csak nyelv nélkül kell. Én ezt eddig nem tudodtam. De igaz?

jó tudom furának fogtok tartani a kérdés miatt meg jöttök majd, hogy erre rá kell érezni ki kell tapasztalni meg minden. xD

Legjobb válasz: hogy lehet csókolozni nyelv nélkül? az ink puszi ha nyelv nélkül van

hogy lehet csókolozni nyelv nélkül? az ink puszi ha nyelv nélkül van
A sima csók nem nyelves, a francia csók a nyelves. Szóval amelyik jobban esik, azt "használd". Az elsõnél meg végül is mindegy, majd a fiú vezet. Nekem speciel hangulatfüggõ, hogy melyik esik jól épp :)
A kérdező hozzászólása: BOCSÁNAT! LEHAGYTAM VALAMIT! ELÕSZÖR NYELV NÉLKÜL UTÁNA NYELVVEL KELL? bocsi rosszul fogalmaztam :S
hát szerintem ahogy jobban esik, ahogy akarod :D
"Kell"ez olyan hülyeség. Semmit sem kell. Amúgy meg egyértelmû, hogy elõször csak simán a szátoknak kell összeérni, mert különben nyitott szájjal nyújtott nyelvvel közelítenétek egymás felé, az milyen lenne már. Amúgy tudom, hogy ilyesztõ amikor azt mondják, "majd ráérzel", de tapasztalatból mondom, hogy igaz.:)

Hányszor álmodunk éjelente és mennyi az idötartalmuk? Igaz e hogy csak pár másodperc. Lehet e akár 25 perc is.

Legjobb válasz: Az alvás alatt 2 fázis váltakozik. Az REM (rapid eye movement) és a LHA (lassú hullámú alvás) másnéven NREM. Egy alvási ciklus durván masfél óra ezalatt 4x vagy LHA és 1x REM fázisban. Kb 5 ciklus van egy alvás során és a REM fázis hossza növekszik az LHAjé csökken. Az álmot a REM fázisban álmodod.

Az alvás alatt 2 fázis váltakozik. Az REM (rapid eye movement) és a LHA (lassú hullámú alvás) másnéven NREM. Egy alvási ciklus durván masfél óra ezalatt 4x vagy LHA és 1x REM fázisban. Kb 5 ciklus van egy alvás során és a REM fázis hossza növekszik az LHAjé csökken. Az álmot a REM fázisban álmodod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!