Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e az valaki elad (7 db)

Igaz-e az hogyha valaki elad egy lakást, utána 5 évig vissza lehet csináltatni az adásvételit?

Elnézést a fogalmazásért de igaz-e hogy vissza lehet követelni,ha van rá indokom,természetesen ugy gondoltam hogy vissza fizetem az árát.Egyébként a bank iratott valami hasonló papirt alá.Igaz ez az 5év?

Legjobb válasz: Nem igaz, a vételt nem gondolhatod meg. Ilyen papírt a bank biztos nem íratott alá veled. A szerzõdés létrejön az aláíráskor, és a szerzõdésben rögzítetteknek teljesülni kell. Ha nem teljesül, akkor nem szerzõdésszerû a teljesítés és szankcionálható. De egy teljesen létrejött (érts: az ingatlannyilvántartásba is bejegyzett) adásvétel esetén neked elállási jogod nincs (illetve csak akkor van, ha az adásvétel szerzõdése nem felel meg az elõírásoknak, illetve a második fél nem szerzõdésszerûen teljesített (pl. rejtett, eltitkolt hibák), és erre csak a szerzõdéskötést és bejegyzést követõen lehetett tudomást szerezni. Szép betegség lenne, ha bárki visszaléphetne egy ingatlan adás-vételtõl öt éven belül, minden következmény nélkül.

Nem igaz, a vételt nem gondolhatod meg. Ilyen papírt a bank biztos nem íratott alá veled. A szerzõdés létrejön az aláíráskor, és a szerzõdésben rögzítetteknek teljesülni kell. Ha nem teljesül, akkor nem szerzõdésszerû a teljesítés és szankcionálható. De egy teljesen létrejött (érts: az ingatlannyilvántartásba is bejegyzett) adásvétel esetén neked elállási jogod nincs (illetve csak akkor van, ha az adásvétel szerzõdése nem felel meg az elõírásoknak, illetve a második fél nem szerzõdésszerûen teljesített (pl. rejtett, eltitkolt hibák), és erre csak a szerzõdéskötést és bejegyzést követõen lehetett tudomást szerezni. Szép betegség lenne, ha bárki visszaléphetne egy ingatlan adás-vételtõl öt éven belül, minden következmény nélkül.
sztem a visszavásárlási jogról van itt szó: A visszavásárlási jog A visszavásárlási jog az elõzõ tulajdonos javára meghatározott idõn belül vételi jogosultságot biztosít az eladott dolgon. A visszavásárlási jog írásban, a dolog eladására irányuló szerzõdésben legfeljebb öt éves idõtartamra köthetõ ki . A visszavárási jog azt feltételezi, hogy a tulajdonos valamilyen okból úgy adja el a dolgát, hogy fenntartja magának a jogot, hogy egy késõbbi idõpontban egyoldalú nyilatkozattal azt visszavegye. A visszavásárlási jog jogosultja csak az eredeti adásvételi szerzõdés tárgyának tulajdonosa (az eladó) lehet. A visszavásárlási ár azonos az eredeti vételárral, de az eredeti vevõ követelheti azt az összeget, amellyel a dolog értéke a hasznos ráfordítások folytán növekedett, a visszavásárló pedig levonhatja az idõközi romlásból eredõ értékcsökkenést . Az eredeti vevõ felelõs a visszavásárlás meghiúsításáért, illetõleg csorbításáért. Ha azonban a dolog a kötelezettnek fel nem róhatóan elpusztul, a visszavásárlási jog megszûnik . A vételi jog (opció) A vételi jog alapján a jogosult egyoldalú nyilatkozatával adásvételi szerzõdést hozhat létre, és a vételi jog tárgyát képezõ dolgot megvásárolhatja. A vételi jogra vonatkozó megállapodást írásba kell foglalni, és a szerzõdésnek tartalmaznia kell a dolog és a vételár meghatározását. A határozott idõre szóló opció leghosszabb tartama 5 év lehet, míg a határozatlan idõre kikötött vételi jog hat hónap elteltével megszûnik .
A kérdező hozzászólása: A következö volt a bank adott egy papir amit alá kellett irnom miszerint ha 5 évem belül én (pl:valami oknál fogval egészségügyi vagy stb miatt, )én vissza szeretnék menni a lakásba köteles vagyok a banknak vissza fizetni a hitel részét.Akkoriban az ügyvéd is mondta csak közben ö kiment külfödre.Akkor ez most mi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.De ha nem irtunk ilyen szerzödést akkor a bank minek iratott ilyen papirt alá?
sajnos ez nekem se teljesen világos(én voltam a 2.válaszoló)de itt egy oldal, tett fel a kérdésed, hátha az ügyvéd tud segíteni. http://www.info-budapest.net/ugyved
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
Az a baj, hogy tulajdonképpen nem írtál le semmit. Most te eladtál vagy vettél lakást? Amúgy szerintem itt a bank tart fenn vételi opciót, nem pedig te kapsz visszavásárlási jogot. De amennyiben a szerzõdés érvényesen kiköti a visszavásárlási opciót, akkor az él. De ehhez egy nyilatkozat kevés, ha a szerzõdés NEM tartalmazza. A pontos részletek nélkül erre nem igazán lehet válaszolni.

A dohányzás valóban a hosszú élet ellensége lenne? Vagy igaz-e az, hogy elsősorban a gének függvénye? Vagy mind a kettő?

Legjobb válasz: Szerintem mindkettõ. Egyik nagypapám haláláig dohányzott, és 88 évet élt.

Szerintem mindkettõ. Egyik nagypapám haláláig dohányzott, és 88 évet élt.
Elsõsorban a gének függvénye. A nikotinnak vannak negatív és pozitív hatásai. Több a negatív hatása, de nem annyi, mint amennyit beszélnek róla. A pozitívumairól semmit nem mondanak. A rengeteg tesco-s konzervnek, élelmiszernek sokkal több negatív hatása van, arról senki nem beszél. Ha csak a hátrányairól beszélünk, sokkal drágábban lehet árulni, sokkal kevesebb munkával sokkal több haszonnal.
Gének + környezeti tényezõk + szerencse.
Múltkor olvastam, hogy felfedezték a nikotin jó hatását az Alzheimer kór kezelésére. Kapszula formájában fogják alkalmazni.
# 4 - Azért, mert a cigiben található nikotin serkentõ hatással van az agysejtekre. Maga a dohányzásnál viszont a káros hatások messze ellensúlyozzák a nikotin elõnyeit.
2., sorold fel a nikotin pozitív hatásait! Mindet!
#6-os, te is sorold fel a nikotin negatív hatásait úgy, hogy: Ne mosd össze a munkahelyi stresszel, a munkanélküli stresszel, a mozgáshiányból, helytelen táplálkozásból adódó ártalmakkal, a szmogos városi levegõ által okozott ártalmakkal! Itt egy cigis doboz a kezemben, "A dohányzás hõgutát okoz!" Hát igen! Ilyenek ne legyenek benne! Rá lehet fogni mindent a dohányzásra, így könnyebb eladni az összes tartósítószerrel és ízesítõszerrel telerakott élelmiszereket, a sokszor átklórozott húsárut. Nem kell szigorítani a közlekedési eszközök, az autózás feltételeit! Minden a dohányzáson múlik? Rajtam kívül nem sokan vannak akik nem szednek szintetikus gyógyszereket, nem esznek szintetikus úton elõállított anyagokkal teletûzdelt konzerveket! Ezek káros hatásait mind-mind a dohányzásra, a dohányosok által kifújt füstre fogják, és a profit érdekében továbbra is károsítják az emberiséget!
A nikotin hatásai nem összetévesztendõk a dohányzás hatásaival. A nikotint számos kutatás által az agyserkentõ szerek közé sorolták be , tehát tiszta állapotban számos elõnyöket tulajdonítanak neki és állítólag dolgoznak is azon, hogy elérjenek ( valószínûleg tabletta formájában ) egy olyan készítményt, amely kizárólag nikotint tartalmazzon, ezzel kiszûrve a dohányzás káros hatásait.

Tudta-e Isten, hogy Ádám és Éva vétkezni fog? Mit árulna el Istenről, ha valóban igaz lenne az, hogy előre tudta, hogy ez a tökéletes emberpár vétkezni fog?

SOKAKAT ?szintén foglalkoztat ez a kérdés. Amikor arról van szó, hogy miért engedi meg Isten a gonoszságot, egyb?l az els? emberpárnak az Éden-kertben elkövetett b?nére terel?dik a figyelem. Egyesek úgy érvelhetnek, hogy ha Isten mindent tud, akkor azt is el?re tudnia kellett, hogy Ádám és Éva engedetlen lesz.

Legjobb válasz: Erre jön a védekezés (ami szerintem béna) hogy Isten nem robotokat akart, hanem szabad akaratot, és a szabad akarat meg ezt okozta :P Bár más téma, hogy lehet olyan szabad akarat is, ami nem a bûnbe vezet, meg minek kellett odarakni a fát, minek kellett létrehozni az ördögöt, és hasonlók... Szerintem a legegyszerûbb megoldás az, hogy mese az egész :) (Abba a kategóriába tökéletesen belefér.)

Erre jön a védekezés (ami szerintem béna) hogy Isten nem robotokat akart, hanem szabad akaratot, és a szabad akarat meg ezt okozta :P Bár más téma, hogy lehet olyan szabad akarat is, ami nem a bûnbe vezet, meg minek kellett odarakni a fát, minek kellett létrehozni az ördögöt, és hasonlók... Szerintem a legegyszerûbb megoldás az, hogy mese az egész :) (Abba a kategóriába tökéletesen belefér.)
Biztosan nem tudta Isten, hogy Ádám és Éva vétkezni fog, mivel ha tudta volna, akkor jóformán minden rosszért õ lenne a hibás. Isten a szeretet megtestesítõje, ezért ez összeegyeztethetetlen vele
Én pelginnek adok igazat. Így logikus. Az Isten szereti a teremtményeit és nem rabszolgának szánta. Szabadságra született, arra hogy alkosson, felfedezze az élet szépségeit, és fejlõdjön tökéletesedjen.
Tudta-e? Igen tudta. Miért? Ha nem tudta volna akkor János hogyan láthatta a jövõt? A kérdésedre egyszerû a válasz, de amiért nem érted az azért van, mert nem érted miért teremtet meg akkor minket. Vajon miért keresi a férfi a nõt, ha tudja velük csak a baj van? Akik gyereket akarnak nem tudják, hogy mit vállalnak? Tudsz gyereket felnevelni vita nélkül? Isten tudta volna úgy megteremteni Ádámot és Évát? Mi értelme van, ha nincs szabad akarat? Cáfolj nyugodtan, ha te úgy érzed jobban tudod. Mond el akkor te, ha tudod.
Mit nevezünk szabad akaratnak? A jó és a rossz közti különbséget (elvben) tudjuk. A választás a miénk. Hogy az Úr kit választ magának ki, az nyilván nem a mi választásunk. 1Kir 3, 9 Adj azért a te szolgádnak értelmes szívet, hogy tudja ítélni a te népedet, és TUDJON VÁLASZTÁST TENNI a jó és gonosz között; mert kicsoda kormányozhatja ezt a te nagy népedet? Rm 2, 18 És ismered az õ akaratát, ÉS VÁLASZTÁST TUDSZ TENNI azok között, a melyek különböznek attól, mivelhogy a törvénybõl megtaníttattál; ELlenben: Ef 1, 4 A szerint, a mint magának kiválasztott minket Õ benne a világ teremtetése elõtt, hogy legyünk mi szentek és feddhetetlenek Õ elõtte szeretet által Könnyû azt mondani, hogy nem választok jó és rossz között, mert eleve elrendeltetett a mindennapjaim, de ez nem igaz. Isten ott van a holnapban most is, mert õ teremtette az idõt is, mint mindent. Õ az ura mindeneknek. Belegondoltatok már, hogy neki soha jutott eszébe semmi? Mert õ már mindenre gondolt. Nem lehet felfogni Istent. Ha lehetne, nem lenne méltó, hogy imádjuk. Ha azt mondjuk, hogy õ errõl vagy arról nem tudott, vagy tudta-e, akkor nem Istenrõl beszélünk. Õ mindenhol jelen van. Mindenhol és minden idõben. Ott van most is a tegnapban és ott van a holnapban is. Õ a "vagyok".
Szia! A Szentírásban határozottan bizonyságot tesz Isten arról, hogy elõre tudja a jövõt, és hogy ez különbözteti meg Õt más "istenektõl": "Én vagyok Isten és nincsen több; Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos. Ki megjelentem kezdettõl fogva a véget, és elõre azokat, amik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat" (Ézsaiás próféta könyve 46:9-10) A Bibliában több ezer ilyen prófécia van, ahol Isten bemutatja a prófétáknak (látóknak) mi lesz a jövõben. Isten elõre tudta azt, hogy Ádám és Éva engedetlen lesz. A megváltás terve már "Örök idõknek elõtte" létezett (II.Tim. 1:9, Titus 1:2). Többszörösen kijelenti az Írás, hogy a megváltás tervét Isten "örök idõk elõtt, a világ megalapítása elõtt" lefektette. "Elhallgatott" volt azonban ez a terv, "elrejtett Istenben" mindaddig, míg a bûneset be nem következett. Ettõl fogva kezdte kinyilatkoztatni ezt a tervet - folyvást növekvõ világossággal, mind nagyobb részletességgel. Ezáltal önkéntes, szabad akaratú együttmûködésre hívott embereket a tervével, és hitet, reménységet akart adni nekik a beteljesülõ próféciák bizonysága által. Nem értek egyet munyamunyával. Isten igazságossága és szeretete egyaránt érvényesül abban, hogy erkölcsi törvénye "a szabadság törvénye", amivel együtt jár viszont az erkölcsi felelõsség is. Isten nem tartotta meg önzõen magának az életet és a maga végtelen szellemi gazdagságát, hanem teremtményeket alkotott a maga képére és hasonlatosságára. Szabad választási képességgel ruházta fel õket, ami a legmagasabb rendû és legnagyobb távlatú erkölcsi és értelmi fejlõdést teszi lehetõvé számukra, vagyis azt, hogy mind hasonlóbbá váljanak Õhozzá. Az önálló gondolkodási és döntési képességekkel teremtett lényektõl a szeretet-törvény önkéntes követését várja Isten. Az akarat kényszerítése belsõ meggyõzõdés nélkül vagy annak ellenére a legsúlyosabb ártalom az Isten képére és hasonlatosságára teremtett ember ellen, tehát a szeretet-törvénnyel ellenkezõ cselekedet lenne. Isten törvénye ezért a "szabadság törvénye" az értelemmel felruházott teremtmények számára mindenkor. Üdv. Péter
A bibliai teremtéstörténet, a bûnbeesés története egy jelképes tanmese. A bûnbeesés története az ember személyes öntudathoz jutását jelképezi fejlõdésében. A fejlõdésnek azt a szakaszát, mikor az ember látni kezdte tettei és azok következményeinek összefüggését. Egy fajta engedetlenségrõl Isten iránt tehát szó se lehet.
Nemcsak hogy tudta, de így is szerepelt a tervében. Különben, ha csak tudta volna elõre, de nem tetszett Neki, miért nem lépett közbe, hiszen mindenható, senki sem állhat ellen az akaratának. Az ember szabad akarata mítosz, a valóságban nem létezik, csak mi érzékeljük úgy a dolgokat, hogy van választásunk, de valójában nincs olyan része a világnak, ami tõlünk függne. Az embert Isten teremti, Õ alkot mindannyiunkat az anyánk méhétõl fogva, Tõle kapjuk az élet leheletét, szellemünket, melynek jellegzetességei szintén Istentõl származnak, Õ formálja a természetünket olyanná, amilyennek megszületünk. Mondhatnánk, hogy de aztán innentõl az ember maga alakítja a sorsát, ám ez sem igaz, hiszen minden egyes történés felett az Isten rendelkezik, nem véletlenül születünk egy bizonyos családba, városba, népbe, országba, és mivel minden teremtményre igaz, hogy Isten alkotja olyanná, amilyen, így a bennünket körülvevõ személyek is eleve determinálva vannak születésük elõttõl fogva. Nincs olyan eleme az egyenletnek, amit meg tudnánk változtatni. A királyok szíve is Isten kezében van, a nemzetek sorsát is Õ igazgatja, Sátán is csak annyit árthat, amennyit Isten megenged neki, avagy parancsol neki (pl. Mikeás próféta elmeséli: ""Azért halld meg most az Úr beszédét: Látám az Urat az õ székiben ülni, és az egész mennyei sereget az õ jobb- és balkeze felõl mellette állani. És monda az Úr: Kicsoda csalja meg Akhábot, hogy felmenjen, és elvesszen Rámoth Gileádnál? És ki egyet, ki mást szól vala hozzá. Akkor elõjõve egy lélek, a ki az Úr eleibe álla, és monda: Én akarom megcsalni õt. Az Úr pedig monda néki: Miképen? És felele: Kimegyek és hazug lélek leszek minden õ prófétáinak szájában. Akkor monda az Úr: Csald meg és gyõzd meg; menj ki, és cselekedjél úgy. Ímé az Úr a hazugságnak lelkét adta mindezeknek a te prófétáidnak szájába; és az Úr szólott veszedelmes dolgot ellened."")
Azért, mert az nem volt vétek, hanem egy lépcsõfok megtétele a tökéletesség felé. :) Máskülönben mindenkinek szabad akarata van, ha valaki ebbe beleavatkozna, már nem lenne szabad.
"Az ember szabad akarata mítosz, a valóságban nem létezik, csak mi érzékeljük úgy a dolgokat, hogy van választásunk, de valójában nincs olyan része a világnak, ami tõlünk függne." Attól függetlenül, hogy a világnak nincsen tõlünk függõ része, a választás lehet szabad. A kettõ nem zárja ki egymást, persze nyilván az a döntés születik, aminek születnie kell...Inkább az elkülönültség, különállóság látszólagos. Az önállóság az illúzió, mintsem a választási lehetõség...Mindig két választásunk van, vagy tévedünk, vagy nem, vagy kicsinyes önmagunk döntését hozzuk meg, vagy "Istenét". Természetesen egy ponton az ember választása determinálódik, ugye csak a jóra, az Istenire...de ehhez sok sok visszahatást kell átélni téves döntései miatt az embernek. Tudta-e Isten, hogy Ádám és Éva vétkezni fog? Mit árulna el Istenrõl, ha valóban igaz lenne az, hogy elõre tudta, hogy ez a tökéletes emberpár vétkezni fog? Persze hogy tudta, s mivel megosztani akarja hatalmát, bölcsességét, szeretetét, boldogságát lényeivel, ezért olyan "pályát" alkotott az Úr, melyben értékelni képesek az emberek. Ha az ember nem tudna értékelni, viszonyítani, akkor nem tudná mi micsoda...Szóval azt árulná el Istenrõl, hogy elég dörzsölt egy figura, ami elég precízen "alkot". :P üdv 27/F LastOne.Left
Hát igen, esetleg mégdem mindenttudó. Vagy nem mindenható? Esetleg nincs akkora hatalma, mint szeretnénk, más logikus válasz nem jut eszembe.
Dehogyis nem mindenható. És tényleg meg van az a képessége, hogy a jövõbe lásson, de ezt csak szelektálva használja

Megtudná valaki mondani, hogy az igaz-e, hogy fészbukon az idővonal nevű okosságnál azokat az ismerősöket jeleníti meg, akik nézik a profilod? Köszönöm előre is a válaszokat.

Legjobb válasz: Ez hülyeség. Már ezerszer elmondták, hogy a fészen nem lesz (SOHA NEM LESZ) nem tetszik gomb és nem fogod tudni megnézni a látogatóidat sem.

Ez hülyeség. Már ezerszer elmondták, hogy a fészen nem lesz (SOHA NEM LESZ) nem tetszik gomb és nem fogod tudni megnézni a látogatóidat sem.
A kérdező hozzászólása: Köszi.

Honnan lehet tudni, hogy a barna liszt, barna cukor, barna kenyér valóban igazi barna vagy csak festett? Van valami árulkodó jel, vagy mindenki maga dönti el, hogy amit vesz az jó-e vagy sem?

Legjobb válasz: Szia! Az igazi barna kenyér tömör,laposabb,mint fehér társai,(ronda,de finom).Esetleg,ha van rá módod (például önkiszolgáló boltban) meg is szagolhatod,nincs-e véletlenül malátás vagy kakaóporos illata.Sajnos sok helyen ezekkel színezik a kenyeret.És fel lehet ismerni,mivel jellegzetes illatuk van,és ezek a termékek szebbek,domborúbbak,nem olyan tömörek. Sajnos a barna cukorról nem tudok sokat,nem igen használtam. Maszatka

Szia! Az igazi barna kenyér tömör, laposabb, mint fehér társai, (ronda, de finom).Esetleg, ha van rá módod (például önkiszolgáló boltban) meg is szagolhatod, nincs-e véletlenül malátás vagy kakaóporos illata.Sajnos sok helyen ezekkel színezik a kenyeret.És fel lehet ismerni, mivel jellegzetes illatuk van, és ezek a termékek szebbek, domborúbbak, nem olyan tömörek. Sajnos a barna cukorról nem tudok sokat, nem igen használtam. Maszatka
Válasz: LISZT - rá van írva hogy teljes õrlésû liszt (ez lehet tönköly liszt, búzaliszt, rozsliszt pl.) - bioboltokban lehet az ilyesmit fellelni KENYÉR - ismertetõjegye hogy TÖMÖR és sokkal kisebb mint a társai, az íze is jellegzetes. Míg a malátával festett kenyér bár barna, habkönnyû. CUKOR - barna a színe, bár gyakorlatilag nem sokban különbözik a finomított cukortól.
Pszichológus.
A kérdező hozzászólása: igen az lesz.
Eh, régi láng elsápad új tüzektül! A régi kínt az új kín ûzi el. Ha táncba szédülsz, visszájára perdülj! Ha kutya mart meg, gyógyítsd szõrivel! Ha új méreggel éteted szived: Jó ellenmérge lesz a réginek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm egy a verset remélem úgy lesz

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!