Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e az valaki (50 db)

Igaz e az, hogy ha valaki 35 éves kor felett akar szülni -avagy 35. életévét a szülés előtt betölti-, akkor a veszélyeztetettségi kockázatok miatt Budapestre kell utaznia külön vizsgálatokra?

Azt hallottam, hogy 35 éves kor felett azt a n?t, aki teherbe esik, automatikusan elküldi n?gyógyásza/háziorvosa bizonyos vizsgálatokra, speciálisakra, amit csak és kizárólag Budapesten végeznek el! Érdekelne, mennyi ennek a valóságalapja.

Legjobb válasz: Annyi igaz, hogy 35 év felett nagyobb bizonyos genetikai betegségek kockázata. (Down kór stb.) Ezért az ajánlott (de nem kötelezõ) vizsgálatok között van az amniocentézis. (magzatvíz vétel)Ilyen vizsgálatot nem végeznek minden kórházban, de az nem igaz, hogy csak Budapesten van rá lehetõség.

Annyi igaz, hogy 35 év felett nagyobb bizonyos genetikai betegségek kockázata. (Down kór stb.) Ezért az ajánlott (de nem kötelezõ) vizsgálatok között van az amniocentézis. (magzatvíz vétel)Ilyen vizsgálatot nem végeznek minden kórházban, de az nem igaz, hogy csak Budapesten van rá lehetõség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Akkor, ha jól értem, NEM igaz, hogy mindenképpen meg kell jelenni Budapesten. Ennyi elég, még egyszer, köszi!
NEM kell Pestre utazni, hacsak nincs valami olyan vizsgálat, amit az orvos akar-de ezek nem kötelezõ vizsgálatok!-, és csak ott csinálják.Én 35 évesen voltam ikerterhes, vidéken, és semmi ilyesmi nem volt.
ácsika... ha 35 felett szülsz, akkor valószínûleg javasolni fogják az amniocentézist, amit a keleti országrészben csak Debrecenben, Szegeden vagy Budapesten végeznek el. Én Szolnokon lakom és nekem is Budapestre kellett menni amnióra. Valamint sosem bíznék meg egy SZTK-s genetikai ultrahangban... itt Szolnokon 4 esetrõl tudok, amikor a 4D-s ultrahanggal nem állapították meg 3 esetben a Down kórt, 1 esetben pedig a nyitott gerincet. Szóval ha magadnak és a babádnak is jót akarsz, akkor valamelyik klinikára mész vizsgálatokat végeztetni... én Pl az Istenhegyi klinikán csináltattam meg pár vizsgálatot. Szóval elképzelhetõ igen, hogy olyan vizsgálatra küldenek, amit a lakhelyeden nem tudnak megcsináltatni.
Ácsika... Akkor sem KELL menni Pestre, ezt szögezzük le, illetve még pontosabban: nem KELL az amniocentézist megcsináltatni. Én csak tudom, mivel 38 vagyok, már 31 hetes kismama, nekem is ajánlották, hogy csináltassam meg, de nem kötelezõ. Nekem jó lett a 12. heti genetikai UH és a vérvétel eredménye, valamint 16 hetesen az AFP, ezért úgy döntöttem, nem szúratom meg magam, mert annak nagyobb a kockázata, hogy az amnio során valami gáz lesz, mint hogy jó eredmények mellett beteg legyen valakinek a babája.
Ja és még valami(az elõzõ vagyok): aDown kór kiszûrésére is a legjobb a 12.heti genetikai ultrahang, ami sima 2D -s, és azt nézik, van-e orrcsont, mert annak a hiánya már majdnem tuti Down-kór jel.
jaa én nem tudom, elvégre 37 múltam és most vároma máasodikat. Azt hogy te felelõtlen voltál és nem csináltattál amniót, a te bajod.
35. éves voltam a fiamnál, most 37. vagyok ismét terhes (37. hét). Szekszárdon lakom, nekem Pécsre kellett mennem genetikai uh-ra a korom miatt. Ott felajánlották a magzatvíz vételt, de a dokimmal egyetértésben nem kértem a kockázatai miatt ill. fõképpen, mert minden eredményem rendben volt. A mostani terhességemnél csináltattunk egy 1. trimeszteri kombinált tesztet, ami gyakorlatilag egy sima vérvétel volt. A vért Szekszárdon vették le, de Pestre küldték fel. Szerintem beszéld meg az orvosoddal mit ajánl. Nekem Pécsen azt mondták, hogy õk ugyanazt csinálják, mint Pesten, ezért nem kell külön felmenni és egy csomó pénzt fizetni! (Beutalóval mentem, tehát nem is kellett pluszban fizetnem, ha Pécsen csináltatom a kombinált tesztet, akkor nem kellett volna fizetnem érte, de a benzinköltség stb miatt az egészségkártyámra elszámoltuk inkább.)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azért azt el kell mondanom, hogy férfi vagyok:) A feleségem aggódott ezek miatt, de semmi konkrétumot nem tudott mondani, ezért kérdeztem rá itt. Igen jó, hogy ennyien írtatok! Mindkét oldal képviselte magát (ellenzõk/pártolók), a feleségemnek elég jó dokija van -van szerencsém ismerni személyesen, mert mindig elkísérem, anno feleségem kért meg erre- szóval majd a doki megmondja úgyis. Azért jó tudni ezeket a dolgokat! Nagyon köszönöm még egyszer! Természetesen, ha ír még valaki el fogom olvasni. Üdv!
Nem hallottam ilyet. De rákot annyi dologtól lehet kapni...
Szerintem baromság.

Igaz-e az a hír, hogy az interneten a Facebook megszünik? Vagy eztis csak valaki kitalálta? !

Legjobb válasz: Én is remélem hogy igaz, nem jó hogy minden a facebook körül forog. Sokaknak már minden 2. szavuk az hogy "lájk", nagyon idegesítõ.

Én is remélem hogy igaz, nem jó hogy minden a facebook körül forog. Sokaknak már minden 2. szavuk az hogy "lájk", nagyon idegesítõ.
Remélem igaz, sok facebook b*zi állandóan ott lóg, de úgyis csinálnak egy hasonlót, egy copy-t csak átnevezik...
Természetesen igaz, elvégre alig hoz pár milliócskát a tulajdonosnak a Facebook, nyilvánvalóan megszünteti, amint tudja.
Üdv. Sajnos nemfog megszûnni a reklámokból akkora bevétel van hogy majd hülyék lennének megszüntetni . Másrészt INGYEN infó a Rendõrségnek és egyéb szervezeteknek Pl:Humánerõforrás
tu ti már meg is szünt
Kaptál egy értesítést errõl egy olyan levélben aminek egynél több címzettje volt? Esetleg pluszban még a Microsoft, Aol, és Anyámkínja cégek is benne voltak? És te elhitted, mint a beteg gyerekeket, mint a világvégét és a többi urban legendet?

Igaz e az hogy a Finn pasik nagyon megfontoltak és nehezen engednek közel magukhoz valakit?

Legjobb válasz: Általánosságban igaz, persze van kivétel.

Általánosságban igaz, persze van kivétel.
Nagyon igaz.
Gondolom sok anyagias pics* megy oda pasizni a magas GDP miatt :) Okosak a finnek! Hajrá Tampere ! :D
kedves utolsó, hogy jön ide az anyagiasság??? szerintem te vagy nagyon anyagias! amúgy meg olyan drágaság van Finnországban, hogy annyira nem éri meg odamenni:P Mi jelenleg nem ott élünk de Finn a párom és tényleg nehezen nyílnak meg, de érdemes rájuk szánni az idõt :)

Igaz-e az hogyha valaki elad egy lakást, utána 5 évig vissza lehet csináltatni az adásvételit?

Elnézést a fogalmazásért de igaz-e hogy vissza lehet követelni,ha van rá indokom,természetesen ugy gondoltam hogy vissza fizetem az árát.Egyébként a bank iratott valami hasonló papirt alá.Igaz ez az 5év?

Legjobb válasz: Nem igaz, a vételt nem gondolhatod meg. Ilyen papírt a bank biztos nem íratott alá veled. A szerzõdés létrejön az aláíráskor, és a szerzõdésben rögzítetteknek teljesülni kell. Ha nem teljesül, akkor nem szerzõdésszerû a teljesítés és szankcionálható. De egy teljesen létrejött (érts: az ingatlannyilvántartásba is bejegyzett) adásvétel esetén neked elállási jogod nincs (illetve csak akkor van, ha az adásvétel szerzõdése nem felel meg az elõírásoknak, illetve a második fél nem szerzõdésszerûen teljesített (pl. rejtett, eltitkolt hibák), és erre csak a szerzõdéskötést és bejegyzést követõen lehetett tudomást szerezni. Szép betegség lenne, ha bárki visszaléphetne egy ingatlan adás-vételtõl öt éven belül, minden következmény nélkül.

Nem igaz, a vételt nem gondolhatod meg. Ilyen papírt a bank biztos nem íratott alá veled. A szerzõdés létrejön az aláíráskor, és a szerzõdésben rögzítetteknek teljesülni kell. Ha nem teljesül, akkor nem szerzõdésszerû a teljesítés és szankcionálható. De egy teljesen létrejött (érts: az ingatlannyilvántartásba is bejegyzett) adásvétel esetén neked elállási jogod nincs (illetve csak akkor van, ha az adásvétel szerzõdése nem felel meg az elõírásoknak, illetve a második fél nem szerzõdésszerûen teljesített (pl. rejtett, eltitkolt hibák), és erre csak a szerzõdéskötést és bejegyzést követõen lehetett tudomást szerezni. Szép betegség lenne, ha bárki visszaléphetne egy ingatlan adás-vételtõl öt éven belül, minden következmény nélkül.
sztem a visszavásárlási jogról van itt szó: A visszavásárlási jog A visszavásárlási jog az elõzõ tulajdonos javára meghatározott idõn belül vételi jogosultságot biztosít az eladott dolgon. A visszavásárlási jog írásban, a dolog eladására irányuló szerzõdésben legfeljebb öt éves idõtartamra köthetõ ki . A visszavárási jog azt feltételezi, hogy a tulajdonos valamilyen okból úgy adja el a dolgát, hogy fenntartja magának a jogot, hogy egy késõbbi idõpontban egyoldalú nyilatkozattal azt visszavegye. A visszavásárlási jog jogosultja csak az eredeti adásvételi szerzõdés tárgyának tulajdonosa (az eladó) lehet. A visszavásárlási ár azonos az eredeti vételárral, de az eredeti vevõ követelheti azt az összeget, amellyel a dolog értéke a hasznos ráfordítások folytán növekedett, a visszavásárló pedig levonhatja az idõközi romlásból eredõ értékcsökkenést . Az eredeti vevõ felelõs a visszavásárlás meghiúsításáért, illetõleg csorbításáért. Ha azonban a dolog a kötelezettnek fel nem róhatóan elpusztul, a visszavásárlási jog megszûnik . A vételi jog (opció) A vételi jog alapján a jogosult egyoldalú nyilatkozatával adásvételi szerzõdést hozhat létre, és a vételi jog tárgyát képezõ dolgot megvásárolhatja. A vételi jogra vonatkozó megállapodást írásba kell foglalni, és a szerzõdésnek tartalmaznia kell a dolog és a vételár meghatározását. A határozott idõre szóló opció leghosszabb tartama 5 év lehet, míg a határozatlan idõre kikötött vételi jog hat hónap elteltével megszûnik .
A kérdező hozzászólása: A következö volt a bank adott egy papir amit alá kellett irnom miszerint ha 5 évem belül én (pl:valami oknál fogval egészségügyi vagy stb miatt, )én vissza szeretnék menni a lakásba köteles vagyok a banknak vissza fizetni a hitel részét.Akkoriban az ügyvéd is mondta csak közben ö kiment külfödre.Akkor ez most mi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.De ha nem irtunk ilyen szerzödést akkor a bank minek iratott ilyen papirt alá?
sajnos ez nekem se teljesen világos(én voltam a 2.válaszoló)de itt egy oldal, tett fel a kérdésed, hátha az ügyvéd tud segíteni. http://www.info-budapest.net/ugyved
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
Az a baj, hogy tulajdonképpen nem írtál le semmit. Most te eladtál vagy vettél lakást? Amúgy szerintem itt a bank tart fenn vételi opciót, nem pedig te kapsz visszavásárlási jogot. De amennyiben a szerzõdés érvényesen kiköti a visszavásárlási opciót, akkor az él. De ehhez egy nyilatkozat kevés, ha a szerzõdés NEM tartalmazza. A pontos részletek nélkül erre nem igazán lehet válaszolni.

Igaz-e, hogyha valakinek meg van a mensese az nem jelenti azt hogy peteérés is van?

Legjobb válasz: igaz, mivel a barátnõm rendesen menstruált, viszont peteérése nem volt, így stimulálták neki.

igaz, mivel a barátnõm rendesen menstruált, viszont peteérése nem volt, így stimulálták neki.
Menseskor nem csak a meg nem termékenyített petesejt esik szét, hanem a méh nyálkahártyája is leválik, és ebbõl a kettõbõl lesz a vérzés, tehát peteérés nélkül is van menses.
A kérdező hozzászólása: NEKÜNK 4KISKORÚ GYERMEKÜNK VAN VALAMIT EGY KÖZÖS LAKÁSUNK AMIN JELZÁLLOGHITELEK VANNAK.A HITELT NEMTUDOM HOGY TUDOM-E FIZETNI.MEGHA VALAHOGY FIZETEM IS AKKOR A BIROSÁG HOGY DÖNT A LAKÁSSAL KAPCSOLATBAN KIJÉ LESZ?AMIG A FÉRJEM BÖRTÖNBEN VAN ADDIG AZ ÁLLAM FIZET GYEREKTARTÁST?

Igaz e az, hogy ha valaki az összes érzékszervét elveszíti, akkor megszűnik a tudata?

Ezt egy, az idegrendszerről szóló, tudományos műben olvastam, de nem közölt hivatkozást, vagy erre vonatkozó kísérleteket. Miből következtet erre az író? Mert azt az embert már nem tudjuk megkérdezni, aki így járt, de nem is hallottam ilyen esetről. Szerintem ilyesmi nem is létezik. Végül is a tapintás még mindig megmarad, mint a külvilággalli kapcsolat.

Legjobb válasz: Gondolom arra gondoltak hogy ha nincs "input" akkor nincs "belsõállapotváltozás" meg "output" se. Avagy, ha nincs min elgondolkozni, akkor nem fogsz gondolkozni. Az agynak szüksége van a környezetbõl állandó ingerekre. a "tudat" vizsgálata viszont nem hiszem hogy tudományos téma volna.

Gondolom arra gondoltak hogy ha nincs "input" akkor nincs "belsõállapotváltozás" meg "output" se. Avagy, ha nincs min elgondolkozni, akkor nem fogsz gondolkozni. Az agynak szüksége van a környezetbõl állandó ingerekre. a "tudat" vizsgálata viszont nem hiszem hogy tudományos téma volna.
"Végül is a tapintás még mindig megmarad, mint a külvilággalli kapcsolat" Magadnak mondasz ellent ha a tapintás megmarad akkor nem veszítette el az összes érzékszervét, ha meg elveszítette akkor nem maradt a tapintás sem mint külvilággal való kapcsolat. Te sem közöltél hivatkozást. Egyáltalán mi a tudat?
Szerintem hallgasd meg a Metallica One címû számát!
Ezt nem tudom, azt azonban igen, hogy az egy bevett titkosszolgálati módszer, hogy az illetõ érzékszerveit blokkolják, ha máshogy, akár kínzásokkal sem törik meg. Ideiglenesen megfosztják a látásától, lekötözik, hogy mozdulni se tudjon, a száját és a fülét betömik stb. Pár óra, pár nap és az ilyen embernek teljesen összeomlik az énképe, az énhatárai és megborul a tudata. Állítólag még a legkeményebb emberek is dalolnak utána, mint a kövér nénik azokban a darabokban, amikben olaszul üvöltöznek.
A "tudat" eléggé tudományos téma. Az embernek az a képessége, hogy a környezete ingereibõl logikai következtetést képes végezni. Ez a képessége különbözteti meg az ösztönlényektõl, továbbá azoktól a reflexektõl, amelyre egyes állatok megtaníthatók. Mint a természetben sehol, ebben sincs azonban éles határvonal, csak annak a határnak a közvetlen környezetét még nem eléggé ismerjük, ezért fogalmat sem alkotunk róla. A fentiekbõl következik, ha semmiféle érzékelés nem éri az agyat (elég brutális módon, de a tapintás is kikapcsolható, pontosabban a tapintásérzék változása), akkor az erre a funkcióra "szakosodott" sejtek elvesztik létjogosultságukat, és megkezdik a lebomlást. Ez kezdetben különféle zavarokkal (például zavart elmével, vagy elmeháborodással) jár, hosszabb idõ után a folyamat az egész testet érinti, végsõ soron halál a következmény.
Ha elveszti az összes érzékét, még a tapintását is, akkor az életét is elveszíti hamarosan. Nem tud így élni. A tapintás sem marad meg mindig. Gondolj a mozgássérültekre! Vannak, akik nagy testfelületükön vesztették el a tapintást, és ezzel együtt mozgáskorlátozottakká váltak, hiszen minden egyes mozdulatot szemmel kell követniük.
Nem hiszem hogy elveszítené a tudatát Rövid idõn belül valószínûleg megõrülne aztán nem sokkal késõbb meg is halna
NEM. A ketamin elvágja az összes érzékszerved, a K-lyuk nevezetü hely pedig errõl szól. Bár az elején fogalmad sincs hol vagy, ki vagy, mi vagy, mi van egyáltalán, azért egy idõ után emlékezni fogsz, hogy mit mûveltél.

Igaz-e az, hogy mindenkinek az "arcára van írva" a saját aszcendense? Egy jó asztrológus le tudja olvasni valakinek az "arcáról", hogy mi az aszcendense?

Legjobb válasz: Én ikrek azcendensû vagyok: magas, sportos alkatú, egy barátnõm szintén ikrek aszcendensû, õ alacsony, fenék és mell terén nagyon el van eresztve.:) Azért mást is figyelembe lehet venni a külsõ szempontok alapján: nap jegye, hold jegye, az aszcendens uralkodó bolygója milyen jegyben és házban található...

Én ikrek azcendensû vagyok: magas, sportos alkatú, egy barátnõm szintén ikrek aszcendensû, õ alacsony, fenék és mell terén nagyon el van eresztve.:) Azért mást is figyelembe lehet venni a külsõ szempontok alapján: nap jegye, hold jegye, az aszcendens uralkodó bolygója milyen jegyben és házban található...
Engem elnézve egyszer megjegyezte valami hozzáértõ szaki, hogy elsõ pillantásból látszik, hogy ikrek az aszcendensem :P Ezt azzal magyarázta, hogy a szemem élénk, virgonc, magas vagyok, vékony, a hajam vékony szálú és az orrom nem vész el az arcom közepén :D:D Leginkább Für Anikóhoz hasonlított, aki elvileg szintén ikrek aszcendenssel rendelkezik :)
Igen, és nem is nehéz leolvasni. Én anno megtanultam a különbözõ aszcendensek alapvetõ vonásokat, és nagy pontossággal meg tudom határozni egy ember aszcendensét. Bár elsõ ránézésre nem mindig egyértelmû, 2-3 jegy is szóba jöhet, de néhány perc beszélgetés után elég egyértelmû.
Hát szerintem nem!! Én mérleg vagyok és ki kellett számitanom, hogy mi... senki nem mondta volna, hogy Rák vagyokxDXd különbenis én nem hiszek ezekben...se az ilyen horoszkopokban.ahoz képest teljesen igaz volt amit rólam irtak.:) )
Mi az az aszcendes?

Igaz-e, ha valakinek az első 4-6. hétben elég a teje (elvileg) később sem lesz gond a mennyiséggel?

6 hetes a babám, eddig csak anyatejet kapott. Szeretném minnél tovább szoptatni.

Legjobb válasz: Nem lesz gond a mennyiséggel. Igyál sokat, ne végezz kemény fizikai munkát és tedd sokat mellre a picit. Az elõzõ kommentezõ jól érezte, hogy 3-4 hónap körül már nem feszül a mell és nem csordogál, hanem visszapuhul, kisebb lesz /olyan lesz, mint lánykorunkban:-) / De ez természetes, hisz a keresletet követve beáll a kívánt mennyiségre a termelõdés és már nincs több felesleg. EZ NEM JELENTI AZT, HOGY ELAPADT A TEJED! A legnagyobb hiba, hogy ilyenkor elkezdjük a hozzátáplálást, mert akkor viszont TUTI, hogy csökken a termelés. Nyugodj meg, ha szépen gyarapszik a pici, van elég tejed. Boldogságos szoptatást kívánok! Egy hasonló dilemmákon átment, 2 évig szoptató anyuka

Nem lesz gond a mennyiséggel. Igyál sokat, ne végezz kemény fizikai munkát és tedd sokat mellre a picit. Az elõzõ kommentezõ jól érezte, hogy 3-4 hónap körül már nem feszül a mell és nem csordogál, hanem visszapuhul, kisebb lesz /olyan lesz, mint lánykorunkban:-) / De ez természetes, hisz a keresletet követve beáll a kívánt mennyiségre a termelõdés és már nincs több felesleg. EZ NEM JELENTI AZT, HOGY ELAPADT A TEJED! A legnagyobb hiba, hogy ilyenkor elkezdjük a hozzátáplálást, mert akkor viszont TUTI, hogy csökken a termelés. Nyugodj meg, ha szépen gyarapszik a pici, van elég tejed. Boldogságos szoptatást kívánok! Egy hasonló dilemmákon átment, 2 évig szoptató anyuka
Ez azért nem igaz ám... Nekem az elsõ egy-két hónapban rengeteg tejem volt, olyan kis csöcsi lettem :) )) Meg állandóan folyt is, már ha csak arra gondoltam, hogy mindjárt felébred a picur szopizni. Aztán amikor három és fél hónapos volt, már tök kevés lett, négy hónap után meg el is apadt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató szavakat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!