Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e az, lehet (85 db)

Igaz-e az az állítás, hogy a pók pókszabású állat? Válaszodat indo! Lehet-e a hangyára azt mondani, hogy hangyaszabású állat?

A tesóm most gólya, ezt a kérdést húzta, hálás lennék a segítségért!

Legjobb válasz: A pókszabásúak nyolclábúak, míg a rovarok hatlábúak.

A pókszabásúak nyolclábúak, míg a rovarok hatlábúak.
A pókszabásúak osztálya létezik, a hangyaszabásúaké meg nem (a rovarok osztályához tartozik). Ehhez nem kell még csak a biológiához sem nagyon érteni.
A kérdező hozzászólása: *indokold
A kérdező hozzászólása: Segítséget kértem, nem kritikát, kedves elsõ, ezen felül azonban köszönöm mindkettõtöknek!
Azt, hogy "pókszabású", nem csak úgy mondják, hanem ez egy konkrét, létezõ elnevezés. A pószabásúakhoz tartoznak például a skorpiók vagy az atkák is. Ez egy rendszertani csoport elnevezése. De olyan hogy hangyaszabású nincs. Magán a néven nincs mit indikolni. Aki megalkotta ezt a csoportot így nevezte el és kész. Azt viszont, hogy a pók miért tartozik a pókszabásúakhoz már lehet. El kel mondani a pókszabásúakhoz tartozás kritériumait (nyolc láb, két testszelvény, stb.) és ezeket magán a pókon is be kell mutatni.
Igen így van, mint ahogy a nyúl is a nyúlalakúak rendjébe tartozik, és az ember is az emlõsök közül az emberszabásúak családjába.
Szerintem semmi kritkia nem volt benne. Ha mégis azt vetted ki belõle, az nem az én hibám.

Igaz-e az hogyha valaki elad egy lakást, utána 5 évig vissza lehet csináltatni az adásvételit?

Elnézést a fogalmazásért de igaz-e hogy vissza lehet követelni,ha van rá indokom,természetesen ugy gondoltam hogy vissza fizetem az árát.Egyébként a bank iratott valami hasonló papirt alá.Igaz ez az 5év?

Legjobb válasz: Nem igaz, a vételt nem gondolhatod meg. Ilyen papírt a bank biztos nem íratott alá veled. A szerzõdés létrejön az aláíráskor, és a szerzõdésben rögzítetteknek teljesülni kell. Ha nem teljesül, akkor nem szerzõdésszerû a teljesítés és szankcionálható. De egy teljesen létrejött (érts: az ingatlannyilvántartásba is bejegyzett) adásvétel esetén neked elállási jogod nincs (illetve csak akkor van, ha az adásvétel szerzõdése nem felel meg az elõírásoknak, illetve a második fél nem szerzõdésszerûen teljesített (pl. rejtett, eltitkolt hibák), és erre csak a szerzõdéskötést és bejegyzést követõen lehetett tudomást szerezni. Szép betegség lenne, ha bárki visszaléphetne egy ingatlan adás-vételtõl öt éven belül, minden következmény nélkül.

Nem igaz, a vételt nem gondolhatod meg. Ilyen papírt a bank biztos nem íratott alá veled. A szerzõdés létrejön az aláíráskor, és a szerzõdésben rögzítetteknek teljesülni kell. Ha nem teljesül, akkor nem szerzõdésszerû a teljesítés és szankcionálható. De egy teljesen létrejött (érts: az ingatlannyilvántartásba is bejegyzett) adásvétel esetén neked elállási jogod nincs (illetve csak akkor van, ha az adásvétel szerzõdése nem felel meg az elõírásoknak, illetve a második fél nem szerzõdésszerûen teljesített (pl. rejtett, eltitkolt hibák), és erre csak a szerzõdéskötést és bejegyzést követõen lehetett tudomást szerezni. Szép betegség lenne, ha bárki visszaléphetne egy ingatlan adás-vételtõl öt éven belül, minden következmény nélkül.
sztem a visszavásárlási jogról van itt szó: A visszavásárlási jog A visszavásárlási jog az elõzõ tulajdonos javára meghatározott idõn belül vételi jogosultságot biztosít az eladott dolgon. A visszavásárlási jog írásban, a dolog eladására irányuló szerzõdésben legfeljebb öt éves idõtartamra köthetõ ki . A visszavárási jog azt feltételezi, hogy a tulajdonos valamilyen okból úgy adja el a dolgát, hogy fenntartja magának a jogot, hogy egy késõbbi idõpontban egyoldalú nyilatkozattal azt visszavegye. A visszavásárlási jog jogosultja csak az eredeti adásvételi szerzõdés tárgyának tulajdonosa (az eladó) lehet. A visszavásárlási ár azonos az eredeti vételárral, de az eredeti vevõ követelheti azt az összeget, amellyel a dolog értéke a hasznos ráfordítások folytán növekedett, a visszavásárló pedig levonhatja az idõközi romlásból eredõ értékcsökkenést . Az eredeti vevõ felelõs a visszavásárlás meghiúsításáért, illetõleg csorbításáért. Ha azonban a dolog a kötelezettnek fel nem róhatóan elpusztul, a visszavásárlási jog megszûnik . A vételi jog (opció) A vételi jog alapján a jogosult egyoldalú nyilatkozatával adásvételi szerzõdést hozhat létre, és a vételi jog tárgyát képezõ dolgot megvásárolhatja. A vételi jogra vonatkozó megállapodást írásba kell foglalni, és a szerzõdésnek tartalmaznia kell a dolog és a vételár meghatározását. A határozott idõre szóló opció leghosszabb tartama 5 év lehet, míg a határozatlan idõre kikötött vételi jog hat hónap elteltével megszûnik .
A kérdező hozzászólása: A következö volt a bank adott egy papir amit alá kellett irnom miszerint ha 5 évem belül én (pl:valami oknál fogval egészségügyi vagy stb miatt, )én vissza szeretnék menni a lakásba köteles vagyok a banknak vissza fizetni a hitel részét.Akkoriban az ügyvéd is mondta csak közben ö kiment külfödre.Akkor ez most mi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.De ha nem irtunk ilyen szerzödést akkor a bank minek iratott ilyen papirt alá?
sajnos ez nekem se teljesen világos(én voltam a 2.válaszoló)de itt egy oldal, tett fel a kérdésed, hátha az ügyvéd tud segíteni. http://www.info-budapest.net/ugyved
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
Az a baj, hogy tulajdonképpen nem írtál le semmit. Most te eladtál vagy vettél lakást? Amúgy szerintem itt a bank tart fenn vételi opciót, nem pedig te kapsz visszavásárlási jogot. De amennyiben a szerzõdés érvényesen kiköti a visszavásárlási opciót, akkor az él. De ehhez egy nyilatkozat kevés, ha a szerzõdés NEM tartalmazza. A pontos részletek nélkül erre nem igazán lehet válaszolni.

Igaz-e az, hogy terhesség alatt is lehet menstruálni még?

Itt az egyik válaszolónál láttam,hogy 2 ember is ezt írta.Nekem eddig ezt soha nem mondták...ez mi okból van? 16/L (normális válaszokat)

Legjobb válasz: Azt, hogy mitõl van nem tudom, de lehet simán. Nem pont ugyanilyen, de: anyósom a párommal gyógyszer mellett lett terhes és teljesen normálisan meg is jött neki. Akkor vette észre, hogy terhes, amikor megmozdult a pici :) És nem volt tapasztalatlan, 4. terhessége volt....

Azt, hogy mitõl van nem tudom, de lehet simán. Nem pont ugyanilyen, de: anyósom a párommal gyógyszer mellett lett terhes és teljesen normálisan meg is jött neki. Akkor vette észre, hogy terhes, amikor megmozdult a pici :) És nem volt tapasztalatlan, 4. terhessége volt....
Szia! Terhesség alatt jelentkezhet hasonló dolog, mint a menstruáció, de az nem az. Menstruáció alatt leválik a méhnyálkahártya, amibe elvileg a baba be van ágyazódva, szóval ezért is lehetetlen. Azonban a szervezet "emlékszik rá", hogy ilyenkor menstruálni kellene, ezért produkálhat hasonlót, de észre lehet venni a különbséget. Az ilyen terhesség alatti vérzés általában nem darabos, nem élénkpiros vér, sokkal kevesebb és másabb az állaga, tehát eltér mind mennyiségben, mind minõségben. És ez is ritka. A terhesség legelsõ jele a menstruáció elmaradása.
anyamnak elso 4 honapban vt havija es nem hitte h terhes de en mar 20 eves vok:P mennyisegben nem olyan nagy merteku vt mint mas honapbban de minimalisan megvt a havija
amikor én voltam anyám hasába azalatt õ neki is megvolt..de neki 4 hónapig nem is nagyon látszott h terhes.. na mindegy.

Igaz-e az, hogy lehet következtetni az első mensi idejére abból hogy anyukámnak vagy a mamámnak mikor jött meg?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Mamámnak 14 évesen, anyukámnak 11 évesen, nekem pedig 12 évesen jött meg elõször. Húgom 12 lesz nemsokára, de még nem jött meg neki. Szerintem ez alapján nem lehet megmondani. Inkább az elsõ mensit megelõzõ jelekre figyelj.

Szerintem nem. Mamámnak 14 évesen, anyukámnak 11 évesen, nekem pedig 12 évesen jött meg elõször. Húgom 12 lesz nemsokára, de még nem jött meg neki. Szerintem ez alapján nem lehet megmondani. Inkább az elsõ mensit megelõzõ jelekre figyelj.
Igen szokták ezt mondani, de ez nem mindenkinél van így, ahogy az elõzõ példa is mutatja, mondjuk nekem 11 évesen jött meg mint anyának. De ha annyi vagy mint amikor anyudnak megjött és van fehér folyásod, akkor talán nemsokára megjön.
szia. van akinél igy van.anyukámnak 16 évesen jött meg, és nekem is 16 évesen.

Valaki megtudná nekem mondani, hogy igaz-e az az állítás, hogy 2014. január 1-tõl már csak 18 vagy 19 éves kortól lehet elkezdeni a jogosítványt?

Legjobb válasz: Keresõ ablak, jobbra fent. Csak minden héten háromszor kérdezik meg... Könyörgöm, meg ne válaszolja senki, hadd dolgozzon egy kicsit õs is!

Keresõ ablak, jobbra fent. Csak minden héten háromszor kérdezik meg... Könyörgöm, meg ne válaszolja senki, hadd dolgozzon egy kicsit õs is!
NEM IGAZ!
Na bocsi, közben beírtam.. :D
Lassan kezdem azt hinni, hogy lenne létjogosultsága egy ilyen emelésnek. Ha egy 16-17 éves gyerek arra nem képes a mai világban, hogy egy ilyen dolognak utánanézzen egyedül, akkor ne üljön a volán mögé.

Igaz e az a megállapítás hogy: Nem a nagytőke dönti el hogy ki lesz hatalmon, de a beleegyezése nélkül senki nem lehet?

"legalább is tartósan"

Legjobb válasz: Nem. Alapvetõen a "nagytõke" a média útján tudja befolyásolni a szavazókat (mint ahogy ezt teszik is. Lásd pl. Lee Bajnai személyi kultusza, vagy a fideszes Hír TV Orbán-imádata, stb). Ha viszont megválasztanak egy kormányt, és a nép támogatja, akkor a nagytõke fejre is állhat. A lényeg azon van, hogy a plebs könnyen befolyásolható.

Nem. Alapvetõen a "nagytõke" a média útján tudja befolyásolni a szavazókat (mint ahogy ezt teszik is. Lásd pl. Lee Bajnai személyi kultusza, vagy a fideszes Hír TV Orbán-imádata, stb). Ha viszont megválasztanak egy kormányt, és a nép támogatja, akkor a nagytõke fejre is állhat. A lényeg azon van, hogy a plebs könnyen befolyásolható.
Elõzõ, amit te emlegetsz, az nem a nagytõke befolyása, hanem a bizonyos politikai pártoké... Mellesleg nem, nem a nagytõke dönt, hanem leginkább a populizmus. Amely párt többet ígér, és amelyiknek a hitelessége éppen jobb, általában az nyer. A nagytõke meg csinálhat, amit akar. Ha egy kormány a tõkével szembe megy, az mindenképp gazdasági problémákhoz, és elszegényedéshez vezet, és akkor borítékolhatjuk a bukást is. Ha igaz lenne az, hogy a nagytõke dönt, akkor soha nem jöhetett volna létre a Szovjetunió, vagy a náci Németország, mert mindkettõ egy eléggé tõkeellenes alakulat volt. Kínáról már nem is beszélek.
Ha átvitt értelemben, a hatást tekinted, sok igazság van benne. Ha szó szerint érted, akkor azt kell mondani, a hatalom, mûködésének módja, szervezõdése egy nagyon bonyolult folyamat, amit ilyen szimplán nem lehet megfogalmazni. Ilyen szimpla kijelentéseket csak hozzá nem értõk tesznek valamiféle hallomásból, és egy ilyen mondat semmit sem mond el a hatalom igazi természetérõl. Éppen ezért nem is szabad komolyan venni, mert azt a látszatot kelti, mintha az lenne.
Senkit sem kényszerít "a Nagytõke" (már lassan egy modern hiedelemalak:D), hogy szavazzon így vagy úgy. Márpedig akire nem szavaztak, az nem lesz hatalmon, ha beledöglik se:)

Igaz-e az hogy Windows vista alatt nem lehet irott Call Of Duty-val játszani csak eredetivel?

Olyat olvastam hogy nem lehet tört szervere felmenni csak eredetirre eredeti játékal VISTA allat. Nekem XP-m van és a DX10 miatt raknám fel csak a vistát.

Legjobb válasz: köszi de én Cod2 re gondoltam

A kérdező hozzászólása: köszi de én Cod2 re gondoltam
hát ez aztán k**va fontos kérdés Istenem...más értelmes elfoglaltság nincs az életetekben?
A kérdező hozzászólása: Ja és a Call Of Duty 2 van szo nem az 1röl !!!!!
A kérdező hozzászólása: tudom hogy nem dx10 nem ezé a játéké hanem AC meg crysis GTA4 mit raknám fel de cod2 forever
nekem tökéletesen ment vistan a cod4 pedig nem eredeti!!

Iphone 5-t vásárolok használtan. Honnan lehet tudni hogy klón-e az Iphone 5? Honnan lehet tudni hogy milyen függõ? Kép alapján ez igazi vagy klón?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: ezek alapján nem derül ki, hogy az-e, sose értem azokat az embereket, akik a lényeget nem képesek lefényképezni, ellenben mindenféle felesleges szögbõl lefotózzák. egyébként például azzal lehet kideríteni, hogy van-e rajta app store, és ha igen, be tudsz-e jelentkezni. akár otthon is tudsz elõre csinálni egy Apple ID-t, meg persze ragaszkodj egy olyan helyen, ahol van wifi például. mindent ki kell próbálni rajta.

ezek alapján nem derül ki, hogy az-e, sose értem azokat az embereket, akik a lényeget nem képesek lefényképezni, ellenben mindenféle felesleges szögbõl lefotózzák. egyébként például azzal lehet kideríteni, hogy van-e rajta app store, és ha igen, be tudsz-e jelentkezni. akár otthon is tudsz elõre csinálni egy Apple ID-t, meg persze ragaszkodj egy olyan helyen, ahol van wifi például. mindent ki kell próbálni rajta.
hamisnak tûnik. túl vastag, az iphone felirat túl ezüsten csillog, kicsit aranyszerûen kéne csillognia, a második képen a hangszóró pedig nem úgy néz ki mint egy eredetié, inkább ne vedd meg
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Figyelj! Kérd el a szériaszámát a készüléknek. Itt ellenõrizd le. [link] Ha kiírja, hogy valid purchase date, akkor eredeti. Azt is ki fogja írni, hogy van-e még rá garancia. Ha kiírja, hogy valid purchase date, akkor eredeti. Legalábbis az alaplap. Ha az alaplap eredeti, akkor valószínûleg a külsõ is, hiszen az alaplap a legdrágább része egy iPhone-nak. Menj el, nézd meg. A legfontosabb az, hogy egyezzen a szériaszám azzal, amit elötte mondott és leellenõriztél. Ha esetleg nem akkor a helyszínen mindenképpen csekkold le. Ha végûl azt írja ki, hogy valid purchase date, akkor minden ok. Ha ez érdekel, akkor a dobozon is megnézheted, hogy a szériaszám eggyezik-e a telefonéval. Ha nem az sem gond, csak akkor a doboz nem a telefoné, de amúgy ha lecsekkolod a doboz szériaszámát, akkor megtudhatod, hogy milyen doboz is az, de mondom ez a leglényegtelenebb.

Igaz-e, hogy az f (x, y) = x*gyök (1-y^2) +y *gyök (1-x^2) művelet nem lehet asszociatív a teljes ]-1, 1[ nyílt intervallumon? Ezen belül melyik az a legbővebb részintervallum ahol az asszociatív tulajdonság már elérhető?

Legjobb válasz: Ha az x értéke sina és az y értéke sinb, akkor x*y értéke sin(a+b) egy kis csavarral, azaz csak akkor, ha cosa és cosb is pozitív. Ez a megadott intervallumban igaz, könnyen látható. Olyan a és b szögek nem jöhetnek szóba, melyek összege 90°, mert arra 1 lenne az eredmény, kifutunk az adott nyílt intervallumból. Épp ez a bibi, mert ha azt akarom, hogy a mûvelet többször ismételgethetõ legyen, nem jó, mivel bármely intervallum esetén elõbb-utóbb 90° lesz a szögek összege. Tehát szerintem csak a 0 egyelemû intervallum jó. Próbáld ki az asszociativitást konkrét példán - pl. sin84°, sin85°, sin87° esetén... Látszik, hogy nem igaz, mert a szögek összege ugyan asszociatív lenne, de negytív cos helyett mindig az ellentettje szerepel.

Ha az x értéke sina és az y értéke sinb, akkor x*y értéke sin(a+b) egy kis csavarral, azaz csak akkor, ha cosa és cosb is pozitív. Ez a megadott intervallumban igaz, könnyen látható. Olyan a és b szögek nem jöhetnek szóba, melyek összege 90°, mert arra 1 lenne az eredmény, kifutunk az adott nyílt intervallumból. Épp ez a bibi, mert ha azt akarom, hogy a mûvelet többször ismételgethetõ legyen, nem jó, mivel bármely intervallum esetén elõbb-utóbb 90° lesz a szögek összege. Tehát szerintem csak a 0 egyelemû intervallum jó. Próbáld ki az asszociativitást konkrét példán - pl. sin84°, sin85°, sin87° esetén... Látszik, hogy nem igaz, mert a szögek összege ugyan asszociatív lenne, de negytív cos helyett mindig az ellentettje szerepel.
A kérdező hozzászólása: ASIN(0.7) + ASIN(0.6) + ASIN(0.5) > pi/2 , viszont ezekre az értékekre vígan asszociatív lesz. Ha mindhárom érték azonos akkor is megmarad az asszociatív tulajdonság...
Nohát, én is ugyanezt mondtam, csak utólag copypaste-tel rendeztem a félmondatokat - nem kellett volna. De az szerintem még érthetõ az enyémbõl is, hogy a negatív cosinus a dolog rákfenéje, amint az bongolo is leírta konkrét példával. Próbálom precízen megfogalmazni a másik kitételemet is: Ha két szög összege pont 90 fok, akkor kifutunk a megadott alaphalmazból! Így a megadott halmazon a megadott függvény nem ad meg mûveletet! (Mert az eredmény nem mindig esik a halmazba...) Csak a zárt [-1;1] -en lenne mûvelet algebrai értelemben.
Igen, vurugya béla, számomra érthetõ volt a tiédbõl is, de a kérdezõnek valószínû nem, ezért írtam konkrét példát. Abban igazad van, hogy zárt [-1;1] intervallum kellene, hogy a mûvelet eredményével újra lehessen mûveletet végezni. Az asszociativitás viszont zárt intervallum esetén sem teljesülne (tudom, hogy ezt te tudod, Béla, a kérdezõnek írom.) Zárt [-1;1] intervallum esetén is csak a {0} halmazra lenne a függvény asszociatív.
Egyetértünk. Gyártottam egy új feladatot is ezt a feladatot csavargatva... (itt a # jel az alsó indexet jelöli) Ha a#(n+1)=2*a#n*gyök(1-a#n^2), akkor milyen a#1 esetén lesz a sorozat elsõ 10 tagja szig. mon, növõ?
A kérdező hozzászólása: Összefoglalva a feltétel az, hogy a (trigonometrikus függvénynél maradva) szögek páronkénti összege nem lehet több 90 foknál. Továbbá így az eredeti feladat asszociatív tulajdonsága a [-gyök(2)/2, gyök(2)/2] intervallumon garantált. Köszönöm a segítséget.
Épp ez az, hogy nem garantált, de ahogy gondolod... Ha legalább a mûvelet elvégezhetõsége fontos, kérlek, hagyd nyitva az intervallumodat, mert kifutsz a ]-1;1[ - bõl...
A kérdező hozzászólása: Kedves Vurugya Béla! Megmaradva a sejtés szintjén, mondjon egy ellenpéldát!
A kérdező hozzászólása: Hát igen a zártság mint tulajdonság nagyon fontos dolog. Nagyon kevés olyan mûvelet konstruálható, amely az egységelem létezése, invertálhatóság, kommutativitás, asszociativitás stb. mellett még ezt is produkálja. Köszönöm az értékes megjegyzéseket.

Igaz-e? Hallottam az egyik ismerősömtől, hogy a hörcsögöt nem lehet benn hagyni éjszaka abban a szobában ahol alszik valaki, mert fulladást okoz, igaz az ez állítás?

Legjobb válasz: Van aki allergiás rá, igaz, de nem mindenki. Pl. én is az vagyok, ha bent hagyom éjszakára, akkor én is fulladok, ezért éjszakára ki szoktam vinni õket, így nincs probléma.

Van aki allergiás rá, igaz, de nem mindenki. Pl. én is az vagyok, ha bent hagyom éjszakára, akkor én is fulladok, ezért éjszakára ki szoktam vinni õket, így nincs probléma.
Aki allergiás a háziporra, valószínûlwg annak nem az igazi hörcsöggel aludni, mert a hörcsög folyton fötör, felkeveri az almot, amiben sokféle allergizáló dolog lehet.
:D nehogy elhidd..ez nem igaz..
Nem.
szia! Ha benn van a ketrecben, nem okoz fulladást :) ))! Buék!
A kérdező hozzászólása: Köszi , BUÉK mindenkinek!!
nem igaz mert benn tarhatod nyugodtan ez csak babona !!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!