Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e az, a (374 db)

Igaz-e az a hír, hogy Ady Endre 6 újjal született?

Azt nem tudom, hogy a kezén-e vagy a lábán, de érdekel, mivel a suliba ilyesmir?l nem hallottam.

Legjobb válasz: igaz

igaz
KEzén, kisujja mellett volt vmi csonkszerû inkább.
igen
Én úgy tudom, hogy 6 régivel... :) ))
Igen, így volt. És ez a Táltosoknak a jele.

Igaz-e az a hír, hogy az interneten a Facebook megszünik? Vagy eztis csak valaki kitalálta? !

Legjobb válasz: Én is remélem hogy igaz, nem jó hogy minden a facebook körül forog. Sokaknak már minden 2. szavuk az hogy "lájk", nagyon idegesítõ.

Én is remélem hogy igaz, nem jó hogy minden a facebook körül forog. Sokaknak már minden 2. szavuk az hogy "lájk", nagyon idegesítõ.
Remélem igaz, sok facebook b*zi állandóan ott lóg, de úgyis csinálnak egy hasonlót, egy copy-t csak átnevezik...
Természetesen igaz, elvégre alig hoz pár milliócskát a tulajdonosnak a Facebook, nyilvánvalóan megszünteti, amint tudja.
Üdv. Sajnos nemfog megszûnni a reklámokból akkora bevétel van hogy majd hülyék lennének megszüntetni . Másrészt INGYEN infó a Rendõrségnek és egyéb szervezeteknek Pl:Humánerõforrás
tu ti már meg is szünt
Kaptál egy értesítést errõl egy olyan levélben aminek egynél több címzettje volt? Esetleg pluszban még a Microsoft, Aol, és Anyámkínja cégek is benne voltak? És te elhitted, mint a beteg gyerekeket, mint a világvégét és a többi urban legendet?

Igaz-e az a sejtés, hogy a következő hatványsor egy az egész R-en értelmezett függvényt állít elő? F (x) =sum (x^ (n + 1) / ( (n + 1)! · (n + 1) ^ (n + 1) ), n, 0, inf)

Mit mondhatunk el hatványsor konvergenciasugaráról? ]-inf,0] intervallumon az f(x) korlátos az -e<f(x)<e^(-1) becsléssel. Számítógépem szerint [-750,0] intervallumon igaz az állítás.(fent és itt az inf a végtelent jelöli.)

Legjobb válasz: A konvergenciasugár: lim |a_n / a_n+1| n→∞ ahol a_n = 1/n!·nⁿ a_n/a_n+1 = (n+1)²·(1+1/n)ⁿ Ennek a határértéke (n+1)²·e, ami végtelen, vagyis mindenhol konvergens a hatványsor.

A konvergenciasugár: lim |a_n / a_n+1| n→∞ ahol a_n = 1/n!·nⁿ a_n/a_n+1 = (n+1)²·(1+1/n)ⁿ Ennek a határértéke (n+1)²·e, ami végtelen, vagyis mindenhol konvergens a hatványsor.


Létezik egy oldal aminek a neve DarkFamily, vajon igaz e az a mondás, hogy viszonyleg csendes elmebetegek uralják? Figyelmem felkeltette a szlogenük!

Ha úgy érzed hogy, kilógsz a sorból és

Legjobb válasz: Errõl az oldalról még nem hallottam. Te hogyan találtál rá?

Errõl az oldalról még nem hallottam. Te hogyan találtál rá?
A kérdező hozzászólása: kerestem googlében szavakat és ki dobott egy ilyet, hogy darkfamily, érdekessége, hogy login ja van , hát furdalt a kíváncsiság, be regeltem, hát gyerekek tényleg egy dark(sötét) banda van ott
Belinkelnéd?
Mûködik még ez az oldal?

Igaz-e az a bibliai kijelentés, hogy: "Az embernek szíve kezdettől fogva gonosz. "?

Ha esetleg igaz valaki szerint, megköszönném, ha leírná a kifejezés pontos jelentéseit. (pl. miszikus-, vallásos-, teológiai-, realista- stb. értelmezés)

Legjobb válasz: Alapvetõen nem, hiszen Isten az embert jónak teremtette! Bemásolná valaki esetleg az egész bekezdést, amelyben ez szerepel? Csak mert nagyon nem mindegy a szövegkörnyezet! Pl. lehet, hogy valaki elkeseredésében mondott ilyet, vagy csak egy bizonyos dologra értette azt a gonoszságot.

Alapvetõen nem, hiszen Isten az embert jónak teremtette! Bemásolná valaki esetleg az egész bekezdést, amelyben ez szerepel? Csak mert nagyon nem mindegy a szövegkörnyezet! Pl. lehet, hogy valaki elkeseredésében mondott ilyet, vagy csak egy bizonyos dologra értette azt a gonoszságot.
Hát Kedves Súr, azt hiszem, nem változtattál a gondolkodásodon.Sajnálom Katy Weaver
Ezt hol írja kedves Súr?
tesó, mégis hogy értelmezted azt, hogy "kezdettõl fogva"??? az alatt az ember életének a kezdetét érti, tehát hogy gonosz szívvel születik -_-
A kezdet az eden kert volt. Nyilvan nem a teremtestol fogva, mert azt mondta Isten, minden nagyon jo. Itt szerintem arra a kezdetre celoz, amikor Adamot es az o hivatasos hangszorojat kiparancsolta Isten a kertbol... de ez az en velemenyem. Meg kell keresni azt az iget, ami meghatarozza a kezdetet. Mert, ebben az ertelemben a teremtes biztos nem...
Noé minden tiszta allatbol áldozott, de ezekbõl alapból nem csak kettõt, hanem 7-7 vitt.
Szia ! Igen sajnos így van ez igaz, az általad idézett igehely a vízözön korából való ez a rész néhány fordításban megnéztem és az általad kiemelt igehelyet körülbelül így adja vissza. Héberben: -Az ember gondolata és szándéka (elõre eltervezett cselekedete) gonosz volt. Vulgata: -Az ember gondolata és igyekezete gonosz. King James fordítás: -Az ember alkotása és szíve gondolata szüntelen csak gonosz. Ezt még egy igével kiegészíteném. 1 Móz. 6, 13: Monda azért Isten Noénak: Minden testnek vége elérkezett elõttem, mivelhogy a föld erõszakoskodással telt meg általuk: és íme elvesztem õket a földdel egybe.  Az emberek állapota ezt eredményezte az erõszak héber eredetijének /חָמָס-chamas/ pontos szótári meghatározása a következõ: Gyakran elõre eltervezett cselekmények, amelyek másoknak fájdalmat, sérülést, szenvedést okoznak, (Terror) illetve más embereket valamire fizikai erõvel vagy hatalmi nyomással kényszerítenek. Az erõszak gyakran agresszióval párosul. Ezután elképzelhetõ, hogy az akkori világban milyen törvénytelenség és anarchia mûködhetett.
Isten az embert eredetileg jónak teremtette, de a bûnbeeséskor az ember eltávolodott Tõle és azóta minden ember bûnösnek születik, tehát a "szíve kezdetõl fogva gonosz".
Tessék: http://biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=1&c=8&v=21#v19 De bennem felmerült egy kérdés a vers korábbi sorait olvasva. (20. vers) Ha Noé feláldozott minden állatból egyet akkor hogy lehetnek állatok, mert ugye 2-2-õt vitt a bárkára és ha egyet feláldozott belõle akkor az az egy ami maradt, nem sokra ment. Egyébként hívõ vagyok, de ez úgy komolyan elgondolkodtatott...
A kérdező hozzászólása: " mivel nem örököltünk mást csak a bûnt és a rosszra való hajlamot" a "Gyík-istentõl" Ezért van belül mindannyiunkban hüllõagy. Jézusban is az volt (legbelül), ezért nem mondta magát jónak. (((Az "Atya" viszont csak fikció =kitalált alak ... egy elvonatkoztatást megszemélyesítendõ)))
a bibliának sehol sincs pontos jelentése, van, aki szerint minden igaz belõle, van, aki szerint semmi, van ezeregy értelmezése, ugyanazokat a frázisokat teljesen máshol használják fel idézetként, stb. ide is érkezni fog legalább 10 válasz, ami homlokegyenest ellentétes
"mert az ember szívének gondolatja gonosz az õ ifjúságától fogva" Meg találtam:)
7.hsz-hez 1Móz 7, 2. Minden tiszta baromból hetet-hetet vígy be, hímet és nõstényét; azokból a barmokból pedig, a melyek nem tiszták, kettõt-kettõt, hímet és nõstényét. 1 Móz 8, 20 20. És oltárt építe Noé az Úrnak, és võn minden tiszta állatból és minden tiszta madárból, és áldozék égõáldozattal az oltáron.

Igaz-e az a hir, h egy-ket honapon belul lesz vmi szoftver, ami lehetove teszi az usa-i iphone mo-i hasznalatat?

Legjobb válasz: Ha az usa-i iphone képes a GSM hálózaton mûködni akkor nem kell semmilyen program, ha pedig csak CDMA hálózaton képes mûködni akkor azon meg program se fog segíteni, hogy menjen a GSM hálózatokon.

Ha az usa-i iphone képes a GSM hálózaton mûködni akkor nem kell semmilyen program, ha pedig csak CDMA hálózaton képes mûködni akkor azon meg program se fog segíteni, hogy menjen a GSM hálózatokon.

Igaz-e az a hír, hogy Szegeden most már többen laknak, mint Miskolcon?

a Wikipédia szerint Szeged a 3. legnépesebb város, Miskolc a 4. de 2009. novemberi adatok szerint Miskolcon kb 600 f?vel többen laknak, mint Szegeden. Létezik az, hogy azóta megfordult a sorrend?

Legjobb válasz: Ezen a világon minden lehetséges. Na és? Nincs nagyobb gondod? Vagy személyesen érint a dolog?

Ezen a világon minden lehetséges. Na és? Nincs nagyobb gondod? Vagy személyesen érint a dolog?
"de pontosabb!" Te sem leszel már hülyébb.
IGEN, igaz. Szeged megelõzte Miskolcot !! http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_legnagyobb_te.. Miskolc lakossága folyamatosan csökken, Szegedé pedig nõ. Hát ezért elõzte meg idén.
A kérdező hozzászólása: de pontosabb!
Mivel a KSH a közigazgatási hivataltól kapott adatokból készít statisztikát, az semmivel nem pontosabb mint a fent említett hivatal adata.
A kérdező hozzászólása: inkább megvárom a KSH adatait, mert az a biztos!
A kérdező hozzászólása: köszi
Nem.
2010 jan.1. Szeged lakossága: 165 717 fõ Miskolcé 170 316 fõ, tehát nem igaz a hír. Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala elérhetõvé teszi ezeket az adatokat.
A kérdező hozzászólása: ja nézegetem , de sose raknak fel semmit, ami használható lenne a tanulmányaimhoz.
Ui.: De egyébként, ha ennyire friss adatok érdekelnek, akkor az (remélhetõleg :) ) elõbb jelenik meg a ksh oldalán, mint egy wiki szócikkben, úgyhogy én a helyedben ott nézelõdnék.
2. vagyok ismét. Megtaláltam. Ugyanennek a szócikknek az elején más adat szerepel, valamint az általad említett mondat linkje is a 2009-es adatokat közlõ oldalra vezet. Egyéb hivatkozás (hogy honnan van a 2010-es adat) egyáltalán nincs. Összességében tehát több dolog utal arra, hogy elírás (önellentmondás a cikkben, hivatkozások), mint arra, hogy igaz... de ettõl függetlenül könnyen meglehet, hogy Szeged beelõzte Miskolcot, ha az utóbbi évek statisztikáját nézed. (Miskolc lakossága csökken, Szegedé nõ)
wikipédia melyik szócikke szerint? Magyarország szócikk: " a népesség szerint csökkenõ sorrendben – Debrecen, Miskolc, Szeged, Pécs, Gyõr, Nyíregyháza, Kecskemét és Székesfehérvár." (Budapest után) Szeged szócikk: "Magyarország negyedik legnagyobb városa" Miskolc szócikk: "Budapest és Debrecen után Magyarország harmadik legnépesebb városa" "Magyarország legnagyobb települései lakónépesség szerint" szócikk: Bp, Debrecen, Miskolc, Szeged... Ezeket találtam, de egyébként természetesen a wiki közel sem szentírás. http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_legnagyobb_te..
Igen, igaz! 2011-ben már 2 ezer fõvel több volt Szeged lakossága, mint Miskolcé. 170ezer Szeged és 168 ezer Miskolc. Szépen elvesztette a második helyet az Acélváros, most meg a negyedikre szorult.

Igaz e az a legenda hogy a szolnoki csata után megették Perczel mór elől az összes vaníliafagyit?

Hallottam egy sztori arról hogy Perczel tábornok nagyon kiakadt amikor a szolnoki csata után neki nem hagytak vaníliafagyit, ami a kedvence volt. Ha tudtok linket írjatok legyetek szívesek.

Legjobb válasz: Még nem hallottam róla, elvileg elképzelhetõ a történet. Perczel Mór valóban csatázott Szolnokon, a fagylaltot is rég ismerték. Sok korabeli írásban megemlítik a fagylaltot, például Görgey kézipénztárában is van olyan bejegyzés 1849 májusából, hogy "ebéd, fagylalt, borravaló 23 forint". Az az egy furcsa momentum, hogy január 22-én* kívánta a fagylaltot... *Perczel nem vett részt a március 5-i szolnoki csatában (március elején vette át a IV. (bácskai) hadtest vezetését, amivel a Délvidéken csatázott), õ januárban (egy kevésbé ismert csatában) járt Szolnokon. http://1848.vfmk.hu/jpg/terkep010n.jpg

Még nem hallottam róla, elvileg elképzelhetõ a történet. Perczel Mór valóban csatázott Szolnokon, a fagylaltot is rég ismerték. Sok korabeli írásban megemlítik a fagylaltot, például Görgey kézipénztárában is van olyan bejegyzés 1849 májusából, hogy "ebéd, fagylalt, borravaló 23 forint". Az az egy furcsa momentum, hogy január 22-én* kívánta a fagylaltot... *Perczel nem vett részt a március 5-i szolnoki csatában (március elején vette át a IV. (bácskai) hadtest vezetését, amivel a Délvidéken csatázott), õ januárban (egy kevésbé ismert csatában) járt Szolnokon. http://1848.vfmk.hu/jpg/terkep010n.jpg

Igaz-e az a legenda, hogy egyszer a debreceniek elültették a tarhonyát?

Egy ismer?sömt?l hallottam.

Legjobb válasz: Elképzelhetõ...de akkor Budán is volt kutyavásár, meg a szlovákok más a dinoszauruszok korában is ott voltak ahol most, sõt még a mai piciny Magyarország is az övék volt... Viszont ha komoly fejjel gondolok bele az tudom rá mondani hogy elképzelhetõnek tartom. Tegyük fel hogy volt egyszer egy Köznapi Ernõné nevû szélütött asszonka...na ez az Ernõné egyszer, mikor nagy éhínség pusztította Debrecen népét, vagy a férje elverte minden pénzüket kártyán, kitalálta, hogy majd tavasszal. mikor a gabonát vetik, õ biza elvet két teljes zsák tarhonyát. Meg is tette, és az egész faluban elhíresztelte, hogy az õ kicsi földjébõl bizony elõre elkészített tarhonya fog kinõni...és végül hoppon maradt...Na ennyit a mesékbõl így hajnai 4:26-kor...ja Jóreggelt!

Elképzelhetõ...de akkor Budán is volt kutyavásár, meg a szlovákok más a dinoszauruszok korában is ott voltak ahol most, sõt még a mai piciny Magyarország is az övék volt... Viszont ha komoly fejjel gondolok bele az tudom rá mondani hogy elképzelhetõnek tartom. Tegyük fel hogy volt egyszer egy Köznapi Ernõné nevû szélütött asszonka...na ez az Ernõné egyszer, mikor nagy éhínség pusztította Debrecen népét, vagy a férje elverte minden pénzüket kártyán, kitalálta, hogy majd tavasszal. mikor a gabonát vetik, õ biza elvet két teljes zsák tarhonyát. Meg is tette, és az egész faluban elhíresztelte, hogy az õ kicsi földjébõl bizony elõre elkészített tarhonya fog kinõni...és végül hoppon maradt...Na ennyit a mesékbõl így hajnai 4:26-kor...ja Jóreggelt!
Ja "már"


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!