Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e, hogy után (37 db)

Arról ki mit tud, hogy az igaz-e, hogy ha nem iszol elég vizet akkor, ha fehérjeturmixot iszol kondi után, akkor felgyülemlik a vesédben?

Legjobb válasz: Mi? A fehérje? És aki húst eszik annak a hús gyülemlik fel? Amúgy tök mindegy,hogy igaz-e.....inni kell...eleget.

Mi? A fehérje? És aki húst eszik annak a hús gyülemlik fel? Amúgy tök mindegy, hogy igaz-e.....inni kell...eleget.
Arról nincsenek ilyen okos dolgok, hogy a pálinka mennyire gyülemlik fel, meg a kakas vér?

Igaz-e, hogy a botoxolás hatása után még ráncosabb az arc, mint botxolás előtt?

Legjobb válasz: Szerintem ez így nem igaz, mert akkor senki nem botoxoltatna. Inkább arról van szó, hogy egy idõ után elmúlik a hatása, és újra ráncos lesz a bõr. Olyat viszont hallottam, hogy minél többször botoxoltat valaki annál sûrûbben kell újra menni, vagyis egyre hamarabb elmúlik a kívánt hatás.

Szerintem ez így nem igaz, mert akkor senki nem botoxoltatna. Inkább arról van szó, hogy egy idõ után elmúlik a hatása, és újra ráncos lesz a bõr. Olyat viszont hallottam, hogy minél többször botoxoltat valaki annál sûrûbben kell újra menni, vagyis egyre hamarabb elmúlik a kívánt hatás.
Ha mégis igaz, betolsz még egy adagot.
Nagy tévedés! A botox egy izombénító anyag. A ránc alatti izomba nyomják, abba az izomba, ami ráncolja a bõrt, ezáltal a botox bénítja azt az izmot, a bõr pedig kisimul. Késõbb sem lesz ráncosabb, sõt! Minél több a botox, annál jobban bénítja az izmot, így viszlát ráncok! Persze már nem lesz olyan természetes az arc, mint azelõtt.

Tényleg igaz-e, hogy a 3. -ik baba után más automatikusan csak gyest kapnék?

Ma hallottam a játszótéren,hogy aki egymás utánba szüli a gyereket annak hiába van munka viszonya és meg az évei az csak gyest kap.Igaz-e?Én nem szeretnék 4-5 évet a gyermekeim között és a kicsi(második gyermekem)most 2 éves és szeretnék a 3-ik szülinapja el?tt megszülni a 3-ik gyermekemet ezért érdekel.

Legjobb válasz: Nekem a 2. gyerek születése elõtt azt mondták, hogy van jogviszonyom, de nincs munkabérem, ezért a minimálbérbõl számolták ki a GYED-et. Szerintem ez most is ugyanúgy igaz, mert a GYED, GYES biztosított jogviszony. Hacsak azóta ki nem találtak valamit.

Nekem a 2. gyerek születése elõtt azt mondták, hogy van jogviszonyom, de nincs munkabérem, ezért a minimálbérbõl számolták ki a GYED-et. Szerintem ez most is ugyanúgy igaz, mert a GYED, GYES biztosított jogviszony. Hacsak azóta ki nem találtak valamit.
off: kedves elsõtõl kérdeznék. Leírnád, hogy pontosan mennyi idõ van a két gyermeked között?
A kérdező hozzászólása: Fú nagyon megkönnyebbültem, akkor ez is csak játszótéri "pletyka". Köszönöm szépen.
A 2-nak: 1. vagyok. Huh, ez elég bonyolult, már akkor sem értettem. 20 hónap van a 2 gyerekem közt. Úgy értem, hogy a minimálbér az alapja, hogy valami minimiálbér kétszeresének a 70 %-a, vagy mennyi, amibõl kiszámolják, tehát nem a munkabérem. Ez így is a maximum, ami kapható. Elõtte 10 éve folyamatosan dolgoztam, a 2. szüléskor is megvolt a munkaviszonyom. Viszont a TGYÁS is ennyi volt, ez volt a nagyobbik baj, mert a munkabérem alapján sokkal több lehetett volna. Nekem még azt mondták, hogyha megszakítom a GYED-et és elmegyek táppénzre, akkor megint elég jó TGYÁS-t kaptam volna. De ezt én végülis nem tettem meg. Ez azóta lehet, hogy változott, most ezen szigorítottak. De én most így 96-98 ezer körüli GYED-et kapok nettóban gyerekkedvezménnyel együtt.
Elsõnek: akkor te még tavaly vagy korábban igényelted a gyedet igaz? A tavalyi szabályozás szerint (januárban változott) ha nem volt 180 bérezett napod, akkor a gyedet az akkori minimálbér kétszeresének figyelembevételével kellett megállapítani. Azóta ez annyiban változott, hogy ez a bekezdés kikerült a törvénybõl, és a helyére bekerült a kedvezményszabály.
Ja, és akik azt mondták, több lesz a tgyásod, mint a táppénzed, tévedtek, mert a tgyás nak akkor van maximuma, ha nem volt 180 bérezett nap. A táppénz meg nem bérezett nap, (csak a szabi, betegszabi, és a munkanap) így akkor is lett volna maximuma, ugyanannyi, mint a gyednek.


Német biafuizl? Mi ez? Annyit tudok csak h söralátét, de tudnom kéne, h a sör alá vagy felé teszik. Meg, hogy igaz-e, hogy 5 vonás után kapsz még egy sört. Fontos.

Legjobb válasz: A söralátétet minden országban a sör alá teszik. Az pedig, hogy kapsz-e egy hatodikat ingyen az a kocsmától függ.

A söralátétet minden országban a sör alá teszik. Az pedig, hogy kapsz-e egy hatodikat ingyen az a kocsmától függ.
A kérdező hozzászólása: köszi az oktoberfesttel kapcs. kéne..hogy ott van-e ez a szokás.. és kartonból avyg filcbõl van-e a söralátét?
Az octoberfesten nem kapsz ingyen sört. A söralátét kartonból van. Már régen nem azon számolják a sört, hanem a pincér nyakában lóg a kártyás PDA.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen.

Tényleg igaz-e, hogy a kissebb köbcentis autók (mondjuk 1200köbcenti alatt) nem bírják a intenzívebben, gyakrabban hosszabb távú utakat? Tehát előbb megadják magukat a motorok?

Legjobb válasz: Hát ha abból indulunk ki, hogy a nagy hajók az USAban azért készültek 5-6000 köbcentis motorral, hogy a hosszú utak ne terheljék meg õket, illetve ha abból, hogy ami kevesebbet pörög (fordulatszám) az többet tud menni (busz pl elmegy millió és millió km-t, míg mondjuk egy F1 autó 1 szezon 1 motor) illetve még ha abból hogy a kis kocsik kis motorral jellemzõen városi közlekedésre vannak kitalálva, akkor igen....

Hát ha abból indulunk ki, hogy a nagy hajók az USAban azért készültek 5-6000 köbcentis motorral, hogy a hosszú utak ne terheljék meg õket, illetve ha abból, hogy ami kevesebbet pörög (fordulatszám) az többet tud menni (busz pl elmegy millió és millió km-t, míg mondjuk egy F1 autó 1 szezon 1 motor) illetve még ha abból hogy a kis kocsik kis motorral jellemzõen városi közlekedésre vannak kitalálva, akkor igen....
Ahhoz, hogy a jármû egy adott sebességgel haladjon, bizonyos teljesítményt kell leadnia. Egy kisebb, mondjuk 1200 köbcentiméteres hengerûrtartalmú motor teljesítménye általában kisebb, mint egy nagyobb 1500-1600-asé, tehát a haladáshoz szükséges teljesítmény a teljes teljesítmény nagyobb hányadát teszi ki, tehát például a 80 km/h-s tempó tartásához nem a teljes teljesítmény 25%-át, hanem 50-60%-át kell kifejtenie. Ez hosszú távon nem használ a motornak - neked sem mindegy, hogy kényelmesen tekered-e a biciklit, vagy úgy hajtod, mint az állat. Persze lehet, hogy egy kisebb motor teljesítménye megegyezik a nagyobbéval, de ekkor a fajlagos teljesítménye (kW/l) nagyobb, ami általában a motor élettartamának csökkenését vonja maga után - lásd az utcai 2.4-es motorok 100000 km feletti élettartama, szemben a Forma-1-ben használt motorok két futamával. Összességében: a kisebb motorokat nem a hosszú távú utak "nyírják ki". A városi forgalom sokkal több kárt tud benne tenni (gyakor terhelésváltások, lassú bemelegedés, kormolódás). A kisebb motorokat a túlhajtás teszi tönkre - csak mivel kisebb a teljesítmény, ezért ugyanakkora terhelés mellett jobban erõlködik a motor.
Igen, igaz. Ezek az autók rövidebb ill. közepes távú utazásokra lettek tervezve. Az intenzívebb gyakori igénybevételre célszerû egy komolyabb gépkocsit venni.
Teljesen egyet értek minden válaszadóval! tapasztalat...!

Igaz-e, hogy epidurál után jól elvagy és nincsenek őrült fájdalmak? Egyáltalán mit érez olyankor az ember?

Legjobb válasz: Na akkor a pozitiv tapasztalat: nekem ejjel kezdodtek a fajasok, reggel 9-kor mentunk akorhazba, addigra mar 3-4 perces fajasaim voltak. 11-kor en magam kertem az epiduralt. 3-szor szurnak, abbol csak az elsot erzed (kulonben is, addigra a fajasok mar annyira fajnak, hogy azt se nagyon). Nekem 5 perc alatt elmult minden "fajdalom", csak az a nyomas erzes maradt meg. Szepen megreggeliztem, meg egy fel orat dumaltunk a szulesznovel. Aztan erezni kezdtem (mivel ez az epidural nem ugyanaz mint amit mutetekhez adnak, tehat jarkalni is tudsz vele.. kvazi valoban erzed, hogy mikor kell nyomni) hogy nyomnom kell. Na ezt a szakaszt valoban biztosan lassitotta valamennyire az epidural, 50 percig tartott.. bar kozben egy fel adagot kaptam meg. Az erzestelenito szepen fokozatosan megy ki, nem tort ram orult fajdalom, amikor megszunt a hatasa. Ettol a kitolasi szakasz meg a par oltes sem fajt. Abszolut nem bantam meg, hogy kertem.. igy szep emlek az egesz szules.

Na akkor a pozitiv tapasztalat: nekem ejjel kezdodtek a fajasok, reggel 9-kor mentunk akorhazba, addigra mar 3-4 perces fajasaim voltak. 11-kor en magam kertem az epiduralt. 3-szor szurnak, abbol csak az elsot erzed (kulonben is, addigra a fajasok mar annyira fajnak, hogy azt se nagyon). Nekem 5 perc alatt elmult minden "fajdalom", csak az a nyomas erzes maradt meg. Szepen megreggeliztem, meg egy fel orat dumaltunk a szulesznovel. Aztan erezni kezdtem (mivel ez az epidural nem ugyanaz mint amit mutetekhez adnak, tehat jarkalni is tudsz vele.. kvazi valoban erzed, hogy mikor kell nyomni) hogy nyomnom kell. Na ezt a szakaszt valoban biztosan lassitotta valamennyire az epidural, 50 percig tartott.. bar kozben egy fel adagot kaptam meg. Az erzestelenito szepen fokozatosan megy ki, nem tort ram orult fajdalom, amikor megszunt a hatasa. Ettol a kitolasi szakasz meg a par oltes sem fajt. Abszolut nem bantam meg, hogy kertem.. igy szep emlek az egesz szules.
Sajnos én ezt nem tudom alátámasztani. Az én érzéstelenítésem nem volt sikeres (császáros voltam), ezért utána engem elaltattak. Az elõkészületek nem fájdalmasak, csak egy tûszúrást érzel a gerincednél. Utána melegséget kell érezni, majd fél óra múlva már semmit. Érzéketlenné válik az ember hastól lefele, majd amikor kimegy a hatása, újra érezni fogod a lábad (ez egy kicsit furcsa érzés). Utána elõfordulhat fejfájás, émelygés. Nálam egyik sem volt, sok infúziót kaptam pont ezek elkerülése miatt. Az én példám ne ijesszen meg, nagyon ritka, hogy nem sikerül, de jobb, ha tudsz ilyenrõl is.
Szia. Nekem nagyon hosszú, e´s nehéz szülésem volt.38óra.Végén már nem bírtam tovább, és túl fáradt is voltam, (borzasztó fájásaim volta´k, és a végén szünet nélkül)ezért kaptam, pedig nem akartam.Kikell töltened egy adatlapot, alái´rni, majd jönnek beadni.Mikor beszúrják a tüt, enyhe szu´rás, e´s érzed ahogy a meleg végig megy a hátadon.majd kezdesz ellazulni, e´s nyugodni.Kezd zsibbadni a lábad, e´s fura érze´s a gyomorban.(nekem)Utánna nem érzed a tested deréktól lefelé.Elmúlt minden fájás, elálmosodtam, még besze´lni is alig tudtam.A`ldom az Istent, hogy megkaptam, mert a dokira, és a szülésznöre hallgattam végre.(A férjem már régóta mondta, csak féltem töle.)2 o´ra múlva kinyílt teljesen a méhsza´j, csak várni kellett me´g, hogy múljon a hatása.Eltelt 5óra, átraktak a szülöa´gyra, e´s mikor éreztem, hogy most jön tolófájás, (fájdalom nélkül)akkor nyomtam, és gyorsan meglett a lányom.Aztán lassan elkezdtem érezni a lábaimat, és ennyi. Ne félj töle, ha nem lessz más megoldás, akkor ke´rjed.
Nekem amikor bevezették a kanült pár másodpercig gyökérkezelésre emlékeztetõ fájdalom szaladt át a derekamon. Aztán elnehezültek a lábaim, zsibbadtak, de elmúltak a fájások és a "derekammindjártleszakad" érzés is elmúlt kb. 10 percen belül. Császároztak, és sajnos nálam sem sikerült jól az érzéstelenítés, mert belül mindent éreztem, tehát engem is gyorsan elaltattak. De mivel bent volt a kanül, így kaptam mûtét után egy 24 h-ás érzéstelenítõt, így könnyebb volt, mint a többi császárosnak.
Én is kaptam ilyet. De azt tudni kell, hogy csak a tágulási szakasznál adják, a kitolásinál nem , és nem is hatna akkor. Szóval egy fél óra hosszat tényleg nagyn jól elvoltam, anyukámmal jól eldumáltunk, de amikor jöttek a tolófájások, az bizony piszokul fájt, fõleg mert rá volt tekeredve a köldökzsinór a babára és elég nehezen tudodt kijutni.
az elözö válaszolónak. Te milyen epidurált kaptál, ha járkálni tudtál vele?? Én 6 óráig a lábaimat sem éreztem.engem úgy kellett emelni, mikor átkerültem a szülöa´gyra. Èn a 2.válaszoló vagyok.
Van sétálós EDA és van a sima fekvõs. Sajnos utóbbi van a legtöbb kórházban, legalábbis nálunk csak az volt. A 3. válaszoló.

Forgalmi vizsga után igaz e, hogy más nem lehet módosítani?

Ha átengednem a forgalmi vizsgán azt már soha senki nem tudja módosítani igaz?

Legjobb válasz: Max elvehetik a jogosítványod :D

Max elvehetik a jogosítványod :D

11 hónap közmunka után ami dec.31. el lejár igaz e, hogy semilyen támogatásban vagy segélyben nem fogok részesülni?

Folyamatosan ilyen visszajelzéseket hallok, hogy semmi sem fog járni 11 hónap közmunka után, most akkor , hogy van ez?

Legjobb válasz: 5.! Egyszerre írtuk ki. :) Azért írtam mert szerintem kamu.

5.! Egyszerre írtuk ki. :) Azért írtam mert szerintem kamu.
A 11hónap összeségében kevés, de ha az elmúlt 3évben, ledolgoztál min 360napot, akár idõszakosan is, /közmunka stb/, akkor már jár 36nap állásker.támogatás, ami a netto béred 60%a. ha ezt is kimerítetted, marad az f.h.t, 22800Ft, de már csak 2013 márciusáig, ezután az is megszûnik, hivatalosan bejelentették Comba S.+megszavazták az Ogy-ben.
Dehogynem. Foglalkoztatást helyettesítõ támogatás, 22 ezer valamennyi
Nem. A 22 800 továbbra is jár. Hol olvatad ezt? Milyen közmunka volt?
A kérdező hozzászólása: Ez start munka program feb 8. tól dec. 31-ig. Munkatársak pletykálják, de sztem csak tudatlanok és tájékozatlanok. Lehetetlennek tartottam, ezért kérdeztem utána. Köszönöm a válaszokat!
Linkeld mar be azt a hivatkozást, utolsó.
"de már csak 2013 márciusáig, ezután az is megszûnik, hivatalosan bejelentették Comba S.+megszavazták az Ogy-ben." Be tudod másolni, hogy hol olvastad ezt?
Bármilyen munkaviszony után jár az álláskeresési ellátás a Munkaügyi Központból. Oda kell elõször menned majd január elsõ munkanapján.

Igaz e hogy halálunk után a hamvasztás által a lélek azonnal szabaddá válik, míg a temetkezés hagyományos formája esetén még sokáig "őrzi" a testét?

Nagyon szeretném hinni,hogy ennek a feltételezésnek nem lehet köze a valósághoz,de miután bizonyos olvasmányok ezt az információt támasztják alá,elbizonytalanodtam.

Legjobb válasz: Te viszont látom kiszabadultál az elmegyógyintézetbõl.

Te viszont látom kiszabadultál az elmegyógyintézetbõl.
Az elme addig nem szabadul, amíg a születés halál közti állapotban használt test végérvényesen meg nem semmisül(porrá lesz). Ez pedig azért, mert egyszerre csak egy fizikummal lehet frigyben az elme, de amíg az egyik fizikum egyben van, addig a következõhöz nem csatolódhat. :) üdv 26/F LastOne.Left
A kérdező hozzászólása: Õszintén érdekel, minden ezen témakörön belüli információnak nagyon örülnék.
Kedves Aranyecset. :) Az a helyzet, hogy az Élet volt olyan kegyes, és megadta az embernek a magyarázatot, azt a dolgot, amit te ismeretlennek vélsz. Lehetõség van arra, hogy most megismerhessük az élet igazságát, az élethez tartozó magyarázatot, s most hangsúlyozom, NEM példázatokat. Kõkeményen racionális, józan, logikusan felépített leírás ez, és bárki hozzáférhet. Ha érdekel, és fejest ugranál akár most is, akkor jelezz és kapod. :) üdv 26/F LastOne.Left
A kérdező hozzászólása: Ezek igazán érdekes és elgondolkodtató válaszok.Döbbenetes belegondolni, hogy mennyi mindent nem tudunk még.Olyan tudatlanságban éljük le az életünket, hogy biztosak csak abban vagyunk, hogy egyszer fejest kell ugranunk a nagy ismeretlenbe. Kedves LastOne.Left, lyalya, köszönöm.
Engem ez nem zavarna, mert az üvegkoporsós temetés a legkúlabb. Másrészt az örökkévalósághoz viszonyítva semmi az a párezer év, míg a csontok is szétporladnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm LastOne.Left. Nem hiszem, hogy ez jó hír lenne.Olyan érzés lehet a lélek számára, mint a megkötözöttség.Ennek tudatában érdekelne, milyen esélyük van a mumifikált testhez kötõdõ lelkeknek a reinkarnálódásra?Még érdekesebb a jégbe zárt holtak esete.Hogyan viszonyulhat ehhez a lélek?Talán ezért is fontos, hogy halottaink hazai földben pihenjenek.Bár a hamvasztás ezek után sokkal rokonszenvesebb
LastOne.Left még egyszer elolvastam, amit írtál, és nem lélekrõl, hanem elmérõl beszéltél. Külön választódik ez a két dolog szerinted?
Tehát a hamvasztással elõsegítjük a testétõl való elszakadást? Mondjuk én azt hallottam, h a halottak általában ott vannak a temetésükön, de azt is olvastam, h a hamvasztáskor is, egy médium nyilatkozta egyszer valakirõl, h rossz volt látnia magát, ahogy betolják a kemencébe. De ennek szögesen ellentmond Moody kutatása, aki a klinikai halálból visszatérteket vizsgálta, ott szinte mindenki, elsöprõ többség úgy nyilatkozott, h börtönnek, esetleg teljesen érdektelennek érezte a testét. Szóval nem tudom, de a kérdés jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, már olvasom is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!