Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e, hogy szabad (10 db)

Igaz-e hogy a gyakori hajmosás tönkreteszi a hajat? Szabad-e egy héten pl. többször is hajat mosni nem csak 2x?

Legjobb válasz: Akinek zsíros a haja, annak nem gáz. Száraz, töredezett hajat csak heti 1szer-2szer szabad mosni, mert mosásnál veszít a haj a természetes nedvességébõl..

Akinek zsíros a haja, annak nem gáz. Száraz, töredezett hajat csak heti 1szer-2szer szabad mosni, mert mosásnál veszít a haj a természetes nedvességébõl..
ez hajtípustól függ nekem zsíros és ha kihagyok egy hajmosást nem látszik semmi, de nem olyan a tapintása és azt nem szeretem, de most nyáron úgyis itthon vagyok és mindig felkötöm a hajam nekem nem tette tönkre a hajam, pedig egy héten 5x mosok hajat, de nagyon jó a tapintása és mindig vágatok úgyis fodrásszal belõle
Azt mondják hogy a legjobb ha minél ritkábban mosod a hajad! de ez tényleg típustól függ...

Azt nem tudom, hogy igaz-e hogy nem szabad ká betűvel kezdődő ételeket adni a hörcsögöknek? Pedig már sok hörim volt. Most is kettő van. Egyszer az egyik hörim a pannónia sajttól halt meg.

Köszönöm a mielöbbi válaszotokat. Nagyon sürg?s! Gyors választ kérek lécci! Köszönöm. Gyimesi Tamara

Legjobb válasz: Igaz mert felfújódnak tõle, és sajtot is csak igen módjával adj nekik.

Igaz mert felfújódnak tõle, és sajtot is csak igen módjával adj nekik.
igen igaz k betûset ne adj neki mert felpuffasztja a sajthoz no komment:(R.I.P.)
A kérdező hozzászólása: Köszi tehát ne adjak nekik ugye?

Igaz-e, hogy nem szabad háton aludni (feküdni). És ha igaz, miért nem?

20 hetes kismama vagyok.

Legjobb válasz: Elsõsorban akkor lesz ez jellemzõ, amikor már nagyobb lesz a pocakod, de akkor már nem is akarsz majd a hátadra feküdni. A megnövekedett méh háton fekvéskor nyomja a gerinc belsõ felén futó nagy artériát, ami ájulásközeli érzést, remegést, szívdobogásérzést, akár halálfélelemet stb. okozhat. Mivel a méh nyomása végeredményben a keringést akadályozza, ez nyilvánvalóan nem tesz jót se neked, se a babádnak (gondolj például az oxigénhiányra).

Elsõsorban akkor lesz ez jellemzõ, amikor már nagyobb lesz a pocakod, de akkor már nem is akarsz majd a hátadra feküdni. A megnövekedett méh háton fekvéskor nyomja a gerinc belsõ felén futó nagy artériát, ami ájulásközeli érzést, remegést, szívdobogásérzést, akár halálfélelemet stb. okozhat. Mivel a méh nyomása végeredményben a keringést akadályozza, ez nyilvánvalóan nem tesz jót se neked, se a babádnak (gondolj például az oxigénhiányra).
szia. Használjátok a keresöt.tegnap két ilyen kérdés is volt.Tegnapelött is.Sok választ találni. 39hetes kismama.
Azt mondják, hogy a legjobb a bal oldalon aludni, mert az a legjobb a babának keringés szempontjából, meg a mamának is, ill. az emésztésnek is.


Igaz az, hogy nem szabad E vitaminos krémmel kenni a pocakunkat? Ha nem szabad akkor miért nem?

Legjobb válasz: Sajos nem tudom, igaz-e vagy sem. De ahogy olvastam a kérdésed, rögtön megnéztem a krémet, amit használok. Van benne E vitamin...meg jojobaolaj, mandulaolaj... Kifejezetten kismamáknak gyártják. Csak nem lehet ártalmas... Boldog babavárást!

Sajos nem tudom, igaz-e vagy sem. De ahogy olvastam a kérdésed, rögtön megnéztem a krémet, amit használok. Van benne E vitamin...meg jojobaolaj, mandulaolaj... Kifejezetten kismamáknak gyártják. Csak nem lehet ártalmas... Boldog babavárást!
Én úgy tudom, hogy kifejezetten jó az E vitaminos krém vagy olaj.
Nem árt! Nekem a dokim még E vitamint is írt fel, hogy szedjem, mert segíti a méhlepény keringését. Szóval a striák elleni krémbe sem véletlenül teszik bele.

Igaz-e az, hogy az utolsó trimeszterben (vagy akár az egész terhesség alatt) nem szabad túl sok kalciumot fogyasztani, mert az túlzottan megkeményíti a baba koponyacsontját?

33 hetes vagyok, pár napja kiütéseim lettek, amelyet rögtön kalcium pezsg?tablettával orvosoltam. Azaz orvosoltam volna, de nem segítette csak egy cseppet enyhítette a viszketést. Miután elmentem a háziorvoshoz, és elmondtam ezt neki, a fenti kérdésben megfogalmazottakat mondta, és javasolta hogy ne igyak több calciumot.

Legjobb válasz: Nem tudom, lehet hogy egyénfüggõ is, mert én az allergiám miatt az egész várandóságom alatt 1-2 kalcium sandozt ittam naponta, és a lányom koponyacsontja nem lett túlzottan kemény, vagy átlagtól eltérõ. Igaz, a fogaim nem romlottak el egyáltalán hál istennek, szerintem pont emiatt, hogy pótoltam a bab által elvont kalciumot.

Nem tudom, lehet hogy egyénfüggõ is, mert én az allergiám miatt az egész várandóságom alatt 1-2 kalcium sandozt ittam naponta, és a lányom koponyacsontja nem lett túlzottan kemény, vagy átlagtól eltérõ. Igaz, a fogaim nem romlottak el egyáltalán hál istennek, szerintem pont emiatt, hogy pótoltam a bab által elvont kalciumot.
Én az elsõ 3 hónapban szedtem kalciumot, mivel nem iszok tejet, de a baba csontozatához kell a kalcium. Soha nem hallottam még ilyet, hogy keményebb lesz a baba koponyája a kalciumtól. Az orvosom sem ellenezte a beszedését.
Szia! Pár hete nekem is tele lett a pocakom kiütésekkel, a bõrgyógyász napi 1000 mg kalciumot javasolt. A nõdokim is javasolta, mert a görcsöket is oldja. Én este szoktam meginni egy 500-as tablettát, és így nem görcsölnek be éjjel a lábaim. Nekem nem mondta az orvos, hogy nem szabad szedni. Üdv, 32 hetes kismama
Én 2 naponta szedem az 500mg-os kalciumot a Gravida mellé. Nem hiszem hogy árt, mert ha jól tudom, 1500 mg fölé nem szabad menni terhesség alatt. Mondjuk én alapból nem ihatom a tejet allergia miatt, ezért is adagolom magamnak tabival, meg a fogaimat sem akarom elveszíteni. 33 hetes
Nekem szó szerint ezt válaszolta a dokim, amikor rákérdeztem, hogy nem kell-e szedni. Nem is szedek, nagyon szeretem a tejet, azt iszom, meg sok tejterméket eszem. Semmi baja a fogaimnak.
Szia! Nekem kifejezetten javasolták, h igyam a kálciumot. Napi 1 pezsgõtabletta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Azért a doki jól belém ültette a frászt. MOndjuk nekem nem terhességi kiütéseim vannak hanem valami brutálisabb, naaagy összefüggõ piros foltok, annyit mondtak rá hogy vagy allergia bármire, vagy a torkomban látott vírussal együtt jár....egyetlen segítségem a kalcium....nem örülnék ha azt sem ihatnám.
A kérdező hozzászólása: Hajjaj. Nem tudom akkor mi a jó, de kalcium nélkül nem tudok megmaradni ilyen viszketõ kiütésekkel.

Igaz lehet e hogy CF kártyát nem szabad formázni NTFS be vagy EXT3 ba, mert rövidül az élettartama?

Csináltam IDE CF átalakitót és GeexBox ot szeretnék telepiteni CF kártyára és nem értem mi köze az élettartamához hogy mibe van formázva.

Legjobb válasz: Szerintem nemigaz. Mindegyik memóriakártya (és/vagy pendrive) élettartama rövidül a használat során, ez természetes, de attól szerintem nem függ, hogy milyen filerendszer van rajta.

Szerintem nemigaz. Mindegyik memóriakártya (és/vagy pendrive) élettartama rövidül a használat során, ez természetes, de attól szerintem nem függ, hogy milyen filerendszer van rajta.
Semmi köze a fájlformátumnak az élettartamhoz... Maga a kártya csak annyit lát, hogy írnak-olvasnak róla, fogalma sincs, hogy milyen adatok azok. Márpedig egy FAT-NTFS-EXT3 fájlrendszernél ugyanúgy bitek és bájtok vannak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat. Akkor megnyugodtam.

Igaz-e az hogy az ilyen kiskutyákat mint pl: Havanese nem szabad megnyiratni?

Még régebben olvastam itt egy kérdésnél...

Legjobb válasz: Megnyírni meg lehet, de szerintem a szõrminõsége romlik tõle, és pont azért van ilyen szõre hogy jó legyen neki hidegben és melegben is, ezért nem kell attól félni hogy szenved a melegben. Ha jól tudom ez a fajta kutya forró vidékrõl származik... Aki rövidszõrû kutyát szeretne az vegyen olyat, ez az én véleményem.

Megnyírni meg lehet, de szerintem a szõrminõsége romlik tõle, és pont azért van ilyen szõre hogy jó legyen neki hidegben és melegben is, ezért nem kell attól félni hogy szenved a melegben. Ha jól tudom ez a fajta kutya forró vidékrõl származik... Aki rövidszõrû kutyát szeretne az vegyen olyat, ez az én véleményem.
Az utolsóval értek egyet. Nekem 2 hosszú szõrben tartott havanesem van. Semmivel nincs jobban melegük mint egy rövid szõrû tacskónak pl. A havanese kubai fajta, nem véletlen ilyen a szõre. Ha levágatod könnyen leéghet a bõre, és még jobban melege lesz, mert a szõre télen fût, nyáron hût, és nincs aljszõrzete. Akinek meg nincs ideje, kedve szõrt ápolni, vagy nem tetszik ez a fajta hosszú szõrrel, az vegyen törpepincsert, vagy mopszot...
Lehet de úgy nem olyan szép.
Nem, nem igaz...bármilyen kutyát meg lehet nyírni, természetesen megfelelõ tartási körülmények között, és nem télen.
ha õszintén szeretik egymást, semmi akadálya, csak ne legyen kiskrú.
Szüleim között 20 év korkülönbség van, nagyszüleim beletörõdtek annak idején, nem volt mit tenniük. És nagyon jó viszony volt/van is apám és az anyós-após között. Szüleim még most is együtt vannak, nem mondom, hogy a korkülönbségbõl adódóan nem volt soha konfliktus köztük, de kitartottak egymást mellett, még ha nem is dúl már a lamour. :)
Szüleim között 12 év van, 24 vs. 36 mikor megismerkedtek. Máig boldogan élnek. Viszont tényleg nem ártana helyesírási szempontból átnézni küldés elõtt :-)
Lány vagyok, a párom másfél évvel fiatalabb és fél fejjel alacsonyabb nálam, emiatt mindenki röhög rajtunk, de mivel szeretjük egymást, ez nem érdekel. Az számít hogy vagyunk egymásnak, nem az, hogy mit gondolnak rólunk mások, nem érdekel, ha a korkülönbség, testmagasság vagy bármi más miatt az emberek nem nézik jó szemmel a kapcsolatunkat. Mellesleg nem ártana, ha tanulnál egy kis helyesírást.
Attól függ, hány évesek vagytok.
A nagyapám 10 évvel idõsebb volt mint a nagyanyám. Boldogan éltek míg meg nem halt.
A kérdező hozzászólása: Volt barátnöm 27 én 37.
Én 24éves lány vagyok párom 37éves.Sokan rossz szemmel nézték a 13év korkülömbséget.De ha valaki szereti a másikat akkor nem számít semmi.
Akkor nincs gond a korral...Csak akkor lenne ha vmelyik kiskorú lenne.
én 15évvel vagyok fiatalabb, mit a férjem
Én 11 évvel vagyok fiatalabb a páromnál, én 24, férjem 35. 3 éve házasok vagyunk, babát szeretnénk, és nagyon boldogok vagyunk. Rám is néztek már furcsán, de kit érdekel???

El szabad-e titkolni egy gyerek előtt hogy ki az igazi apja?

nem rég tudtam meg hogy egy ismer?s családban a legkisebb gyereknek nem az az apja aki felnevelte a gyerek 13 éves, és az az apja akit apjának hitt, 2009-ben meghalt van még 2 nagyobb testvére az igazságot 1 éve mondta el neki az anyja most sokat van a vér szerinti apjával

Legjobb válasz: Ilyen dolgok egy kisgyereknek legrosszabb rémálmaiban jönnek elõ, nagyon meg tudja viselni ha késõn tudja meg az igazat, tehát jobb az õszinteség.

Ilyen dolgok egy kisgyereknek legrosszabb rémálmaiban jönnek elõ, nagyon meg tudja viselni ha késõn tudja meg az igazat, tehát jobb az õszinteség.
Van úgy, hogy ilyesmit egy élet alatt se lehet feldolgozni.
A Sprektum-on láttam egy dokumentum filmet errõl. A világon minden ötödik embert nem a vérszerinti apja nevel. Persze nem is lenne ebben semmi furcsaság, egy dolgot leszámítva. Az apa és a gyerek úgy tudja, hogy rokonok. Az egyik apa a film elején még úgy tudja, hogy 5 gyereke van, majd a végén kiderül, hogy az ötbõl csak egyhez van köze. Ez szerintem katasztrófa.
Hát egyetértek, nem kellett volna eltitkolni, hogy ki az igazi apa, de végül is megértem a szülõket is.Kisöcsém is 11 éves és szörnyû belegondolni, hogy hogyan viselne egy ilyen hírt.
Nem kellett volna elhallgatni. Viszont az igaz, hogy aki felneveli, szereti törõdik vele az számít az apjának. Nem biológiai, de ha belegondolunk mi a fontosabb ? Most Õ nehezen viseli, vagy te gondolod ezt csak ? A gyerek hogyan reagál ? Valamilyen szinten ha már így van akkor szerencséje is van, mert felépíthet az édesapjával egy rendes gyerek szülõ kapcsolatot, lehet még apa az életében. Ezt lehet pozitívan veszi ha már így alakult.
Szerintem a gyász nem feltétlenül attól függ, hogy az apám volt vagy nem az apám volt. Igaz, hogy 11 éves volt, de valószínûleg ugyanolyan nehezen viselte volna akkoris, hogy elvesztette azt az embert, aki felnevelte, szerette és apja volt apja helyett, hogyha tudja az igazságot. A kérdésre válaszolva pedig ez legfõképp a családon múlik, hogy el "szabad-e" titkolni, valamint a helyzeten.
Az anya hibája, hogy nem volt õszinte. De erre törvény nincs. Nem is lehetne, ha sokszor a kedves mama se biztos benne, hogy ki az apa.
Az ember jó esetben nem azért szereti a szüleit, mert "megcsinálták" õt, hiszen ez nem nagy dolog. Egy szüléssel végzõdõ nemi aktus csak biológiailag tesz 2 embert szülövé. Az az igazi szülõ, aki aggódással, törõdéssel felneveli a gyereket. A kisfiút akkor is ugyanennyire megviselte volna a haláleset, ha tudja az igazságot. Hiszen azt az embert veszítette el, aki apjaként viselte gondját, és nevelte õt. Az egy másik dolog, hogy szarul érzi magát, amiért úgy érzi be lett csapva...
Akkor mi itt a baj?
Nehéz kérdés. Én is azt vallom hogy az õszinteség a legjobb, de azt is hogy egy kicsi gyerek még nem tudja felfogni hogy mi is ez, csak max cikizik mert "a te apád nem a te apád". Kicsivel nagyobb korban mondanám el neki, mondjuk elsõs-másodikos, azért ilyen korán mert minél elõbb meg kell tisztelned a bizalmaddal amikor úgy érzed hogy már fel tudja fogni. Kamaszkorig várni nem szabad, akkor már identitásveszteséget okoz vagy úgy érezheti hogy "elárulták" amikor nem mondták el neki, ami így is van (még ha felnõttenesetleg meg is érti ennek az okait).
"Most, hogy kiderült a férjem vércsoportja, én tudom, hogy pl. ha nekünk lesz gyerekünk, az én vércsoportomat nem örökölheti a férjemé miatt. " Ezt nem értem, a gyerek minden esetben örökölheti az EGYIK szülö vércsoportját, tehát ha a gyereknek meg az anyjßanak ugyanaz a vércsoportja, akkor semmi baj. Olyan nincs, hogy az anya vércsoportját nem örökölheti, mert az apáé másmilyen. Itt valamit nagyon rosszul tudsz.
A férjem sokáig nem tudta a saját vércsoportját. Kíváncsiságból megnézette nemrég. A lányával egyszer szóba került, hogy neki és az anyjának is ugyanaz a vércsoportja, mint nekem. Most, hogy kiderült a férjem vércsoportja, én tudom, hogy pl. ha nekünk lesz gyerekünk, az én vércsoportomat nem örökölheti a férjemé miatt. Nem merek szólni neki, hogy vagy a lánya tudja rosszul a vércsoportját, vagy a lánya nem a lánya...
Az apa 11 évig tojt rá, vagy mi?
Azé a gyerek aki felneveli. Helyzetfüggõ, hogy mi a helyes megoldás ilyenkor. De akkor is az apja halt meg, hisz õ nevelte, szerette mint a fiát.
A kérdező hozzászólása: a férje tudta meg a gyerek igazi apja is
Nem semmi anyja lehet. En biztos, hogy nem tudnek ilyet titkolni. Nem bantotta a lelkiismerete? A sajat gyerekenek es a megboldogult ferjenek is hazudott ennyi even keresztul. Lehet, hogy jobb lett volna elmondani a ferfinek, minthogy igy egy hazugsaggal ment a sirba. Sajnalom a kisgyereket. :(
Én azt nem értem, hogy az apja addig hol volt míg a nevelõapjára" hitte, hogy az apja? mert ha nemtudta, akkor valószínûleg az igazi apa nem nagyon lehetett képben... mert akkor nem tudták volna eltitkolni..
Gondoljatok Luke Skywalker arcára a következõ mondat alatt: -Luke, én vagyok az apád!
A gyerek mit szól ? ?? Az az apja, aki nevelte. Ettõl ha kiderül van neki másik aki a biológiai apja, az egy bónusz lehet számára.
A kérdező hozzászólása: mindenki tudott mindenrõl csak a gyerek nem meg a gyerek féltestvérei
Az elsõ és legfontosabb kitétel: a gyerek az igazi apját temette el! Sajátjaként nevelte, szerette, és a gyerek is õt tekintette érzelmileg az apjának. A gyász jogos, és attól, hogy biológiailag nincs túl sok közük egymáshoz, árulás lenne, ha ezentúl nem apjaként gondolna rá. Abban az esetben megértem, hogy a gyereket nem tájékoztatják származásáról, ha a valódi apa lemond róla és nem akar vele kapcsolatot tartani. Ha így van, akkor ráér idõsebb korban megtudni, hiszen érzelmi vonzata nincs a dolognak, teljes családban nõ fel, csupán praktikus okokból jó tudni, hogy nem vérrokonok az egyik szülõvel. Ez a helyzet viszont elég gáz, amit leírtál. Ha most sok idõt tölt a gyerek a vér szerinti apával, lehetséges, hogy az nem is tudott róla. Pedig joga lett volna részt venni a gyereke életében.. ha a nõ elfelejtette megemlíteni terhességét a férfinek, akkor az elég csúnya húzás volt részérõl. Talán az igazságot is csak azért közölte, mert a férje meghalt, és így már nem volt miért titkolózni.. talán õ sem tudott róla?
Nem, nem szabad eltitkolni. A családi titkok olyan szintû bizalomhiányt eredményeznek, amit késõbb csak nagyon nehezen, évek munkájával lehet helyrehozni, ha lehet egyáltalán. És a bizalom nem akkor törik meg, amikor a titok kiderül, hanem sokkal korábban: a gyerkõc minél kisebb, annál jobban érzi, hogy valamit eltitkolnak elõle, és értelemszerûen minél tovább él hazugságban, annál több és súlyosabb pszichés problémája lehet a késõbbiekben.
A kérdező hozzászólása: hogy nem tudta hogy nem az az apja aki neveli és azt hitte hogy meghalt az apja egy 11 éves gyerek szerintem elég rosszul viseli...
Miért ne szabadna? Attól , hogy nem vér szerinti apja volt attól még Õ nevelte fel!Õ lett az , , édesapja" !Õ volt ott amikor elõ lépéseit tette meg, vagy az elsõ szavát....napestig lehetne sorolni... Nemhinném, hogy ez hiba, fõleg ha az a vérszerinti apuci lemondott róla.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!