Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e, hogy jobban (8 db)

Igaz-e, hogy akik télen tanulnak meg vezetni azok később sokkal jobban tudnak majd vezetni?

Most akarnék menni autósiskolába! Csak attól tartok, ha most megyek akkor a rutin meg a forgalmi kb Február vége fele lenne amikor nagy hó, hideg szokott lenni.

Legjobb válasz: nem valószínû, hogy februárban mehetnél forgalomba, meg még talán rutinra sem, mert általában hosszabb idõ kell ehhez! Am meg hülyeség, az h aki télen tanul vezetni, az jobban tud utána! A hónak is vannak hátrányai meg elõnyei, de ugyan így van a tiszta utakkal is! Aki hóban vezet, az nem látja a vonalakat annyira, ezért akár meg is bukhat, mert nem tudja, h hol kell kanyarodni, vagy hova kell sorolni, vagy ilyesmi, emellett még csúszkálhat is a lejtõkön, amit nem néznek jó szemmel! A tiszta utaknak meg az a hátránya, hogy ha egy kicsit is érinted a záróvonalat, akkor azért tudnak beléd kötni és még hivatkozni sem tudsz semmire!

nem valószínû, hogy februárban mehetnél forgalomba, meg még talán rutinra sem, mert általában hosszabb idõ kell ehhez! Am meg hülyeség, az h aki télen tanul vezetni, az jobban tud utána! A hónak is vannak hátrányai meg elõnyei, de ugyan így van a tiszta utakkal is! Aki hóban vezet, az nem látja a vonalakat annyira, ezért akár meg is bukhat, mert nem tudja, h hol kell kanyarodni, vagy hova kell sorolni, vagy ilyesmi, emellett még csúszkálhat is a lejtõkön, amit nem néznek jó szemmel! A tiszta utaknak meg az a hátránya, hogy ha egy kicsit is érinted a záróvonalat, akkor azért tudnak beléd kötni és még hivatkozni sem tudsz semmire!
A kérdésedre a válasz szerintem félig igaz. nem fogsz jobban vezetni, csak mikor tanulsz, aés kofogsz rossz idõket, lesz tapasztalatod h mit és hogyan csinálj hóban, fagyban. és tudnak neked segíteni. Akik meg nyáron tanulnak vezetni, elsõ télen nehezebb dolguk van, mint azoknak akik már tapasztalták tanuláskor a rossz idõt.

Igaz-e, hogy a fagyasztó több energiát fogyaszt, ha jobban meg van pakolva fagyasztott cuccokkal?

Egy blogban valaki azt írta, hogy energiát tudunk megtakarítani azzal, ha a megvásárolt jégrémet nem tároljuk sokáig a fagyasztóban, hanem minél hamarabb elfogyasztjuk: "Ha már megvette, és hazavitte a jégkrémet, ne tárolja az energiazabáló fagyasztóban hetekig (esetleg 'biztos, ami biztos' alapon szükségtelenül túlh?tve), hanem fogyassza el minél hamarabb."

Legjobb válasz: Itt nem a lehûtéséhez való energia a kérdés, hanem a lehûtve tartásához. Elvben ilyenkor energia ahhoz kell, hogy a kívülrõl, a hûtött tér határaihoz bejövõ meleget elszállítsd (nagyon pongyolán), vagyis teljesen mindegy hogy mi van odabent ha amúgy a hûtõdoboz le van zárva és nincs benne légáramlás.

Itt nem a lehûtéséhez való energia a kérdés, hanem a lehûtve tartásához. Elvben ilyenkor energia ahhoz kell, hogy a kívülrõl, a hûtött tér határaihoz bejövõ meleget elszállítsd (nagyon pongyolán), vagyis teljesen mindegy hogy mi van odabent ha amúgy a hûtõdoboz le van zárva és nincs benne légáramlás.
45%-os te ritka hülye vagy, húzzál már innen a retekbe! Még a kérdést sem sikerült felfognod, biztos itt kéne égetned magad?!
44%-os barátunk nagyon kepeszt, úgy látszik, mindenki bolond, csak õ a helikopter.
Nos szerintem ez attól függ, hogy hányszor nyitod az ajtót és milyen hõmérsékletû dolgokat raksz bele. Az viszont biztos, ha már sok dolog van benne, akkor azok önmagukban is tárolnak hideget, ezért van egyfajta hõakku hatásuk is.
Nem igaz. Épp akkor fogyaszt többet, ha üresen áll. Ez az ÉMÁSZ-ELMÜ oldalán felsorolt energiatakarékossági tanácsok közt szerepel: "Minél jobban telepakolja hûtõjét annál jobb lesz hatékonysága, mivel több minden tárolja el a hideg levegõt. Ha éppen nincs tele hûtõje, az üres helyeket töltse fel vizespalackokkal, így is spórolhat! "
Ja és lemaradt, h a meleg levegõ felszáll azaz a fagyasztóba nem fog megragadni mint amit egyesek itt osszehordanak. De ehhez is ész kell.
Igen, de úgy látom ehhez diploma kell, h valaki rájöjjön.
Akkor is kell energia, akkor ennyi erõvel húzd ki a fagyasztót, mert minek menjen. Példa: A fagyasztóba van 3 doboz, te beállítod, h menjen 3-son. Elmegy x energia. De ha te beraksz még 30 dobozt ahhoz h 3 fokozaton menjen már nem annyi energia fog fogyni mint amikor 3 doboz volt bent hanem több.
A kérdező hozzászólása: A jégkrémet eleve fagyasztva vesszük, de elég világosan leírtam, hogy nem a lefagyasztás energiaigényére vonatkozik a kérdésem, hanem a fagyasztva tartás idõtartamára.
Egy tárgy lehûtéséhez ugyan úgy energia kell, mint a felmelegítéséhez. Ebbõl kifolyólag nem mindegy, h amit termelt hideget a fagyasztó azt egy tárgy vagy több veszi fel. Ezért van, h ha üres fagyasztóba bedobsz egy üveg ásványvizet gyorsan lehûl, viszont ha egy kalappal raksz akkor nulla.
A kérdező hozzászólása: Kérlek, indokold is meg, miért igen vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Egy egész oldalon nem akartam leírni a kérdés minden részletét, de nyilvánvaló, hogy ceteris paribus (minden egyéb körülmény változatlansága mellett) értendõ. Tehát ne foglalkozzunk pl. azzal, hányszor nyitjuk ki az ajtót (mondjuk egyszer sem), ahogy a néhányan azt is megértették, hogy nem a lehûtésre vonatkozik a kérdésem, hanem arra, mi van azután, hogy már lehûlt az áru a kívánt hõmérsékletre.

Igaz-e, hogy minél jobban öregszik valaki, annál meggondolatlanabb?

Legjobb válasz: Igen ,csinálnak hülyeségeket,ezért nevezik második gyerekkornak az idõs kort.Sajnos az agyi erek elmeszesedése miatt a gondolkodásuk már nem olyan mint kellene,sõt azt is el tudom képzelni,hogy a veszély érzetük is megszûnik nincs akár a gyerekeknek.

Igen , csinálnak hülyeségeket, ezért nevezik második gyerekkornak az idõs kort.Sajnos az agyi erek elmeszesedése miatt a gondolkodásuk már nem olyan mint kellene, sõt azt is el tudom képzelni, hogy a veszély érzetük is megszûnik nincs akár a gyerekeknek.
igen, egyre kevésbé gondolkodik. pl nagyim mindig azt mondja hogy már tiszta hülye, pedig nem igaz csak öreg már. 82 éves és sokszor csinál olyat hogy felmászik az asztalra kicserélni az égöt. utánna jön rá mekkora szamárságot csinált már olyan könnyen leeshetett volna.
Idos korban az ember szinte ujra gyermekke valik valahol. Nekem mind a ket nagymamam el 82 es 88 evesek. En semmikeppen nem mondanam, hogy meggondolatlanok, de teny, hogy Anyukam Anyja imadnivalo mikor hazamentem, nyakig benne volt a taskamban, hogy es mit hoztam neki... Imadja a kremest...ha vittem neki, hat komolyan minte gy kisgyerek...cukorfalat es nagyon hianyzik...

Igaz-e, hogy a férfiak jobban szeretik ha egy nő borotvált vagy gyantázott mindenhol?

Legjobb válasz: Az én pasim nagyon utálja ha borotválom.Nem szereti csupaszon.Csak a kedvéért nem borotválom :)

Az én pasim nagyon utálja ha borotválom.Nem szereti csupaszon.Csak a kedvéért nem borotválom :)
igen, éljen a kopasz vagy fazonpunci:) 21f
Igen, az én kapcsolataimban ez így volt és én is ugyanezt elvártam a férfi partnereimtõl.Nem mindenhol de a hónalj és intim részeknél.A nõknél persze mindenhol.De pártól függ he nem vagy biztos kérdezd meg tõle.
Igen, jó dolog ha szõrtelenítve van az intim környék fõleg a lányoknál. Egyes fiúk visszataszítónak találjál, de valakit az izgat ha egy függõleges szõrcsík megmarad. Ízlés kérdése.
Szerintem igen, mivel higiénikusabb és esztétikusabb látvány.
Teljesen embere válogatja. Van aki csupaszon szereti, van aki mintásan, de még mindig van, aki a szõrösre esküszik. A partnered kérdezd, õ fogja tudni megmondani, it szeret, de a fazonigazítás tényleg alap dolog már.
Végre egy normális valaki, én sem engedném.

Ha valaki megkérdezi hogy szerintetek kövér-e, akkor megmondjátok az igazad, vagy inkább hazudtok, csak hogy jobban érezze magát? Bővebben

Két kérdés ihlette a kérdésemet:

Legjobb válasz: Igen, õszintén megmondom neki. A képekkel kapcsolatban igazad van.

Igen, õszintén megmondom neki. A képekkel kapcsolatban igazad van.
Ezért nem szabad nagyon hallgatni az itt válaszolgatókra, amúgy igazad van.
Én is le írom amit gondolok. De én meg azt vettem észere itt is a való életben is hogy aki szemmel láthatóan el van hízva azt nem cseszegetik. De ha valaki felszed 5-10 kg pluszt, rögtön mindenki "jól meghíztál, ... stb" Én ezt nem értem.
Én is õszinte vagyok. Valóban több felesleg van az elsõ csajon, de arányosabb, formásabb az alakja, mint a másodiknak, mert hangsúlyosabb a dereka. De a 2. csaj is jól néz ki, nem tudom, miért húzták le ennyire...
Szerintem ennek az a logikája, hogy az elsõn tényleg több a felesleg és neki egy rendes életmód váltás kéne és rengeteg energia, hogy lefogyjon. Míg a másodiknak elég lenne kicsit visszavenni az étkezésébõl és könnyen lecsusszannának a kilók. Ezért neki inkább azt mondják, hogy fogyjon le, ment úgy ezerszer jobb alakja lenne, míg az elsõnél talán nem éri meg a fáradozást, mert így is arányos (és nagy mellei vannak nem utolsó sorban).
Nem igazán szimpatizálok a kövér nõkkel szóval ha valaki kérdezi akkor bizony megmondom az igaat mint építõjellegû kritikát:) A kérdésben szereplõ két csajt viszont nem nevezném kövérnek, de egyértelmûen van rajtuk felesleg, fõleg azh elsõn.
A legfontosabb, hogy ki válaszol. Néha a kérdezõk bunkókat fognak ki, néha kedveseket. :D Részben szerencse kérdése is.
énis most néztem a második képen lévõ csaj alatti kommenteket, nagyon kihûltem ez undorító dolog..
Határozottan elõny!(persze nem egy 14éves) 27f
28 körül sem vagyunk egyformák, számomra nem elõny ha szüz.
A "ráadásul" nem feltétele az érdeklõdésnek. :D
Nem nem feltétlen így van. Mindenki más, én csak a saját véleményem írtam le. Van akinél elõny, van akinél nem. Egy szûz srác tuti örülne neki, hogy nem egy tapasztalt csajnál kell bénáznia...
20as. Te úgy fogod nevelni a kislányodat, hogy dugjon ha viszket a pinája?? Mekkor barmokkal van tele a világ. Ezért ilyen ez a magyar társadalom, mert 95%ban olyan ostoba emberek lakják, mint Te!
Nekem nincs bajom azzal ha szûz, valaki itt írta, hogy tanulási folyamat miatt hátrány. Én erre azt mondom, hogy szerintem jobb, hiszen a korábbi tapasztalatok gyakran berögzõdésekhez vezetnek a lányoknál. Ha én velem tanulja meg a dolgokat, ilyenek nem lesznek, vagy legalábbis nem olyanok amiket én nem bírok elviselni. 28/F
Határozottan imponáló, ha egy szûz lány velem akarja elveszíteni a szüzességét. Nagyon jó érzés, hogy más nem tudja, hogy hogy szopik, hogy élvez el, hogy szexel, szóval csak az enyém. Igaz, hogy az elején nehezebb vele a szex(én kimondottan szeretek dominálni, tanítani), de olyanná formálod akár a szexét, akár a szopását, ami neked a legjobb.
A kérdező hozzászólása: akkor ha most megtudja a pasi aki tetszik hogy szuz vagyok ott hagy?pedig szerintem sejti hogy az vagyok
Kérdezõnek: Ha nem is pattintanám le egybõl, de tuti, hogy elgondolkoznék, hogy ez miért is van így. Nem feltétlenül egy 20 éves csajnál, az még valahol a felsõ határ környékén van. De ez azt sugallja, hogy olyan neveltetést kapott, ami az én gondolkodásomtól eltér, nem illünk össze. Nincs kedvem olyan családdal tölteni a vasárnapi ebédeket, ahol a szex tabu téma, és úgy nevelték a gyereküket, hogy csak az igazival dugjál kislányom, mert ilyen egy igazi nõ. Bár a 20 éves korosztályt már fiatal hozzám, így alap esetben sem lennél célközönség.
Nem, nem úgy fogom nevelni a lányom, hogy dugjon, ha viszket a pi.nája. De azt se fogom belenevelni, hogy prûd legyen, és ne merjen a szexrõl beszélni, illetve azt se, hogy csak az igazival feküdjön le. Honnan a bánatból tudja valaki, hogy az az ember lesz az igazi még 5 év múlva is... tudjuk milyen a szerelem... múlandó. Szerintem van egy egészséges (nem feltétlen pengeél vastagságú) határ a riba.nc és a teljesen szûzies, "csakazigazivaldugok" élet között. A magyar társadalomnak meg lehet, hogy én vagyok a rákfenéje, de legalább a lányom nem lesz egy töketlen, lelkileg sérült, önbizalomhiányos valaki. Nem kell félreérteni, nem támogatom, hogy 14 évesen összefeküdjön valakivel, és nem fogom 10 évesen pornó elé ültetni, nyilván vannak ésszerû határok.
A kérdező hozzászólása: amugy a pasi egy orvos=)))
Na, ennek meg mi köze az egészhez? Ezt nyugodtan megtarthattad volna ...
Elég ha a jelenben érzi azt az érzést. Egy befektetésnél sem lehet tudni mi lesz 5 év múlva.
26: attól nem lesz lelki sérült ha majd alig talál olyan normális pasit akinek használtan is fog kelleni és szingliként tengeti majd az életét 30-40 évesen is?
nálam a szüzesség fontosabb, mint a szépség. aki még szép is és szûz is az az igazi álomnõ.
Én is úgy vagyok vele, mint Te kedves kérdezõ. Még nem voltam együtt pasival úgy (alkalom több is lett volna a tévedések elkerülése végett), de úgy gondolom, hogy az elsõ az ne egy egyéjszakás kaland legyen, vagy egy olyan pasival, akivel 3 napja járok... Ha lehet, akkor szeressem valamennyire a pasit. 21/L
A kérdező hozzászólása: en is igy gondolom, es nemvagyok beteg ahogy egyesek gondoljak
Én szívesen eljátszadoznék egy szûz lánnyal, de csak azért, hogy tényleg élmény legyen neki az elsõ alkalom, aztán engedném hagy menjen kiélni magát, mert ebbõl szoktak késõbb a bajok származni...
Ha 20 évesen vagy szûz az nem ciki, ha már 25 volnál akkor elgondolkoznék hogy mi a hiba veled s ez számomra már ok lenne arra hogy ne akarjak tõled semmit.
Nem.
A kérdező hozzászólása: de mondjuk ha szuz az szerintetek nem ciki?
én nem szenvednék vele.
Egyáltalán nem ciki, de hány évesen szûz a hölgy? Mert ha nem is ciki, azonban gyanús lehet, h vmi oka van a szüzességének. Testi, lelki, vegyesen ...
Hány évesen szûz, találjuk ki?
A kérdező hozzászólása: 20evesen.es nemazert mert valami baja van hanem azzal akrja elvesziteni akit igazan fog szeretni
igaz
nem
Nem ciki. Ez teljesen normális. Sajna, manapság már kevés ilyennel lehet találkozni. :(
Igaz "csak" 27 vagyok, de ha új csaj után néznék, baromira nem örünék neki, ha szûz lenne. Több okból sem: a mai világban kamu, hogy az igazinak tartogatod magad, álszentség. Változott a társadalom, end of story. Ha még mindig szûz, tuti defektes, valami nem stimmel vele. Vagy sokáig kell neki könyörögni egy olyan dologért, ami igaziból nem kéne, hogy ekkora hangsúlyt kapjon, vagy elviselhetetlen. Szerintem az örül neki, hogy szûz az új csaj, akinek nincs elég önbizalma az ágyban ahhoz, hogy "lekúrjon" egy olyat, akinek már vannak elvárásai. Így õ lesz a standard az újnál, nem tudja milyen, ha hozzáértõ kezek közé kerül, így nincs sírás abból, ha a srác nem tudja kielégíteni a csajt. Kicsit nyers ugyan a fogalmazás, de igaz.
13as. Kúrvára nincs igazad. 27F
A kérdező hozzászólása: de ha tegyuk fel megtetszik neked egy lany de ugy tenyleg nagyon es megtudod hogy szuz akkor rogton otthagyott mert biztos baj van vele?
Hagyjuk már ezt az azzal veszítem el akit igazán szeretek dumát. Honnan tudod, hogy igazán szereted? 20 évesen már 2 hónap is sok az elsõ együttlétig, ilyenkor tombolnak a hormonok, és az élvezet hajhászás. Azt, hogy igazán szeretsz-e valakit, akár még 3 év után sem tudhatod pontosan... Na nehogy eddig várj az elsõ kamatyolással, mert össze fog nõni a puncid.
Mindenki volt szûz egyszer, és mindneki végigment a tanulási fázison. Emlékezz vissza, tényleg szívesen csinálnád végig a procedúrát újra egy új csajjal? Az is idõbe telik, mire két nem szûz fél teljesen összecsiszolódik, kevés az olyan eset, hogy egybõl minden stimmel ilyen téren... Legalább magadhoz legyél õszinte...
Én sem voltam még együtt férfival. De úgy vagyok vele hogy nem fogok erre rágörcsölni...jaj egyedül vagyok, .... mi lesz velem??? Meg hogy biztos nem vagyok nõ, mert még szûz vagyok... Nem érdekel. Nem mondom azt hogy nem szoktam rosszul érezni magam abból az okból hogy egyedül vagyok. Persze van ilyen, nem tagadom, de attól még nõ vagy! És lehet az élet jó egyedül is.:) 22 éves vagyok.

Igaz, hogy a windows7 jobban lefogja a gépet, mint az xp? Függ-e az internetes játékok sebesség a merevlemez terheltségétől?

Legjobb válasz: Nem tudom hogy értetted hogy jobban lefoglalja a gépedet, mert nekem is a 7 van fent és a ramomat nagyon kíméli bár a procimat annyira nem, egyébként nagyon gyors a gépem ezzel a rendszerrel :) a játékok sebessége csak akkor függ a vinyód terheltségétõl hogy ha 3GB vagy annál kevesebb szabad helyed van :) Másrészt meg nem hinném hogy attól függ

Nem tudom hogy értetted hogy jobban lefoglalja a gépedet, mert nekem is a 7 van fent és a ramomat nagyon kíméli bár a procimat annyira nem, egyébként nagyon gyors a gépem ezzel a rendszerrel :) a játékok sebessége csak akkor függ a vinyód terheltségétõl hogy ha 3GB vagy annál kevesebb szabad helyed van :) Másrészt meg nem hinném hogy attól függ
A kérdező hozzászólása: Akkor szerinted mi a baj az internetes játékokkal? Miért akadnak?
Minden játék lassabban megy win7en, mint xpn. De minden más gyorsabban megy. Egy fél év win7 használat után ennyire jöttem rá... meg még egy pár dologra :) Ez valószínûleg a directx miatt van... meg az effektek miatt... (a win7 kb 60 megát megeszik a videómemóriából, ez is sokat számít, ha kevés a kártyád memóriája... az xp egyáltalán nem használja...) Mit értesz a merevlemez terheltsége alatt? Ha azt, hogy tele van, akkor nem igazán függ, csak ha kevés a RAMod. Ha úgy érted, hogy folyamatosan dolgozik a merevlemezed, akkor függ, de ha sok ramod van, akkor nem függ... szóval elég nehéz kérdés...
Szerintem ez nem igaz.
Ehh...
CO akkor keletkezik, ha az égés nem tökéletes! :) A cigaretta nem ég tökéletesen...
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor szted CO igyis úgyis keletkezik szûrõvel vagy a nélkül is?
Nem, ez tévedés. A füstszûrõ a cigi egészének elégése során keletkezõ, visz.lag magas szénatomtartalmú, ún. kondenzált heterogyûrûs és más típusú vegyületeket tartalmazó, ún. kátránytermékeket hivatott lekötni. A CO2-bõl CO keletkezéséhez elemi C és magas hõmérséklet együttes megléte szükségeltetik.
Amúgy a kátránytermékek és a CO hatásának összehasonlításához: az elõbbiek elõkelõ helyet foglalnak el a rákkeltõ anyagok sorában, amit közvetlenül vagy közvetetten a tüdõrákosok "bizonyítanak": legtöbbjük erõs dohányos vagy olyan helyen tartózkodó személy, ahol mértéktelenül dohányosok vannak. A CO-hoz annyit: fejfájást okoz ebben a töménységében. Az lehetséges, hogy miután a vörös vértesthez, annak hemoglobinjához tartósan hozzákapcsolódik, és ezáltal rontja a sejtek oxigén-ellátását, hosszú idõn belül alattomosan ez is károsít. Ám a dohányosok tüdejét nem ez "feketíti" el!!!
Szerinted a cigi magas hõmérsékleten ég? Inkább kevés az oxigén...
Pont hogy alacsonyabb hõmérsékleten nem is ég hanem izzik. Füstszûrõ elsõ sorban a képedbe szipákolt dohányt hivatott visszafogni utána találták ki hogy a szilárd részecskéket amik lerakódnak a tüdõben is fogja vissza ( Johannesburgi-diagramm) Egy gáznemû anyagot nem lehet szilárd szûréssel leválasztani. CO2-nem mérgezõ, ha azt mondod dehát meg lehet fulladni benne akkor a H2O is méreg CO-sejtméreg és valóban szabadul fel mindenhol ahol égés/izzás van, mivel az emberiségnek nem sikerült kitalálnia még a tökéletes égést, csak a mennyisége változik

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!