Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e, hogy ingyenes (7 db)

Igaz-e, hogy a fogászaton a terhesség alatt, ha a lyukas fogat tömni kell, akkor fizetni kell az esztétikai tömésért, és csak az amalgám ingyenes?

21 hetes terhes vagyok. A múlt héten voltam fogorvosnál, a kötelez? vizsgálat miatt. Megállapította a doktorn?, hogy van 5 lyukas fogam. Igaz, hogy nagyon picik, de be kellene tömni. Szeretném megcsináltatni, de elmondása szerint 7 ezer forint darabja az esztétikai tömésnek. Az amalgám tömés ingyenes csak(szerinte). De az amalgám tudomásom szerint veszélyes a higgany tartalma miatt, és átjut a méhlepényen át a babához is. Próbáltam utánanézni az OEP oldalán de konkrétan nem írják le, hogy minden tömésre vonatkozik-e az ingyenes fogmegtartó kezelés, Így nemigen tudok mire hivatkozni.2 hét múlva kell visszamennem, és addig szeretném tuni a jogaimat. Ha valaki tud, segítsen! Boldog babavárást mindenkinek!

Legjobb válasz: Szia! Sajna igaz a hír, csak az amalgám ingyenes,szerintem keress egy olcsóbb dokit, náluk 4-5 ezerért is tömnek esztétikaival, mondjuk én vidéki vagyok, de itt is nagy különbségek vannak fogdokik között.Az amalgámról nem tudok semmi okosat mondani, én is hallottam a negatív hatásairól, sztem a nõdokit kérdezd meg errõl.Az való igaz, h én is kiszedettem, és fehérre cseréltettem az összeset, csak sajnos ezek nem tartanak el olyan sokáig, mint a jó öreg amalgám, van amelyik néhány év alatt kipotyog.

Szia! Sajna igaz a hír, csak az amalgám ingyenes, szerintem keress egy olcsóbb dokit, náluk 4-5 ezerért is tömnek esztétikaival, mondjuk én vidéki vagyok, de itt is nagy különbségek vannak fogdokik között.Az amalgámról nem tudok semmi okosat mondani, én is hallottam a negatív hatásairól, sztem a nõdokit kérdezd meg errõl.Az való igaz, h én is kiszedettem, és fehérre cseréltettem az összeset, csak sajnos ezek nem tartanak el olyan sokáig, mint a jó öreg amalgám, van amelyik néhány év alatt kipotyog.
Nekem fehér tömést tett a fogamba, és egy forintot se kellett fizetnem.
Ez így van, de ez nem csak a terhesekre igaz. A fehér tömés csak akkor van ingyen, ha látható helyre kerül, tehát elsõ fogakba.
Nekem a 20. héten tömték a fogamat, 6ezerért darabját... összesen 4-et. Szerintem, ha megteheted, inkább fizesd ki, mert az amalgám tömés télleg nem túl egészséges. Sokan csak akkor tudnak teherbe esni, ha kiszedetik az amalgámot a fogukból... azért ez jelenthet vmit
Ha körzeti fogorvoshoz mész, van tb-s fehér tömés amiért nem kérhet el pénzt!Sok beteg nem tudja és átverik az embert kifizettetik holott nem kéne.Én is jártam már így, akkor még nem tudtam.A sógornõm fogorvos mellett, aszisztens és õ felvilágosított!Amúgy most gyökérkezelték a rágó fogamat, fehérrel tömték a körzetisem és csak a vizitdíjat kérték el.Ne hagy magad átvágni!!!!!Üdv 25hetes kismama

Az igaz-e hogy az első abortusz ingyenes?

Legjobb válasz: Nem,nem az.

Nem ingyenes sehol sem!!!! Nekem sajnos át kellett essek ezen, és hidd el, nem a pénzt fogod majd sajnálni. De csak h tisztában légy vele 30.000 forint.
Nem, nem az.
Nem ingyenes.
Szia nem ingyenes ezt nézd meg!http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=245&alrovat=246&cikkid..
Tudtommal nem.
szerintem nem ingyenes.de mibol gondolod hogy igaz?
Miért lenne az?!
Még csak az kellene. Ingyenes gyilkosság. Na, az még szép lenne, ha az én adómból fizetnék egy baba megölését.
Én nem tudok sajnos megoldást a problémádra, csak biztosítanálak az együttérzésemrõl, és helyretenném a sok álszent fap...át akinek az a legjobb dolga, hogy hittérítsen ezen az oldalon. Biztos, hogy ezeknek fogalmuk sincs a kérdezõ életérõl , helyzetérõl, nem is ez volt a kérdés, és söpörjön a saját háza elõtt. Ha nem tud érdemben felelni a kérdésre, akkor kussoljon. A -ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna közmondás, itt is érvényes.Kéretik betartani. A kérdésrõl annyit, hogy nem ingenes, leszámítva néhány esetet. Ezek az esetek fel vannak sorolva, a harmonet oldalon, amit az egyik válaszoló már említett. Bárhogy is döntesz, remélem, a legjobban jössz ki belõle, és ne hibáztasd magad. Ez sajnos elõfordul.
Bocsi, hogy nem a kérdésedre válaszolok. Figyu, az ítélkezõkkel ne foglalkozz, keress valakit, akiben megbízol és sokat jelent a véleménye neked (tapasztalt vki), kérj segítséget tõle, hogy lelkileg támogasson, bárhogy döntesz, de döntened neked kell. Próbálj abba is belegondolni, hogy ez most egy élethelyzet, amit csak a jelenlegi helyzetedbõl tudod látni, de ezek változnak! Érthetõ, hogy most az érettségi nagyon fontos (ami igaz), de a mérleg másik serpenyõjében van egy baba, amit pár év múlva már össze se hasonlítanád az érettségivel. A továbbtanulás kontra baba felállítás nehézkes, sok fiatalt láttam, akik megoldották mindkettõt, persze - gondolom - sok segítséggel. De nem kizárt! Gondolok rád, légy ügyes és megfontolt!
szia. nem ingyenes az abortusz. csak akkor ingyenes, ha gyest kapsz, vagy megfelezõdhet az összeg ha megfelelsz egyéb kritériumoknak a szociális rászorultságot illetõen. de ha erre kerülne a sor, a területi családsegitõ szolgálatnál errõl úgyis kapsz felvilágositást.
Szerintem senkinek semmi köze hozzá hogy ki mit kérdez ezen az oldalon, ha nem tetszik a kérdés akkor ne válaszolj rá.Nekem ingyenes volt mert beteg vagyok, de csak a betegségem miatt volt ingyenes, ha nincs semmien betegséged akkor fizetni kell érte.
10:30-as de egy ostobavirág vagy.BUNKÓÓÓÓÓ!!!!
Tök mindegy, hogy védekeztél vagy sem. Szexeltél, terhes lettél, és most viselni kellene a következményeket.
Nem ingyenes. Az pedig már tényleg csakis rátok tartozik, hogyha tényleg terhes vagy, mit és hogyan döntötök. Kívülállóként nagyon sokan igazán okosnak érzik magukat, mert nem az õ életükrõl van szó. Bárhogy is döntesz nagyon szorítok neked! De az tény, ha elveteted, szinte mindenhol olyan hozzáállással fogsz találkozni, mint az itteni válaszok nagy része, szóval kitartás!
Miért a terhesség témakörnél kell egy abortusz vitát lebonyolítani???!!! Miért nem anyukáddal beszéled meg ezt a problémát????
De sok paraszt van itt! Én is védekeztem és terhes lettem mégpedig spirál mellett.Ráadásul méhen kívüli és majdnem nagy baj lett belõle!
Régen ingyen volt, de ma már nem az, csak ha igazolni tudod, hgoy szociálisan így meg úgy rászorulsz. Vagy ha valami baj van a magzattal. Amúgy fizetni kell érte. Amúgy nem akarlak semmire rábeszélni, mert nem vagyok a helyedben, de én is 19 évesen lettem terhes, igaz, én akkor nem jártam suliba, de nem volt még érettségim. De én megtartottam a babámat, és direkt úgy idõzítettem, hogy amikor két éves, akkor érettségizzek, mert addig itthon voltam GYED-en (nekem volt munkám elõtte), szóval én mellette levelezõn megcsináltam az utolsó évemet és két éves korára leérettségiztem tavaly (és meg lehet csinálni, sõt, tényleg adnak 50 plusz pontot is a felvételihez, ha GYED-en, GYES-en vagy ez idõ alatt), és idén már nappalira járok az egyetemre. Mert már elmúlt két éves és bölcsis a fiam. Én nem bántam meg. A szüleim pár napig le akartak beszélni, de aztán mellém álltak. De te tudod, mire vagy képes, az semmivel se jobb, ha nem vagy rá kész, és megszülöd, de elhanyagolod, nem tudod eléggé szeretni, stb. Szóval én nem ismerlek, nem beszéllek rá semmire, csak elmondtam az én példámat.
NEM nem ingyenes.. ha elsõ terhesség akkor 30000ft + bûntetés.. de am naon sajnállak:(
Én sem tudom miért kell egybõl itélkezni más felett, amikor azt se tudjátok, hogy miért kell elvetetnie...és mit gondoltok, hogy neki öröm, hogy el kell? szerintetek neki nem fáj?? meg min mehet keresztül.? de mostanság mindenki csak itélkezni tud a másik felett..és védekezéssel is lehet teherbe esni..örüljetek, hogy nem ti vagytok az õ helyzetébe.. amugy én nem csak egy embert ismerek akinek az elsõ vetetés ingyenes volt.!!
Mivel megy itt mindenféle válasz, ezért adok egy pontosabbat! "Kedves Hölgyem! A terhességmegszakítás árát a családvédelmi szolgálat határozza meg. Jelenleg 4 tarifa létezik: 28540, - 14250, - 7300, illetve ingyenes. Az ingyenességet szociálisan rászorultak kaphatják. A terhességek száma nem befolyásolja az árat. Tisztelettel: Dr.H.G. 2008-02-15 08:34" Forrás: Weborvos.hu Persze azóta az árak bármerre változhattak, de a lényeg érthetõ!
Utolsó: A kérdés kiírásának idõpontja: 2008-12-29 19:01 Szerinted?
szia ha munka nélküli vagy akkor 9000 forint.ha dolgozol akkor 29 000..
Utolsó, nézd meg a kérdés dátumát! :)
Nem fogod megbánni ha most nem akarod. Nagyon fogod sajnálni, de megbánni nem fogod, én sem bántam meg, hogy nem szültem meg fiatalon, bár sokszor gondoltam rá. Viszont érzem, hogy most 17 évvel késõbb szültem és sokkal jobb nekem is és a babámnak is!
Sziasztok!A térítési díj nem függ attól, h.milyen körülmények között esik v.ki teherbe.Még sterilizáció(meddõvététel) után is fizetni kell, ha mégis megesik.
az engem is érdekelne, hogy hogy védekeztetek?:O amúgy ha fog.gátló mellett esel teherbe akkor ingyenes, én így tudom
Remélem nem jött össze az abortusz, vagy nagyon sikerült.
Az ilyen kérdésekre érdekes érkeznek a válaszok.Csak annyit kérdezett a kérdezõ, hogy ingyenes e az abortusz.Erre már is jönnek a támadások, vélemények.Ez az õ élete, senkinek sincs joga itélkezni felette.Én sem teszem, bár igen abortusz ellenes vagyok.A kérdezõnek üzenem, nem ingyenes az abortusz.De készülj fel a korházban vagy klinikán sem fognak veled szépen bánni.Sok sikert.
beszélj a pároddal elrõl.szerintem az az igazi erõforrás.nekem õ segített átvészelni
A kérdező hozzászólása: akik normálisan válaszolnak azoknak nagyon szépen köszönöm...ez is egy pici erõt ad
A kérdező hozzászólása: de nem ért meg senki hogy akkor halasztanom kellene a sulit, mert pont úgy jönne ki szerintem, hogy érettségire...ez most nem vicces
Hidd el, neked nem lesz ingyen...a barátnõdnél biztos valami komplikáció volt, ami miatt elvették...esetleg elvetélt.neked, mivel egészséges magzatod van, fizetned kell...de hidd el, nagyon meg fogod bánni.én soha nem bocsájtom meg magamnak
Nem kell az aláírása, elég a te lelkiismereted hiánya is.
A kérdező hozzászólása: nem kell kigúnyolni, tényleg védekeztünk...és ha már felnõttkorú vagyok akkor is kell anyu aláírása?
Azért lehetett ingyenes mert nála valami komplikáció lehetett, vagy elvetélt.máképp nem.
Ha védekeztél, akkor is benne van a pakliban, hogy terhes leszel. Ezzel tisztában kellett volna lenned, és most vállalni kellene a felelõsséget, nem áthárítani.
És, hogy védekeztél? "így érettségi elõtt"?? Amúgy nem ingyenes az abortusz, és ha érettségi elõtt állsz anyu aláírása is kelleni fog.....
A kérdező hozzászólása: És sajnos úgy néz ki hogy nekem is át kell esnem ezen...mert ugye érettségikor nem szívesen szül senki...tönkretenné az egész életem...így nem lehet...ja és hozzáteszem h védekeztünk...nem értem...nagyon rossz helyzet, nem kívánom senkinek...:(
és nem fog kelleni szülõi beleegyezés, mivel nagykorú vagy. De jól gondold át...le fogsz tudni érettségizni, hátrányt nem jelent a terhesség.másrész ha csak ez riaszt el, tudnod kell, hogy ha tehesen érettségizel, duplázzák a szerzett pontjaid.
A kérdező hozzászólása: Mért van az hogy valaki nem is védekezik és nem jön nekik össze...mi meg tényleg vádekeztünk és tessék...mondjuk még egy tesztet megcsinálok
A kérdező hozzászólása: nem értitek...akkorra esne a szülés...szóval a kedvemért nem halasztják el az érettségit
A kérdező hozzászólása: ezt pedig senki tudtára nem akarom adni...fõleg nem a tanárok tudtára...ááá kizárt
A kérdező hozzászólása: am meg anyukámék nem tudják...félnék...
A kérdező hozzászólása: gondolom mindenki azt hiszi hogy nem vádekeztünk meg felelõtlenül, pedig ettõl jobban már csak a fogamzásgátló biztosabb.
Jah, persze, gondolom, hogyan védekeztetek... Nem, kedves kérdezõ, már az elsõ abortusz sem ingyenes, ahogy fentebb már írták, 30 000 forint, de "méltányossági alapon" lehet kedvezményt kérni. A védõnõ el fog igazítani ezügyben is. Nagyon dicséretes, hogy szeretnél továbbtanulni, de tudod létezik olyan opció is, miszerint egy (vagy akár csak fél) évvel késõbb jelentkezel érettségi vizsgára, lévén októberben is rendeznek érettségit. Magánvéleményem, hogy az abortuszt egy az egyben be kellene tiltani, kivéve ha a terhesség veszélyezteti az anya életét, illetve ha a gyerek erõszakból fogant. Úgy gondolom, hogy aki elég felnõttnek tartja magát a szexhez, tartsa magát elég felnõttnek egy gyerek felneveléséhez is.
pot erettsegi.... bocsi elirtam
az nem biztos...mikor eshettél teherbe? és am meg rád tekintettel te vizsgázhatsz neked megfelelõen is ahogy én tudom.
remélem nem vagy az! bár amit mondtam igaz.érettségi elõtt ezt kötelesek veled megbeszélni a tanárok...velem is ez volt.elhiszem hogy nehéz.de bármit is mondok, ha úgy érzed nem akarod, úgy is elveteted.a párod mit szól?
A kérdező hozzászólása: nem az riaszt el mert én azt szeretném h a gyermekem mellettem nõjjön fel, még ha jó nagyszülei is lennének...de én tanulni akarok
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdem, mert az egyik ismerõsömnek nemrég volt...sajnos...és neki ingyenes volt...

Igaz-e, hogy szeptembertől ingyenes lesz a prevenar (Pneumococcus elleni-nem kötelező- védőoltás)?

Legjobb válasz: Hát én nem tudok semmit... de nagyon jó lenne!REMÉLJÜK!!!

Hát én nem tudok semmit... de nagyon jó lenne!REMÉLJÜK!!!
én úgy trudom, hogy igen. Mi is azt várjuk!
Igen, volt róla szó, de én az orvosomtól úgy tudom, hogy ez még egyáltalán nem biztos, mert arról nekik akkor hivatalos formában kell hogy kapjanak tájékoztatást és ez még nem történt meg. Legalábbis egy-másfél hónapja amikor kérdeztem én még ezt a választ kaptam tõle.

Elvégeztem egy felsőfokú Okj-s képzést és most szeretnék még egy középfokút is elvégezni mellé, mivel úgy tudom, hogy az még ingyenes lenne. Igaz-e? Illetve 23 éves korig ingyenes?

Legjobb válasz: Milyen FSZ.-t végeztél? :) Szerintem csak az elsõ szakképesítés ingyenes, a második után tandíjköteles vagy sajnos. :(

Milyen FSZ.-t végeztél? :) Szerintem csak az elsõ szakképesítés ingyenes, a második után tandíjköteles vagy sajnos. :(

Igaz-e az, hogy pénteken ingyenes belépő van a Nyíregyházi vadasparkban?

Legjobb válasz: Én nem tudok róla, a honlapjukon sem hirdetik, honnan kaptad az infót? Egyébként a neve Nyíregyházi Állatpark. A jegyárakat itt találod: http://www.sostozoo.hu/index.php?p=tickets

Én nem tudok róla, a honlapjukon sem hirdetik, honnan kaptad az infót? Egyébként a neve Nyíregyházi Állatpark. A jegyárakat itt találod: http://www.sostozoo.hu/index.php?p=tickets
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy állatkert! am írták, hogy valaki ismerõse ott dolgozik és azt mondta
Ugyanarra gondolunk, de nem is vadaspark, nem is állatkert, hanem állatpark a neve. Annak aki ott dolgozik persze hogy ingyenes pénteken (is) a belépés! A viccet félretéve, lehet, hogy azt mondta, hogy pénteken be tud egy-két embert vinni ingyen.
Ingyenes lesz! Reggel 6-tól délelõtt 9:30--ig :) Aki pedig nem hiszi itt a bizonyíték :-) http://www.sostozoo.hu/pdf/lapozoo2012_3.pdf (A legalján írják!)

Igaz-e az hogy az első OKJ-s tanfolyam ingyenes? És ha kell mit kell fizetni ha jelentkezem?

Legjobb válasz: Igen, az elsõ szakmát állja az állam bácsi. Ahova én jártam OKJs tanfolyamra ott emellett volt évi 20.000 HUF tandíj, ami fedezte a papírt, nyomtatást, cdket és egyéb felmerülõ költségeket évközben.

Igen, az elsõ szakmát állja az állam bácsi. Ahova én jártam OKJs tanfolyamra ott emellett volt évi 20.000 HUF tandíj, ami fedezte a papírt, nyomtatást, cdket és egyéb felmerülõ költségeket évközben.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!