Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e, hogy hatású (2 db)

Igaz-e, hogy bolygónk télen napközelben, nyáron naptávolban van? (mert így ellenkező hatásúnak tűnik) És ha igen, miért?

Legjobb válasz: A Föld elipszis pályán kering a Nap körül. Az elipszis pályán a legközelebb 148 millió km-re, legtávolabb 152 millió km-re vagyunk. Az évszakok kialakulásában nem ez a 4 millió km a meghatározó. Azért váltakoznak az évszakok, mert a Föld tengelye ferde, vagyis nem derékszöget zár be a keringés síkjával. Így változik a napsugarak beesési szöge.

A Föld elipszis pályán kering a Nap körül. Az elipszis pályán a legközelebb 148 millió km-re, legtávolabb 152 millió km-re vagyunk. Az évszakok kialakulásában nem ez a 4 millió km a meghatározó. Azért váltakoznak az évszakok, mert a Föld tengelye ferde, vagyis nem derékszöget zár be a keringés síkjával. Így változik a napsugarak beesési szöge.
Igen, igaz. Azért van télen napközelben, nyáron naptávolban, mert Kepler I. törvénye alapján a Föld a Nap körül ellipszispályán kering és az ellipszispálya egyik gyújtópontja a Nap középpontjába esik. A mi féltekénken a napközel éppen a téli évszakra esik.
Igaz. Nem a nap távolsága határozza meg, hogy tél van e, hanem, hogy milyen szögben éri a Földet a napsugárzás... Egyébként Ausztráliában télen van naptávolban és nyáron napközelben, az egyenlítõn meg akármilyen távol van, ugyanolyan meleg van... Hogy miért? Csak... :) mert pont azon a féltekén élünk, ahol így van, így alakult :) (No és persze mert a Föld forgástengelye nem merõleges a keringési síkjára)
Nem teljesen mindegy: Ausztráliában kicsit szélsõségesebb az idõjárás - emiatt. Amúgy nagy különbség nincsen, hiszen a pálya majdnem kör.

Igaz-e, hogy rákkeltő hatású anyagok vannak a spermában?

Valamelyik kérdésnél olvastam(gégerák, hasonlók), nem xtném, ha oráldologtól baja lenne barátn?mnek.

Legjobb válasz: Szia! A HPV vírus terjedhet nemi érintkezéssel, és ez néhány nõnél valóban okozhat méhnyakrákot. Olvashatsz róla a neten is. Ma már van szûrése.

Szia! A HPV vírus terjedhet nemi érintkezéssel, és ez néhány nõnél valóban okozhat méhnyakrákot. Olvashatsz róla a neten is. Ma már van szûrése.
biztos a here rák is attol alakul ki, meg a méhrák is. de hogy. semmi baja nem lesz a barátnödnek.
Akkor ennyi erõvel méhrákot is okoz.... Soha többé ne sexelj.
Egy teljesen egészséges férfi spermájával semmi gond sem lehet. Szerintem a legtöbb sztorit, azok a nõk találják ki, akik nem részesítik elõnyben az orális szexet. Természetesen ezzel nincs is gond, mindenki maga dönti el, de ha valamit nem akarunk, akkor azt mondjuk meg, és ne storizkassunk. Petranova
Természetesen igaz. Ezért van olyan sok rákos megbetegedés, hiszen végsõ soron minden ember spermából keletkezik. Sok nõnél okoz gégerákot a sperma. A dohányzás viszont kifejezetten gyógyítja a rákot, tehát orális szex után mindenképpen szívjon el egy pipát a barátnõd.
Én úgy tudom, hogy kimondottan egészséges. :) 7%-a kálium. Én fogyasztom rendszeresen. Jót tesz a szívmûködésnek.
persze! Mennyi rákos kisbaba van a földön... héé? nem lehet h te is?..:)
Ezt olyan emberek terjesztik akik vallási okokból illetve frigidségbõl elutasitják az orális szexet. Én nem hallottam soha hogy valaki ettõl kapott volna közvetlenül gégerákot mert ilyesmi nem létezik. A szex egészséges, nem egy lapon emlitendõ a dohányzással.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!