Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e, hogy 30 éven belül a (1 db)

Igaz-e, hogy kb 30 éven belül a magyarok kisebbségbe kerülnek a romákkal szemben, és végül ki is halnak?

Ez nem zavar senkit?

Legjobb válasz: Ha nem is pont 30 éven belül, de késõbb biztosan. Nem rég volt 1 kutatás és ott megállapították, hogy talán az 5 év alattiak körében már kisebbségben vagyunk.

Ha nem is pont 30 éven belül, de késõbb biztosan. Nem rég volt 1 kutatás és ott megállapították, hogy talán az 5 év alattiak körében már kisebbségben vagyunk.
...
Ez egy mítosz. A roma családok átlagos gyerekszáma most 2, 5 körüli (és csökken), a nem romáké 1, 5 körül van (és stagnál). Nem szabad összetéveszteni a deviáns, hangos, bûnözõ, beilleszkedni nem tudó cigányokat azokkal, akik városban, jó körülmények között élnek és ugyanúgy dolgoznak, mint mások. Õk a cigányság 2/3-4/5 részét teszik ki, gyakran a környezetük nem is tekinti õket cigánynak, miközben elõfordul, hog putriban élõ vagy szegény, esetleg alkoholista nem-cigányokat a környezetük cigánynak tekint. Ez a sztereotípiák ereje; ezért nem jó az elõítélet. Hosszú távon (30-50 év) sem várható, hogy a cigányok többségbe kerülnek. Amennyiben az állam okos felzárkóztató politikát folytat és (!!) a romák megszervezik magukat és erõfeszítést tesznek a felzárkózásért, akkor megoldható az integráció, a mai "romakérdés" pozitív rendezése. A magyarok kihalása sem valószínû. Mihelyt a lakosság olyan szintre csökken, hogy a munkahelyek száma már nem lesz annyira szûkös a lakosság számához képest, mint most, akkor az aktivitási ráta növekedni kezd, a jövõ kevésbé fog kilátástalannak tûnni és a gyermekvállalási kedv növekszik. Jelenleg úgy tûnik, átmeneti populációzavar van, a lakosság a következõ évtizedekben esetleg 7-8 millióig csökken, de valószínûleg tovább nem, és növekedés is elindulhat. Tanulmányozni kell a francia népjóléti politikát, õk ugyanis sikerrel küzdenek a demográfiai hanyatlás ellen, elsõként Európában. Természetesen a gazdaságot is rendbe kell tenni mindehhez, ami nehéz feladat. A magyarok kihalása alaptalanul pesszimista scenario, fölöttébb valószínûtlen.
Ha a skinheadokon múlik nem!
aprocska megjegyzes: a kifejezes, hogy fajgyulolo ertelmetlen. csupan egyetlen faj van a homo sapiens sapiens, ezen belul viszont tobb rassz (fajta) letezik. igy aztan fajtagyulolo lehetsz, de fajgyulolo nem, mert igy sajat magad is gyulolod. ezert nonsens a fajgyuloles.
Egyetértek 1/2 cigány honfitársunkkal. Mert ha már itt többen elõhúzták a fiók méllyérõl az "én ismerek rendes cigáyt is" témát, -amit egyébként kivétel erõsíti a szabályt alapon bárki tudna mondani- akkor azt is fûzzük hozzá, hogy ezeknek az embereknek sokkal nehezebb a társadalomban érvényesülni, mint az egyébként síkhülye néhány magyarnak. De ezért nem a magyar társadalmat okolják, hanem kizárólag saját fajtatársaikat, akik "elérték" azt, hogy szinte mindenki utálja a cigányokat. Volt több cigány munkatársam (na nem egyszerre, hanem 1 munkahelyen max egy), hát a munkájukra nem lehet panasz, sokkal jobban igyekeztek bizonyítani, mint a többiek. Útálták is a többi cigányt emiatt rendesen. Hát én hozzájuk képest tiszta liberális vagyok :-D (persze nem) Pedig engem rasszistáztak itt páran, ami az õ szemszögükbõl abszolút jogos, pedig amúgy tizenegynéhány éve még cigány barátnõm is volt vagy 1 évig, és apja, anyja dolgozott, tiszta rendes lakásban laktak és 2 (!)- voltak csak testvérek. Nagyon rendes család volt, de a 2 gyereket az apjuk rendesen eltiltotta a többi cigánytól, szóba sem állhattak velük, sõt egyszer amikor a metrón beszólogattak a cigányok a lányának jól el is vert párat. Bírtam az öreget :-) Tehát vannak ilyenek, ezeket duplán meg kell becsülni, a többit meg mondjuk sterilizáltatni. És nem faji, hanem társadalmi alapon. Elég liberális voltam?
És azt nem látta senki a napokban a hiradoban, hogy egy pár kisvárosban munkához kötnék a segélyeket mert nem akarnak dolgozni a romák!Ez nagyon felbosszantott mikor elmesélték, hogy nekik nem éri meg dolgozni(munka lenne amúgy!!!) mert ugyan annyi pénzt kapna ha dolgozna, mint a segély!Hát ez nem zavar senkit???
Én félvér vagyok, pártatlan. Szerintem nem a származás számít, hanem a neveltetés. Sajnos részben igazuk van az elõttem negatívnak ítélt hozzászólóknak is. Az a baj, hogy a cigányok nagy része nem akar kinyílni a világ felé, hanem a saját kis (egyre nagyobb) csoportjában akar maradni. Onnan meg sohasem fog európai kultúrát tanulni. Ezért maradnak "mocskos, büdös, tetves, ... cigányok". Én is gyûlölöm õket. Igen, de vannak kivételek, akik kinyíltak, beilleszkedtek és nagyon sok magyart megszégyenítõ módon élnek. Õket nem is cigányozza senki, csak az aki ránézésre ítél és inkább saját magát kellene inkább negatív jelzõkkel illetni. Arra kellene valahogy rávenni az elsõ kategóriába tartozókat, hogy kövessék a másodig kategóriás társaikat és akkor tényleg csak a szélsõjobbosok cigányoznának.
Valóban, nem csak putris cigányok léteznek, hanem normálisak is, de én azt nem cigánynak hívom. És amit mondtál, pont az bizonyítja, hogy van lehetõségük beilleszkedni, csak akarni kell. A gond csak az, hogy csekély hányaduk ilyen, ezért nem ezzel azonosítják õket. Én is dolgoztam együtt cigánnyal, tudom hogy nem mind putris. És azt is tudom, hogy a magyarok között is rengeteg a tróger, csak az arányok nem ugyanazok. Az elõtte írónak pedig: Az, hogy szociológiát tanulsz, szerintem nem jelent semmit. Megtanulunk valamit, aztán rájövünk, hogy a valóság elég más.
Hello mindenki!Én írtam a rasszistázó rövid, de velõs hozzászólást, amire kaptam is hasonló kedves választ. Nem vagyok cigány számazású ugyan, de ismerek jó pár felsõfokú tanulmányait végzõ, vagy keményen dolgozó cigányt, és miattuk érzem úgy, hogy a fajgyûlöletnek nincs helye.Egyszerûen nem beszélhetünk negatív jelzõvel egyik emberfajról sem.Va rossz ember és jó ember, és ez a két fogalom nem sztereotipizálandó egy fajjal sem az emberiséget nézve.Nem az a gond, ha valakinek rossz a tapasztalata, és ezért negatív érzésekkel viseltetik a ciányok iránt...hanem az általánosítás, és a kifejezésmód... Általánosítás: minden cigány rossz ember, és eltávolítandó Kifejezésmód:"...szépen kitakarodnak majd...", "A maradék meg éhenhal, vagy megdöglik herointúladagolásban. :-D" ráadásul ezen még mosolyog is... Meg kellene tanulni "európai módon" viselkedni mindenkinek, nem csak a cigányoknak.
Azért, mert neked egy jelenség nem tetszik (utolsó válaszoló), még nem lehet úgy csinálni, mintha nem is létezne. Nekem volt olyan osztálytársam, akinek az apja cigány volt, az anyja nem. Legjobb barátnõm bátyjának a felesége cigány, nemrég született gyerekük. Van pár ilyen. Vagy szerinted csak és kizárólag putris cigányok léteznek? Ez hülyeség. Már ne haragudj, de szociológiát tanulok, talán kicsit konyítok hozzá.
A cigányok mindíg is elkülönültek a magyaroktól, nem véletlenül vannak kibaszva a falu szélére. Oda jobb érzésû ember be sem megy, nemhogy párt válasszon magának. Úgyhogy ezt a keveredõs dolgot elfelejthetjük szerencsére. A kis parasztozós cigány köcsedéknek meg annyit, hogy ha szemtõl szemben lenne velem, egybõl a fajtájára jellemzõ seggnyaló stílusra váltana és nem lenne ekkora pofája. Mert a szájkaratéhoz értenek, azán annyi. A véleményét válaszra sem méltatom, mert az nem sok van neki, vagy csak túl primitív ahhoz, hogy kifejezze.
Szerintem ezt így konkrétan nem lehet kijelenteni. Inkább egybeolvadnak, már nem lesznek tisztán romák és tisztán magyarok, ma is már sok a vegyes házasság. Persze mind a két oldalon találkozhatunk olyannal, aki fontosnak, sõt, elsõdlegesnek tartja, hogy rasszon belül házasodjon, de már most is elég sok az olyan leszármazott, aki részben fehér, részben nem. Amúgy ez az egész világon létezõ jelenség. Hogy zavar-e? Nem tudom, végülis kimondottan ez nem zavar, inkább az zavarnak, ha a szó szerint primitív emberek többségi társadalmában kéne élnem. De ez nem csak a romákra vonatkozik.
Ez az parasztgyerek!Lehet másra mutogatni meg mást okolni az elcseszett életedért meg az idióta felfogásodért.Az hogy az ember személyisége hogyan fejlõdik ki nem a bõrszínén múlik.Bárcsak te odaszülettél volna a gettóba, és ilyenkor behuznád füled, farkad.
Nemkedves 3. válaszoló tetû! Kábé ennyit, tudtok, hogy rasszistát, meg nácit fogtok kiabálni, ha valaki egy rossz szót szól a fajtátokra. (nembaj, ha esetleg nem vagy cigány, én annak tekintelek) Ezzel azt éritek el, hogy az említett -álltalatok sértõnek szánt kifelyezések- lassan az emberek szemében pozitív tartalommal bírnak. Elhiheted, hogy én sem sírtam tele a zsebkendõmet, mert azt írtad, hogy rasszista vagyok, az meg hogy kit irtanak ki, azt nem te fogod eldönteni. Az ilyen gyáva és jelentéktelen emberek nemhiszem, hogy bárkit ki tudnának irtani, kivétel ha 5-6 ilyen féreg összefog és agyonvernek egy idõs magyar embert. Csakhogy a magyarok nem mind idõsek és védtelenek, és ha véletlenül rosz helyen kopogtattok, (pl. nálam) akkor nagyon szarul jártok, azt garantálom. Amúgy nemértem, miért kell ennyire félni ettõl a sok buta, lusta, és gyáva cigánytól. Csak többszörös túlerõben veszélyesek, de határozott fellépés esetén még így is elszaladnak. (sok példát tudnék mondani saját eseteimbõl is, ezeken mindíg jókat röhögök, amikor visszagondolok) Gondoljatok bele, egy hiénafalka lehet, hogy felfal egy beteg, legyengült oroszlánt, de ettõl még az oroszlánok nem fogynak attól ronyózni, hogy a hiénák kipusztítják õket, mert többen vannak. (megjegyzem ez utóbbi felállásban a vadász a zsidó, aki veszélyes lehet az oroszlánra, meg a hiénákra is, mégis a hiénákat eteti, hogy azok harcoljanak az oroszlánnal és irtsák ki egymást)
Igen, ha nem is 30 év múlva, de lassancskán a magyarok kerülnek kisebbségbe.Én miután elvégzem az egyetemet kiköltözöm Szlovéniába, mert sajnos ami itt van/lesz az nem állapot...
Kedves utolsó válaszadó! Remélem téged irtanak ki elõször!!! Rasszista állat!!!!
Már hogyne zavarna. Lehetõség szerint cigánymentes környékre kell költözni és távol tartani õket. Egyébként így a cigók fognak kihalni, mert nem lessz már kin élõsködniük, nem kapnak segélyt és szépen kitakarodnak majd Kanadába, meg USÁ-ba (nemsoká vízummentesség, hurrá!) A magyarok meg azért ki biztos nem halnak, de ha mégis, akkor meg is érdemlik. Majd lesznek ilyen magyarnegyedek minden városban, ahova cigány nem meri betenni a lábát. És mivel dolgozni nem fognak, majd egymást rabolgatják ki, meg gyilkolásszák lefelé. A maradék meg éhenhal, vagy megdöglik herointúladagolásban. :-D
A környezõ falvakból nálunk nem engednek letelepedni cigányokat , ( hungarista, jobb oldali falu )még a település neve rovásírással van írva, teljesen kitaszìtják a cigányokat az õk kis társadalmukbòl.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha ez megtörtént volna mondjuk a 60-as években, akkor mi történt volna a zsiókkal?

1

Amennyiben vannak, mik a kettős pénzrendszer hátrányai?

3

Miert van az szerintetek, hogy nalunk es Kelet-Europaban ugyanaz a termek rosszabb minosegu, mint mondjuk Ausztriaba, meg nyugatabbra?

Nem kene szerintetek valamit tenni az ugyben, mert ez eleg gaz. En is eszrevettem a kavekon, meg a parfumokon, hogy az itteniek sokkal ocskabbak, pedig ugyanaz a gyarto, meg nev meg minden. Bizonyitottak is, hogy ez van:

9

Mit jelent az a kifejezés hogy "rothschild cionista"?

6

Hány óra cigány kultúrátok lesz az évbe?

Egyáltalán melyik osztályt érinti?

5

Nem lehet valahogy megoldani, hogy ne legyen cigány oktatás?

http://propeller.hu/itthon/2763604-szeptembertol-gyerekeknek..

58

Miért vonták ki a forgalomból az 1-2 forintosokat?

Az oké, hogy drága előállítani, de miért nem használhattuk tovább a már forgalomba lévőket. Tegnap könyvelés közben kiszámoltam, hogy amennyi időt egy számla könyvelése közben a kerekítéssel töltök, az minimálbérben fizetve 5-6 forint a munkáltatónak. Akkor ez kinek jó?

11

A magyar export hány százaléka megy EU-n belülre?

2

Tényleg ad az állam támogatást magán személyeknek, állat tenyésztésre segélyt?

mi mindig disznóztunk, de az utóbbi években senkinek nem volt pénze sertésre így nem is vették és nem érte meg a tenyésztés. Apám azt mondja hallott valami olyat hogy az állam támogatja az állat tenyésztőket hogy az állat állomány növekedjen. szóval lehet igényelni?

0

Hogy lehet ennyire beszűkülten gondolkozni és miért terjed ez a stílus az online fórumokon?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!