Találatok a következő kifejezésre: Igaz-e, ha az (148 db)

Igaz-e, ha az A és B halmazok megszámlálhatóan végtelen számosságúak, akkor a) A\B is megszámlálhatóan végtelen b) A\B véges?

Miért?

Legjobb válasz: a) Nem igaz. Pl. ha A = N es B = N, akkor A\B ures halmaz lesz. b) Nem igaz. Pl. ha A = Q es B = N, akkor A\B vegtelen lesz. (N a termeszetes szamok halmaza, Q a racionalis szamok halmaza)

a) Nem igaz. Pl. ha A = N es B = N, akkor A\B ures halmaz lesz. b) Nem igaz. Pl. ha A = Q es B = N, akkor A\B vegtelen lesz. (N a termeszetes szamok halmaza, Q a racionalis szamok halmaza)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A válasz korrekt, de akkor nem értem a következõ definíciót: "Megszámlálhatóan végtelen halmaz bármely részhalmaza vagy véges, vagy megszámlálhatóan végtelen." (Szendrei: Algebra és számelmélet, 54.o.) Szerintem az A\B részhalmaza az A-nak, ami ugye megszámlálhatóan végtelen.
Nincs itt semmi ellentmondás. A Szendrei állítás is igaz, mankar adott is mindkét lehetõségre példát. A\B vagy megszámlálhatóan végtelen, vagy véges (pl. akár üres halmaz is). Egy olyan pálda, amikor A\B nem üres, de véges: A = N (nemnegatív egészek) B = N+ (pozitív egészek) A\B = {0}
A kérdező hozzászólása: uh.... Leesett. Tényleg igaza van és jók a példák, mert tényleg ez a két lehetõség van a részhalmazokra, de nem a) "csak megszámlálhatóan végtelen" illetve b) "csak véges". Így jár aki már túl sokat tanul :D Köszönöm a segítséget.
bocs ha kicsit felreerttheto voltam, ugy ertelmeztem, hogy bizonyitani kell vagy az a)-t, vagy a b)-t. :D
A kérdező hozzászólása: Jól értelmezted, és köszönöm. Csak már "túlértelmezem" (van egyáltalán ilyen szó? :D ) a feladat kérdéseit. Még egyszer köszönöm. :)

Igaz e, ha az argentin dog (kan) megtapasztalja a fedeztetés örömét, attól kezdve mindig el fog szökni otthonról?

Legjobb válasz: Dehogy! Biztosan van jó kerítés, amin nem tud kijutni! Amúgy ami köze ennek a kutya fajtájához? Az argentin dog másképp mûködik, mint a többi kutya?

Dehogy! Biztosan van jó kerítés, amin nem tud kijutni! Amúgy ami köze ennek a kutya fajtájához? Az argentin dog másképp mûködik, mint a többi kutya?
Nem igaz, több okból is. 1. mert anélkül is el fog szokni, hogyha már használta volna a szerszámát. Elég ha tüzelõ szukát érez. Az ösztön fogja hajtani. 2. ez nem csak az argentin dogra vonatkozik. 3. ha jó a kerítés akkor nem tud meglépni. Inkább ivartalaníts, és nem fog meglépni a tüzelõ szukák után. A mi ivartalan kutyánkat abszolút nem hozzák tûzbe a tüzelõ szukák, sokkal nyugodtabb. (ja és ha számít neked, 2 éves dogónk van)
Ja, meg ha ilyen esetben is, mikor vihar van, és átjut rajta a kutya, akkor IGEN, fog járni csajozni is, aztán vagy hazakerül egyszer, vagy nem.
Igen, ha egyszer fedezett, akkor utána erõsebb lesz benne az ösztön. Hacsak nem vagy tenyésztõ, valami csúcs kutyával, akkor ne erõltesd. Jobb így a kutyának, bár a legjobbat akkor tennéd vele, ha ivartalaníttatnád.
1, 5 méteren röhögve átjut, úgyhogy az a kerítés kissé kevés neki, nem gondolod? Ha kicsikét is szereted és tiszteled ezt a fajtát, akkor a minõségi kutyák tenyésztését a tenyésztõkre hagyod. Nem kell úgy tönkretenni ezt a fajtát is mint a staffordokat. (sajnálom, de ez a véleményem a staffik többségérõl, és tisztelet a kivételnek! mert nagyon kevés minõségi kutyát látok belõlük). https://www.facebook.com/notes/dog%C3%B3-ment%C3%A9s-argenti..
Nem ezen múlik, hanem a nevelésen. Nekem is fedezõ kanom van és meg se fordul a fejében a szökés akkor sem, ha szabadon sétáluk olyan helyen, ahol tüzelõ szukák is szoktak lenni. A jó krítés definíciója nálam az, amin a kutya semmilyen körülmények közt se tud kijutni. 1, 5 méter az vicc, nem kerítés. De tanulj még egy kicsit errõl a dologról és ne szaporíts feleslegesen! A kutya amúgy se tapasztalja meg a fedezés örömét, mert az neki nem öröm, hanem ösztön.
A kérdező hozzászólása: Bocs, de az én kutyámnak a "jó kerítés" nem akadály, ha dörög, vagy petárdáznak a közelben, akkor az 1.50-est gond nélkül leküzdi. Ennek tudatában hasonlóan fog viselkedni, ha már volt szex élménye?
A kérdező hozzászólása: 4-es válaszadónak köszönöm a kioktató válaszát, de éppen azért írok ide, hogy tanuljak! Ok?
Egy kan számára NEM öröm a fedezés.Nem ember, nem azért csinálja.A fajfenntartás egy élõlény legerõsebb ösztöne, az viszi ilyenkor. Ne szaporíts!Ivartalanítsd inkább.Több elõnye van:nem állítasz elõ újabb almot a már meglévõ gazdátlan dogók mellé.A kutyád nem fog elszökni.Mint fentebb írták, a tenyésztést hagyd azokra, akik értenek hozzá, ne növeld a szaporítók már így is népes táborát. Semmi baja nem lesz a kutyádnak, ha életében egyszer sem fedez.

Igaz-e, hogy az n számjegyû, csupa egyesbõl álló p szám csak akkor lehet prímszám, ha n is prím?

pl n=2, 19, 23 esetén.

Legjobb válasz:
2 prímszám és 11 is prímszám. Ha n 3-mal osztható, akkor a csupa egyesekbõl álló szám számjegyeinek az összege is 3-mal osztható. Ha n 2-vel osztható, akkor a csupa 1-esekbõl álló szám 11-gyel osztható, hiszen 1-1+1-1+-...+1-1=0. Ha n bármilyen 3-nál nagyobb m számmal osztható, akkor m-jegyû csoportokra bonthatjuk a számot. Ezek olyan szorzatokra, amelyeknek az egyik tényezõje m db egyesbõl áll, a másik tényezõje pedig 1 után (m-1) db 0 és megint egy, utána megint (m-1) db 0 ... a végén egy 1-es. Pl. 11111|11111=100001*11111 111111|111111|111111=100000100001*111111 Tehát minden szorzattá alakítható n-re, ahol n=m*k db. egyessel felírt szám összetett szám. A poén az, hogy ez minden számrendszerben igaz, nemcsak a tízesben!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 prímszám és 11 is prímszám. Ha n 3-mal osztható, akkor a csupa egyesekbõl álló szám számjegyeinek az összege is 3-mal osztható. Ha n 2-vel osztható, akkor a csupa 1-esekbõl álló szám 11-gyel osztható, hiszen 1-1+1-1+-...+1-1=0. Ha n bármilyen 3-nál nagyobb m számmal osztható, akkor m-jegyû csoportokra bonthatjuk a számot. Ezek olyan szorzatokra, amelyeknek az egyik tényezõje m db egyesbõl áll, a másik tényezõje pedig 1 után (m-1) db 0 és megint egy, utána megint (m-1) db 0 ... a végén egy 1-es. Pl. 11111|11111=100001*11111 111111|111111|111111=100000100001*111111 Tehát minden szorzattá alakítható n-re, ahol n=m*k db. egyessel felírt szám összetett szám. A poén az, hogy ez minden számrendszerben igaz, nemcsak a tízesben!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, szuper!

Hogyan lehet megtudni igaz-e ha a pasi azt mondja hogy a haverjaihoz megy aztán isznak és nem-e valami nőhöz?

Ez a bizonyos pasi tudja hogy szerelmes vagyok belé de mindig ilyeneket mond hogy mindig megy a haverjaihoz meg isznak vagy nem ér rá,legalábbis azt mondja és ha akarok valamit még én menjek oda hozzá de csak mikor ? ráér!

Legjobb válasz: Ez már rosszul kezdõdik. Nem gondolod, hogy kihasznál? Tudom a szerelem vak, de ha nem bízol benne, minek akarod?

Ez már rosszul kezdõdik. Nem gondolod, hogy kihasznál? Tudom a szerelem vak, de ha nem bízol benne, minek akarod?
Ha nem jártok, minek hazudna.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is nemcsak sörözgetnek mert biztos nembírná ki ennyi ideig szex nélkül(3 hét)meg akkor mivel én nem mentem mikor õ neki jó lett vna nemcsak az lett vna a válasza hogy"akkor mindegy"!
Lehet, h a haverokkal nem csak sörözgetnek :O
Jól csináltad:)
A kérdező hozzászólása: Szóval ahhoz hogy ne csak ki akarjon használni nekem is le kell szarnom?Egyébként vmelyik nap meg ma is írta smsbe meg msnbe is hogy mikor találom otthon de nemmentem el.Remélem jól csináltam.
azért szereted mert leszar, így neked midig küzdeni kell a szeretetéért, és nem unod meg... te se foglalkozz vele menj el csajokkal bulizni és meglátod a nyakadon fog lógni :)
A kérdező hozzászólása: Gondoltam már rá de nemtudom miért vagyok ennyire oda érte.
Szerintem nem szerelmes beléd, ha már így leráz vagy nem megy érted... nem a megcsalásért aggódnék
A kérdező hozzászólása: Hát ezaz hogy már sok hazugságon rajtakaptam így is ezért már nemtudom mit higyjek el neki meg mit nem!
Az agysejtek nem tudnak újra termelõdni.
Én is úgy tudom, hogy az agysejtek nem termelõdnek újra, de új kötések létrejöhetnek köztük, átvehetik egymás funkcióit (neten olvastam, nem tudom, mennyire igaz). Nem hiszek ebben egyébként, de az agy tényleg elér nagy rejtély még ma is a tudománynak, ezért úgy gondolom, hogy ha van rá lehetõségetek, akkor megéri legalább megpróbálni, mert hát sosem lehet tudni. A reményt soha nem szabad feladni. De gondolom attól is függ, hogy mekkora, milyen jellegû az agykárosodás.
ha már csak 1 ép agysejted van, akkor már rég halott vagy.
Nem igaz. Az agykárosodás nem gyógyítható, mert a sejtek nem termelõdnek újra.
Nem igaz. De agysebésznek ne menj.
Undorítóan primitíveket válaszoltatok. Abba nem gondoltatok bele, hogy lehet, hogy a beteg testvére vagy gyereke miatt kérdezi. Nem feltétlen az agysejtek hiánya okozhat agykárosodást. Szerintem érdemes foglalkozni alternatív módszerekkel ebben az esetben, mert még mindig az emberi agy az egyik legnagyobb rejtély a tudományoknak.
édes Istenem....
Nálad már egy sincs úgy látszik, úgyhogy kár a gõzért.
"legnagyobb rejtély a tudományoknak." Attól, hogy még nem tudunk róla sok tudományos tényt és emiatt "rejtélyes" nem kell rögtön misztikumként kezelni és mindenféle hókusz-pókusz gyógymódot kitalálni a racionalitás helyett.
13:44 pedig ha hiszed ha nem, ez mindig is így mûködött. volt idõ, amikor az orvoslás gyerekcipõben járt, szart sem tudtak az emberi testrõl, akkor milyen képtelenségeket találtak ki? egyébként egyetértek veled
Sajnálom, de nem gyógyítja meg.

Az életkorunk kifejezése esetén helyes-e ha azt mondom magamra ha már elmúltam pl.38 éves, hogy 39. -dik éves vagyok? Az egyik cimborám szerint ez egy ökörség. Kinek van igaza?

Legjobb válasz: Szerintem is elég hülyén hangzik. Amúgy meg ha betöltötted a 38-at, de még nem vagy 39, akkor te 38 éves vagy. Ezen mit kell ragozni? Vagy azt mondhatod, hogy 39 leszel mondjuk jövõre.

Szerintem is elég hülyén hangzik. Amúgy meg ha betöltötted a 38-at, de még nem vagy 39, akkor te 38 éves vagy. Ezen mit kell ragozni? Vagy azt mondhatod, hogy 39 leszel mondjuk jövõre.
Ez oltári nagy baromság!!Amíg elnem jön az a nap amikor születtél addig 38 vagy majd attól a naptól leszel 39, ha már eljött a születésnapod.Milyen hülyeséget tudnak kitalálni emberek:(
Tényleg nem szoktuk így mondani, noha logikaliag helyes. Ha 38 éves és 10 hónapos vagy, akkor esetleg a következõk lehetnek helyesek, ha mindenképpen 39-et akarsz mondani: - Januárban töltöm be a 39. évemet. - Két hónap híján 39 éves vagyok. - A 39. évemet taposom. - A 39. évemben járok. De általában azt a korral szoktuk magunkat meghatározni, amit már betöltöttünk, tehát ami már letelt. Tehát te 38 éves vagy. Így szoktuk mondani.
Anyukám szokta mindig ezt csinálni!! Amikor 19 éves voltam akkor: "Már 20 éves vagy és még mindig nem tudod hogy..." Amikor 22 éves voltam akkor pedig: "Te már 23 éves vagy. Tudhatnád hogy..." :D Szóval tökmindegy. Ha nekik ez esik jól hogy egy évet felfelé csalnak, egészségükre. Hiába mondtam neki hogy "még csak 19 vagyok", semmi hatása... Vannak ilyen emberek, fene tudja miért... :D De szerintem is nagy hülyeség. Addig amíg hivatalosan be nem töltöd a 39-et addig 38 vagy.

Igaz-e, ha valakinek az első 4-6. hétben elég a teje (elvileg) később sem lesz gond a mennyiséggel?

6 hetes a babám, eddig csak anyatejet kapott. Szeretném minnél tovább szoptatni.

Legjobb válasz: Nem lesz gond a mennyiséggel. Igyál sokat, ne végezz kemény fizikai munkát és tedd sokat mellre a picit. Az elõzõ kommentezõ jól érezte, hogy 3-4 hónap körül már nem feszül a mell és nem csordogál, hanem visszapuhul, kisebb lesz /olyan lesz, mint lánykorunkban:-) / De ez természetes, hisz a keresletet követve beáll a kívánt mennyiségre a termelõdés és már nincs több felesleg. EZ NEM JELENTI AZT, HOGY ELAPADT A TEJED! A legnagyobb hiba, hogy ilyenkor elkezdjük a hozzátáplálást, mert akkor viszont TUTI, hogy csökken a termelés. Nyugodj meg, ha szépen gyarapszik a pici, van elég tejed. Boldogságos szoptatást kívánok! Egy hasonló dilemmákon átment, 2 évig szoptató anyuka

Nem lesz gond a mennyiséggel. Igyál sokat, ne végezz kemény fizikai munkát és tedd sokat mellre a picit. Az elõzõ kommentezõ jól érezte, hogy 3-4 hónap körül már nem feszül a mell és nem csordogál, hanem visszapuhul, kisebb lesz /olyan lesz, mint lánykorunkban:-) / De ez természetes, hisz a keresletet követve beáll a kívánt mennyiségre a termelõdés és már nincs több felesleg. EZ NEM JELENTI AZT, HOGY ELAPADT A TEJED! A legnagyobb hiba, hogy ilyenkor elkezdjük a hozzátáplálást, mert akkor viszont TUTI, hogy csökken a termelés. Nyugodj meg, ha szépen gyarapszik a pici, van elég tejed. Boldogságos szoptatást kívánok! Egy hasonló dilemmákon átment, 2 évig szoptató anyuka
Ez azért nem igaz ám... Nekem az elsõ egy-két hónapban rengeteg tejem volt, olyan kis csöcsi lettem :) )) Meg állandóan folyt is, már ha csak arra gondoltam, hogy mindjárt felébred a picur szopizni. Aztán amikor három és fél hónapos volt, már tök kevés lett, négy hónap után meg el is apadt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztató szavakat!

A születési anyakönyvi kivonat később módosítható-e, ha az igazi apa a nevére veszi a gyereket?

Válófélben vagyok, de állapotos egy másik apukától.Úgy tudom, hogy ilyenkor születéskor a volt férjem nevét meg a gyermek, még akkor is, ha addig elválunk. Utána a párom szeretné nevére venni a kicsit, de vajon a születési anyakönyvi kivonatban is átírják?

Legjobb válasz: Persze, hogy átírják, de ez nem ennyire egyszerû. Nem elég az apasági nyilatkozat, hanem a kicsi születése után a volt férjednek kell úgymond pert indítania a gyerek ellen, hogy megdõljön az apasága. Amikor ennek vége, akkor a te nevedre kerül, és utána tehet apasági nyilatkozatot az édesapja. Ez összesen 9-12 hónap. Ez tuti így van, én is beleszaladtam ugyanebbe a történetbe. Szerencsére még idõben megtudtuk, hogy hogyan mûködik a dolog, és turbó sebességgel elváltunk. Az apasági már így is kevés volt, külön engedéllyel várakozási idõ nélkül össze kellett házasodnunk, hogy a baba megkapja az apukája nevét.

Persze, hogy átírják, de ez nem ennyire egyszerû. Nem elég az apasági nyilatkozat, hanem a kicsi születése után a volt férjednek kell úgymond pert indítania a gyerek ellen, hogy megdõljön az apasága. Amikor ennek vége, akkor a te nevedre kerül, és utána tehet apasági nyilatkozatot az édesapja. Ez összesen 9-12 hónap. Ez tuti így van, én is beleszaladtam ugyanebbe a történetbe. Szerencsére még idõben megtudtuk, hogy hogyan mûködik a dolog, és turbó sebességgel elváltunk. Az apasági már így is kevés volt, külön engedéllyel várakozási idõ nélkül össze kellett házasodnunk, hogy a baba megkapja az apukája nevét.
Újraolvastam, amit írtam, és lehet, hogy nem voltam egyértelmû. Ez a huzavona akkor van, ha nem tudtok szülés elõtt elválni, vagy elváltok de nem akarsz újra férjhez menni a baba elõtt. Ha sikerül a válás, és benne vagytok a házasságban, kérhetitek az anyakönyvi hivatalban, hogy ne kelljen 30 napot várni. Ehhez igazolni kell a terhességet. Nem elég a terheskönyv, külön igazolás kell a kiírt idõpontról. Normál terhességnél van határidõ, de ha a nõgyógyásztól papírt viszel arról, hogy veszélyeztetett vagy, egyáltalán nem kell várni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! A válás sajnos nem valószínû, hogy meglesz addig, mert bár belefutunk a nyári bírósági szünetbe, de már az is jó hír, hogy születési anyakönyvit utólag átírják.
Még mindig elsõ. Érdemes bepróbálkozni az ügyvédnél a válással kapcsolatban. Minket két tárgyalás közötti szünetbe zsuppantottak be, 10 perc volt az egész. Ehhez azért írásban lefektetett megállapodást kell beadnotok és nem lehet vitás ügyetek.
Biztos lehet. Az én fiam az anyakönyv szerint 3 nappal korábban született. Simán átírták.
1-re Konkrétan a megtermékenyüléskor? Semmit. 2-ra: Ezt most komolyan kérdezted? :)
A második kérdésedre a válaszom :D DE! Amikor én terhes lettem, konkrétan amikor történhetett a beágyazódás (az az aktus után jó egy héttel) 2 napon át rázott a hideg. De annyira, hogy 3 takaró alatt reszkettem, azt hittem megfáztam. Aztán a poz. teszt után visszaszámoltam, hogy tényleg azeken a napokon volt az a fura érzés. Üdv. 33 h
Mikor teherbe estem - orgazmust :) A többit nem éreztem, rá 2 hétre lett egy pozitív teszt. Viszket a pocakom állandóan, és terhes vagyok - elég közel vagyok magamhoz :)
Igen a mellfeszülést kihagytam. Az szürnyû volt.
20:13-as vagyok. a teherbeesést én sem éreztem csak szerintem a beágyazódást.
1. kérdés: én kimondottan éreztem hogy terhes vagyok pedig akkor még nem jelezte a terhességi teszt. Más volt a hüvelyváladékom, fel voltam puffadva és feszült a mellem - gyakorlatilag teljesen olyan tünetek mintha meg akarna jönni, de valahogy a méhet máshogy érzi az ember. 2. Szerintem ez nem igaz.
SZia! Én egybõl megéreztem. Egyik reggel megszédültem, émelygett a gyomrom a buszon és hányingerem volt ez fél óráig tartott. pár nap múlva csináltam tetszet és pozitiv lett. Bár rá 2 héttel elment a baba :( sok sikert neked
A megtermékenyüléskor konkrétan semmit, sõt, az utána következõ hetekben se... mivel még terhestüneteim se voltak, kivéve az állandó álmosságot, így még 6-8-12 hetesen se semmit... sõt, a 4. babánál az elsõ 2 hónapban még a mensim is megjött, úgyhogy még akkor se tudtam, hogy odabent valaki növekszik :) ))Igaz, sosem voltam az az állandóan a testét figyelõ, hõmérõzõ típus, engedtem, hogy a természet tegye a dolgát. Nem volt semmiféle görcsöm, beágyazódási vérzésem, sem barnázás, semmi, semmi az égvilágon :) )) Ezt a viszketõs dolgot még nem hallottam, pedig 4 gyerekem is van, de szerintem oltári butaság, mint a többi babona.
Ezt olyan sokszor leírtuk már annak aki még nem terhes:nem lehet érezni a beágyazódást, semmit nem lehet érezni míg ki nem marad a mensi, de itt sokan már minden apró jelet ráfognak a beágyazódásra. Nincs rózsaszínes maszatolás, nincs barnázás, nincs semmi.Legalábbis egészséges terhesség létrejöttekor nincs ilyesmi. A tüneteket a pozitív teszt után lehet keresni magadon. A pocakviszketés meg olyan, mint a csücskös pocak-kerek pocak babonája.Nincs semmi alapja. Akkor viszket a has amikor már nyúlik a bõr. Nekem ez úgy most kezdõdött épp el. 23 hetes km.
A pocakod már csak akkor viszket, amikor nõ, mert tágul a bõr, de az sem minden esetben:) Ez valami babona, aranyos nagyon, de csak babona;) Amikor megfogant, akkor semmit, késõbb viszont:) ))))) 20hkm
Fizikailag a teherbeesést nem lehet érezni. (Hallottam már olyat, hogy valakinek volt "egy megérzése", hogy összejött, de ez is csak azokra jellemzõ, akik szeretnék már nagyon a babát...) Babonás meg nem vagyok. :o)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok köszönöm mindenkinek a válaszokat, csak azért kérdeztem mert akárkivel beszéltem azt mondta õ, nem érzet semmit csak másnapután. Mint szédulés , bizonytalan járásal, hányinger . Nekem mind a kettõnél amikor megfogant teljesen lezsibbat a lábam de úgy hogy fájt és nagyon fura érzésem volt.Alapvetõen kiváncsi vagyok azért tetem fel a második kérdést. Sziasztok mindenkinek szép napot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!