Találatok a következő kifejezésre: Igaz lehet hogyha valakinek (7 db)

Mitől lehet az, hogy valakinek kifehéredik a bőre, ha eredeti bőrszíne kreol? Igaz az, hogyha valaki sokáig nem megy ki a fényre akkor egy idő után kifehéredik a bőre?

Legjobb válasz: ez így nem teljesen (nem minden esetben) igaz. Nekem mindig kifehéredik a bõröm, pedig nagyon sokat vagyok napon. Ez attól is függ hogy milyen génjei vannak.

ez így nem teljesen (nem minden esetben) igaz. Nekem mindig kifehéredik a bõröm, pedig nagyon sokat vagyok napon. Ez attól is függ hogy milyen génjei vannak.
A fehér bõrûek ált. vérszegények! Nem lehet, h. te is az vagy?

Igaz-e az hogyha valaki elad egy lakást, utána 5 évig vissza lehet csináltatni az adásvételit?

Elnézést a fogalmazásért de igaz-e hogy vissza lehet követelni,ha van rá indokom,természetesen ugy gondoltam hogy vissza fizetem az árát.Egyébként a bank iratott valami hasonló papirt alá.Igaz ez az 5év?

Legjobb válasz: Nem igaz, a vételt nem gondolhatod meg. Ilyen papírt a bank biztos nem íratott alá veled. A szerzõdés létrejön az aláíráskor, és a szerzõdésben rögzítetteknek teljesülni kell. Ha nem teljesül, akkor nem szerzõdésszerû a teljesítés és szankcionálható. De egy teljesen létrejött (érts: az ingatlannyilvántartásba is bejegyzett) adásvétel esetén neked elállási jogod nincs (illetve csak akkor van, ha az adásvétel szerzõdése nem felel meg az elõírásoknak, illetve a második fél nem szerzõdésszerûen teljesített (pl. rejtett, eltitkolt hibák), és erre csak a szerzõdéskötést és bejegyzést követõen lehetett tudomást szerezni. Szép betegség lenne, ha bárki visszaléphetne egy ingatlan adás-vételtõl öt éven belül, minden következmény nélkül.

Nem igaz, a vételt nem gondolhatod meg. Ilyen papírt a bank biztos nem íratott alá veled. A szerzõdés létrejön az aláíráskor, és a szerzõdésben rögzítetteknek teljesülni kell. Ha nem teljesül, akkor nem szerzõdésszerû a teljesítés és szankcionálható. De egy teljesen létrejött (érts: az ingatlannyilvántartásba is bejegyzett) adásvétel esetén neked elállási jogod nincs (illetve csak akkor van, ha az adásvétel szerzõdése nem felel meg az elõírásoknak, illetve a második fél nem szerzõdésszerûen teljesített (pl. rejtett, eltitkolt hibák), és erre csak a szerzõdéskötést és bejegyzést követõen lehetett tudomást szerezni. Szép betegség lenne, ha bárki visszaléphetne egy ingatlan adás-vételtõl öt éven belül, minden következmény nélkül.
sztem a visszavásárlási jogról van itt szó: A visszavásárlási jog A visszavásárlási jog az elõzõ tulajdonos javára meghatározott idõn belül vételi jogosultságot biztosít az eladott dolgon. A visszavásárlási jog írásban, a dolog eladására irányuló szerzõdésben legfeljebb öt éves idõtartamra köthetõ ki . A visszavárási jog azt feltételezi, hogy a tulajdonos valamilyen okból úgy adja el a dolgát, hogy fenntartja magának a jogot, hogy egy késõbbi idõpontban egyoldalú nyilatkozattal azt visszavegye. A visszavásárlási jog jogosultja csak az eredeti adásvételi szerzõdés tárgyának tulajdonosa (az eladó) lehet. A visszavásárlási ár azonos az eredeti vételárral, de az eredeti vevõ követelheti azt az összeget, amellyel a dolog értéke a hasznos ráfordítások folytán növekedett, a visszavásárló pedig levonhatja az idõközi romlásból eredõ értékcsökkenést . Az eredeti vevõ felelõs a visszavásárlás meghiúsításáért, illetõleg csorbításáért. Ha azonban a dolog a kötelezettnek fel nem róhatóan elpusztul, a visszavásárlási jog megszûnik . A vételi jog (opció) A vételi jog alapján a jogosult egyoldalú nyilatkozatával adásvételi szerzõdést hozhat létre, és a vételi jog tárgyát képezõ dolgot megvásárolhatja. A vételi jogra vonatkozó megállapodást írásba kell foglalni, és a szerzõdésnek tartalmaznia kell a dolog és a vételár meghatározását. A határozott idõre szóló opció leghosszabb tartama 5 év lehet, míg a határozatlan idõre kikötött vételi jog hat hónap elteltével megszûnik .
A kérdező hozzászólása: A következö volt a bank adott egy papir amit alá kellett irnom miszerint ha 5 évem belül én (pl:valami oknál fogval egészségügyi vagy stb miatt, )én vissza szeretnék menni a lakásba köteles vagyok a banknak vissza fizetni a hitel részét.Akkoriban az ügyvéd is mondta csak közben ö kiment külfödre.Akkor ez most mi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.De ha nem irtunk ilyen szerzödést akkor a bank minek iratott ilyen papirt alá?
sajnos ez nekem se teljesen világos(én voltam a 2.válaszoló)de itt egy oldal, tett fel a kérdésed, hátha az ügyvéd tud segíteni. http://www.info-budapest.net/ugyved
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
Az a baj, hogy tulajdonképpen nem írtál le semmit. Most te eladtál vagy vettél lakást? Amúgy szerintem itt a bank tart fenn vételi opciót, nem pedig te kapsz visszavásárlási jogot. De amennyiben a szerzõdés érvényesen kiköti a visszavásárlási opciót, akkor az él. De ehhez egy nyilatkozat kevés, ha a szerzõdés NEM tartalmazza. A pontos részletek nélkül erre nem igazán lehet válaszolni.
Nem
Ez inkább a sok szextõl van.;-)
Hülyeség. A férjemmel sokat szexelünk, mégis kábák és álmosak vagyunk, ha nem alusszuk ki magunkat.
De a nagyon kevés (vagy éppen a semennyi) se jó, akkor sem tud koncentrálni az ember, mintha teljesen elveszne a motiváció. :)
Ha-ha-ha. Ügyes kifogás. Nem tudom, kitõl hallottad ezt, de nagyon erõlködhet, hogy ürügyeket találjon, hogy folyton d*gnia "kelljen".
A dugás jó az alvásra, meg az alvás ellen. Egyszerûen jó.
Én nem szexelek és mégse vagyok álmos, kába.
És miért nem sexelsz?

Igaz lehet az hogyha valakinek rozsaszin a mell udvara akkor lánya lesz és ha barnás akkor fiu? Mert én ezt hallotam, 18 hetes terhes

Legjobb válasz: Ez mind csak babona! De ha te hinni akarsz benne,akkor nyugodtan,hátha bejön!

Ez mind csak babona! De ha te hinni akarsz benne, akkor nyugodtan, hátha bejön!
Nem tudom, mibõl gondolja sok ember, hogy ezek a bõdületes ostobaságok igazak lehetnek.
Nekem van egy lányom és egy fiam is, pedig mindkettõ barnás :) Ezt a babonát még nem hallottam, de rám már tuti nem igaz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Hát én nagyon nem tudok rá mit mondani, csak... Mindenki különbözik ebben.
Elsõ alkalommal nekem kellett kb 5 perc, hogy belejöjjek aztáán már olyan volt mintha egész életemben ezt csináltam volna :)
Szerintem nagyon is lehetséges, hogy valaki már elsõre is jó, bár akik szeretik egymást azoknak a nem tökéletes is lehet csodálatos. De általában a párok (akiknek van eszük) azok nem egybõl szexelnek, hanem pettingelnek elõtte sokat. Azzal majdnem tökéletesen meg lehet ismerni a másikat. Bár ha nem ismeri szex terén az lehet nálad azt jelenti, hogy nem is pettingeltek, vagy nem egy pár.
A kérdező hozzászólása: de pettingeltünk, arra értettem, hogy még csak egyszer szexeltünk (amikor elvesztettem)
A kérdező hozzászólása: Vagy esetleg ez direkt ilyen rally s játékokhoz van éppen a realystic hatás miatt?
Régen nekem is volt ilyen kormányom, ennek semmilyen gyakorlati haszna nincsen. Az enyémnek még a neve is kihangsúlyozta, hogy van benne "vibration system" aztán úgy gondoltam inkább ne lett volna... Viszont miután szétszedtem a kormányt megnéztem melyik alkatrész felelõs ezért a rezgésért és kikötöttem a vezetékét. Onnantól kezdve már rendben volt a dolog.
A kérdező hozzászólása: Már megoldottam :D win7 szerint itt:Vezérlõpult > Hardver és hang > Eszközök és nyomtatók > Usb beviteli eszköz vagy Kormány stb. És e weboldal szerint: [link]
Ugyanilyenem volt egyébként, csak nekem nem volt hozzá külön hálózati adapter, hanem az egész UDB-rõl mûködött. Örülök, hogy végül sikerült megoldani :)
A kérdező hozzászólása: Éppenséggel meg nem oldódott :S csak egy darabig tudok normálisan vezetni, és egy pár kör után megint rángatózik :(.
Elõfordulhat teherbeesés menstruáció alatt is.
Jézusom... A 2. válaszoló szerintem csak poháralátétnek használta a biosz könyvét, az órán meg kifele lesegetett az ablakon...
Egy fasza kis fertõzésre jobb esélyek vannak.
meglátszik hogy kimaradt a felvilágosítás általánosban nálam :/ Én azt hittem mestruáláskor lehet csak teherbe ejteni a nõket, vagy ez csak ilyen frissülés/cserélõdés miatt lökõdik ki a nõkbõl?
hogy az istenbe tud valaki így telibe trafálni valamit... tényleg nem nagyon figyeltem, sokat ökörködtem és álmodozásaim közepette kitekingettem az ablakon.
igen, ha szexeltek, akkor valaki széles e világon terhes lesz. DE nem te!!!
Én erre nem lennék büszke, hogy nincs legalább egy alap tudásom bioszból.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!