Találatok a következő kifejezésre: Igaz hogy után kissebb (2 db)

Tényleg igaz-e, hogy a kissebb köbcentis autók (mondjuk 1200köbcenti alatt) nem bírják a intenzívebben, gyakrabban hosszabb távú utakat? Tehát előbb megadják magukat a motorok?

Legjobb válasz: Hát ha abból indulunk ki, hogy a nagy hajók az USAban azért készültek 5-6000 köbcentis motorral, hogy a hosszú utak ne terheljék meg õket, illetve ha abból, hogy ami kevesebbet pörög (fordulatszám) az többet tud menni (busz pl elmegy millió és millió km-t, míg mondjuk egy F1 autó 1 szezon 1 motor) illetve még ha abból hogy a kis kocsik kis motorral jellemzõen városi közlekedésre vannak kitalálva, akkor igen....

Hát ha abból indulunk ki, hogy a nagy hajók az USAban azért készültek 5-6000 köbcentis motorral, hogy a hosszú utak ne terheljék meg õket, illetve ha abból, hogy ami kevesebbet pörög (fordulatszám) az többet tud menni (busz pl elmegy millió és millió km-t, míg mondjuk egy F1 autó 1 szezon 1 motor) illetve még ha abból hogy a kis kocsik kis motorral jellemzõen városi közlekedésre vannak kitalálva, akkor igen....
Ahhoz, hogy a jármû egy adott sebességgel haladjon, bizonyos teljesítményt kell leadnia. Egy kisebb, mondjuk 1200 köbcentiméteres hengerûrtartalmú motor teljesítménye általában kisebb, mint egy nagyobb 1500-1600-asé, tehát a haladáshoz szükséges teljesítmény a teljes teljesítmény nagyobb hányadát teszi ki, tehát például a 80 km/h-s tempó tartásához nem a teljes teljesítmény 25%-át, hanem 50-60%-át kell kifejtenie. Ez hosszú távon nem használ a motornak - neked sem mindegy, hogy kényelmesen tekered-e a biciklit, vagy úgy hajtod, mint az állat. Persze lehet, hogy egy kisebb motor teljesítménye megegyezik a nagyobbéval, de ekkor a fajlagos teljesítménye (kW/l) nagyobb, ami általában a motor élettartamának csökkenését vonja maga után - lásd az utcai 2.4-es motorok 100000 km feletti élettartama, szemben a Forma-1-ben használt motorok két futamával. Összességében: a kisebb motorokat nem a hosszú távú utak "nyírják ki". A városi forgalom sokkal több kárt tud benne tenni (gyakor terhelésváltások, lassú bemelegedés, kormolódás). A kisebb motorokat a túlhajtás teszi tönkre - csak mivel kisebb a teljesítmény, ezért ugyanakkora terhelés mellett jobban erõlködik a motor.
Igen, igaz. Ezek az autók rövidebb ill. közepes távú utazásokra lettek tervezve. Az intenzívebb gyakori igénybevételre célszerû egy komolyabb gépkocsit venni.
Teljesen egyet értek minden válaszadóval! tapasztalat...!

Igaz hogy szoptatás után kissebb lesz a mell?

Én 13 hónapig szoptattam a kislányomat.Úgy vettem észre hogy kissebb lett a mell.Fontosabb volt ? hogy szopizzon mint a mell alakja.Nekem nem nyúlt meg,kicsi volt el?tte is.

Legjobb válasz: Miután abbahagytam 3 év után a szoptatást (2 gyerek volt a szopik összeértek) nekem kicsit megereszkedtek éa laposak lettek .Aztán kicsit kitelt a mellem és most elfogadható , olyasmik mint régen (nekem se voltak nagyok,csak a szopi alatt) csak lágyabbak és nem állnak olyan peckessen .:( Persze ha válsztanom kéne ujra szoptatnék!

Miután abbahagytam 3 év után a szoptatást (2 gyerek volt a szopik összeértek) nekem kicsit megereszkedtek éa laposak lettek .Aztán kicsit kitelt a mellem és most elfogadható , olyasmik mint régen (nekem se voltak nagyok, csak a szopi alatt) csak lágyabbak és nem állnak olyan peckessen .:( Persze ha válsztanom kéne ujra szoptatnék!
Sajnos igen. Ez azért van, legalábbis a nõdokim szerint, mert a tejmirigyek a szoptatás után teljesen visszafejlõdnek, az eredetinél kisebb méretûre:-( Ez van!
Szia.Én 2 évig szopiztattam a lányom, nekem nagyon kicsik voltak a melleim terhesség elõtt, most sokkal nagyobb szopi után.Már bikinit is merek húzni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Majd ha lesz 2.gyermek akkor is a szoptatás mellett maradok.Elkell fogadni hogy ilyen lett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!