Találatok a következő kifejezésre: Igaz hogy után (602 db)

Igaz, hogy futás után nem jó "rubint réka-féle" edzést tartani?

Azt olvastam, hogy kardio után nem jó ilyen guggolásokat, felüléseket stb... végezni. Igaz ez?

Legjobb válasz: Nem igaz! Aerob után mehet nyugodtan az erõsítés. A futástól csak bemelegedsz. Csak abban az esetben igaz, ha közepes vagy erõs intenzitású cardiót csinálsz. Mert akkor nen marad erõd keményen edzeni a cardió után.

Nem igaz! Aerob után mehet nyugodtan az erõsítés. A futástól csak bemelegedsz. Csak abban az esetben igaz, ha közepes vagy erõs intenzitású cardiót csinálsz. Mert akkor nen marad erõd keményen edzeni a cardió után.
Teljes mértékben igaza van az elõttem válaszolónak! Személyes tapasztalatból mondhatom. Sõt még sokkal hatásosabb futás után erõsíteni. Hajrá! Jó edzést! :)

Igaz, hogy a gyümölcsöt étgyomorra kell enni mert ha kaja után eszed akkor hízlal és rohad?

Legjobb válasz: Hízalni akkor is hízlal, ha éhgyomorra eszed, pl. tökmindegy hogy ha éhgyomorra nyomsz be 5 banánt ( 1 banán átlagosan 150 kalória, a méretétõl függ. ) vagy pedig tele hasra. Ha pl ötöt megeszel az már 750 kalória, ami több szelet sütinek felel meg, hiába gyümölcs mégis sok benne a gyümölcscukor. Érdemes kerülni a banánt, a szõlõt ill. az aszalt gyümiket. De napi több almát, epret, bogyós gyümit, málnát, dinnyét ilyesmit nyugodtan egyél, ezekben nagyon kevés a cukor! :) Az a része a mondatodnak hogy rothad, az igaz. Ugyanis minden kajának van emésztési ideje. A gyümölcsnek fél óra-1 óra (attól függ hány darab gyümit, vagy mekkora mennyiségben eszed). DE ez elõemésztés: valójában a beleidben emésztõdik meg a gyümölcs, késõbb, csak a gyomor segíti az elõemésztést. A többi kajának több az emésztési ideje: a fehérjének 3-4 óra (az olajos halaknak még több) a szénhidrátnak 2-4 óra (attól függ milyen szénhidrátot eszel, fehér kenyeret, vagy teljes kiõrlésû terméket) a zsírnak is több az emésztési ideje. Vannak kifejezetten nehéz ételek (pl. töltött paprika) utána érzed hogy nyom a gyomrod. Na azért, mert ott rengeteg szénhidrátot keversz zsírral és fehérjével is. Egy töltött paprikát megemészteni nem piskóta... pont azért mert 3 típusú anyag keveredik a gyomrodban: zsír, ch, és fehérje. Nemcsak diéta, de emésztés szempontjából is jobb pl. fehérjét (húst: csmellet, sajtot, halat, tojást pulykamellet stb) enni zöldséggel mert könnyebben emészted mint ha szénhidráttal (krumpli, rizs stb) ennéd. A zöldség az mindennel emésztõdik: szénhidráttal és fehérjével is, ez az egyetlen "anyag" amit a tested hússal és szénhidráttal is képes megemészteni. DE ha pl. eszel egy rizses húst, akkor az kb 3-4 óra alatt bomlik le a gyomrodban míg ha csmellet/húst eszel zöldséggel, nem érzed annyira tele magad, könnyebben emésztesz (meg kalória szempontjából is kevesebb) Szóval ha különbözõ "anyagokat" (zsírt fehérjével, ch-t fehérjével stb) keversz össze a gyomrodban, az emésztési idõ növekszik. Ha te megeszel egy tál csirkemellet rizzsel/zöldséggel (aminek az emésztési ideje 2-4 óra) és utána eszel gyümölcsöt (aminek az elõemésztési ideje fél óra) akkor már fél óra után kész: a gyümivel kész van a gyomrod, megtörtént az elõemésztés, de a csmellet még nem emésztette meg a tested, mert azt megemészteni hosszabb idõ. Az elõemésztett gyümi menne tovább a belekbe: vékonybélbe, vastagbélbe, stb. Itt emésztõdne meg igazán. De nem tud "továbbmenni" mert útját állja a csirkemell a gyomrod alján (hisz azt etted legelõször). Ezért elkezd rothadni (igen ez a helyes kifejezés) a gyomrodban mert nem tud a vékonybélbe továbbjutni... Bocsi a sok szóismétlésért/hibákért :D

Hízalni akkor is hízlal, ha éhgyomorra eszed, pl. tökmindegy hogy ha éhgyomorra nyomsz be 5 banánt ( 1 banán átlagosan 150 kalória, a méretétõl függ. ) vagy pedig tele hasra. Ha pl ötöt megeszel az már 750 kalória, ami több szelet sütinek felel meg, hiába gyümölcs mégis sok benne a gyümölcscukor. Érdemes kerülni a banánt, a szõlõt ill. az aszalt gyümiket. De napi több almát, epret, bogyós gyümit, málnát, dinnyét ilyesmit nyugodtan egyél, ezekben nagyon kevés a cukor! :) Az a része a mondatodnak hogy rothad, az igaz. Ugyanis minden kajának van emésztési ideje. A gyümölcsnek fél óra-1 óra (attól függ hány darab gyümit, vagy mekkora mennyiségben eszed). DE ez elõemésztés: valójában a beleidben emésztõdik meg a gyümölcs, késõbb, csak a gyomor segíti az elõemésztést. A többi kajának több az emésztési ideje: a fehérjének 3-4 óra (az olajos halaknak még több) a szénhidrátnak 2-4 óra (attól függ milyen szénhidrátot eszel, fehér kenyeret, vagy teljes kiõrlésû terméket) a zsírnak is több az emésztési ideje. Vannak kifejezetten nehéz ételek (pl. töltött paprika) utána érzed hogy nyom a gyomrod. Na azért, mert ott rengeteg szénhidrátot keversz zsírral és fehérjével is. Egy töltött paprikát megemészteni nem piskóta... pont azért mert 3 típusú anyag keveredik a gyomrodban: zsír, ch, és fehérje. Nemcsak diéta, de emésztés szempontjából is jobb pl. fehérjét (húst: csmellet, sajtot, halat, tojást pulykamellet stb) enni zöldséggel mert könnyebben emészted mint ha szénhidráttal (krumpli, rizs stb) ennéd. A zöldség az mindennel emésztõdik: szénhidráttal és fehérjével is, ez az egyetlen "anyag" amit a tested hússal és szénhidráttal is képes megemészteni. DE ha pl. eszel egy rizses húst, akkor az kb 3-4 óra alatt bomlik le a gyomrodban míg ha csmellet/húst eszel zöldséggel, nem érzed annyira tele magad, könnyebben emésztesz (meg kalória szempontjából is kevesebb) Szóval ha különbözõ "anyagokat" (zsírt fehérjével, ch-t fehérjével stb) keversz össze a gyomrodban, az emésztési idõ növekszik. Ha te megeszel egy tál csirkemellet rizzsel/zöldséggel (aminek az emésztési ideje 2-4 óra) és utána eszel gyümölcsöt (aminek az elõemésztési ideje fél óra) akkor már fél óra után kész: a gyümivel kész van a gyomrod, megtörtént az elõemésztés, de a csmellet még nem emésztette meg a tested, mert azt megemészteni hosszabb idõ. Az elõemésztett gyümi menne tovább a belekbe: vékonybélbe, vastagbélbe, stb. Itt emésztõdne meg igazán. De nem tud "továbbmenni" mert útját állja a csirkemell a gyomrod alján (hisz azt etted legelõször). Ezért elkezd rothadni (igen ez a helyes kifejezés) a gyomrodban mert nem tud a vékonybélbe továbbjutni... Bocsi a sok szóismétlésért/hibákért :D
#2: A napi több almában több a cukor, mint egy közepes banánban. Sõt, egyetlen alma is képes ezt elérni, persze ahhoz nagy alma kell. Viszont a banán sokkal laktatóbb, mint az alma, éhesen egyértelmû, hogy a banánt választanám s jól tenném. Ha zavarna a magas szénhidrátbevitel (mérsékelten teszui is), a dinnyét kerülném, nem a banánt, mivel a dinnyébõl sokkal több az elégséges adag (ez persze emberfüggõ is), simán lehet kilószámra enni, ami valóban sok cukor. Bár addig nem gond, amíg elégeti az ember.
Még mindíg jobb lehet egy csokipacal, mint egy helyesírási hiba rossz humorral fûszerezve.
jaaaaa. tudom. olyan mint az étcsoki, csak ez nem csoki, hanem gyomor. tehát csokipacal. vagy?
mi az az étgyomor?
Az, hogy hizlal azt nem tudom, de igaz, mert az a bélben emésztõdik, és nem a gyomorban. Így a benne lévõ jó (vitaminok) kárba vész, ha összekeveredik az egyéb gyomortartalommal:)
Ennek, nincsen jelentõsége, hogy mikor fogyasztasz gyümölcsöt.
Nem a hizlalás miatt, de igaz. A hasznos tápanyagtartalma éhgyomorra szívódik fel legjobban. Ha elõtte fõételt eszel, az emésztõrendszer arra "rendezkedik be", így a gyümölcs tápértékének nagy része elvész. (De a cukor az cukor marad, a hizlalásnak ehhez semmi köze.)

Igaz, hogy a császár után az gyógyul könnyeben, aki előtte vajúdott?

Legjobb válasz: Szia. Nem tudom igaz e de én császár elõtt 18 órát vajúdtam. Elég gyorsan rendbe jöttem,mûtét után pár órával ültem,a 4-ik napon mikor hazamentem már alig fájt. Otthon mindent tudtam csinálni,nem igazán pihentem. Lehet hogy ez inkább alkati dolog!

Szia. Nem tudom igaz e de én császár elõtt 18 órát vajúdtam. Elég gyorsan rendbe jöttem, mûtét után pár órával ültem, a 4-ik napon mikor hazamentem már alig fájt. Otthon mindent tudtam csinálni, nem igazán pihentem. Lehet hogy ez inkább alkati dolog!
Szia! Engem is hosszantiban vágtak életmentés érdekében. 12 óra múlva felálltam, hogy kivegyék a katétert és besétáltam a szobába. Durva volt, de a katétertelenségért bármit! :) Felkelni nagyon fájt, de sokat segített az ágy melletti kis sámli, mert így könnyebb volt letenni a lábam a magas ágyról. Mindenkinek ajánlom!! Mozogni kell, próbálkozni és pozitívan állni a dolgokhoz. Arnica Montanak homeos bogyó is segíti a gyógyulást.
13 órát vajúdtam én is, romló szívhang miatt császároztak.Ez volt este 9-kor, reggel fél 6-kor keltettek minket fürdeni, mert 6-ra hozták a babákat!Nagyon-nagyon fájt a seb, de muszáj volt felkelnem.Délutánra már ültem, le se feküdtem, mert utáltam felkelni, ki-be járkáltam az erkélyre (augusztusban).5 nap után hazaengedtek, másnap mentem az anyakönyvi kivonatért, utána meg varratszedésre.Itthon is már jól elvoltam.Szóval hiszek abban, h aki nem hagyja el magát, az gyorsabban gyógyul. Volt egy ismim, aki két napig csak feküdt, annyira fájt a sebe, sokkal késõbb kezdett el mozogni, és késõbb is gyógyult a sebe! Ja, és közepesen viziló voltam, mint egy kedves hozzászóló jellemezte egyes kismamákat....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok-sok hasznos választ!
Elõzõ vagyok. Én még hozzátenném, hogy köldökig vágtak hosszában. Hát, ülni nem volt kellemes, mert a seb szétfelé akart húzódni. Varratot 7 nap után szedtek, szépen gyógyult, alig látható a helye. Hazamenetel másnapján mentem bevásárolni, papírokat intézni..
Sziasztok! Úgy érzem, erre nekem is reagálnom kell.....tudni kell, hogy én egy HÁJAS, plöttedt hasizommal rendelkezõ (mit mondjak..vízibálna) voltam mikor császároztak. Nem kevés, 135 kg-mal kerültem be, és semmi vajúdás nélkül császároztak, altatásban, toxémia miatt. Este mûtöttek, másnap reggel keltem fel egyedül, zuhanyoztam, lementem a földszintre telefonálni, persze 2 csõ lógott belõlem. És tejem is volt, másnap már szoptatta. Tehát az sem igaz, hogy a császár után nem tudnak sokáig szoptatni..Akarat és alkat kérdése. Egy "hájas " anyuka:-))
Én sem vajúdtam, programozott császár volt. Az utolsó hónapokban lassan, de biztosan toxémiás lettem így képtelen voltam különösebben mozogni, maradt rajtam 10 kiló felesleg így a végére, kvázi "hájas" csoportba tartozom. De már a mûtét napján délután egyedül másztam fel-le a 80 cm magas kórházi ágyra a gyerekkel a karomban, szinte semmit nem pihentem, négy nap múlva alig fájt. A vágástól függ szerintem is, és egy picit az akarat függvénye is.
Én nem vajúdtam egy percet sem. 31. héten szültem és a szülést követõ 5. napon már nem volt semmi bajom. Mások csak néztek hogy én tényleg 5 napja szültem.?
Nem a háj mennyiségérõl beszéltem, hogy attól bármi függ, hanem arról, hogy egy hájas puhány malac (rengeteg vizilóméretû terhes nõ van) az elsõ 48 órában megmozdulni sem fog, mert eleve elõtte sem mozgott. Aki addig sem sportolt, nem a szülés után fogja elkezdeni. Amúgy normális kórházban fel kell kelni.
Szerintem is inkább egyénfüggõ a dolog. Én is 12 órát vajúdtam és úgy lettem császáros. Én sem hagytam el magam, de nem gondolom így utólag, hogy olyan gyorsan gyógyultam volna. Mondjuk nálam ebben szerintem az is számított, hogy szülés elõtt 2 nappal még dolgoztam, a terhesség alatt nem nagyon pihentem és tulajdonképpen fáradtam menni szülni is. Az elsõ pár nap szülés után azzal telt, hogy csak feküdtem a kórházban és örültem, hogy túl vagyok rajta. Legközelebbi szülés elõtt biztos kipihenem magam :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az orvos azt mondta, hogy egyéntõl függ a gyógyulás, fõleg a fizikai állapotától. Egy hájas, gyenge hasfalú, izom nélküli ember, aki végig feküdt a terhesség alatt nem fog könnyen meggyógyulni. Én 2 és fél nap után kerültem kés alá, és gyorsan gyógyultam. A vajúdás alatt maga a szervezet is terhel némi fájdalomcsillapítót, lehet, hogy a többi droggal együtt a seb kevésbé fog fájni, de ez sem biztos. Szerintem sajnos az orvos szaktudásán is múlik, hogy a császármetszés utáni seb mennyire gyógyul gyorsan.
szia! szerintem is alkati dolog. Én "csak" 5 órát vajúdtam császár elõtt, de az 5. napon aki nem tudta nem mondta volna meg hogy pár napja császároztak, mindent tudtam már csinálni :)
Nemhiszem, hogy van összefüggés a kettõ között, bár én is 12 órát vajúdtam elõtte és elég gyorsan regenerálódtam, de úgy gondolom, hogy ez inkább annak köszönhetõ, hogy nem hagytam el magam és mentem szüntelenül:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Én sem tartozom a sportos, vékony kismamák közé.


Igaz, hogy a testépítõk lassabban ütnek?

Legjobb válasz: Igaz hogy a boxolók nem nyomnak 200-250kg-al? Igaz hogy a sakkozók nem jól sprintelnek? Igaz hogy a kézilabdások nem tudnak akkorát rúgni mint a focisták? Igaz hogy annyi hülye van mostanában akik két teljesen külön álló sportot hasonlítanak össze? A válasz mindenre igen!

Igaz hogy a boxolók nem nyomnak 200-250kg-al? Igaz hogy a sakkozók nem jól sprintelnek? Igaz hogy a kézilabdások nem tudnak akkorát rúgni mint a focisták? Igaz hogy annyi hülye van mostanában akik két teljesen külön álló sportot hasonlítanak össze? A válasz mindenre igen!
Gyönyörû válasz!! :D
Kinél lassabban? Boxolónál karatésnál stb biztos lassabban és gyengébbet is. De ha elkapnak jól meg tudnak szorongatni hogy nem tudsz ütni sem :D
Mihez, vagy kikhez képest, kérdezõ? A testépítés olyan "sport", ami a kinézetrõl szól. Az igaz, h erõsebbek, mint a hentes Géza, de nyilván nem tudnak jobban ütni, mint egy átlag ember, max. erõsebbet. Viszont nyilván egy 60 kg-os bokszoló lecsapná õket, mert hozzá képest lassúak és gyengék. A testépítés igazi látványbohóckodás, sok gyakorlati haszna nincs azon kívül, h nagyobb leszel, és félnek tõled, de egy 60 kg-s bokszoló leüti õket, és gyengébbek egy súlyemelõnél. Az sem véletlen, h hogy is mondjam, a testépítõk többsége nem épp agysebész, általában a felszínes és butácska és komplexusos emberek kezdenek testépítésbe, ahogy azt ezen az oldalon is láthatod a testépítõk hisztis/frusztrált válaszaiból.
A jó ütéshez technika kell, nem csak 60-as kar.
Minél lassabban?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Válasz az egyik kommentre: Azért mert te 60 kilósan otthon boxolod a levegõt, azt hiszed hogy erõsebb vagy egy testépítõnél? Mert ilyen választ amit te írtál, csak az otthon "levegõvel keménykedõ" 60 kilós gyenge beképzelt emberek írnak, egy komoly sportoló biztosan nem... Ennyi erõvel azt is mondhatnád, hogy az autóversenyzõ gáz, mert egy 60 kilós gyerek leüti, vagy a sakkozásnak semmi értelme mert egy 60 kilós boxoló leüti a sakkozót :D Tehát a kommentedbõl mégiscsak az derül hogy te vagy az agyatlan, mert olyan sportokat hasonlítasz össze amiknek semmi köze egymáshoz! Egy komoly fizikum felépítéséhez orvosokat megszégyenítõ tudás kell, szerintem te kevered a hobby koxosokat a TESTÉPÍTÕKKEL! Egyébként megsúgom neked, hogy egy 80 kilós testépítõ /nem egy hobbi gyúrós, hanem valódi testépítõ/ olyan erõszinttel rendelkezik, hogy ha mellé üt egy 60 kilós "légboxolónak" amilyen te is lehetsz, az az ütéstõl elájul kb... és akkor még csak egy 80 kilós emberrõl beszéltem, nem pedig egy 100-110-120-130 kilós testépítõrõl! Egy szó mint száz, azt kell mondjam, hogy SOHA nem volt még olyan eset dokumentálva a történelem során, ahogy egy testépítõt megvert volna egy "helyivagánycsávó"... Hogy miért? Azért mert a levegõ nem üt vissza, egy testépítõ pedig igen... Azt javaslom menj el egy konditerembe, keress egy komoly testépítõt és próbálj vele együtt edzeni... akkor látni fogod, hogy fényév távolság van a te fizikai erõnléted és az övé között, és azt is látni fogod, hogy ha egy helyben állna és hagyná hogy üsd, akkor sem tudnál sérülést okozni neki, ugyanis a légboxtól csak az arcod lesz nagyobb... Javaslom próbálj szembe széllel boxolni, vagy kompresszorral fújasd magadra a levegõt és azt üsd hátha attól javul a légellenállásod és nem fúj majd el a szél egy kisebb viharban :D
Óriási tévhit, hogy a testépítõk gyengét ütnek, már egy 80 kilós testépítõ sokkal nagyobbat üt egy 60 kilós boxolónál, vagy karatésnál hiába nem azt a sportot ûzi.
Ha egy testépítõ nem foglalkozik semmilyen küzdõsporttal mégis miért tudna gyorsan ütni? Egy említett 60 kg -os boxoló leiskolázza , mert kb el sem tudja érni , neki egy nagy lassított felvétel a gyúrós , elhajol elmozog egy két kalimpálása elöl és bevisz neki egy állast vagy eltöri az orrát aztán elterül mint a zsák. Átlagban semmi erõnlétük nincs a gyúrósoknak mert "az ugrabugrálás leviszi az izmot" Õk akik nem tudnak a 4.re felfutni mert végük van, de tényleg fekvenyomnak 200-al, csak küzdelemben ez nem releváns .Ilyen nem egy kettõ volt a "történelemben" Nem otthon légboxolókról van szó persze. Lábat is használó harcmûvészetekben meg a hozzá nem szokott ember megrogyik egy kõkeménnyé edzett sípcsontú ember két combosától, vagy egy ügyesen elõkészített fejrúgástól. Aki tudja pontosan hol vannak a kiütési harcképtelenné tevõ pontok annak tökmindegy hogy hanyas karja van az ellenfélnek.

Most angolt tanulok jövőre kell felvennem második nyelvet németet vagy franciát. Melyik lenne a könnyebb? És mennyire igaz hogy nehéz a németet angol után megtanulni? és melyiknek venném nagyobb hasznát?

Legjobb válasz: Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet, mindkettõt szerettem volna... Ha megnézed, a németek itt több vállalkozást indítottak mint a franciák, és amúgy is sokkal-sokkal barátságosabbak minta franciák.. igen, ha úgy tanulsz németet hogy azt az angol után, úgy nehezebb tanulni, de állítólag ha elsõnek tanulod a németet és utána az angolt, az angol már elvileg nagyon könnyen megy... de hogy ez mennyire igaz, nem tudom. mindenesetre nekem a német most.. hmm így 3 év alatt sikerült a legelsõ könyvet befejezzük.. no mindegy én a németet javaslom; ha jó a nyelvtanár akkor hamar meg tudsz jól németül/franciául.

Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet, mindkettõt szerettem volna... Ha megnézed, a németek itt több vállalkozást indítottak mint a franciák, és amúgy is sokkal-sokkal barátságosabbak minta franciák.. igen, ha úgy tanulsz németet hogy azt az angol után, úgy nehezebb tanulni, de állítólag ha elsõnek tanulod a németet és utána az angolt, az angol már elvileg nagyon könnyen megy... de hogy ez mennyire igaz, nem tudom. mindenesetre nekem a német most.. hmm így 3 év alatt sikerült a legelsõ könyvet befejezzük.. no mindegy én a németet javaslom; ha jó a nyelvtanár akkor hamar meg tudsz jól németül/franciául.
A franciát nem teljesen ismerem, annyit tudok hogy a hangzása nagyon eltér az írástól.Én elsõ nyelvként tanulom a németet, és sok szó nagyon hasonlít az angolra.Mivel Németországgal szoros kapcsolatunk van(pl. a piac), ezért szerintem érdemesebb azt tanulni:)
Szerintem a francia nehezebb az angol után, mert borzasztóan logikátlan nyelv. Az, hogy melyik a hasznosabb, attól függ, hogy milyen területen szeretnél elhelyezkedni, továbbtanulni. Mérnökire például a német hasznosabb, hogy szakács akarsz lenni, akkor nyilván a francia.
A kérdező hozzászólása: Gazdaságban szeretnék:)
Francia iszonyat logikátlan, semmi összefüggés sincsen az angollal. Bár németül nem tudok, de szerintem azzal jobban járnál, ha a könnyûséget nézzük.
Gazdaságban is a német a jobb :) Eu-ban fõleg.
Inkább a németet javaslom; a franciát csak akkor, ha ki nem állhatod a németet.

Igaz, hogy a szülés után is kell szedni a magnézium tablettát, mert a szoptatás alatt is lehetnek méhösszehúzódások és ettől elmegy a tej?

Legjobb válasz: Szülés után természetes,hogy a méh szépen visszaáll,összehúzódik eredeti méretére.Amikor megszületik a baba ezért is adják az infúziót,mely segíti a méhösszehúzódást.Persze görcsös fájdalmak még lehetnek,de én Nospával tompítottam rajtuk.A lényeg ha a terhesség alatt ajánlott vitamint szedted,ne hagyd abba amég szoptatsz.Ha nem válasssz egyet pl.Elevit.Léteznek tejfakasztó teák,amik fokozzák a tejtermelõdést.Kérd ki a védõnõd vagy orvosod tanácsát.Én nem hiszem,hogy ez az állítás igaz lenne amit hallottál.

Szülés után természetes, hogy a méh szépen visszaáll, összehúzódik eredeti méretére.Amikor megszületik a baba ezért is adják az infúziót, mely segíti a méhösszehúzódást.Persze görcsös fájdalmak még lehetnek, de én Nospával tompítottam rajtuk.A lényeg ha a terhesség alatt ajánlott vitamint szedted, ne hagyd abba amég szoptatsz.Ha nem válasssz egyet pl.Elevit.Léteznek tejfakasztó teák, amik fokozzák a tejtermelõdést.Kérd ki a védõnõd vagy orvosod tanácsát.Én nem hiszem, hogy ez az állítás igaz lenne amit hallottál.
A szoptatás alatt azért érdemes vitamint és ásványi anyagokat (akár magnéziumot is, de kinek mit) szedni, mert a szervezetedet a tejcsi termelése eléggé megterheli. A szoptatás az elején méhösszehúzódásokat vált ki, de ez a tejre semmilyen hatással nincs, (pont a szoptatás váltja ki õket) ezek az összehúzódások hasznosak, még akkor is, ha komolyan fájnak, mert ezek segítségével áll vissza a méh eredeti mérete. Ha nagyon muszáj, a fájdalmat lehet csillapítani (nem bármivel, mert minden gyógyszer átmegy a tejbe!), de az összehúzódást meggátolni nem lehet és nem is szabad!
A szoptatás elején vannak méhösszehúzodások, ameddig a méhed az eredeti nagyságára vissza nem áll. Ettõl a tej nem fog elmenni! Én a fiamat császárral szültem és utána pár napon keresztül méhösszehúzódást segító injekciót kaptam. Így aztán, ha szopizott, hát volt bõven méhösszehúzodásom...

Az igaz, hogy Kolozsvár környékén nagyon rossz utak vannak?

Legjobb válasz: Én ezt így kérdeztem volna: "Az igaz, hogy Magyarország környékén nagyon rossz utak vannak?"

Én ezt így kérdeztem volna: "Az igaz, hogy Magyarország környékén nagyon rossz utak vannak?"
Nem, éppen ellenkezõleg: a fõutak kiválló minõségûek.

Panelban 3-4 db. beltéri ajtót szeretnénk kicserélni. Igaz, hogy ehhez kőművest kell hívni? És ha igen mennyibe kerül az ajtók cseréje? Nagy kosz marad a mester után?

Legjobb válasz: Nem igaz, más is be tudja tenni. Viszont típustól függõen kõmûvesmunka is maradhat a csere után. Szerintem 10e-ért darabját beteszik. Kosz inkább a bontással jár, azzal sem vészes.

Nem igaz, más is be tudja tenni. Viszont típustól függõen kõmûvesmunka is maradhat a csere után. Szerintem 10e-ért darabját beteszik. Kosz inkább a bontással jár, azzal sem vészes.
hozzáértõ ezermester is tud segíteni neked ezen a helyzeten ha érdekel és küldesz egy privát üzenetet küldök embert aki az összes ajtót beépíti neked 1 ajtó áráért! hozzáértõ, tapasztalt mester! nálunk otthon egy cég épített be anno 5 db ablakot a házunkon és a kiszedés+beéíptés nem tartott tovább 4 óránál! + vakolás és simitás utána!
Aki legyártja az általában be is tudja rakni. Mi ablakot cseréltettük és az vette ki a régit és rakta be az újat akivel csináltattuk. Az ajtót boltban vettük ami elõre legyártott volt és kõmûvest kellett hívnunk aki berakta. Ha te is elõre legyártottat veszel akkor kõmûvest kell keresned hogy betegye. Gondolom nem csináltatod hanem boltban veszed ha 13ezer ftba kerül mert egy asztalos drágábban csinálja.
A kérdező hozzászólása: Hát éppen kivehetjük akkor annyival is kevesebb meló (remélhetõleg kevesebb pénz is). Nem becsülöm le a szakmát és a 10.000 Ft-ot 4 ajtóért nem sokallom, de hogy darabját 10.000 Ft-ért rakják be azt azért soknak gondolom.
Elõzõ.Pontositok. bele kerül l0.be Hiszen 3-4 ajtó csréjérõl van szó.Egyélbként ha spórolni akarsz elõtte kiveheted és a mesternek csak be kell rakni. Sok szerencsét.
Öreg, öreg. Ne nagyon becsüld le a szakmunkát.Ugyan bele lehet tanulni, akár Te is berakhatod magadnak, de a tandijat nem muszáj megfizetni.Egyébként ha nem is l0 ezer, de ha kömüves munka is jár vele, mint bontás és utána javitás, akkor egy pár ezerért megcsinálják.
Tényleg nem nagy ördöngõsség, de te még nem csináltál ilyet, ugye? Elõször bont, beállít, kiékel, és purhaboz. Majd másnap, amikor megkötött a purhab, szegélyt rak, és esetleges kõmûvesmunkát végez.
Már miért lenne kétszeri kiszállás??? Kijön azt megcsinálja... Nem sok ödöngõsség van benne...
Ne mérd az ajtó árához, mert az ajtót automatizált gépeken készítik. Egy ajtót kb 5 perc emberi munkával elkészítenek (ez leginkább a faanyagok gépbe rakodásával telik). A beépítése viszont minimum kétszeri, alkalmanként pár órás munka. Kétszeri kiszállással, a beállításhoz leginkább két embernek! 70-ért kellett volna ajtót venned, egybõl nem sokallnád a 10et beépítésre. De még mindig adott a lehetõség, hogy megcsináld magad.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok hülye, tudom, hogy nem az ajtó árától függ az ár. De azért felháborítónak tartanám, hogy a 13 000 Ft-ért vásárolt ajtómat 10 000 Ft-ért tegyék be. Értem, hogy munka van vele, de szerintem nem olyan sok (láttam már ajtó cserét).
A munka ugyanannyi ha az általad választott 13000ft-os ajtót teszik be vagy ey másik, mondjuk háromszor drágább ajtót tesznek be... Nem függ az ajtó árától, mert ugyanazt kell vele csinálni... Kiszedni a régit, aztán beállítani az újat, bemérni, függõzni, ékelni és rögzíteni... Ennyi... Ez nem az ajtó árától függ...
figy, a mester tudja igazán, hogy mennyi kosz marad, és hogy pontosan mennyibe kerül. bocs, tudtommal egyik válaszoló sem kõmûves. és igen, a munkadíj is drága, de keress olcsót.
A kérdező hozzászólása: Azért ne legyen már ugyanannyi meló!
"Hát azért nem szeretnék 10000 Ft-ot fizetni ajtókért ha 13 000-ért veszem õket." Tök mindegy mennyiért veszed. Ugyanannyi munka berakni. Ez olyan, mint ha az egy centis hajon fele annyiért mennének végig a nullásgéppel, mint a 2centisen... Kérdezz körbe, aztán válaszd a legolcsóbbat, végülis ezt tetted az ajtókkal is.
A kérdező hozzászólása: Hát azért nem szeretnék 10000 Ft-ot fizetni ajtókért ha 13 000-ért veszem õket.
Nem árt, fõleg akkor ha noncs vakküszöb, és fel kell szedni a padlóburkolatot... De az a 10000/ajtó kicsit erõs lenne egy pár órás munkáért...
A kérdező hozzászólása: Köszi már hívtam is. Azt mondta 10.000 alatt lesz. Bár azt nem tudom egy ajtóra vagy a 4-re értette...

GYES utan ha anyuka vissza akar menni dolgozni, de a munkaadoja nem akarja visszavenni, a pontosan mennyi ideig koteles alkalmazni es mi az idohatar? ( Igaz hogy a gyerek 3 eves kora utan 1 nappal mar kirughatjak? )

Legjobb válasz: Igen, igaz, de amikor visszamegy dolgozni, akkor még van 30 nap, amíg nem lehet kirúgni. Tehát ha te a kicsi 3 éves koráig otthon voltál, akkor az elsõ napon nem rúghatnak ki, 30 nap a moratórium.

Igen, igaz, de amikor visszamegy dolgozni, akkor még van 30 nap, amíg nem lehet kirúgni. Tehát ha te a kicsi 3 éves koráig otthon voltál, akkor az elsõ napon nem rúghatnak ki, 30 nap a moratórium.
Elõzõ hozzászólást azzal egészíteném ki, hogy pluszban ugye a szabadság is jár -ami esetedben 60, amire a munkáltató köteles a teljes nettó béred fizetni.
A gyes lejarta utan jar a szabi.
bocsi folytatva onnan, hogy.... 60 nap+ a gyermek után igényelhetõ napok-....
Második, átlagos 20 nappal számoltál? Mert akkor nincs 60 napja, csak kb. 30-31. (plusz 2 nap a gyerekre)
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat! A szabadsagot a 3 eves kor betoltesenek napjaig kell kivenni, vagy onnantol jar a szabadsag+30 nap?

Ha egy természetes göndör hajat rendszeressen vasalok, az igaz, hogy egy idő után a haj elveszti természetes göndörségét?

Legjobb válasz: Hosszú idõ után akár a szerkezete is megváltozhat, így gondolom igaz.

Hosszú idõ után akár a szerkezete is megváltozhat, így gondolom igaz.
Ez mekkora hülyeség már -.-"""" Az igaz, hogyha sokat vasalod a göndör hajadat, akkor egy idõ után olyan töredezett, és szálkás lesz, hogy valóban nem lesz olyan göndör, mint a legelsõ hajvasalás elõtt. De ha sokáig, legalább fél évig egyáltalán nem vasalod, akkor a töredezett rész lenõ, és az "új haj" ismét göndör lesz. Hogy tudná megváltoztatni a hajvasalás a fejbõr szerkezetét??????
Igen mivel úgy szétég a vége hogy kb váll fölé le kell vágatni, és úgy biztos egyenesebb lesz.
hát az a hajhossz lehet h egyenesebb lesz, de ami meg új nõ ugyanolyan göndör lesz mint alapjából.
ÚrJézus! A haj szerkezetét csak kémiai úton lehet megváltoztatni és azt is csak a látható részeken. A buksidban maradt rész ugyanaz az egyenes vagy göndör lesz, mint eredetileg. Vannak kirívó esetek amikor hormonváltozások miatt idõsebb nõknél vagy szülés után megváltozik a hajszerkezet, de ez vissza is alakulhat. Tehát vasald csak vasald, de kíméletesen, mert ha elfogy a hajad akkor már mindegy lesz, hogy göndör/egyenes.
A göndörség attól alakul ki, hogy a hajszál egyik fele gyorsabban nõ* a keresztmetszete ovális alakú*, mint a másik. Vasalással ezt nem tudod megváltoztatni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!