Találatok a következő kifejezésre: Igaz hogy terhesség vége (8 db)

Meddig kell szedni a Magne B6-ot és a folsavat? Igaz hogy nem lehet a terhesség végéig? 15 hkm

Legjobb válasz: a folsavat az elsõ 13 hétben kellene szedni a magnéziumot az utolsó 3 -4 hétben már nem kellene. egész terhesség alatt multivitamint és vasat kellene.

a folsavat az elsõ 13 hétben kellene szedni a magnéziumot az utolsó 3 -4 hétben már nem kellene. egész terhesség alatt multivitamint és vasat kellene.
Szia, csatlakozom az elõttem szólóhoz. Viszont! Gravidát szedtem, mert az Elevittõl én is rosszul voltam. A Gravidát is csak úgy, hogy étkezés után fél órával vettem be. Ebben az esetben nem voltam ki a vitamintól.
Én nem szedtem folsavat, most két hete írta fel a dokim. olyat írt, ami vas-folsav egyben. Azt mondta ezt végig kell szedni innentõl kezdve. Ha végig lehet szedni, nem gondolom hogy bajt okozna. Mellette Elevitet szedek, én a gravidától voltam rosszul. Magne B6-ot csak akkor kell szedni, ha szükséges, de azt is bármikor lehet. Én csak akkor veszem be, ha nagyon keménynek érzem a pocakom, kb 1-2 hetente egyet. Üdv: 14 hetes kismama
a magnéziumot a 36.-37. héten szokták javasolni a dokik hogy hagyd el, hogy érezd a méh tevékenységet, a gyenge jósló fájásokat. A folsav az érdekes kérdés. Nagyon megoszlik.Én mindkét terhességemnél magzatvédõ vitamint szedtem, nem külön folsavat. Az elsõ terhességnél 36. hétig szedtem, nem lett nagy a babám. 3120 gramm. A második terhességnél abbahagytam a vitamin szedését 26 hetesen, akkor fogyott el. utána meg rengeteg gyümölcsöt ettem. Még nem tudom mekkora lesz, még van 2 hetem.
A Hipp Natalt szokták még javasolni annak aki nem bírja a bogyókat. Én is ezt iszom, nekem bevált :) 13 hetes
A kérdező hozzászólása: Jó mert én még mindkettõt szedem, sajnos ilyen Elevit féléket nem tudok szedni, mivel rosszul vagyok tõle/tõlük. De bajunk a babával nem lesz ha még mindig szedem a folsavat is ugye?
A kérdező hozzászólása: Szerencsém van mert imádom a zöldségeket és gyümölcsöket, szóval eszek én mindenféle vitamint rendesen, tehát ha nem muszáj nem szedek terhesvitamint. A védõnõm is mondta, ha tudom valamilyen szinten pótolni a vitaminbevitelt nem kell feltétlen szedjem. Egyébként régen nem voltak ilyen vitaminok és mégis egészséges babák születtek ezt nem értem. Persze a baba érdekében bármit, de annak semmi értelme, ha beveszem a vitamint és fél óra, óra múlva meg kijön. :(

Igaz az, hogy a terhesség végén nem ajánlatos tejet fogyasztani?

Azt hallottam,hogy a kés?bbi szoptatás miatt nem ajánlják,mert nem tesz jót a babának

Legjobb válasz: Terhesség és szoptatás alatt is lehet tejet inni. Szoptatás alatt akkor kell óvatosnak lenni a tejjel, ha van a családban tejérzékeny vagy ekcémás vagy ha a babának nagyon érzékeny a bõre (ekcémagyanú).

Terhesség és szoptatás alatt is lehet tejet inni. Szoptatás alatt akkor kell óvatosnak lenni a tejjel, ha van a családban tejérzékeny vagy ekcémás vagy ha a babának nagyon érzékeny a bõre (ekcémagyanú).
Én terhességem alatt is és szoptatás alatt is megittam napi min.6 dl tejet. Most 8 hónapos a babám, még mindig szopizik és soha nem volt tõle semmi baja. Ha nálatok nincs a családban tejérzékeny akkor nyugodtan igyál annyi tejet amennyi jólesik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Nem minden ugyanolyan ütemben nõ. A fejrõl én is úgy hallottam, ahogy írod.

Igaz hogy a terhesség vége felé egyre kevesebb a baba mozgása?

31 hetes vagyok és kb 1 hete alig, reggel és este 1-2 percig érzem csak a baba mozgását. Voltam a véd?n?nél meghallgatta a baba szívhangját és rendben találta. Aggaszt hogy az aktív babám "ellustult". Ti tapasztaltatok ilyet?

Legjobb válasz: Szia! Én 39 hetes kismama vagyok és nekem a múlt hét óta van ez hogy alig mozog, de nekem a dokim azt mondta hogy ez teljesen normális hiszen alig van helye már! Amig a szivhang jó addig nem kell izgulni mondjuk a 36 héttõl érdemes figyelni mert ha 2 órán keresztül nem érzed abszolút érdemes elmenni a kórházba és megnézetni hogy minden rendben van e!Szerintem nincsen baj, bár még azért 31 hetes pocaklakónak kelenne többet mocorognia!

Szia! Én 39 hetes kismama vagyok és nekem a múlt hét óta van ez hogy alig mozog, de nekem a dokim azt mondta hogy ez teljesen normális hiszen alig van helye már! Amig a szivhang jó addig nem kell izgulni mondjuk a 36 héttõl érdemes figyelni mert ha 2 órán keresztül nem érzed abszolút érdemes elmenni a kórházba és megnézetni hogy minden rendben van e!Szerintem nincsen baj, bár még azért 31 hetes pocaklakónak kelenne többet mocorognia!
Persze, hiszen már alig fér el :) Te se mocorognál egy olyan szobában, ahol mindig beütöd a könyököd :)
Igen ez így van, mert már kicsi neki a hely. Emiatt ne aggódj. De ha eltelik egy nap úgy, hogy egyáltalán nem érzed õt, akkor menj el dokihoz.
Szia, 31 hetesen szerintem mar ne hatalmas rugasokra szamits, hanem aprobb mocorgasra, feszkalodasra. Azt mondjak, hogy naponta 10-szer azert ilyenkor is erezni kell a babot, szerintem te is ezt figyeld es ha aggodsz, menj dokihoz. Az is lehet egyebkent, hogy most egy kicsit nyugisabb periodusa van, az en bebim a hidegfrontra huzza meg magat mindig. 38 hetes kismama

20 hetes vagyok, és elég vékonyka. A babám éléggé lent fekszik. Igaz, hogy ilyenkor enyhe görcsök, és haskeményedés kiséri végig a terhességet, főleg a végefelé?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ez nem törvényszerû, de elõfordulhat! Az én babám is lent volt nagyon és nekem nem görcsölt a hasam!

Szia! Szerintem ez nem törvényszerû, de elõfordulhat! Az én babám is lent volt nagyon és nekem nem görcsölt a hasam!
19+3h km vagyok. Nekem a 18 héttõl fájdogált az alhasam. Sokszor felkelni is nehéz volt. Keményedett a hasam. Sok pihit írt elõ a doki, meg magnesium citricit kell szednem 3x1-et. Azóta elmúlt a fájás. Kérd ki orvosod véleményét is. Boldog babavárást.
Én még utolsó héten 2kg-ot híztam :)
Én az utolsó 5-6 héten stagnáltam, nem híztam, nem fogytam.
Én is híztam az utólsó pillanatig. 1 hetes baba anyukája
az én súlyom is rendületlenül törtetett elõre :)
Én az utolsó egy hónapban se nem híztam, se nem fogytam. Nekem is stagnált a súlyom.
Én szerintem még a szülés napján is híztam (éjfél elõtt szültem meg):D

Igaz, hogy a terhesség végén épp olyan veszélyesek a gyógyszerek, mint az elején?

33 hetes kismama vagyok, és úgy tudom, hogy az els? és utolsó harmadban veszélyes bármilyen gyógyszert beszedni, ez igaz?

Legjobb válasz: Igen mert az utlosó harmadban fejlõdik ki a tüdeje és az idegrendszere.

Igen mert az utlosó harmadban fejlõdik ki a tüdeje és az idegrendszere.
A terhesség és szoptatás alatt, ha nagyon fáj vmid alkalmanként a sima algopyrint be lehet venni.Erõsebb fájd.csill. nem ajánlott.
Szia! nyugodtan vegyél be algopirint. A fájdalom sokkal jobban árt a babának, mint a gyógyszer. Nagyon kevés gyógyszer., ami tényleg árthat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Egy algopirint szerettem volna beszedni, de akkor kibírom.

Azt mondják, hogy a terhesség vége felé már gumival kell szeretkezni a fertőzés miatt főleg ha már nyitva van a méhszáj. Igaz?

És amikor az orvos azt mondja,hogy mennyünk haza és szeretkezzünk és akkor hátha beindul a szülés. De akkor már szinte mindenkinek nyitva van a méhszája akkor nem baj ha nem védekezünk? Nem lesz baj a spermától?

Legjobb válasz: A spermában van olyan anyag, amitõl megindulhat a szülés. Akik túlhordják a bébit, azoknak emiatt ajánlják a szeretkezést, hiszen jobb, ha így indul be, mint mesterségesen. Viszont, hogy ne legyen koraszülött a baba+ ne kapj el fertõzést, ezek miatt kell óvszert használni az utolsó hetekben.

A spermában van olyan anyag, amitõl megindulhat a szülés. Akik túlhordják a bébit, azoknak emiatt ajánlják a szeretkezést, hiszen jobb, ha így indul be, mint mesterségesen. Viszont, hogy ne legyen koraszülött a baba+ ne kapj el fertõzést, ezek miatt kell óvszert használni az utolsó hetekben.
Szia! A szülés igazából nem a szextõl, hanem a spermáktól indul be. Tehát gumival nem lenne értelme a dolognak. A doki biztos tudja mi a kockázat, ha ilyet tanácsol.
Szia. Az elõttem szólónak is mondanám, hogy nemcsak a spermától. Maga az orgazmus is okoz méhösszehúzódást.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!