Találatok a következő kifejezésre: Igaz hogy menstruácios (8 db)

Igaz, hogy a menstruációs vér tele van méreganyagokkal?

A kifolyó menstruációs folyadék ideális környezet a baktériumok szaporodásához. A menstruáció is egyfajta tisztulási folyamat, ezért az ürülő vér rengeteg baktériumot és méreganyagot tartalmaz. Két óra betét- vagy tampon használat esetén a kórokozók száma kb. 100db/cm2, és ez percenként több lesz, ezért keletkezik a tipikus menstruációs szag is, ami nem más, mint a baktériumokkal teli rothadt állott vér szaga. egy cikket olvastam a hüvelyi folyásról, ott volt ez a szöveg

Legjobb válasz: az tuti, hogy ideális táptalaj a fertõzésekhez, mivel jó meleg és nedves... A menstruációs vér a meg nem termékenyített petesejt távozása a szervezetedbõl, méhnyálkahártyával együtt. Csak olyan bacikat tartalmaznak, amikre szüksége van a nõi szervezetnek. Nem azért büdös, mert úgy jön ki belõled, hogy már eleve rohad. Azért büdös, mert oxigénnek van kitéve, és rajta elszaporodnak a különbözõ kórokozók. Hasonlóképp az izzadság sem büdös, csak ha órákig nem zuhanyzol le egy kiadós sportolás után.

az tuti, hogy ideális táptalaj a fertõzésekhez, mivel jó meleg és nedves... A menstruációs vér a meg nem termékenyített petesejt távozása a szervezetedbõl, méhnyálkahártyával együtt. Csak olyan bacikat tartalmaznak, amikre szüksége van a nõi szervezetnek. Nem azért büdös, mert úgy jön ki belõled, hogy már eleve rohad. Azért büdös, mert oxigénnek van kitéve, és rajta elszaporodnak a különbözõ kórokozók. Hasonlóképp az izzadság sem büdös, csak ha órákig nem zuhanyzol le egy kiadós sportolás után.
Semmiféle méreganyag nincsen benne, ezt több száz éve gondolták, de helytelenül:) A többi, ahogy az elsõ írta.
Hogy lenne tele méreganyagokkal??? A menzesz idején a méh belsõfelszínén gyakorlatilag egy STERIL seb van. Akkor lesz telebacikkal, mikor végighalad a hüvelyen, hiszen a hüvelyben tényleg él egy csomó baktérium, ami a normál pH-t megteremti.
Nem, nincs összefüggésben, hacsak nem orvosilag bizonyított, hogy haemofiliás a beteg /vérzékenységben szenved./
A kérdező hozzászólása: Köszi:-)
Nekem meg a hasam szokott olyankor felpuffadni.
IGAZ!! Mert több vizet tart vissza a szervezeted. Olyan 1-1, 5 kg-mal mutat többet olyankor nekem a mérleg.
Sõt, telihold idején is felborul a vízháztartás az ár-apály jelenség miatt ami a testben is megvan. Sok nõt a holdállás is bolonddá tehet emiatt. Én telihold elõtti éjjel mindig rosszul alszok és forgolódok.
juuuj, ez tenyleg igaz???menzum van es most kezdetem el fogamzasgatlo tabit szedni(4. nap), de a merlegem mar 1kg-vel tobbet mutat.... mondjuk tul gyorsan hizlalt volna:D

Igaz az, hogy akiknek a menstruációs görcsei erősek, azok könnyebben viselik a szülési fájdalmakat?

Legjobb válasz: Nekem olyan erõs menstruációs görcseim vannak/voltak, hogy sokszor az ügyeletre kellett vinni Algopirines szuriért, mert összeestem a fájdalomtól. A szülés... A százszor rosszabb és fájdalmasabb volt, viszont már csak a jóra emlékszem :) Nem akartalak megijeszteni, de szerintem semmi köze hozzá. :)

Nekem olyan erõs menstruációs görcseim vannak/voltak, hogy sokszor az ügyeletre kellett vinni Algopirines szuriért, mert összeestem a fájdalomtól. A szülés... A százszor rosszabb és fájdalmasabb volt, viszont már csak a jóra emlékszem :) Nem akartalak megijeszteni, de szerintem semmi köze hozzá. :)
Nekem elég erõs görcseim voltak. A szüléstõl emiatt kicsit tartottam is, de meglepõen jól bírtam. Pedig azt hittem, nem jól tûröm a fájdalmat. Tévedtem szerencsére. Azóta csak onnan veszem észre, hogy megjött a menzeszem, ha már színez, mert nem vagy csak alig görcsölgetek. Szóval én jól jártam.
Én is jártam már ügyeleten menszi görcs miatt, a szülés görcsei is fájtak, nem tudok rangsorolni, hogy melyik jobb vagy rosszabb. Talán a menszi azért rosszabb, mert céltalan, csak egy munkanapodat [email protected] szét, már elnézést :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hozzám is kijött már nem egyszer az ügyelet, és azt gondoltam, mivel már megszoktam a fájdalmat könnyebb lesz a szülésem. Majd kiderül, de bízom benne, hogy nem olyan rossz :)
Nekem szülés elõtt görcsölgetett a hasam, de nem volt vészes, szülés óta iszony az elsõ nap. Nagyon fáj mindenem ott lent. Alig bírok még felkelni is.
Nem, sajnos nem:(. Én fájdalmas menstruációban szenvedtem. Úgy 3 havonta el-el ájultam, annyira fájt. Kezem, lábam zsibbadt stb. Háát, ehhez képest a szülési fájdalom kismiska. 6 hónapja szültem. Remélem amikor majd megjön, nem lesz olyan fájdalmas, mint régen.
Talán annyiban igaz, hogy akinek erõs görcsei vannak, hozzá vannak szokva valamelyest a fájdalomhoz. Aki meg eleve nem, vagy csak alig görcsöl mensikor, annak a vajúdás egy komoly megpróbáltatás:)
nekem nagyon erõs menstruációs görcseim voltak és nagyon rosszul viseltem a fájásokat, persze fájdalomcsillapító nélkül szültem, tehát kibírható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére még nem félek, és próbálok úgy hozzáállni, hogy könnyû szülésem lesz, persze utólag derül majd ki, bejön-e ez a módszer

Nagyon tartok attol hogy hétfön mégis megjön annak ellenére hogy 2 pozitivat teszteltem. Lehte az hogy 3-4 nappal elöbb megjelent a 2. csik igaz halványan? Még ugyanugy vannak menstruácios tüneteim.

Legjobb válasz: Szerintem nem érdemes a nem várt elõtt tesztelni.Csak azért írom mert én úgy jártam,hogy teszteltem pozi lett,csak baba nem.De ez nem azt jelenti,hogy te így jársz. ne görcsölj ezen-legalábbis próbáld meg. :) Jövõhéten csinálj még egyet.Az biztosabb.Sok sikert!Írd azért meg mi lett! :)

Szerintem nem érdemes a nem várt elõtt tesztelni.Csak azért írom mert én úgy jártam, hogy teszteltem pozi lett, csak baba nem.De ez nem azt jelenti, hogy te így jársz. ne görcsölj ezen-legalábbis próbáld meg. :) Jövõhéten csinálj még egyet.Az biztosabb.Sok sikert!Írd azért meg mi lett! :)
Nekem is minden így történt ahogy te írod. Mensi elõtt 4 nappal gondoltam egyet és vettem egy tesztet, ami nagyon halványan de pozitív lett. Fájdogált a hasam és én is paráztam. De ma már 6 hónapos a babám, aki akkor még csak egy halvány csíkkal jelezte: Anya Itt vagyok! Minden jót kívánok és legyetek egészségesek és boldogok! Bízz magadban és a megérzéseidbe!!!
Szia! Azt hallottam, ill. olvastam, hogy a halvány pozitív is pozitív, csak még kevés a vizeletedben az a bizonyos hormon és ezért halvány. Általában terhesség elõtt "mindjárt megjön" érzése szokott lenni a nõknek! Ez természetes!:)
Nem Te kérdezted ugyanezt már ma? Miért jönne meg, a + teszt nem téved, tuti terhes vagy, ha nem szedsz hormonpótlókat. Ne parázz ezen. Csinálj 2 nap múlva reggel mégegyet és meglátod erõsödni fog!
A peteérést követõ 9-10. napon már simán tesztelhetsz pozitívat, fõleg érzékeny tesztekkel. A menstruáció elõtti tünetek mint pl. mellérzékenység, apró görcsölgetés, derékfájás beleférnek a koraterhes tünetekbe is. Sok nõnek van ilyen "mindjárt megjön" érzése akkor is, ha már lapul odabenn valaki.
Szia!Te hogy érzed?Én is jártam már úgy, mint az elöttem szóló.+teszt volt, baba nem.Viszont amikor az elsõ lányommal voltam terhes, a teszt nem mutatta ki, de én éreztem, hogy terhes vagyok, ÉS IGAZAM VOLT.Ne bizz a tesztekben, hallgass a megérzéseidre!Sok szerencsét, drukkolok!:)

Szülés előtt sokan írják, hogy nem volt semmi jele, nem voltak fájdalmak, majd hirtelen jelentkeztek. Van olyan is, hogy szülés előtt ENYHE menstruációs görcsös fájdalom jelentkezik? Ha igen mennyivel az igazi fájások előtt?

Legjobb válasz: Nekem így indult: enyhe görcsök alul, nagyon enyhék. Amire felfigyeltem viszont, hogy szabályosan jöttek, 10 percenként, aztán lassacskán sûrûsödtek, és erõsödtek. Amíg szabálytalan idõközönként érzed, addig csak jóslófájás, és nem jelez elõre semmit sem sajnos.

Nekem így indult: enyhe görcsök alul, nagyon enyhék. Amire felfigyeltem viszont, hogy szabályosan jöttek, 10 percenként, aztán lassacskán sûrûsödtek, és erõsödtek. Amíg szabálytalan idõközönként érzed, addig csak jóslófájás, és nem jelez elõre semmit sem sajnos.
Szia, persze hogy eszre fogod venni amikor indulni kell!! Nekem is ejfel fele kezdodott enyhe gorcsokkel (40+6 naposan) es eloszor csak erosodott kb hajnali 5-ig de nem lett surubb. Nekem a fajas a derekamtol indult (alul) elore a hasamhoz es aztan lesugarzott a terdemig. Vegul reggel 10-kor mentunk a korhazba, 5 perces fajasokkal.. mi is kb 40 percre lakunk a korhaztol, es delutan fel 3-kor szuletett meg a lanyom. Viszont mar 5 centire nyitva voltam mikor beertunk. Bar alkati kerdes, de szerintem eleg lassu folyamat es nem maradsz le semmirol, ha egy darabig otthon turod a fajasokat. Nagyon szep elmeny lesz, drukkolok!!
Én írtam az elsõ választ; azt szokták mondani, hogy kb 3-5 perces fájásokkal érdemes elindulni a mórházba, nyilván az útviszonyoktól is függ, illetve hogy milyen gyorsan halad a dolog, ezt úgyis észreveszed, ha nagyon hirtelen lesznek sûrûbbek, erõsebbek a fájások. Nekem már nyitva volt félidõtõl a méhszáj, így mire szülni mentem, már 3 ujjnyira nyitva volt, így nálam elég gyorsan haladt, cakkpakk 2 óra alatt kinn volt a baba. Hála Istennek mindig úgy intézõdött (3x szültem), hogy épp a kórházban legyek, amikor indult a szülés, nem tudom, hogy viseltem volna a zötykölõdést a kocsiban... Szép szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Oda kell figyelnem akkor, hogy szabályossá válik-e. 40 hetes 1 napos vagyok, szóval tényleg bármikor jöhet. Mégis mennyi idõ volt míg rájöttél, hogy ezek már szülési fájdalmak, mert nekem a korház 40 percre van? Lesz idõm odaérni?
Nem tudom, hol hallottad ezt a hülyeséget...
Na akkor lehet valami újat mondok neked.. Amikor az anyuka megszüli a gyermekét, és haza viszi az újszülött kisbabát, az anyukának minimum 5-6 hétig vérzése van. Utána minden hónapban rendesen vérzése van...Akkor ezek szerint az anyuka amint megszüli a gyermekét 4-6 hétig a közelébe se menjen mert vérzik??????
Atya ég! Hol élsz? A középkorban???
és akik ezt a marhaságot mondták neked, miért nem kérdezted meg tõlük, hogy az anyuka minden hónapban 1 hétig ellöki a gyerekét magától? Nem szoptatja, nem foglalkozik vele mert éppen megvan neki?????? Sose hallottam ennél nagyobb hülyeséget..
Ez egy hülye babona!
Még a logikáját sem tudom megfejteni. Ki talál ki ilyen hülyeséget?
nem igaz esetleg vegyük el az anyjától is a gyereket a gyermekágyas idõszak végéig? ez badarság
A kérdező hozzászólása: Eddig akit személyesen megkérdeztem mindenki azt mondta, hogy ez igaz, és hogyha a közelébe megyek olyan idõszakban, akkor a gyermeken allergiaszerû pöttyök jelennek meg... Szerintem is hülyeség, mert milyen összefüggés lenne köztem és a pici között...
A kérdező hozzászólása: Jól van na :D
Nem gondoltam volna, hogy a 21. század második évtizedében is van, aki hisz ilyen marhaságokban! A 4. voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszokat... Igen, sikerült kétségbe ejteniük :( De mostmár értem
A kérdező hozzászólása: De még amikor a kórházban van a gyerekkel.. HAHHHHHHÓÓÓÓÓÓ amikor megszületik a gyerek onnantól pár hétig az anyuka vérzik... Mit nem értesz ezen??????
Kihalt volna az emberiség, ha ez így lenne. Szerintem valaki át akart vágni és az aggodalmadból azt látom, hogy sikerült is neki.
A kérdező hozzászólása: De még amikor a kórházban van a gyerekkel... Szóval akkor megnyugodhatok, mert nem igaz... :) ))
Hûûûûha..... Ez aztán az orbitális baromság.
A kérdező hozzászólása: Teljes mértékben igaz :) Na de teljesen újszülöttrõl van szó!
Hát ha nagyon hisztérikus vagy, amikor megvan, akkor ne menj semmilyen gyerek közelébe.

Tényleg igaz az, hogy akinek mindig erős menstruációs görcsei voltak az fájdalmasabban szül?

Nekem a menstruáció els? napján rettenetesen görcsölt mindig a hasam,gyógyszert kellett bevennem.Most pedig azzal riogatnak,hogy a szülés is 2x annyira fog fájni,mint az átlagnak.Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ez butasa´g. nekem sosem voltak nagy görcseim.Mégis nagyon nehe´z,e´s fa´jdalmas szülésem volt.38órás.A kettönek semmi köze egymáshoz.Nem is tudnám azt a fájdalmat ba´rmivel összehasaonlítani.

Ez butasa´g. nekem sosem voltak nagy görcseim.Mégis nagyon nehe´z, e´s fa´jdalmas szülésem volt.38órás.A kettönek semmi köze egymáshoz.Nem is tudnám azt a fájdalmat ba´rmivel összehasaonlítani.
Szia! Hát tapasztalatom nincs még (majd kb 2 hét múlva lesz...38 hetesek vagyunk), de én nem hallottam ilyet. Nekem is annyira tudott görcsölni a hasam az elsõ pár napon, hogy nem egyszer kórházban kötöttem infúziós no-spával, algopirinnel (és ez nem csak hiszti volt). Nekem mindig azt mondták, h ennyi fájdalommal simán meg lehet szülni egy gyereket is... és hogy ez elmúlik, az elsõ baba után. De most megrémítettél...lehet hogy ebbõl is dupla szenvedést kapunk???:S
Csajok én úgy hallottam, hogy akinek nagyon erõs görcsei voltak az hozzá van szokva a fájdalomhoz és nem lessz olyan nyögvemenõs a szülése.Úgyhogy nyugi, csak összeszedetten hiszen a babának micsoda fájdalom lehet onnan átpréselõdni és kijönni ebbe a hideg rideg világba:oD Így talán könnyebb lesz.
Második válaszoló vagyok... Az elsõ válaszolótól kérdezném, hogy ha sosem voltak erõs görcseid, akkor honnan tudod, hogy ez butaság? Mert igaz, hogy nem tudod a szülés fájdalmait semmihez sem hasonlítani, de mivel olyan menstruációd sem volt, hogy ájuldoztál, hánytál és nem tudtál lábra állni a fájdalomtól, akkor azt sem tudod összehasonlítni a szüléssel.... A kérdezõnek: Ha neked még belefér, akkor nemsokára tudok tapasztalatból választ adni a kérdésre...:)
A kérdező hozzászólása: Belefér, mert még az elején tartok.Nagyon meg fogom köszönni, ha megosztod velem a tapasztalataidat!
Szia! eléégé görcsölõs voltam mikor a fiamat megszültem nem éreztem fájást és megcsászároztaak!aztán már egy görcs nélkül menstruáltam a kislányom természetesen született ezután nagyon könnyen szültem csak 3órát vajúdtam azt meg ki lehet bírni a görcsim a menstruációhoz viiszajöttek most megint szülni fogok remélem most meg majd elmúlik ;) szerintem teljesen változó lényeg az h tartalékold az energiádat vajúdás közben és nem lesz olyan vészes! Nem szabad magadba beszélni, h nagyon borzalmas lesz mert akkor tényleg az lesz!
Szai! Én borzalmas görcsölõs vagyok, többször voltan én is kh-ban sima mensi miatt. A kisfiam születése után viszont mérföldekkel könnyebb lett minden! A szülés simán ment 4óra alatt, fájdalmakkal de megszületett. Ennek a fájdalomnak viszont van értelme! Nem úgy mint a havonta jelentkezõ 24órás szenvedésnek. nme tudom nehezebb volt-e, de remélem a mostani babám is ilyen "könnyen" jön majd! Most vagyok 6-7 hetes
Szia! én azt hittem nincs rosszabb ill. nagyobb fájdalom a menzi görcseimnél. De van: a szülés. De ahogy már írták elõttem, ez valahogy mégis más, valahol GYÖNYÖRÛ, és értelme van. Úgyhogy szerintem nem lehet a kettõ között párhuzamot vonni, egyénenként változó. Görcsölés ide vagy oda, van aki a poklok poklát éli meg, és van aki úgymond megússza egy elviselhetõ fájdalommal. Egyénfüggõ. Tehát ne félj, akármilyen fájdalom is lesz, ha nem küzdesz elene, sõt, átadod magad neki, akkor életed legszebb élménye lesz (nekem legalábis az volt). minden jót

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!