Találatok a következő kifejezésre: Igaz hogy egyes (35 db)

Igaz hogy egyes vallások régen öltek és üldöztek embereket, és hogy a mostani vallásoknak is benne van a "kezük a politikában és a háborukban"?

És ha igen melyek ezek a vallások és mi alapján müvelik ezt hisszen a Biblia nem ir arrol hogy gyilkolni kellene "isten hirével".

Legjobb válasz: Szia! Sajnos igaz. Szinte mindegyik vallást fel lehetne sorolni. A Biblia vallása igen sokszínû, kevesen vannak, akik valóban az eredeti jézusi tanítások szerint élnek. Ezek minden felekezetben megtalálható õszinte Istenkeresõ emberek. A nagyegyházak mindegyike benne volt és van a politikában, és felelõssé tehetõ a háborúkért is. Ezért fontos az, hogy ne egyházban higyjünk és gondolkodjunk, hanem a Jézus Krisztusbn való - szeretet által munkálkodó - hit legyen bennünk. Üdv. Péter

Szia! Sajnos igaz. Szinte mindegyik vallást fel lehetne sorolni. A Biblia vallása igen sokszínû, kevesen vannak, akik valóban az eredeti jézusi tanítások szerint élnek. Ezek minden felekezetben megtalálható õszinte Istenkeresõ emberek. A nagyegyházak mindegyike benne volt és van a politikában, és felelõssé tehetõ a háborúkért is. Ezért fontos az, hogy ne egyházban higyjünk és gondolkodjunk, hanem a Jézus Krisztusbn való - szeretet által munkálkodó - hit legyen bennünk. Üdv. Péter
AZ EGYHÁZ A HIT ÉS ISTEN 3 KÜLÖN DOLOG . AZ EGYHÁZTAGJAI MÉG A PAPOK IS EMBEREK CSAK KAPTAK EGY JELZÕT PAP. EMBEREK TESZNEK ROSSZAT JÓT ERRÕL ENNYIT .
A Vatikánnak kétes ügyletei vannak ezért egy Londoni napilap óva inti az embereket, hogy vatikáni valutába fektessék a pénzüket, De vannak még részvényei is fegyvergyárakban és mélyen lepaktáltak a politikával.
Régen a keresztényeket üldözték, késõbb a keresztények üldözték a pogányságot és más vallásokat. Az iszlám mindig is a Szent Háború általi térnyerésrõl szólt, de ezzel véleményem szerint csak az imperialista nézeteiket akarták legalizálni és elfogadtatni az egyszerû emberekkel.
ebben a témában egyet értek Berta barátommal. Nos az igaz, hogy egy keresztény nem folyhat bele a világ ügyeibe, de addig míg isten törvényébe nem ütközõ dologról van szó, a kereszténynek csendes életet élve dolgoznia kell, és még imádkoznia is kell azért, hogy az emberi vezetõk, ne gátoljanak minket keresztényi életünkben, és így békésen élhetünk. Annyira nem lehet elvont senki, hogy ne beszélgessen a felebarátjával, és ha kell ne segítsen neki, mert ahogy Berta írta, a kapuban ismerik a családot, vagy is jó hírnévnek örvend a kívülállóktól a keresztényi élete miatt. Berta! Lehet hogy elmegyek a gyikrõl, mert a másik kérdésben egy kérdezõ, felszólított, hogy ne irkáljak a gyiken. Mondván ne ide járjak térítgetni.Irok privátot neked .
A kérdező hozzászólása: Nem akartam ilyen durván fel teni a kérdésemet csak kiváncsi vagyok létezik-e ilyen vallás amilyiknek elfogathato a multja. Érdekes volt a válaszod Kata te milyen vallást gyakorolsz (ha nem bánto a kérdésem)?
A kérdező hozzászólása: Hû kétszeris elolvastam a komenteket azok akik biblia versekel támasztják alá válaszukat elég hiteles és látszik hogy van ismeretûk milyen valláshoz tartoztok (ha nektek sem bánto a kérdésem)?
Üdv! A vallás egy elvont fogalom, nem tud sem ölni, sem politizálni, és keze sincs, háborúzni sem tud. Ez régen is így volt, és most is.
Szerencsére mint minden korban, most is van "alternatíva" és hithû, bibliának és Jézus tanításainak engedelmeskedve élõ keresztény gyülekezetek. De ezeket divatosan szokás a "nagy/történelmi" egyházak képviselõinek részérõl nemes egyszerûséggel: "leszektázni". Csak azért, mert õk követik a biblia útmutatásait és aszerint is akarnak élni, nem elég pár festmény, meg álszent mosolygás..
Én meg nem olvastam el a válaszokat és nem is vagyok semmilyen vallás elkötelezettje. A kérdésre a válasz az, hogy igen. Lehet ezt csûrni, csavarni, de a válasz akkor is ez. De ettõl még nem a vallás rossz, hanem az emberek, akik azok nevében teszik ezeket.
Csatlakozom Hardteam barátomhoz, és az elõttem szólóhoz. Csak azért mert a konkolyt hagyja a teremtõ a búzával együtt nõni, azért még nem kell a búzát aratás elött kitépkedni!!:) Kata
Bocsi Hazardteam!
Ilyen alapon nézve az ateizmus nevében is megöltek/ölnek egy pár millió embert. Ha ez szóba kerül a kedves ateisták rögtön azzal védekeznek, hogy ezek õrült diktátorok voltak stb... Csakhogy akkor a vallások nevében elkövetett emberöléseknél is ugyanezt a mércét kellene alapul venni. Ha megnézzük a legtöbb vallás nem a máshogy gondolkodók kiirtását tanítja, az mindig egyes hataloméhes emberek mûve, akik csak gyártottak egy ideológiát maguknak a hatalom fenntartásához. Kedves kérdezõ ha megpiszkálod majdnem minden nagyobb felekezetnél/egyháznál/vallásnál fogsz ilyet találni. Ennek egyszerûen az az oka, hogy mindig is lesznek olyan emberek akik ebben látják a meggazdagodás/hatalomszerzés lehetõségét. Ezek az emberek rendkívül jó képmutatók és manipulátorok, mint ahogy az ateizmus nevében hatalmat szerzõk és gyilkolók is azok.
"Végülis én azért tettem fel ezt a kérdést mert én ugy gondolom hogy amilyen vallásban vagyunk annak multját, jelenjét és jövöjét képvisrljük" Na végre egy racionális gondolat. Ritkán látni ilyet. Általában mindenki zsigerbõl, fenntartások és gonsdolkodás nélkül elfigadja/alapnak veszi a vallást, amibe belevizezték csecsemõkorában.
Érthetõ, de egy kicsit provokáló a kérdésed, és az emberek erre nagyon tudnak ugrani. Szelídebben kellene fogalmazni. Különben melyik imádatot képviseled? Kata
A kérdező hozzászólása: Végülis én azért tettem fel ezt a kérdést mert én ugy gondolom hogy amilyen vallásban vagyunk annak multját, jelenjét és jövöjét képvisrljük. Mert azért durva ha egy olyan vallásban vagyunk amely embereket ölt.
Nos személy személy szerint nem ismerek egyetlen olyan vallást sem, akiknek nem lenne mélyen benne az életük a világ politikai, és háborús ügyeibe. Illetve Egy olyan ember csoportot tudok, hogy teljesen semlegesek ezen a téren is minden hol a földön.Némely országban éppen ezért bántják, megverik, bebörtönzik õket.
Mi alapján mûvelik? Mert kinevezték magukat Isten földi szolgáinak, és engedményeket tesznek maguknak, és még Jézus tiszta tanításait is beszennyezték az emberek tetszésének elnyeréséért, hogy így tartsák meg a hívõket. Mert ha betartatnák azokat az alapelveket amiket Jézus tanított, nem sok egyház tag lenne.És akkor lõttek a "munkájuknak"!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor el mondhatjuk hogy mindegyik vallás saját érdekû és pénzt szeretõk? Van olyan vallás ami nem ilyen és Jézust követik?
Szio Péter, és mindenki. Péterhez csatlakozva, Jézus éppen ezért ki is hangsúlyozta, hogy igen kevesen fogják a helyes utat megtalálni, tehát nem világ megtérés lesz. A földön élõk talán ha 1-2%a él igy. Kata
Van
Szerintem inkább felekezetekrõl lehet beszélni, mint vallásokról, mert pl. a keresztény vallásnak is több ága van, ezeken belül pedig több tízezer felekezet. A múltban elég hosszú idõn keresztül összefonódott az állam és az akkor még egységesebb vallás, Európában fõleg a katolikus egyháznak volt nagy befolyása. Jelenleg keresztény vagy keresztény jellegû államról nem tudok, viszont több arab országban is a muszlim vallás az irányító. A kereszténység szent irata, a Biblia alapján egyébként az egyes politikai tevékenységekben való részvétel nem tiltott, sõt: kifejezetten ajánlja pl. hogy munkálkodjunk a városunk jólétén. [A "politika" szó a görög "polisz" = város(állam) szóból származik.] De korrupcióról, hatalommal való visszaélésrõl és hasonlókról szó sem lehet, ez evidens. A háborúk kérdése egy másik téma, és szerencsére jelenleg nem is aktuális. A múlt megítélésével is tanácsos nagyon óvatosnak lenni, nem elhamarkodott, kevés információn alapuló döntéseket hozni. (A háborúkban való részvétel okai, pl. önvédelem, honvédõ háborúk; érvek és ellenérvek; vélemények stb.) Ha pedig a jelennel kapcsolatban kutakodik az ember a neten, akkor érdekes dolgokra bukkanhat... Mint pl. ma én is: van egy keresztény jellegû vallási szervezet, amelynek tagjai rendszeresen hivatkoznak a háborúellenességükre, nemzetközi testvériségükre; s arra, hogy - szerintük minden más egyház tagjaival ellentétben - a 2. vh. idején több akkori szervezeti tag megtagadta a fegyverfogást, vállalva ennek következményét, a koncentrációs tábort. Csakhogy van egy hatalmas visszásság ebben a társaságban: amíg a tagok ezt tanulják és adják tovább a jelenre és a jövõre nézve is, addig a szervezet néhány vezetõségi tagjának részvényei vannak egy katonai termékeket elõállító cégben. Szóval a helyzet bonyolult...
36%-OS VÁLASZOLÓNAK. Sajnálattal közlöm veled, hogy a ti szervezetetek sem különb a te általad kritizált Vatikánnál. Szerintem addig ne dicsekedj amíg nem nézel utána a te általad istenített, bálványozott szervezeted titkolt dolgainak. Nagyon sértegeted a felebarátaid egyházait, az helyett, hogy magatok dolgával foglalkoznál. Nem találom helyesnek, hogy mások után kutagolódsz, mi után a ti házatok táján kellene rendet rakni.
Vettem a célzást kedves Barátom. Vedd alapul, hogy az ördög nem alszik. Gondolod hogy tétlenül szemlélõdik, hogy minden simán mennyen? Ám a híresztelésekkel szemben ez téves.Már annyi mindennel vádoltak minket, de ezek mindig valahogy feledésbe merültek, eltûntek a ködben, mindig igazoltuk hogy hamisak az állítások. pl 2. világháborúban, hogy kommunisták vagyunk. Német országban amikor felgyújtották a Reisztagot, a kommunistákra akarták ráfogni.De mi nem vagyunk kommunisták sem Sõt sok téves híresztelések vannak a neten, sajnos sok ellenséges ember és a hitehagyottak, még weblapokat is csináltak hogy befeketítsék a nevét a teremtõnek, mert itt az Õ nevének tisztán tartása a lényeges Minden az Õ nevének megszentelésén múlik, minden más lényegtelen jelen pillanatban. Jézus imája határozott: Mi Atyánk aki a mennyekben vagy SZENTELTESSÉK MEG A TE NEVED. Az ördög nem hagyja annyiban, az utolsó pillanatig harcolni fog ellene. Tisztelettel üdvözöllek Berta:) Kata
Igaz.. ráadásul a többi keresztényt öldösték: http://www.pannonbook.hu/raktar_antikv/termgal/011171/foto.jpg Ma meg?: http://hirek.msn.mainap.hu/kulfold/pornoval-keres-penzt-a-ne.. (és ELISMERTEN)
(Ja ezt a 12:22/77%-os névtelennek írtam, ha érdekel valakit. Közben látom írtatok, így talán nem egyértelmû)

Szerintetek igaz, hogy egyes tápszerek (Milupa, Nestlé) génmódosított takarmánnyal etetett tehenek tejéből készülnek?

Én erről olvastam egy régebbi hírben. Szerintetek igaz? Szerintetek nem lesz baja ettől a picinek? Amúgy a hírt nem nehéz elhinni, hiszen világszerte nagyon elterjedt a génmódosított takarmány. Bár GM növényeket néhány országban nem szabad termeszteni, én úgy tudom, takarmányként tulajdonképpen mindenhol lehet ezeket használni.

Legjobb válasz: Háát. Elõfordulhat. Meg az is, hogy az anya, aki szoptat, megeszik ilyen cuccokat. Az élet egészségtelen, és végül halálos. Bocs, ha cinikus vagyok. Azt megértem, hogy próbálod a legjobbat adni a gyerekednek, csak szerintem egy csomó dologról meg fogalmunk nincs, hogy mivel "mérgezzük magunkat". És néha talán jobb is...

Háát. Elõfordulhat. Meg az is, hogy az anya, aki szoptat, megeszik ilyen cuccokat. Az élet egészségtelen, és végül halálos. Bocs, ha cinikus vagyok. Azt megértem, hogy próbálod a legjobbat adni a gyerekednek, csak szerintem egy csomó dologról meg fogalmunk nincs, hogy mivel "mérgezzük magunkat". És néha talán jobb is...
Nem hallottam errõl... :s de úgy tudom az EU nem engedélyezi ezt, vagy ez is változott volna?
hát, amiben szója van, az valószínûleg úgyis gmo. Mivel a szójatermesztés 70-80%át az USA adja (ahol megengedett a gmo szója), és mivel az EU is onnan importál, ezért hiába tiltott az EUban termeszteni gmo szóját, amit megeszel az valamennyire az Usaból jön úgyis.
A kérdező hozzászólása: Szerintem az anyatej annyira nem szennyezett. Jó, persze, én is megiszom a (valószínûleg) GMO takarmányon nevelkedett tehén tejét, és lehet, hogy átjut valami az anyatejbe, de azért mégsem én ettem a GM takarmányt :) Bár így belegondolva lehet, hogy mégis, hiszen a szója tényleg általában génmódosított. És a feldolgozott ételeken bizonyos százaléknyi mennyiség alatt alatt nem is kell jelölni, hogy van benne GM összetevõ... :(
A Hipp gyárt Bio tápszereket. Talán el lehet hinni, hogy az bio.
A kérdező hozzászólása: Tényleg? Van belõle HA 0+ is?
Azt tudtad, hogy génmódosítás a természetben is megtörténik?
Dehogy tudja! Nem nagyon tudja azt je, mik a gének, csak azt, amit a bulvársajtóban megírnak. A gének valami kis izék, amiket a rohadt nagytõkések elszennyeznek, és eztet a tehén megesz, és egy kis része bekerül a tejébe, amit a zemberek megisznak és ezzel mérgezik õket. Ennyit tudnak kb., ha jól értettem õket.

A Tisza cianidszennyezése után az élővilág gyorsan regenerálódott. Igaz, hogy egyes fajok száma, pl. : denevérfajok, partifecske még növekedett is?

Legjobb válasz: Nana! Ez nem úgy néz ki, hogy a ciántól elpusztult halak hipp-hopp feléledtek volna - hanem a mellékágakból (ahol ugye nem volt cián) költöztek be az új példányok. Természetesen elõbb is jöttek, amíg még volt cián - azok fel is dobták a talpukat rögtön. Ahogy a cián lement, kiürült, kitisztult - akkor maradtak életben, akik jöttek. Amelyik faj gyorsabban jött, az pedig egy ideig jobban el is tudott szaporodni.

Nana! Ez nem úgy néz ki, hogy a ciántól elpusztult halak hipp-hopp feléledtek volna - hanem a mellékágakból (ahol ugye nem volt cián) költöztek be az új példányok. Természetesen elõbb is jöttek, amíg még volt cián - azok fel is dobták a talpukat rögtön. Ahogy a cián lement, kiürült, kitisztult - akkor maradtak életben, akik jöttek. Amelyik faj gyorsabban jött, az pedig egy ideig jobban el is tudott szaporodni.

Tényleg igaz hogy egyes benzikutakon lehet zuhanyozni?

ha igen,akkor minden kúton lehet? Honnan lehet tudni hogy hol lehet és hol nem? Mennyibe kerül? Ha jól gondolom autópályák mellett vannak ilyen kutak..Tudtok mondani néhányat az M-7esen?

Legjobb válasz: Hogy itthon van-e azt nem tudom, de külföldön az autópályák melletti nagy kutaknál szinte mindenhol van zuhanyzó is. Itthon még nem néztem.

Hogy itthon van-e azt nem tudom, de külföldön az autópályák melletti nagy kutaknál szinte mindenhol van zuhanyzó is. Itthon még nem néztem.
Nyugaton ez teljesen általános dolog. Sõt, nem csak pályák mellett, nagyobb fõútvonalak mentén se ritka, hogy a préri közepén ottegy étterem, tusoló, bár stb. Hát mi ehhez még kevesek vagyunk, sztem itt ha épülne, az egy napig létezne, mert már aznap éjjel ellopnák a tusoló vasrészét a MÉHbe :-) Meg mindent ami mozdítható.

Igaz hogy egyes kutaknál kevesebb benzint adnak, tehát többet mér a tényleges mennyiségnél?

Lukoilról,és egyes kiskutakról hallottam ilyet,vagy ez csak kacsa?Egyáltalán milyen gyakran kell hitelesíteni az egyes kútoszlopokat.Lehet ezzel csalni,esetleg valakinek saját tapasztalat?

Legjobb válasz: Ez nemigaz,hitelesítve van az össze kút.. Csak a kutast kell elzavarni,ha tankolni akar neked,mert bejelez a pultoscsajnak... Pl.orrvakarás +2 ezer,fejvakarás +5 ezer... Ja,és mielõtt ezt vki megkérdõjelezné,kútkezelõ voltam a Kerepesi úton...

Ez nemigaz, hitelesítve van az össze kút.. Csak a kutast kell elzavarni, ha tankolni akar neked, mert bejelez a pultoscsajnak... Pl.orrvakarás +2 ezer, fejvakarás +5 ezer... Ja, és mielõtt ezt vki megkérdõjelezné, kútkezelõ voltam a Kerepesi úton...
Valóban vannak ilyenek ahol el vannak állítva az órák. Az egyik ismerõsöm a 45l es tankba 52l tankolt az óra szerint . Ezt azzal akarták magyarázni hogy ennyire üres volt a tank de az nagy hülyeség . A tankba ha full üres akkor is csak 47, 5 litert lehet tankolni .
Nem tudnak csalni mert hitelesítve vannak. Nem éri meg nekik csalni mert ellenõrök egész nap járnak kutrol kutra és vizsgálják. És nem éri meg nekik a lebukás mert a bünti 30 milliónál kezdõdik. És a gyári 45 literes tankba télen tényleg bele lehet tuszmákolni 52 liutert. Nyáron viszont nem. http://belsoseg.blog.hu/2008/10/16/hogyan_tankoljunk_59_lite..
Ez nyáron történt és körülbelül 1-1, 5 hónap múlva be is csukták azt a benzinkutat ilyenek miatt ( német benzinkút volt ) .
Szerintem simán létezik ilyen. kinézem a benzinkutakból. Kimegy a hitelesítõ kap 200eret oszt lehitelesíti. ki mondja meg hogy most utólag a kútnál variáltak vele vagy nem? A rizikó a kúté.. Meg a benzinkutasok is csórelnak ha bírnak vagy benzint vagy pénzt. pár liter csalás is több ezer Ft lehet. Én pl hajtom elfele a segthetek csávót hogy nemkell... nemkell...had pihenjen, , -De ha belegondoltok a nõk 99%a szerintem nem fogott életébe töltõpisztolyt.

Igaz hogy egyes emberek ruharasszisták?

pl.: csak az lehet rocker aki így néz ki, mert kéket a rocker nem hordhat... stb.

Legjobb válasz: Hát elég sok fura gondolkodású ember van. Fõleg akik ilyen stílusokhoz tartoznak. Pedig az összes haverom/barátom rocker vagy goth, de mégsem értem õket. Csak azért nem vesznek fel soha színes ruhát mert nem való a stílusukhoz, csak azért nem hallgatnak más zenét mert az sem való. Pedig tetszik nekik más is de mégse. Ez hülye gondolkodás.

Hát elég sok fura gondolkodású ember van. Fõleg akik ilyen stílusokhoz tartoznak. Pedig az összes haverom/barátom rocker vagy goth, de mégsem értem õket. Csak azért nem vesznek fel soha színes ruhát mert nem való a stílusukhoz, csak azért nem hallgatnak más zenét mert az sem való. Pedig tetszik nekik más is de mégse. Ez hülye gondolkodás.
xDD. bocsi, de ez hülyeség. vagy, aki így gondolja, azt csak sajnálni tudom...
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló! Ezen az oldalon vannak hülye kérdések (szerintem, de lehet hogy azért mert nekem nem fontos az a dolog) de ez nekem fontos és egyáltalán nem azért kérdeztem hogy véleményezd a kérdésem.

Igaz, hogy egyes országokban nincs nyári szünet az iskolákban? Egész évben járnak.

Mit tudtok err?l?

Legjobb válasz: Pl Japánban. Ott ha nem is egész nyáron, de a nyári hónapokban is van iskola. Sõt, a rosszabb tanulóknak a nyári szünetben is kell járni órákra.

Pl Japánban. Ott ha nem is egész nyáron, de a nyári hónapokban is van iskola. Sõt, a rosszabb tanulóknak a nyári szünetben is kell járni órákra.
Nagyon helyes.

Nagyon szeretjuk egymast a baratommal, csak egyesek nem tudjak elfogadni. Igaz hogy o 21 eves, en pedig 15 vagyok de ennek ellenere szeretjuk egymast. Egy kissebb ideje veszkedunk. Kb 1 hete, de a vegen mindig kibekultunk . Hogyan tovabb?

MAsok pletykalnak rola es rolam is. Meg ha igaz lenne .. de hazugsagokat talanak ki hogy mi szakitsunk .Szoval mit tegyek ? haggyam abba ezt a kapcsolatot vagy folytassam ? En barmit megtennek erte es o is ertem .A szuleim is a fiu ellen vannak azt hiszik hogy ki akar hasznalni , de o tenyleg mas mint a tobbi .O bizonyitotta is hogy szeret. Legyszi segitseteek !!

Legjobb válasz: Ha tényleg annyira szereted akkor miért teszed fel ezt a kérdést nekünk?Miért nekünk kell eldönteni hogy szakítsál vele vagy sem?Ha igazán szeretnéd akkor leszarnád a többiek véleményét,sõt,még azt sem hanem teljesen hidegen hagyna!

Ha tényleg annyira szereted akkor miért teszed fel ezt a kérdést nekünk?Miért nekünk kell eldönteni hogy szakítsál vele vagy sem?Ha igazán szeretnéd akkor leszarnád a többiek véleményét, sõt, még azt sem hanem teljesen hidegen hagyna!
Én is azt tanácsolom, hogy ilyen jellegû kérdésekben sose hagyatkozz mások véleményére, mert a Te életed, a Te érzéseid, és Te szerelmed. Ha mások tanácsára hallgatsz és esetleg belebuksz, akkor joggal fogod magadat okolni, hisz nem a saját érzéseidre hagyatkoztál, hanem mások véleményére alapoztál, dühös leszel magadra és az rosszabb mintha az emberekre haragudnál. Ha biztos vagy a dolgodban, akkor tarts ki a döntésed helyessége mellett, fontos, hogy higgy magadban, ne támaszkodj másokra! Beszéld meg az összes gondolatodat a barátoddal, mondd el neki mi a véleményed, mit érzel. Ha kitartó lesz a srác, azt a szüleid is észre fogják venni. Én is 15 voltam amikor a 20 éves barátommal összejöttünk. Amikor apám meghallotta, azt mondta felejtsem el, de a barátom és én a végsõkig kitartottunk, aztán pár hónap elteltével apu kezdett megenyhülni és ez csak fokozódott. KITARTÁS! EZT TUDOM MONDANI! SOK SIKERT, BOLDOGSÁGOT!
2. még együtt vagytok, és mióta?
A kérdező hozzászólása: Igeen mar fel eve :)
Igaz! Már tök süket vagyok !!!! Badarság!
Nem igaz! Az emberben naponta sejtek százezrei, vagy akár milliói is elhalnak, helyettük pedig születnek ujjak. De, ebbõl mi semmit sem érzékelünk. A fülcsengést okozhatják vérnyomás, vagy akár mentális problémák, illetve egyéb hallószervi fizikális degenerációk (elváltozások) vagy külsõ behatások pl egy extrém légnyomás változás egy robbanástól, vagy egy pofoncsapástól, ami megsérti a dobhártyát, vagy akármi mást a füledben. De arról neked semmilyen tudomásod nem lehet, hogy melyik hallósejted hal el, naponta több száz elhal emberenként, de keletkezik helyette új és ezért nem okoz ez semmi gondot a hallásodban.
Nekem lassan egy éve cseng a fülem. De ugyanolyan jó a hallásom. És változó hangerõvel cseng, meg már nem olyan gáz mint volt, de ez nem hiszem hogy az agysejtjeim elhalása :P hallójárat gyulladással kezdõdött. Meg sokat zenéltem régen, koncertek meg ilyesmi, metalzene. És egy egy próba meg koncert után mindig cseng a fül.
mit mond?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.

Igaz hogy a kutyéánél minden egyes altatás fél évvel csökkenti az életüket?

És ez ha igaz, akkor vonatkozik az injekciós és a gépi altatásra is? A gépi talán kicsit modernebb.

Legjobb válasz: Nem igaz. Remélem nem állatorvos mondott ilyet, ha igen, akkor menekülj tõle.

Nem igaz. Remélem nem állatorvos mondott ilyet, ha igen, akkor menekülj tõle.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem állatorvos, hanem egy ismerõs. Azért kérdeztem, mert 3 éves kutyusom foga nagyon hajlamos a fogkövesedésre, ilyen a nyálának az összetétele, a rágás, heti kétszeri fogmosás, és a PlaqueOff nevû por sem segített rajta. Tavaly novemberben vették le a fogkövét, és idén megint le kell, pedig nagyon gondozzuk a fogait, de a nyálának az összetétele hajlamosít fogkõre (ezt viszont több doki is mondta). Viszont nem szeretném ha az évenkénti altatás miatt 4-5 évvel kevesebb ideig élne:(
A kérdező hozzászólása: Ja és õ már kétszer volt altatva, mert kölyökként ivartalaníttattuk is.
Nem lehet azt állítani, hogy egy altatás fél évvel csökkentené a kutya életét, az viszont tény, hogy minden altatás megterheli a szervezetet és kockázattal jár. Én nem csináltatnám meg a kutyámnál minden évben. Egyébként a legjobb altatási módszer ebben az esetben a vénás altatás Propofollal (fehér színû lötyi, és ez a legdrágább), ilyet használnak pl. idõs embereknél is. Gyors, szinte azonnali ébredés követi. Gépi altatást nem csinálnak fogkõleszedéskor. Ha a kutyusod nagyon-nagyon nyugodt és türelmes, akkor meg lehet próbálni ébren leszedni a fogkövét, de ez nagyon ritka, mert nagyon zavarja õket. De talán egy próbát megér.
A kérdező hozzászólása: Egy westie-cairn terrier keverékrõl van szó, egyáltalán nem nyugodt fajta:( Viszont ha nem szedetem le a fogkövét, annak súlyos következményei lehetnek, utánaolvastam ennek a témának nagyon alaposan, mindeféle gyulladás kialakulthat a szervezetben. Nem tudom mi lenne a legjobb:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!