Találatok a következő kifejezésre: Igaz hogy baba akkor is (14 db)

Igaz hogy a baba akkor is hallja a zenét ha fülhallgatóval hallgatom?

Szerintem badarság, de valaki azt mondta...

Legjobb válasz: Nem igaz, megkérdeztem a szülésznõt, a baba abból annyit érzékel, hogy a jó zenétõl az anyukája jól érzi magát. A külsõ hangokat, ami a pocin át beszûrõdik, azt hallja.

Nem igaz, megkérdeztem a szülésznõt, a baba abból annyit érzékel, hogy a jó zenétõl az anyukája jól érzi magát. A külsõ hangokat, ami a pocin át beszûrõdik, azt hallja.

Igaz hogy ha fogamzásgátlot szed valaki akkor meddő is lehet vagy több évig nem jön össze a baba?

Legjobb válasz: Errõl sokat lehet vitázni. Az orvosok hivatalosan soha nem fogják beismerni, hogy a tablettának bármi káros mellékhatása lehet. Mert még mindig jobb, ha ezt szedik a nõk, mintha tömegesen járnak abortuszra. Nem mellesleg kitûnõ üzlet is. A másik az, hogy 10-20 éve még nem voltak ilyen jó tabletták, akkor lehetett ilyeneket hallani. Most már elég alacsony a hormontartalmuk. Bár az én õszinte véleményem, hogy a természet rendjébe nem lehet büntetlenül beavatkozni. Az a minimum mellékhatása, hogy a vitaminok nem szívódnak fel rendesen, abból meg aztán akármilyen betegség kialakulhat. Én nem szedtem soha tablettát. Két félét kipróbáltam, mind a kettõtõl lett valami bajom. Maradt az óvszer. De ha szedtem volna, akkor is azért a baba elõtt vártam volna biztos 1 évet, hogy kiürüljön a szervezetembõl.

Errõl sokat lehet vitázni. Az orvosok hivatalosan soha nem fogják beismerni, hogy a tablettának bármi káros mellékhatása lehet. Mert még mindig jobb, ha ezt szedik a nõk, mintha tömegesen járnak abortuszra. Nem mellesleg kitûnõ üzlet is. A másik az, hogy 10-20 éve még nem voltak ilyen jó tabletták, akkor lehetett ilyeneket hallani. Most már elég alacsony a hormontartalmuk. Bár az én õszinte véleményem, hogy a természet rendjébe nem lehet büntetlenül beavatkozni. Az a minimum mellékhatása, hogy a vitaminok nem szívódnak fel rendesen, abból meg aztán akármilyen betegség kialakulhat. Én nem szedtem soha tablettát. Két félét kipróbáltam, mind a kettõtõl lett valami bajom. Maradt az óvszer. De ha szedtem volna, akkor is azért a baba elõtt vártam volna biztos 1 évet, hogy kiürüljön a szervezetembõl.
Igen igaz, mivel felborítja a hormonháztartást, ami nem biztos, hogy valaha is magától rendbe jön. Az is igaz, hogy mellrákot is okoz. Sõt még az is igaz, hogy mélyvénás trombózist, embóliát is okoz. (erre való hajlamot vérvétellel kiszûrik mielõtt szednél bármit is)
Elõfordulhat, igen. Orvosi gyógyszertan tankönyvben is benne van, hogy a nõk 2%-ánál az abbahagyás után tartós anovuláció (peteérés-hiány) jelentkezik. És ugye ha vinek nincs peteérése.... Persze ez nem jelenti azt, hogy sosem lehet gyereke, de mindenképp orvosi segítség kell.
okozhat, de olyan kicsi eséllyel, hogy az hanyagolható...
03-27 19:32 Okoz vagy okozHAT, mert rohadtul nem mindegy. A vérvételrõl meg annyit, hogy nekem pl semmit nem csináltak, felírták, azt kész.
A maiak mar eleg alacsony hormontartalmuak, de ahhoz, hogy felnojon es gyereket vallaljon az a generacio, akik most szedik, meg kell 10 ev, majd akkor lehet kovetkezmenyeket levonni. Addig csak a korabbi tablettak tapaszalatai vannak, amikben meg tenyleg sokkal tobb hormon volt (kb mint most egy 72 oras tabi). Alkati kerdes, de tenyleg sok mellekhatasa lehet, de az enyemnek pl minden szepen le is van irva a hasznalati utmutatora, a depressziotol a melyvenas trombozison at a meddosegig. Amugy a mellrak kockazatat pont csokkenti, nem noveli. En szeretem, mert inkabb ez, mint az abortusz vagy a 72 oras tabi, ha szakad az ovszer.
A tabletta leállítja a peteérést. Sajnos elõfordul, hogy ha valaki abbahagyja a gyógyszert, utána változatlanul nincs peteérése, és gyógyszeres kezelésre szorul. Az is elõfordulhat, hogy több évig várat magára a baba, vagy meddõség alakul ki. De az is elõfordulhat, hogy aki gyógyszert szedett, eleve meddõ volt, vagy nehezebben termékenyül meg, mint az átlag (pl. masszívan dohányzik a párjával együtt, vagy örökletes okokból) s ezért a gyógyszert hibáztatja, hisz elõtte nem próbált meg teherbe esni, a tabletta után meg sehogy se sikerül.

A Szt Istvánban fogok szülni, tudom, hogy velem lesz a baba végig. Igaz az, hogy a látogatók bejöhetnek a kórterembe? És akkor is ott lesz a baba?

Legjobb válasz: Igen bemehetnek, és ott lesz akkor is a babád és másoké is. 2011 év végén szültem ott és nem voltak jó tapasztalataim. Koszosak a szobák, bunkók a nõvérek stb. És még annyit,hogy ott kell szopiztatnod a szobatársaid látogatói elõtt. Ámbár engem nem zavart, de volt olyan szobatársam aki sírva fakadt e miatt. És hát egy két apuka úgy bámult mintha életébe nem látott volna ilyet, ahelyett, hogy a babájával és a feleségével foglalkozott volna.

Igen bemehetnek, és ott lesz akkor is a babád és másoké is. 2011 év végén szültem ott és nem voltak jó tapasztalataim. Koszosak a szobák, bunkók a nõvérek stb. És még annyit, hogy ott kell szopiztatnod a szobatársaid látogatói elõtt. Ámbár engem nem zavart, de volt olyan szobatársam aki sírva fakadt e miatt. És hát egy két apuka úgy bámult mintha életébe nem látott volna ilyet, ahelyett, hogy a babájával és a feleségével foglalkozott volna.
Elvileg a kórterem elejére ki van írva, hogy ne menjenek be látogatók, de persze mindig akar valaki aki legalább apukát behívja, és innentõl kezdve persze oson az egész család. Teljesen nem normálisak az emberek! Ez a babáknak sem jó, meg persze a többi anyukát is kellemetlen helyzetbe hozza. Akkor már õ is behívja inkább a pereputtyát, és így tovább. Intelligencia kérdése, ha olyanokkal vagy együtt, akik normálisak, azokkal meg lehet beszélni...
Én is ott szültem és tényleg bemehet bárki. Ez akkor nagyon gáz, ha valakihez egész álló nap jönnek a rokonok és észre sem veszik magukat. Szerencsére én három ágyas szobában voltam (volt benn fürdõszoba is), normális szobatársakkal, de pihenni nem nagyon lehetett, mert egész nap átjáróház volt.
Igen, nagyon gáz! Nekem konkrétan rettenetesen frusztráló volt, hogy a 4 szobatársamhoz szinte minden órában jött valaki és nem ám egyesével! Pedig az ágyak között csak egy éjjeliszekrénnyi hely volt, de senkit sem zavart, hogy az utcai ruhájukban, kézmosás nélkül totál belemásztak egy vadidegen, kiszolgáltatott helyzetben lévõ ember személyes terébe, az újszülött babákról meg már nem is beszélve. Más kórházakban meg még az apuka is csak monitoron láthatja 3 napig a babáját, az Istvánban meg az nem liheg rá és fogdossa össze, aki csak nem akarja... Valami középút kellene. Pl. hogy egyszerre csak 1 látogató mehessen be 1 személyhez, az is csak köpenyben, lábzsákban és alapos kézmosás után. Szerintem ez lenne a minimum...
Igen, ezt hallottam én is, hogy ott bárki bemehet a kórterembe, és idegenek elõtt vagy kénytelen szoptatni a babádat. Én a Margit kórházban szültem, és bár elõször nem tetszett az ottani rendszer, de sokkal jobb, mint a Szt. Istvánban. Ott csak üvegajtón keresztül lehet megnézni a babát, nem mehet be egy látogató sem a kórterembe, csak te mehetsz ki hozzájuk, de baba nélkül! Egyedül a fizetõs egy ágyas szobába mehet be látogató.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Elõször meg fogom próbálni szép szóval megkérni a szoba társam látogatóit, hogy amig szoptatok, menjenek ki, ha szép szóval nem megy, nagy szám. :) ) Sztem nincsen azzal baj, hogy bejöhetnek a látogatók, hiszen ha haza jöttünk, egy idõ után ugyis kimegyünk, ott is emberek közt leszünk..nem tudom, mi lenne a jó! ?
Tavaly augusztusban szültem az Istvánban 12-15 óra között csendes pihenö van akkor nem lehet a látogatóknak bemenni.Én is három ágyas szobába voltam , és minden nap jött a takaritónö felmosott és kivitte a szemetet tehát nem volt kosz sohasem.A látogatókkal pedig inkább kint voltunk a folyosón ahol le is lehet ülni igy nem zavartuk egymást ha éppen szoptatott valamelyikünk.

Azt mondjàk hogy 37 hetesen màr nem szàmit egy baba koraszulottnek. Ez az àllitàs akkor is igaz ha a baba még nem érte el a 2.50kg-t 37 hetesen?

Legjobb válasz: Igen, akkor is. De akkor kis súlyú újszülöttnek hívják. Barátnõm babája is 2450 grammal született.

Igen, akkor is. De akkor kis súlyú újszülöttnek hívják. Barátnõm babája is 2450 grammal született.
Nekem 37+5-re született a fiam egy baromi erõs hidegfront következtében 2480 grammal, és nem volt korababa, azt mondták rá, hogy kis súllyal született. De semmi probléma nem volt emiatt.
Szia! Nekem a Kisfiam kereken a 37.héten született 2400 gr volt, nem volt korababa. Pedig egy nappal elõbb jön akkor annak veszik (doki mondta) 2200 gr volt amikor 3 nap után hazaengedtek, nem kellett megvárnunk a bûvös 2500 gr-os súlyhatárt.
az enyém koraszülött volt, 37. hétre, alig több, mint 2 kilóval....
A kisfiam a 36 . hét végére született 2350 grammal koraszülött lett !
Hivatalosan nem koraszülött, hanem kis súlyú. Ez nem mindegy, mert a tüdeje pl fejlett stb és jogilag is más (más a családi pótlék, közgyógy)
37+0-tól már nem korszülött, elõtte egy nappal még igen.

Igaz az, hogy ha a pocakodban sokat mozog a baba (keveset alszik), akkor amikor megszületik, akkor is ilyen aktív lesz?

Legjobb válasz: Szerintem igaz, nem hiszem, hogy megváltozna a természete. Mondjuk még nem tudom, nekem még két hét vissza van, de most nagyon mozgékony, szerintem ez így is marad.

Szerintem igaz, nem hiszem, hogy megváltozna a természete. Mondjuk még nem tudom, nekem még két hét vissza van, de most nagyon mozgékony, szerintem ez így is marad.
Teljes mértékben igaz, legalábbis az én fiam alátámasztja ezt az állítást. Alig "bírtam vele" míg a pocimban volt, és azóta itt kint sem különb a helyzet:) )
szia! Szerintem is igaz. Nekem mind két gyerkõcöm sokat ficánkolt és most sem különb a helyzet velük, pedig már 12 és 14 évesek. Sok türelmet a babához!!!
nekem mindkét babám nagyon aktív volt a pocakomban.kint pedig egyikük örökmozgó másikuk kicsit nyugodtabb és többet alszik.1és fél év van köztük.
Szia! Sajnos nem lehet baba.Szurkolok hogy minél hamarabb összejöjjön!Fel a fejjel! Üdv:V
Ha megjött és élénk pirso volt, akkor már sajnos nem lehet baba. Ha csak pici vérzésed lett volna, akkor még lenne rá esély, de így már nem. Sajnálom, de ne adjátok fel, legközelebb sikerülni fog! :)
Valószinû hogy nem baba valami más lehet a háttérben amitõl késett a menszeszed.Sok sikert kivánok nektek hogy elõbb utóbb sikerüljön.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, remélem a következõ hónapban már végre sikerülni fog:) nagyon szeretnénk már babát
Szia! Ne keseredj el, de szerintem sincs baba. Én is hasonló cipõben járok mint te. Nekem 53 napra jött meg a menzim. Egyébként 28 napos a ciklusom. Már tiszta ideg voltam 2x voltam dokinál aki nem látott semmit az Uh-on, csináltam tesztet ami negatív lett. Mi is már nagyon szeretnénk babócát. Azt mondta mindenki, hogy csak a hormonok játszanak velem. Fel a fejjel, új hónap, új esélyek és hajrá...
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom és szurkolok hogy nektek is összejöjjön:)

Az igaz, hogy akinek nagyon lent "kaparászik" a baba, annak faros? Mert nekem a szívhangot lent találta a védőnő, és akkor is már "kaparászott" lent! Tapasztalatokat várok!

30 hetes leszek kedden,és fent csak nagyon ritkán érzem rúgni!!!

Legjobb válasz: Hát ha a kis szíve lent van, akkor a feje is!!! :))

Hát ha a kis szíve lent van, akkor a feje is!!! :) )
Hát én csak saját tapasztalatról tudok beszámolni:) Az én fiam már 24.héttõl fejfekvésû volt és a "kaparászás" amit lent éreztem az a kis keze volt. Mivel elég nyugis baba volt nem is igazán rugdosott fent, hanem inkább forgolódott, meg kinyomta a térdét ill. a popsiját. Ha lent van a köldök alatt balra vagy jobbra a szívhang akkor fejvégû, ha pedig a köldök felett pár centire balra vagy jobbra, akkor faros. Ha pont a köldökben hallható a szívhang akkor pedig ált.harántfekvésben van. Szerintem a leírtak alapján teljesen jól fekszik a babád a normál szüléshez:)
Szió! Az én lányom faros volt és fent éreztem a lábait, a bordáim alatt kaparászott, szóval nem hiszem, hogy feltétlenül faros lenne a babád. Bár a farfekvésnek három különbözõ fajtája van. Zita
Ha a szivhang lent volt, akkor fejfekvesu a baba. A lent kaparaszas pedig lehet a keze, a konyoke vagy a valla.
én faros vagyok (vagyis a babám :) ), és nekem lennt szokott tapicskolni. hogy melyik testrészével, az rejtély, de néha olyan, mintha csikizné a huvelyem, ami eleg huyen hangzik :D bár tegnap a köldökömnél éreztem, elég durván boxolt, olyan volt, mintha "rékészült" volna :)
Hasonlóan ez elõttem szólóakhoz, ha lent hallja a szívhangot, fejfekvésû.Enyém szinte végig az volt és annak ellenére én is éreztem odalent motoszkálás-kis izgága volt a 32hetis ultrahangon alig tudták megmérni :-) Amellett meg ha rúgott, inkább középtájt éreztem, de volt rá precedens, hogy a bordám alatt közvetlen kidudorította a talpát.

Szerintetek igaz hogy ha a baba éjszaka mocorog többet a pociban, akkor "kinn" is éjjeli bagoly lesz? ;)

Legjobb válasz: A fiam soha nem ébresztett fel éjszaka mocorgással, mikor még a hasamban volt, éjszaka mindig nyugi volt. Most 6 hónapos és az éjszakákat 8 hetes kora óta átalussza, elõtte is csak egyszer kelt enni és aludt is tovább. Lehet, hogy van benne valami.

A fiam soha nem ébresztett fel éjszaka mocorgással, mikor még a hasamban volt, éjszaka mindig nyugi volt. Most 6 hónapos és az éjszakákat 8 hetes kora óta átalussza, elõtte is csak egyszer kelt enni és aludt is tovább. Lehet, hogy van benne valami.
Nem
Szia! 3 gyrekem van, mind a három éjszaka mozgott többet a pocakban, nappal csendesebbek voltak. Aztán amikor megszülettek a 3. héttõl átaludták az éjszakákat. (a legkisebb 2 hónapos korától) A pici most 1 éves, este 9-10 között elalszik és reggel 7-9 között ébred :) Szóval szerintem nem igaz :)
Nálam ez mindkét gyereknél igaz.
A kérdező hozzászólása: Hat en kivancsi leszek nálunk mi lesz;)

Igaz, hogy amelyik baba nagyon meg akar születni, akkor védekezés mellett (ellenére) is becsúszik?

Sokszor hallottam ezt a mondást. Ennek lehet igazság alapja? Ha rendesen szedem a fogamzásgátlót, de valójában már nagyon vágyom babaára, akkor ugye nem csúszik be? Mert még nem most van itt a babavállalás ideje, el?ször anyagilag össze kell szedni magunkat.

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tabletta az egyik legbiztonságosabb módszer. Persze ritkán, nagyon ritkán megeshet a baj, de nagyon minimális az esélye.

A fogamzásgátló tabletta az egyik legbiztonságosabb módszer. Persze ritkán, nagyon ritkán megeshet a baj, de nagyon minimális az esélye.
Szerintem azért ez nem ilyen egyszerû, hiszen akkor nem próbálkozna sok pár évekig, hogy babájuk szülessen. A másik meg, hogy ha valaki normálisan védekezik, akkor igencsak minimális az esélye, hogy terhes legyen. Szóval én ebben így nem hiszek.
Hogy akarhat nagyon megszületni valami ami még egyáltalán nem létezik?
Hát ha ezeket a dolgokat így lehetne befolyásolni akkor nem lenne meddõség hiszen elég lenne csak nagyon vágyni rá. Ezt inkább csak ilyen magyarázatként vagy vigasztalásként szokták mondani hogy nagyon akart jönni ha védekezés mellett lett holott nyilván ott vmi gond volt a védekezéssel mégiscsak. Nekem a harmadik babám a goldlily nevû spirál mellett fogant és teljesen jó helyen tapadt meg simán kihordtam és egészséges fiú baba, szóval nem lett semmi gond vele, de hát nyilván nem így terveztük hiszen azért volt fent a spirál. A rendszeres ellenõrzés ellenére lecsúszott vagy elmozdult nem tudni pontosan, így sikerült a baba.

Igaz, hogy az a baba aki szopizás közbe is szenved a hasfájásos görcsöktől az refluxos?

Elég ritkán szokott bukni, nem jön vissza a kaja, attól függetlenül lehet ez a baja?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!