Találatok a következő kifejezésre: Igaz hogy baba (284 db)

Tényleg igaz, hogy bank vagy szolgáltató az Adatvédelmi Törvény szerint nem adhatja át az adataidat harmadik félnek, pl. behajtó cégeknek?

Állítólag ha így tesznek,súlyos bűncselekményt követnek el.Külön levélben kéne hozzájárulást kérniük ahhoz,hogy a személyes adatokat kiadhassák.Azt mondják,követeléskezelésre csak az a cég jogosult,akikkel eredetileg szerződésben van az adós.

Legjobb válasz: Ez nem teljesen igaz. A szolgáltató megbízza a behajtó céget (mintha ügyvédnek adna meghatalmazást), hogy helyette próbáljanak megegyezni az adóssal. Gyakorlatilag csak levelekkel vagy telefonon értesíthet, mint ahogyan a szolgáltató is tehetné. Viszont tájékoztathatod, hogy nem kívánsz semmilyen értesítéseket kapni a jövõben, ekkor nem zaklathatnak többé. A tartozás tényleges behajtása a végrehajtó feladata, akit a behajtó cég bíz meg.

Ez nem teljesen igaz. A szolgáltató megbízza a behajtó céget (mintha ügyvédnek adna meghatalmazást), hogy helyette próbáljanak megegyezni az adóssal. Gyakorlatilag csak levelekkel vagy telefonon értesíthet, mint ahogyan a szolgáltató is tehetné. Viszont tájékoztathatod, hogy nem kívánsz semmilyen értesítéseket kapni a jövõben, ekkor nem zaklathatnak többé. A tartozás tényleges behajtása a végrehajtó feladata, akit a behajtó cég bíz meg.
Ha a (z elolvasott és megértett) szerzõdésben már aláírtad, hogy kiadhatja az adataidat a behajtónak, akkor kiadhatja. És szinte biztos, hogy aláírtad, csak "már nem emlékszel rá".
Szerzõdés függõ - pl.: t-mobile huszonoladals szerzõdéseinél a legtöbben pici betûvel benne van, hogy kiadhatják az adataid harmadik félnek, felmérés, piackutatás stb. céljára.
Én legfeljebb azt mondom, gondolkozz egy picit.. Ha a dolog az általad leírt módon mûködne, akkor soha, egyetlen behajtó cég sem kapna felhatalmazást behajtásra, mert ki az a hülye, aki aláírná, hogy jöhet hozzá a behajtó?? Akkor meg hogyan jutna a hitelezõ a pénzéhez, ha semmi lehetõsége nincs??
A kérdező hozzászólása: Azt olvastam, hogy a cég, akinek tartozik valaki, KÖTELES levélben értesíteni(tehát nem pl.az üzletszabályzatban)az adóst és külön beleegyezését kérni.

Anyukák nektek a második/többedik baba kisebb vagy nagyobb lett az elsőnél (kg, cm)? Mennyire igaz hogy a 2. baba nagyobb lesz mint az első?

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy igaz,de nekem az elsõ baba 3200g a második 3750g-al született.

Nem tudom, hogy igaz, de nekem az elsõ baba 3200g a második 3750g-al született.
Elsõ 3300 gramm 56 centi, 9 óra volt a vajúdás+szülés. Második babám lepényprobléma miatt nem hízott a végén, így 2540 grammal született és 52 centivel 1 óra alatt! Rapid szülés volt, a fájások megindulásától, a születésig volt 1 óra. Én sem hittem el, de borzasttó intenzív fájásaim voltak, szinte 1 percesek az elejétõl. Nagyon durva volt. Mindkét lányom 34 centi fejkörfogattal a 38+5-ik napon született. Az elsõnél kellett kicsit vágni, a másodiknál semmit.
Szia! Az elsõ lányom 3800gr volt, és 10 órán át vajúdtam vele, 55 centi volt. Második lányom 3700gr, 54 centi volt, és 4 és fél óra alatt megszültem, sokkal nagyobb fájdalommal, sokkal gyorsabban. De azt hozzá kell tennem, hogy az elsõvel végig szedtem az Elevit vitamint, és úgy lett 3800gr, míg a másodikkal nem szedtem semmit, úgy lett 3700gr. Azt mondják, a vitamin meglöki a súlyt. Így ha szedtem volna a másodikkal is, végig, valószínûleg nagyobb gyermekem lett volna, mint az elsõ...
azt i mondják, hogy a második szülés könnyebb rám ez se volt igaz 2.válaszoló
nekem az elsõ 3790g 54cm második 3600g 51 cm
1.3650 2.3860 3.4180g a centi mindenkinek 53 volt.
Nemrég olvastam azt hiszem az Anyák Lapjában pont, hogy ÁTLAGBAN a 2.-at könnyebb megszülni, és az elsõ második gyerek között 100g differencia van. Nálunk bejött, kislányom pontosan 3kg-mal, kisfiam 3090g-mal jött a világra, és tényleg könnyebb volt a 2. szülés!
azt kifelejtettem lányom 50, fiam 52cm-el született.
Az elsõ 3550 g, a 2. 3400 g. Egyik sem volt könnyû, mivel semmit nem tágultam szinte, így pár órás vajúdás után mindkettõnek császár lett a vége.
Nálunk elég nagy a kontraszt, mert az elsõ babám (fiú) 4790gmal és 54 cmrel született, a második babám (lány) "csak" 3400gmal és 50cmrel. Sajnos faros fekvésük miatt mindkettõ császáros szülés volt.
1. fiam: 3550 gr, 53 cm, 36-os fejkörfogat, 6 órás szülés 2. fiam: 3700 gr, 52 cm, 36-os fejkörfogat, 12 órás szülés
1.gyerek közepes szüléssel 3650g és 52 cm 2.gyerek nagyon nehéz szüléssel 3800g és 52 cm 3gyerek jelenleg pocakban... üdv 36+4 hkm.

Ha valakinek sikerül a baba akkor mindenképp és mindenkire igaz, hogy 37 vagy a fölötti a hőmérséklete?

Nagyon érdekelne, mert a ciklus 29. napján tartok és nekem 36,4 és már nem tudom mit gondoljak. Régóta hőmérőzöm de így még nem volt, hogy 36,4. Peteérés után nekem is magasabb de hátha most másképp van. Nektek hogy volt?

Legjobb válasz: Nekem egyáltalán nem vált be a hõmérõ módszer. Amikor olyan volt a görbém ahogy azt a nagykönyvben meg írták én biztos voltam, hogy ez csak baba lehet, le sem esett a hõm, de megjött percre pontosan. Amikor meg még a peteérésem sem látszott a görbén igazán, de tapasztaltam a tojásfehérje folyást, és a hõm végig 36.36.6C volt (nekem alapból is ennyi) na akkor meg vártam, hogy megjöjjön, hát azóta sem jött meg, 18 hetes leszek.

Nekem egyáltalán nem vált be a hõmérõ módszer. Amikor olyan volt a görbém ahogy azt a nagykönyvben meg írták én biztos voltam, hogy ez csak baba lehet, le sem esett a hõm, de megjött percre pontosan. Amikor meg még a peteérésem sem látszott a görbén igazán, de tapasztaltam a tojásfehérje folyást, és a hõm végig 36.36.6C volt (nekem alapból is ennyi) na akkor meg vártam, hogy megjöjjön, hát azóta sem jött meg, 18 hetes leszek.

Igaz hogy a kókuszmatractól torzul a baba feje? Nem kényelmetlen a babának hogy ilyen kemény? A kókuszmatracra tényleg csak lepedő kell?

Legjobb válasz: Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.

Nem, nem igaz. Kisfiam 3 éves 3 hónapos, most kapott másik matracot (több rétegû, ebben is van középen kókusz), és gyönyörû formás feje van. Azoknak a babáknak szokott laposodni hátul a buksija, akik csak háton alszanak - de idõvel az is alakul. Ha forgatod a fejét, esetleg hason alszik, semmilyen deformáció nem lesz a fején a picinek. Én olyan lepedõt raktam a kókuszra, aminek a hátulja vízhatlan (de légáteresztõs). Bababoltokban lehet ilyet kapni - nem olcsó, de megéri. A kókusz ugyanis be tud penészedni, ha nedvesség éri, és nem tud kiszáradni. Ezért mindenképpen ajánlom az ilyen lepedõt - így bukás, pisi, akármi baleset van, a kókuszmatracnak semmi baja nem lesz.
Nem hinném. A lányom 1, 5 éves, császáros baba. Kezdetektõl kókuszmatracon alszik és hason. Semmilyen deformálás nincs a fején! Én csak lepedõt rakok rá, ami vízálló!
Én olyanoktól hallottam, hogy torzult, akik háton altatták a babát.
Akárki akármit mond, az én kislányomnak bizony lapi lett a kókuszmatractól hátul a feje. Háton alvó baba volt, és egy idõ után azt vettem észre, hogy van egy terület a fején ami sík lapos lett, ráadásul a matracban is lett egy bemélyedés a feje helyén. Hiába ütögettem meg a matracot, az a gödör nem múlt el. Átfordítottam a matracot, és amikor már az összes lehetséges helyen mélyedés lett, kicseréltük egy normál habszivacs matracra. A kislányom feje ettõl visszagömbölyödött úgy ahogy, de nem lett teljesen gömbölyû, mint császár után, de aránylag szép lett. Nagyon bánom, hogy megvettük ezt a kókuszt, 10 ezer volt, jót akartunk, aztán tessék:( Kõ kemény valami, most az ágya mellé van támasztva a falvédõ mögé, hogy ne legyen hideg a fala. Arra tökéletesen megfelel, de alvásra nem alkalmas.
Na a kókuszizétõl agyvérzést kapok..Akik a gyereketek alá teszitek..Próbáljátok ki.Aludjatok rajta csak egy hetet...:S:SUndorító egy találmány...:SÉs baromira szívja a nedvességet..Hajrá aszthma..:D
Én ezt még nem hallottam. Nagyobbik fiam is a kókuszmatracon aludt és gyönyörû szép a fejecskéje, 4 éves lesz. Semmilyen deformáció nincs rajta. Amit én hallottam, hogy párna ne kerüljön a baba feje alá, legalábbis egy jó darabig, mert az viszont okozhat deformációt.

Igaz hogy a szülési szabihoz kell a baba tb kártyája?

Mert az én munkahelyemen kérik,de másoktol meg hallom hogy már szülés(kiirt id?pont)el?tt 4 héttel el lehet menni.Akkor ez most hogy van?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy el tudj menni elõtte egy hónappal, csak az orvos által kiadott igazolás kell a szülés várható idõpontjáról. Értelem szerûen nem kell a TB kártya ilyenkor. Szülés után viszont lehetséges, hogy ragaszkodhatnak hozzá, hiszen ilyenkor már a baba jogán és nem a terhességed jogán kapod. Szerintem hamarabb végzel, ha megszerzed a kártyát mielõbb (persze csak, ha nem akarsz már a szülés elõtt elmenni), mert még az is lehet, hogy nekik van igazuk. Ha pedig még nem szültél és igénybe szeretnéd venni a szülés elõtti egy hónapot, akkor a dokidtól kérd az igazolást, õk tudják, hogy minek kell rajta lenni. Csak zárójelben jegyzem meg, legjobban úgy jársz, ha szülés elõtt inkább táppénzre mész és a 180 napos tgyást a szülés napjától igényled. Én éltem ezzel a lehetõséggel, bár én a vége felé veszélyeztetett terhes voltam.

Ahhoz, hogy el tudj menni elõtte egy hónappal, csak az orvos által kiadott igazolás kell a szülés várható idõpontjáról. Értelem szerûen nem kell a TB kártya ilyenkor. Szülés után viszont lehetséges, hogy ragaszkodhatnak hozzá, hiszen ilyenkor már a baba jogán és nem a terhességed jogán kapod. Szerintem hamarabb végzel, ha megszerzed a kártyát mielõbb (persze csak, ha nem akarsz már a szülés elõtt elmenni), mert még az is lehet, hogy nekik van igazuk. Ha pedig még nem szültél és igénybe szeretnéd venni a szülés elõtti egy hónapot, akkor a dokidtól kérd az igazolást, õk tudják, hogy minek kell rajta lenni. Csak zárójelben jegyzem meg, legjobban úgy jársz, ha szülés elõtt inkább táppénzre mész és a 180 napos tgyást a szülés napjától igényled. Én éltem ezzel a lehetõséggel, bár én a vége felé veszélyeztetett terhes voltam.
Nekem kérte a munkáltató a kisfiam TAJ számát, és amikor megkaptuk a TB kártyát, akkor azt pedig elküldtem fénymásolatban. Azt mondták, hogy csak így lehet folyósítani a tgyás-t.
Nem kell hozzá a tb kártya.

Igaz hogy a baba akkor is hallja a zenét ha fülhallgatóval hallgatom?

Szerintem badarság, de valaki azt mondta...

Legjobb válasz: Nem igaz, megkérdeztem a szülésznõt, a baba abból annyit érzékel, hogy a jó zenétõl az anyukája jól érzi magát. A külsõ hangokat, ami a pocin át beszûrõdik, azt hallja.

Nem igaz, megkérdeztem a szülésznõt, a baba abból annyit érzékel, hogy a jó zenétõl az anyukája jól érzi magát. A külsõ hangokat, ami a pocin át beszûrõdik, azt hallja.

Az igaz, hogy minél kevesebbet eszik egy kismama, annál kisebb lesz a baba és annál könnyebb lesz megszülni?

Úgy értem, hogy tényleg igaz hogy így elkerülhető a gátmetszés és a császár meg ilyesmi?

Legjobb válasz: Igen, kisebb lesz. Orvosi szakvélemény: "Ha alacsony az étrend energia, fehérje, vitamin tartalma, akkor a baba kis súllyal, koraszülötten fog világra jönni, számos olyan kis “csomaggal” kezdi meg földi napjait, amik jelentõs hátrányt fognak neki okozni, csak pár példa: alacsonyabb lesz az IQ-ja, fogékonyabb lesz a betegségekre, esélyesebb a bölcsõhalálra, felnõttként az elhízásra, és szövõdményeire, illetve az elszenvedett stressz miatt ne lepõdjön meg senki ha ilyen feltételek mellett hiperaktív, kezelhetetlen, vagy éppen autista lesz a gyermeke. (Persze ez visszafele nem igaz!) Szélsõséges esetben a magzat elõrehaladott terhesség esetén is elhalhat." Szóval lehet nem kell majd gátmetszés, de nézd meg milyen következményei lehetnek! Úgyhogy egyél!! :)

Igen, kisebb lesz. Orvosi szakvélemény: "Ha alacsony az étrend energia, fehérje, vitamin tartalma, akkor a baba kis súllyal, koraszülötten fog világra jönni, számos olyan kis “csomaggal” kezdi meg földi napjait, amik jelentõs hátrányt fognak neki okozni, csak pár példa: alacsonyabb lesz az IQ-ja, fogékonyabb lesz a betegségekre, esélyesebb a bölcsõhalálra, felnõttként az elhízásra, és szövõdményeire, illetve az elszenvedett stressz miatt ne lepõdjön meg senki ha ilyen feltételek mellett hiperaktív, kezelhetetlen, vagy éppen autista lesz a gyermeke. (Persze ez visszafele nem igaz!) Szélsõséges esetben a magzat elõrehaladott terhesség esetén is elhalhat." Szóval lehet nem kell majd gátmetszés, de nézd meg milyen következményei lehetnek! Úgyhogy egyél!! :)
Nem függ össze. A baba így is úgy is kivonja magának ami kell.
Szóval az a lényeg, hogy te elõbb leszel rosszul az éhezéstõl, mint õ.
Nem.
Hát nyilván van benne valami, ha nem juttatsz be elegendõ tápanyagot a szervezetedbe akkor õ sem fog olyan könnyen hozzá jutni. De ez veszélyes, ilyenen ne is gondolkodj! Én a 2. hónaptól a 9. hónapig kórházban voltam folyamatosan mert hánytam, egyszerûen nem maradt meg bennem semmi, a víz is kijött. 2-3 naponta le tudtam erõszakolni magamba egy kis levest vagy fõzeléket. Belém naponta folyamatosan nyomták az infúzióban a gyógyszert meg ilyen-olyan tápanyagot. Kihordtam a babát, benn maradt a 39. hétig de mégis alacsony súlyú lett, 2 kg 45 dkg-al született.. Szóval nyilván ha nem eszel, a baba sem lesz nagy, de ilyenekkel nem éri meg játszani.
Szerintem ez nem igaz, a baba elveszi az anya testébõl a táplálékot. Én az utóbbi 10-12 hétben már szinte alig tudok enni, mert a gyerek teljesen rajta van a gyomromon. 9 kilót híztam így a 39 hét végére (úgy, hogy van rajtam víz is rendesen), de a babát a múlt héten 3370 grammra becsülték és a feje is 94 mm-s. Szóval elõreláthatólag nem lesz kicsi.
Szia! Szerintem nem feltétlenül függ össze. Én alapból sem vagyok nagyétkû, a terhesség alatt is kb. annyit ettem. 9 kg-ot híztam és 4 kg-os babám született 38. hétre. (Nem voltam terhességi diabéteszes.)
Én elég sokat ettem a terhességem alatt. Sok szénhidrátot is, mégsem lett óriási babám. Sõt! 3kg 50cm. Nálam az ellenkezõje tutira nem jött be. Ráadásul a szülésem sem volt könnyû, hiába volt kicsi a baba.
Kedves utolsó, szerintem egy 3 kg-s baba nem kicsi egyáltalán. Nekem a szülész azt mondta, hogy 3000-3300 gramm között van az átlagos súlyú baba.
Egy 4kg-s 56-60cm-s babához képest bizony kicsi :) De amúgy meg a feje számít. Az kiscsi volt, mégis nehéz volt a szülés.
3900 grammal és 59 cm-vel szültem a fiamat, és 20 perc alatt kint volt, pedig 70 kg-val kezdtem a terhességet és 90-el mentem el szülni, nem voltam dagadt, alig látszódott hogy felszedtem valamit a babán kivül ... csak a nagy hasam látszódott. most 7 hónappal a szülés után 72 vagyok, de szülésnél 13 kg jött le (amikor már mászkálhattam akkor mértem meg magam még a korházban)
nem vádaskodtam ne haragudj csak a kérdésbõl kifolyólag arra következtetettem hogy nem akarsz elhízni, meg nem akarod hogy fájjon a szülés, mert neked az fontosabb mint a baba egészsége. inkább olvasd át a kérdésed mielõtt kitörölteted a válaszom
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, természetesen a kérdés elméleti volt, egy vita közben került szóba és eltérõek voltak a vélemények így gondoltam rákérdezek, hálás vagyok az ÉRTELMES válaszokért, a 18:54-es válaszolónak pedig üzenem hogy nem, nem vagyok bolond viszont te változtathatnál a stílusodon és elgondolkozhatnál illetve kérdezhetnél mielõtt vádaskodsz!
Ha sok szénhidrátot eszel (kenyeret, süteményt, tésztát, stb.) akkor a baba is nagyobb lesz. ahogy a felnõtt emberek is könnyen híznak az ilyenektõl. Ezeket az orvosok sem nagyon javasolják, mert csak üres kalóriák, nincs semmi értékes bennük, az anya és a baba is csak hízik tõle. Inkább sok fehér húst, tejterméket, zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiõrlésû gabonát kell fogyasztani nemterhesen is, így szinte minden szükséges tápanyagot bejuttatsz a szervezetedbe, jól is laksz. Míg mondjuk Nutellával lecsúszik fél kiló kenyér is, mégis éhes leszel egy óra múlva.
Barátnõm a terhesség elején fogyott 4 kilót majd visszaszedte ezt a 4 kilót és nem hízott többet mégis 3300 gramm lett a babája.
Nem igaz! Nem ettem sokat a terhességem alatt, de nem diétáztam vagy ilyesmi, csak egyszerûen nem lett nagyobb az étvágyam. Összesen 8kg-ot híztam ebbõl 4kg 5dkg volt a gyerek.
Az igaz, hogy a baba valószínûleg kisebb lesz, de ez nem feltétlenül jelent könnyebb szülést. Van, aki a 2 kilós babát alig tudja megszülni, és van, aki a 4 kilósat, elsõre is simán. De magadnak ártas ( és a babának is), ha nem eszel eleget és egészségesen
Ha nem eszel, magadat hamarabb teszed tönkre , mint a babát, de természetesen rá is káros. Õ elveszi a szervezetedbõl, ami neki kell, neked meg nem marad semmi, ezért pl. kihullanak a fogaid, mert te nem jutsz elég kálciumhoz, de lehet , hogy a baba csontjai sem fognak rendesen fejlõdni.Persze sok függ a genetikától is 80kg- s nõnek és 120 kg-s férfinek valószínûleg nem 2 kg-s gyereke lesz.És a szülés nehézsége nem a baba súlyától függ, hanem , hogy te mennyire tágulsz, a baba hogyan helyezkedik, mekkora a fájdalomküszöböd...stb.Vannak , akik a 4 kg-st is kipottyantják , úgyhogy jobb , ha eszel.
Azért függ a táplálkozástól is, gondolok itt arra hogy ha normálisan táplálkozik vki és nem mozogja le a kalóriát amit bevisz (tehát arra gondolok hogy mondjuk napi 1900 kcalt fogyaszt ami egy napi igény kb.) és NORMÁL testsúlyról indul, nem túlsúlyról eleve, annál azért ha csak 5 kilót hízik egész terhesség alatt akkor valószínûbb hogy 3 kiló alatti a baba. De egy kisebb babát sem feltétlen könnyebb ám megszülni, sok mindentõl függ a dolog, nem egy barátnõm van akinek 2500-2800 körüli babájuk volt és volt akit császároztak, volt akinek nem jól jött lefelé a baba végül vákuum kellett és hatalmas gátmetszés. Én pedig megszültem a 4 kilós fiamat 2 óra alatt gátvédelemben. Szerintem ez nagyon sok tényezõs dolog, nem csak anyuka nem evésén múlik...
Ez között nincs összefüggés az biztos. Nekem 5 kiló jött fel egész terhesség alatt. Az elején rosszul voltam, aztán az epémmel voltak gondok, végül a kisfiam nagyon benne volt a gyomromba. Nem igazán tudtam enni. Ehhez képest 4 kiló feletti babám lett, ami genetika nem a táplálkozástól függ.
Szerintem ez nagyrészt genetika. A kicsi úgyis elvesz mindent az anya szervezetébõl amire szüksége van, max anyuka kezd el sorvadni, de nem a baba. (nyilván több hónapos aktív éhezés azért a babán is meglátszana) Az elsõ terhességemet végighánytam, lefogytam 8 kilót amit a végére visszaszedtem és +1 kilóval mentem szülni az eredeti súlyomhoz képest (babával, mindennel együtt) Igaz én odavoltam a kisfiam a 38. héten majdnem 4 kilóval született.. család, genetika miegymás. Szülés után 10 kilóval voltam könnyebb mint mielõtt teherbe estem. A szülés könnyedsége meg nem mindig a baba méretétõl függ.. sok esetben hallani hogy kicsi babát vmi miatt nehezen szült meg az anyuka, nagy babát meg könnyebben. Erre "sajnos" nem lehet alapozni.

Igaz, hogy terhesen nem szabad borotválnom magam sehol, mert később meg fog látszani a babán? Még szőrtelenítő krémmel sem?

Legjobb válasz: Szerintem ez nem igaz. én mindkét terhességem alatt borotváltam magam és semmi baja a lányaimank.De szõrtelenítõ krémet nem használtam a terhesség alatt.

Szerintem ez nem igaz. én mindkét terhességem alatt borotváltam magam és semmi baja a lányaimank.De szõrtelenítõ krémet nem használtam a terhesség alatt.
Jézusom ezt a hülyeséget kitõl hallottad vagy hol olvastad???? Nem lesz semmi baja a babának attól, hogy szõrtelenítesz!A krémet pedig (mivel a mai világban már a fene tudj, hogy mi mibõl van) kérdezd meg az orvosodat!
már terhes voltam, megmûtöttek( levettek egy anyajegyet) Akkor megkérdeztem a bõrgyógyász profnõt, hogy meg fog e látszani a babán, majdnem kiröhögött, hogy ez csak babonaság. Nincs összefüggés az anyát ért kûlsõ hatások és a baba bõre közt.Bár én tudok babákat akik ezt megcáfolják, de szerintem egy borotválkozás messze áll egy mûtéttõl. Borotválkozz nyugodtan, csak a fertõzésekre nagyon figyelj!!
én is borotválom magam de nem félek ilyen dologtól hogy meglátszik.Szerintem ez nagy hülyeség
Akkor ezek szerint az én anyukán nem borotválta magát, pedig milyen jó lett volna, mert akkor most neke m sem kéne ott... :) ))) zerintem nyugodtan borotváld magad, csak a szõrtelenítõ krémet nem tanácsos használni. Tudod, abbol mindenféle felszívódhat... Gondolj bele: kinyírja a szõrszálaidat. Azért valamennyire biztos "agresszív" krém.

Tenyleg igaz, hogy a C vitamin szaritja a mehnyalkahartyat es ezaltal kevesbe tud megtapadni a baba?

Van koztetek olyan esetleg, aki elkezdte szedni (mondjuk orvosi tanacsra) es aztan lett terhes hosszabb ido utan vagy esetleg olyan, aki epp elhagyta es az hozta meg az eredmenyt?

Legjobb válasz: Szerintem epp, hogy jot tesz a C vitamin. En azert szedtem, mert volt pici pecsetelo verzesem es elmult tole. Az orvos azt mondta, hogy epp, hogy a babavallalast segiti elo, hogy ne legyen kozti verzes meg hasonlo gondok es nekem elsore osszejott a baba a C vitamin szedes utan, persze nem gondolom, hogy a C vitamintol, de artani nem art. Kizart, hogy C vitamintol ne tapadjon meg a baba. Menj el nogyogyaszhoz mielott babat szeretnel es minden kerdesedre valaszol.

Szerintem epp, hogy jot tesz a C vitamin. En azert szedtem, mert volt pici pecsetelo verzesem es elmult tole. Az orvos azt mondta, hogy epp, hogy a babavallalast segiti elo, hogy ne legyen kozti verzes meg hasonlo gondok es nekem elsore osszejott a baba a C vitamin szedes utan, persze nem gondolom, hogy a C vitamintol, de artani nem art. Kizart, hogy C vitamintol ne tapadjon meg a baba. Menj el nogyogyaszhoz mielott babat szeretnel es minden kerdesedre valaszol.
Én úgy tudom szárítja a méhnyálkahártyát, de nem normál mennyiségben, hanem nagy adagban. Én is a vitaminnal szedek c vitamint, de az nem nagy mennyiség, ami benne van. A férfiaknak viszont jót tesz a C vitamin, az én párom 500-as C-t szed.
Én is szedtem, és a férjem is a C vitamint, meg az E-t is. A 2. peteérésnél baba lett, elõtte 8 hónapig semmi.
Ez biztos nem igaz.Egy 500-as, 1000-es C-vitamin, semmi bajt nem fog okozni.
A kérdező hozzászólása: Huu, koszi a valszokat! Itt olvastam nem reg, hogy valakinek a nodokija javasolta, hogy szedjen 1000 mg E es C vitamint naponta+a parja is. Aztan megint itt olvastam masnal, hogy szarazsagot okoz, megvastagszik a nyalkahartya...vegyes hozzaszolasok voltak es gondoltam nem kockaztatok, mert 1 honapja elkezdtem szedni 1000 mg-ot, aztan e miatt ket het mulva 500-ra csokkentettem, de most mar egy szemet sem merek bevenni. Akkor lehet az 500*ra visszaterek. Koszi!
2 hónapja próbálkozunk a babával, 2 hónapja szedek C-vitamint, elõtte sose szedtem.Ma teszteltem pozitívat, úgyhogy ne aggódj, és szedd csak nyugodtan tovább.Sok sikert!

Most varom a masodik gyermekemet es azt szeretnem megtudni hogy mennyire igaz az hogy a masodik baba hamarabb megszuletik mint az elso? Es igaz hogy sokkal fajdalmasabb?

Legjobb válasz: Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig,mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam,oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan,de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta,hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.

Szia! nálam igaz volt.Az elsö lányom burokrepesztés után 4, a második szintén burokrepesztés után 2 órával született.én nem vajúdtam sokáig, mert mind a kétszer folydogált a magzatvíz és ezért volt a burokrepesztés.A nagyobbik születése után azt mondtam, oké, jöhet a második bébi, a második után meg azt, hogy soha többet nem szülök.A második szülés gyorsabb volt ugyan, de sokkal jobban fájt a szülésznõ azt mondta, hogy ááááá az idõ megszépítette az emléket. Hát nem az idõ volt.
Szia! Az elsõ 12 óra alatt lett meg, a második 5-6 óra alatt.Igaz, erõsebbek voltak a fájások, de teljesen máshogy éltem meg az egészet.Jobban tudtam figyelni a babára, egyfolytában arra gondoltam, mindjárt megszületik, a fájásnak is át tudtam adni magam, nem küzdöttem ellene, nem azt néztem , hogy legyen már vége.Meglátod, könnyebb lesz, tudni fogod mikor mi következik, felkészültebb leszel, a légzés is sokat segít majd, jobban tudod használni.
Lehet, hogy azért mert sok idõ (9 év) telt el a két szülés közöztt, de mind a kettõ nagyjából ugyanannyi ideig tartott (kb. 10 óra) a kitolás mind a kétszer viszonylag rövid volt(indították, lassan tágultam és eda-val szültem). A szülésznõ mondta, hogy ennyi idõ után olyan, mintha elsõ szülés lenne.
A kérdező hozzászólása: mert en az elsovel rengeteget vajudtam nagyon sokaig tartott mire kibujt a dragam:)
Az elsõ fiamat kb 4 óra alatt, a másodikat nagyjából 25 perc alatt szültem (ebbõl 10 percet töltöttem a szülõágyon, a többi az utazás volt) És igen, sokkal intenzívebbek voltak a fájások...de nagyon gyorsan ment!
A kérdező hozzászólása: nagyon nagyon koszonom a valaszokat nagyjabol en is ugyan ezeket az informaciokat hallotam mindenkitol aki mar szult tobb gyereket is hogy a masodik sokkal hamarabb megszuletik de erosebb fajasokkal!koszi lanyok:)
Anno nekem is azt mondták, hogy a második "kipottyan".A fiammal hétfõn reggel 6 kor kezdõdtek a 2 perces fájások-kedd délután 4 óra elött lett meg. A második babával szinte lekéstem a szülést.éjjel 11 elött ébredtem fel, hogy megyek pisilni, , , de egészen a szülõszobáig mentem, éjjel 3/4 1 -re megszületett. Én most arra lennék kiváncsi a harmadik baba is ilyen gyors lesz-e , , nem bánnám.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!