Találatok a következő kifejezésre: Igaz hogy autónál (2 db)

Az igaz hogy benzines autónál a cm3 nincs arányban a fogyasztással?

Legjobb válasz: Pl: sok forumon olvasom hogy egyes 1,8 vagy 2,0 motorok adott esetben kevesebbet fogyasztanak mint egy 1,6-os?

A kérdező hozzászólása: Pl: sok forumon olvasom hogy egyes 1, 8 vagy 2, 0 motorok adott esetben kevesebbet fogyasztanak mint egy 1, 6-os?
Így van. Nekem 2.0 benzines Mondeom van (145LE) és ez eszi a legkevesebbet. Az 1, 8-as 110 és 125LE-s is többet fogyaszt. Az Opel Astra-nál, az 1, 6-osnak jobb a fogyasztása, mint az 1, 4-esnek. Persze ez nem általános érvényû (Pl: az 1, 4-es Citroen Xsara jól fogyasz), de azt tény, hogy a nagyobb ccm és a fogyasztás növekedés nem egyenesen arányos.
Nekem 2.0 benzines Mondeom van (145LE) és ez eszi a legkevesebbet Mihez képest? Vagy az egész világon?
A fogyasztás akár 20%-kal is eltérhet két különbözõ ember között. Sõt, ha az egyik városban a másik hosszútávokon használja az autót, akkor mégtöbb lehet. De általában igaz, hogy egy nagyobb méretû autó kevesebbet, vagy alig többet fogyaszt, egy nagyobb motorral, mint egy kicsivel. Míg a kicsi motor csak erõlködik, és ahhoz hogy menyjen az autó nyomni kell, magas fordulaton kell használni, addig a nagyobb motor alacsonyabb fordulatszámon is elviszi ugyanazt a kasztnit. Nekem pl 1.8-as benzines motor van az autómban, 2000 fölött csak 5.-ben megyek vele.
Persze hogy nincs, sot epp forditott... minel igenyebb az autom annal jobban feltem vezetni mikor reszeg vagyok, ezert kevesebb a fogyasztasom ha jo a kocsim.
Ez nem csak a benzinesekre érvényes. Ha több az erõ akkor annak kevésbé kell nyomnod a gázt. Amíg egy átlag 1.4-es autót nagygázon kell hajtani, hogy jól menjen, addig egy nagyobb motorral rendelkezõnek alig kell nyomni ugyanahhoz a tempóhoz.
"Mihez képest? Vagy az egész világon?" Írtam. Az 1, 8-as 110 és 125LE-s höz képest.

Igaz hogy az autónál ha gyorsan megyünk leengedett ablakkal akkor nő a fogyasztás 4%-kal?

furán hangzik de valahol a neten olvestam, mi ennek az oka?

Legjobb válasz: Nõ a légellenállás

Nõ a légellenállás
Nagy sebességnél áll ez fenn max. De 90-nél vagy 130-nál nem valami praktikus leengedett ablakkal menni, mivel rohadtul fúj be a szél és baromi nagy zaj van.
Mythbusters nevû mûsorban nézték ezt egyszer, hogy mikor gazdaságosabb: légkodival és lehúzott ablakkal menni, a pontos eredményre mér nem emléxem, de olyan hatvan alatt éri meg ablakot lehúzni, utána már a légkodi gazdaságosabb, tehát onnantól nõ a kocsi légellenálása drasztikusan, és a fogyasztása is.
A Mythbusters-be elõbb kifogyott az üzemanyag abból az autóból amelyikbe ment a légkondi! Jobb a lehúzott ablak:)
Nõ a fogyasztás, 50-alatt húzd le az ablakot csak, a légkondit meg be se kapcsold!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!