Találatok a következő kifejezésre: Igaz hogy a (9421 db)

Igaz, hogy a gyed számításba nem számít bele az előző munkahely ideje és bére?

Most szeptemberben váltok munkahelyet, az előző munkahelyemen 5 évet voltam, és rögtön másnaptól kezdek egy új munkahelyen, viszont terveim szerint jövő ősszel szülni fogok. Állítólag változtak most a tgyás/gyed számítások, és csak az aktuális munkahely adatai számítanak, ami alapján én nem leszek jogosult csak gyes-re? Ez igaz??

Legjobb válasz: Nem igaz, és gyesre mindenki jogosult. gondolom gyedre gondoltál. Nem igaz, beleszámít.

Nem igaz, és gyesre mindenki jogosult. gondolom gyedre gondoltál. Nem igaz, beleszámít.
Én ilyenrõl még nem hallottam, de ez valóban így van az több mint felháborító! A jelen törvények szerint a szülés elõtti évek mind mind számítanak, függetlenül attól, hogy elõtte 1 vagy 5 munkahelyen dolgoztál. A szülés elõtti 2 év ami számít, hogy mikor szülni mész elõtte meglegyen a megfelelõ idejû munkaviszonyod.
A kérdező hozzászólása: Igen, bocsánat már félre is írtam, mert olyan mérges vagyok.. Igen, arra gondoltam, hogy tgyás és gyed fog-e járni vagy csak gyes?? Most mi alapján és hogyan számolják? Most mondta nekem az elõzõ munkáltatóm tb ügyintézõje, hogy most augusztustól változott és se a táppénzbe, se a többi ellátásba nem számítják bele az elõzõ munkahely adatait (nem is kaptam már oep igazolást) csak az aktuális munkaviszonyét. Próbáltam a jogszabályoknak utána nézni, de elég káosz.. néztem egy kalkulátort az alapján a szülést megelõzõ min.562 nap alapján ad csak tgyás-t és gyed-et, ha ez nincs meg akkor csak gyest.. Most mit csináljak? Most akarunk belehúzni a baba gyártásba, akkor most vagy tolnom kell, vagy pedig nem kapok semmit csak azért mert kirúgtak a jelenlegi helyemrõl azért mert babát tervezek??
JÁrni fog a tgyás és a gyed is, csak az elõzõ munkahelyeden kapott béredet nem számítják bele az alapjába. És rád már vonatkozni fog, április a határidõ, ha utána szülsz, akkor nálad már nem számít bele, csak a jelenlegi béred.
Utolsó vagyok, az lemaradt, hogy az ideje természetesen bele fog számítani.

Igaz, hogy a testépítõk lassabban ütnek?

Legjobb válasz: Igaz hogy a boxolók nem nyomnak 200-250kg-al? Igaz hogy a sakkozók nem jól sprintelnek? Igaz hogy a kézilabdások nem tudnak akkorát rúgni mint a focisták? Igaz hogy annyi hülye van mostanában akik két teljesen külön álló sportot hasonlítanak össze? A válasz mindenre igen!

Igaz hogy a boxolók nem nyomnak 200-250kg-al? Igaz hogy a sakkozók nem jól sprintelnek? Igaz hogy a kézilabdások nem tudnak akkorát rúgni mint a focisták? Igaz hogy annyi hülye van mostanában akik két teljesen külön álló sportot hasonlítanak össze? A válasz mindenre igen!
Gyönyörû válasz!! :D
Kinél lassabban? Boxolónál karatésnál stb biztos lassabban és gyengébbet is. De ha elkapnak jól meg tudnak szorongatni hogy nem tudsz ütni sem :D
Mihez, vagy kikhez képest, kérdezõ? A testépítés olyan "sport", ami a kinézetrõl szól. Az igaz, h erõsebbek, mint a hentes Géza, de nyilván nem tudnak jobban ütni, mint egy átlag ember, max. erõsebbet. Viszont nyilván egy 60 kg-os bokszoló lecsapná õket, mert hozzá képest lassúak és gyengék. A testépítés igazi látványbohóckodás, sok gyakorlati haszna nincs azon kívül, h nagyobb leszel, és félnek tõled, de egy 60 kg-s bokszoló leüti õket, és gyengébbek egy súlyemelõnél. Az sem véletlen, h hogy is mondjam, a testépítõk többsége nem épp agysebész, általában a felszínes és butácska és komplexusos emberek kezdenek testépítésbe, ahogy azt ezen az oldalon is láthatod a testépítõk hisztis/frusztrált válaszaiból.
A jó ütéshez technika kell, nem csak 60-as kar.
Minél lassabban?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Válasz az egyik kommentre: Azért mert te 60 kilósan otthon boxolod a levegõt, azt hiszed hogy erõsebb vagy egy testépítõnél? Mert ilyen választ amit te írtál, csak az otthon "levegõvel keménykedõ" 60 kilós gyenge beképzelt emberek írnak, egy komoly sportoló biztosan nem... Ennyi erõvel azt is mondhatnád, hogy az autóversenyzõ gáz, mert egy 60 kilós gyerek leüti, vagy a sakkozásnak semmi értelme mert egy 60 kilós boxoló leüti a sakkozót :D Tehát a kommentedbõl mégiscsak az derül hogy te vagy az agyatlan, mert olyan sportokat hasonlítasz össze amiknek semmi köze egymáshoz! Egy komoly fizikum felépítéséhez orvosokat megszégyenítõ tudás kell, szerintem te kevered a hobby koxosokat a TESTÉPÍTÕKKEL! Egyébként megsúgom neked, hogy egy 80 kilós testépítõ /nem egy hobbi gyúrós, hanem valódi testépítõ/ olyan erõszinttel rendelkezik, hogy ha mellé üt egy 60 kilós "légboxolónak" amilyen te is lehetsz, az az ütéstõl elájul kb... és akkor még csak egy 80 kilós emberrõl beszéltem, nem pedig egy 100-110-120-130 kilós testépítõrõl! Egy szó mint száz, azt kell mondjam, hogy SOHA nem volt még olyan eset dokumentálva a történelem során, ahogy egy testépítõt megvert volna egy "helyivagánycsávó"... Hogy miért? Azért mert a levegõ nem üt vissza, egy testépítõ pedig igen... Azt javaslom menj el egy konditerembe, keress egy komoly testépítõt és próbálj vele együtt edzeni... akkor látni fogod, hogy fényév távolság van a te fizikai erõnléted és az övé között, és azt is látni fogod, hogy ha egy helyben állna és hagyná hogy üsd, akkor sem tudnál sérülést okozni neki, ugyanis a légboxtól csak az arcod lesz nagyobb... Javaslom próbálj szembe széllel boxolni, vagy kompresszorral fújasd magadra a levegõt és azt üsd hátha attól javul a légellenállásod és nem fúj majd el a szél egy kisebb viharban :D
Óriási tévhit, hogy a testépítõk gyengét ütnek, már egy 80 kilós testépítõ sokkal nagyobbat üt egy 60 kilós boxolónál, vagy karatésnál hiába nem azt a sportot ûzi.
Ha egy testépítõ nem foglalkozik semmilyen küzdõsporttal mégis miért tudna gyorsan ütni? Egy említett 60 kg -os boxoló leiskolázza , mert kb el sem tudja érni , neki egy nagy lassított felvétel a gyúrós , elhajol elmozog egy két kalimpálása elöl és bevisz neki egy állast vagy eltöri az orrát aztán elterül mint a zsák. Átlagban semmi erõnlétük nincs a gyúrósoknak mert "az ugrabugrálás leviszi az izmot" Õk akik nem tudnak a 4.re felfutni mert végük van, de tényleg fekvenyomnak 200-al, csak küzdelemben ez nem releváns .Ilyen nem egy kettõ volt a "történelemben" Nem otthon légboxolókról van szó persze. Lábat is használó harcmûvészetekben meg a hozzá nem szokott ember megrogyik egy kõkeménnyé edzett sípcsontú ember két combosától, vagy egy ügyesen elõkészített fejrúgástól. Aki tudja pontosan hol vannak a kiütési harcképtelenné tevõ pontok annak tökmindegy hogy hanyas karja van az ellenfélnek.

Igaz hogy a huskyknak három hónapos korában kötelező valami imun erősítő injekciót adni? Vagy valami hasonlót hallottam. Igaz ez?

Legjobb válasz: Esetleg azt hallottad, hogy ilyenkor alakul ki az immunitás, ha idõben volt oltva... vagy az oltások mellé lehet immunerõsítõt adni, de csak indokolt esetben..más nem hiszem, hogy lenne.

Esetleg azt hallottad, hogy ilyenkor alakul ki az immunitás, ha idõben volt oltva... vagy az oltások mellé lehet immunerõsítõt adni, de csak indokolt esetben..más nem hiszem, hogy lenne.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! jelen esetben akkor nem hiszem hogy kellene bármi imun erõsítõ, mert nagyon jó egészségben van. 5 hetes korában megkapta az oltásokat már.
Na na na...5 hetesen az elsõt kapta meg CSAK. két hét múlva jön a következõ, majd a harmadik... ha nem kapta meg a másodikat, és eltelt 2 hét, akkor irány a doki..
az oltási program ahogy írták nem egyszeri oltásbeadás, ismétlõ otlás is kell.

Igaz, hogy a GTA 5 120 gb fog foglalni ha kiadják PC-re?

Legjobb válasz: Már hogy lenne igaz? Ezt csak valami "nagyokos" találhatta ki. Annyi biztos, hogy ez nem hivatalos információ, azaz semmi valóságalapja nincsen.

Már hogy lenne igaz? Ezt csak valami "nagyokos" találhatta ki. Annyi biztos, hogy ez nem hivatalos információ, azaz semmi valóságalapja nincsen.
Ezt hol hallottad?
Ez valami újabb tízéves agyszüleménye, akinek az a vágya, hogy azt higgyék róla hogy otthon van a számtechben. Hát elbaszta.
Hy én most szedtem le a wow -t minden kieggen a gépemrõl, (es vagy 7éve csak mindig tettem hozzá... ) es igy volt 50+/- 2giga... Es az ilyen szempontbol kicsit jobban osszerakott jatek. Nekem is megvan a 4 is , es ha jol emlekszem akkor az sem tobb mint 10gb...

Mennyire igaz, hogy a kismamák hasonlitanak gyerekvárásba az anyukájukra vagy nagymamájukra?

pl:.egyfomra szülés,méretek azonosak

Legjobb válasz: Szia! Én sajnos azt "örököltem" az anyukámtól és az anyai nagymamámtól, hogy egyáltalán nem volt tejem. Még annyi hasonlóságot tudok mondani, hogy mindhármunknak lány született az elsõ terhességbõl. Sõt ez az apai nagymamámra is igaz. De szerintem ez csak véletlen.

anyum sima szüléssel: 38 hétre szülte nõvérem 3200, én 40 hétre 3600 öcsém 42 hétre 2800 Én 42 hétre fiút császárral 4310 és 58 centi Nõvérem 39 hétre (kikönyörögte a császárt) 48 centi 3200 gramm fiú
Én sem hasonlítok ebben anyára vagy mamára, mindketten "ránézésre"teherbe estek, nekem 3.próbálkozásra sikerült, mamámnak csak lányai születtek, a fiukat sajnos mind elvesztette, Nekem kisfiam lesz.Anya csak pocira hízott én sajna nem :(Nem tudok hasonlóságot, remélem a szülésben sem fogok rá hasonlítani, a bátyámat anya 36 órás szenvedés után foghatta a karjában.30hkm
Szia! Én sajnos azt "örököltem" az anyukámtól és az anyai nagymamámtól, hogy egyáltalán nem volt tejem. Még annyi hasonlóságot tudok mondani, hogy mindhármunknak lány született az elsõ terhességbõl. Sõt ez az apai nagymamámra is igaz. De szerintem ez csak véletlen.
Én semmiben nem hasonlítottam sem anyumra se nagymamámra.
Semmenyire
A kérdező hozzászólása: oké
Én a rosszullétet cáfolom, egyetlen egyszer sem hánytam, Anya tök sokszor. Tudom, mert amikor a legkisebb húgom született, 18 éves voltam. Viszont terhességi csíkunk nincs, ebben hasonlítunk és a hasformánkban is, pedig nekem kisfiam lett.
A terhességben, ami öröklõdik az anyáról lányára, az a rosszullét. Anyu is hányós volt, én is :(
A kérdező hozzászólása: Ezek létezik és van, hasonloság különbség az anya-lánya terhesége és szülése között.
Anyum és húgom teljesen másként szültek. Talán a méretek hasonlóak. Anyu mindkettõnket császárral szült, húgomnak kisfia van, természetesen szülte. Én 28 hetes vagyok és szerintem császárra esélyes, lányt várok.
Nálunk anyu korán elkezdett keményedni, én is meg öcsém is 36, 37 hétre születtünk 2, 5 kg körüli súllyal. Ráadásul gyorsan bújtunk ki. Én is korán kezdtem keményedni, az elsõ babám 37 hétre született, 4 óra alatt, 2590 grammal, a második 36-ra 1, 5 óra alatt 2900 grammal (õ azért lett "nagyobb", mert cukros lettem a terhességem alatt). Nálunk bejött a hasonlóság.
A kérdező hozzászólása: Én az öröklõdés miatt tettem fel, ezt a kérdést.
Anyukám mindhárom terhességénél ordítva hányt, nekem még egy kósza rosszullétem sem volt. Õ ilyenkor már összevarrva feküdt veszélyeztetettként. Nem öröklõdött ez sem. 13hkm

Igaz hogy a szűzhártyát nehéz átszakítani és hogy csak 20cm-ös tudja átszakítani?

Amúgy olvastam nem én találtam ki nem kellennek a hülye kommentek...és lány vagyok még sz?z ezért is érdekelne

Legjobb válasz: nem igaz-.- de neked megfordult a fejedben hogy ez igaz lehet?

nem igaz-.- de neked megfordult a fejedben hogy ez igaz lehet?
A szûzhártya átszakadása nem a hossztól számít különben is-.- a szûhártya maga a bemenet , ami még szûk egy péniszvastagságához képest de ha már benn van 5 cm (ez csak példa volt) már nem vagy szûz , illetve a bemenet megsérül kitágúl ezért vérezhet, és fájdalommal járhat, úgy kell elképzelni mint egy üveget a szája kicsi ( ez a bemenet a szûzhártya) a további része az üvegnek meg a hüvely, és egy pénisz van olyan vastag mint a hüvely, csak rugalmas.
kislányom!!!!!! nem! valaki csak viccelt veled. kérlek, tanulj tanulj tanulj még biológiát!
Csak T-35-ös tankkal lehet.
T-35-ös nem elég! Ilyen kellene hozzá: http://www.twilighthistories.com/wp-content/uploads/2012/08/.. Csak ez nincs megépítve, csak terv volt, szóval nem lehet átszakítani sehogy.
A brit tudósok egyébként megállapították, hogy 8, 67 cm-es kerületû, 5, 44 cm hosszú pénisz már át tudja szakítani a szûzhártyát. Ne aggódj emiatt, a mérõszalagot azért vidd magaddal a randikra. Ki tudja?
nem igaz
Nagyon ritka az, hogy egy lánynak vastag a szûzhártyája és nem szakad át. Ilyenkor van, hogy orvosnak kell átvágnia. De - ismétlem - ez nagyon ritka. Normáls esetben simán átszakad (persze fájhat) és nem függ a pénisz hosszától, mert a szûzhártya egészen elöl van, a hüvelybemenetnél. Szóval akár ujjal is át lehet szakítani.
Nem kell ahhoz 20 cm...sem nagy "igénybevétel" hogy átszakadjon.
Nagyon könnyen kiszakad, elõfordul, hogy szex nélkül is, például sportolás közben. Ha 20 cm-res kellene, akkor már rég nem lenne emberiség sem.
Nekem olyan mintha nem is lett volna. Kiskoromtól kezdve aktívan lovazok, valószínû hogy elszakadt az igénybevételtõl. Az elsõ fiú akivel voltam nem akarta elhinni, hogy szûz voltam.

Az igaz, hogy a szép lányoknak nincs önbizalma?

Azért kérdem, mert mikor megnézek egy szép lányt, akkor rám néz és így hirtelen elfordul, azt mondják erre, hogy nincs önbizalmuk, akiket megkérdeztem.

Legjobb válasz: nem,csak szeretik magukat sajnaltatni.:) azert mondjak mindig hogy "en ilyen meg olyan csunya meg kover vagyok",mert azt akarjak hogy megnyugtassa vki oket,hogy "nem,te nagyon szep vagy stb. stb." mondjuk en azt szoktam erre mondani,hogy "igazad van":D amugy meg ha elfordul szegyenlos vagy vmi,az nem az onbizalom kerdese

nem, csak szeretik magukat sajnaltatni.:) azert mondjak mindig hogy "en ilyen meg olyan csunya meg kover vagyok", mert azt akarjak hogy megnyugtassa vki oket, hogy "nem, te nagyon szep vagy stb. stb." mondjuk en azt szoktam erre mondani, hogy "igazad van":D amugy meg ha elfordul szegyenlos vagy vmi, az nem az onbizalom kerdese
Nem feltétlen.Lehet hogy nem tetszettél a lánynak és azért fordult el :D.. Amúgy van amelyik kifejezetten beképzelt mert sok az önbizalma és néha elszáll magától mert szép. Viszont a természetes szépségek szerényebbek, mert nem foglalkoznak magukkal annyit. Bár vannak kivételek :)
Nem tudom, hogy neked én szép lennék-e, de én csak akkor nem fordulok el, ha tetszik aki néz. :)
Vagy csak szégyenlõs a lány :) ))
Minden szép lánynak van önbizalma
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm amit irtatok :)
Inkább a rondáknak nincs önbizalmuk.

Igaz, hogy a mi saját magunkat 5x szebbnek látjuk, mint a környezetünk?

Valahol ezt olvastam. Ha ez igaz, akkor inkább ki sem emgyek az utcára :D

Legjobb válasz: Szerintem igaz :D Vagyis rám tuti,hogy igaz.

Szerintem igaz :D Vagyis rám tuti, hogy igaz.
Nálamis ugyanaz mint a másodiknál:D
ez hangulatfüggõ, ha magadról azt gondolod, hogy nagyon szép vagy, akkor vidám leszel és a kisugárzásodból mindenki szépnek fog látni, itt ezt olvasod, oké?
Én nem látom magam szépnek általában. Minden apró hibát észreveszek. De ha valami történik, megnéznek az utcán, idegen ember leszólít, hazaérek, benézek a tükörbe, és szépnek érzem mdgam. Szóval sztem is hangulatfüggõ.
basssssszameg :'D akkor én jó csunya lehetek! mert amugy sem látom szépnek magam:D de mégis azt mondja mindenki hogy az vagyok:D
A nagyon közeli barátok tudhatnak esetleg olyanról, a mi nekünk nem tetszik magunkon, de lehet(valószínû), hogy egy ismerõs vagy egy idegen elsiklik az ilyen apróságok felett.
Hát ez milyen hülyeség? És mi van azzal aki rondának látja magát, de más szépnek látja? Szerintem a környezet inkább szebbnek látja az embereket, mint mi saját magunkat. Legalábbis szerintem ez jellemzõbb. Amúgy front lehet, mert pár napja engem is megbámult mindenki. Mondom ennyire nem lehetek szép!! :D De nem volt rajtam semmi fura. Fel voltam öltözve, a sminkem sem kenõdött el. Nem értem.
Ez csak egy urban legend, nem igaz, legalábbis nem mindenkire (gondolok itt a nárcisztikus egoistákra).
Én is olvastam már ezt valahol. Amúgy tényleg teljesen hangulatfüggõ, tegnapelõtt belenéztem a tükörbe és konkrétan majd felkiáltottam hogy k...a jól nézek ki, de amikor tegnap belenéztem majdnem elsírtam magam.:D Szóval nem tudom hogy van ez.:D
Szerintem nagyon személy- és hangulatfüggõ. Nyilván van aki alulértékeli magát, és van aki felül. De én pl. itthon nagyon szépnek, sokszor egyenesen gyönyörûnek látom maga, aztán kimegyek az utcára, és teljesen zavarba jövök, ha mondjuk megbámulnak, vagy leszólítanak, valahogy teljesen elmegy az önbizalmam, és arra gondolok, hogy biztos felcsúszott a szoknyám, vagy elkenõdött a sminkem, vagy valami gáz van. És hiába mondogatom olyankor magamban, hogy szép vagyok, emberek között valahogy rosszul érzem magam. Pedig nem kaptam még negatív visszajelzéseket a külsõmmel kapcsolatban, szóval nem tudom ez mitõl van nálam.
Sztem cs csini vagy! XD
A kérdező hozzászólása: Nekem is azután jutott eszembe a kérdés, miután ma sétálgattam bent a városban, ész voltak páran, akik megbámultak. Mondtam magamban, most mi van ? Ennyire ronda vagyok ? Fogkrémes a szám ? Letojt egy madár ?
11. válaszadóval értek egyet. Szerintem ez hülyeség, már csak azért is, mert az átlagemberek (és nem az egoisták) inkább csúnyábbnak látják magukat

Igaz, hogy a császár után az gyógyul könnyeben, aki előtte vajúdott?

Legjobb válasz: Szia. Nem tudom igaz e de én császár elõtt 18 órát vajúdtam. Elég gyorsan rendbe jöttem,mûtét után pár órával ültem,a 4-ik napon mikor hazamentem már alig fájt. Otthon mindent tudtam csinálni,nem igazán pihentem. Lehet hogy ez inkább alkati dolog!

Szia. Nem tudom igaz e de én császár elõtt 18 órát vajúdtam. Elég gyorsan rendbe jöttem, mûtét után pár órával ültem, a 4-ik napon mikor hazamentem már alig fájt. Otthon mindent tudtam csinálni, nem igazán pihentem. Lehet hogy ez inkább alkati dolog!
Szia! Engem is hosszantiban vágtak életmentés érdekében. 12 óra múlva felálltam, hogy kivegyék a katétert és besétáltam a szobába. Durva volt, de a katétertelenségért bármit! :) Felkelni nagyon fájt, de sokat segített az ágy melletti kis sámli, mert így könnyebb volt letenni a lábam a magas ágyról. Mindenkinek ajánlom!! Mozogni kell, próbálkozni és pozitívan állni a dolgokhoz. Arnica Montanak homeos bogyó is segíti a gyógyulást.
13 órát vajúdtam én is, romló szívhang miatt császároztak.Ez volt este 9-kor, reggel fél 6-kor keltettek minket fürdeni, mert 6-ra hozták a babákat!Nagyon-nagyon fájt a seb, de muszáj volt felkelnem.Délutánra már ültem, le se feküdtem, mert utáltam felkelni, ki-be járkáltam az erkélyre (augusztusban).5 nap után hazaengedtek, másnap mentem az anyakönyvi kivonatért, utána meg varratszedésre.Itthon is már jól elvoltam.Szóval hiszek abban, h aki nem hagyja el magát, az gyorsabban gyógyul. Volt egy ismim, aki két napig csak feküdt, annyira fájt a sebe, sokkal késõbb kezdett el mozogni, és késõbb is gyógyult a sebe! Ja, és közepesen viziló voltam, mint egy kedves hozzászóló jellemezte egyes kismamákat....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok-sok hasznos választ!
Elõzõ vagyok. Én még hozzátenném, hogy köldökig vágtak hosszában. Hát, ülni nem volt kellemes, mert a seb szétfelé akart húzódni. Varratot 7 nap után szedtek, szépen gyógyult, alig látható a helye. Hazamenetel másnapján mentem bevásárolni, papírokat intézni..
Sziasztok! Úgy érzem, erre nekem is reagálnom kell.....tudni kell, hogy én egy HÁJAS, plöttedt hasizommal rendelkezõ (mit mondjak..vízibálna) voltam mikor császároztak. Nem kevés, 135 kg-mal kerültem be, és semmi vajúdás nélkül császároztak, altatásban, toxémia miatt. Este mûtöttek, másnap reggel keltem fel egyedül, zuhanyoztam, lementem a földszintre telefonálni, persze 2 csõ lógott belõlem. És tejem is volt, másnap már szoptatta. Tehát az sem igaz, hogy a császár után nem tudnak sokáig szoptatni..Akarat és alkat kérdése. Egy "hájas " anyuka:-))
Én sem vajúdtam, programozott császár volt. Az utolsó hónapokban lassan, de biztosan toxémiás lettem így képtelen voltam különösebben mozogni, maradt rajtam 10 kiló felesleg így a végére, kvázi "hájas" csoportba tartozom. De már a mûtét napján délután egyedül másztam fel-le a 80 cm magas kórházi ágyra a gyerekkel a karomban, szinte semmit nem pihentem, négy nap múlva alig fájt. A vágástól függ szerintem is, és egy picit az akarat függvénye is.
Én nem vajúdtam egy percet sem. 31. héten szültem és a szülést követõ 5. napon már nem volt semmi bajom. Mások csak néztek hogy én tényleg 5 napja szültem.?
Nem a háj mennyiségérõl beszéltem, hogy attól bármi függ, hanem arról, hogy egy hájas puhány malac (rengeteg vizilóméretû terhes nõ van) az elsõ 48 órában megmozdulni sem fog, mert eleve elõtte sem mozgott. Aki addig sem sportolt, nem a szülés után fogja elkezdeni. Amúgy normális kórházban fel kell kelni.
Szerintem is inkább egyénfüggõ a dolog. Én is 12 órát vajúdtam és úgy lettem császáros. Én sem hagytam el magam, de nem gondolom így utólag, hogy olyan gyorsan gyógyultam volna. Mondjuk nálam ebben szerintem az is számított, hogy szülés elõtt 2 nappal még dolgoztam, a terhesség alatt nem nagyon pihentem és tulajdonképpen fáradtam menni szülni is. Az elsõ pár nap szülés után azzal telt, hogy csak feküdtem a kórházban és örültem, hogy túl vagyok rajta. Legközelebbi szülés elõtt biztos kipihenem magam :) .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Az orvos azt mondta, hogy egyéntõl függ a gyógyulás, fõleg a fizikai állapotától. Egy hájas, gyenge hasfalú, izom nélküli ember, aki végig feküdt a terhesség alatt nem fog könnyen meggyógyulni. Én 2 és fél nap után kerültem kés alá, és gyorsan gyógyultam. A vajúdás alatt maga a szervezet is terhel némi fájdalomcsillapítót, lehet, hogy a többi droggal együtt a seb kevésbé fog fájni, de ez sem biztos. Szerintem sajnos az orvos szaktudásán is múlik, hogy a császármetszés utáni seb mennyire gyógyul gyorsan.
szia! szerintem is alkati dolog. Én "csak" 5 órát vajúdtam császár elõtt, de az 5. napon aki nem tudta nem mondta volna meg hogy pár napja császároztak, mindent tudtam már csinálni :)
Nemhiszem, hogy van összefüggés a kettõ között, bár én is 12 órát vajúdtam elõtte és elég gyorsan regenerálódtam, de úgy gondolom, hogy ez inkább annak köszönhetõ, hogy nem hagytam el magam és mentem szüntelenül:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Én sem tartozom a sportos, vékony kismamák közé.

Tényleg igaz, hogy a sziámi harcos hal egy befőttes üvegben el van?

Legjobb válasz: Igaznak igaz, mert valahogyan tud a levegõbõl is oxigént nyerni, nem kell levegõztetni. Én mégsem javasolnám senkinek, hogy ilyen módon tartson állatot.

Igaznak igaz, mert valahogyan tud a levegõbõl is oxigént nyerni, nem kell levegõztetni. Én mégsem javasolnám senkinek, hogy ilyen módon tartson állatot.
Ez így igaz.El van.Ebbenaz értelemben szinonímának kell vennünk az el van-t a szenveddel.Nem elég neki.A legalapabb amit meg kel ladnod neki a szûrés, levegõztetés a szûrõbaciknak kell, fûtés világitás növények és min 20literes akvárium, de inkább 50...20ban már "elvan"
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
igen de soha ne rakj 2-öt egymás hozz (egy befõtes üvegbe) mert szét cincálják egy mást
Más halak nélkül a betta nagyon magányosnak hat. És egy befõttes üvegbe biztos nem tudsz tenni több halat. És ne is tegyél befõttesüvegbe semmit, mert úgy nem érzi jól magát a hal. Egy 15 literes akvárium 1300 Ft, szerintem aki már 600 ft-ért vesz egy bettát, az befektethet egy rendes akváriumba is.
hát nem igazán. nem szabad befõttes üvegbem tartani csak téglatestben. vagyis értitek ne legyen gömbölyû, hanem szögletes az üveg amiben van

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!