Találatok a következő kifejezésre: Igaz hogy, menstruáció után (19 db)

nem
Nem, az pont a peteérés ideje, a babatervezõk szoktak ilyenkor szeretkezni. A menstruáció kb. 5 nap, na most 5+10 az 15, a peteérés pedig pont ilyenkor van 10-15. nap között valamikor plusz mínusz 1-2 nap. Viszont ez eltérhet, van, aki közvetlenül vérzés elõtt vagy után esik teherbe.
Nem igaz. Meg ne próbáld!
nem, ez butaság. kevés eséllyel de még menstruáció alatt is teherbe lehet esni, és a ciklus során bármikor (spontán peteérés). persze a legnagyobb az esély a ciklus 14. napja körül, tehát pont a kérdésben említett idõszak egy részében is.
Sokan elfelejtik, hogy a spermiumok akár több napig (szélsõséges esetben 5 napig is) életképesek a hüvelyben. A ciklus elsõ napja a menstruáció elsõ napja, vagyis ha 5 napig vérzel, és a következõ nap szexeltek, az a 6. nap. A 12-16. nap között a legvalószínûbb, hogy peteérésed van, és teherbe eshetsz. Vagyis 7-10 nappal a vérzésed után. Közvetlen a vérzés után se célszerû szexelni, ha több napig életképes a sperma, és neked se a nagykönyv szerint van peteérésed, máris terhes vagy. Ezek a módszerek nem biztonságosak, nem lehet bennük megbízni. Nincs két nõ, aki egyformán mûködne, és a nem védekezés minden esetben terhességhez vezet. A naptármódszerrel védekezés olyan, mint egyáltalán nem védekezni, fõleg ha a lány még fiatal, és nincs beállva a ciklusa. Egy betegség, némi stressz, de egy nagy orgazmus is képes bekavarni úgy a képbe, hogy megváltozik a peteérés idõpontja. Ha úgy akarsz szeretkezni, hogy ne legyél terhes, használj gumit!Több millió párnak garantáltan bevált.
Nem, ez egy hatalmas nagy ostobaság! Még menstruáció alatt is van esély arra, hogy valaki teherbe essen, igaz jóval alacsonyabb százalékban mint elõtte vagy utána, DE VAN! Az én legkisebb tesóm menstruáció után 2 nappal fogant! Anya is nehezen hitte el, de így volt. Tehát nem tudom, hogy ezt hol olvastad, vagy ki mondta neked, de nagyon téves az információ és jól tetted, hogy utána kérdeztél. Védekezni mindig kell ha nem szeretne valaki kisbabát! Mindegy, hogy menstruáció elõtt, után, vagy alatt szeretkezel a pároddal, védekezzetek mert ezen a téren nincs lehetetlen! :) Az valóban igaz, hogy bizonyos idõszakokban az esély meglehetõsen kevés de mindig megvan rá!
nem... ugye az elsõ nap a vérzés elsõ napja az ovuláció, vagyis amikor teherbe eshetsz, a 14. nap ez persze csak akkor, ha nagyon szabályos a vérzés... amúgy szerintem érdemes még rászámolni 1-2 napot +/-

Igaz, hogy menstruáció előtt és után 5 nappal nagyon kevés esély van rá, hogy terhes lehet az ember?

Tegnap múlt el a menstruációm és lefeküdtünk barátommal. Persze vigyázott és nem bennem ment el. Szóval ezért érdekelne, hogy tényleg így van-e hogy 5 napig szinte nincs esély teherbe esni.

Legjobb válasz: azért az hogy szinte nincs esély, nem kicsit túlzás,ennyire ne legyél nyugodt.

azért az hogy szinte nincs esély, nem kicsit túlzás, ennyire ne legyél nyugodt.
Igaz, kevés az esély. És neked ez elég? Ha csak 10% az esély, hogy terhes leszel, akkor megnyugszol? Orosz rulett, gratulálok... :(
Mindig van esély. Még menstruáció alatt is.
összekevered a szezont a fazonnal. azt szokták mondani, hogy ilyenkor sokkal nehezebb teherbe esni és nem azt, hogy szinte lehetetlen. valóban nem ebben az idõszakban vagy a legtermékenyebb, de ettõl függetlenül ha kisebb mértékben is, de ugyanúgy fennáll a veszélye. egyébként meg akkor is teherbe eshetsz, ha a barátod nem megy el benned, mert az elõváladékban is van sperma, nyilván nem sok, de azért így is sikerülhet. én nem kockáztatnám meg.
A tudományos kimutatások szerint menstruáció után 3 napig veszélytelen, de azt is mondták hogy az elsõ nap teljesen veszélytelen utána viszont már van kockázat!
Továbbra is csodálom azokat a fiatalokat akik halálos nyugodtsággal képesek védekezés nélkül kettyinteni. Persze aztán jön a para, de elõre nem nagyon van eszük.

Lányok! Igaz az, hogy menstruáció után 3 napig, ha nem védekeztek, nem estek teherbe?

Egyik lány ismer?sömt?l halottam, hogy 12 évesen gumi nélkül szeretkezett egy sráccal és el?tte 3 nappal menstruált és nem esett teherbe! Azt, hogy egy ribanc meg meg van a véleményem róla, hagyjuk, elégszer le ribancoztam ez miatt és már nem is beszélünk, de kíváncsi vagyok erre. Kérek mindenkit a kérdésre válaszoljanak, azt most hagyjátok, hogy mekkora ribanc! 17/F

Legjobb válasz: Spontán peteérés? Amúgy is, a spermiumok akár 2 napig is elélnek a nõben...

Spontán peteérés? Amúgy is, a spermiumok akár 2 napig is elélnek a nõben...
akármikor teherbe eshetsz, ha nem védekezel. miért olyan nehéz ezt felfogni/megérteni?!?!
igaz
NEM IGAZ!!!Látod, én is itt vagyok :D
Nem tudom.Nem próbáltam de nem is szeretném.Nem játszok a tûzzel :D nem akarom hogy tönkremenjen az életem egy gyerek miatt...
Valoban nagyon fiatal de irjátok, hogy nem érett?? Miért ha menstruál?? Talán a természet többet tud nállatok???
a pasis szülõ filmnek Junior a címe :)
azért ne adagold tele a barátnõd! ennyi idõsen még nem ugrálnék ezzel a kérdéssel! 12 éves gyerek meg még nem mindig elég érett a teherbe eséshez.
11.48 72% Felnött ember létedre ha fogalmad sincs a dologrol akkor minek irsz??? Persze rosszul is gondolod.
11:56 - Junior - Arnold Schwarzeneggerrel.
biztos v benne ?:D volt régebben 1 kérdés ahol 1 válaszoló azzal indokolta h szerinte lehet 30 évesen vki szûz h van olyan film h 40 éves szûz :D ilyen alapon volt 1 ahol a pasi szült :D [vmi vígjáték már nem tudom a címét] szóval azért csak tessék vigyázni :) XD 19F
Na gyerekek! Elméletileg a menstruáció elsõ napjától számított 14. napon van peteérés. Elõtte 3 napig és utána 3 napig nagyon nagy a valószínûsége a teherbeesésnek. Számolgassatok nyugodtan, de jól mondta az egyik hozzászóló, bármikor teherbe lehet esni, mivel a spermium még 48 óráig életképes a nõben. Én például a 10. napon estem teherbe, amikor elméletileg nem kellett volna. Úgyhogy csak vigyázni fiatalok! 38/N
A kérdező hozzászólása: 11:48: Hát én elég nehezen eshetek teherbe. :D Javaslom olvasd el a magyarázatot is :D
ok hagyjuk hogy jó nagy :D férfiasan be vallom: biológiai részletességgel nem ismerem a menszeszt [épp papir repcsivel üzentem mikor tanították :) ] de elvben lehetséges h igaz elvégre ilyenkor szabadul meg a nõ az éppen aktuális petesejttõl azt nem tudom h hány nap alatt lesz "használat kész" a következõ de biztos nem 2 másodperc alatt + mivel semmi sem lehetetlen így ez sem de majd megmondja a pontos adatokat vki aki nálam jobban vágja a témát 19F
bármikor lehet spontán peteérése egy nõnek. ált.a ciklus 12 napja körül van peteérés, ilyenkor a legkönnyebb teherbe esni. a spermiumok pedig szex után 2-3 napig még termékenyek odabent. egyébként olyan is lehet, hogy valaki menstruáció alatt esik teherbe.

Igaz az hogy menstruáció után az ovulációig nem termékenyülhetek meg?

Vagy legalább pár napig menstruáció után. Ha ez nincs így , akkor csökkenthetem az esélyét a terhességnek hüvelytablettával?

Legjobb válasz: Elvileg nem, de szerintem nem érdemes játszani a tûzzel...

Elvileg nem, de szerintem nem érdemes játszani a tûzzel...
Nem igaz. Még menstruáció alatt is elõfordulhat a megtermékenyülés.
Nem igaz!
Elõzõ vagyok. A második kérdésre: spermicid + megszakítás + naptármódszer együtt!
Igen alapvetõen természetesen igaz, mert megtermékenyítés csak ovulációkor lehetséges, azonban figyelembe kell venni, hogy a spermiumok meddig élhetnek és hogy az ember nem robot, tehát csodák vannak (attól függetlenül, hogy én nem hiszek benne). Úgy gondolom a spermicid ebben az idõszakban tökéletes, mivel alapból naptár módszerrel van kiegészítve.
Alapból igaz, hogy ovuláció után történhet a megtermékenyítés, ezzel tényleg csak egy gond van, hogy nem lehet tudni, hogy az mikor esedékes.A naptármódszer ezért sem biztonságos, mert elméletileg megvan, hogy félidõben van a peteérés, de ez akár ciklusonként változhat vagy nem egy, hanem két petesejt érik meg és akkor megint csak gáz van.Azt is bele kell kalkulálni, hogy a spermiumok 2 napig is életképesek lehetnek, így a nincs is az aktus napján megtermékenyítésre váró pete, de akár két nap múlva is lehet és akkor még van spermium, ami megtermékenyítheti.Nincs olyan nap, amikor egy nõ biztos lehet abban, hogy nem esik teherbe. A hüvelytablettára nem tenném fel az életem, amellé megszakítás erõsen javallott!
Elvileg igaz, de a naptármódszer pont azért nem biztos, mert csúszhat minden ide-oda.

Menstruáció utáni közösüléskor (megszakításos) kisebb az esélye a teherbeesésnek? Igaz, hogy akkor vagyunk a legkevésbé termékenyebbek? (menzesz előtt és menzesz után)

Legjobb válasz: Igaz, de szélsõséges esetben menstruáció alatt is megtermékenyülhet a petesejt. A megszakított közösülés nem tekinthetõ biztonságos fogamzásgátló módszernek, ne alkalmazd. Ráadásul menstruáció alatt óvszer nélkül elég jelentõs a fertõzésveszély, ha meg már van óvszer, akkor ugye lényegtelen, hogy mikor rántja ki a brokeszt a barátod.

Igaz, de szélsõséges esetben menstruáció alatt is megtermékenyülhet a petesejt. A megszakított közösülés nem tekinthetõ biztonságos fogamzásgátló módszernek, ne alkalmazd. Ráadásul menstruáció alatt óvszer nélkül elég jelentõs a fertõzésveszély, ha meg már van óvszer, akkor ugye lényegtelen, hogy mikor rántja ki a brokeszt a barátod.
Az igaz, hogy kevésbé vagy termékeny, de ugyan úgy terhes lehetsz!

Igaz, hogy az első menstruáció után nagyot nőnek a lányok?

Egyik helyen azt hallottam, hogy az első menstruáció után már csak 1-2 centit nőnek a lányok, máshol ennek a szöges ellentétével találkoztam. Tapasztalatok, stb?

Legjobb válasz: Hogy utána már csak 1-2 centit nõnek, az biztosan nem igaz! Sok lánynak már 11-12-13 éves korában megjön, és mégse marad akkora, mint akkor! 12-13 év körül tényleg van egy ilyen idõszak a lányoknál (fiúknál is, csak picit késõbb), amikor hirtelen "megnyúlnak", de nem hiszem, hogy ennek köze lenne a menstruációhoz. Ebben a korban 1 év alatt is nagyon sokat lehet változni. Összehasonlítva az én 12 és 13 éves képemet, óriási a különbség! Amúgy kb 3 hónappal a 13. szülinapom elõtt jött meg. Azóta még kb 15 centit nõttem. 19/L

Hogy utána már csak 1-2 centit nõnek, az biztosan nem igaz! Sok lánynak már 11-12-13 éves korában megjön, és mégse marad akkora, mint akkor! 12-13 év körül tényleg van egy ilyen idõszak a lányoknál (fiúknál is, csak picit késõbb), amikor hirtelen "megnyúlnak", de nem hiszem, hogy ennek köze lenne a menstruációhoz. Ebben a korban 1 év alatt is nagyon sokat lehet változni. Összehasonlítva az én 12 és 13 éves képemet, óriási a különbség! Amúgy kb 3 hónappal a 13. szülinapom elõtt jött meg. Azóta még kb 15 centit nõttem. 19/L
Ez hülyeség -.-" aki pl: 3.-os korában kezd el menstruálni az akkora marad ?? uh... nem , utána is növünk (kb.18 évesen állunk meg a növekedésben (ezért van , hogy pl:8.-9.-ben a lányok magasabbak mert a fiúk kb.20 évesen érik el a testmagasságukat (és ezt tanítják, és több könyv is írja nem én találtam ki mielõtt valaki ezzel jönne , hogy "ezt honnan tudom?!" .) am, te vagy fiú vagy vagy nem lehetsz több 10 éves lánynál
A kérdező hozzászólása: 2. válaszoló lány vagyok és több vagyok tíznél, 13 vagyok, egyáltalán nem vagyok ostoba. Sok helyen hallottam ezt meg azt, ezért kérdeztem meg itt tapasztalatok alapján, ki mit tud. Amúgy teljesen reális, amit mondotok, hogy akinek pl 3.-ban jön meg, az nem marad akkora. Akkor, ha jól értem, a menstruáció nem befolyásolja a növekedést.
A kérdező hozzászólása: És azt, hogy utána csak 1-2 centit nõnek a lányok nem én állítottam. :)

Igaz az hogy az első menstruáció útán már nem nagyon nő a mell?

Legjobb válasz: Ez hülyeség nekem 20-21 éves koromig minden egyes menstruációval nõtt a mellem, kb 3-4 havonta vehettem is nagyobb melltartót :)12 éves koromba jött meg elõször. Befolyásolni biztos befolyásolja amúgy,hogy mekkora mértékben nõ, bár ez adottság is és tényleg kb 22 éves korodig nõ.

Ez hülyeség nekem 20-21 éves koromig minden egyes menstruációval nõtt a mellem, kb 3-4 havonta vehettem is nagyobb melltartót :) 12 éves koromba jött meg elõször. Befolyásolni biztos befolyásolja amúgy, hogy mekkora mértékben nõ, bár ez adottság is és tényleg kb 22 éves korodig nõ.
Életed végéig változik majd a melled. Nagyságra, formára, keménységre egyaránt.
Én úgy tudom, hogy 20-21 éves korig nõhet a mell.
Azért ha belegondolsz, hogy a lányoknak mekkora a melle 11-13 évesen, akkor beláthatod hogy nem azokkal fogja leélni az egész életét.
Nem, dehogy igaz. Akkor mindenki 65/A-s, 70/A-s mellekkel rohangálna, maximum egy-két kivétel lenne. Természetesen 21-22 éves korodig nõnek, de az idõk során folyamatosan változni fognak.
sõt van akinek közvetlen az elsõ menzesz elõtt, alatt vagy pont utána kezd el igazán nõni, ahogy nekem is;) még nem jött meg, de hamarosan biztos lesz, mert hasfájás, stb.. Na meg két hete a melleim is mintha újra el kezdtek volna nõni :D
ez nem igaz. ha belegondolsz életed során folyamatosan változik a melled mérete, formája. nekem pl a menzeszem után kezdett igazán nõni a mellem, de mindenki egyedi eset tehát lehet hogy neked már nem fog, de az is lehet hogy csak utána kezd el igazán nõni

Igaz, hogy közvetlen menstruáció előtt és után 1-2 nappal a legkisebb az esélye a teherbeesésnek?

Nem akarok így védekezni, a párommal mindig használunk óvszert csak van olyan ismerősöm aki ezt a módszert használja... Számomra ez elég megbízhatatlan tűnik, ezért érdekel, hogy ez igaz-e Előre is köszi a válaszokat :) 17/l

Legjobb válasz: Igen, igaz.

Igen, igaz.
Menstruáció alatt a legkisebb az esélye. A legnagyobb pedig a 28 napos ciklus közepén peteéréskor, azaz menstruáció után 14 nappal.
Elvileg csak a peteérés elötti 5 napban a legveszélyesebb, a többi napon ELVILEG nem. Viszont nem mindenki tudja mikor van ovuja és bármikor lehet extra ovu. Én ismerek 2 nõt aki menzesz alatt lett tehes, egyáltalán nem ritka az sem csak kicsi rá az esély.
Nem, nem igaz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.:)
Hamis
Nem. Meg mondjuk ha vki 5 napig menstruál, akkor utána 7 nappal már a ciklus 12. napján lesz, ami rövidebb ciklusnál simán esélyes a peteérés idõpontjára... De a peteérés amúgy sem számolható ki teljes biztonsággal, szóval bármikor van esély a terhességre. Még menzesz alatt is!

Igaz az, hogy menstruacio elott es utan par nappal kevesebb az esely a terhessegre?

Legjobb válasz: én nem vok ebben szakértö,de azt hallottam h igen!de olyat is hallottam h menstruásio után egy csávo elment a barátnöjébe és nem lett terhes!

én nem vok ebben szakértö, de azt hallottam h igen!de olyat is hallottam h menstruásio után egy csávo elment a barátnöjébe és nem lett terhes!
az én dokim szerint 10-bõl 3 nõnek a menstruációja alatt van peteérése, és azért nem esnek teherbe sokáig, mert nem tudnak róla.
Szia! Néha mi is megkockáztattuk ezeket a napokat, aztán a köv.menziig izgulhattam, hogy na vajon megjön-e. megjött. Ritka, viszont van aki teherbe esett ezeken a napokon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!