Találatok a következő kifejezésre: Igaz az ha szoptatok (3 db)

Mar 1 eve nem szoptatok de meg mindig jon a cicimbol tej, ga megnyomom, mennyire igaz hogy ha van meg tejem az megakadalyozza az ujabb teherbeesest?

Legjobb válasz: Hát én erre nem hagyatkoznék. Egyébként nem kellett volna már elapadni a tejnek ennyi idõ után? Szerintem kerss fel egy dokit ez ügyben.

Hát én erre nem hagyatkoznék. Egyébként nem kellett volna már elapadni a tejnek ennyi idõ után? Szerintem kerss fel egy dokit ez ügyben.
A kérdező hozzászólása: hat nem folyik a tejem de ha megnyomom, meg spriccol a tej sokszor de valamikor csak eppen hogy egy csepp jon belole
Nem, nem akadalyozza meg. Sok ismerosomnek volt meg teje mikor jott a masodik baba.
én szoptatás alatt végig menstruáltam minden hónapban. És egyáltalán nem véd meg a terhességtõl.
A kérdező hozzászólása: akkor valoszinu mas dolog miatt nem esek teherbe:(
szia! lehet, h magas maradt a veredben a prolaktin, ami a szoptatasert felelos hormon. Lehet, h ez miatt nem esel teherbe. Kerj kivizsgalast, lehet kezelni.
A kérdező hozzászólása: koszi szepen!

Igaz az, hogy ha még szoptatok, de közben megfogan a következő baba, akkor a hormonváltozás miatt abba hagyja a szopizást a gyermekem?

Legjobb válasz: Erre nincs garancia, ahogy arra sem hogy a méhösszehúzódások miatt amit a szoptatás kivált elvetélsz. Kérdezd meg a nõgyógyászodat.

Erre nincs garancia, ahogy arra sem hogy a méhösszehúzódások miatt amit a szoptatás kivált elvetélsz. Kérdezd meg a nõgyógyászodat.
Nem törvényszerû. Sõt, vannak olyanok, akik tandemben tudják szoptatni a kicsit és a nagyot is egyszerre, tehát terhesség alatt is végig szoptattak. Ez nagyban függ a babától is, mi ezt nem fogjuk tudni neked megmondani, a te picid érzékeny lesz-e a hormonváltozásra.
Unokatesómnak még meg sem jött, a babája még szopizott (9 hónaposan) és nem is volt semmi tünete, a baba sem állt le a szopizással, aztán kiderült, hogy terhes. Még jó pár hónapig tudott utána is szoptatni, úgyhogy nem biztos, hogy a baba abbahagyja emiatt a szopizás, de persze már volt ilyenre is példa.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!
A 13 hónapos fiam nem vette észre, hogy újra teherbe estem. szopizott ugyanúgy.
nekem azt mondta a nõgyógyász megváltozik a tej íze és van amelyik gyereknek ez nem tetszik és nem hajlandó többet szopizni, de még nálunk nem jön a kistesó így tapasztalni nem tapasztaltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem még mondjuk szülés óta meg sem jött (most lesz 1 éves a kisfiam), de ahogy olvastam a korábbi választ az nem jelent semmit ebben az esetben.

Igaz az hogy ha szoptatok akkor sokat fogok fogyni?

Legjobb válasz: Szia! Én szoptatás mellett inkább híztam. Sõt a családban és a barátok között is inkább híztak mint fogytak. De hallottam,hogy van aki fogyott. Szerencsések:)

Szia! Én szoptatás mellett inkább híztam. Sõt a családban és a barátok között is inkább híztak mint fogytak. De hallottam, hogy van aki fogyott. Szerencsések:)
Nekem megállat a súlyom, egy dekát se fogytam, és nekem is sok ismerõsm inkább hízott. Egyetlen barátnõm fogyott.
Szia! Nekem sem sikerült fogynom, sõt most annyi vagyok, mint terhesen. Pedig nem eszek sokat.
Nekem ment le pár kiló az elsõ hónapban, de ennyi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!