Találatok a következő kifejezésre: Igaz az ha megutom (4 db)

Igaz az hogy ha egy kismama ha megcsodál vagy megütik vagy ráesik valami (gondolok itt gyömölcsre pl. ) vagy ha megkíván valamit akkor meglátszik a babán? Véleményekre lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Nekem van egy cseresznye a hátamon. Anyukám sepregetett a fa alatt terhesen, és rápottyant a cseresznye én meg viselem.:) Keresztapám lábán van egy tenyérfolt. Nagymamám terhessége alatt valaki viccbõl rácsapott a lábszárára, és a fia mai napig viseli. Nos?:)

11:53-as vagyok. És mindkét story igaz. Lehet hogy baromira nem ettõl van, de elég érdekes, nemde? Köszönöm annak, aki lepontozott, igaz nem ti éltek 30. éve azzal az anyajeggyel, ami nem barna és érdes a teteje. :(
Nekem van egy cseresznye a hátamon. Anyukám sepregetett a fa alatt terhesen, és rápottyant a cseresznye én meg viselem.:) Keresztapám lábán van egy tenyérfolt. Nagymamám terhessége alatt valaki viccbõl rácsapott a lábszárára, és a fia mai napig viseli. Nos?:)
De most komolyan, ez csak babona, be lehet nagyon sok mindent beszélni hogy ez és az azért van rajtam, mert anyámra ez és az esett, beütötte stb. Szegény gyerekek, ha minden meglátszana, tiszta anyajegy lenne, meg foltos vagy ki tudja még mi! Én nem hiszek benne, az a gyerek védve van méhen belül, semmi nem látszik meg rajta külsõ hatásoktól (fõleg ha egy 1 dekás cseresznye ráesik az anyára)!
Öööö...akkor most mi is a kérdésed?
Ezt babonának tartják az orvosok, és nem is biztos, hogy igaz.Én pl.kb 3 hónaposan térdre estem, és lehorzsoltam a térdem.A lányom térde barnafoltos lett, ma is az. Tudok más esetekrõl is, de ez csak ritkán igaz.Nem szabad készpénznek venni.
Jesszus, amennyi mindent én már megkívántam a terhességem alatt szegény babánk nem sok jóra számíthat, ha ebben tényleg van vmi:) !
:-)) ez jópofa, mert engem nagyobbik fiam hátba rúgott persze véletlenül labdával.Akkor az én pocaklakóm hátán mi lesz??Foci labda? :-) Nem hiszek ebbe egyáltalán!!! 18hetes km
Hogy lehet ilyen apróságokat megjegyezni? Szerintem ezeket csak azok tartják számon, akik hisznek benne. Az én lányomnak is van egy anyajegy az egyik vádliján, de maximum hipnózisban tudnék visszaemlékezni, h' mi esett rám. Lehet, h' egy mákszem?
Anyukám testvére málnát szedett és egy málnaszem ráesett a lábára terhesen és a babának, mikor érik a málna a lábán ugyanott bepirosodik egy málnaszem formájú folt. Anyu mikor terhes volt, fejére esett egy könyv és az én fejemen lett ott egy anyajegy. Sztem lehet benne valami. :) )))
szia. anyukám amikor velem terhes volt, pár hónapos, és eltört a lába az az a bokája, és nekem a bokámon ott van a jele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy írtatok!Ez azért foglalkoztat mert ma bemutatták a piócákat a tvben és igen csodálkozva néztem mekkora az a valami amit belénk szúrnak a vérszíváshoz, meg hát szoktunk a párommal finoman "bírkózni" és néha megharapdál.Na meg anyámék is mindig mondják hogy erre vigyázzak meg arra vigyázzak és elkezdték mondani a környezetükben élõ pl.áját.A multkor eltakarták a szemem mert valami csúnyát mutattak a tvben.Már teljesen belémbeszélik és már tartok ilyesmitõl.

Az igaz hogy ha valaki boxol vagy, önvédelmet tanul akkor ő nem üthet meg senkit még akkor sem ha ha őt megütik?

Legjobb válasz: Hat nem kell odatartani: el lehet szaladni! :D De most komolyra veve, van akinek egy sportkarrierje mindennel fontosabb. Egyszer az edzomet egy autobol kiszallva 5 "napszemuveges" indomagyar megverte, es megfenyegettek, hogy lepjen vissza egy palyazatrol. Az edzom siman helybenhagyta volna mindet, ennek ellenere egyetlen egyet nem utott, mert tudta jol, ha ebbol balhe lesz akkor o tobbe nem edzoskodhet es neki a tanitvanyai mindennel fontosabbak!

Hat nem kell odatartani: el lehet szaladni! :D De most komolyra veve, van akinek egy sportkarrierje mindennel fontosabb. Egyszer az edzomet egy autobol kiszallva 5 "napszemuveges" indomagyar megverte, es megfenyegettek, hogy lepjen vissza egy palyazatrol. Az edzom siman helybenhagyta volna mindet, ennek ellenere egyetlen egyet nem utott, mert tudta jol, ha ebbol balhe lesz akkor o tobbe nem edzoskodhet es neki a tanitvanyai mindennel fontosabbak!
Nem igaz, jogos önvédelembõl bárkit megüthet, ha úgy adódik.
Egyetértek az elõttem szólóval, csak kiegészíteném: a harcmûvészetet és egyéb önvédelmi sportokat tanítók szokták azt az intelmet adni, hogy azért, mert valaki elsajátított olyan tudást, melyet erõfölényként használhat, ne éljen vissza vele, ne törekedjen rá, hogy használnia kelljen, tehát ne akarjon utcai verekedésekben igazat tenni, ne provokáljon senkit abbéli magabiztosságából kiindulva, hogy mit tud. Az összes efféle tanulás elõször a minél nagyobb önfegyelem tanításával kezdõdik. De ahogy elõttem más is mondotta, a támadás súlyával megegyezõ szintû, önvédelmi jellegû megnyilvánulás abszolút elfogadható erkölcsileg (is).
En pontositanek: a HIVATASOS okolvivok (a tobbieket nem tudom ugyh.nem akarok hulyeseget mondani) nem uthetnek meg senkit, meg onvedelembol sem, ugyanis akkor vege a palyafutasuknak (annal a klubnal ahol edzettek) es ezt a klubbal valo szerzodesbe bele is szoktak foglalni. Egy boxolo.
Utolsótól kérdezném: Elhiszem, amit írsz, de azért ez kicsit nem életszerûtlen, hogyha megtámadnak egy profi boxolót, akkor "tartsa oda a másik orcáját is"?
A jog, de leginkább a joggyakorlat szerint kitérési kötelezettség terheli azt a személyt, aki olyan képesség birtokában van, amely a szokásosnál nagyobb mértékben alkalmas életveszélyes sérülés okozására. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy felfegyverzett támadó elõl is menekülnie kell, de a felelõsség a jelenlegi bírói gyakorlat szerint fokozott. Ilyen képesség birtokában lev személlyel szemben elvárás, hogy mozdulatai sokkalinkább az ártalmatlanná tételt és megfékezést, semmint személyi sérülés okozását célozzák.
Igen igaz. Nem üthet vissza sajnos, a pályafutását végét jelenti. A boxolónak. Sajnos én is ebbe a helyzetbe kerültem, és jobb ha 1-1 buliba inkább meg húzom magam, ha megütnek, nem üthetek vissza, ez így van , aki mást mond téved. 20 éves boxoló
Hozzá tenném nem csak profi boxolók, egyszerûen aki hivatalosan boxol, legyen 14 éves vagy 30, sajnos nem védekezhet.
Jajjjjjj, neeee! Butaság...
Marhaság!!! Mint az is, ha ég a gyomrod hosszú hajú, meg ha savanyút kívánsz fiú, lány ha édeset stb. Ne foglalkozz vele.
Hát én egész terhességem alatt csokimániás vagyok, semmi savanyút nem eszek (nem is ettem sosem mert nem bírja a gyomrom, sok lesz a savam tõle) és kisfiam lesz. Amúgy hogy a kérdésre is válaszoljak..Nem tudom h mi látszik vagy mi nem, de amikor anyum velem volt terhes apám rápöckölt a seggére egy meggymagot, anyum odakapott, és nekem igenis ott van a seggemen a meggymag. És egy csomó ismerõsömnek vannak ilyen jelei :) Én hiszek benne ;)
A kérdező hozzászólása: hat koszi hat sajnos meg mindig nem tudom mit higyek remelem tenleg hujeseg mert en nagyon felek az ijesmitol mert sokszor erek hozza peldaul egy palacsinta suto fulehez meg sok mindenhez es sajnos mindig odakapok es megsimogatom
Szia! Én is azt hittem, hogy a nagymamám butasága, de az én kisfiamnak igenis van egy barna foltja. Emlékszem nagyon beütöttem egyszer a kilincsbe. És a barátnõm kislányának meg a szeméremdombjánál van, ugyanolyan, és õ is beütötte a hasát. Én kezdek nagyon hinni benne.
A kérdező hozzászólása: hat mar en is sajnos csak az a baj hogy en sokszor neki koccintom a hasam valaminek.sott nincs ojan nap es ezert nagyon felek hogy meg lachat a picurkamon.


Az igaz, ha a hörcsög megüti az orrát és vérzik neki, akkor meg fog halni?

Legjobb válasz: Nem hinném. Inkább, ha a fejét "üti meg" úgy, hogy vérzik az orra, mert az azt jelenti, hogy betört a koponyája. De magának nemigen tudja ennyire beütni, ehhez az kell, hogy pl. ráessen valami.

Nem hinném. Inkább, ha a fejét "üti meg" úgy, hogy vérzik az orra, mert az azt jelenti, hogy betört a koponyája. De magának nemigen tudja ennyire beütni, ehhez az kell, hogy pl. ráessen valami.
Igaza van az elõttem lévõnek, csak ha nagyobb ütés éri, mondjuk rá esik valami akkor elpusztulhat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!