Találatok a következő kifejezésre: Igaz az hír, (77 db)

Igaz az a hír miszerint tavasszal jön egy újabb Rammstein koncertDVD?

Legjobb válasz: Igen, igaz a hír! Áprilisban jön, és egy New york-i koncertfelvétel lesz. (Ha engem kérdezel, én nem értem miért pont egy amerikai koncertet választottak erre a célra, de mindegy.) Emellett szintén Áprilisban elvileg ki fognak adni egy greatest hits albumot is, amin új számok is lesznek. ELIVLEG Reméljük igaz az utóbbi is.

Igen, igaz a hír! Áprilisban jön, és egy New york-i koncertfelvétel lesz. (Ha engem kérdezel, én nem értem miért pont egy amerikai koncertet választottak erre a célra, de mindegy.) Emellett szintén Áprilisban elvileg ki fognak adni egy greatest hits albumot is, amin új számok is lesznek. ELIVLEG Reméljük igaz az utóbbi is.
*ELVILEG
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én is így tudtam. :) hát én mindenesetre nagyon várom. :) remélem lesz legalább annyi anyag rajta, mint a Volkerball-on. :) azért egy Rock am Ring-et keveselnék...

Mennyire igaz az a hír hogy a PET palackból kioldódó lágyító anyagok és különböző szteránvázas vagy arra hasonlító vegyületek női hormon hatásúak fiúknál?

Gondban vagyok hogy jó-e PET palackos ásványvzet itatnom a három éves kisfiammal?

Legjobb válasz: Ugyanez a helyzet a cumisüvegekkel. Ezzel már foglalkozott egy jó éve a világsajtó, volt is belõle nagy botrány. De: a gondot okozó vegyület csak magasabb hõmérsékleten oldódik ki a mûanyagból, tehát pl. ha beleöntöd a forró vizet vagy tápszert, teát. Az ásványvíz, babavíz végig hidegen van a palackban, így kicsi az esély, hogy bármit is kioldjon. http://antalvali.com/hirek/bpa-biszfenol-a.html http://babafalva.hu/mergezo-cumisuvegek-a-boltokban/

Ugyanez a helyzet a cumisüvegekkel. Ezzel már foglalkozott egy jó éve a világsajtó, volt is belõle nagy botrány. De: a gondot okozó vegyület csak magasabb hõmérsékleten oldódik ki a mûanyagból, tehát pl. ha beleöntöd a forró vizet vagy tápszert, teát. Az ásványvíz, babavíz végig hidegen van a palackban, így kicsi az esély, hogy bármit is kioldjon. http://antalvali.com/hirek/bpa-biszfenol-a.html http://babafalva.hu/mergezo-cumisuvegek-a-boltokban/
Sajnos szobahõmérségleten is oldódik a BPA, de akkor nem olyan mértékben. Úgymond egyensúly alakul ki a két rész között. Az is igaz, hogy a szénsavban némileg jobban oldódik, viszont a szénsavmentes vízben a kedvezõ pH miatt sok patogén kórokozó elszaporodhat és akkor meg azt isszuk meg. Amúgy a sok szénsav a fogakat is roncsolja hosszú távon. Bács-Kiskunban tényleg jó az ivóvíz, mivel olyan területrõl hozzák, ahol nem igen találkozhatunk emberekkel, csak a természettel. Viszont a budapesti vízzel gondok vannak, mert nem tudják kivonni a Dunába ömlõ fogamzásgátló gyógyszerek maradványait (metabolitjait), ezért a vegyileg elõállított fogamzásgátlókból nagyon sok hormont ki lehet mutatni a városi vízben. Tehát ez is atz okozza, hogy a fiúk lányosodnak. Mi csapvizet iszunk, mivel az a legolcsóbb. Nincs pénzem 200 Ftos Jana ásványvízre.
Én is forralt csapvitet adok a kicsinek, jómagam meg a sima pesti csapvizet iszom. Szódát meg rendelünk.
Hallottam a kioldódó anyagokról én is. A férjem azért szokott át a szénsavmentes vízre, mert egy távolabbi ismerõse (atommag kutató intézetben, asszem)vizsgálta ezzel kapcsolatosan, hogy a szénsav hatására mik oldódnak ki. De nem tudom, hogy ennek mi a mechanizmusam, halvány lila gõzöm sincs az egészrõl, csak hallottam róla).. Mindenesetre én bubis vizet iszom, õ, és a gyerekünk meg menteset :)
Hát én pont errõl olvastam egy cikket mostanság. Igaz amit az elõttem szóló leírt. Annyival egészíteném ki, hogy sajnos a palackokat nem mindig tárolják hûvös helyen. Gondolj bele nyáron, amikor a kamionban szállítják, rátûz a nap, hány fok lehet?? És sajnos nem csak hormon hatású vegyületek, de rákkeltõ anyagok is oldódnak ki belõle! Szintén egy cikkben összehasonlítottak több fajta ásványvizet és több csapvizet. Meglepõ eredményt kaptak. Pl. a Jana ásványvíz a lista közepén volt csak és megelõzte több sima csapvíz is. Én inkább csapvízzel itatom a gyermekemet (másfél éves fiú. Ha jó a vezeték (pl. nem régi rézvezetéken jön a víz), akkor ugyanolyan jó, mint az ásványvíz. nagyon magas követelményeknek kell megfelelnie annak is.
Ja! Egyébként én sima csapvizet adok a gyerekeimnek, ritkán veszünk ásványvizet. Nálunk nagyon jó minõségû a csapvíz és még az íze is jó (Bács megye). Nem régen hallottam, hogy a csapvizek nagy része sokkal tisztább, mint bármelyik ásványvíz, a csapvízre magasabb követelmények érvényesek...
Szia! Én is olvastam róla, és nem is iszunk azóta ásványvizet. Ha belegondolsz, hogy a nagy áruházakban télen nyáron a szabadban tárolják ezeket a palackokat, kitéve a napnak, fagynak, hááát nemtom. Nálunk, Szombathelyen nagyon jó minõségû a csapvíz, és azt folyamatosan ellenõrzik, nekünk nagyon megfelel!:-)
Budapestiek vagyunk és én kifejezetten büdösnek találom a csapvizet, így azt egyátalán nem iszunk, csak a mikros sterilizátor alá öntöm azt, de már azon is gondolkoztam, hogy oda is inkább ásványvizet kéne, mert így a csapvíz párolog a cumisüvegekbe... Egyébként szerintem az ásványvíz mûanyag palackjából is csak akkor oldódnának ki a káros anyagok, ha mondjuk mikroba teszed, vagy olyan extrém hõségnek lenne kitéve, amilyen sugárzás ott van. A tûzõ napon nyáron meleg van, de azért ez nem közelíti meg így sem azt a szintet, ahol oldódnak ezek az anyagok. De ez csak magánvélemény, mert nincs atomkutató ismerõsöm :-)) Egyébként a 200ft-os vízre nekünk sincs pénzünk, így 60-70 forintos mentes vizet iszunk, ami kevésbé márkás, de legalább tiszta és finom.
nálunk arzénes a csapvíz, 4-szerese a megengedettnek. Ez forralással sem megy ki belõle. Úgyhogy mi ásványvizet iszunk. De fõzni sajnos csak csapvízzel tudok! :-(
víztisztító?

Igaz az a hír, hogy fel fog menni az "A" kategoriás jogosítvány ára? Úgy értem a vizsgadíjtól kezdve minden, együttesen.

Tudtommal most egy "A" korlátlan jogsit meg lehet szerezni 75/80tól.

Legjobb válasz: Az ilyesféle hírek csak azért vannak, m kevés a tanuló, és h mindenki minnél hamarabb kezdje el...

Az ilyesféle hírek csak azért vannak, m kevés a tanuló, és h mindenki minnél hamarabb kezdje el...

Igaz az a hír, hogy NATO tankok árasztották el Magyarországot az ukrán helyzet kapcsán?

Fõként holland jelzésû, német gyártású tankokról van szó.

Legjobb válasz: Hát persze, hogy igaz. Miért, te nem láttad? [link]

Hát persze, hogy igaz. Miért, te nem láttad? [link]
A hollandok már hazamentek. A Várpalota Challange gyakorlatot már 2013-ban kiírták.
Lehetséges, hogy a hadgyakorlatnak van köze a konfliktushoz. A diplomáciában az ilyen hadgyakorlatok is egyfajta eszközök, az országok között. Pluszban érdekes, hogy térképen megrajzolva pont egy határsávot alkotnak a hadgyakorlatok a közeli országokban. persze az is lehet, hogy véletlen az egész, és az ukrán helyzet miatt van felfújva a dolog. Ezt az átlagember úgysem tudja meg.
07.02 [link] ajánlom az "idei" szót a figyelmedbe.
[link] [link]
A kérdező hozzászólása: Meg kéne állítani ezeket az oroszokat, mert a végén annyira felbátorodnak, hogy egész közép-kelet európát akarják... Egy amerikai-NATO összefogás elbírna velük szerény véleményem szerint.
A hollandok kb évente megjelennek a Bakonyban ...és nem csak õk hanem sokan mások (Pl. az olaszok is) Ugyanis itt van A NATO egyik legnagyobb gyakorlótere és tüzérségi lõtere. Csak rendszeresen kell utazni a várpalota környéki vasútvonalakon és sok szép külföldi harcjármûvet látsz vagyonírozás közben és közben irigykedsz, hogy nekik mire van pénzük, mi meg a 40 éves orosz technikát nem tudjuk fenntartani.
Tetro minden évben kivonul Európa hadereje az orosz határra? Alátámasztanád ezt a tavalyi kivonulásról szóló cikkekkel?
A kérdező hozzászólása: gyakorlatnak gyakorlat, de a célja kétséges...
Ja, hogy gyakorlat...
Ez tényleg igaz?:S
Ezt a hadgyakorlatot minden évben megtartják...
Hamarosan megindul a nagy invázió.
Nem csak szélsõjobbos honlapokon van próbáltam nem azt linkelni. :)
A kérdező hozzászólása: Én azt hittem, hogy csak átverés mert szélsõ jobbos oldalon olvastam... de ezek szerint készülõdik valami.
[link] [link]
Ez gyakorlat csak, és nem csak nyugatról, de keletrõl is jöttek át a magyar vasúton.Én pl egy román szerelvényt láttam Pest felõl ment át Komáromon.Piros sárga kék kokárdásak voltak, innen tudom, hogy román jármûvek, és keletrõl jöttek.Nem lesz reguláris nato támadás Ukrajnában, max nem hivatalosan támogatják felszereléssel az ukránokat.Az orosz kapcsolat fontosabb egy nagy háború vállalásánál.

Igaz az a hír, hogy egyik évben augusztus 20-án az országház előtti uszályról lőtték felfelé a tüzijátékot, az uszály meg felrobbant?

Valaki mondta,hogy volt ilyen is,és a tűzszerészek pedig beleugrottak a dunába és úgy úsztak ki. Igaz a fent említett hír?,és ,ha igaz mit szóltok hozzá?

Legjobb válasz: Valami oka van annak a 18 %-nak. A kérdés nem az volt, haltak-e meg tûzijátékon. A kijelentésed ebben a formában pedig nem is igaz.

Valami oka van annak a 18 %-nak. A kérdés nem az volt, haltak-e meg tûzijátékon. A kijelentésed ebben a formában pedig nem is igaz.
En emlekszem, hogy evekkel ezelott a TVben lattam, hogy langoltmegy uszaly a duna kozepen.... gondoltam van ott eleg viz, majd eloltjak... aztan masnap be is mondtak, hogy nem direkt volt, pirotechnikai effektkent:D
Tudod ez félig-meddig a jereváni rádió esete. A hír igaz, kis különbséggel… Nekem egy sokéves eset nem hír, de üsse kõ. Igen, volt olyan, amikor – ki tudja miért – a Dunáról lõtték fel a rakétákat. Az is igaz, hogy nem csak játékból volt tûz. Robbanás nem volt (kivéve persze a tervezettet). Kisebb tüzek egyébként szoktak lenne. Ennek megelõzésére, pl. a Gellért-hegyet tûzoltók szokták locsolni a tûzijáték elõtt és alatt. Mit szóljak hozzá? Semmit.
Mi pont szemben voltunk ezzel a bizonyos uszállyal de nem robbant fel, volt rajta egy kisebb tûz és alacsonyabbra lõtte a rakétákat, ennyi.A sötétben pedig nem lehetett látni hogy menekültek-e róla a tûzszerészek vagy sem.
2006-ban öten is meghaltak a tûzijátékon.

Igaz az a hír hogy zsidókat telepítenek be hazánkba?

Legjobb válasz: Sajnos igaz. Mivel taxisként a reptéren dolgoztam (Zona) igy a saját szememmel láttam amint zsido családok az összes holmijukkal megérkeznek Izraelbõl Budapestre és egy szót sem beszélnek magyarul. Menj ki Ferihegyre és gyõzõdj meg a saját szemeddel róla. Bizonyitani nem tudom nem is célom, de az a szóbeszéd járja, hogy az izraeli állam plakáton hirdeti és pénzel támogatja azokat a családokat akik Magyarországra települnek. Cáfolatot és megerõsitést is szivesen olvasok, de kérlek kerüld a trágárságot és az antiszemitizmust mert arra nem vagyok kiváncsi.

Sajnos igaz. Mivel taxisként a reptéren dolgoztam (Zona) igy a saját szememmel láttam amint zsido családok az összes holmijukkal megérkeznek Izraelbõl Budapestre és egy szót sem beszélnek magyarul. Menj ki Ferihegyre és gyõzõdj meg a saját szemeddel róla. Bizonyitani nem tudom nem is célom, de az a szóbeszéd járja, hogy az izraeli állam plakáton hirdeti és pénzel támogatja azokat a családokat akik Magyarországra települnek. Cáfolatot és megerõsitést is szivesen olvasok, de kérlek kerüld a trágárságot és az antiszemitizmust mert arra nem vagyok kiváncsi.
Nem. Miért telepítenék be õket. Az lehet, hogy akik innen származnak, ide jönnek lakni, ahogy Erdélybõl is jönnek elszármazottak. Csak ma divat a zsidókkal riogatni az embereket.
Amúgy Igaz! még a repteret is kiszélesítették nekik! Amekkora orruk van :D hogy ott sunyiba bejöhessenek! Szépen kivásárolnak minket, belakják az országot és kitúrnak mindenünkbõl! És ezt megkérdezheted bárkitõl!
Azt nem tudom, hogy mennyien jönnek, de az elsõnek nincs igaza, mert szoktak jönni Magyyrországra. pl. a Youtube-on vannak videók Nyírtassról és Berkowitz Salamonról, a zsidó vállalkozóról, aki egyébként már kiment az országból és azóta is büntetõeljárás folyik ellene. Vagy pl. Hódmezõvásárhelyen is vannak ilyen botrányok.

Igaz az a hír, miszerint a Máv (jelenleg Áek) kórházban, amennyiben valaki nem kerületi, csak választott orvossal szülhet?

Esetleg ugyanezen kórház választott szülészn? mizériájával kapcsolatban van-e új információ?

Legjobb válasz: Szülésznõt nem lehet választani a MÁV-ban. Én is ott fogok szülni, igaz fogadott orvosnál, de múltkor kérdeztem hogy mi van ezzel a területileg illetékes dologgal, azt mondta hogy bár nekik sincsenek pontosabb infóik, de egy megindult szüléssel sehonnan sem küldhetnek el, ez sürgõsségi ellátásnak minõsül.

Szülésznõt nem lehet választani a MÁV-ban. Én is ott fogok szülni, igaz fogadott orvosnál, de múltkor kérdeztem hogy mi van ezzel a területileg illetékes dologgal, azt mondta hogy bár nekik sincsenek pontosabb infóik, de egy megindult szüléssel sehonnan sem küldhetnek el, ez sürgõsségi ellátásnak minõsül.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan megnyugtattál! :) ))

Igaz az a hír, hogy a 2 ünnep közt kapunk csp-ot?

mert 5.ig meg kell kapniuk a kártyásoknak és 6.-án kezdenek dolgozni

Legjobb válasz: nem igaz

nem igaz
te mit olvastál?Íratam, hogy csak januárban lesz!!szerencsére nem kell várnom a csp-t
"sok emberben remény keltenek, h elõbb jön, " Én csak erre reagáltam.
pont a remény eloszlatás miatt kérdeztem meg
Megint kezdõdik...:-)
A kérdező hozzászólása: Engem nem nagyon érdekel..:) Nekem mindegy mikor hozzák.Csak az egyik csoportomban kérdezték, gondoltam felteszem kérdésnek.:) Hátha okosabb itt valaki..;)
De tudjatok az az undorito azoktol akik lepontoznak h normalisan is irnak ide rengetegen es megis lepontozzak. Gusztustalan "emberek" leteznek.
Szerintem dolgoznak mar 2-an es utalas is lesz...
Én amikor legutóbb néztem a mák honlapját rajta volt az ünnepi menetrend, jan.2-án már dolgoznak , biztos nem fognak utalni két ünnep között.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); megjött a mák-tól a válasz.Ahogy gondoltam NEM lesz utalás két ünnep között. Tisztelt Ügyfelünk! A Magyar Államkincstár Központi Ügyfélszolgálati Osztályára érkezett elektronikus levelét megkaptuk. Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult. Kérdésére az alábbi tájékoztatást adjuk: A családtámogatási ellátást (családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás) utólag, a tárgyhónapot követõ hónap 10. napjáig, bankszámlára utalás esetében 3. napjáig kell folyósítani. Bankszámlára utalás esetében, ha a tárgyhónapot követõ hónap 3. napja szombat, vasárnap vagy munkaszüneti nap, akkor a folyósításról az azt követõ elsõ munkanapon kell gondoskodni. A 2013. évi családtámogatási ellátások kifizetésének idõpontjáról tájékozódhat: [link] Felmerülõ kérdéseit a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatán, az (1)-452-2910, (20)-881-9535, (30)-344-0045, (70)-460-9005 számokon is felteheti munkatársainknak, valamint tájékozódhat a http://www.allamkincstar.gov.hu címû honlapunkon. Tisztelettel: Magyar Államkincstár Call Center
Ez azért furcsa, mert az októberit megkaptuk okt. végén, a táblázatban mégis nov. 4.-e szerepel utalási idõpontként. Ettõl függetlenül én is úgy gondolom, hogy NEM lesz utalás 2 ünnep között.
Jaj utolsó miért kell ez reményt az emberekbe. Hagyjuk már felnõtt emberek mégis két ünnep között mire akarnák elkölteni? Na én a MÁK-ba se dolgoznék, ha minden hónapban ilyen e-mailekre kellene válaszolni. P
elsõ vagyok, már annyira bosszantó ez a nép butítás, sok emberben remény keltenek, h elõbb jön, pedig nem fog.Most írtam egy emailt a MÁK-nak, kíváncsi vagyok mi lesz a válasz, de én úgy gondolom, hogy 100%, hogy januárban lesz utalás.
Bocsi elneztem van. A legaljan :D sorry
Masodikan van utalas es harmadikan van rajta.
Csak hogy a MÁK minden januárban leáll vagy két hétre, nincs utalás. Így két ünnep közt jön a csp.
Készülj úgy hogy nem, aztán max meglepõdsz.
Leall? Hmm errol meg nem hallottam nekem csak februarban lesz egy eves a lanyom. A MAK irta h ket unnep kozt utalnak? Vagy csak hallomasbol gondolod h akkor van utalas? Tavaly is igy volt? Mert akkor minden evben igy kell utalniuk ha 2 hetre leallnak.
hiába van leállás, 5 év alatt egyszer se kaptam meg a 2 ünnep között.
Állig-ban dolgozom. Mindig leáll az utalás, átállnak a köv.évre. Ezért voltak mindig elõrehozott számfejtések!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ezt találtam: saládi pótlék, GYED, GYES utalási idõpontok 2014-ben A következõ listában megtalálhatjátok a 2014-es évre vonatkozó Magyar Államkincstár utalási idõpontokat a családtámogatási és szociális ellátásokra vonatkozóan. Az idõpontok tájékoztató jellegûek, átutalásnál plusz 1-2 nappal, kifizetésnél plusz 4-6 nappal kell számolni. Budapest fõváros, Baranya, Gyõr-Moson- Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyékben Utalás esetén : 2013.01.04 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013 12.02. 2014.01.02. Postai kifizetés esetén : 2013.01.08 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013.12.02. 2014.01.02. Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun- Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben Utalás esetén : 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013 12.02. 2014.01.02. Postai kifizetés esetén : 2013.02.04. 2013.03.04. 2013.04.03. 2013.05.03. 2013.06.04. 2013.07.02. 2013.08.02. 2013.09.03. 2013.10.02. 2013.11.05. 2013.12.03. 2014.01.03.
Ezert erdekel h ha van is leallas ugye, de akkor minden evben ket unnep kozott kellene a csp-nek jonnie. Reszemrol szeeintem az a tuti h 2- an utalnak csutortokon es 3- an lesz rajta a szamlan penteken. Nem is gondoltam volna arra h hamarabb utalnanak. Boven belefer a januariba.
Masodik csoportnal nincs januari honap :-)
Mindig van olyan aki a novemberi elõre utalás miatt azt hiszi, most majd minden hónapban elõbb fog jönni. Nem nem fog.
Oda van írva az idõpontokhoz h TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK. Ezért van az h eltérhet. Október végén meg azért utalták ki mert csak 5-én tudták volna utalni és csak 6-án lett volna számlán ez meg már késés mert 5-ig ki kell utalni h a számlákon legyen. De ez januárban nem áll fenn így 2-án utalnak és 3-án van számlán. Mind a két nap hétköznapra esik. Ilyen egyszerû.

Igaz a hír hogy a madár az ász?

Legjobb válasz: Lehet. Nekem Zeller úr mondta.

Lehet. Nekem Zeller úr mondta.
És nem tudtad te záptojás, MERT MINDENKI TUDJA, HOGY A MADÁR AZ ÁSZ!
A madarász is ász.
Lehet hogy nem. Lehet, hogy a giliszta az ász...
Igen a ma-madár, a madár az ász!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!