Találatok a következő kifejezésre: Igaz az hír, (71 db)

Igaz az a hír miszerint tavasszal jön egy újabb Rammstein koncertDVD?

Legjobb válasz: Igen, igaz a hír! Áprilisban jön, és egy New york-i koncertfelvétel lesz. (Ha engem kérdezel, én nem értem miért pont egy amerikai koncertet választottak erre a célra, de mindegy.) Emellett szintén Áprilisban elvileg ki fognak adni egy greatest hits albumot is, amin új számok is lesznek. ELIVLEG Reméljük igaz az utóbbi is.

Igen, igaz a hír! Áprilisban jön, és egy New york-i koncertfelvétel lesz. (Ha engem kérdezel, én nem értem miért pont egy amerikai koncertet választottak erre a célra, de mindegy.) Emellett szintén Áprilisban elvileg ki fognak adni egy greatest hits albumot is, amin új számok is lesznek. ELIVLEG Reméljük igaz az utóbbi is.
*ELVILEG
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én is így tudtam. :) hát én mindenesetre nagyon várom. :) remélem lesz legalább annyi anyag rajta, mint a Volkerball-on. :) azért egy Rock am Ring-et keveselnék...

Mennyire igaz az a hír hogy a PET palackból kioldódó lágyító anyagok és különböző szteránvázas vagy arra hasonlító vegyületek női hormon hatásúak fiúknál?

Gondban vagyok hogy jó-e PET palackos ásványvzet itatnom a három éves kisfiammal?

Legjobb válasz: Ugyanez a helyzet a cumisüvegekkel. Ezzel már foglalkozott egy jó éve a világsajtó, volt is belõle nagy botrány. De: a gondot okozó vegyület csak magasabb hõmérsékleten oldódik ki a mûanyagból, tehát pl. ha beleöntöd a forró vizet vagy tápszert, teát. Az ásványvíz, babavíz végig hidegen van a palackban, így kicsi az esély, hogy bármit is kioldjon. http://antalvali.com/hirek/bpa-biszfenol-a.html http://babafalva.hu/mergezo-cumisuvegek-a-boltokban/

Ugyanez a helyzet a cumisüvegekkel. Ezzel már foglalkozott egy jó éve a világsajtó, volt is belõle nagy botrány. De: a gondot okozó vegyület csak magasabb hõmérsékleten oldódik ki a mûanyagból, tehát pl. ha beleöntöd a forró vizet vagy tápszert, teát. Az ásványvíz, babavíz végig hidegen van a palackban, így kicsi az esély, hogy bármit is kioldjon. http://antalvali.com/hirek/bpa-biszfenol-a.html http://babafalva.hu/mergezo-cumisuvegek-a-boltokban/
Sajnos szobahõmérségleten is oldódik a BPA, de akkor nem olyan mértékben. Úgymond egyensúly alakul ki a két rész között. Az is igaz, hogy a szénsavban némileg jobban oldódik, viszont a szénsavmentes vízben a kedvezõ pH miatt sok patogén kórokozó elszaporodhat és akkor meg azt isszuk meg. Amúgy a sok szénsav a fogakat is roncsolja hosszú távon. Bács-Kiskunban tényleg jó az ivóvíz, mivel olyan területrõl hozzák, ahol nem igen találkozhatunk emberekkel, csak a természettel. Viszont a budapesti vízzel gondok vannak, mert nem tudják kivonni a Dunába ömlõ fogamzásgátló gyógyszerek maradványait (metabolitjait), ezért a vegyileg elõállított fogamzásgátlókból nagyon sok hormont ki lehet mutatni a városi vízben. Tehát ez is atz okozza, hogy a fiúk lányosodnak. Mi csapvizet iszunk, mivel az a legolcsóbb. Nincs pénzem 200 Ftos Jana ásványvízre.
Én is forralt csapvitet adok a kicsinek, jómagam meg a sima pesti csapvizet iszom. Szódát meg rendelünk.
Hallottam a kioldódó anyagokról én is. A férjem azért szokott át a szénsavmentes vízre, mert egy távolabbi ismerõse (atommag kutató intézetben, asszem)vizsgálta ezzel kapcsolatosan, hogy a szénsav hatására mik oldódnak ki. De nem tudom, hogy ennek mi a mechanizmusam, halvány lila gõzöm sincs az egészrõl, csak hallottam róla).. Mindenesetre én bubis vizet iszom, õ, és a gyerekünk meg menteset :)
Hát én pont errõl olvastam egy cikket mostanság. Igaz amit az elõttem szóló leírt. Annyival egészíteném ki, hogy sajnos a palackokat nem mindig tárolják hûvös helyen. Gondolj bele nyáron, amikor a kamionban szállítják, rátûz a nap, hány fok lehet?? És sajnos nem csak hormon hatású vegyületek, de rákkeltõ anyagok is oldódnak ki belõle! Szintén egy cikkben összehasonlítottak több fajta ásványvizet és több csapvizet. Meglepõ eredményt kaptak. Pl. a Jana ásványvíz a lista közepén volt csak és megelõzte több sima csapvíz is. Én inkább csapvízzel itatom a gyermekemet (másfél éves fiú. Ha jó a vezeték (pl. nem régi rézvezetéken jön a víz), akkor ugyanolyan jó, mint az ásványvíz. nagyon magas követelményeknek kell megfelelnie annak is.
Ja! Egyébként én sima csapvizet adok a gyerekeimnek, ritkán veszünk ásványvizet. Nálunk nagyon jó minõségû a csapvíz és még az íze is jó (Bács megye). Nem régen hallottam, hogy a csapvizek nagy része sokkal tisztább, mint bármelyik ásványvíz, a csapvízre magasabb követelmények érvényesek...
Szia! Én is olvastam róla, és nem is iszunk azóta ásványvizet. Ha belegondolsz, hogy a nagy áruházakban télen nyáron a szabadban tárolják ezeket a palackokat, kitéve a napnak, fagynak, hááát nemtom. Nálunk, Szombathelyen nagyon jó minõségû a csapvíz, és azt folyamatosan ellenõrzik, nekünk nagyon megfelel!:-)
Budapestiek vagyunk és én kifejezetten büdösnek találom a csapvizet, így azt egyátalán nem iszunk, csak a mikros sterilizátor alá öntöm azt, de már azon is gondolkoztam, hogy oda is inkább ásványvizet kéne, mert így a csapvíz párolog a cumisüvegekbe... Egyébként szerintem az ásványvíz mûanyag palackjából is csak akkor oldódnának ki a káros anyagok, ha mondjuk mikroba teszed, vagy olyan extrém hõségnek lenne kitéve, amilyen sugárzás ott van. A tûzõ napon nyáron meleg van, de azért ez nem közelíti meg így sem azt a szintet, ahol oldódnak ezek az anyagok. De ez csak magánvélemény, mert nincs atomkutató ismerõsöm :-)) Egyébként a 200ft-os vízre nekünk sincs pénzünk, így 60-70 forintos mentes vizet iszunk, ami kevésbé márkás, de legalább tiszta és finom.
nálunk arzénes a csapvíz, 4-szerese a megengedettnek. Ez forralással sem megy ki belõle. Úgyhogy mi ásványvizet iszunk. De fõzni sajnos csak csapvízzel tudok! :-(
víztisztító?

Igaz az a hír, hogy fel fog menni az "A" kategoriás jogosítvány ára? Úgy értem a vizsgadíjtól kezdve minden, együttesen.

Tudtommal most egy "A" korlátlan jogsit meg lehet szerezni 75/80tól.

Legjobb válasz: Az ilyesféle hírek csak azért vannak, m kevés a tanuló, és h mindenki minnél hamarabb kezdje el...

Az ilyesféle hírek csak azért vannak, m kevés a tanuló, és h mindenki minnél hamarabb kezdje el...

Igaz az a hír, hogy egyik évben augusztus 20-án az országház előtti uszályról lőtték felfelé a tüzijátékot, az uszály meg felrobbant?

Valaki mondta,hogy volt ilyen is,és a tűzszerészek pedig beleugrottak a dunába és úgy úsztak ki. Igaz a fent említett hír?,és ,ha igaz mit szóltok hozzá?

Legjobb válasz: Valami oka van annak a 18 %-nak. A kérdés nem az volt, haltak-e meg tûzijátékon. A kijelentésed ebben a formában pedig nem is igaz.

Valami oka van annak a 18 %-nak. A kérdés nem az volt, haltak-e meg tûzijátékon. A kijelentésed ebben a formában pedig nem is igaz.
En emlekszem, hogy evekkel ezelott a TVben lattam, hogy langoltmegy uszaly a duna kozepen.... gondoltam van ott eleg viz, majd eloltjak... aztan masnap be is mondtak, hogy nem direkt volt, pirotechnikai effektkent:D
Tudod ez félig-meddig a jereváni rádió esete. A hír igaz, kis különbséggel… Nekem egy sokéves eset nem hír, de üsse kõ. Igen, volt olyan, amikor – ki tudja miért – a Dunáról lõtték fel a rakétákat. Az is igaz, hogy nem csak játékból volt tûz. Robbanás nem volt (kivéve persze a tervezettet). Kisebb tüzek egyébként szoktak lenne. Ennek megelõzésére, pl. a Gellért-hegyet tûzoltók szokták locsolni a tûzijáték elõtt és alatt. Mit szóljak hozzá? Semmit.
Mi pont szemben voltunk ezzel a bizonyos uszállyal de nem robbant fel, volt rajta egy kisebb tûz és alacsonyabbra lõtte a rakétákat, ennyi.A sötétben pedig nem lehetett látni hogy menekültek-e róla a tûzszerészek vagy sem.
2006-ban öten is meghaltak a tûzijátékon.

Igaz az a hír hogy zsidókat telepítenek be hazánkba?

Legjobb válasz: Sajnos igaz. Mivel taxisként a reptéren dolgoztam (Zona) igy a saját szememmel láttam amint zsido családok az összes holmijukkal megérkeznek Izraelbõl Budapestre és egy szót sem beszélnek magyarul. Menj ki Ferihegyre és gyõzõdj meg a saját szemeddel róla. Bizonyitani nem tudom nem is célom, de az a szóbeszéd járja, hogy az izraeli állam plakáton hirdeti és pénzel támogatja azokat a családokat akik Magyarországra települnek. Cáfolatot és megerõsitést is szivesen olvasok, de kérlek kerüld a trágárságot és az antiszemitizmust mert arra nem vagyok kiváncsi.

Sajnos igaz. Mivel taxisként a reptéren dolgoztam (Zona) igy a saját szememmel láttam amint zsido családok az összes holmijukkal megérkeznek Izraelbõl Budapestre és egy szót sem beszélnek magyarul. Menj ki Ferihegyre és gyõzõdj meg a saját szemeddel róla. Bizonyitani nem tudom nem is célom, de az a szóbeszéd járja, hogy az izraeli állam plakáton hirdeti és pénzel támogatja azokat a családokat akik Magyarországra települnek. Cáfolatot és megerõsitést is szivesen olvasok, de kérlek kerüld a trágárságot és az antiszemitizmust mert arra nem vagyok kiváncsi.
Nem. Miért telepítenék be õket. Az lehet, hogy akik innen származnak, ide jönnek lakni, ahogy Erdélybõl is jönnek elszármazottak. Csak ma divat a zsidókkal riogatni az embereket.
Amúgy Igaz! még a repteret is kiszélesítették nekik! Amekkora orruk van :D hogy ott sunyiba bejöhessenek! Szépen kivásárolnak minket, belakják az országot és kitúrnak mindenünkbõl! És ezt megkérdezheted bárkitõl!
Azt nem tudom, hogy mennyien jönnek, de az elsõnek nincs igaza, mert szoktak jönni Magyyrországra. pl. a Youtube-on vannak videók Nyírtassról és Berkowitz Salamonról, a zsidó vállalkozóról, aki egyébként már kiment az országból és azóta is büntetõeljárás folyik ellene. Vagy pl. Hódmezõvásárhelyen is vannak ilyen botrányok.

Igaz az a hír, miszerint a Máv (jelenleg Áek) kórházban, amennyiben valaki nem kerületi, csak választott orvossal szülhet?

Esetleg ugyanezen kórház választott szülészn? mizériájával kapcsolatban van-e új információ?

Legjobb válasz: Szülésznõt nem lehet választani a MÁV-ban. Én is ott fogok szülni, igaz fogadott orvosnál, de múltkor kérdeztem hogy mi van ezzel a területileg illetékes dologgal, azt mondta hogy bár nekik sincsenek pontosabb infóik, de egy megindult szüléssel sehonnan sem küldhetnek el, ez sürgõsségi ellátásnak minõsül.

Szülésznõt nem lehet választani a MÁV-ban. Én is ott fogok szülni, igaz fogadott orvosnál, de múltkor kérdeztem hogy mi van ezzel a területileg illetékes dologgal, azt mondta hogy bár nekik sincsenek pontosabb infóik, de egy megindult szüléssel sehonnan sem küldhetnek el, ez sürgõsségi ellátásnak minõsül.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy ilyen gyorsan megnyugtattál! :) ))

Igaz az a hír, hogy a 2 ünnep közt kapunk csp-ot?

mert 5.ig meg kell kapniuk a kártyásoknak és 6.-án kezdenek dolgozni

Legjobb válasz: nem igaz

nem igaz
te mit olvastál?Íratam, hogy csak januárban lesz!!szerencsére nem kell várnom a csp-t
"sok emberben remény keltenek, h elõbb jön, " Én csak erre reagáltam.
pont a remény eloszlatás miatt kérdeztem meg
Megint kezdõdik...:-)
A kérdező hozzászólása: Engem nem nagyon érdekel..:) Nekem mindegy mikor hozzák.Csak az egyik csoportomban kérdezték, gondoltam felteszem kérdésnek.:) Hátha okosabb itt valaki..;)
De tudjatok az az undorito azoktol akik lepontoznak h normalisan is irnak ide rengetegen es megis lepontozzak. Gusztustalan "emberek" leteznek.
Szerintem dolgoznak mar 2-an es utalas is lesz...
Én amikor legutóbb néztem a mák honlapját rajta volt az ünnepi menetrend, jan.2-án már dolgoznak , biztos nem fognak utalni két ünnep között.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); megjött a mák-tól a válasz.Ahogy gondoltam NEM lesz utalás két ünnep között. Tisztelt Ügyfelünk! A Magyar Államkincstár Központi Ügyfélszolgálati Osztályára érkezett elektronikus levelét megkaptuk. Köszönjük, hogy kérdésével hozzánk fordult. Kérdésére az alábbi tájékoztatást adjuk: A családtámogatási ellátást (családi pótlék, gyermekgondozási segély, gyermeknevelési támogatás) utólag, a tárgyhónapot követõ hónap 10. napjáig, bankszámlára utalás esetében 3. napjáig kell folyósítani. Bankszámlára utalás esetében, ha a tárgyhónapot követõ hónap 3. napja szombat, vasárnap vagy munkaszüneti nap, akkor a folyósításról az azt követõ elsõ munkanapon kell gondoskodni. A 2013. évi családtámogatási ellátások kifizetésének idõpontjáról tájékozódhat: [link] Felmerülõ kérdéseit a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatán, az (1)-452-2910, (20)-881-9535, (30)-344-0045, (70)-460-9005 számokon is felteheti munkatársainknak, valamint tájékozódhat a http://www.allamkincstar.gov.hu címû honlapunkon. Tisztelettel: Magyar Államkincstár Call Center
Ez azért furcsa, mert az októberit megkaptuk okt. végén, a táblázatban mégis nov. 4.-e szerepel utalási idõpontként. Ettõl függetlenül én is úgy gondolom, hogy NEM lesz utalás 2 ünnep között.
Jaj utolsó miért kell ez reményt az emberekbe. Hagyjuk már felnõtt emberek mégis két ünnep között mire akarnák elkölteni? Na én a MÁK-ba se dolgoznék, ha minden hónapban ilyen e-mailekre kellene válaszolni. P
elsõ vagyok, már annyira bosszantó ez a nép butítás, sok emberben remény keltenek, h elõbb jön, pedig nem fog.Most írtam egy emailt a MÁK-nak, kíváncsi vagyok mi lesz a válasz, de én úgy gondolom, hogy 100%, hogy januárban lesz utalás.
Bocsi elneztem van. A legaljan :D sorry
Masodikan van utalas es harmadikan van rajta.
Csak hogy a MÁK minden januárban leáll vagy két hétre, nincs utalás. Így két ünnep közt jön a csp.
Készülj úgy hogy nem, aztán max meglepõdsz.
Leall? Hmm errol meg nem hallottam nekem csak februarban lesz egy eves a lanyom. A MAK irta h ket unnep kozt utalnak? Vagy csak hallomasbol gondolod h akkor van utalas? Tavaly is igy volt? Mert akkor minden evben igy kell utalniuk ha 2 hetre leallnak.
hiába van leállás, 5 év alatt egyszer se kaptam meg a 2 ünnep között.
Állig-ban dolgozom. Mindig leáll az utalás, átállnak a köv.évre. Ezért voltak mindig elõrehozott számfejtések!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ezt találtam: saládi pótlék, GYED, GYES utalási idõpontok 2014-ben A következõ listában megtalálhatjátok a 2014-es évre vonatkozó Magyar Államkincstár utalási idõpontokat a családtámogatási és szociális ellátásokra vonatkozóan. Az idõpontok tájékoztató jellegûek, átutalásnál plusz 1-2 nappal, kifizetésnél plusz 4-6 nappal kell számolni. Budapest fõváros, Baranya, Gyõr-Moson- Sopron, Fejér, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyékben Utalás esetén : 2013.01.04 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013 12.02. 2014.01.02. Postai kifizetés esetén : 2013.01.08 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013.12.02. 2014.01.02. Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun- Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben Utalás esetén : 2013.02.01. 2013.03.01. 2013.04.02. 2013.05.02. 2013.06.03. 2013.07.01. 2013.08.01. 2013.09.02. 2013.10.01. 2013.11.04. 2013 12.02. 2014.01.02. Postai kifizetés esetén : 2013.02.04. 2013.03.04. 2013.04.03. 2013.05.03. 2013.06.04. 2013.07.02. 2013.08.02. 2013.09.03. 2013.10.02. 2013.11.05. 2013.12.03. 2014.01.03.
Ezert erdekel h ha van is leallas ugye, de akkor minden evben ket unnep kozott kellene a csp-nek jonnie. Reszemrol szeeintem az a tuti h 2- an utalnak csutortokon es 3- an lesz rajta a szamlan penteken. Nem is gondoltam volna arra h hamarabb utalnanak. Boven belefer a januariba.
Masodik csoportnal nincs januari honap :-)
Mindig van olyan aki a novemberi elõre utalás miatt azt hiszi, most majd minden hónapban elõbb fog jönni. Nem nem fog.
Oda van írva az idõpontokhoz h TÁJÉKOZTATÓ JELLEGÛEK. Ezért van az h eltérhet. Október végén meg azért utalták ki mert csak 5-én tudták volna utalni és csak 6-án lett volna számlán ez meg már késés mert 5-ig ki kell utalni h a számlákon legyen. De ez januárban nem áll fenn így 2-án utalnak és 3-án van számlán. Mind a két nap hétköznapra esik. Ilyen egyszerû.

Ha igaz az állítás és tényleg az van, hogy a legtöbb lány mindig olyan pasival hajlandó csak összejönni, aki szinte mindenben egy picit jobb nála, akire fel lehet nézni, akkor ez a helyzet rossz hírt jelent a legtöbb, , rossz" pasinak?

Szeretik a lányok, ha az õ párjuk intelligensebb náluk, többet is keres valamivel, jobb családi háttérrel bír, sok mindenben jó (pl nagy baráti kapcsolat, vagy ezermester), sõt az utóbbi évtizedekben az is látható, hogy legtöbbször magukkal hasonló szinten lévõ vagy akár jobban is álló fiút akarnak párnak és ehhez elég makacsul ragaszkodnak is. Na most ezzel csak az a baj, hogy tudjuk a mai világban jóval több a szép lány, mint helyes fiú. Fõiskolákon, egyetemeken 10 bõl 7 lány eléggé csinos minden szinten vagy ha az nem, legalább vagy az alakja vagy az arca szép (én is voltam egyetemista és a legtöbb lány tetszett, akik ott voltak). Tehát õk azért elvárják, hogy a kevesebb helyes srácból akkor is nekik alanyi jogon jár egy, hogy le ne maradjanak a barátnõktõl. Azon túl, hogy ha õk nem nagy társasági lények, akkor is elõszeretettel választanak olyan párt, aki könnyen ismerkedik és alakít ki kapcsolatrendszereket és akár befolyásos is lehet sok közegben. Ezen kívül ugye elõkerülnek a piszkos anyagiak is, és valljuk be õszintén kevesebbszer fordul elõ az az állapot, mint fordítva, hogy a lány visz haza nagyobb összeget, mint a srác, ha már dolgoznak. Persze megeshet, de ritkábban. Ugye több lány jár egyetemre, sokaknak össze is jön egy jó állás. Igaz itt is árnyaltabb a dolog, de többségben egy megfelelõ állás majd csak elõbb-vagy utóbb összejön nekik. Egy pasinak, aki nem végez fõsulit, semmit stb, neki pedig sokszor kevesebb betevõ jut. Így lemarad ezen lányoktól és kiesik a köreikbõl azért is, mert õ nem ,,magas végzettségû" illetõ, ami sok lány csõrét legtöbbször bántja. (persze én is tudok orvos nõ és utcaseprõ pasi felállást, de ritkább esetek ezek). Ugyanakkor egy szakmunkás, vagy csak gimnáziumot végzett pasi is meg tud gazdagondi az állásából, vagy vállalkozásából, ha ért hozzá magas szinten (de az már azt jelenti, hogy intelligens az illetõ vagy pokoli szerencsés és ezáltal lehet sikere a nõknél). De mi van az azokkal a srácokkal, akik rettenet sokan vannak, nem végeztek fõiskolát, sem nincs ,,tejelõ" állásuk, sem pedig nem úgy néznek ki, mint Geoge Clooney. Velük mi van? Ilyenkor persze tudom, szokott jönni a válasz, hogy mindenkinek megvan a párja, majd egy csúnyácska lánnyal jön össze, meg nem minden lánynak a nálánál jobb pasik kellenek, így biztosan lesz párja. Lehet, de ez inkább bla-bla-blának tûnik. Mert ritka ez a dolog. Sokkal inkább a mai rohanó társadalomban az van, amit mát fentebb leírtabb, hogy sikeres és vonzó srácot akar a legtöbb lány, legalábbis saját magához viszonyítva. Adjatok tanácsot, hogy akkor ezekkel a srácokkal mi lesz (régen ezeknek is volt párjuk sokszor, ma nem vagyok ennyire optimista ez ügyben). Értelme és nem leszúrós válaszokat kérnék, ha lehet.

Legjobb válasz: U N C S I

U N C S I
Nem, nem arra vonatkozott. :)
Ember, azért rohadt unalmas a kérdésed, mert mindennap megkérdezik ötmilliószor. Szerintem te is nagyon jól tudod, hogy a minimálbéres gyári munkásoknak, az érettségizett embereknek, és az átlagos kinézetû pasiknak is van párja. Te is tudod, de nem akarod elfogadni, mert akkor szembe kellene nézned a torz képzeteiddel, ezért inkább szemet hunysz a tények felett, és megpróbálod ezeket a dolgokat olyan embereknek beadni, akik viszont nyitott szemmel járnak, és nem beszélnek be maguknak ilyen butaságokat. Akár tetszik, akár nem, az átlag magyar férfiaknak a statisztikák szerint is van legalább 1-2 barátnõje az élete folyamán. Pedig az átlagnak nincs diplomája (a lakosság igen kis százaléka végzett egyetemet), az átlag fizetése meg 80-90 ezer forint, és igen kevesen vannak, akiket a többség jó pasinak talál. Tudom, hogy fáj, de ez az igazság. Fogadd el.
A kérdező hozzászólása: Most azok a bizonyos dolgok ugye nem a fõzésre, mosásra, takarításra stb vonatkoznak, amiben illik azért egy lánynak otthonosabbnak lenni, mint egy fiúnak. Itt most komolyabb dolgokról lett volna szó, nem ezekrõl a kompetenciákról. De köszönöm a választ.
A kérdező hozzászólása: Annak nem sok értelme volt, nem tudom, hogy neked mi az unalmas, de én ilyen kérdést csak egyszer tettem itt fel. Ha nem tetszik, akkor egy értelmes ember, pláne ha unalmas neki a téma, az nem kontárkodik ide és ír választ. Gondolom ez talán érthetõ volt?
Figyelj, nekem az a véleményem, hogy mind a nõ, mind a férfi olyan partnert fog választani - hosszabb távra, tehát nem alkalmi kapcsolatra gondolok - akiben van valami, ami vonzza, amit tisztel, ami imponál neki, amire fel lehet nézni, értékelni... sorolhatnák még pár rokon értelmût. Tehát a páromban van egy csomó olyan tulajdonság, amiben én többnek érzem magamnál, de ugyanez nála is megvan fordítva, tehát bizonyos dolgokban engem érez többnek magánál.
nem várok el olyan dolgot a páromtól amit magamtól ne várnék el.
Volt értelme a válaszomnak, mégpedig az, hogy unalmas vagy és a felfogásod is.
A kérdező hozzászólása: Ne úgy fogjuk fel a dolgot kedves értelmes kommentelõk (elõ kivételével), hogy most feltétlen görög testû, luxusvillás, professzor pasira gondolok az ügyben, hogy , , jobb nálatok és fel lehet rá nézni". Így közelítsük meg a témát, megfelelõ határok között.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek járt a nagy piros pacsi, mert nem tud kérdést értelmezni. ÉRTELMES válaszokat kérek, legyetek szívesek. Köszönöm!
Kifejezetten irritál, ha mindenben jobb nálam, ráadásul visszaél vele. Legyen inkább talpraesett és értelmes.
Nekem a rossz pasik, azaz alfa hímek nem igazán jöttek be soha, inkább partneri, egyenlõ viszonyt szerettem. Most is.
A mindenben jobb nála azért erõs túlzás. Akkor is nyeregben lehetsz, ha egy valamiben kiemelkedõ vagy, és ne mond azt, hogy semmilyen dologban nem voltál jobb, mint az átlag. Én is csúnya pasi vagyok, és még sosem volt párom, mégis van olyan dolog, amire büszke lehetek. Nagy nehezen a külsõmben is megtaláltam azt amire azt mondom, hogy oké, meg a belsõmben is. Tökéletes ember pedig nincsen.

Igaz az az interneten keringõ hír hogy szeptember elejétõl lekapcsolják a Facebookot Magyarországon?

Nekem kamunak tûnik...

Legjobb válasz: bocs. December elejétõl! (a fáradtság)

A kérdező hozzászólása: bocs. December elejétõl! (a fáradtság)
Még jó hogy kamu.
az is.
A sok tudatlan meg el is hiszi és ossza mintha kötelezõ lenne.
Valahol azért büszke vagyok a FaceBook-os ismerõseimre, hiszen innen kell megtudnom, hogy ilyen hoax is létezik. G.
...bárcsak igaz lenne....:-)

Mennyire igaz az a hír, hogy ha rendőr akarok lenni /nő/ akkor 162 cm-nek kell lennem? Ha nem vagyok annyi fel se vesznek rendőrnek?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy régebben volt egy magassági határ (nõknél 165 cm, ha jól tudom), de hogy az még most is megvan-e, azt nem tudom.

Én úgy tudom, hogy régebben volt egy magassági határ (nõknél 165 cm, ha jól tudom), de hogy az még most is megvan-e, azt nem tudom.
Igaz, hogy van magasságkorlát, ha jól tudom akkor csajoknak tényleg 162 a minimum limit, de ez nem 100 %. Gyakorlatilag úgy mûködik, hogy amikor a doki megkérdezi, akkor mondd azt, hogy 165 vagy és kész. Nem fog méregetni és ha feltûnõ a különbség, akkor se foglalkozik vele. Más kérdés, hogy egy 160 centis nõnek nem hogy az utcán, de a saját kollégái közt sem lesz sok tisztelete
"Mennyire igaz az a hír, hogy ha rendõr akarok lenni /nõ/ akkor 162 cm-nek kell lennem?" Semennyire. 165 cm az elõírt alsó határ. "Ha nem vagyok annyi fel se vesznek rendõrnek?" Szerinted minek írnak elõ alsó határt ha utána nem tartják be? Te úgy adsz fel egy házassági hirdetést, hogy CSAK 170 feletti férfit keresek, de jöhetnek 170 alattiak is?
A kérdező hozzászólása: 3/3 Ez neked szól!: Ilyen bunkó, paraszt stílusú emberek válaszát nem várom ! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: A többi válaszolónak nagyon szépen köszönöm , hogy hasznos válasszal láttak el ! :) )
Kedves Ildikó! Azt hiszem egy csónakban evezünk. Mármint énis rendõr akartam lenni. Pontosabban bünügyi nyomozó, viszont az a fránya magasságom. Sajnos 158 cm vagyok. Pedig kiskorom óta minden vágyam volt e szakma elsajátitása. Mindigis vonzott az igazságszolgáltatáson belüli teendõk, annak ágazatai és stb. De azt hiszem le kell mondanom az álmomról. Viszont még egy lehetõségem maradt, a magánnyomozósdni. Mindenesetre nem adom fel. Azt tanácsolom, hogy te is hozd ki a helyzetedbõl a lehetõ legtöbbet. üdv, ági 17/L
A kérdező hozzászólása: 7/8 : Ez az álmom , hogy rendõr legyek és még ha néha reménytelennek is tûnik , hogy azzá válok akkor sem adom fel! Köszönöm a válaszod ! A legjobb tudásom szerint akarok teljesíteni , bízom benne , hogy sikerül. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!