Találatok a következő kifejezésre: Igaz az feltevés, (6 db)

Szerintetek igaz az a feltevés hogy az ember még nem járt a holdon?

van egy tudós ÿ(nevét nem tudom) aki azt állítja hogy a felvételek amit a holdon készítettek HAMIS.Tik mit gondoltok err?l.

Legjobb válasz: "Szerintetek igaz az a feltevés hogy az ember még nem járt a holdon?" Nem.

"Szerintetek igaz az a feltevés hogy az ember még nem járt a holdon?" Nem.
Figyelemfelkeltésbõl találnak ki ilyesmiket sikertelen emberek (valamilyen téren sikertelenek) hogy felfigyeljen rájuk valaki. Nem igaz persze a dolog. Jártak már a holdon.
Pár dolog, habár lehet, hogy elöttem már kitértek erre. 1. Lobog a zászló. Tévedés, nem lobog. Egy rúdhoz van erõsítve, ami mozog míg bele nem szúrják a Hold felszínébe. Több ideig mozog, mint azt a Földön tenné, mert nincs légkör, nem annyira nagy a gravitáció. Maga a zászló anyaga, a fizikában tehetetlenségi törvénynek (még Newton idejébõl ered)engedelmeskedik. Ennek értelmében a rúdhoz közelebb rögzített anyag hamarbb mozdul el, mint a rúdtól távolabb esõ része a zászlónak. Ez a folyamat annyiszor ismétlõdik meg, ahányszor a rúd elmozdul. Függetlenül attól, hogy van-e légkör, vagy nincs. 2. A legtöbb képen nem látszanak a csillagok. Valóban így van, viszont ez egyszerûen magyarázható. A hitetlenkedõk, készítsenek egy egyszerû géppel egy fotót teliholdkor úgy, hogy a Hold is benne legyen, majd egyet, amikor a Hold nem látható, vagy nem annyira fényes. Ugyanazt fogják tapasztalni, mint a Holdon járt ûrhajósok. A Hold felszíne erõsen visszaveri a fényt, ezért az objektív nem tudta annyira részletezni az égboltot, magyarán a háttér fényeire már nem tud fókuszálni, ezért nem látszanak. Egyébként ez a jelenség megfigyelhetõ a nem a Holdon készített fotókon is. Ûrsétakor készült képeken sincs tele az égbolt csillagokkal. Az ok, ugyanez, a Nap fénye miatt. 3. Az árnyékok Az árnyékok megtörnek, követik a domborzatot. Figyeljünk meg egy átjárónál árnyékot vetõ jelzõtábla árnyékát, amikor egy része az árnyéknak a járdán van, a másik része pedig az úttesten. A kettõ nem egymás folytatása, sõt nem is párhuzamosak. Pár szüg különbség a felszín domborzatán, már teljesn más szögben "vezeti" az árnyékot. Ezt a legegyszerûbben úgy lehet megérteni, ha két botot egymástól 1-2 méteres tûvolságba a földbe szúrunk egy egyenletlen terepen és megfigyeljük az általuk vetett árnyékok szögét. Nem lesznek párhuzamosak, mert követik a domborzatot.
Szerintem ez csak egy hülye összeesküvés-elmélet a sok közül.
Az nem elég bizonyíték, hogy: Lobog a zászló A ûrhajósoknak több árnyékuk van (pedig egyetlen fényforrás a nap) A felvételeken nem látszanak csillagok, pedig mivel nincs légkör, még élesebben kéne látszaniuk. Stb... Nem mondom, hogy az ember nem járt még a holdon, csak azt, szerintem nem 69-ben mint ahogy azt az amcsik állítják...
"Szerintetek igaz az a feltevés hogy az ember még nem járt a holdon?" Nem feltevés, hanem tény. Nem véleménykérdés, nem attól függ, hogy SZERINTEM vagy mások szerint igaz-e, hanem egyszerûen igaz. Egy olyan projektet, ami ennyi ember együttmûködését, koordinálását igényli, amibe belelát valamilyen szinten a NASA utolsó technikusa, kisemberei is, azt nem lehet egyszerûen hamisítani. Már akkor kiszivárgott volna. Aztán az is hülye szerintem, aki elhiszi, hogy az USA vagyonokat költ a holdraszálláshoz szükséges technológia kifejlesztésére, ûrhajó megépítésére, üzemanyagra, aztán embereke nélkül lövi fel a hajót. Mert gondolom azt ugye még te se vitatod, hogy a hajó elkészült és fellõtték. Errõl felvételek vannak, szemtanúk vannak rá. A "nem-is-járt-ember-a-Holdon!"-hívõk szerint mi történt úgy egyébként azzal a hajóval? Elengedték csak úgy az ûrbe? Aztán az is alátámasztja ezt az egészet, hogy mindez egy olyan korban történt, amikor a két szuperhatalom presztízsversenyt vívott, így az USA indítéka is passzol a történetbe. Semmi ellentmondást nem találok benne. Nézzük a másik oldalt: Van egy csomó ember, aki bizonyítékok nélkül, könnyen cáfolható hülyeségekre alapozva állítja, hogy nem történt meg a dolog. Ismert tény, hogy a félmûvelt emberek imádják az összeesküvéselméleteket, amik anélkül juttatják õket ahhoz az érzethez, hogy baromi okosak, hogy át kéne rágniuk magukat sok "unalmas könyvön" és egyetemi elõadáson, ami megadná a valódi mûveltséget, amivel átlátnának az ökörségeken. Az ilyen összeesküvés-elméletek a buta ember szellemi drogjai. Ugyanúgy esküdöznek sokan erre, mint az érdeklõdés hiányában elmaradt világvégére esküdöztek. Szerinted mi a valószínûbb: hogy az USA a hidegháborús farokhosszméregetés következményeként pénzt és energiát nem sajnálva felépített egy ûrhajót, kiképzett egy legénységet és fellõtte az ûrhajót, amit hús-vér emberek láttak, csak azért, hogy átverje a világot, vagy az, hogy elégedetlen kisemberek kitalálták, hogy ez hülyeség, és az internet korában ez meme-ként villámgyorsan elterjedt?
A kérdező hozzászólása: igen
Szereted a palacsintát?
így van. nem jártak a holdonb.,
<troll>Nem tök mindegy? Afrikában éheznek...</troll>
A feltevés hamis. Az ilyesmit nem feltételezni kell, hanem bizonyítani. Amíg ez nem történik meg, miért higgyük el? A két szép szeméért?
"van egy tudós ÿ(nevét nem tudom) aki azt állítja hogy a felvételek amit a holdon készítettek HAMIS" Nem csak egy ilyen ember van és nem csak tudósok mondanak ilyet. Viszont értelmes bizonyítékot még nem tudtak hozni erre. A kérdésre válaszolva: én úgy gondolom, tényleg jártak ott emberek.
Ha az amerikaiak nem jártak a Holdon, akkor a szovjetek miért nem kürtölték ezzel tele a világot?

Igaz az a feltevés, hogy ha elkezdem szedni az Elevit nevű terhesitamint a tervezett terhesség előtt kb 1 hónappal hamarabb lehetek terhes?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem igaz. Amikor elhatároztuk, hogy babát szeretnénk elkezdtem szedni az elevitet. 8 hónapig probálkoztunk és én végig szedtem a vitamint. Ettõl tehát nem leszel hamarabb terhes viszont bizonyos rendellenességeket megelõzhetsz.

Szia! Szerintem nem igaz. Amikor elhatároztuk, hogy babát szeretnénk elkezdtem szedni az elevitet. 8 hónapig probálkoztunk és én végig szedtem a vitamint. Ettõl tehát nem leszel hamarabb terhes viszont bizonyos rendellenességeket megelõzhetsz.
A terhesség bekövetkeztére nem hat, tehát nem leszel elõbb terhes, de a kezdeti magazati rendellenességeket megelõzi. Türelem, ez a teherbe esés titka...
Uhh, nem.
Te sem Czeizel Edén nõttél fel úgy látom.
Igen! Átírják a születéstõl meglévõ petesejtek DNS-t az aktusok. Így születtél TE kérdezõ. :D
nem tudsz angolul? ez hü_eség
erre mondjuk h veszélyesen hülye-.-
A kérdező hozzászólása: Ha úgy van ahogy állítjátok akkor mit keres kint a Eszterházy Károly Fõiskola weboldalán? http://www.ektf.hu/agriamedia/index.php?page=archive&archpre..
Mint szó szerepel egy elõadásban, de ha elolvasod, akkor mindössze egy bekezdés erejéig, és mint megmagyarázhatatlan jelenség, amit ezidáig kizárólag állatoknál írtak le. A tudományban nem így mûködnek a dolgok... több évtizedes humán kutatások lennének szükségesek, és még akkor is... mit vizsgálnál? Hogy kinek a spermájával érintkezett elõször a nõ, vagy ki volt az elsõ szexuális tapasztalata (pl. mi van, ha óvszerrel szexeltek?). És mindez hogy függ össze a kérdésedben szereplõ állítással? Mert sehogyan sem tudom összekötni. Egyáltalán milyen genetikai betegségekre gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Amit a cikkben is megfogalmaztak. Egyébként mivel megerõsíteni és cáfolni sem sikerült senkinek, ezért a kérdés még mindig nyitott és megválaszolatlan.
Pontosan ezért kérdeztem, hogy hogy függ össze a cikkel? Mert ott azt írja, hogy az anya ELSÕ szexuális kapcsolata határozza meg, akkor a többi szexpartner pl. nem számít. Illetve én genetikai betegségekrõl nem olvastam a cikkben...
A kérdező hozzászólása: Az origos cikkben a hozzászólásokat nézd át!
Hát szerintem pont az ellenkezõjét is rá lehetne húzni. Gondolj csak bele: ilyen alapon arra kellene biztatni a nõket, hogy az elsõ szexuális kapcsolatukat olyan férfiakkal létesítsék, akiket elõzõleg minden genetikai mutációra leteszteltek (komoly üzletágat lehetne erre alapozni!), mert akkor utána már választhatnának bármilyen, számukra vonzó, kellemes partnert, akkor is, ha esetleg génhibákat hordoz, mert úgyis az elsõ partner genomja lesz a meghatározó, nem pedig az apáé. Tessék, máris gyártottam egy új elméletet, lehet terjeszteni! (Kb. annyi tudományos alapja van, mint az eddigieknek, de megfelelõen kommunikálva úgyis beveszik a népek!)
A kérdező hozzászólása: https://andrelowoa.wordpress.com/2008/10/08/telegonia/
nincs mögötte tudomány: Recent developments[edit] Recently, scientists have tried to explain the theory of telegony by researches in horizontal gene transfer. However, it is not certain whether this is the actual mechanism of telegony. There is still no conclusive evidence that telegony exists as a widespread phenomenon. Also a search of the literature of cell biology and biochemistry reveals several plausible mechanisms that may form the basis for telegony. These involve the penetration of spermatozoa into the somatic tissues of the female genital tract, the incorporation of the DNA released by spermatozoa into maternal somatic cells, the presence of foetal DNA in maternal blood, as well as sperm RNA-mediated non-Mendelian inheritance of epigenetic changes.[9] The same researcher states that "Telegony is a discredited genetic phenomenon... because of a lack of understanding of the theoretical basis for telegony. With the discovery of fetal genes in mother's blood, the penetration of somatic cells by sperm, and the ability of RNA to program genome rearrangement, mechanisms might exist for telegony."[10] At PubMed, all papers about telegony can be counted on one's fingers. Out of four recent papers, three seem to have been written by the same person (not counting coauthors). Soviet biologist and agronomist Trofim Denisovich Lysenko was able for close to a quarter of a century, roughly between 1938 and 1963, to make his special brand of Lamarckism the official creed in the Soviet Union and to suppress most of the teaching and research in orthodox genetics.[1] According to Encyclopedia Britannica, telegony is now classed as superstition.[1]
kimaradtál biológiáról öcsi :D
Minél több? Én ilyesmirõl még nem hallottam... Már csak azért sem tartom igaznak, mert a genetikai betegségek elég jelentõs része kizárólag apai ágon öröklõdik...
valamennyi azért van
Vezesd már le, hogy ezt mégis hogy a fenébe gondolod, hogy lehetséges...
A kérdező hozzászólása: "Azzal, hogy a legények örömlányokhoz jártak, a lányok nagy többsége szûz maradt. Ezzel a jövendõ családok vérvonala tiszta maradt, az utódok genetikai betegségei (ld. telegónia) nemigen jöttek szóba." http://www.origo.hu/nagyvilag/20131018-hogyan-lett-a-szuzess..
Degeneráltaktól tanulsz? :D
Az örömlányok a vérbajt terjesztették a férfi feleségére és a magzatra. Egészséges volt!
Nézz erre példát az állatvilágban, és megérted a kérdésben rejlõ buktatókat.
A kérdező hozzászólása: Telegónia http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=ludysi&pid=21050
Nem tudom, hogy feltûnt-e, kérdezõ - de az ember a genetikáját a szüleitõl kapja. Csak a szüleitõl.

Igaz lehet-e az a feltevés, hogy a Bermuda Háromszög egy Földi fekete lyuk?

Lásd YuoTube: A múlt megfejtése: A Földi fekete lyuk (42 perc). Vagy talán áltudományos fejtegetésr?l volna szó?

Legjobb válasz: Nem.

Nem.
egy feketelyuk már felemésztettevolna a bolygót!
Ez még az áltudományos szintet se éri el, simán csak baromság.
Én leginkább azt tartom viccesnek, hogy a legtöbb átlagember a bermuda-háromszöget valami apró, kicsi helynek tartja - holott az Atlanti-óceán majd tizede, eléggé sûrû közlekedési útvonal a bermuda-háromszög területe alá esik :D http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/33/Ber.. Naponta emberek tömege halad át fölötte, és mégsem történik semmi. :)
Kérdezõ, nyugtass meg, hogy csak provokálni akarsz minket! Különben elsüllyedek szégyenemben, hogy elvileg egy fajba tartozom veled... Ismered azt a kifejezést, hogy "természettudományos képzettség"? Na, erre lenne szükséged: legalább egy középiskolai kettes szinten.
Nem! A Fekete lyuk mindent elnyel! Semmit sem hagy, a Bermuda háromszög csak gépeket, hajókat szív magába, egy Fekete lyuk 1 óra alatt felfalná a Földet, vagy lehetséges, hogy Naprendszert is.
azért van tele a youtube ilyen cikkekkel, mert megnéztél párat, utána meg a cookie-k és elõzmények alapján a youtube még többet ajánlott neked... Amúgy a "földi fekete lyuk" kifejezés szerintem csak képletes...legalábbis remélem.
Ha fekete lyuk lenne ott, arról tudnánk. Minden inga felé mutatna... :)
Amúgy - mivel tudományos oldalon vagyunk - lássuk a megfejtést is: arrafelé elég gyakori a gázkitörés. Buborékban a hajó nem tud úszni! Úszáshoz ugye víz kell... A metán és hasonló gázok pedig le tudja állítani az alacsonyan szálló repülõk motorját, plusz a pilóta is elkábulhat.
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszönöm a válaszokat. A YouTube mostanában csak úgy hemzseg az ilyen cikkecskéktõl. Kár, hogy azokra nem látok ilyen az itt is megjelent jelzõket és megjegyzéseket.
de még van 1 legenda , ami arról szól hogy ott él a kraken és elragadja a hajókat:D de ez csak mese.. ott kevésbé van rádiókapcsolat a radarok megbolondulnak és ha eltévedsz akkor valszeg sötétedésre nagy ciklonok viharok alakulnak ki! és elsûlyedsz és nem kerülsz elõ többet!
Egy feketelyuk másodpercek alatt elemésztené az egész bolygót, pár nap alatt pedig az egész Naprendszert.
elvileg ott olyan nafgy viharok, ciklonok vannak hogy a szondák nem igen vesznek jeleket, és a hajok repülõk eltévednek, lezuhannak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Lényegében már a múlt évben megkaptuk a válaszokat, tehát áltudományos elképzelésnek mondható.

Tehát ha elpirulok, akkor azt hiszi, hogy? ! És mennyire igaz ez a feltevés?

Szóval elpirulok, ha ugrat, bókol, vagy van egy olyan megjegyzése... és ezt ő észreveszi és szóváteszi, mosolyog rajta. De ugye nem hiszi azt, hogy tetszik nekem? Mert ezt olvastam egy cikkben: Freud szerint az elvörösödés összetett folyamat, amelyet elfojtott nemi késztetések váltják ki. Tehát burkolt formában közöljük másokkal erotikus ösztönzéseinket. Hö? Akkor most ezt kajak leveszi? Tényleg azt hiszi? És ti fiúk: mire gondoltok, amikor egy lány elpirul egy megjegyzésetekre?

Legjobb válasz: Valószínûleg igen, azt hiszi, hogy tetszel neki, egy számodra közömbös ember miatt nem pirulnál el...

Valószínûleg igen, azt hiszi, hogy tetszel neki, egy számodra közömbös ember miatt nem pirulnál el...
A kérdező hozzászólása: juj hát ez ellen nem sokat tehetek... pedig direkt nem mutatom ki, de akkor ez lehet lebuktat. és ti fiúk mit gondoltok ilyenkor az adott lányról?
Én azt gondolom hogy aranyos, és igen, azt hinném hogy tetszem a lánynak. De neked õ bejön? Ha igen, akkor miért baj hogy tudatod vele legalább így?
A kérdező hozzászólása: mert nem akarom, hogy tudja. egyrészt teljesen más a stílusunk, nekem nem az olyan pasik jönnek be, mint õ, más a gondolkodásmódunk is... másrészt ha tudja, akkor... azt hiheti, h õ a Jani... de ezt nem akarom. hogy elbízza magát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!