Találatok a következő kifejezésre: Igaz az ettől a (14 db)

Tényleg igaz az hogy a fogamzásgátlótól nem kívánom a szexet? Fél éve szedem az elején nem volt semmi "baj". Most viszont hetekig megy vagyok nélküle! Lehet ettől?

Legjobb válasz: Lehet! Én is így jártam. Amint elkezdtem szedni, rá 1-2 hónapra nem kívántam a szexet, ahogy abbahagytam, rá fél évre visszaállt a régi ritmusom. Válassz más védekezési módszert vagy gyógyszert!

Lehet! Én is így jártam. Amint elkezdtem szedni, rá 1-2 hónapra nem kívántam a szexet, ahogy abbahagytam, rá fél évre visszaállt a régi ritmusom. Válassz más védekezési módszert vagy gyógyszert!
lehet... sok nõnek csökken a libidója, és persze nem az elsó pár hónapban alakul ki, meg hát mindenkinek más a teste, máskép reagál rá, szerentme lehet h. beszélned kéne a dokival!
hát sztem kijött már volna hamarabb ha a tablettától lettvolna. bár kitudja....amúgy érdemes várni, nekemis volt libidócsökkenésem, de pár hónap múlva visszaállt a normálisra
Sajnos lehet, nálam is ez volt. Aztán abbahagytam és két évre rá babás lettem. A gumit meg nem szeretjük.

Igaz az hogy ettől a diétátol nem a zsirunk fog fogyni, hanem csak az izom?

Legjobb válasz: Nem igaz. Ez egy egészséges diéta, nem az izmokat fogyasztja.

Nem igaz. Ez egy egészséges diéta, nem az izmokat fogyasztja.
Bocs, ez nem így van. A diéta mindent lefogyaszt, így az izmot is, ezért nagyon kell ügyelned, ha lefogysz, tartsd kondiban magadat, különben csak fél eredményt értél el.
Akkor fogy az izom, ha protein hiány lép fel a szervezetben. Csak így ránézésre (bár nem csinálom ezt a diétát), ennél a fogyókúránál simán kialakulhat ez szerintem.
Ha torna nélkül mozgás nélkül fogyizól minden diétátánál az izom fog fogyni és nem a zsír.Azaz megnõ a testzsír százalékod, ami rossz.
Minden diéta az izmot fogyasztja, mert a szervezet ezt építi le a legkönnyebben.Felépíteni pedig a zsírból fog.Ezért van az, hogy aki a diéta során még sportol is valamennyit, az könnyebben és többet tud fogyni.Szerintem ez a diéta az, ami nem egyoldalú, nem vagy eltiltva semmitõl, csak napi váltásban kell gondolkodni.De érdemes, mert a végén sokkal könnyebben lehet visszaállni az eredeti étkezésre, de ha megszokod, akkor nem is kell, késõbb sem kell mindent mindennel enni.Bátran próbáld ki.

Igaz az, hogy ettől az évtől kezdve a tejérzékenységben szenvedők nem számítanak tartósan betegnek? És így támogatásban sem részesülnek már?

Legjobb válasz: Tejallergiára vagy laktózintoleranciára gondolsz? Az allergia abnormális immunválasz ezért betegség, a laktózintolerancia nem betegség, hanem, ahogy az elsõ válaszoló írja, természetes állapot.

Tejallergiára vagy laktózintoleranciára gondolsz? Az allergia abnormális immunválasz ezért betegség, a laktózintolerancia nem betegség, hanem, ahogy az elsõ válaszoló írja, természetes állapot.
Igen. Megjegyzem, leszámítva a súlyos eseteket ez marhára nem is betegség, hanem pont, hogy természetes állapot, miközben az a különleges, hogy sokan felnõttként is emésztik a tejcukrot. Más emlõsnél ilyen nincs.
A kérdező hozzászólása: A laktózérzékenységre gondoltam. Nyilván bizonyos szempontok szerint ez nem betegség, de azért aki ebben szenved, az tudja, hogy mivel jár. Szinte mindenben van laktóz, és mivel nekem más egyéb emésztõrendszeri betegségeim is vannak, nagyon komoly (és drága) diétát kell tartanom, plusz drága gyógyszereket kell vennem. Ezért volt eddig is szükséges ez a támogatás. Csak, hogy ez meglenne szüntetve eddig nem hallottam sehol, ma mondta az orvosom asszisztense. A doktor úr még csak nem is tudott róla. De akkor ezek szerint igaz :(
Én (2. válaszoló) is laktózérzékeny vagyok és semmi bajom nincs belõle. Nem fogyasztok naponta egy decinél több tejet, nem eszem friss sajtokat és kész. Kemény sajtok, joghurt rendben van, elõbbiben fel van emésztve a laktóz, utóbbiban van laktáz (ami segít a laktóz lebontásában). Ha neked betegségeid vannak a laktózérzékenység mellett, akkor szerintem azok miatt továbbra is kapnod kellene segítséget.
A kérdező hozzászólása: Valószínû neked gyengébb a laktózérzékenységed. Én semmilyen ételt nem ehetek, ami kis mennyiségben is tartalmaz laktózt. Még csipszet sem, semmit, mert rögtön rosszul leszek. Elég durván ráadásul. Igen jó lenne kapni, mivel összetett betegségeim vannak. Meglátjuk még hogy döntenek ezzel kapcsolatban. Köszönöm a segítséget!

Az igaz hogy ettől lesz fülbemászó egy dallam és a Tankcsapda is ebből él?

Valamelyik skála I.(dó-mí-szó) IV.(fá-lá-dó) és V.(szó-ti-ré) fokát ismételgeti? Pl: D-dúr: I.fok: D F# A = D-dúr gitárakkord IV.fok: G B D = Én G-dúrnak vettem V.fok: A C# E = A-dúr gitárakkord Tehát ezek kevergetése ritmusba foglalása stb (kis tehetséggel f?szerezve) jó zenét hoz ki? Fülbemászó lesz?

Legjobb válasz: Hát most egy jól hangzó akkordot, tercet persze, hogy szívesebben hallgat az ember, mint egy disszonáns, fülsértõ ricsajt. Bár azért van még pár variáció, ha rendesen tanultál valaha szolfézst, akkor biztos ismered a hangközöket, fordításaikat, van, amelyik egyszerûen bántja az ember fülét, mert olyan, mintha hamis lenne.

Hát most egy jól hangzó akkordot, tercet persze, hogy szívesebben hallgat az ember, mint egy disszonáns, fülsértõ ricsajt. Bár azért van még pár variáció, ha rendesen tanultál valaha szolfézst, akkor biztos ismered a hangközöket, fordításaikat, van, amelyik egyszerûen bántja az ember fülét, mert olyan, mintha hamis lenne.
Ez csak egy akkordmenet lehet, pl a Ramonesnél elég sok számnál hallható ez a három akkord :D A másik nagy divat, a négyakkordos dalok, ha jól tudom az akkordmenete: I. fokra épülõ hármashangzat, aztán az V. fokra épülõ, aztán a vi. fok, és végül pedig a IV. pl ha már tankcsapdát említesz, a Rio az így néz ki :D talán a menyország tourist is, de itt van róla egy érdekes videó :D http://www.youtube.com/watch?v=5pidokakU4I
Egy dal csak a dallamtól lehet fülbemászó. Tapasztalatból tudom.
Kicsi az esélye, de elõfordulhat.
A kérdező hozzászólása: Amugy melyik azaz idöszak amikor tuti h nem lehet terhes valaki?
Nincs olyan idõszak. Az esély mindig megvan, csak a mértéke más.
Ha nem akartok babaát, akkor védekezzetek!!!! Az a legbiztosabb!

Igaz az, hogy ettől csökken a fogyasztás?

A tuning dobozoktól tényleg nő a teljesítmény a fogyasztás pedig csökken? pl:

Legjobb válasz: nem! egy dolgot csökkent: a tárcád vastagságát. Mivel szétcseszi a vezérlésed, növeli a rail/turbónyomást, meghülyíti a lambdaszondát és sorolhatnám. Ha tuningot akarsz CSAKIS rendes chiptuning jöhet szóba, elõtte-közben-utána fékpadon mérve, egyedileg megírva.

nem! egy dolgot csökkent: a tárcád vastagságát. Mivel szétcseszi a vezérlésed, növeli a rail/turbónyomást, meghülyíti a lambdaszondát és sorolhatnám. Ha tuningot akarsz CSAKIS rendes chiptuning jöhet szóba, elõtte-közben-utána fékpadon mérve, egyedileg megírva.
Ha jól tévedek akkor ezek a motor hõmérséklet jeladóját verik át, így egy kissé túladagol az elektronika, így tényleg megnõhet kissé a teljesítmény. A fogyasztás pedig csak akkor csökken, ha nem nyomod neki! De egy filléres vacakért 99 ezret kiadni!? Ennyiért már "rendes" chip-tuningot is csinálnak. Talán már 60-ért is...
ráadásul kb ennyibe kerülne egy rendes csipsz is: http://www.atc.hu/chiptuning http://www.autochip.hu/chiptuning-arak
Elõzõ 3-at csak alátámasztani tudom:) Felejtsd el ezt a fst

Azt mondta a védőnőm hogy ettől a naptol kezdve bármikor megszülhetek, akkor sem lesz gond! 2.65kg a pici és 35. hétbe léptem! Igaz ez? Hihetek neki?

Legjobb válasz: Azért ez bátor kijelentés egy védõnõtõl. 37 hetes kortól nem lesz koraszülött, addig azért jó lenne, ha bent maradna. A tüdeje még érik.

Azért ez bátor kijelentés egy védõnõtõl. 37 hetes kortól nem lesz koraszülött, addig azért jó lenne, ha bent maradna. A tüdeje még érik.
Hát nálunk nem szokás ilyesmit mondani...Csak beszéld meg a babáddal, hogy maradjon bent még egy kicsit! 5 hós baba anyukája
Én most leszek 2 nap múlva 36. hetes, és a dokim csak azért intet pihenésre a hétvégére, mert nem lesz itthon..nehogy másnál szüljek. Szerintem ilyenkor már egészségesen születhenek már a picik. Persze még bent van a helye, még nõ, hízik kicsit, valóban fejlõdik a tüdeje, a központi idegrendszere is. Szóval hihetsz neki, de még legalább 2 hétig maradjon a pocakodban, az a biztos. Minden jót és könnyû szülést...kicsit késõbb
Igen, hihetsz.Bár igaz, még bent a helye, hogy hízzon picit, de ha megszületik, valószínûleg akkor sem lesz baj, fõleg hogy ilyen jó súlyban van. Hugom tegnap szült 35.(+2 nap) hétre, és gyönyörû, egészséges kislánya lett, 2450g-mal és 49cm-rel. (Ehhez viszonyításnak: az én lányom a kiírt napon érkezett, 2750g-mal és 50cm-rel.Azóta 16 hónapos, és 9, 7kg.)
Nekem legnagyobb (és legtovább bent maradt) babám 2, 7 kg-al született 36 hétre. Mindhárom makk egészséges egyébként. Szóval már tényleg nem lehet nagy baj, vagy ha igen, nem e heteken múlott...
Nem értem miért mondott ilyent a védõnõd, mert azért 37. hét elõtt nem örülünk, ha megszületik egy baba. Én holnap kezdem a 37.hetet és tegnap engedtek ki a kórházból, eddig egy hetet kórházban kellett töltenem visszatartáson, mert egy ujjnyira ki vagyok nyílva. és nagyon nem akarta még az orvosom, hogy szüljek.szóval valóban bátor kijelentés volt ez a védõnõtõl. eüs

7 hónapos kisfiam mindig kiütéses lesz, ha itt a nagymamája, a sok parfümtől, hogy értessem meg vele, hogy tényleg ettől van? Mert ő csak legyint, hogy nem igaz, biztos nem a parfümje az oka?

Én is szoktam használni, de ha megyünk vhová, minimálisan, tehát fül mögé. Anyukám telenyomja magát mindenhol parfümmel, még a ruháját is, haját is befújja! Amikor eljön a picihez, persze magához öleli, össze-vissza puszilgatja. Ami nem is gond, csak ezután csupa kiütés a kicsim arca mindig, már mondtam anyunak, hogy ez a parfümtől van, de szerinte ez hülyeség, és azt hiszi csak kötekszem vele, holott semmi okom nem lenne erre. Azt mondja ő nem is használ sok parfümöt, nem tudja miért mondok ilyeneket. Mellesleg, amikor elmegy, nekem is megfájdul a fejem a szagtól. (Amúgy jó illatú parfüm, csak sok:) Most mit csináljak?? Ne engedjem?

Legjobb válasz: Szia! Mennyire hamar jönnek ki a kicsin a kiütések? Mikor legközelebb megy mutasd meg neki, hogy semmi nincs a kicsi arcán, viszont mikor ölelgetés, puszilgatás után kijönnek a pöttyök újra mutasd meg neki a kicsit. Akkor talán elgondolkozik azon, hogy tényleg a parfüm a hibás. Ja és akkor mondd meg neki azt is, hogy ha legközelebb, így beparfümözi magát akkor nem ölelheti magához az unokát, tudom ez így elég kegyetlen, de a kicsi érdekeit nézd! Biztosan a nagyi is megfogja érteni, ha a saját szemével látja a kiütéseket! :D

Szia! Mennyire hamar jönnek ki a kicsin a kiütések? Mikor legközelebb megy mutasd meg neki, hogy semmi nincs a kicsi arcán, viszont mikor ölelgetés, puszilgatás után kijönnek a pöttyök újra mutasd meg neki a kicsit. Akkor talán elgondolkozik azon, hogy tényleg a parfüm a hibás. Ja és akkor mondd meg neki azt is, hogy ha legközelebb, így beparfümözi magát akkor nem ölelheti magához az unokát, tudom ez így elég kegyetlen, de a kicsi érdekeit nézd! Biztosan a nagyi is megfogja érteni, ha a saját szemével látja a kiütéseket! :D
nekem anyósom állandóan tiszta alapozó, igaz nem üti ki a gyereket, de nem bírom neki megmagyarázni hogy ha jön ne kenje ki magát ennyire, mert a gyereknek az összes ruhája alapozó foltos, és a gyereknek is "mama szaga" van egész nap, olyan erõs a parfüm meg az alapozó együtt. De nem hajlandó lemondani róla, mert hát akkor hogy menjen ki az utcára?!:)
A kérdező hozzászólása: Másnapra szoktak kijönni a pöttyök, tegnap délután volt itt, és ma reggelre már csupa kiütés a gyerek. Persze ilyenkor nem látja, mert nem jön minden nap. De a legrosszabb, hogy õ el sem ismeri, hogy mennyit fúj magára! Nyilván már megszokta az illatot és nem veszi észre, hogy sokat rak magára.
nézd meg az összetevöjét http://www.fragrantica.com/search/ elméletileg ha valami alkotó elem meg zavarja akkor nem csak parfümként fogja zavarni pl menta ez is okozhat ki ütést

Felkerült párommal köztünk hogy vállalhatnánk gyereket. De én nagyon félek ettől az egésztől. Utána néztem és találtam olyat hogy a vízben szülés a leg"kevésbé" fájdalmas. Ez igaz? Nektek milyen volt? Nagyon fájt? Van valami könnyebb módszer?

Legjobb válasz: Na figyu, a lányom 2 éves és most 11 hetes terhes vagyok, az elsõ szülésem nagyon nehéz volt de örülök neki hogy nem császároztak több okból is, ha császároznak akkor ott felvágják a hasfalad is, a méhedet szerintem sokkal "könnyebb" természetes úton szülni mint a császár mert igaz hogy amikor születik a baba akkor fáj de utána nem vagy csak minimálisan és kevés ideig, de egyik barátnõm 2 hónapja szült császárral immunbetegség miatt és még mindig fáj neki nehezen emel és feszül is pedig minden rendben ment neki. Szerintem gondolod át

Fogadj el egy jótanácsot! Csak akkor szülj gyereket, ha te is akarod, ne azért, mert rábeszéltek!
Na figyu, a lányom 2 éves és most 11 hetes terhes vagyok, az elsõ szülésem nagyon nehéz volt de örülök neki hogy nem császároztak több okból is, ha császároznak akkor ott felvágják a hasfalad is, a méhedet szerintem sokkal "könnyebb" természetes úton szülni mint a császár mert igaz hogy amikor születik a baba akkor fáj de utána nem vagy csak minimálisan és kevés ideig, de egyik barátnõm 2 hónapja szült császárral immunbetegség miatt és még mindig fáj neki nehezen emel és feszül is pedig minden rendben ment neki. Szerintem gondolod át
Az sem fáj kevésbé, csak máshogy és máskor. Arról nem beszélve, hogy milyen kockázatai vannak egy nyílt hasi mûtétnek. Eü-s vagyok, és soha az életben nem vállalnék császárt, ha simán is szülhetek. Ennyire azért nem kell félni, nõk százezrei csinálják végig a szülést. Max. 1 rossz nap, de utána anya leszel életed végéig! Ennyire nem kell túlparázni!
A természetes szülés csak akkor fáj amikor megszülöd a babát, ha van rá idõ kérhetsz edát, ha gyorsan jön a baba akkor nincs fájdalom csillapítás, de mi után kijött minden fájdalom elmúlik. Ha császároznak, akkor átvágnak mindent, izmot, méhet. Ez nagymûtét, annak minden komplikációjával. Akkor nem fáj, de utána napokig pokolian. Csövek lógnak ki majd belõled, ami a váladékot vezeti el, naponta kapod a méhösszehúzó injekciót. Hidd el nem kellemes. Én is féltem, de ki lehet bírni, spontán, hüvelyi szülés után meglepõen hamar fel épül az ember. Csak egy kiadós alvás kell.
Igen, hülyeség. A császárnak nagyobb a kockázata a babára és az anyára nézve is (ez orvosi tény). Magánvéleményem pedig, hogy a természet nem véletlenül találta ki a szülést úgy, ahogy. A császár egy nagyon jó lehetõség arra, hogy ha baj van akkor legyen "B" verzió. Bennem mindig megszólal egy kisördög az eü-indok nélküli császárral kapcsolatban: ha az anyuka most a "könnyebb" utat választja a saját kényelme miatt, késõbb is mindig ezt teszi majd?
Sajnos nincs könnyebb módszer. Eszméletlenül fájt nekem. De itt vagyok, túléltem. Ha babát szeretnél, ezt is be kell vállalnod. De megéri minden fájdalom, hidd el!!!
Én császárral szültem, nem tágultam, de jobban szerettem volna császárral szülni, nem én kértem, de így lett. Gyönyörû élmény volt a szülésem, fájdalommentesen szültem (infúzió ellenére nem volt fájásom), az elsõ felkelés volt nagyon rossz, de percrõl percre jobb lett, 24 óra múlva már csak húzódott. Nagyon hamar felépültem, vérzésem alig volt és nekem csövek sem lógtak ki sehonnan. Nézõpont kérdése, én nem ítélem el, aki választja, a másodikat én is így tenném, mert nekünk így jó volt. Ne hallgass másra ez a kettõtök dolga és az orvosodé, õt viszont úgy válaszd, hogy rá merd bízni magatokat! A lényeg a csoda, amit a kezedben fogsz tartani!
A kérdező hozzászólása: Most lehet hogy hülyeség amin gondolkodtam de ha én azt szeretném hogy végig csinálom a 9. Hónapot de utána én császárral szeretném ha "kiszednék"!? Ez lehetséges? Nagyon hülyeség?!
Nincs könnyebb :-) Vagyis van: örökbe fogadás. Én kaptam EDA-t, nem volt olyan vészes. Az EDA elõtti vajúdás (8 óra) meg a kitolás fájt rendesen, de túl lehet élni.
Mindenki fél. De nem tudhatod milyen szülésed lesz, mivel minden szülés más és más. Felkészülni sem tudsz rá, és hidd el az meg végképp nem segít ha már most AMIKOR MÉG NINCS IS ÚTBAN A GYEREK, már most paráztatod magad rajta. Agyban dõl el. Figyi, bármennyire is fog fájni annak egyszer vége van, és az a gyerek ki fog jönni! Én ezt tartottam szem elött. Lehet dícsérni a császárt (kivéve akinek indokolt volt), de aki magától kéri annak baj van az emeleten... Ahogy már írták: komoly hasi mûtét, és igenis ott átvágnak mindent. Csövek lógnak majd belõled ( én zuhanyoztam együtt császárossal), és úgy mész majd a folyosón mások elött :S Lehajolni sem lesz egyszerû, a gyerekedet sem fogod tudni ellátni rendesen az elsõ nap. Én természetes úton szültem, megúsztam mindent. 2 óra alatt meglett a Fiam. Gátmetszésem volt, a 2.ik nap fájt, nem tudtam rendesen leülni a fenekemre, de ennyi. Szülés után 3 órával sétáltam a folyosón!!!! És ez a "kivegyék belõlem a gyereket".... jobb ha még nem vállaltok gyereket!!! - Jótanács.
Miért kell riogatni bárkit is ezzel a csövek lógnak ki belõled sztorival? Én magam császáros vagyok, mint írtam, de nem minden császárost tûzdelnek tele, ne olyan vetítsen már, akinek nem volt benne része. Nem hinném, hogy baj van az emeleten :) attól, hogy az elsõ szülésem császár volt és mindennel elégedett voltam. Én igenis félek ezek után a természetes szüléstõl, mert az ismeretlen ez pedig tudom milyen és nem volt rossz.

Azt hallottam, hogy ettől leáll a szívem. Ez igaz?

Tegnap havernál aludtam. Ma reggel felkeltünk és hogy jól induljon a nap, két felest bevertünk. Egy órával kés?bb ez valahogy kiment a fejünkb?l, és megittunk fejenként egy fél literes adrenalin energiaitalt, aztán eszembe jutott, hogy olvastam, hogy ett?l leáll a szívünk. Most kerültem számítógép közelébe, ezért csak most tettem fel a kérdést. Van okom, hogy féljek? :S 17f

Legjobb válasz: Ha eddig megúsztad, most már nincsen, de ma már csak teát meg vizet igyál, semmi marhaságot. Viszont ha ezeket rendszeresen fogyasztod, akkor hosszú távon sikeresen teheted tönkre az egészségedet.

Ha eddig megúsztad, most már nincsen, de ma már csak teát meg vizet igyál, semmi marhaságot. Viszont ha ezeket rendszeresen fogyasztod, akkor hosszú távon sikeresen teheted tönkre az egészségedet.
Sokan (én is) csomo piát energiaitallal iszom, mert feldobja az ízét. Extrém sokat kell inni ahhoz, hogy a szived leálljon, de ugyanakkor nem ajánlom az energiaital fogyasztását, mert baromság.
A kérdező hozzászólása: az energiaitalt is csak az íze miatt iszom, nem azért hogy feldobjon... meg gyûjtöm a dobozát :D
A kérdező hozzászólása: és köszi a válaszokat, megnyugodtam :D
Túlságosan azért ne nyugodj meg! Ha az íze miatt iszod, akkor is ugyanolyan káros, mint ha azért innád, hogy feldobjon!
A kérdező hozzászólása: jó de vitaminok is vannak benne nem csak koffein, meg nem is minden nap iszok, csak olyan 2-3 hetente ha megkívánom. Önmagában biztos nem árt így.
Tudod mennyi egy normál eszpresszó kávé koffein tartalma? És ennek hányszorosa az energia italé?
A kérdező hozzászólása: Tudom mennyi. Nem iszok kávét, energiaitalt is csak kb 2hetente, de inkább 3 mert csak akkor isok ha megkívánom(ami elég ritka) vagy ha látk egy új dobozt, mert gyûjtöm. Aki viszont minden nap kávézik, az sokkal jobban rongálja a szervezetét szerintem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!