Találatok a következő kifejezésre: Igaz az egy átlagos ember élete (1 db)

Igaz az hogy egy átlagos ember élete során az agyának csupán 10% -át használja?

Legjobb válasz: Átlagos érték ez, de igen.. sajnos így áll... akik egész életükben szellemi munkát végeznek, folyamatosan a határaikat keresik és edzésben tartják az agyukat, azoknál valamivel magasabb ez az arány...

Átlagos érték ez, de igen.. sajnos így áll... akik egész életükben szellemi munkát végeznek, folyamatosan a határaikat keresik és edzésben tartják az agyukat, azoknál valamivel magasabb ez az arány...
Rosszul hallottad. Általában 50%-ot használunk egyszerre, de mindig mást. Nincs egyetlen olyan agysejtünk sem, amelyiket soha nem használnánk.
Nem igaz. Az agyban nincsenek nem használt területek. Olyanok vannak csak, amelyeket éppen most nem használsz... de bármikor használhatod. Egyébként ez csak a tudatra akar vonatkozni - de arra sem helyes. Az agyadat 100%-ban használod - de az agy nem olyan, mint egy számítógép (ott, ha betelik a memória, az betelt, aztán kész). Az agy kapacitása növekszik, ha a sejtek új kapcsolatokat építenek ki. Márpedig építenek... így tanulsz. Tehát csak az igaz, hogy aki nem használja eléggé az agyát, annak egyszerûbb agya fejlõdik ki. Aki meg jobban használja, annak bonyolultabb.
igaz
Ez így nem teljesen igaz. Úgy lenne helyes, hogy TUDATOSAN 10%-át használjuk. Az agyad többi része magától mûködik, és nincs szükség arra, hogy azt a te gondolataid irányítsák. De ez nem baj, mert eléggé sokmindenre kéne odafigyelnünk, például hogy szabályozzuk a szívünket, a hormonháztartásunkat, az emésztésünket, az immunredszert stb. A lényeg, hogy az agyad egészét használod mindig, csak tudatodtól függetlenül, automatán. És nem az életében, hanem adott pillanatban, csak hogy kijavítsam a kérdésed. Azaz, ha te nagyon töröd az agyad egy problémán, akkor úgy az agyadnak 6-7 %-át dolgoztatod meg az adott pillanatban. (igen, a tíz még egy kicsit sok is) átlagosan azonban legfeljebb 4-5%-át használjuk. Bizony ám!
Ez a % a mai napig nem tisztázott érték. Állítólag Einstein az agya 15%-át használta, de olyat is hallottam, hogy nem ez miatt volt okosabb, mint az átlag, hanem azért mert kisebb volt az agya az átlagnál, és az információnak kisebb távolságú idegpályákon kellett áramolniuk. Na akkor lehet találgatni, hogy egy átlag ember mennyit :DD
hát szerintem a magasabb százalék káros is lehet az egészségre Pl. több professzorral is találkoztam a hárshegyi anno opni-ban mindegyik stroke-os volt azért ez elgondolkoztató szerintem.... 1 hónap alatt néggyel is találkoztam.
Csak egy sima hiedelemrõl van szó, én is kíváncsi voltam ezért utána nézetem. http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_agykapacit%C3%A1s_10%25-%C3%..
Én azt hallottam, h agyunk 1-2%-át használjuk csak.
de


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Altaïr Ibn-La'Ahad és Ezio Auditore valóban létező személyek voltak?

Ha igen valódi életükben miket tettek vagy található erről bármiféle információ?

6

Elektromos mezővel hogyan lehet létrehozni elektron hiányos ionokat?

Elektromos mezővel hogyan lehet elektronokat lelökni az atomokról?(nem fémek esetében?)

5

Mi a legkisebb kétjegyű egész szám?

18

Kérhetnék fordítást?

http://25.media.tumblr.com/54ac3493c21d157a77702964785d59bc/..

1

Az agyban az elektromos impulzusoknak elektromos mezejük van és ezek változása hozza létre az agy mágneses mezejét?

7

Az agy elektromos impulzusai milyen erősek?

nem nagyon értek az elektronikához de kb arra vagyok kíváncsi hogy 1 neuronon hány Watt halad át vagy Hány Volt

4

Villám esetén hogyan ionizálódik a levegő?

3

Szabályos nyolcszög területe, kerülete? Ha oldalai 10 cm hosszúak.

2

A levegőben az elektromos áram hogyan terjed (pl. : villám, vagy mikor meg ráz a bevásárlókocsi )? Miért nem egyenes vonalban terjed?

3

Kik között közvetít szerelmes levelet Misi a Légy jó mindhalálig c. könyvben?

Ja és Ki vette fel a nyereményt és mekkora összegűt?:D

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!