Találatok a következő kifejezésre: Igaz az egy átlagos ember élete (1 db)

Igaz az hogy egy átlagos ember élete során az agyának csupán 10% -át használja?

Legjobb válasz: Átlagos érték ez, de igen.. sajnos így áll... akik egész életükben szellemi munkát végeznek, folyamatosan a határaikat keresik és edzésben tartják az agyukat, azoknál valamivel magasabb ez az arány...

Átlagos érték ez, de igen.. sajnos így áll... akik egész életükben szellemi munkát végeznek, folyamatosan a határaikat keresik és edzésben tartják az agyukat, azoknál valamivel magasabb ez az arány...
Rosszul hallottad. Általában 50%-ot használunk egyszerre, de mindig mást. Nincs egyetlen olyan agysejtünk sem, amelyiket soha nem használnánk.
Nem igaz. Az agyban nincsenek nem használt területek. Olyanok vannak csak, amelyeket éppen most nem használsz... de bármikor használhatod. Egyébként ez csak a tudatra akar vonatkozni - de arra sem helyes. Az agyadat 100%-ban használod - de az agy nem olyan, mint egy számítógép (ott, ha betelik a memória, az betelt, aztán kész). Az agy kapacitása növekszik, ha a sejtek új kapcsolatokat építenek ki. Márpedig építenek... így tanulsz. Tehát csak az igaz, hogy aki nem használja eléggé az agyát, annak egyszerûbb agya fejlõdik ki. Aki meg jobban használja, annak bonyolultabb.
igaz
Ez így nem teljesen igaz. Úgy lenne helyes, hogy TUDATOSAN 10%-át használjuk. Az agyad többi része magától mûködik, és nincs szükség arra, hogy azt a te gondolataid irányítsák. De ez nem baj, mert eléggé sokmindenre kéne odafigyelnünk, például hogy szabályozzuk a szívünket, a hormonháztartásunkat, az emésztésünket, az immunredszert stb. A lényeg, hogy az agyad egészét használod mindig, csak tudatodtól függetlenül, automatán. És nem az életében, hanem adott pillanatban, csak hogy kijavítsam a kérdésed. Azaz, ha te nagyon töröd az agyad egy problémán, akkor úgy az agyadnak 6-7 %-át dolgoztatod meg az adott pillanatban. (igen, a tíz még egy kicsit sok is) átlagosan azonban legfeljebb 4-5%-át használjuk. Bizony ám!
Ez a % a mai napig nem tisztázott érték. Állítólag Einstein az agya 15%-át használta, de olyat is hallottam, hogy nem ez miatt volt okosabb, mint az átlag, hanem azért mert kisebb volt az agya az átlagnál, és az információnak kisebb távolságú idegpályákon kellett áramolniuk. Na akkor lehet találgatni, hogy egy átlag ember mennyit :DD
hát szerintem a magasabb százalék káros is lehet az egészségre Pl. több professzorral is találkoztam a hárshegyi anno opni-ban mindegyik stroke-os volt azért ez elgondolkoztató szerintem.... 1 hónap alatt néggyel is találkoztam.
Csak egy sima hiedelemrõl van szó, én is kíváncsi voltam ezért utána nézetem. http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_agykapacit%C3%A1s_10%25-%C3%..
Én azt hallottam, h agyunk 1-2%-át használjuk csak.
de


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Valaki elmagyarázná? Skatulyaelv.

A tankönyvünkhöz kaptunk CD-t, amin a megoldások szerepelnek. Viszont sok skatulyaelves feladathoz csak annyi a megoldás, hogy: A hét napjai, az év napjai...stb. Ezt nem értem. Pl.

Egy osztályba 36 tanuló jár. Igazoljuk, hogy van:
a) legalább hat diák, akinek a szül. napja a 7 ugyanazon napjára esik. skatulyák: A hét napjai...??????

3

Hogy kell ezt a fizika feladatot megoldani?

Segítsetek megoldani ezt a fizika feladatot.
Egy 400N sulyu lada, egy olyan lejton van melynek alapja ketszerese a magassaganak. Hatarozzuk meg az F ero nagysagat, amely egyensulyban tartja a ladat: a) F parhuzamos a lejto sikjaval
b) F vizszintesc) fuggoleges

0

Mi az együtt hatója ennek -x, (6a) a négyzeten 4?

(az x és a 4 között van egy tört vonal csak nem tudom oda rakni) hogyan lehet ki számolni az együtt hatóját légyszi segítsetek

6

Nem értem a gráfokat. Hogyan tudnám a legegyszerűbben megérteni őket?

2

ConCorde tabletekről mi a véleményetek?

Mennyire megbízható márka,leírná a tapasztalatait akinek van?

3

SEGÍTSÉG MATEKBA?

A szürke egerek 72%-a, a fehér egerek 64%-a szereti az edámi sajtot. Egy laboratóriumban az egerek egynegyede szürke, a többi fehér. A laboratóriuum egereinek hány százaléka szereti az edámi sajtot?

1

Ki ért hozzá? Irodalom 9 Sürgős feladat!

1. Milyen szerepet tölt be az iskola a tásadalomban? Szükségszerű-e az iskola változása? -> Érvek ellene, mellette! ; 2. Milyen metaforikus jelentései lehetnek az iskolának? ; 3. Vajon miért visszatérő helyszín, ill. téma az iskola az irodalomban? 4. Mit jelent "az élet iskolája" kifejezés? + Mit jelent a köv. Szállóige: "Nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk"?

2

Ért valaki az angolhoz?

Nagyon megköszönném ha segítenétek nekem:)

-Yesterday I ...... home at 7. (go)
-Tomorrow they ......their room. (clean)
-I......English test at the moment.(write) -We......already......our homework.(do)
-Everyday I......at 7. (get up)

6

Ezt csak én nem értem?

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/p480x..

4

Élezhető e többpengés Borotvafej? Hogyan és mivel?

gillette fusion power penge 4db 6000huf körül van szerintem ezért ha lenne élező inkább azt venném meg! De ha tud valaki megoldást az élezésére kérem írjon ;)

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!